Aktív témák
-
melandri
tag
Hello!
A kiszemelt két gépben a következő procik vannak:
C2D T7100 1.8Ghz, 2Mb L2 cache ,800Mhz FSB
C2D T7300 2 Ghz, 4Mb L2 cache, 800Mhz FSB
véleményetek szerint érdemesebb e a nagyobbat választani ami egyébkén kb.+20e többlet költséget okoz vagy igazából nincs túl nagy jelentősége???
-
szucsi
őstag
felhívtam a szervizt: mondom ez ok, hogy így lötyög? (becsukott állapotban, ha 5-6 centis amplitúdóval fel-le mozgatom a gépet - mintha futnék vele a busz után pl. hangos klattyogást hallat) válasz: nézzem meg a többi 1520-ast. Megnéztem, valahol a tök patent és az enyém között voltak, de ekkora ordas rés egyiken sem volt. Mondom: negatív, erre: vigyem vissza a 3 napon belül, maj meglássák. Remélem meghúzzák vatgy valami... volt egy daciánk, megvásárlás után szét kellett szedni, és újra összerakni. Vettem egy C-Corsát, a szalonból hazáig beesett az eső a vállamra a csukott? ajtón keresztül. Csessze meg, azt gondoltam a Dellnél a vason túl valami mást is veszek a pénzemért.... Két lehetőség van: engem találnak meg a szar holmik vagy ez káeurópa, ahol még a nagy nevek is összegányolt holmit árulnak, mert azt is megveszik a népek.
-
Rush888
tag
Hi!
Egy kis help-re lenne szükségem! kinéztem magamnak 2 notit, szerintetek melyiket vegyem, a különbség 10.000Ft az acer javára. 1Gb ramot 5000-ért tudok bele.
ACER AS5720Z-1A1G16Mi: 15,4", WXGA (1280x800), Intel T2310-1,46GHz, 1024MB, 160GB, DVD S-multi, WLAN, Webkamera, Intel X3100 GM int.
Vagy:
MSI VR601-012HU: 15,4" WXGA (1280x800), Intel T5250 1,5GHz, 2048MB, 160GB, DVD S-multi, WLAN, Intel X3100
THX!
-
cucka
addikt
válasz
BluEyes #8093 üzenetére
nem tudom, hogy mivel csinálták azt a táblázatot, de tuti nem alkalmas processzortesztre.
például
Intel Core2 T7200 @ 2.00GHz 1081
Intel Core2 T7400 @ 2.16GHz 1191
Intel Core2 T7600 @ 2.33GHz 1211ugye ezek kizárólag órajelben térnek el, ezért a bencsmárkon elért pontszám egyenesen arányos kéne legyen azzal, de amit látjuk, nem az.
-
BluEyes
őstag
válasz
tisszekreny #8090 üzenetére
E táblázat szerint meg pont nem így van. (Az első oszlop a Passmark tesztben elért pontszám, a második csak egy helyezés, azt ne nézd.)
-
cucka
addikt
válasz
tisszekreny #8090 üzenetére
annyival azért nem jobbak.
azonos órajelen lehet olyan 10% különbség, max. 15 -
tisszekreny
tag
Hy!
Segítségeteket szeretném kérni processzor ügyben.
Több helyen azt olvastam/hallottam hogy a Core2Duo procik jobbak mint a Turion64 procik. Az egyik laptop-árusítással foglalkozó oldal tulajdonosa mondta nekem, hogy a Core2Duo T5250-s proci hiába csak 1,5GHz, jobb mint a Turion64 TL-58-as proci, mely 1,9GHz.
Ha valaki fel tudna engem világosítani hogy Core2Duo procik mivel jobbak mint a Turion64 procik, annak nagyon megköszönném. -
Boreas86
csendes tag
Üdv!
Minél kevesebbet szeretnék notebookra költeni, de a pénzemért minél jobbat szeretnék.
Szóval, melyiket ajánljátok?
Lenovo N200 (1.73 Celeron, 512 Ram, 120 GB HDD, Intel X3100, Bluetooth, Fingerprint, Dos)
120.000 brutto
MSI M67X (2.00 Sempron64, 1 Gb Ram, 120 bg Hdd, Nvidia Go 6100, 2 év gari, Dos )
128.000 brutto
HP 6715s (2.00 Sempron64, 1 Gb Ram, 80 Gb HDD, ATI X1250, Bluetooth, Vista Home)
150.000
Light-os játék (NFS UG2, Call of Duty, HL2, UT2004), net, film, gépelés (írás), internet...
Kössz!
-
adalbert1
veterán
Sziasztok!
USA-ban kint lévő haverom notit akar venni... Előszőr VAIO-kat nézegetett, de tudtommal erre nem érvényes itthon is a garancia. A HP/Dell/Lenovo hármasból melyik az, amelyikre worldwide garancia van, és itthon is érvényesíthető (gondolom valami bc gépet venne amikre itthon 3 évet adnak, kint nem tudom mennyit).
-
cucka
addikt
Alex91 arra gondolt, hogy ha xp-vel szeretnéd használni a gépet, akkor előtte nézd meg, hogy van-e egyáltalán bármilyen driver ahhoz a géphez.
új modelleknél előfordul, hogy kizárólag a vistás driverek elérhetőek, ami azért szívás, mert az xp kb. nulla darab rendszerösszetevőt képes magától felismerni egy újabb fajta notebook-ban.
(kezdve ott, hogy alapból nem kezeli a hálózati kártyát sem, tehát a "friss xp-n majd jól letöltjük a drivereket" nem játszik.)egyébként szerintem az is járható út, ha egyenesen vistát raksz rá, így a csomó driver probléma alapból kilőve. tudom, itt sokan inkább az xp-t preferálják, de saját tapasztalatom alapján a vista is teljesen jól használható rendszer, nincs vele semmi problémám hónapok óta.
-
sulep
senior tag
-
cucka
addikt
15"-os kellene vagy alatta, jó minőségű (anyaga, kijelzője, bill.), normális garancia, lehetőleg magas üzemidő, jó hűtés, mondjuk úgy 200-ig.
a jelenleg kapható notebook-ok úgy 80%-a 15.4-es méretű. azt nem értem, hogy miért gyártanak szinte kizárólag ilyen méretű gépeket, de bármit, ami 12" és 15.4 között van, azt nagyítóval kell keresni.
az ajánlott gép természetesen az örök sláger, a használt thinkpad/hp nc/satöbbi. ha mindenképp újat szeretnél, akkor olyat vegyél, amelyre normális hosszúságú és minőségű garancia van (vagyis valószínüleg normális határidőn belül meg is tudják javítani a gépet). általános tapasztalatok szerint ilyen szempontból a dell, lenovo, hp meg mondjuk a toshiba üti meg az elvárhatót. (talán az asus is, bár arról sokat nem tudok).
200 alatt már lehet kapni egyébként thikpad r61-est is, de annyiért én azt tuti nem venném meg. dögnehéz és undorítóan vastag, 15.4" xga képernyő (nagy tepsi), full fapad felszereltség és cerelon proci, vagyis a megbízhatóságot leszámítva mindannak ellentéte, amiért a thinkpad-eket szeretjük.2.Mit lehet az 1-es pontban leírt kategóriától elvárni manapság teljesítményre?
hát a jelenlegi gépedet bármelyik szétveri, egy modern notebook proci meg elvileg simán el kell vigye az 1080i-t. -
amol
addikt
válasz
parandroid #8048 üzenetére
A 6720 egy másik kategória, mint a 6710.
Csak nem sikerült meggyőzzelek? Felírom
-
nlb84
tag
Erről vélemény?
Ez már strapabíró???http://shop.senorg.hu/shop.php?id=21750&mode=item
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
1.Jövőre tervezek notebook vásárlást, és érdeklődnék, hogy milyen márkát érdemes nézi . 15"-os kellene vagy alatta, jó minőségű (anyaga, kijelzője, bill.), normális garancia, lehetőleg magas üzemidő, jó hűtés, mondjuk úgy 200-ig.
Ne linkeljetek konkrét típusokat, csak pár márkára lennék kíváncsi amit nyugodtan megvehetek. Pl.: egy MSI-t halál nyugodtan megvettem volna, amíg el nem olvastam a pár hozzászólással feljebbi lehúzást.
2.Mit lehet az 1-es pontban leírt kategóriától elvárni manapság teljesítményre? A mostani gépem nagy vonalakban: Intelceleron 2600, 1gb ram ennél mennyivel tudnak többet? Mondjuk egy 1080i-t elvisznek simán?
Bocs a kezdő kérdésekért.
Köszönöm. -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerős megkért, hogy válasszak neki ki egy olcsó notebookot amit Ő csak skype-ra meg webkamerázásra használna, mivel külföldön élnek a rokonai. Amúgy nem értenek a gépekhez szóval se word se excel se semmi nem kell rá. Tehát valami alap gépet kell kinéznem.
Én a következőt néztem ki:
Acer AS5310-400508MI 15,4"/Cel.M530-1,73GHz/512MBDDRII/80/DVD S-multi/Linux
A notebook paraméterei:
Gyártói cikkszám: LX.AH30C.023
Operációs rendszer: Linux
LCD: 15,4” WXGA (1280x800) Crystal Brite
CPU: 1,73GHz (533MHz FSB), Intel Celeron-M 530 Processzor 1MB L2
RAM: 1x512MB DDR-II 667MHz, 2GB-ig bővíthető
HDD: 80GB 5400 SATA
ODD: DVD S-multi
WLAN: 802.11 b/g
WebKam.: -
BlueTooth: -
TV-Tuner: -
VGA: Intel 950GM integrált
Chipset: Intel 943GML
Kártyaolvasó: 5in1 (SD, MMC, MS, MSPro, xD)
Interfész: 4x USB, 1x VGA, 1x S-Video, 1x ExpressCard™/54 slot, 1 x modem ˙(RJ11), 1x Ethernet (RJ45), 1 x fejhallgató-/hangszóró-/vonalkimenet-csatlakozó (S/PDIF támogatása), 1x mikrofon bemenet, 1x vonal bemenet
Akkumulátor: 6 cellás (44W)
AC-Adapter: 65 W-os hálózati tápegység
Méret/tömeg: 366 x 274 x 33,6/42.6 mm / 2,8kg
Ajándék: -
Garancia: 1év nemzetközi utazógarancia (ITW) , 6 hónap az akkumulátorra
Garancia: 12 hónap
Szervíz: ACER magyarországi Call Center szám: 06(1)555-5200, munkanapokon 9:00-17:00 között.109.012 Ft + 1GB memória 5000Ft
Ennyi pénzért ez mennyire jó noti? VAgy ennyiért van ennél jobb is? Ha igen ajánljatok.
Ja és ezeket a kiegészítőket írtam még fel ami kellene hozzá szerintem mert ezek aránylag jók lehetnek még:
-A4-Tech X6-10D lézer egér 2.054 Ft
-Creative Live!Cam Notebook webkamera 4.610 Ft
-Trust HS-2500 Multifunkciós Headset 2.812 FtEz így szerintetek jó?
Ténleg csak skype meg ilyesmire lenne használva semmi egyéb mivel nem értenek hozzá. De legalább ha skípon beszélgetnek akkor a webkamera legyen jó és ne szaggasson meg a mikrofon si jobb legyen. Ja és ezért néztem a lézeres egeret is.
-
Garffi
tag
Sziasztok!
Az új generációs laptopoknál lehet USB-ről bootolni?
Van egy külső mobilreckem. USB csatlakozású. Erre szeretnék feltelepíteni windows xp-t.
Ha a laptop tud usb-ről bootolni, akkor elméletileg feltelepíthetek egy xp-t a mobilreckes vinyóra?A következő egy korábbi hozzászólásom, csak még nem kaptam rá választ:
1.A fenti linken található géppel lehet játszani (pl sims2, fable, oblivion, hellgate)
Jó tudom nem fullos grafikán, de elviszi a játékokat?
Az asztali PC-m (3000+AMD, 1GB Ram, Ati 9550 128MB képkártya).Jobban mennének a játékok a laptopon vagy rosszabbul?
2.A két kártya küzöl melyik a jobb?:
- ATI Mobility Radeon X2400, 128MB VRAM VAGY
- NVIDIA GeForce® 8600M GS -
parandroid
félisten
CS Source is elmegy egy Pentium M procin és egy integrált Intel 900GMA-n is, egy alap Core Duo-val és egy 950GMA-val pedig már biztosan. Főleg az előbbi összeállításra bőven van találat a használt piacon az említett 100e-s kategóriában. A lényeg az, hogy ebben a kategóriában ne belépő szintű konzumer gépet keress.
p
-
tomsss
csendes tag
Sziasztok!
Január környékén szeretnék notit vásárolni. Már egy ideje olvasgatom a topikot, tájékozodok
Egy Dell Vostro 1400 lenne az áldozat majd, egy egyedi konfig, szerintem majd Humansoftnál. Ha valakinek van jobb tippje szóljon hol érdemes ilyen notit keresnem.
A konfig a köv lenne:
T5470es cpu
1x1GB RAM (később bővítem)
80GB HDD
DVD író
Webcam nélkül
6 cellás aksi
integrált X3100
Dell Wireless 1390 802.11g
Mindenképp valami 14es noti kéne, mert nem csak az íróasztalon használnám, és probáltam valami tartósabb darabot választani, mivel hosszú távra terveznék veleA konfigból látszik hogy valamennyire korlátozotak az anyagi lehetőségeim. Ezért Thinkpad T60-T61 kiesik, meg a Dell Latitude is. Ami még szóba jöhetne az a HP 6510, de ehhez még nem ártana egy gari kiterjesztés se.
Ami viszont egy kicsit zavar a Vostronál, az a mozgó aksija. Nem egy helyen olvastam már. Ha valakinek van tapasztala az ossza meg velem -
Kovács84
aktív tag
Rick4 van egy trükk, ami nyilván a Microsoftnak meg a memóriagyártóknak jól jön, de az Asus több gépére kiírta, hogy csak Vista kompatibilis, általában a webcam és a memkártyaolvasó nem működik. Viszont általában ugyanazokat a cuccokat használják egy-egy típusban (Ubuntu alatt egy lspci ill. lsusb kidobja, hogy milyen webcam chip van benne stb. stb) ugyanazokat a cuccokat használják. Keresketni kell ez igaz, de csak egy példa az F5-ös Asusban a webcamra van Xp-driver, ugyanilyen van az F3U egyik típusában is, amire viszont azt írja a hivatalos oldal (meg sok más), hogy csak Vistával. Keresni kell a drivert ennyi, de megvannak (ráadásul pont az asus oldalán belül
)
-
gygace
csendes tag
Sziasztok !
A közeljövőben notebookot szeretnék vásárolni, de a forumokon olvasottak teljesen elbizonytalanítottak.kb 280k körül tudok rá költeni, olyan gép kellene ami aránylag jól felszerelt,autóba,buszon is nyugodtan használható. Természetesen olyan gépre van szükségem amit a következő 1-2 évben nem kell a szemétre vetnem ilyen-olyan problémák miatt. Eddig az Acer TM5720G sorozatot tetszett, de mint már említettem az itt is elhangzott Acer kritikák miatt megváltozott a véleményem.
Tehát marad a kérdés: ennyiért milyet érdemes és merre keressem ? -
daveredline
tag
válasz
parandroid #8048 üzenetére
Aha értem. Azt mi alapján döntöd el h meik mien kategória?
Mondjuk ránézésre látható különbség a kivitelezésben... -
McLaca
őstag
Úgy látom, a lényeget nem egészen sikerült leszűrnöd.
Az Ati ÉS az Intel legújabb integrált megoldásai egyaránt erősek integráltságukhoz képest, tehát 1-2 évnél régebbi játékokhoz szinte tökéletesek - nyilván kompromisszumokkal.RI/OS#8024: persze a teszkó gizdaságos is csak itt, Hunniában igaz. Az angoloknál a teszkó márkás termékek nem éppen a legalja. Sőt...
Darth_Revan#8026: ha egy fedlapot alig bírsz leszedni, az neked az összerakás jóságát bizonyítja?
cucka#8056: szerinted mi éri meg jobban a gyártónak? Milliószámra eladni az olcsó gagyit, ugyanannak a vásárlónak akár 4× is, vagy eladni egy gépet/ember, 5 évente...? Még a szervizköltségekkel együtt is az előbbi a jobb bolt nekik. Tehát miért terveznék jóra?
Üdv!
-
HUNTER-mobil
tag
"tudom, a hülyegyerekeknek elég, ha a w,a,s,d gombok jók, de aki esetleg tud gépelni"
Érdekes azért ez a dolog...
Arra nem gondoltok, hogy aki notit vesz, nem biztos hogy aktakukac, hanem merő egyszerűséggel összekaparta rá a pénzét, (vagy akár tökig van pénzzel, mindegy), és azért veszi meg, hogy tudjon játszani bárhol, magával viheti bárhová. Ez a "hülyegyerek" kicsit meredek volt azért sztem. Jó, elismerem, vannak tényleg sík emberek, de azért van jópár kivétel is. Ennit akartam hozzáfűzni. -
N_A_S
veterán
válasz
parandroid #8061 üzenetére
Az intel vga sajnos csak elírás.
És milyen notit ajánlanál 100K-ig bezárólag? Használtan is néztem de ettől jobbat nem igazán találtam.
-
parandroid
félisten
"Egyébként 2-3 évre venni notit? Én inkább sűrűbben cserélem..."
Én is azt hittem. Aztán itt van a nyakamon ez a vacak, és nem találok olyan indokot, amiért lelkiismeretfurdalás nélkül lecserélném. Elhasználódva nincs, a teljesítménye bőven elég, az ergonómiája kiváló. A 'mert csak', és a 'csak azért, hogy új legyen' meg legalábbis nálam nem játszik.
p
-
xedos
addikt
Notik minősége?
Lassan nincs olyan márka, amelyiknek nem festett a műanyag burkolata!
Na jó ... IBM T sorozat :-) Szerintem az ACER új sorozata is anyagában színezett.
Macbook -Macbook pro :-)
Néztem a DELL XPS M1330-at annak pl szálcsiszolt alu a kéztámasza.Ami igazán számít -merevség! billentyűzet vízállóság, winyó rázkódás védelem és akksi idő.
Szerencsére a TFT-k képével már nincs sok gond. Azután jön a támogatottság (driverek -szervíz stb).Egyébként 2-3 évre venni notit? Én inkább sűrűbben cserélem...
Így nincs gond a garival, akksival -winyó élettartammal + és a teljesítménybeni elavulással.
Nem mondon -sokba kerül :-( Ezért szoktam használt üzleti szériás még garis notit venni -
vagy olcsóbbat lejárt garanciájut -ahol esetleg kevessebbet bukok rajta ha gáz van. -
N_A_S
veterán
Egy ilyen FuSi szerintetek megér használtan (5hónapos) 100K-t? 256MB-os ViaChrome9-es VGA van benne. Ezzel milyen szintű játékok mennek el? CS 1.6 elmegy rajta?
A válaszokat előre is köszönöm
-
csaboo
tag
Sziasztok népek!
Teljes széltében kihasználva a topik címét kérdezem, hogy milyen notebook-ot vegyek??
Kb. 120-130 körüli áron, leginkább programozni, szövegszerkeszteni, meg ilyesmikre kellene.
Köszi a helpet előre is! -
törölt tag
én értem, de nekem meg az a szubjektív véleményem, hoyg nem izgat, ha kopott a noti. ha nagyon lekopott, és bosszant, akkor legfeljebb elviszem egy airbrush festőhöz, hogy rajzoljon valamit rá
a pöcökegér meg nem gond, de tényleg. a sok beállítás közt az is ott van, hogy letiltom teljesen. nekem megfelel, használni úgyis kényelmetlen szerintem. ez is szubjektív vélemény.
-
cucka
addikt
válasz
#16820480 #8055 üzenetére
nem érted, bakker. az a baj, hogy minimális ráfordítással csinálhatnának olyan gépet, ami nem fog szétkopni vagy szétkarcolódni rendeltetésszerű használat során, de ezt is kispórolják. és ne magnézium meg titán burkolatra gondolj itt, hanem mondjuk arra, hogy a hp meg tudta ezt csinálni mondjuk az nx7400-nál.
és nem akarok olyan gépet venni, ami 2 év múlva csak azért lesz szétkopva, mert használni merészeltem, sőt, egyáltalán nem akarok szétkopott gépet használni, és ahogy más gyártók megoldották ezt a problémát, elvárható lenne az msi-től is, hogy megoldja, nem?
igen, ez picit szubjektív volt, sőt, nem is csak az msi gépekre vonatkozik.
pöcökegér probléma 1ébként a latitude-nál sincs, mert gyakorlatilag az összes működési paramétere állítható a driverből. komolyan, kicsit túlzásba is estek, tényleg mindent lehet állítani, nagyon korrekt.
-
törölt tag
nem tudom mennyivel kerülne többe. de nem hiszem, hogy ez a legfőbb oka, amiért eladhatatlan egy 2-3 éves noti, főleg, ha konzumer kategóriás (gamer meg pláne). de most akkor nem értelek, az a baj, hogy 2-3 évre tervezik (tehát utána olyan kopott lesz, hogy eladhatatlan), vagy az, hogy nem tudok hosszú évekig használni, mert velemi baja lesz?
Rick: én letiltottam. nekem sem okoz soha gondot
-
Rick4
félisten
válasz
#16820480 #8051 üzenetére
nekem IBM Thinkpad-em van, kettő is, ott lehet szabályozni a pöcökegér érzékenységét, a touchpadéval együtt, ott nem csak a lenyomás erősségét, hanem az érzékelő zóna méretét is tudod szabályozni, így azért elég jól személyre szabható...nekem sosem volt vele gondom..
-
cucka
addikt
válasz
#16820480 #8052 üzenetére
nem, csak eladhatatlan lesz. ezen kívül kulturáltabb országokban olyankor inkább lecserélik.
most nem azért, de szerinted mennyivel növelné meg az előállítási költségeket, ha karcálló, anyagában festett műanyagból lenne a csuklótámasz? szerintem max. 2-3 dollárral. az ennyire kicsinyes spórolások mindig gyanúsak, mert akkor jogosan vetődik fel a kérdés, hogy belülről mit spóroltak ki? -
törölt tag
válasz
parandroid #8047 üzenetére
én is azt hittem, hogy a pöcökegér nem lehet gond, de mégis. a GHB gombok lenyomásakor (de leginkább asszem a G-nél) simán meglököm, de olyan kicsit, hgy nekem fel sem tűnik igazából a dolog, csak a hatása...
a touchpad is mindig letiltásra kerül, amikor van külső egerem. bár péládul a barátnőm Inspiron 700m-jén sosem akadtam még bele. -
cucka
addikt
válasz
#16820480 #8029 üzenetére
a minőséggel igazából nincs baj. nem kell dobálni, rúgdosni, és akkor teljesen jó.
tisztában vagyok azzal, hogy sokaknak egyszerűen nem éri a bc gépek által nyújtott többletszolgáltatás. amit nem tudok elfogadni, az a direkt rossz tervezés.
például a csillogós műanyagból készült fedlapot simán akkor is megkarcolhatod, ha végighúzod rajta a zipzárat amikor kihúzod a táskából. felháborító, hogy a csuklótartót festett műanyagból készítik, ezzel gyakorlatilag beleépítve a termékbe a max. 2-3 éves élettartamot. ezek olyan tervezési hibák, amelyek bizony normál, rendeltetésszerű használat során is előjönnek és számomra teljesen elfogadhatatlanok.az is furcsa, hogy az msi-knél csak a sub kategóriában van magnéziumváz, ahol a legkevésbé van rá szükség.
-
motorola v3
csendes tag
Benq -joy book P52 erre varj gombot
)
-
-
parandroid
félisten
válasz
#16820480 #8046 üzenetére
Csak annak ajánluk strapabírób notit, aki mobil használatra (vagy munkára, egyetemre) keres gépet. Akinek otthonra kell az íróasztalra, mert szebb / kevesebbet fogyaszt / kisebb helyet foglal / divatosabb, mint az asztali gép, vagy havonta egyszer elvinné magával haza, különben az albérletben használja, annak akár jó is lehet egy középkategóriás konzumer noti. Ezt már sokszor el is mondtam a topikban. Belépkategóriát pedig csakazértsem fogok ajánlani senkinek. Majd ha egyszer nyitok egy számtechboltot, és azt is el kell sóznom, akkor majd talán.
A pöcökegérbe meg nem értem, hogy lehet beleakadni. Nekem konkrétan még egyszer sem sikerült az elmúlt 3-4 évben, sem HP-n, sem IBM-en. Szemben mondjuk a touchpaddel, amit tényleg meg kell tanulni kikerülni, ha nem akarsz kellemetlen meglepit gépelésnél.
p
-
törölt tag
válasz
parandroid #8036 üzenetére
pedig éppenhogy tetszik a Latitude széria, szerintem jelenleg ezek a gépek a legszebb bc gépek a piacon. bár a Hp-ban is van valami perverzen érdekes, de szépnek nem mondanám azért. sőt, a Latitude annyira nem rossz, hogy jelenleg ilyet használok éppen.
én csak amellett szeretnék kiállni, hogy bár nektek nem esik jól, ha a bc-on kívül más is szóba jön, de egy csomó embernek nincs szüksége arra. például ott egy egyszerű példa: pöcökegér. neked nem kéne olyan noti, amiben nincs. engem már az a pár másodperc is idegesíeni szokott, amíg még nem tiltódik le, amikor a jelszavamat beírom loginkor, mert folyton beleakadok gépelésnél, és olyankor össze vissza mászkál, meg klikkel az egér.
én is egyetértek veled, hogy önigazolásért felesleges ide jönni, de mivel ez még továbbra sem a "1001 érve a business class mellett", így szerintem az a legjobb, ha mindenkit az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő irányba igazítunk a vásárlás előtt.
lényeg a lényeg, nem mondok neked gyökeresen ellent, csak kicsit más álláspontot is igyekszem képviselni. -
Angyal07
tag
válasz
daveredline #8042 üzenetére
Megerősítem, azaz szerintem is a HP-t válaszd mindenképpen.
Már régen nem írtam a topicba, de a véleményem az eltelt időszakban sem változott, sőt...
Azaz notiból a legjobb választás az IBM, természetesen mindenkinek a legjobban megfelelő hardveres változata. Utána következik nálam a sorban a HP. Majd jön a "gagyi kategória", amiket simán meg lehet venni, de a notebook mivoltukat, azaz a hordozhatóságot nem lehet rajtuk úgy kihasználni, mint az IBM, HP változatoknál. Ez adódik a házak sérülékenységéből, esetleg súlyukbúl, vagy magából a borítások anyagából. Természetesen belsőségekben sok különbség nincs a notik között, de egy notebooknál nem is ez alapján kell dönteni, hanem inkább a strapabírás alapján. Ebben egyértelműen az IBM a legnyerőbb.
Sokan elvesznek a belsőségek összehasonlításában és nem értik meg, hogy a notebooknál a legfontosabb tényező az maga a háza, azaz a borítás és a benne lévő merevítés minősége.
Aki otthonra az asztalra szeretne egy notebookot, annak végülis tök mindegy, hogy milyet vesz, de akkor már praktikusabb az asztali gép ugye, mert az bővíthető, cserélhető, és nemkülönben jó játékra is, amíg nem notin játszani, az elég hevi hárd kór.Na hát ennyit akartam hozzátenni most..
Ui.: Ja és még egy fontos dolog annak aki a "gagyi" kategórából veszi a notit. Elég fontos, hogy ezeknél előfordul gyakrabban a melegedés és az ebből következő hagnosabb ventilátor zaj. Praktikus lehet elmászkálni a bevásárlóközpontokba és az ott kiállított bekapcsolt darabokat végigtapizni. Általán ha ráteszed a kezed a tapipad jobb vagy bal oldalára, akkor ott lehet érezni, hogy mennyire melegszik a noti. Na amelyik kiállított darab ott meleg, akkor azt a típust nem szabad megvenni. Amelyik kellemesen hűvős, de legalábbis nem meleg, azon már el lehet gondolkodni.
-
Garffi
tag
Sziasztok!
[link]1.A fenti linken található géppel lehet játszani (pl sims2, fable, oblivion, hellgate)
Jó tudom nem fullos grafikán, de elviszi a játékokat?
Az asztali PC-m (3000+AMD, 1GB Ram, Ati 9550 128MB képkártya).Jobban mennének a játékok a laptopon vagy rosszabbul?
2.A két kártya küzöl melyik a jobb?:
- ATI Mobility™ Radeon®X2300, 128MB VRAM VAGY
- NVIDIA GeForce® 8600M GS akár 1280 MB TurboCache™ -
daveredline
tag
válasz
parandroid #8040 üzenetére
Ugyebár ajánlottad a HP-t.. Nézd mit találtam:
Ez még durvábbnak tűnik... vajon az is?Processzor: Intel Core2 Duo T7250 (2.0 GHz, 2MB L2 cache, 800 MHz FSB)
Memória: 1024 MB (DDR2, 667 MHz)
Merevlemez: 160 GB (5400 RPM, SATA)
Optikai meghajtó: DVD±R/RW Dual Layer
Floppy meghajtó: opcionális (USB csatolós)
Kijelző: 15,4" WXGA BrightView (1280x800 pixel)
Videokártya: Intel GMA X3100 IGP (max. 384 MB)
Modem: 56 kb
LAN: 10/100 Mbit
Wireless LAN: 802.11 (a/b/g)
Bluetooth: van
USB: 3 db
Kártyaolvasó: SD/MMC
Tömeg: 2,5 kg
Méretek: 358 x 267 x 32 mm
Akkumulátor: 6 cellás, Li-Ion
Operációs rendszer: Windows Vista Home Basic
Garancia: 1 év (bővítés külön megvásárolható) (Új) -
daveredline
tag
Válasz: (#8040) peterkeT
Aha én is vele szemezek..
-
daveredline
tag
Ja a szempontok közhelyek: strapabíróság, teljesítmény.
Tudom h nem arra valók de zenét fogok szerkeszteni a fenti gépek valamelyikével, amit azért többé kevésbé bírni is fog sztem. Mindenesetre a mostanimnál biztosan jobban... -
parandroid
félisten
válasz
daveredline #8038 üzenetére
Nem szoktam válaszolni az ilyen kérdésekre, mert alapvetően utálok más helyett dönteni, vagy konkrét modellt ajánlani, de ezúttal van egy olyan gép a felsorolásban, amit talán még én is bevállalnék, ha hajlandó lennék 15,4"-es gépet venni. Ezúttal ugyanis egyértelműen a HP a nyerő minőségben, de jelen esetben még felszereltségben is.
p
-
Tim82
félisten
Amikor én nyár elején idekeveredtem a PH!-ra, az azért volt pont, mert életem első notebook-ja (egy régi, ráadásul használtan vett Compaq Presario) elég fura dolgokat kezdett produkálni, így eldöntöttem, le kellene cserélni. Kispénzű vagyok, új noti szóba se jöhetett volna, mert kb. az akkori leggagyibb FuSi Celeron-os notit tudtam volna megfizetni, oprendszer nélkül.
Nézelődtem, olvasgattam és végül - egy fórumtárs bölcs tanácsát követve, miszerint "egy használt business-class gép még mindig jobb, mint egy alsó vagy középkategóriás consumer", egy Thinkpad T40 mellett döntöttem és nem bántam meg. Jó, a Crysis nem fut rajta
(ez nem is volt szempont), de egy másfél méteres esést (elszakadt az akkori táskám vállpántja) simán túlélt, két apró karccal a TFT-n. Egy MSI noti, legyen bármennyire szép is, darabokra esett volna ettől. (Én se dobálom a gépet, csak hát pechem volt.)
Ha mindennapos, tartós használatra (nem játék, hanem alkalmazások, net, Office) veszel gépet, akkor nem a consumer kategóriából kell. Félre ne érts, tetszenek az MSI gépek, mert értékelni szoktam a dizájnt is, de ha tartósságról van szó, akkor IBM/Lenovo, Dell, HP, jobb Toshiba általában veri. És ezért ajánlják PeterkeT-ék is inkább ezeket a márkákat.
A "teszkógazdaságos" meg azért érv, mert emlékeim szerint Cucka x+1-szerre mondja el ugyanazokat, megértem, ha már belefáradt ugyanannak a témának a sokadszori átrágásába... elég egy kulcsszó is, ha már korábban sokszor ki lett fejtve.
Egy személyes tapasztalat, igaz, nem MSI, hanem Acer: mielőtt megvettem a T40-est, volt nálam kölcsönbe egy Acer noti. (A pontos típusára sajnos nem emlékszem, valamelyik Turion 64 processzorral ellátott TravelMate volt, az Usanotebook-ból véve.) Szép volt, jól működött, egy-két karc volt csak rajta. Valamint egy komolyabb gondja volt: az "É" billentyű állandóan kiugrott a helyéről - szó szerint. Mivel még nem járt le az egy éves teljeskörűnek szánt garancia, ami volt a gépen, gondoltam, szívességet teszek a noti gazdájának (ha már kölcsönadta) és naivan felbaktattam a XII. kerületbe, ahol az Acer budapesti szervíze... vagy mije van. Ott kellett rájönnöm, hogy Acer-éknél nem számít garanciális javításnak az az apróság, ha vacak billentyűzetük van, amelyikben eltört az egyik rugó. Az érvük egyébként az volt, hogy a notitulajnak macskája van, találtak egy-két szőrszálat a bill. alatt, akkor csakis a macska törhette el a bill. rugóját, ergo nem vonatkozik rá a garancia... (És annyira azért nem volt élvezetes felcipelni oda egy 3.5 kg-os, 15,4'' wide-os notebook-ot, hogy ezt megtudjam...) Ha az MSI "szervíz" ehhez hasonló hozzáállású (vagy rosszabb - ahogy így utánaolvasok), akkor köszönöm, inkább nem kérek az adott márka gépeiből.
Jelzem, vélemény. Csak akkor kövezzetek, ha azt mondom, Jehova.
-
daveredline
tag
Melyiket választanátok??????
[Packard Bell EasyNote MX67-P-087]
Processzor típus: Intel Core 2 Duo
Processzor jellemzők: T5300 (2MB L2cache/FSB667) 1.73GHz
Memória: 1024MB (1x1024MB DDR2 667MHz)
Merevlemez: 120GB SATA 5400rpm
Kijelző típus: 15,4' WXGA
Kijelző leírás: Diamondview (1280x800)
Optikai meghajtó: DVD+/-R
Chipkészlet: Intel 945 PM
Videovezérlő típus: dedikált, 128MB
Videovezérlő leírás: NVIDIA® GeForce® Go7400 128MB (TurboCache 320MB ) (64bit)
Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás 4800 mAh, 2,5h üzemidő
Garancia: 2 év szervízbenProcesszor típus: Intel Core 2 Duo
Processzor jellemzők: T7100 (2MB L2cache/FSB800) 1800Mhz
Memória: 1024 MB DDR2 667 MHz, Maximum 4096 MB-ig bővíthető
Merevlemez: 80GB 5400 ford./perc Soros ATA szabványú
Kijelző leírás: TFT 1280 x 800
Optikai meghajtó: kétrétegű DVD+/-RW rögzített SuperMulti LightScribe író
Chipkészlet: Mobile™ Intel® 965GM Express lapkakészlet
Videovezérlő típus: alaplapi integrált, max. 256MB
Videovezérlő leírás: Intel® X3100 Graphics Media Accelerator, Maximum 384 MB megosztott rendszermemória
Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás lítiumionos akkumulátor (47 Wh) Max. 4 óra 25 perc
Garancia: 1 év felvétel és visszaszállítás garancia (bővítés lehetséges, külön megvásárolható)Processzor típus: Intel Core Duo
Processzor jellemzők: T2450 (2MB L2cache/FSB533) 2000 MHz
Memória: 1GB DDR2 533MHz (2x512)
Merevlemez: 160GB SATA-133 5400rpm
Kijelző leírás: Dell WXGA TrueLifeTM aktív mátrix kijelző 1280 x 800 képpont felbontással
Optikai meghajtó: 8xDVD+/-RW DL
Videovezérlő típus: alaplapi integrált, max. 256MB
Videovezérlő leírás: Intel® Graphics Media Accelerator 950TM integrált grafikus kártya max. 224 MB megosztott rendszermemóriával
Akkumulátor, üzemidő: 53 WHr 6 cellás „intelligens” lítiumion akkumulátor
Garancia: 3 év szervízgaranciaProcesszor típus: Intel Core Duo
Processzor jellemzők: T2350 (2MB L2cache/FSB533) 1860Mhz
Memória: 1024MB (512x2) DDRII 667Mhz
Merevlemez: 120GB (SATA 5400rpm)
Kijelző leírás: 1280*800 Color Shine
Optikai meghajtó: DVD Super Multi DL író
Videovezérlő típus: alaplapi integrált, max. 128MB
Videovezérlő leírás: Intel® Integrált GMA 950
Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás 4800mAh
Garancia: 2 év el- és visszaszállításos garancia (bővíthető)mindegyik szinte pontosan:
171 000,- Ft + áfa
Bruttó: 205 200,- Ft
Előre is köszi a segítséget!! -
parandroid
félisten
válasz
#16820480 #8029 üzenetére
Elfogadom a véleményedet, de nem tudok azonosulni vele. Személy szerint a hajamat tépném, ha a tskában cipeléstől, vagy normál asztali használattól összekarcolódik, kopik a párszázezer Forintos notebookom. Nem is beszélve a zsanértörésekről és fedlaprepedésekről, amit a jópofa hazai szervizek szeretnek 'nem rendeletetésszerű használat'ként a user számlájára írni. Hahaha. Az, hogy egy THinkpad szép-e, egyéni ízlés kérdése, nekem speciel mg tetszik is, ahogyan a HP üzleti gépei is, sőt, a régiekkel ellentétben még az új Latitude széria külalakjával is ki vagyok békülve - nem lepne meg, ha neked ez sem jönne be, lévén a korábbi Latitude-ök sokkal jobban hasonlítottak a konzumer modellekre, mint az üzletiekre.
Az MSI S2xx-es sorozatával én s szemeztem anno, de nem győzött meg, nem utolsósorban az anyaghasználata miatt. Persze ez is részben személyes érv, ahogyan a pöcökegér hiánya is az, ami számomra elengedhetetlen fontosságú - most is azt használom.
Körülöttem is van egy rakás Acer és FuSi Amilo, sőt még Gericom is, amik jó ideje működnek (némelyik kisebb-nagyobb hibával ugyan), de láthatóan megviselte őket az idő - pedig mindegyiket hétköznapi userek használják, akik napi 1-2 órára kapcsolják csak be őket, és eszükben sincs elmozdítani az asztalról. Voltak olyanok is, akik tényleg mobil használatra vették ezeket a gépeket, ők már lecserélték azóta.
A vélemény egyébként szép dolog, különösen annak tekintetében, hogy a másikét meghallgatni egyáltalán nem kötelező érvényű. Ami kevéssé elfogadható, az az, amit d900t is leírt: senki ne jöjjön önigazolásért a topikba: nem fogunk hurrázni, ha valaki bejelenti, hogy vett egy bikaerős konzumer notit. Használja egészséggel és legyen benne sok öröme, de mi attól még én saját tapasztalatim alapján nem fogom ezt ajánlani senki másnak.
p
-
ifi
csendes tag
Az ThinkPad kijelzőket nézegetve észrevettem hogy a kijelző típusnál a Lenovo listáján TFT helyett néhol BT, és néhol GM van megadva. Nem tudjátok mit takar a BT, és a GM jelzés?
-
d900t
senior tag
válasz
Darth_Revan #8026 üzenetére
"Az MSI szervíz pedig egyre fejlődik,és lehet,hogy 2x több a szervíz idő,mint más gyártónak,de a szevíz igénybevétel aránya is sokkal kissebb."
Ha elolvastad volna az előzményeket, akkor ez a post sem született volna. Mindenkinek magánügye, hogy mit vásárol és milyen körülmények között. A magam részéről jobban örülök azoknak, akik először érdeklődnek majd megtisztelő módon meg is fogadják azt. Viszont kimondottan utálom, amikor valaki saját kútfőből megvesz valamit, majd a döntéséhez TŐLÜNK KÉR POZITIV VISSZAIGAZOLÁST. (és ha nem kap, akkor jön az anyázás)
Ami az MSI-vel kapcsolatos tény: a szerviz alkaltrész ellátás nem-mű-kö-dik. Én csak a saját cégem tapasztalatait bírtam veletek megosztani, ami azért érdekes, mert mint ilyen a legnagyobb az országban. Mivel szerencsére nem lettünk MSI szerviz ( a történet topikon belül visszaolvasható) , csak azt tudom, hogy 10 eladott MSI gépre kb. 5 visszavásárlás történt. Miért? Azért, mert a szerviz anyag hiányában ennyit nem tudott kijavítani - átlag 2 hónap alatt.
Teljesen irreleváns, hogy már tegnap óta jól működik, ad abszurdum egy hete nincs baja, ne adj Isten már egy hónapit is túlélt. Az sem érdekes hogy massziv műanyag házba szerelik vagy magnéziumba.
felőlem szerelhetik 60centis páncéllemezbe, mint T72-es tank lövegtornyát, akkor sem változik a véleményem, hogy ez egy szar. A magam részéről nem érdekel, hogy ki vesz MSI gépet, felőlem még mérget is vehet rá, magánügye. De könyörgöm, hadd ne kelljen már ujjongásban kitörnünk! Az ára pedig azért ennyi, mert ENNYIÉRT LEHET ELADNI.
A TESCO gazdaságos jelzőt pedig a ROPI NEVÉBEN KIKÉREM magamnak -
viktor82
őstag
Tegnap megvettem életem első laptopját egy MSI EX600X-t,szerintem kölalakra az MSi a befutó,vista ultimatet telepitettem és 3-s minősitést kaptam,nemtudom ez jónak számit?
-
törölt tag
- nem mindenkinek kell üzleti kategóriás gép. a jobb összeszerelés előny, de én személy szerint teszek a modularitásra, a sorors portra, a dokkolóra, a pöcökegérre, és a többi cuccra...
- a minőséggel igazából nincs baj. nem kell dobálni, rúgdosni, és akkor teljesen jó. nekem volt ilyen gépem, hátizsákban hordoztam (mindenféle rögzítés nélkül) és a legnagyobb baja az lett tőle, hogy a spirálfüzeteimtől kicsit összekarcolódott a teteje.
- van magnéziumvázas gépük, az összes 12-13"-es MSI magnéziumvázas.
- szerintem a billentyűzet egyetlen hibája, hogy a 15-ös gépekbe is belepaszírozzák a numerikus padot. de mivel nem vennék semmilyen márkából 14-esnél nagyobb gépet, így ez a kérdés nem érint. viszont gépelni egyáltalán nem rossz rajta.
- a melegedés nem olyan vészes, nem zavarja a használatot. télen még kifejezetten kellemes is, hogy enm a hűvös fémes felülettel érintkezik az ember keze, hanem langyos a gép. (ezért tudom, hogy le fognak hülyézni, de ezért nem szeretem a fém(es) mobilokat sem, télen odafagy az utcán a füledre...)
- egyébként meg engem például az nem érdekel, hogy karcos lesz a noti. lehet, hogy nem szép, de ha megnézed, akkor a BC gépek többségét már gyárilag rondára építikez is egy szubjektív vélemény volt, viszont úgy, hogy nekem volt is MSI gépem, használtam is rendesen, és semmi baja nincs a mai napig, bár mostmár a szüleimnek adtam...
-
Darth_Revan
veterán
válasz
LALA_kiraly #8027 üzenetére
végülis az Acer se Magyarországon javítja a notikat,hanem Csehországba küldi...(tudtommal)
És ezért Acer-re is ritka esetben lehet várni 1 hónapot... -
LALA_kiraly
őstag
válasz
Darth_Revan #8026 üzenetére
Egyetértek.
Az MSI notik nagyon megbízhatóak, elég csak a topicon átnézni. Az egyetlen bajuk, h nincs magyarországi szervíz, így pár cég foglalkozik vele és rendeli a cuccokat és rakja össze. Így akár 1 hónapot is kell rá várni.
Ha ezt felgyorsítanák a legjobbak közt lennének. -
Darth_Revan
veterán
válasz
parandroid #8013 üzenetére
"az MSI a piac alsó szegmensére pozícionált, viszonylag nagy teljesítményű, de meglehetősen rossz anyagminőségű és kevéssé jól sikerült összeszerelésű gépeket árul - csábítóan alacsony áron"
Az lehet,hogy a hadszíntéren a seregek nem cserélnék le a DELL notikat MSI-re,de azért ez kicsit túlzás amit írsz...pl haveromnak is MSI notebook van (tavaly vette 150e Ft-ért) és ő tényleg hurcolássza is mindenhova (koliba,vonaton,kerti party,házi buli,stb) és simán bírja neki. Az igaz,hogy a ezüst színű gépe nem igazán "karcmentes" már,de tényleg jól bírja és jól is van összeszerelve...pl a RAM-okat védő fedőlapot is alig tudtuk leszedni
Jah és kb az alsókategóriás ECS notebook-ra igaz az amit te itt most írtál,mivel MSI notebookkal ellentétben,ECS notebookbra már volt olyan példa,hogy a frissen kicsomagolt notebookból már rögtön kiesett 1 csavar...
Abban 1etértek,hogy pl a 200e Ft feletti értékű MSI notebookok műanyagból,a hasonló árú Acer notebookok pedig magnéziumötvözetből vannak,de kb szerintem tök8,mert ha leejtem akkor ígyis-úgyis elromlik mind2...akit meg zavar a karc,az meg tudja védeni a műanyagból készütl MSI-t is,ha akarja.Az MSI szervíz pedig egyre fejlődik,és lehet,hogy 2x több a szervíz idő,mint más gyártónak,de a szevíz igénybevétel aránya is sokkal kissebb.
-
Ringman
félisten
Hello!
Nézegettem t61-eseket a neten, és arra jutottam, hogy az USA-ban lényegesen olcsóbb (egy itthon 380k-ba kerülő gép kint 230-240k, pl. lenovo outlet). Gondoltam rá, hogy akkor megrendelem és hazahozatom (postával nem merem, inkább valami futárszolgálattal, pl. fedex, dhl). Két problémám van:
1. Nem tudom, hogy pontosan mennyibe kerül a behozatal (vám tudtommal kb 4-6%, ezt szorozva áfával + futár költsége)
2. Feltétlenül szükségem lenne áfás számlára. (ez hogy működik + keltezése a szállítás kezdetével, vagy az itthoni vámolás dátumával egyezik meg?)Még eszembe jutott pár dolog:
Nekem kell a rendelésnél egyezkednem a futárszolgálattal, vagy ezt a forgalmazó cég végzi? (általában)
Kb mennyi idő a hazaszállítás?
Kell-e dombornyomású bankkártya a rendeléshez?A válaszokat köszöntem.
-
RI/OS
addikt
azért ez nem megfelelö hasonlat, azt gondolom te is tudod, egyébként ha szervíz, és pontosan elmondanák mi a baja, akkor sem mennék haza. De ha neked azt mondja valaki, egy cuccról, hogy tesco gazdaságos, egyböl eszedbe jut, hogy gagyi, silány minöség, szar, kotlák, gyenge, 0, stbstb olcsón. Legalább is nekem ez jut eszembe. És nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen...
-
Rick4
félisten
válasz
Csigger #8012 üzenetére
onnan indítsd a dolgot, hogy elmész az asus.hu-ra, és megnézed, hogy a kettő közül melyiknek van xp-s drivere...megviccelhet ám a dolog, hogy a szobatárs olcsóbb, lassabb notija jobban nyomja xp-vel, mint egy kényszerűségből vistával használt (XP-s driverek híján) drágább, jobb gép..
-
nlb84
tag
válasz
parandroid #8018 üzenetére
hagyjuk....
-
parandroid
félisten
Az imént indokoltam, hogy az MSI marketing- és termékstratégiájára tökéletesen ráillik ez a két közkeletű és általános érvényű jelző. Szakmai érvekkel alátámasztva. Ha nem érted, hogy miért mond ilyet valaki, akkor kérdezz rá, és elmagyarázza, de ne köss bele, és főleg ne személyeskedj.
p
-
nlb84
tag
Meg mondjuk Cucka megvédi magát, illetve frankón letudja írni a véleményét ha akarja, nemtudom miért kell neki védő....
-
nlb84
tag
válasz
parandroid #8013 üzenetére
Érdemi választ nagyon nem attál, csak megint leírtad amit már eddig is megtudtam Cuckától....
"de eddig ha akartam volna sem tudtam volna szakmailag belekötni az MSI gépekről megfogalmazott véleményébe"
Konkrét tényeket nem mondott:
csak, hogy tescogazdaságos és stb....Most leírta és megértettem és nagyon hasznos információkat mondott!
Még mindig nemtudod mire akarok kijukadni?
Már nemtudom, hogy írjam le! -
parandroid
félisten
Komolyan nem értelek. Harmadszor szólsz be a topikban Cuckának, aki még csak nem is szólt hozzád eddig. Fogalmam sincs, hogy ki Cucka, nem ismerjük egymást, de eddig ha akartam volna sem tudtam volna szakmailag belekötni az MSI gépekről megfogalmazott véleményébe. Értem én, hogy MSI-tulajdonos lévén személyesen is érintett vagy a kérdésben, de ettől még igaz az, hogy az MSI a piac alsó szegmensére pozícionált, viszonylag nagy teljesítményű, de meglehetősen rossz anyagminőségű és kevéssé jól sikerült összeszerelésű gépeket árul - csábítóan alacsony áron. Ez a piaci hozzáállás szerintem a Cucka által használt jelzőkkel teljesen jól lefedhető. A szerviz és az alkatrészellátás hiánya pedig szomorú tény, amit jelen topikban ezzel foglalkozó szakemberek is töbször megerősítettek már.
p
-
Csigger
őstag
Sziasztok! Bár már az Asusos topicban is feltettem a kérdést, gondolom itt azér több szaki van aki hozzáértő és tud nekem tartalmas választ adni! No hát akkor:
Kinéztem magmnak két Asus notit, de a segítségeteket kérném, illetve véleményeket a két notiról!
A lényeg az lenne hogy vmi hosszabb távon is tartós modellt szeretnék, abszolút egyetemi illetve filmnézés célokra, egy két gamet futtatnék azér néha rajta de nem ez a fő szempont!
Szal kérdés, szntetek melyiket éri megvenn:
[link]Asus X51R
Intel Dual core 2080 1,73Gz 1gb ram,120as vinzyó és Ati X1100!
vagy
[link]Asus F5M AMD Turion 64 MK38 2200Mhz szintén 1 gb ram és120as vinyó viszont ami tán szntem jobb az az Nvidia Go6100!
Csak innen hoztam a részletes leírást! Amúgy mindkettő 140ezer!
És inkább XP-t raknék rá ha lehetséges nem akarok még Vistával szívózni!Szerintetek melyiket?
Előre is köszönöm!
-
nlb84
tag
Köszönöm!
így én is meg aki érdeklődik ezután, ezt megtudja!
Mert ha csak az írod, hogy parasztvakítás, meg tesco gazdaságos abból nem derül ki a szakmai indokok!
Mégegyszer köszönöm!
Peterket!
Még mindig nem értem miért engem cseszel le amikor csak elkéne olvasnod, és akkor látnád,hogy amit te is említesz nem volt benne szakmai hozzászólás, szerintem most félrenyultál.... -
lacam
aktív tag
Naszóval, Ti vagytok a tapasztaltabbak, megéri MSI-t venni, vagy sem?!
Csak a szervízháttérrel van gond, vagy a gép maga Albacomp szinten van?Konkretizálok: Ti melyiket választanátok?
MSI EX600-076HU (CoreDuo)
ASUS F3TC AP074 (AMD)Egyenlőre úgytűnik (eddíg nem láttam jobbat) árban és teljesítményben ők felelnek meg számomra. Ha egyik sem kóser, akkor valami más? (GMA950-nél jobb vid.karival felszerelt)
Mára befejeztem, köszönöm hogy segítettetek, holnap visszanézek s tovább zaklatom a topic-ot!
Üdv!
-
cucka
addikt
na akkor leírom, hogy miért nem vennék msi gépet, az itthon kapható modellpaletta alapján. főleg szubjektív szempontok lesznek.
- nincs üzleti gépük, kizárólag olcsó gépeket gyártanak, abból is kétfajtát: olcsó és gyanús minőségűt, illetve ugyanazt csak szebb csomagolásban.
- nulla szervizháttér. ha megpukkan valami a gépedben, akkor jó eséllyel 1-2-3 hónap porosodás után visszakapod a pénzed vagy kapsz egy másik gépet. az időtartam valószínüleg attól függ, hogy mennyire tudsz agresszíven üvölteni miközben vered a szervizben az ügyintéző asztalát.
- nincs egyetlen olyan fejlesztésük sem, ami kifejezetten notebook-ok minőségét növelné. nincs magnéziumház, nincs merevlemezvédelem, nincs modularitás, nincs vízálló billentyűzet.
- szerencsétlen próbálkozások, hogy megpróbálják felsőbb kategóriába helyezni a gépeiket. igen, a kristály edisönre gondolok. fognak egy alsó kategóriás gépet, ráraknak pár üvegkristályt a kijelző külső burkolatára (bakker, ennyi erővel a gép aljára is rakhatnák, kb. ugyanannyira látható használat közben), oszt jön a hír, hogy itt a luxusnotebook. kb. mint ha a dacia-ból lenne bőrüléses változat és úgy marketingelnék, hogy ez itten kéremszépen egy luxusautó.
- nincs subnotebook-juk. nem, egy 2 kilós gép nem subnotebook, sokkal inkább parasztvakítás, amivel csak nevetségessé teszik magukat.
- elképesztően rosszul megtervezett billentyűzetek. tudom, a hülyegyerekeknek elég, ha a w,a,s,d gombok jók, de aki esetleg tud gépelni, az pár perc után legszívesebben baltával hasongatná szét azt a billentyűzetet. (és ne jöjjön senki azzal, hogy hozzá lehet szokni, mert ettől még ugyanolyan szar konstrukció marad).
- a fekete csillogós műanyag. ez az az anyag, ami méterekről jelzi, ha valami gagyi. jól néz ki a boltok polcán és baromi ronda pár hónap használat után, amikor már jópár karcolást sikerült összeszedni.
- az msi notebook-os topikban olvasottak. az általános vélemény, hogy "vannak hibái, rohadt meleg, hangos a hűtés, de legalább fut a dúm 3". volt, akinek pár hónap használat után simán széttört a képernyő kávája.ahogy említettem, ez szubjektív vélemény, ami nem csak neked szól.
egyébként nyugodtan megspórolhatsz egy beszólást, mert nem érdekel. ebben a topikban eddig összesen 0, azaz nulla szakmailag értékelhető hozzászólásod volt, javaslom, hogy igyekezz inkább ezekre rágyúrni. -
nlb84
tag
válasz
parandroid #8004 üzenetére
nemakarok vitatkozni de ebben hol van a szakmai hozzászólás:
Egyrészt azért olcsó, mert msi. (gagyi gép, sok gigahertz, teszkógazdaságos árazás, nulla szerviz)
másrészt ebben 8400m g típusú kártya van. 8400-ból 3 fajta van, gondolom kitaláltad, hogy ez a leggyíkabb. teljesítményéről annyit, hogy nagyjából egy asztali geforce 6200 szintjén lehet.de őszintén!!!!
-
cucka
addikt
egyrészt azért olcsó, mert msi. (gagyi gép, sok gigahertz, teszkógazdaságos árazás, nulla szerviz)
másrészt ebben 8400m g típusú kártya van. 8400-ból 3 fajta van, gondolom kitaláltad, hogy ez a leggyíkabb. teljesítményéről annyit, hogy nagyjából egy asztali geforce 6200 szintjén lehet. -
lacam
aktív tag
Uhh....na akkor ez a típus is ugrik?!
Az MSI go8400-ja?
Itt a leírás:Képernyő méret: 15.4''
Kijelző típusa: WXGA
Képernyő felbontás: 1280 x 800 pixel
Processzor: Intel Dual Core T2330, 2 MB L2 cache, 667 MHz FSB, 1.6 GHz
Memória méret: 2 GB 667 MHz, DDR2
Merevlemez kapacitás: 160 GB, 5400 rpm
Optikai meghajtó: SuperMulti
Grafikus vezérlő: nVidia GeForce GO 8400, 256 MB
Kártyaolvasó: 4 az 1-ben
Billentyűzet: Magyar
Operációs rendszer nincs
Hangkártya: integrált
Audio csatlakozók: vonal bemenet, mikrofon bemenet, fülhallgató kimenet
Csatlakozók: 4x USB, PCMCIA , IEEE 1394, S-video kimenet, VGA
Akkumulátor: 6 cellás Li-ion, 4400 mAh
Hálózat: 10/100 LAN, 56k modem, WLAN, Bluetooth
Méret: 358 x 259 x 27-33 mm
Súly: 2.6 kg
Tartozékok: hálózati adapter, akkumulátor
Extrák: beépített webkameraDe miért ilyen "olcsó"? Hmmm
Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest