-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Új TV vásárlása előtt állok, segítséget szeretnék kérni, mert teljes káosz van a fejemben.
A régi az utolsókat rúgja, több sötétebb folt van a kijelzőn és az egyik vibrál is...1. Tévére szánt összeg, forintban?
200-230 Ft
Konzol, Streaming media3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
55-60 colos képátlóban gondolkozom (cca. 4 m a távolság, a jelenlegi készülék 50-es)4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Többnyire estefelé, ha nappal akkor sötétítve5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többnyire szemből ketten, de előfordul, hogy többen6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Prime, HBO Max, Tidal7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Van egy régi, de annál minőségibb házimozi erősítőm egy Denon avc-a11sr, amit nem cserélnék le egyelőre. Sajnos csak optikai és koaxiális RCA csatlakozó van rajta (Dolby Digital, DTS), így szeretném ha TV-vel összeköthető lenne.
Jelenleg egy Mibox S-t használok majdnem teljes megelégedettséggel8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy, fali konzolon van9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Márka mindegy, eddig LG volt. Az Android TV nekem bevált, de lehetséges más op. rendszer is ugyanolyan megfelelő10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új készüléket szeretnékNincs kiszemelt készülék, rátok bízom magam Jó lenne, ha beleférne 230e Ft-ba, de ha azt mondjátok nem sokkal többért van sokkal jobb vétel, nyilván nem 25.000 Forinton fog múlni.
Előre is köszönöm a segítséget -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Anyumnak szeretnék új TV-t venni, a régi főpanelje beszart, van egy 15 cm-es csík az alján...
Ami sajnos szűkítő feltétel: a szekrényen 94 cm széles hely van ami kb egy 40 colos TV maxot jelent. Nem kell nagy okosság rá, TV-t fog nézni rajta, ennyi. Nyilván minél jobb minőség, de max 100k-t szánnék rá. Márka is mindegy tulajdonképpen.
Hisenset nézek, aminél a 40 colos 90 cm széles, tehát pont okés és Full HD, smart TV, 88k-ért. Nem ismererm a márkát, nekem LG OLED és Samsung smart TV-éim vannak..
Lenne ötlet javaslat? Főleg a méretet figyelembe véve.
-
NYJ75
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket a következőkben.
Tv vásárlás előtt állunk csak nem tud a család dönteni ,hogy mekkora képátló legyen 140 vagy 165cm -es .
Attól félünk ,hogy nem látjuk be normálisan a 165cm-est nagy lesz .
A tv-t kb 3 m-ről néznénk .
Szeretném kérni a véleményeteket akinek volt már ebben tapasztalata.Előre is köszönöm a segítséget
-
KovyZoly
tag
válasz
Vhiktor #80432 üzenetére
Mivel mindenképpen ily módon veszem, nem tartom relevánsnak. Meg nem is gondolkodtam rajta. De ha mindenképp mondani kell valamit, akkor 350 környéke.
Oledben azért nem gondolkodom, mert ebben a méretben elérhetetlen áron van, kicsi meg nem kell, akkor inkább ott a plazma.
Az LG-k miért ennyire ellenjavaltak?
-
Kiskutya
veterán
válasz
KovyZoly #80430 üzenetére
Ki lehet kapcsolni ha nem kell! Amúgy anyámnak rendeztem ilyen philipset és meglepően jó kép van rajta dv-ben. Full sötétben nem teszteltem még de világos vagy félsötét szobában jónak tűnt azért merem ajánlani! A másik lehetőség még a Samsungok de botrányos szerviz hálózat illetve edge led miatt én nem biztos hogy beválalnám ráadásul hiányzik a dolby vision támogatás is!
-
-
toeki
senior tag
válasz
KovyZoly #80424 üzenetére
A kiválasztáshoz érdemben nem tudok hozzászólni, viszont az összehasonlításhoz én az rtings weboldalát használtam [link]
Gyakorlatilag bármilyen tv-ket össze tudsz hasonlítani, bármilyen szempont alapján - ez nekem nagyon sokat segített abban, hogy még jobban elbizonytalanodjak -
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Hamarosan szeretném lecserélni a jelenlegi tv-m, ami egy Samsung QE65Q80A típusú még garanciális hibátlan készülék.
Nyilván nem szeretnék "visszafelé lépegetni" és a márkát illetően van határozott elképzelésem, de a típusokat illetően nincs.
A korábbi tv-m egy LG Nanocell 55SK8500PLA készülék volt....a fent említett jelenlegi Samsunggal meg vagyok elégedve, a feketéje szép, viszont a menü rendszerével nem sikerült kibékülnöm, az LG sokkal stabilabb és a Magic Remote is hiányzik, a felskálázás és a kép minősége is szebb volt szerintem... tehát mindenképpen LG típusokat keresek,csakis Direct Led-ben gondolkozom!
Tudnátok javasolni esetleg az SK8500PLA szintjéhez megfelelő típust ajánlani?Az összefoglalóban lévő kérdésekre adott válaszaim:
400.000 Ft.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)Vegyes, de leginkább film és tv nézés.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?2,5 méterről nézem, 55" vagy 65".
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?Vegyes, nappal is, lesötétítve is, leginkább este.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, max ketten.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)HBO, Netflix.
Optikai, ha van Jack az is jó de nem feltétlen van rá szükség.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?Lényegtelen.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)LG, webos.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)Magic Remote.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?Használt is szóba jöhet, de csak akkor, ha még GARANCIÁLIS!!!!!
Köszönöm a válaszokat
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
Új TV vásárlása előtt állok, de a típusszámok között nem tudok kiigazodni. Viszonylag régi, de kitűnő 50-es Panasonic plazma helyett (illetve nem helyett, hanem az maradna a hálóban, és az új nappaliba kerülne az új készülék) szeretném.
Telekomnál veszem, havi 15e-ig jó lenne kihozni, de ha muszáj 20e-ig elmegyek
Film, HD tv-adás, Streaming szolgáltatók. Játszani nem tervezek rajta.
Kb. 3 méterre lesz a kanapétól, 65" v 75" között gondolkodom
Teljesen változó a tévénézési szokás, nappal világos a szoba.
Szemből fogom nézni, többen is nézhetjük egyszerre
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, HBO Max, Skyshowtime és persze YouTube, de egy Twitch sem lenne rossz.
Optikai mindenképpen kell, illetve jack, de ennek hiányában a BT is megfelelő lehet
Nem releváns, mert falra lesz szerelve
Nincs ilyen irányú elvárásom, viszont a Hisense készülékekre nem lehet HBO Maxot és Skyshowtime-ot rakni, így azok kiesnek
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Abszolút semmi. Hangja egyáltalán nem fontos, lehet bármilyen dobozhangja, házimozi rendszer lesz rákötve.
Csak és kizárólag a Telekom aktuális elérhető készülékei jöhetnek szóbaItt van mindjárt a Samsung két készüléke, QE75Q60CAUXXH és QE75Q60BAUXXH. Sehol semmi leírást nem találok, hogy a "C" és "B" között mi a különbség, árban elhanyagolható. És akkor jön a következő UE75CU7172UXXH.
LG-nél ugyanez: 65QNED813RE, UR, meg NANO, meg UQ.A jelenlegi lista:
Samsung
QE75Q60CAUXXH
QE75Q60BAUXXH
UE75CU7172UXXH
UE75CU7172UXXH
UE65CU8002KXXH
QE65Q60BAUXXH
UE65BU8002KXXH
UE65CU7172UXXH
UE65AU7102KXXH
UE65AU7022KXXHLG
65QNED813RE
75UR81003LJ
75NANO763QA
75UR78003LK
65QNED753RA
70UQ81003LB
65UR91003LA
65NANO763QA
65UR81003LJ
65UR78003LK
65UQ81003LB
65UR73003LAPhilips
65PUS8507/12Tudnátok segíteni a választásban?
Köszönöm szépen!
-
Vhiktor
nagyúr
Abban az esetben ha vakaki csak ezt a topoicot olvasná, elkészült a
Sony A80L OLED TV tesztem:
[link]
-
Kiskutya
veterán
Az a baj hogy rossz a kérdés. Mindenkinek más az igénye. Ebben a méretben nem hiszem hogy sok tapasztalat lenne. Szerintem rendeld le nézd meg saját szemmel az hogy a panel milyen lesz az majd kiderül. Egy márkánál sem lehet garantálni hogy nem lesz felhősödés vagy bevilagitas. Ha neten rendeled akkor van rá 14 napod hogy visszaküldd ha nem tetszik. Tudom hogy nem egy kényelmes megoldás ekkora méretnél de jobb lehetőség nincs szerintem!
-
ERPY
őstag
Megint megkérdezem, szerintetek a TCL QLED 85C645 jó készülék lehet? Főleg mozira lenne, filmek, sorozatok, kicsi pc. Képe, felhősödés, stb TCL esetében milyen? Köszönöm a válaszokat.
-
Alex91
félisten
Philips 43pus8507-nel 170k-ig van jobb ajanlat ekkora meretben? Fontos lenne a 4 db hdmi port, esetleg a 3 db is eleg.
-
belan
addikt
-
rainman72
Topikgazda
válasz
blt.62 #80410 üzenetére
2018s alap model kihagynám
Meg drága is.
200e körül van hasonló új
[65UQ79003] -
Hitch
senior tag
válasz
rainman72 #80408 üzenetére
Igen tudom.... De jelenleg nem találtam jobb ajánlatot a méretét tekintve...
Főleg, hogy máshol pl euronics jóval drágább. Euronics-ban mit hallgattam tegnap, hogy a Philips mekkora szar és kivezetik.... volt egy "enyhén karcos" 70Pus8505 dobozban 160-ért, de a panel volt hibás keresztben színes csíkok így maradt mert nincs türelmem garanciáztatni. Akinek van annak jó lehet. amúgy. 2 év gyári garancia. -
blt.62
őstag
Sziasztok!
A kollégám árul egy 165cm-es LG 65UK6300MLB tévét 170 ezer forintért. Állítólag 2 éves.
Szerintetek érdemes foglalkozni vele? -
Gendi83
csendes tag
Kettő közül melyik lehet a jobb választás és miért?
-
Matchbox
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Egy tv-t szeretnék, amin a normál tv adàsok, sport megfelelő minőségben nézhető.
Kis lakás nappali szobájába lesz. Viszonylag világos.
Sokat láttam, aminek a képe iszonyat elmosott, mint egy festmény.
120ezerig lenne jó. Más ajánlást is szívesen fogadok én ezt a kettőt néztem.
Hisense 43A63H
LG 43" 43LT340CKöszi előre is.
-
zsiz
őstag
Sziasztok.
Ez a Hisense 75A6BG [link] milyen lehet, van valakinek tapasztalata vele ebben a méretben?
Vagy mit tudnátok ajánlani 260-270k-ért, minimum 70" méretben?
Jelenleg egy 70"-es LG (70UN7400) van. Nyilván ez sem csúcs, de ehhez mérten már nem szeretnék semmilyen visszalépést. Sem minőségben, sem sebességben(ez is elég lassú már, de főleg nem képminőségben és képméretben.)
260 000.-
Többnyire tv adás (SD/HD), néha FHD/4K film, illetve ritkán 1080p/1440p játék PC-ről.
~2,5m, 70-75" méret
Sötétben/este
Nappal szoktam oldalról is, este szemből, egyedül.
Streaming szolgáltatók nem fontosak. Viszont külső HDD-ről lejátszás igen. Youtube, Spotify jó ha van, de igazából egy app sincs, amit akár csak havi rendszerességgel is használnék a tv-n.
Minimum 2-2db USB és HDMI (3-3 jobb lenne, de a 2-2-ből semmiképp nem engedek), illetve optikai hang kimenet nem feltétel, de jó lenne rá.
160cm széles a szekrény, ezen álljon meg stabilan. A mostanin középen van. Ha belefér úgyis, hogy oldalt van a talp, nekem az is jó.
Sok garancia, jó szervizháttér, nem LG vagy Samsung, de nem is valami noname.
Légegér jó dolog, meg ha a tv táv tudja kezelni a STB-ot.
Csak új, garanciás. -
ERPY
őstag
Sziasztok, egy régi projektort szeretnék tv-re cserélni.
2 TCL készülék között gondolkozok, itt a fórumban is jókat olvastam róluk, többen dicsérték.Az egyik a TCL 75C745 {423 ezer eMAG), a másik a TCL QLED 85C645 (520 ezer eMAG)
Projektor után ugye a méret lenne a fő szempont, és szeretnék elsőre olyan tv-t venni, amit hosszú távon sem bánok meg. Pc játék minimális, szóval annyira a 144hz nem mozgat. Főleg filmek, sorozatok nézése, kb. 4 méterről. A kép legyen jó, amennyire lehetséges. Viszonyítási alapon nincs, lehetőségem sem összehasonlítani más készülékkel.
eMAG mennyire megbízható rendelés szempontjából?
Remélem tudtok segíteni, esetleg ha szükséges más készüléket ajánlani, ha van ezeknél jobb alternatíva?Köszönöm előre is a segítséget, válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest