- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED TV topic
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Dell notebook topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
skinnyman
csendes tag
Az a Tecra nem egy rossz ötlet ^^ csak a keretet lépi kissé túl, nem tudom mennyire vagy rugalmas ilyen téren Slemo? Az a gáz h ilyen árfekvésig általában mindenből bivaly változatot kap csak épp a videókari ratyi... :S Játékra sajnos még mindig az asztali a csúcs ^^ Ha mindent feltétlenül kimaxolva akarsz játszani lehet fel kéne tornáznod a büdzsét.
-
-
M_Tomi0227
tag
Az összeg bruttó, de nem a 200e körüli a cél, az csak a végső lenne, op. rendszer se annyira fontos.Márcsak azért se mert akkor nagyobb esély van arra hogy kevesebb pénzt kell költenem.
A lényeg hogy 130-150e környékén kéne egy olyan gép ami teljesíti az elvárásaimat és egy év múlva nem kell ismét újat vennem. Toshiba, Asus, HP közül mazsolázgattam, de majd ti úgyis megmondjátok melyik jobb és melyik nem és ha van másik amelyik jó minőségben és esetleges garanciális ügyintézésben(erre remélem nem kerül sor)
-
hétalvó
addikt
en is ezt mondtam a leendo gazdinak, de o a parametereket nezi csak
termeszetesen studio xps-t tartanam a legjobbnak, de mar latom elore, hogy nem fullhds lesz a baj :S, szerintem egy 1555-el fog kibekulni, valami alternativa esetleg?en egybol hp uzletit vagy thinkpadot ajanlottam, de egybol ebbe meg ebbe ebbol tobb van es ugyanannyiba kerul...
-
Prof
addikt
Kösz neked is a választ Kbali.
Közben megtaláltam a tuti gépet : HP 8530W Asis.
antiglare jó minőségű display+elég erős vga(fx770)+proci(t9400)Egy szépséghibája már sehol nem lehet kapni
Ha esetleg tud vki ilyet valahonnan szóljon legyen szíves.
(értelemszerűen nem újat mert az 2-szer annyiba kerül)Előre is köszi.
-
cqr
aktív tag
Kiskertől vásárolva az esetek nagy többségében (ha csak nem mindig) így van, a garancia kezdeti időpontja a vásárlás pillanata. De nagyon sok más lehetőség van, ahol nem feltétlenül így történik.
Szerk.: Nocsak, már boltból vásárolva sem feltétlenül így történne ? Lenovo alkalmazott mondta hogy ráhagynak a garanciára, valóban ilyen értékesítési idő miatt. De nekem úgy rémlett, hogy boltban vásárolva a garancia idő kezdetét, és így a végét a vásárlás időpontja szabja meg.
#34262: Nem elírás. : P
-
-
Igen, a kár róla vitát gerjeszteni-vel én is egyetértek. Úgysem fogjuk meggyőzni egymást, mert ez is olyan, mint az AMD vs. Intel vagy nVidia vs. ATI probléma.
Aki gépet akar venni, előtte nézze meg, melyik tetszik neki, a fényes vagy a matt, és döntse el maga.
Ne az itteni okosok -szar a fényes- vagy -szar a matt- véleményére alapozzon. Ezért is nem szabad olyat írni, hogy a fényesen nem fog látni semmit, mert ez eleve egy beszűkült gondolkodású vélemény.
-
Amikor még nem volt brightview, akkor mindegyik matt volt. Ez egy olyan technológia, amivel a képminőséget és a látványt javítják. A szabad téri láthatósága a matt kijelzőnek jobb, de belső térben szerintem a fényesek sokkal jobbak.
ui: javítottam az előző hsz-t, olvasd el még 1x
Még annyit, hogy az üzleti kategóriában alapból 2GB RAM-mal adnak olyan gépeket, mint a 8730w. Ezzel szemben a Pavikat 3-4 GB-tal adják. Tudom, hogy nem pénz felbővíteni, de ha gyári HP ramot veszel az Elitebookba, az nem 3 forint lesz.
Ez üzletpolitika kérdése szerintem, nem a minőségé.
-
kovacs_t
csendes tag
-
Alpee
aktív tag
Sajnos max egy Dell Studio fer bele a koltsegvetesbe. Kb 160K forintnyi osszegbol kell gazdaskodni, ugyhogy Tecra es tsi. felejtosek
Studio es Inspiron kozott anyagminosegben nemtom mi a kulonbseg. Belsore gyengebb a Studio, kivetel a vidkartya ami egy HD3450. Nemreg lattam egy Vostrot, de az nem nyerte el az en tetszesemet sem.
Studio v. Inspiron?
Satellite v. Studio?
Satellite v. Inspiron?
Nehez a dontes....
Help pls. -
plömplöm
őstag
akkor ez (emberünket ismerve) nem jó, pontosabban nem vállalom be a dolgot, mert ha nekem kitalálja hogy ez a megoldás neki nem gyere be, akkor ott állok egy drágább notebookkal mint a tartalékautóm
szerk: harry: bocsi, az a kép elkerülte a figyelmemet, szóval ha az almapro nem ilyen, márpedig egyelőre azt gyanítjuk hogy nem ilyen, akkor ez nem játszik
-
i.csab
csendes tag
-
-
T-unit
őstag
Mint írtam már párszor akinél a +1év gari sokat nyom a latba,az válassza a toshibát,viszont így már asszem+11k-s költségről beszélhetünk,HA lehet is annál a cégnél 103,5k-ba kapni lenovot.Senki nem tud végigpróbálni 1000 féle különböző notebookot,ezért énis csak tesztekből/hsz-ekből tudok következtetéseket levonni.
-
T500
aktív tag
Persze félre ne értsd, a Tecra nagyon jó gép, supportja, szoftverelltottsága, szervíze is nagyon jó, hiszen ez is corporate business, amiben nem veszi fel a versenyt, az a tartóssága, és a merevsége. A HP-k soha nem a merevségükről voltak híresek, de tartós gépek. A mai Tecrák nem annyira tartósak, mint a régi darabok a Toshiba elment a multimédia felé, de ha választanom kéne, hogy ez vagy egy MAC, vagy Acer, vagy hasonló, akkor nekem is a Tecra kellene, T61 helyett már nem.
Nagyon sok 3 - 5 éves Latitude 600, 610, 620 szaladgál, meg T2x, T4x is. (Getronix, Debreceni DGY, Nokia...stb) Tecra -ából nincs ennyi. Azért ha használtál Dell-t akkor tudod, hogy a Dell olyan masszív, mint egy T osztály, ha nem is annyira modern. Azért a Tecra soha nem volt ilyen igazi igénytelen falbontós noti, inkább elegáns, és jó minőségű.
-
T500
aktív tag
A T sorozat, meg a Latitude a két típus, ami egy két kivétellel, mindenben a Corporate Business sorozat tetején vannak.
A FuSi LifeBook, Toshiba Tecra, MacBOOK Pro-k, HP-k nem érnek fel egy két kivátellel a T, vagy Latitude-hoz. Bár HP,ben van egy két típus, ami igen (6910P, a régebbi NC, NW)
-
Kbali
nagyúr
-
harry
veterán
A kinézet szubjektív, a lenovo meg gari bővítéssel is elérhető, így nem győztél meg. 14,1"-ban az r61 közel annyit tud, mint a t61 (pl. a kijelző is kapott AlMg vázat), és tudtommal a thinkpad extrák is megegyeznek. Egyik helyen olvastam már valami különbséget, csak nem emlékszem mi volt, de valami apróság (pl vastagságban 3mm eltérés, meg még valami...)
Egyéb? Igazából a felépítés, és a különböző megoldások érdekelnének, amiket nyílván első ránézésre nem lehet észrevenni.
-
T500
aktív tag
A Toshiba - ának is jó a supportja, nekem régen csak az volt a bajom velük, nagyon régen 6 - 7 éve, hogy voltak minden féle Toshiba kompatibilis, hangkártyák, amihez csak a Toshiba drivert volt jó, míg mondjuk a HP-hez, ha pl rtl chip volt akkor jó volt a gyári driver is.
De a Toshiba is nagyon jó.
-
T500
aktív tag
Bocs még valamit kihagytam:
"Ezért van egyébként fogyasztóvédelem, meg persze nem sufniboltban kell vásárolni."
Informatika területén a fogyasztó védelem a mi országunkban pontosan a nullával egyenlő. Amíg a kereskedő képzetteb, már pedig képzettebb....Ha gondolod priviben tudok mesélni a fogyasztóvédelemről....
-
T500
aktív tag
"Nagyon negatív a hozzáállásod
" Igen teljesen igaz, lehet egy amit, mondesz, ezt inkább óvatosságnak nevezném, Sajnos M.O. egy legendásan híres - negatív értelemben - boltjában voltam üzlet, meg szervízvezető. Talán ezért. Amúgy igaz, ami igaz a kölcsönös bizalomhíány bennem van.
-
ngdr88
tag
teljesen átlagos használatra lenne
net, msn, zene, film, és egykét játék, meg sulis feladatok, és néha ha kell vmi töltögetni. kb ennyi.
elsősorban a keretem annyi amit kapok a gépért, de kicsit meg lehet toldani ha szükséges.
hogy miböl nem engedek? hát passz. majd meglátjuk h mi lesz. -
-
dabgergo
őstag
Köszi a válaszokat a T61-el kapcsolatban. Igaz, hogy ez a T61 15.4"-os ami sztem nem nagy baj, rádásul ez a gép 240-ért nagyon megéri, nem? Ennyi pénzért sztem tuti, hogy nem lehetne jobbat venni hosszú távra, cáfoljatok meg ha tudtok. Rádásul jár hozzá a 3év IBM világgari (igaz 2hónap már letelt belőle) és bontatlan!
Kbali: az is nagyon jó gép, de én félek, hogy 14.1"-ra sok az a 1440*900-as felbontás, másrészt sajnos annak nem ennyire kedvező az ára. (Ha mondjuk 230 lene az venném)
-
doddencs
senior tag
Nem mindegyik, több pozitív tapasztalatot lehett már hallani róluk. A T61-nél is fel van tűntetve, h. bontatlan.
És mielőtt mondanád, h. az, h. mit írnak ki nem jelent semmit... valóban meglehet, de poz. visszajelzések vannak róluk, és azért 60.000 Ft-nyi különbségen már elgondolkozik az ember. -
Pinya007
aktív tag
Nekem nem sokat számít, hogy 2, vagy 3kg, heti 1-2-szer cipelem max. A 15,4" kijelző is előnyösebb ha filmet nézek rajta. Netezésre, filmnézésre, esetleg játékra használnám. Hosszú távra akarom venni ezért gondoltam erre az üzleti kategóriásra, ezek strapabíróbbak és teljesítménye is elég lesz nekem évekig. Meg ebben a topic-ban is olvstam, hogy 6xxx szériánál jobb a 8xxx.
-
Ziog
aktív tag
Igazából suliba kellene, plusz ami még ilyenkor előjön filmnézés, torrent, ftp szerver, kép és videó szerkesztések. VIrtualis rendszerek. Időnként játék, de ez az utolsó szempont. És mindezt mobilitással.
Amiket írtál gépek azért alatta vannak. MInd proci mind memória területén.
-
Kbali
nagyúr
Csak azért mondtam, mert a legtöbb embernek egy notinál ez az utolsó szempont, hiába próbálja meg nekik itt sok tapasztalt felhasználó felhívni a figyelmét ezen tulajdonság fontosságára. A hsz-edből ennyi hiányzott, ezt egészítettem csak ki. Na, sikerült magamnak válaszolni
Ez keke-nek ment a 12541-esre
-
amol
addikt
Szerintem az én akksim is bírná még ha nem töltött volna egy hónapot a szervízben. Azalatt teljesen lemerült és meg is halt. Arra pedig jó volt hogy átvigyem egyik helyről a másikra vagy áramszünetkor legyen időm menteni. Sebaj.
Nem csak netezni és mahjonggozni elég, nfsu2, gtasa is szépen fut rajta. És nagyon szép hangja van notebookhoz képest, harman kardon+ van az alján egy sub. Olyan állapotban van hogy amikor vittem a szervízbe (2006.dec, de azóta is hasonló) nem hitte el a srác hogy már nem garanciális és le akarta fotózni hogy ilyen nincs -
-
giorria
csendes tag
"Azért a +50-ben van még 1GB memória, meg bluetooth is, az akksi is nagyobb kapacitásúnak tűnik. "
Igaz, sőt 3in1 helyett 8in1 kártyaolvasó és FireWire is van benne... Szóval én is az 1400-as felé hajlok, de még egy kérdésem azért volna.
Szerinted elég a fent említett T5470-es Intel proci (1.6GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB), vagy érdemesebb volna a T7100-ast (1.8GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB) kérnem?
-
amol
addikt
Sajnos be kell vallanunk, hogy a Toshiba visszavett a minőségéből
Persze az MSI-nél én is jobb választásnak tartom.Üzemidőt meg senki ne várjon 15,4-es, pláne nem 17-es notiktól, ráadásul dedikált vga-val.
Azért egy Dell Latitude D830 9 cellás alap akksival +második akksival quadro nvs140m dedikált vga-val elég szépen elketyeg 5-6 órát, ha nem többet. -
hanee
senior tag
Szia!
Mivel marad itthon asztali gép (a páromé) ki fogom bírni. Munkahelyemen is van gép, ha valami nagyon fontos kell, meg tudom nézni ott is a neten. Nyilván rossz, ha várni kell, de nekem nincsenek jó tapasztalataim más szervízzel sem: pl. LG monitoromra 50 napot vártam, mire kicserélték, pedig annak aztán elég jól kiépült a szervíze.. szóval a kiépültség sem minden sajnos.
De természetesen nem fogok belehalni ha arról van szó.hanee
-
frizso
senior tag
Miért ne mehetne napokig a noti hálózatról folyamatosan
A noteszed hamar tönkremenne ilyen terhelés mellett és nem biztos, hogy a garanciát is tudnád adott esetben érvényesíteni a nem rendeltetésszerű használat miatt.
Én nem tapasztaltam semmi problémát, már egy hete folyamatosan töltök a netről, a gép nem melegszik, és a venti is csak ritkán kapcsol be.
A garancia pedig emiatt nem biztos nem vész el,mert ez jogilag igen csak támadható. Mi az, hogy nem rendeltetésszerű használat -
frizso
senior tag
Mindenre használnám (tervezés, játék, munka......), és nem ez lenne az első notim!
Dell gépem még nem voltMinden tesztet végiolvastam, amit csak találtam, és azt is tudom, hogy 7900gs@gtx az elég jó arányban moddolható
Azért írtam ide, hogy segítsetek, dönteni, én már nem tudom mi lenne a jó nekem
Szívem szerint a Toshiba gépet venném meg (sok memó, legjobb VGA kari és nagyfelbontású a kijelző), de a Dell notikkal kevesebb a baj.Azaz igazság, hogy arra lennék kíváncsi, hogy mennyivel jobb egy Ultra kijelző 1900*1200-as mint egy sima 1440*900-as? Fényerő, színek, láthatóság?
-
dobost
senior tag
Általános felhasználásra kellene...
Főként azért hogy otthon ne legyek gép nélkül hétvégén, illetve ha külföldre kellene mennem a munkám miatt, akkor legyen mit cipelnem magammal...
Toshibából egy L40-est néztem ki Core Duo procival, Vistával.
Az ellenfele egy Asus F5R AP233 lenne, viszont az ASUS-hoz nincs oprendszer, de van eredeti ASUS táska. -
amol
addikt
A minőséget nem ezen mértem le, hanem általában tapasztalom sajnos. Az például korábban elképzelhetetlen volt, hogy a pc-kártyák fölötti könyöktámasz-rész úgy hajlik mint a nádszál (A100). Ezt újabban megoldották a ''fényesebb'' kialakítású modelleknél úgy, hogy csupán egy bővítőhely maradt. Megérte.
Ez a probléma amúgy ugyanígy fennáll t60-nál, ott sem tetszik. Ellenkezőleg, rondítja a róla általánosan kialakult képet.
Szerintem bug, nem sok értelmét látom annak, miért kellene mindenképpen akksi egy gépbe ahhoz, hogy működjön. Egy csomó súlyt is lehet vele spórolni. -
amol
addikt
Érdekes... hmm. először tavaly év vége felé merült fel hogy veszek új gépet, amikor betojt az enyém és nem is gondoltam másra csak Toshibára. Azóta megjavították, működik. Azóta nincs benne akksi, mert a hosszú szerelés alatt halt meg több mint 4 évesen (!!!).
Mára sajnos nagyon úgy érzem hogy nem hozzák már a régi minőséget ebben a szegmensben -
Maszti
tag
Úgy tünik! Ezért kérdeztem, hogy használtan a dell-t, vagy újonnan a fujitsu-t??? Persze egyik sem bolti, hanem külföldről hozott, de a lifebook-hoz garantálta a faxi a garit! Amúgy ugyanúgy pár-pár hónapos mindkettő!
De a dell olcsóbb is
Szóval mire is figyeljek nagyon ha megszeretném venni használtan a dell-t? Mit probáljak ki, mire ügyeljek?
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest