Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cappa72

nagyúr

válasz cappa72 #78774 üzenetére

Régi téma, de lehet, hogy végül az lesz a megoldás, amit már többen javasoltatok:
    Húzzak ki egy kábelt...
    A hétvégén megcsináltam.
    És láss csodát, a második alhálózat is kifogástalan wifi jelet produkál a egyerekszobáknál.
    Köszönöm mindenki segítő szándékát! :R

Szóval hiába erőlködtem a WDS-szel éveken át... ekkora távolságot ilyen alap rúterekkel megoldani nem sikerült.
    Viszont a garázsban találtam egy 20m hosszú lan kábelt, és brahiból kipróbáltam, hogy hogyan lenne jó, egyáltalán elegendő-e a jel a 20m után.
    Igen, elegendő, és minden nagyon szép és jó.

Szóval így most 3 hálózat van
    192.168.0.1 - fő rúter még mindig
    192.168.1.1 - konyha, nappali (itt egy NAS van beállítva nyomtatószervernek). A 0-1-re csatlakozik.
    192.168.2.1 - gyerekszobák. környéke, alsó rész. At 1.1-re csatlakozik. Itt van még egy + router, ami már wds-szel csatlakozik a 2.1-re, ez a 192.168.2.9.

Az 5-10Mbps helyett most wifin is 35Mbp a sebesség, illetve ha kábellel csatlakozik valaki a 2.9-re, akkor

A jó, hogy a 2.x IP címről is elérhető az 1.x hálózat, vagyis a nyomtatószerver - bármelyik gépről lehet így nyomtatni.

Mindhárom kölök online oktatáson van, és hómofiszolok, így ez a rászánt kb. 4 óra munka talán értelmes volt.

Már csak a kárbelt kell szépre megoldani, hogy anyóka is boldog legyen.
    Mer most még csúnya, falon kívüli megoldással készült.

És lehet, hogy hozzáértő szemmel ez elég gány munka, magamtól csak ennyire futotta.

Új hozzászólás Aktív témák