- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
Aktív témák
-
Asztali gépekkel régóta nyomom, de notebookom még sose volt és nem is akarnék ha nem lennék a lakóhelyemtől távol egyetemista. Na, a lényeg hogy nézelődtem hogy laptopot kéne venni valamikor a közeljövőben, de nem sürgősen, ezért érdeklődnék hogy mikor várható a következő mobil-chip generáció? Pl. mikor jöhet be egy új X3yyy-os mobil Radeon / 9xxx-es GeforceM GPU vagy egy új AMD/Intel mobilCPU generáció? Még jövő év elején vagy csak valamikor 2007 második felében? (mostani tavaszi félévre már vegyek mert úgyse lesz sokkal jobb/olcsóbb, vagy ha nem sürgős inkább csak jövő őszre?)
-
Rick4
félisten
válasz
#41133696 #7496 üzenetére
minden gond nélkül meg tudod csinálni, sőt, ha jól tudom (nem próbáltam) ha a noti LAN- kábelen kapja a jelet, akkor is szét tudod küldeni a netet, AP-ként használva a noti wifijét, sőt, ha gét gépen van wifi, de egyiken sincs net, mindkettő láthatja a másikat, ehhez mindössze ezt: [link] a progit kell letöltened, és telepítened...
-
fireman
tag
Sziasztok!
Az alábbiakat néztem ki, a kérdés természetesen hogy melyiket vegyem?
- http://www.edigital.hu/product.php?productid=31761&cat=1136&page=1
- http://www.edigital.hu/product.php?productid=32960&cat=1136&page=1
- http://www.edigital.hu/product.php?productid=33642&cat=1138&page=1Leginkább office, prezentáció (eddig a munka) illetve szabadidőben netezés, film nézésre kellene.
Ha ezeket nem ajánljátok akkor szívesen veszek más ajánlatot is, 150e bruttóig.
Előre is köszi. -
törölt tag
válasz
#16820480 #7492 üzenetére
Ez lehet lamer kérdés ,de azért megkérdezem. Ha valaki vezetékes routerre csatlakoztatja a wifit is támogató laptopját, de mivel úgy van vele, hogy a router vezetékes, ezért a laptop wifijét nem konfigurálja, és nem is tilja le, úgy a laptop a jelet a wifin keresztül szétszórhatja a külvilágba?
-
renslay
csendes tag
Sziasztok! Melyik gép jobb szerintetek?
MSI - EX600X (076HU)
http://www.ipon.hu/?product_id=18915
vagy
ASUS - F3TC (AP095)
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6546Az MSI jobbnak tűnik, bár az ASUS mellé 9 cellás aksit raknak, meg még pár kiegészítőt.
Illetve, ASUS és MSI tulajdonosokat kérdezném, mi a véleményük erről a két márkáról úgy általában.
Köszi!
-
d900t
senior tag
válasz
Coolby84 #7467 üzenetére
most olvasgattam a Dell inpsiron 1501-esről, és most nem tudom eldönteni, hogy 4 vagy 6 cellás aksival adják-e...
Az igazság az, hogy van ilyen is, meg olyan is. sőt mi rendeltünk már 9 cellással is. A nagy probléma viszont az, hogy a dell dobozain kivül semmi info nem olvasható a belül található géppel kapcsolatban. Namármost, egy extremhez hasonló nemnotebookexpert cég - mely nem maga rendel, csak a diszti készleteit csócsálja, bizony lehet felületes. Mert a feltöltő kolléga például egy amerikai site-ról veszi az adatokat és az ott olvasottakat készpénznek veszi, hogyha valahol 6 cella, akkor máshol is... nos rögtön kész a baj.Magyarán, vásárlás előtt személyesen kell meggyőződnöd az aksi méretéről!!!
-
törölt tag
válasz
#41133696 #7489 üzenetére
ez attól függ hol használod, és mire. ha szupertitkos kormányzati dokumentumokat akarsz küldözgetni, akkor nyilván nem a legjobb megoldás
egyébként meg ha beállítgatod azokat a dolgokat, amiket kekegsm javasolt, akkor az lényegében elég bármilyen magán jellegű adatforgalom védelmére. különösen ha kertvárosban laksz, mert ott általában a szomszédok több tíz méterre vannak a routeredtől, több fallal elválasztva, úgyis olyan gyenge lesz valószínűleg a jel, hogy nem éri meg foglalkozni vele, hoyg feltörjék (ennyi beállítás mellett meg aztán pláne nem). -
törölt tag
nem csak a Pentium-M lehet centrino! a CoreDuo (Yonah magos) vagy Core2Duo (Merom) is lehet, amennyiben teljesülnek az általam vázolt feltételek. az én gépemen például nincs centrino matrica, mert Dell wireless van benne. ha intel lenne, akkor ficcent volna rá még egy matrica, hogy ez bizony Centrino.
Celeron is lehetne centrino, cska azokba a gépekbe, ahova olyan olcsó procit tesznek, oda áltlaában intel wireless-re sem futja. (arról meg nem is beszélve, hogy nem láttam még asszem 945 és 965-ös chipsetben Pentium-M procit)
-
kekegsm
őstag
[Elobb utannaolvas, utanna ir...:-)]
Sheratan jol mondta
-
Rick4
félisten
válasz
#16820480 #7463 üzenetére
ez egy fantázianév, az egyik legjobb mobil processzor technológiát jelöli, intel pentium M néven fut egyébként maga a proci, általában 2MB L2 cache van bennük, és ami főleg megkülönbözteti az ugyanebbe a foglalatba illeszkedő celeron M-től, hogy tudja többek között a speedstepet. Más kérdés, hogy a chipsetnek is tudnia kell ezt vezérelni, a 915-945-965ös chipsetes notikban van ilyen. az ilyen notikban Dothan és Banias magos procik vannak..
-
kekegsm
őstag
válasz
#41133696 #7426 üzenetére
Altalaban a g-s wifi az elterjedt mostanaban.
Vedelem:
-encrypt (WPA2)
-MAC szures
-NAT bekapcsolasa
-SSID broadcast kikapcsolasa
-IP tartomany beallitasa a tenyleg szuksegesre, MAC-ekhez IP cim rendelese
-Nem megtartani az adminjelszot, lehetoleg hosszu es bonyolult jelszot alkalmazni. -
kekegsm
őstag
válasz
Tommmmka #7405 üzenetére
Van ra egy spurim, hogy a GPU (es gondolom a CPU es memoria is) huzasa miatt ment az tonkre. Nem vett fel egy picit tul sok aramot az a gep? megemelkedik az amper, aztan akkor hamar megolvad.
Kollegam otthoni gepe van tuningolva. CPU 20%, VGA 35% memoria 20% kb. Oneki most dupla annyit vesz fel a gepe, mint tuning nelkul
-
törölt tag
válasz
Coolby84 #7477 üzenetére
akkor kezeli 533-on, ha olyat teszel bele. amúgy ha 667MHz-es van benne, akkor annyit is tud, csak egy csomó helyen valamiért mégsem tesznek bele olyat (például az én M673x laptopomat is amikor még megvettem, akkor 667-es rammal szerelték, aztán pár hónappal később már mindenhol csak 533-assal)
-
törölt tag
válasz
#41133696 #7473 üzenetére
így van, a Turion az a teljes értékű mobil proci, a Sempron a butább. bár asszem pont memóriakezelésben nincs különbség (illetve annyi, hogy a Sempron nem tud dual-channel-t, de ennek utána kéne nézni...). amúgy nem rosszak a Sempron procik sem (ne felejtsük el, hoyg ezek nem asztali Sempronok, mint régen, hanem rendes mobil processzorok, fejlett energiagazdálkodással, csak kisebb teljesíménynel), irodai használatra, levelezésre, időnként egy (nem HD) filmre tökéletesen megfelelnek.
a Dell gépekre 3 év garancia van mind. a többi gyártónál általában az olcsóbb (konzumer) gépekre 1 év, az üzletiekre meg 3. és van egy rakás gyártó, aki meg csak úgy két évet ad (MSI, Asus például)
-
fokukac
nagyúr
ma majdnem vettem egy T60-ast, de aztán kiderült róla, hogy úgy puzzle-zték össze, ezért nincs rá gari, csak 3 hónapot adott volna a bolt.
nem vettem meg.
-
Kbali
nagyúr
válasz
#41133696 #7472 üzenetére
A Dell általában 3 évet ad. A bolti garancia azt jelenti, hogy oda viheted vissza, ahol vetted (edigital kifejezetten ilyen), aztán ők viszik tovább a világgarancia érvényesítésével=szürke import, ezért is olcsóbbak ezek az üzletek.
A 333Mhz valszeg 533 lesz.
Buszon egy 15,4-es gépet a két ülés között ki sem tudsz nyitni úgy, hogy lehessen normálisan nézni, dolgozni rajta (ezt tapasztalatból mondom -
Coolby84
tag
válasz
#16820480 #7471 üzenetére
köszi a segítséget... szóval a videokari az egyik kutya másik eb. a memória dolgában, akkor pedig még talán a Dell-turionos is a jobb... Akkor csak a proci gyengébb, viszont a 3 év gari talán fontosabb, mint egy kis plusz teljesítmény... főleg, hogy nem a teljesítmény miatt veszem...
-
törölt tag
válasz
#16820480 #7468 üzenetére
A hosszú garanciát nagyon fontosnak tartom, azonban sok helyen tapasztalom, hogy 1 vagy 2 év garanciát adnak. Na most a bolti garancia, meg a gyári garancia az bizonyos szempontból két külön dolog. Pl a bolt 1 év garanciát vállalt az egérre, miközben a gyár 3-mat és cserélték is. Tehát ha a bolti mondjuk 1-2 év, akkor ha a gyár egyébként 3 évet vállal rá, akkor úgyis a gyár garanciája a releváns. Van egyébként olyan gyár amelyik mindegyik laptopjára 3 évet vállal?
-
törölt tag
válasz
Coolby84 #7470 üzenetére
a 3 év gari tényleg jobb a Dellben, a vga szerintem majdnem mindegy, annyival egyik sem jobb vagy rosszabb.
a memóriák biztosan nem 333MHz-en mennek, az egy vicc (elírás, vagy hozzá nem értés). a Turionok mind 667MHz-en kezelik a memóriát, ráadásul a beépített HyperTransport technológiának köszönhetően nagyjából háromszor akkora sávszélességen, mint a Yonah (meg talán még a Merom) magos intelekha valamiben, akkor memóriakezelésben jobbak az AMD-k.
-
Coolby84
tag
válasz
#16820480 #7469 üzenetére
Sajnos sejtettem, hogy nem fogja kibírni
Nem igazán tudom eldöteni mi legyen. A Hp mellett szól a jobb proci, meg 667Mhz-en mennek a memóriák.. A Dell mellett pedig a jobb videokari, és azért nem utolsósorban a 3 év gari. plusz a dell-en több az usb. hoppp hoppp, most nézem, hogy a Dell-ben csak 333 Mhz-en mennek a memóriák, lehet ez?
innen veszem:
http://www.extremdigital.hu/product.php?productid=33642&cat=1138&page=1azért így amblock, ha a proci, meg a memória jobb, akkor a HP mellett döntök.
-
törölt tag
válasz
Coolby84 #7467 üzenetére
nem valószínű, hogy kibírja. illetve a T2300-ról nem tudok nyilatkozni, de nekem volt egy MSI noteszom, amiben TL52 proci volt, és az olyan 2 órát bírt terhelés nélkül a 6 cellás akksival (igaz terheléssel meg másfelet). az a helyzet, hogy idle módban az intel procik fogyasztanak kevesebbet áltlaában, maximális terhelés mellett meg az amd-k.
amúgy meg kiderül, hogy hány cellás akksivel adják, ha felhívod például a boltot, vagy ísz nekik egy emailt
-
törölt tag
válasz
#41133696 #7466 üzenetére
elvileg cserélhetők. gyakorlatilag inkább a szervízben fogják neked cserélni, és csak garanciálisan (ilyenkor ugye ingyenes az alkatrész), mert amúgy olyan drága, hogy nem éri meg. igazából lényegi különbség nicns árban aközt, hogy egy alaplapot cserélsz vagy vga-t: mindkettő úgy tudom olyan drága, hoyg ha egy pár éves gépben meghal, akkro érdemesebb a gépet cserélni...
szóval szerintem arra építs inkább, hoyg sok garanciád legyen a gépre, és akkor még 2-3 év múlva is ingyenes a dolog, ha elromlik. -
Coolby84
tag
NAhh kérdezek konkrétat, ha senki nem reagál a HP vs DELL hozzászólásomra
most olvasgattam a Dell inpsiron 1501-esről, és most nem tudom eldönteni, hogy 4 vagy 6 cellás aksival adják-e... Az edigitalon, ahol nézem azt írják 6 cellás az aksi, de valahol azt írják csak 4es van hozzá... mi lehet az igazság?
A HP 530-ashoz 4 cellás van azt tudom. De melyik bírná tovább? A DualCore T2300 vagy a Turion X2 TL-50-es eszik-e többet? Nekem az lenne igazán faja, ha mondjuk egy 2,5-3 órás buszutat kibírna mondjuk filmnézéssel, meg .doc, .xls- ben dolgozással... vagy erre esély sincs?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #7462 üzenetére
nem értem miért baj egy integrált vga-nál, hoyg nem tud dx10-et... a vistának az aero felületét már a gma950 is vitte, az x3100-nak nem lehet vele baja. olyan játékok, meg amik kihasználják a dx10 adottságait úgyse futnának egy ilyen kártyával szinte sehogy sem (de megnyugtatásképpen még egy olyan nvidiával sem, ami a 40. hely környékén van abban a notebookcheck-es listában)
-
törölt tag
válasz
Coolby84 #7456 üzenetére
a centrino az csak egy "csomag" neve. az a lényeg (ha jól tudom), hogy amennyiben a processzor, az alaplapi chipkészlet és a wireless chip is intel, akkor kaphat centrino matricát, amolyan minőség védjegyeként. aztán az más kérdés, hogy egy rakás kereskedőnek fingja nincs az egészhez, és centrino processzorokkal árulja a gépet
az integrált vga-k meg mind rendszermemóriát használnak, de általában nem fixen, hanem alkalmazástól függően (alapból pár megát, de ha mondjuk játszol, akkor többet). a nem integráltaknak meg van valamennyi (128-256-512MB) saját memóriájuk, és a legtöbb az ehhez még tud a rendszermemóriából is foglalni ha kell (hypermemory, vagy turbocache néven fut ez a feature).
-
törölt tag
Akkor most megnézve a 3100-ashoz is DX9.0C-t ír
Szóval ntel GMA 3100 van
http://www.ipon.hu/?product_id=18943 ebben a Dellben is meg
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=9395&op=details&mode=laptop_uj
ebben a HP-ban is
http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html
és e szerint ezek csak DX9.0c-sek.
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7040
DX10.0
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6790http://www.usanotebook.hu/?PHPSESSID=18226c6ee11bd3c989403b64049d6f45&tpl=product&prid=6522
-
Coolby84
tag
válasz
#41133696 #7455 üzenetére
hát erre nem tudok válaszolni sajnos... egyébként az integrált kártyák jó része (lehet hogy mind?) a rendszermemóriát használja, és a dedikáltaknak van saját memórájuk (de lehet, hogy ezek közül meg nem mindnek?)
mindenesetre a mobile vga-kat itt össze tudod hasonlítani: http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html
-
Ringman
félisten
Hello!
Szerintetek ezek közül:
[link]
(+ 2 év garancia 30k-ért)
[link]
[link](+1 Gb memória mindegyikbe)
melyiket érdemes megvennem?
Vagy esetleg ebben a kategóriában valami mást? Az Intel Graphics Media Accelerator X3100-ról nem sok jót olvastam, ilyen gépeket nem is néztem.CAD-es munkára kellene (renderelés is), + néha játszanék.
Egyébként 2/4 Mb L2 gyorsítótár között van valami érezhető különbség?
Válaszokat előre is köszönöm
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Kezdek a végső döntés fele közeledni... Még egy uccsó versus kontra véleményeket szeretnék esetleg, hogy jobban át tudjam gondolni...
Az egyik laptop ez (HP530)
http://www.edigital.hu/product.php?productid=33188&cat=597&page=1#
A másik pedig ez: (DELL Inspiron 1501)
http://www.edigital.hu/product.php?productid=33642&cat=1138&page=1
Jöhetnek a szavazatok indoklással, előre is megköszönöm
-
Balupapa
senior tag
Szia!
Milyen notit ajánlotok 200kig brutto? ( nem feltétlen kell hozzá op rendszer ) Az se baj ha integrált vga-s, és ha 17"-os, vagy 15 a lényeg h core 2 duo, vmi erősebb fajta! 1giga ram, dvd rw, wlan, stb.
-
jonner
tag
Nem tűnik rossznak, de nem tudom, nem lenne-e jobb nem Celeron procist venni. Vagy irodai használatra mindegy? Gondolom rámenne tűzfal, víruskereső, 5-6 program egyidejű használata, stb. Amíg nem kezd szenvedni a rendszer, addig igazán nem foglalkozom vele milyen processzor van a gépben. Köszönöm a linket.
-
jonner
tag
Sziasztok!
A cégemnél szóltak, hogy keressek max. nettó 130.000-ért használható notebook-ot.
Viccet félretéve, tudtok valamit ajánlani? Kifejezetten irodai alkalmazásokra.
Jonner
-
premo
csendes tag
Hello,
csak MSI-t NE. nincs egy éves, 2x alaplap csere, 1x burkolat csere.
a burkolat a leggagyibb kinai műanyag. wazze
Asus notim 3 éves, 1x deszkacsere, azóta tökéletesen műxik.
Minek noti otthonra? ez valami divat lett? cégnek oké, -
törölt tag
válasz
Soockit #7436 üzenetére
abban a 2,95-ben szerintem valami csalás lehet, mondjuk akkumlátor nélkül, vagy ilyesmi... meg azt is számold hozzá, hogy a töltő az még fél kiló, ami nem tűnik soknak, egészen addig, amíg hurcolni fogod...
a CPU meg azokban jobb elvileg, amiket én linkeltem, de mondjuk nézd meg a harmadik linken ezt a gépet: HPQ 6720s (GR675). 192ezer, +5ezer a még egy giga ram, +20ezer a jobb felbontású kijelző, ez összesen 217ezer forint bruttóban. erre még vehetsz egy garanciakiterjesztést is, és még úgy sem lényegesen drágább annál, amit előre néztél.az 1440*900 felbontás sem rossz, de nem 17"-on. ilyen felbontású gépeket már 14"-ban is lehet kapni, ott jónak számít, 17"-ban meg inkább átlagos szeirntem.
a felbontásban amúgy igazad van, mindig csak azt jegyzem meg, hogy 1650 széles, a google meg elsőre azt dobta ki wsxga címszóra, hogy 1280 a magassága
-
törölt tag
válasz
Soockit #7434 üzenetére
vagy az én figyelmem kerülte el, vagy nem írtad, hogy mennyibe kerül az a gép, amit kinéztél, így nem is tutam mihez viszonyítani.
a helyzet az, hoyg ne a memória mérete alapján ítéld meg. 1GB memória ára olyan 5ezer forint, beszerelni 10 perc (ha ügyetlen vagy).
viszont a felhasználási területednek jobban megfelel sokkal a jobb felbontás (én leglaábbis úgy tudom), mint a 4 kilós gép ;) -
törölt tag
válasz
Soockit #7423 üzenetére
specifikációkra és minőségre jó lenne az a HP valószínűleg, de azért én meggondolnám a helyedben a mérete miatt. az általad említett alkalmazásokhoz inkább nagyobb felbontás kell, nem (feltétlenül) nagyobb fizikai méretű kijelző. szerintem inkább nézzél valami olyat, aminek 15,4"-es kijelzője van, de mondjuk valami 1680x1280-as felbontással, mint például ez itt: [link], vagy ez [link], esetleg innen valamelyik (a kijelzőt cserélve WSXGA-ra): [link]
-
törölt tag
úgy látszik azért te sem olyan sokat, mert akkor azt is hallottad volna, hogy nagyjából olyan könnyen törhető a WEP, mint ahogy a Kensington zár egy fecni kartonpapírral, és egy kis cellux-szal
akkor már inkább a McLaca által írt WPA-PSK, vagy WPA2, azok úgy tudom nagyon nehezen törhetők, illetve csak akkor, ha valami triviális jelszót használsz.GoodSpeed: a wifi szabványok olyanok, mint A, B, G, U, esetleg N. manapság a legnépszerűbbek a B és G szabványt kezelő cuccok, így nagyon mellényúlni nem lehet. ha teheted, akkro olyan routert szerezz, ami tudja mindkettőt, bár a laptopba épíett kártya úgyis fogja tudni. azt, hogy ezek közt mi a különbség, most nem fejtegetem, keress rá wikipédián, ott elég szépen le vannak ezek írva, ahogy a WEP, WPA kódolások is
-
törölt tag
-
törölt tag
A Dellben van Wifi, szóval venni kell hozzá egy wifi routert is, az itthoni router sima vezetékes edimax, és hát bár inkább mellőzném a wifit, hogy ne hogy valaki más használja a netet, de a notebook lan kártya csatlakozójának, sem használ ha sokszor csatlakoztatják rá , illetve róla le az RJ45-s csatlakozót ugye?
Hogy ne járjon így az ember, elég simán egy jelszóval levédeni a netet, vagy azt is megkell nézni, hogy melyik wifi szabványt támogatja a notebook? PL esetünkben a DELL - Inspiron 1520n Fekete 91991 ,korszerű wifi szabványt támogat?
-
McLaca
őstag
válasz
#41133696 #7421 üzenetére
Az akkukhoz tudok mondani pár infót.
Ma már szinte kizárólag Li-ion akkus notit látni, van Li-polymer is, de ritka, és létezik még új(!!) gép Ni-MH akkuval is, de kb. évente egy ilyet látni.
Az akkuk több cellából állnak, hogy kellő feszültséget és áramot le tudjanak adni. A cellákat kb. úgy képzeld el, mint a ceruzaelemeket. Még méretre is majdnem stimmelnek.
Minél több cella, annál hosszabb üzemidő. Egy cella általában 2000-2200mAh áramot tud leadni, a feszültsége 3,6, vagy 3,7V (ez a Li-ion standard).
Általában 4 cellánál egyszerűen mind a 4 cella sorosan van kötve, így 14,4V és 2000-2400mAh jön össze, ez 28-34Wh, tehát 2-2,5 órás üzemidőt enged maximum.
A 6 cellásban 3-3 cella sorosan van kötve, a két 3-as csoport pedig egymással párhuzamosan, így a feszültség 11,1V lehet, és a teljesítmény 4000-4400mAh, tehát 44-48Wh-s akku építhető, ami egy gépet 2,5-3,5 órán át képes meghajtani.
A 9 cellásnál pedig ugyanúgy 3-3 cella sorbakötve, és az összesen 3db 3-as csoport párhuzamosan, így szintén 11,1V jön össze és 6200-6500mAh, tehát 68-72Wh-s akku építhető. Ez általánossgban akár 5 órás üzemidőt is lehetővé tesz.
Nos, "röviden" ennyit a notebook akkukról.Üdv!
-
Soockit
aktív tag
válasz
Soockit #7386 üzenetére
Említettem korábban egy gépet. Ahoz mit szoltok? Nagyon jónak tünik, túl jónak az árához képest!
Amúgy a Dell-re nagyon sok jót hallottam, főleg a szervízről, a hozzáállásukról, nagyon korektek. Volt olyan, hogy garanciában javítottak lesett gépet is, csak a munkaíjat kellett talán kifizetni! -
törölt tag
így valóban ez tűnik a legjobbnak jelenleg.
-
törölt tag
válasz
kerjani #7412 üzenetére
De fontos a minőség:
Előszőr is mivel ezen a téren kezdő vagyok:
Milyen típusú akkumulátorok vannak? Pl mint a mobiloknál ? Li-ion, Li-Pol? Nickel MH?
Mik a cellák mit jelentenek?
Továbbá minden laptopban ugyanazok az alkatrszéek cserélhetőek vagy ez gyártó függő?
Olvastam, hogy pl VGA nem cserélhető, ebből adódóan gondolom a CPU meg az alaplap sem. Viszont a RAM igen, illetve bővíthető mindegyik típusnál ugye? HDD, cserélhető?
Az LCD-k milyen technológiával készülnek? (TN, TN+FILM , PVA, MVA, S-PVA, S-IPS). -
törölt tag
válasz
#41133696 #7410 üzenetére
az erős proci mellé hóttfelesleges a hardveres vga mpeg4 támogatás. bár azért van bd-ről leszedett hd trailerem, nagyjából 700 mega a 2 perc, asszem 40000 kb/s-ot írt ki az első 10 mp-ben az ffdshow, aztán behal. az coreavc-vel is kifekteti a 2.2 ghz-re húzott e4300-omat, skip all deblockinggal is olyan 18 fps az átlagsebessége és folyamatosan dobálja el a képkockákat. a cyberlinkes kodek ellenben, ami szintén támogat 2 magot és pluszban vga hardveres gyorsítást olyan 80-90% folyamatos-al hozza a 24 fps-t. vga nélkül az is meghal jól.
jut eszembe, ha ezzel a cuccal elboldogul a proci, akkor a mainstream hd anyagokkal is tutira: [link]
(nem eccerű x264 durva bframe-el és cabac-kal) -
kerjani
aktív tag
válasz
#41133696 #7408 üzenetére
lehet, hogy "szebb" az acer, de a szépség nem minden.
azért a dell sem néz ki rosszul [link] + 9 cellás akksi, 3 év garancia azért sem elhanyagolhatóa memória meg mellékes, mert most nagyon olcsó.
A Lenovóban alapból tényleg csak 512Mb ram van, éppen ezért írtam utána, hogy + 1GB ramaz acer megbízhatóságban/tartósságban "sehol sincs" a Dellekhez, Lenovokhoz képest
De Te tudod, ha nem fontos a minőség...
-
d900t
senior tag
válasz
#41133696 #7395 üzenetére
A 64 bites Vista-ról lebeszélnélek.
Ad1.) mert 64 bites Vista-val gyakorlatilag senki sem szállít gépet, lévén
Ad2.) rengeten felhasználói program misztikus kompatibilitási nyavalyát mutat rajta, ráadásul
Ad3.) ha rájössz, hogy igazam van, nem downgrage-elhető 32 bites rendszerre ergo
Ad4.) végül vehetsz hozzá egy 32bites vindózt is. -
törölt tag
Az Erős VGA-nak az lenne az előnye hogyha tudna HDTV-t is lejtászani.
Nem évente akarnám cserélni a latpopot, huzamosabb időre kellene, időtálló megoldás, szóval pl HDMI nem lenne hátrány, bár igazából nem tudom mi haszna lenne
"http://www.laptopkalauz.hu/oldal.php?page=hirek&pid=2&cid=15&father=211
A gépekbe természetesen bekerülnek a legújabb kommunikációs újdonságok is, illetve az XPS M1330-ak után itt is megtalálhatóak lesznek a HDMI csatlakozók is." -
-
Tommmmka
senior tag
válasz
kekegsm #7394 üzenetére
Nem a húzás miatt ment tönkre a gép hanem zárlatos lett a töltő és a gép csatlakozásánál valami és szépen megolvadt a gép ott ahol a tápkábel belement a gépbe. Neked is volt 1667g-d és tudod h. a tápbemenetnél van bal oldalt 2 usb na azok úgy ahogy vannak tönkrementek beleolvadt az usb-s egér a foglalatba az usb-s egérpaddal együtt, ráadásul úgy h. maximum battery üzemmódban csak windowsban volt a gép ASZTALON.
Kötve hiszem h. a VGA tuning ölte volna meg (megemlítem h. az eset idején nem volt húzva semmi idle-ben volt a gép winfos asztal ment semmi más (meg torrent ami eddig nem okozott soha gondot)) még szerencse h. nem gyulladt ki a gép egyszercsak éget műanyagszag bemegyek a szobába azt pittyeg villog a gép és egy diszkrét pukkanással átköltözött az örök vadászmezőkre
Béke alkatrészeire
-
kerjani
aktív tag
Szerintetek melyiket érdemes?
Lenovo N200 TY2B8HV + 2 év gar bővítés + 1GB RAM ~ 220k
vagy Dell inspiron 1520n black ~ 200kmelyik tartósabb, masszívabb?
a Dell-en kapcsolható külön a wifi és a bluetooth?
vmelyik fórumban olvastam, hogy a dell hangszórója jobb
A Dell-en viszont az nem tetszik, hogy ezüstszínűre van festve a billentyűzet és környéke. Nem tudom hogy mennyire hajlamos a kopásra.de lehet, hogy megvárom a Dell 1525-ös szériát. Érdemes?
-
törölt tag
Az Erős VGA nem feltétel, de ha olyat tesznek bele hát olyat tesznek.
Jó hát lehet Home Basic is csak 64 bites legyen, a garancia, meg a 2 Giga RAM ami főként kikötés.
De az jó megoldás, hogy vesz az ember egy laptopot, és utána külön vesz hozzá OEM-OST ? Mert egy Home Premium kb. 28 000 FT.
A link amit beraktál nem jó, nem jelenik meg
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gumi és felni topik
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest