- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Echoes
csendes tag
Oké, kösz a válaszokat, ha valakinek még van ötlete, nyitott vagyok mindenre.
-
tothm
őstag
Sztem nem rossz gép de az 1év gari talán egy kicsit csekély!Talán néz körül az új acer fronton is!
-
Echoes
csendes tag
Hali!
Notebookok terén teljesen naív vagyok, ezért kérném a segítségeteket. A gép netre, filmre, tanulásra lenne, és úgy kb 110k és 130k között költenék rá. Tudnátok írni nekem alternatívákat, hogy melyik darab lenne a legmegfelelőbb? Előre is kösz.
-
tothm
őstag
Más valaki esetleg?köszi az eddigi helpet!Tyren!De az asus mibe veri a dellt?
-
Tyren
aktív tag
Első pillantásra az ASUS össze-vissza veri a Dell gépet. Jobb proci, több memória. A Dell +1 év garival jár, de az ASUS is ad kettőt, és minőségileg szerintem van ott ahol ez a Dell. Amikor valaki a Dell notik minőségéről áradozik, akkor a Latitude és az XPS sorozatokra kell gondolni. Nekem csak pár napig volt a kezemben Inspiron gép, de annyi bőven elég is volt.
nlb84:
1. A Dellekkel kapcsolatban mindig a szervízt hozzák. Nekem még egyikkel sem volt tapasztalatom, de hallomásból az ASUS-é sem olyan vészes.
2. A jobb videókari nem számít sokat. Fogyasztásra, melegedésre, körülbelül ugyan ott van mind a kettő. Komoly grafikai feladatokra és újabb játékokra meg egyik sem való.
3. Ez igaz, ebben tényleg jobb, semmi kétség.
4. A garanciáról már írtam.(Tudom, hogy nem kérdezted, de ha nem vagy elkötelezve ezek mellé, akkor esetleg kötünézhetnél Lenovo N200 fronton. Ha nekem kellene most ilyen árban gép, én szinte biztos, hogy azt választanám.)
-
nlb84
tag
Milyenek ezek az EasyNote notebookok?
-
parandroid
félisten
Munkagépnek tökéletes.
Tom1939: Nem ismerem az Asus ezen szériáit, így a véleménynyilvánítástól is tartózkodom. Az olcsó, belépőszintű Asus gépek ha nem is katasztrofálisak, de meglehetősen gagyi műanyagok, ráadásul nagyok és nehezek. Utóbbi két tulajdonság attól tartok erre a gépre is állna. Nem ismerem az anyaghasználatát, és az ergonómiájával sem vagyok tisztában. Nézz be az Asus notebook topikba, hátha van valakinek hasonló gépe, és kérdezd az ő tapasztalataikat.
p
-
d900t
senior tag
Á dehogy. A nickem története az, hogy máshol zsozso nicken futok. de amikor az első hozzászólásomaz meg akartam ejteni e jeles fóumban, akkor kiderült, hogy az itt már foglalt. Ott ültem, mint a hülye, mert egy értelmes nick sem jutott eszembe. igy aztán a d900t lett a választás, azért, mert éppen a témában nyílt topikhoz akartam eredetileg hozzászólni.
-
nlb84
tag
válasz
feiticeiro #8378 üzenetére
hello!
Én megnéztem amiket belinkeltél és egy harmadik alternatívát ajánlanék!
Ha megbízható notebookot akarsz!
Peterket szerinted?
-
Köszönöm feltettem a kérdést ott is. Az asus f8sv-ről mi a véleményed? Éppen a negatív kritikát várom abból tanulok
-
parandroid
félisten
válasz
Tom1939 #8383 üzenetére
A HDD azért 4200-as, mert ekkora méretben már jóval drágább a nagyobb fordulatszámú, és az okos marketingesek úgy döntöttek, hogy a merevlemez mérete többet számít az egyszeri vássárlónak, mint a sebessége.
Mindemellett ezek már új technológiás vinyók, némiképp gyorsabbak a régebbi 4200-asoknál, kérdés, hogy ez manapság mire elég. Javaslom google-vel 2,5" HDD tesztek keresését, esetleg itt is utánaolvashatsz / felteheted a krédésed: [link].
p
-
törölt tag
válasz
parandroid #8381 üzenetére
alapvetően nem lenne baj, ha sok színben árulnának gépeket. ez olyan dolog, mint a németeknél két színben lehet kapni autót: fekete és szürke. ha nagyon kilóg valaki, akkor esetleg fehéret is szerezhet. áááá, nem unalmas
szubjektív vélemény volt -
Most láttam ezt, és újra elgondolkoztam:
Gondolom ez minőségben rosszab mint ez [asus v2s]
Nekem az asus bevált, de ugye jól láttom hogy a v2s egy kategóriával feljebb van mint az f8sv? Pedig ez az f8sv ha lehet bővíteni belső cuccal mobil internethez (vagy van benne) igazán nyerő lenne.
Azt szeretném még megkérdezni hogy ez a 4200-as fordulatú winyó mennyiben lassít az 5400-ashoz képest? Ha ennyivel lassabban áll fel a windows az nem gond, de ha mindent megfog (azaz mondjuk a jó videókártya jóval kevesebbet ér emiatt) akkor már gond.
-
parandroid
félisten
Ez a kedvenc mondatom: "Available in 2 colors.". Elképzeltem ezt egy Thinkpad specifikációs listájában.
Szép nagy villanyrezsó egyébként, ha valamiben, akkor az ilyen böszme nagy gépek gyártásában világelső a Clevo. Bár én továbbra is csak hobbi- és felvágós gépnek érzem az ilyesmit, és nehezen tudok elképzelni valós felhasználási területét. Ne gyertek a lan-partyval, mert egy ilyesmit oda beszerezni is 2x annyi pénz, mint egy asztali gépet, ami ráadásul folyamatosan bővíthető, ha valakinek az a fixa ideája, hogy mindig a legújabb hardver kell a gépébe. A maradék pénzből meg vegyen egy kocsit, vagy fogjon taxit. Teljesítményigényes munkára meg ugye ott vannak a business class workstationök.
p
-
feiticeiro
csendes tag
Helló Emberek!
hát, én is notebookot szeretnék venni (...), eddig kettőt néztem ki:
1) dell inspiron 1520 (-92123)
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7105&db=1&ar=249600&mode=basket
2) acer tm 4720 (-302G16) (2éves garral)
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7086
kb 250 lenne a keret, dilemma van, amit viszonylag gyorsan meg kellene oldanom.
olvasgattam a fórumot, tudom, h sok itt a dell-fun (biztosan okkal), és láttam, h a maximum, amit az acer mint gyártó kivált belőletek, az a "hát, lehet,h ez most jobb lesz", a két laptop összevetése azért számomra érdekes lenne.
játszani nagyon nem szeretnék rajta (teljesen elég az intel gma 3100x, már többen azt mondták,h ilyen autoCAD megy vele), vszeg a processzor is lehetne vmivel gyengébb (előző mellett "szeretek" mátrixokat számolgatni, EWIEWSni de gondolom ez ...).
ugyanakkor jó lenne hosszabb akkumulátoros üzemidő (vagy mi), és bírnia kellene a strapát, szimpatikus a 14"-os méret, hordozgatnám is sztm, bár azért módjával - az inspiron bírná? (igen, jó lenne a latitude 630, de az kicsit drága már)nem szeretnék nagyon a köv 2-3 évben legalább "foglalkozni" az üggyel.
ha tudtok ajánlani mást, azt is nagyon szívesen venném.egy boltban az acer mellett érveltek... merthogy "hozzájuk relatíve sok 1520ast vittek vissza" ... például.
hát köszönöm.
paz e axé
-
nlb84
tag
válasz
viktor2105 #8359 üzenetére
Ezen tuti elfut, csak az a baj ez nem 220000-ba kerül!
-
cucka
addikt
válasz
ilyen kérdésekre mérsékelten kulturált környezetben ugyanazt szokás válaszolni, mint amit a svéd bakter is mondott, amikor levágta a vonat mindkét lábát..
-
nlb84
tag
válasz
parandroid #8360 üzenetére
Az asztali gépemen elég jól fut full grafikán, mondjuk directx 10 effekteket még nem probáltam....
-
d900t
senior tag
válasz
parandroid #8360 üzenetére
szerintem cpu+vga > 200k. legalábbis is, ahogy olvastam. illetve ott azt írták, hogy Isten gépe sem elég hozzá, még a játék írói sem látták a full feature-t. asszem ez az a játék mely megelőzte a korát.
-
d900t
senior tag
válasz
nekem pedig egy új autó vmax>300, a keret 3 milla. sajnos ilyen nincs. neked sincs, nekem sincs. ;)
-
d900t
senior tag
válasz
seemany3 #8285 üzenetére
ne haragudj, de vágom, hogy mire gondolsz. kinek van itthon szervize, amiről nem tudok? kinek van szervizközpontja lengyelországban? a hp-nek? vagy az msi-nek? az acer nyitott brno-ban - csehország - szervizközpontot és egy ideje minden acer gép ott szervizelődik - esetleg ez utóbbira gondolsz?
másrészt. félreértés ne essék. fogadd el, hogy bárkitől is kapsz választ, az személy csak segíteni akar neked. hogy a tanácsot megfogadod, avagy sem, magánügy. fogadd el, hogy alapvetően tájékozottabb vagyok a témában, több okból is. először is azért, mert ez a szakmám, másrészt, mert a piacon elfoglalt poziciónk miatt a hirek nem kerülnek el. mivel itt a többség számára világos - mert sosem titkoltam - , hogy honnan irogatok - mellesleg szabadidőben és puszta szerelemből, ahogy itt minden más topikbennszülött - , elég nagy támadási felületek hagyok azoknak, akik egy nick mögött elbújva szeretik másokban nagy bátran beletörölniük a cipőjüket. mindez egyébként lepereg; ha nem igy lenne, évek óta nem csinálnám.
még egy alapszabály. alapvetően senkit nem érdekel, hogy mit vásárolsz. ha megfogadod a tanácsot ok, ha nem, az is. felnőtt ember vagy, a döntésed a jövőben kizárólag téged fog érinteni!
azt is leírtük már sokan, hogy a minőség nem márkakérdés. mint ahogy a minőség önmagában nem garancia arra, hogy szívsz-e később a masinával avagy sem. mert példának okáért ha a szerviz úgy rossz, ahogy van, akkor minden csak szerencse kérdése. -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
válasz
Javítsatok ki, ha tévedek, nemigen vagyok otthon új játékokban, de ez a crysis még a 200e-ért összerakott asztali pécéket is kinyírja, nem?
p
-
viktor2105
csendes tag
hi nekem játékra kéna laptop pl:cyrsis,ps ilyesmi mondjatok má olyat ami bírja ezeket és max 200-220k de ez a plafon és azé legyen bővíthető ne max 2 gigás köszi
-
d900t
senior tag
a linkedről.
renew, asis. a hp magyarország által semmilyen módon nem támogatott termék . (hogy a nbstore oldalán nincs feltüntetve? ja igen, el szeretnék adni! ) nem magyar lokalizáció. a konzumer renew külföldi elektronikai áruházakba ksizállított termék, mely bontva vagy bontatlanul visszakerül a hp központi elosztójába. ezek ahp renew program keretében után egy b-b aukciós felületen licitálható bárki számára. de! ezek jogilag nem új termékek. nincs rájuk hp garancia. nagyon fontos, tehát még egyszer ! a renew pavilionra nincs hp garancia, a notebook store vállalja a garit (sz.pás nekik, szintúgy a vásárlóknak), tehát nincs hp garjegy, a magyar márkaszervizben elhajtanak. nincs magyar billentyűzet, nincs magyar operációs rendszer. nevezzük szürke importnak. egyébként ezt a renew asis témát elég vastagon átbeszéltük.Azt hiszem már volt róla párszor, hogy többszöri halasztás után úgy tűnik - hangsúlyozom: úgy tűnik - , hogy jövő év közepéig megjelenik a hp pavilion magyarországon is. egyelőre tárgyalás alatt áll azon partnerek listája, akiknek egyelőre leszállítja a hp. még az áruházláncok mindegyike sem fogja megkapni. külön nehézséget jelent a szerviz kiépítése, mert mint említettem, a konzumer és a üzleti modellek szervizrendszere teljesen különálló egység.
-
parandroid
félisten
Úgy van. Az nc4200 és az nc4400 között csak a chipset (i915GM vc i945GM) és a processzor (Pentium M vs Core Duo) a különbség. A ház, a kijelző, de szinte biztos, hogy az összes többi komponens is ugyanaz. Az nc2400-zal kapcsolatosan leírtak is korrektek, illetve ennek utóda most már a 2510p. Az nc4000-es szériát sajnos valóban nem folytatták, így aki hagyományos 4:3-as felső kategóriás szubnotit szeretne, annak marad az IBM X széria, mivel az új 400-as Latitude-ök is mind wide kijelzősek már, akárcsak az 500-as Toshiba Portége.
p
-
cucka
addikt
nem tudom miért kellett belenyúlni a "kicsikbe" is.
mert a tft gyártók átálltak a wide képernyők gyártására. nekik köszönhető, hogy nincs 12" sxga gép, nincs ips paneles gép, és hogy gyakorlatilag a lenovo-t leszámítva senki nem árul 4:3-as képarányú notebook-ot. (de ha marad ez a trend, akkor már ők sem sokáig)hogy miért álltak át a tft panel gyártók, na arra én is kiváncsi lennék.
-
deedee
őstag
ezzel az acer géppel már lehetne játszani 1024-ben 1-2 éves fps lövöldözős
gémeket?úgy értem,hogy 30-40 fps átlaggal...
-
amol
addikt
válasz
parandroid #8350 üzenetére
A 4200-as tényleg jó, de ha nem tévedek a 4400-ason nincs touchpad. Tudom, van aki pöcköl. Az újabbak pedig már szélesek, nem tudom miért kellett belenyúlni a "kicsikbe" is.
A fenébe, egyre jobban tetszenek a hp-k. Még jó hogy nincs nekik olyan amilyet szeretnék.
-
parandroid
félisten
Nekem nc4200-am van, ez görög billentyűzetes - szintén asis gép volt. Ugyanaz a kiosztás, mint az amerikai angol, csak némelyik gombra rá van szitázva egy-egy görög karakter is. A gombok amúgy a helyükön vannak, a többi része meg nem érdekel. Az nc4400 ugyanez a gép, csak modernebb belsővel. Az egyik legmasszívabb, legergonómikusabb noti, amit valaha használtam - nem véletlen, hogy most, két év után is maximálisan elégedett vagyok vele, és még csak késztetést sem érzek, hogy le kéne cserélni. Ilyen hosszú ideig még egy notim sem volt meg.
Linux az általam olvasottak alapján a HP gépeken általánosságban jól működik, de majd talán jön valaki, aki nem csak olvasott róla, hanem használja is, nekem a pingvin kimaradt az életemből.
p
-
amol
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Andre1234 #8342 üzenetére
hát, ilyen előfordul, de mondjuk ebben aztán pláne nem jobb a HP-nél sem az Asus, sem az MSI... egyébként attól is függ, hoyg milyen szervízbe adta be, mert ha jól tudom a HP-nek nem egy központi szervize van, hanem van egy rakás cég, akik hitelesített szervizek, tehát javíthatnak HP cuccokat.
-
deedee
őstag
üdv!
olvasgattam a topikot,de pár száz hsz után kezdtem fáradni... Úgyhogy inkább kérdezek és bocsi ha már unalmas a kérdés...
Szóval az asztali konfigomat eladom/fáj a szívem mert csúcs masina/ és átállok laptopra...Ami fontos lenne:hd filmek és 1-2 éves játékok 1024-ben fussanak....
Ja és lehetőleg 2 év gari...Valami ajánlat?nem konkrét típusra gondolok,mert az időigényes nektek gondolkodni és nem akarok terhelni semkit...Csak,hogy mi legyen a felszereltsége a gépnek kb a fenntebb írt elvárásaim tükrében?
thx előre isui: a hd filmek lcd tv-n mennének,nem a gép saját kijelzőjén....Tehát nem kell nagy felbontású lcd bele...
-
escie
őstag
fel tudnatok vilagositani, mi is az a "hp asis" dolog?
annyi, hogy kevesebb a gari?
ervek, ellenervek?
(vallasi vitat hanyagoljuk, ha lehet.)van tapasztalata valakinek hpq nc4400-val? esetleg ugyanezen linux-szal?
elore is koszi! -
Andre1234
aktív tag
válasz
#16820480 #8332 üzenetére
alapból a hp megítélése nálam elég negatív (nem mobil fronton) és ez eléggé rányomta a bélyegét a hírnevére.Az tett be még, hogy egyik csoport társamnak volt egy hp-je már nem tudom mi volt a tipusa, de vmi alaplap hiba volt benne és cserélgettek már benne ramot, a hdd-t, meg az ég atta világon mindent és ráadásul 2 hetes szervízidők voltak még rá nem jöttek hogy mi a baja... mind1 2-3 hónap volt...nem álltak vele a szervízzel a helyzet magaslatán. egy ekkora cégnél az lenne a helyénvaló hogy ha X-edik alkalommal viszik vissza akkor cseréjlék ki az egészet.vagy egy újjat adjanak. Mi lenne az nekik....
-
Mezoo
csendes tag
Hello!
rem.tudtok segíteni nekem!
Acer laptopot szeretnék venni olyan 160K körüli értékben..lenne is amit kinéztem!T2310 (1MB L2cache/FSB533) 1,46Ghz nem tudom mennyire éri meg ilyen procit venni?
2Gb RAM
160Gb vinyó
Intel® Graphics Media Accelerator (GMA) X3100 v.kártyamelyik mennyire számít jónak? bár tudom,hogy 160K-ért nem fogok olyan jót kapni!
valamint azt is szeretném tudni,hogy maga az Acer márka mennyire megbízható manapság?
amúgy csak nagyrész netezésre lenne használva..játtékra nem igazán!
előre is köszi! -
minas
aktív tag
Kösz. Mindkét esetben Dell gépről van szó, csak az egyik ilyen, a másik olyan CPU-VGA kombinációval van szerelve. A 1520 és 1521-es modellekről van szó. Azért kérdeztem, mert ha egyéb jellemzőkben (memória, hdd stb.), külsőben stb. szinte azonosak, akkor mégis melyik a megbízhatóbb vagy jobb páros.
-
Atlantis
veterán
A személyeskedést MINDENKI fejezze be.
Továbbá mindenkinek javaslom beírás előtt a keresőt használni, mert idegesítő lehet esetenként ugyanazt leírni.
-
Ringman
félisten
#8232-re
valaki?
-
ballington
addikt
válasz
BluEyes #8335 üzenetére
én már használtam ubuntu-t, szalnekem nem új, livecd-vel is, meg telepítettem is.
de nővérem egészen más, neki már az is furcsa, ha valaminek nem úgynéz ki az ikonja
szal maradna az xp, vagy vista basic...azért basic, mert ilyen konfigokkal tudom, h a vista lassabb.
x51r? megnézem -
BluEyes
őstag
válasz
ballington #8334 üzenetére
Az Acer-féle linux az "azonnal törlendő" kategória. Ellenben a komolyabb disztróktól nem félni kell, hanem kipróbálni. Majd mindegyik telepítője működik Live módban, azaz a cd-ről, telepítés nélkül futtatható, így a Linux nem hagy nyomot a hdd-n, oszt ha megtetszik, használhatónak ítéled, akkor feltelepítheted, ha nem akkor meg cd kivesz, és volt Linux-nincs Linux. Ha magyar nyelvű kellene, akkor Ubuntu, PcLinuxOS érdemes a kipróbálásra Live módban, van magyar oldal is hozzájuk.
Asus x51r is kapható 120k alatt, van olyan jó mint a másik kettő. Xp driverek is vannak hozzá a honlapján. -
ballington
addikt
sziasztok!
nővéremnek szándékozok venni egy belépő szintű laptop-t.
amit kinéztem, az egy acer aspire 5315.
kérdés: van egyéb megoldás ez mellett? milyen linux disztrót raknak erre fel? linux-tól félek, mert nővérem nem hiszem, hogy megszokná. vista-tól talán egy basic, de legjobb lenne egy xp. Fusi nem érdekel, több helyről hallottam h nem az igaziak.
az igény: net (wifi-vel esetleg), msn v. skype, talán word, excel (esetleg webcam)
nem ártana egy dvd-író, min. 512MB esetleg 1GB. a határ nagyon max. 130k.van egy másik: HP 530
-
petyus_
senior tag
Azt hittem tudjátok mire gondolok....
[Lenovo 3000 N200] ő lenne az -
törölt tag
válasz
Andre1234 #8330 üzenetére
msi-vel igazából nincs rossz tapasztalatom, inákbb jó, de ezért a pénzért lehet jobb ár/érték arányú gépet is kapni.
a Lenovo valóban nem, de a HP és a Dell gyárt Turionos gépeket (HP 6715-ös sörözat, illetve Dell 1501 például).
HP-val milyen rossz tapasztalatod van? mármint konkrétan laptoppal? mert abban elég jók. mellette meg egy csomó más területen (fényképezés, stb) említésre sem méltók. -
törölt tag
válasz
Andre1234 #8326 üzenetére
pariban? nézd, attól függ mire kell. átlagos használatra bármilyen a piacon levő vga megfelel. (komolyabb) játékra meg majdnem egyik sem. azt kell először átérezni, hogy a hordozható gépeknél nem szabad, hoyg a teljesítmény elsődleges szempont legyen, mert az az összes többi tulajdonság (üzemidő, méret, hordozhatóság, ergonómia, melegedés, stb) rovására megy. mivel itt nem valahol az asztal alatti dobozban van a hardver lényeges része, hanem a kezedtől 1 centire, így nem midnegy, hogyan van összerakva a gép, mert esetleg úgy süti majd a kezed, hogy kényelmetlen lesz a csuklótámaszhoz érni.
na, ezek fényében az x3100 egy intel integrált vga, tehát a rendszermemóriából vesz el magának, nincs sajátja. ennyit a lényeges hátrányokról. emellett kevesebbet fogyaszt, mint a dedikáltak, nem melegszik annyira, és egy rakás játék is elmegy azért rajta élvezhetően (nem 200 fps-t produkálva persze). felveszi a versenyt a többi gyártóval? fel, mivel ezt kifejezetten mobil eszközökbe szánták, és arra tökéletes (kivéve az extrémebb felhasználási területeket, de azokat meg kell fizetni).
-
Andre1234
aktív tag
válasz
#16820480 #8325 üzenetére
van vmilyen személyes negítv tapasztalatod az asus-al és az msi-vel??vagy csak meglepődtél hogy a maradékot meg se néztük??
asszem azért nem néztük megmert eddig turion nézegetett és a lenovo és a hp nem nagyon szállít amd-t. a dell meg nem néztem utána hogy van-e.(azt tudom hogy szerződtek az amd-vel, de hogy kapni-e...)
hp-val nekem van személyes negatív tapasztalatom azért azt meg se néztem -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Erről a notebookról mi a véleményetek?
-
törölt tag
válasz
Andre1234 #8322 üzenetére
látom, hogy az erősebb vga mellett döntött, de miért?
én ha válogatni kéne, akkor Dell-Lenovo-HP hármasból választanék jelenleg (nem csak ebben az árkategóriában, hanem úgy általában is), illetve ha ezek nem fének bele valamiért, akokr esetleg még az Asus ami nem olyan rossz választás.
felhasználási területtől függ. otthonra (email, net, dokumentumok, filmnézés, zenehallgatás, stb) gyakorlatilag bármilyen* mai gép megfelel, sőt. komolyabb munkára, sok hurcolásra inkább üzleti kategóriás gépet érdemes nézni, még ha teljesítményben nem is a legjobb. komolyabb játékra meg ilyen kategóriában gyakorlatilag lehetetlen laptopot találni, helyette hordozható és rövid életű kazánokat adnak el notebook címszóval. ennek megfelelően én ennyi pénzért valami x3100-as vga-val szerelt, santa rosa-s gépet választanék a fent amlített 3 (vagy 4) gyártótól, lehetőleg sok garanciával.* tekintettel persze a fizikai méretre, mert egy 17"-os gép még otthonra sem leányálom, hát még ha hurcolni kell...
-
Andre1234
aktív tag
válasz
BluEyes #8323 üzenetére
sajnos ezt egy "teljesítmény" hajhász embernek nem lehet elmondani..neki a pénzéért a lehető legjobb kell.mindenki ismeri az effajta hozzáállást de sajnos nagyon ezt nem tudom így kezelni..minél hamarabb megkapja válasz annál hamarabb nyugszik meg..
köszi. én ezeket a szempontokat nagyjából ismerem. én egy 3500 sempron-on autocad-del dolgozom és közben dvd-t írok és melette még fut egy csomó progi mely abszolút kielégíti az munkára szánt igényeket..és iszonyat halk mert passzív hűtés van benne csak bizonyos hőfök utánkezd el egy kis venti cirkulálni.
de manapság a notikban már minden bennem van.... wifi, glan, wide screenes, mindeféle fajta csatolóeszközünk. és csak 1-2 dolgoban különbözik akkor kérdi meg hogy ez-az (cpu-vga) mi a különbség?..a szervíz, melegedés dolgokat nem tudom nem ismerem őket de ez már a kollegám úgymond "üzemeltetési" problémája lesz.
-
BluEyes
őstag
válasz
Andre1234 #8319 üzenetére
Ez a két proci a feladatok 99%-ában kábé tök egyformán fog teljesíteni. A különbségeket Sheratan kolléga vázolta az imént. Notebookot okos ember nem processzor alapján választ. Képernyő minősége, kaszni stabilitása, billentyűzet és csatlakozók ergonómiája, szervíz milyensége, garancia időtartama, akku kapacitása, support ésatöbbi sokkal fontosabbak, ugyanis ezek azok a dolgok, amikkel egy noti kapcsán közvetlen tapasztalatod lesz. A proci a gép hasában teszi a dolgát, oszt ennyi, nem lehet megmondani egy word doksiról, hogy milyen proci nyitotta meg.
-
törölt tag
válasz
Andre1234 #8319 üzenetére
a Core2 az 64-bites, a Core az 32 bites. ez a leglényegesebb különbség a két fajta proci közt. a két általad említett darab közt meg ezen felül még egy platformnyi különbség is van, ugyanis a T5250 az már Santa Rosa platformra épül. szóval a kettő közt elvileg van egy halvány különbség energiagazdálkodásban a SR-s proci javára. mindkettő alsó árszegmensbe szánt cpu.
ezek mellett még azért megkérdezném, hogy miért pont ez a két laptop? mire kell? és így tovább, ugyanis nem biztos, hogy e kettő közül az egyik a legjobb választás...
-
sevcsenko
csendes tag
Hali!
Mi a véleményetek erről a laptopról?
Milyen játékok futnak rajta?
MSI EX600X-076HU
PLS -
Andre1234
aktív tag
SZiasztok
Örülnék egy mihamarabbi válasznak mert a nem ismerema mobil platformot egyáltalán és a kollegám engem zaklat hogy milyen notit vegyen..
igazából a kérdés az hogy melyik procival felszerelt notit vegye a felszereltsége majdnem ugyan az kivéve a vga (asus x2300 msi 8400 vga)...
1: Intel Core Duo (AUSU F5v AP 074)
T2130(1MB L2cache/FSB533) 1730Mhz
2: Intel Core 2 Duo T5250 (1.5GHz, 667MHz FSB, 2MB L2) MSI EX-076Van vmi különbség a két cpu között mert ezt a hülyét leoltotta egy eladó hogy utasításkészletben igen..de szerintem kizárt.a techpowerup/cpu data baset- néztem de több infó nincs róluk.
THX -
zdave
csendes tag
sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni...
notebookot szeretnék venni és kettő közül nem tudok választani.
[link]
ő lenne az első versenyző, sztem elég jó, de nem tetszik nekem az az ati x1100 as integrált vga... igazából nem is tom h milyen, mit bír.[link]
ő pedig a második... proci alapján az első jobb, meg talán a ram miatt is.ti melyiket vennétek?melyik a jobb szerintetek?
előre is köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz
#16820480 #8316 üzenetére
na, megnézetem ezzel a képpel (8175x8292px) a Photoshop CS2-t (Paintshop pro-m nincs), és 334MB-ot foglal a memóriában, tehát nem megy vele 1 giga fölé a Vista. szóval hacsak nem akarsz egyszerre 5-6 (vagy több) ilyen méretű képet kezelni, akkor elég kell legyen a 2 giga
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
parandroid #8313 üzenetére
lottószámokat is jósolnál már, ha ennyire belejöttél?
-
parandroid
félisten
válasz
VINIKOR #8312 üzenetére
A többi HP notihoz képest az anyaghasználata elsősorban, aztán az összeszerelési minősége, és végül az, hogy csupa olyan alkatrészt használnak fel benne, amit máshol már nem lehet...
Ha mindehhez hozzáveszed, hogy úgyis csak 1 év garral adják, és hogy annyira azért nem is olcsó, akkor jobban jársz egy eggyel följebb pozícionált HP-vel, mint pl a 671x sorozat, ami amúgy sem sokkal drágább, és ha annyira szűkös az ár keret, akkor megveheted renew konstrukcióban is.
A linkelt Toshiba is egykutya. Új notebookot ennyiért venni pénzkidobás, és garantált beszerzési forrása egy rakás ősz hajszálnak.
A javaslat vagy egy magasabb kategóriás használt gép beszerzése ugyanennyiért használtan (kis szerencsével még garis példányt is lehet találni), vagy hozzátenni még némi pénzt, és keresni egy jobban összerakott notit.
p
-
VINIKOR
senior tag
Mi hulladék a HP530-asban? Csak internetezni kellene semmi más.
-
VINIKOR
senior tag
120E Ft-s kategóriában melyiket érdemes választani?
Erről a TOSHIBA L30 10X-ről mi a vélemény: [link]?
Csak internetezési szándékkal.
-
parandroid
félisten
válasz
VINIKOR #8305 üzenetére
Gondolom a HP 500-as sorozatára, pl a HP 530-ra gondolsz. Kiépítéstől és kedvezményektől függően szinte minden kereskedőnél megkapod a HP listaárnál lejjebb is. Az más kérdés, hogy minőségileg és kiépítés terén is ellenjavallt. A HP leggyérebb, legalapabb, belépőszintű sorozata, amivel megpróbálja elhappolni azokat a kevéssé hozzártő vevőket, akik bármilyen ipari hulladékot képesek megvenni, csak notebook legyen, olcsó, és új.
p
-
nlb84
tag
Valahogy csak törölhetem magam innen????
Írjak olyanokat??? -
VINIKOR
senior tag
Valamelyik nap találtam a neten új HP laptopot 120.E Ft-ért. Vista Home Basic is volt hozzá. De most sehol nem találom a weboldalt? Nem találkoztatok vele?
Ha igen linkeld be légyszi. Köszi!
-
nlb84
tag
Ez mindent visz!
Ki lehet annyira görény, hogy ilyet beszúr!
Igen, én írtam neki!
Próbáltam valahogy kezdeményezni, ha már eléggé összekaptunk egy párszor!
Aktív témák
Hirdetés
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Milyen routert?
- EA Sports WRC '23
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest