Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei

A gyártó lépést akar tartani az okos felügyeleti megoldások fejlődésével, ezért gépi tanuláshoz és mesterséges intelligenciához tervezték a friss megoldásokat.

Hirdetés

A Western Digital, hogy elősegítse a megfigyelő rendszereket fejlesztő iparág fejlődését, a nagyobb felbontású kamerák és valós idejű analízist megkívánó alkalmazások gyorsuló térnyerése következtében kiterjesztette a felügyeleti portfóliójának gépi tanuláshoz igazított, AllFrame AI technológiát használó HDD-it. A friss csúcsmodell a 12 TB-os Purple meghajtó lesz, amely a versenytársakhoz képest duplázott mennyiségű MI csatorna támogatását ígéri (16 MI csatorna, 32 MI stream). Ezt amúgy a 10 TB-os kisebb testvér is tudja, aki szintén egy új jövevény.


[+]

Az új eszköz protezsálja több, nagyfelbontású videostream egyidejű rögzítését, s ezzel párhuzamosan éri el a már felvett képanyagot, hogy a gépi tanulással kapcsolatos és analitikus funkciók munkához láthassanak. Ezt a tulajdonságát célzottan a mesterséges intelligencia képességekkel felruházott DVR (digital video recording) és NVR (network video recording) rendszerek számára implementálták, mivel az apparátus lehetővé teszi az MI által kiváltott események valós időben történő észlelését a rögzítés pillanatában, miközben permanens tanulási folyamatok futnak a háttérben.


[+]

Az új Purple HDD-k világszerte elérhetőek a Western Digital disztribúciós hálózatán keresztül. Az Egyesült Államokban az ajánlott felhasználói ár a 10 TB-os modell (WD101PURZ) esetében 400 dollár, a 12 TB-os verzió (WD121PURZ) pedig 480 dollárt kóstál. A termékcsaládhoz csatlakozik a Purple microSD kártya, amit kifejezetten megfigyelő kamerákhoz terveztek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés