Hirdetés

Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz nlb84 #8034 üzenetére

    Amikor én nyár elején idekeveredtem a PH!-ra, az azért volt pont, mert életem első notebook-ja (egy régi, ráadásul használtan vett Compaq Presario) elég fura dolgokat kezdett produkálni, így eldöntöttem, le kellene cserélni. Kispénzű vagyok, új noti szóba se jöhetett volna, mert kb. az akkori leggagyibb FuSi Celeron-os notit tudtam volna megfizetni, oprendszer nélkül.

    Nézelődtem, olvasgattam és végül - egy fórumtárs bölcs tanácsát követve, miszerint "egy használt business-class gép még mindig jobb, mint egy alsó vagy középkategóriás consumer", egy Thinkpad T40 mellett döntöttem és nem bántam meg. Jó, a Crysis nem fut rajta :DDD (ez nem is volt szempont), de egy másfél méteres esést (elszakadt az akkori táskám vállpántja) simán túlélt, két apró karccal a TFT-n. Egy MSI noti, legyen bármennyire szép is, darabokra esett volna ettől. (Én se dobálom a gépet, csak hát pechem volt.)

    Ha mindennapos, tartós használatra (nem játék, hanem alkalmazások, net, Office) veszel gépet, akkor nem a consumer kategóriából kell. Félre ne érts, tetszenek az MSI gépek, mert értékelni szoktam a dizájnt is, de ha tartósságról van szó, akkor IBM/Lenovo, Dell, HP, jobb Toshiba általában veri. És ezért ajánlják PeterkeT-ék is inkább ezeket a márkákat.

    A "teszkógazdaságos" meg azért érv, mert emlékeim szerint Cucka x+1-szerre mondja el ugyanazokat, megértem, ha már belefáradt ugyanannak a témának a sokadszori átrágásába... elég egy kulcsszó is, ha már korábban sokszor ki lett fejtve. :D

    Egy személyes tapasztalat, igaz, nem MSI, hanem Acer: mielőtt megvettem a T40-est, volt nálam kölcsönbe egy Acer noti. (A pontos típusára sajnos nem emlékszem, valamelyik Turion 64 processzorral ellátott TravelMate volt, az Usanotebook-ból véve.) Szép volt, jól működött, egy-két karc volt csak rajta. Valamint egy komolyabb gondja volt: az "É" billentyű állandóan kiugrott a helyéről - szó szerint. Mivel még nem járt le az egy éves teljeskörűnek szánt garancia, ami volt a gépen, gondoltam, szívességet teszek a noti gazdájának (ha már kölcsönadta) és naivan felbaktattam a XII. kerületbe, ahol az Acer budapesti szervíze... vagy mije van. Ott kellett rájönnöm, hogy Acer-éknél nem számít garanciális javításnak az az apróság, ha vacak billentyűzetük van, amelyikben eltört az egyik rugó. Az érvük egyébként az volt, hogy a notitulajnak macskája van, találtak egy-két szőrszálat a bill. alatt, akkor csakis a macska törhette el a bill. rugóját, ergo nem vonatkozik rá a garancia... (És annyira azért nem volt élvezetes felcipelni oda egy 3.5 kg-os, 15,4'' wide-os notebook-ot, hogy ezt megtudjam...) Ha az MSI "szervíz" ehhez hasonló hozzáállású (vagy rosszabb - ahogy így utánaolvasok), akkor köszönöm, inkább nem kérek az adott márka gépeiből.

    Jelzem, vélemény. Csak akkor kövezzetek, ha azt mondom, Jehova. :D

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Aktív témák