Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz Tin_Shield #46696 üzenetére
Prémium alatt a min m4/3, vagy aps-c szenzoros kompaktot érted? Alatta szerintem nem biztos, hogy olyan jól járna. Az említett szenzorral szereltek általában fényerős, kb 3x zoom átfogású (ha végig f2,8, vagy f2-2,8), elég drága gépek.
Jók, csak drágák, és nem modulárisak. Ha elég az adott tartomány jó hosszú időre, akkor ok, egyszerűbb, nem lesz koszos a szenzor, nem kell annyit takarítani, nem kell nagy táska...stb, csak ha el akar menni egy autóversenyre, vagy repülőnapra, jégkorong meccsre, akkor gépet ne nagyon vigyen, mert "hangyafoci" lesz a képen....Milceknél már van - korlátozottan - irányítható beépített (vagy kitben adott felszerelhető) vaku. Ok, hogy alacsonyabb hatékonysággal bírnak, mint a külső, de van. Tükrösnél asszem még mindig fix irányba villan.
Ez a fényerős fix vs vaku egy örök téma.
Én pl szeretek kitobi - vaku párossal szobában fotózni. Nyilván nem gyertyafényes vacsorát, mert annak hangulatát tönkre vágja, de oda egy fényerős fix-el is tekerni kell az iso-t, és nem túl nagy a dof, árnyékos lesz a képen az alany...
Fényerős obik használatát is tanulni, szokni kell.
Fényerős obihoz nem annyira javasolt a belépő tükrös, mert lehet probléma a f/b fókusszal, ami szervizben - talán . orvosolható.
Ezért se akartam foglalkozni milc vs tükrös témával.Videózni nem szoktam, így elfogadom , hogy ha ez a funkció kell akkor jobb egy milc (a prémium kompakt a fentiek miatt továbbra se kéne).
Nem könnyű. Szerencsére bővültek a lehetőségek, de nehezebbé is tették a választást...
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gergo79 #46697 üzenetére
Mindegyik jó alternatíva lehet a Nikon mellett. A két Pana kompakt tud 4k videót, és fényerős az objektívjük. A Sony a6000-nek ugyanolyan a szenzora mint a Nikonnak, de videózásban többet tud, elég jó a követő autófókusza. A Panasonic GX80 is érdekes lehet még, bár nem olyan jó a követő autófókusza mint a Sonynak de tud 4k videót, és nagyon jó képstabilizátora van. A Nikon mellett is szólnak érvek természetesen, jó gép, jó szenzorral, és a későbbi bővítés - akár használt akár új cuccokkal (objektív, vaku) - itt a legegyszerűbb és a legolcsóbb.
Használható 3rd party rendszervakut 20-30e forintért már tudsz szerezni -
Gergo79
csendes tag
válasz Tin_Shield #46693 üzenetére
Köszönöm válaszod!
A gépet elsősorban a szabadban, kirándulások, nyaralások alkalmával használnám, a beltérben való fotózás kevésbé lenne hangsúlyos - nyilvána azért szeretném, ha a korábbinál jobb képek születnének. Ez árban pontosan mennyit jelent kb.: "tisztességes külső vaku".
Maradva még a beltéri fotózásnál: egy Panasonic LX100 vagy LX15, illetve egy Sony Alpha 6000 mennyire jó alternatíva (akár a videozáshoz is)?U.I.: Most látom, hogy írtál még, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Throme #46695 üzenetére
Persze a kittel el lehet indulni. De az is lehet egy prémium kompakttal sokkal jobban járna mint egy belépő tükrössel.
A jó beltéri képekhez nem fogja megúszni a fényerős objektívet és/vagy az irányítható vakufényt, ez sok prémium kompaktban ez megvan alapból.
Videóban is többet nyújtanak ezek a gépek mint a belépő tükrösök, egyszerűbb velük az élet.
Persze ha cserélhető objektíves gépet szeretne, mert szeretne később pl ultranagylátózni/ telézni, vagy csak a egyszerűen ez a gép tetszik neki bármilyen okból, akkor nem nyilván nem pálya egy kompakt. De ezt ennyi információból nem tudhatjuk. -
Throme
veterán
válasz Tin_Shield #46693 üzenetére
Egy kittel simán el tud indulni.
Nem beltéri képekre van kihegyezve a fotózása, ahogy írja is, a negyede az összesnek.
Kezdetben kattintgat kitobival és pop-up vakuval.
Igen, pofánvillantás, igen, árnyék a falon.... tudom, de aki itt kérdezi meg, hogy mit vegyen, annak az elején ez is jó, vagy jobb eredményt ad, mint a jelenlegivel - nemtudomi - telefon, kompakt , akármi...Gyanítom itt nagyon kevesen vannak, akik az első napon megvették életük első és egyben utolsó fényképezőjét, akik első nap az összes felszerelést (állvány, vaku, táska, memkari, tisztító szett, szűrők...akármi..) beszerezték és nem cserélték le azóta se.
Ismerkedni kell a kittel, és utána majd jöhet a fényerős, vagy a tele, a külső vaku, az akármi."többet kéne tudni a fotós/videós elképzeléseidről"
Ezt szerintem még maga a kérdező se tudja igazán.
Erről mindenkinek csak elképzelése lehet az elején. Aki pontosan tudja mi micsoda, az nem fogja megkérdezni mit vegyen.Szóval - szerintem - első gépnek elég egy kit (nem véletlenül találták ki ezt a kategóriát). Nem kell megvetetni mindent egy kezdő tükrös/milc tulajjal.
Ja, és, hogy ez milc vagy tükrös, az tökmindegy (ebből nem akarok én vitát generálni), csak szívesen vegye kézbe, és örömmel használja. -
HKorn
veterán
válasz Tin_Shield #46692 üzenetére
Persze, ha már 50 es fix, akkor mindenképp STM főleg, hogy nincs is nagyon árkülönbség közöttük.
Szerintem ez lesz a legjobb felállás, manuállal úgysem ment igazán a gyerekportrézás.
Run&Ride
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gergo79 #46684 üzenetére
A Nikon D3400 jó gép, remek képminőségéggel és természetesen érdemes lehet megvenni. De hogy ez lenne-e számodra az optimális megoldás az korántsem biztos, többet kéne tudni a fotós/videós elképzeléseidről
Előljáróban:
A beltéri képekhez szükséged lesz egy fényerős objektívre, és/vagy egy tisztességes külső vakura, ezek költségéd kalkuláld hozzá a gép árához.
A videózáshoz nem feltétlenül a DSLR a legszerencsésebb választás, a MILC-ek és a prémium kompaktok sokszor többet tudnak. -
Tin_Shield
őstag
Lehet most nincsen, az év elején többször is láttam 50e ért, itt is és az indexen is hirdetve. Akkor elengedtem, mert másra kellett éppen a pénz, ez meg csak a sokadik fotós cucc lett volna
Esetleg kérdezd meg itt a topikban, hátha tud valaki eladó gépet.Pentaxból bármelyik 16MP-es vagy attól újabb gép bátran ajánlható, az hiszem a K5-tel és a K-30-cal jött be ez a szenzor. A topikban biztos tudják melyik a bestbuy.
A Canon 50 f1.8 jó ötlet, de csak elvileg. Ha a filléres 50 f1.8II-re gondolsz, az nem véletlenül annyi amennyi, ultragagyi építésű optika, Nyitva nem karcolja szét a szenzort, de egyet (inkább kettőt) rekeszelve a képe rendben van, már ha éppen betalál az autófókusz...Az újabb STM 50-es tisztességes darab.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Canon DSLR azért lehet megint jó választás, mert a Dual Pixel AF ott van a legjobb videós AF-ek között Hátrányként ott van a méret, súly stb. meg a 4K hiánya. 77D-ben 5 tengelyes digitális IS-t is alkalmazhatsz az optikában lévő mellett, de így croppol és kicsit lágyul a videó.
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
válasz MrChris #46688 üzenetére
Canon PowerShot G7X Mark II ezt akartam írni!
Nem tudom, lehet hogy nem DSLR-re van szükségem, ezért is fordultam hozzátok! Ettől függetlenül mindenképp előnyös ha tudok később objektívet cserélni, bár azon is gondolkoztam, hogy lehet nem lenne gond ha támogatná már akár a 4K30fps felvételi módot is.
Ami nekem fontos az az autó fókusz, és külső akár rode puskamikrofon csatlakozási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
3L1T3
addikt
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni!
Régen egy Canon EOS 70D-t használtam videózásra, amit végül lecseréltem egy Canon EOS 7D Mark II kompakt gépre, viszont ez kevésnek bizonyul plusz utólag vettem észre hogy nem lehet külső mikrofont csatlakoztatni hozzá.
Ezért szeretnék megint cserélhető objektíves gépre váltani, viszont nekem a videózás lenne a fontosabb, mint a fénykép készítés.
Ezt néztem: Canon EOS 77D fényképezőgép kit (18-135 IS USM objektívvel
Tudnátok esetleg tippet adni?
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
HKorn
veterán
válasz Tin_Shield #46679 üzenetére
Fuji X-E1-et nem látni sehol eladót, legalábbis én nem találtam.
Pentax DSLR-ből melyiket lenne érdemes használtan 80-90K környékén?
De az is egy opció, hogy abbahagyon a manuálozást és veszek Canonra egy fix 50 1.8-at és akkor legalább nem kell csavargatnom a fókuszgyűrűt meg élessséget ellenőriznem állandóan
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Gergo79
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni fényképező vásárlásához. Átolvastam a korábbi hozzászólásokat, igyekeztem képbe kerülni, és többször említettétek itt, illetve a kompakt topicban a Nikon D3400-ast. Érdemes-e ezt a gépet megvenni, ha
- szeretnék jó beltéri képeket is készíteni (nyilván nem ez lenne az elsődleges, kb. harmada-egynegyede lenne a készítendő fotóknak), illetve
- videoznék is vele (de azt főleg kültérben).
Ilyen igények mellett jó választás-e, vagy inkább nézzek mást, akár a kompakt kategóriában is? Segítségeteket, javaslataitokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Tin_Shield #46681 üzenetére
Pille könnyű műanyag. Pár helyen meg is van kopva a festés, ott ez látszik is. GX80 van mellette az profi kivitel hozzá képest. Kicsit csalódás is volt számomra mert képeken az ellenkezője látszott.
-
-
MrChris
nagyúr
válasz Tin_Shield #46679 üzenetére
+1 az xe1-nek, nekem is van olyan. Sajnos tiszta műanyag, az lcd harmatos, az OVF elég jó, ezerszer jobban, azaz gyorsabban, pontosabban tudok vele éleset állítani mint a 700d-vel. Kizárólag manuálozásra használom, arra pont elég a kissé fapados képessége.
-
Tin_Shield
őstag
Én adnék egy esélyt az új EVF-eknek, korántsem az a zavaros zajos pixehalmaz ami sokáig jellemző volt. Sötétben is használható, azt a képet látod valós időben (expozíció, fehéregyensúly, bebukás/kiégés) amit tényleg kapsz, és akár pixel szinten tudsz élesre állítani. Az említett XE1 masszív fémházas gép, a keresője elég jó, szerintem bestbuy manuálozni ennyiért.
De ha OVF és - olcsó - DSLR akkor Pentax. Arra is felmegy szinte minden, a belépő kategóriában egyedül itt kapsz tisztességes fényes pentaprizmás keresőt a sötét lyukak helyett, és az építésük is masszívabb mint a kétpálcás belépő Canonoké (az egy és kétszámjegyű vázak persze ütősek)[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Sonyban nem szokott tévedni, plusz ki lehet tenni gombra azt a funkciót, hogy 100%-os nagyításban látom az EVF-en az élőképet, így nagyon könnyű pontosra állítani a focust.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
HKorn
veterán
válasz vihartigris #46673 üzenetére
Igen, tudom, de azok már jellemzően elég drágák, nekem meg csak limitált keretem van ilyesmire. Nem is komoly hanszálatra lenne, csak gyerekekt fotózni, ezért egy belépő DSLR lesz az én barátom. Próbáltam már MILC-et OVF nélkül, egyszerűen nem tudtam megszokni, nekem a fotózás az egyenlő a kukucskával
Run&Ride
-
vihartigris
őstag
A MILC rendszerekben is vannak APSC méretű szenzorral szerelt gépek (Sony, Fuji, Canon), sőt a Sonynak még FF méretű (A7, A7R család) gépei is vannak.
A Fuji gépek között mintha lenne optikai keresős vagy optikai és elektronikus. A topikjában bővebb információhoz jutsz, ja ott még középformátumú gép is vanbármi reciproka a semmi
-
PuMbA
titán
válasz Tin_Shield #46671 üzenetére
Attól függ, hogy melyik APS-C, mert a 7D-nek, 80D-nek 1x-es nagyítású OVF-je van A focus peaking meg tud tévedni, tehát az se hozta el a kánaánt.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
nem...
Nikonra szinte semmi manuális obi nem megy fel, Canonra jobb a helyzet.
Ha manuálozni akarsz MILC-ben gondolkozz, ott korlátlan a lehetőség.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
HKorn
veterán
Van egy régi fix 50-es Minolta MD obim, kérdésem az lenne, hogy konverterrel ez feltehető egy Nikon D3200-3300-ra? És Canon 1200-1300D-re?
Run&Ride
-
Tin_Shield
őstag
Ez nem ennyire egyértelmű. Egyrészt ugye melyik APS-C szenzor, mert van olyan amit az m43 is simán hoz Másrészről kérdés, hogy állványos alapérzékenységes fotózásról lenne szó, - oda bőven jó az m43 is - vagy kézből szeretne. És még itt sem mindegy statikus - ahol vázstabi aranyat ér - vagy dinamikus témákról lenne szó, ez utóbbi esetben tényleg jól jön a APS-C kb. 2/3 FÉ előnye.
Alapvetően persze igaz, hogy a nagyobb szenzor a jobb, de rendszer szinten is érdemes megnézni a dolgot, csak egy példa, nem mindegy hogy az objektív nyitva is jól rajzol, vagy rendesen rekeszelni kell, mert könnyen el lehet dobni a szenzor előnyt máshol.[ Szerkesztve ]
-
Csokissüti
csendes tag
nem ide akartam írni a hozzászólást bocsi
[ Szerkesztve ]
-
ratam23
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új gépet venni. Jelenleg egy Pentax K-30-ast használok, ezt cserélném le. Nem tudom h MILC vagy DSLR legyen. Méret nem lényeg. Főleg természetfotózáshoz, utazás, utcai fotók, életképek, egy két szaabdtéri rendezvényen használnám. Videó nekem nem annyira fontos elég ha full hd-ban jó minőségben rögzít. Éjszakai fotózásra is örülnék ha alkalmas lenne, mert kipróbálnám magam ebben a témában is. Most amit akcióban láttam elég jó áron OLYMPUS E-M10 Mark III fekete + EZ-M1442 II R fekete + EZ-M4015 R fekete Kit pénzvisszatérítéssel 209ezer Ft lenne és így elgondolkodtam a milcen. Ez mennyire lenne jó választás, illetve előrelépés a mostani gépemhez képest? Vagy mit ajánlatok amire tényleg érdemes lecserélni? Maximum 250-et szánnék rá objektívvel mindennel együtt. Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Csokissüti
csendes tag
Eldöntöttem milcet veszek de egyelőre a kit obival használnám
Melyik a jobb, egyszerűbb kezelhetőségű?
Canon m100
Sony a5100. Az érintőképernyő nagyon szimpatikus ezért nem az a6000 lenne.A canon ahogy nézem csak mp4ben videózik a sony tudja az achd formátumot is ami elvileg jobb minőség.
-
PuMbA
titán
válasz Gergő170 #46657 üzenetére
Raw: fel kell dolgoznod a képet, mintha egy filmet előhívnál. Jpg: a gép automatiksan feldolgozza neked a képet valahogy és már nézegetheted is meg küldheted másoknak. Majd meg kell tanulnod a raw feldolgozást, ha kicsit is komolyabban érdekel a fotózás, szóval nincs menekvés
Gép: mindegy, a lényeg a jó fogás és hogy neked kézre álljon, illetve később az obik miatt fobtos, hogy mit választasz, mert azon rendszerhez való obikkal kell továbmenned. A legfontosabb pedig a tudás, amit pl. Tony Northrup - stunning digital photography-ba nagyon jól össze van szedve.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #46651 üzenetére
CE jelölés nélkül nem hozható kiskereskedelmi forgalomba termék az EU-ban. Már a videó kamera adó miatt sem. Nem hiszem, hogy ezzel szórakoznának. Annyira azért nem dzsunka cégek ezek.
Elvileg evi mindossze valami 4-5 millio ft-nyi arut (heti 1 db. 100e-s obi) kell egy adott orszagba vegfelhasznalonak eladni masik eu-s orszagbol, hogy 27%-os magyar afaval kelljen azt szamlazni, es az igy beszedett afat a feneketlen bendoju magyar koltsegvetesbe kintrol az eladonak befizetni. Ezt vajon ezek a nem annyira dzsunka cegek megteszik? Nyilvan nem. Akkor a CE jelzest miert ne szarnak le magasrol, fogalmazodik meg bennem a kerdes...
-
Gergő170
aktív tag
válasz Tin_Shield #46655 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat mindkettőtöknek.
És mégis melyik lenne optimálisabb számomra mint kezdő? Raw és jpg számomra semmit nem mond.
-
itouchfan
senior tag
válasz Gergő170 #46654 üzenetére
DSLR piacon:
Viszonylag kevés expós Nikon D3200, kicsit használtabb D3300, esetleg D5100/5200 beleférhet de nagyjából csak kitobival.
Canonokból EOS 1200D, 1300D (nem ajánlott), 550D, 600D, esetleg 650D beleférhet de necces eléggé.
Pentaxokkal nem vagyok képben, strapabíróak, olcsó az objektív hozzá, de viszonylag ritka.
Lehet, hogy ennyiért a fent említett MILC-ek közül egy újabb, jó állapotú darab jobb vétel, kérdés, hogy akarsz-e később továbblépni.[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gergő170 #46654 üzenetére
Van pár lehetőség. Én elsősorban a MILC-ek között néznék szét, kicsik, könnyűek, jó a képminőség, és jellemzően többet tudnak mint a hasonló árban kapható koros DSLR-ek.
A teljesség igénye nélkül, abc sorrendben:
Fuji X-A1/M1 (az X-E1 még nem fog beleférni a keretedbe), nem gyors gépek, a videójuk pocsék, ellenben jó a szenzor, a jpg motor és a képek színvilága nagyszerű
Olympus E-PL5/PL6. jó jpg motor, szép színek, sokféle objektív, a videó itt is gyenge
Panasonic G3/G5/G6/GX1, jó videó, jó AF, sokféle objektív, a jpg motor nem igazán kifinomult, inkább raw
Sony NEX-5N/5T/5R jó videó, jó AF, jó szenzor, a képek színvilága itt is megosztó, inkább raw
Speciális igényekre (villámgyors általános működés és autófókusz) a NIKON1 is érdekes lehetA DSLR piacot már nem követem egy ideje, de lesz majd biztosan aki segít
[ Szerkesztve ]
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy cserélhető objektíves gépet használtan.
Amire használnám: Kezdő lépések elsajátísára a fotózás terén.
Ár.: Max.:75ezer forint (objektívvel).Válaszaítokat előre is köszönöm
-
Tin_Shield
őstag
válasz Csokissüti #46652 üzenetére
Az a5100 nem túl jó ár/érték arányú gép, inkább az a6000, ha már Sony Milc.
Ha a specifikációk vagy egyéb szempontjaid alapján nem tudtál dönteni a két kompakt között akkor vedd azt amelyik olcsóbb, több a garancia, vagy kézbe véve jobban tetszik. -
Csokissüti
csendes tag
Rx100 I vagy
Canon G9X mark II a jobb választás?
De még nem hagy nyugodni a Sony a5100 sem, de csak kit obival használnám, nem vennék másik objektívet (anyagi ok)
Egyszerű kezelhetőség, akár autómata módban is jó képek készítése, fontos a video és beltéri fotó készítése. -
hibavissza
veterán
CE jelölés nélkül nem hozható kiskereskedelmi forgalomba termék az EU-ban. Már a videó kamera adó miatt sem. Nem hiszem, hogy ezzel szórakoznának. Annyira azért nem dzsunka cégek ezek.
Én anno USA-ból hoztam be a nyakamban gépet és ezért olvastam utána. A német központi szervizbe kellett volna küldenem gond esetén.Egyébként, ha végig gondolod ezek a korlátozások nem az egységsugarú usernek szólnak. Mi van, ha épp Ausztráliában döglik be a gépem és ott veszek egy új kamerát. Fél év múlva itthon bekrepál és elhajtanak a csába? Nem lenne túl jó reklám. Nyilván a hazai "márkaszervíz" nem foglalkozik veled, mert kisjózsi boltvezető pont leszarja, de biztos van valami régiós szerviz ahol megoldják a gondod bármelyik márkát is vetted Ausztráliában.
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #46649 üzenetére
https://www.panasonic.com/uk/support/warranty-information.html
Countries participating in this Pan European warranty are listed here. For specific information on the warranty period provided by the country that you are in, please refer directly to their website and click here. To see our additional information relating to CE marking (which is imperative on a purchase made within the EU in order to obtain service), please click here.
Ebbol:
Non CE marked Panasonic Products
Please be advised that it is unlawful to sell non-CE marked products in the United Kingdom. (szerk.: ezt vegyuk ervenyesnek az egesz EU-ra szerintem, orszagonkent most nem neznem vegig a warranty terms-eket)
Accordingly, Panasonic will only provide under guarantee after sales service to such products if presented for service accompanied by the appropriate, and correctly completed, documentation, irrespective of the retailer from whom the product was purchased.
Products purchased within the EU must carry a CE marking and should be submitted for service with a valid purchase receipt from within the EU. In the case of Digital Stills Cameras and Camcorders, purchased outside of the EU, which may qualify for worldwide warranty, the product should be submitted for service with a valid purchase receipt from the country of purchase and correctly stamped and completed
worldwide warranty documentation.
Products submitted for service without the correct documentation will receive service. However, this would be provided on a fully chargeable basis to the customer. This would include repairs to a product that is purchased within the EU but carries no CE marking.Persze ha az euglobal CE jelolesu europai piacra szant termeket szurkeimportal, nem pedig azsiait, akkor a fenti lenyegtelen. De ra is kerdezek majd a csencselos topikban, mert ennyiert egy Pana 14-140-re lehet, hogy en is nagyon gyorsan elcsabulok
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Nem akarok vitatkozni. 1-2 éve nagyon utána olvastam a dolgoknak, leveleztem a Panasonic-kal is. Akkor az volt a policy, hogy EU-ban vásárolt termékre jár az egy év központi gari. Mivel az Eglobal eu-s számlát ad, nincs alapja a kekeckedésnek. A Fuji is ad egy évet az szürkeimportos cuccra.
Azóta akár változhatott is a hozzáállás. Ha van újabb információd, oszd meg.EM10II-t csak ne ajánlgassunk videóra
Ha elkezdjük boncolgatni a fHD videó minőségét akkor pillanatokon belül kilyukadunk a Panasonic-Samsung vonalon és megint megjelenik a főtroll, hogy a Sony fHD-je márpedig a legjobb. Ezt el akartam kerülni, de amúgy igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #46644 üzenetére
A Panasonic 1 évet ad az eu-s számlával vett termékekre a német szervizközpontban vagy vissza küldheted az Eglobalnak.
Nekem úgy rémlik, van ott még egy feltétel, mégpedig, hogy európai piacra szánt termékről kegyen szó. Ha nincs CE pecsét a cumón, akkor a Panasonic részéről annak egy javítási árajánlat lesz a vége, garisan nem nyúlnak hozzá. A húsz forintos kérdés persze, hogy a különböző piacokra szánt termékeket ténylegesen szeparálják-e gyártás során, meg gyártanák-e pl. egyáltalán külön csak emiatt CE pecsétest és anélkülit vagy sem (mivel a szurkeimport megelőzéséről van szó, én az igen mellé tenném a garast).
-
Tin_Shield
őstag
Köszönöm ezt nem tudtam, a legtöbb esetben nem él a garancia a szürkeimportra, a Pana ezek szerint - legalábbis egyelőre - ad.
Az eglobalos garanciára én inkább úgy tekintek, hogy az nincs, egy szürkezónában kavaró féllegális webshop garanciája nem nagy biztosíték.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Szerk.: bocsánat, a kérdező kritériumait nem láttam (bár ettől függetlenül másod- és harmadsorban sem alkalmas videózásra 😏)
EM10II-t csak ne ajánlgassunk videóra, papiron ugyan tényleg kijön belőle a FHD, de ezen kívül pozitív jelzőt ezzel kapcsolatban egy darabot sem lehet mondani róla, csak a III-as verzió jöhet szerintem szóba bárminemű videózásra (ott viszont a lebutítást és a gripnélküliséget kell lenyelni fénykép fronton).
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Tin_Shield #46639 üzenetére
A Panasonic 1 évet ad az eu-s számlával vett termékekre a német szervizközpontban vagy vissza küldheted az Eglobalnak. Nem halsz bele egy biztosított küldésbe egyik esetben sem. Mini csomag. Szóval még választhatsz is.
Vagy veszel itthon egy használtat, gari nélkül, 5-10 ezerrel olcsóbban? Pikáns, de lehet valaki erre gerjed.Csak hogy ON is legyek. 60 ért a kit+20 palacsinta+váz még így is bomba vétel.
(#46641) @chain: 190-ért bőven van választék fHD videóval. Sony a6000, Gx80, Olympus EM10 II, EPL-7. Csak a kifordítható érintőképernyőt kell kivenned a képletből.
[ Szerkesztve ]
-
-
@chain
csendes tag
Sziasztok! Eddig csak telóval és egyszerű kompakt géppel fotóztam, most szeretnék egy kicsit komolyabb gépet venni, amivel ezekhez képest minőségibb képek készíthetők.
Gépre szánt összeg: 150-190k max.
Felhasználás: kirádulások, túrázások, városnézés során használnám
Méret: MILC kategóriában nagyjából bármi jó
Videó: FullHD elég, elsődlegesen nem videózásra kell
Csak új gép? Igen
Egyéb: 180 fokban elforgatható kijelző jó lenne, touch screen is előnyEddig ezeket néztem főleg:
Sony a5100 (140 körül van kit obival)
Canon EOS M3 (170 körül van kit obival)Egyébként ezek kit obival is szebb képet csinálnak, mint egy 100k körüli kompakt? Egyelőre nem tervezek hozzá plusz obit venni.
Köszi! -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #46638 üzenetére
Akkor le vagyok maradva.
-
Tin_Shield
őstag
válasz hibavissza #46638 üzenetére
Az eglobal nem szürkeimport? Tudtommal ezekre nincs az EU-ban érvényesíthető garancia, a kicikínai vállalja, hogy ha nyűgöd van küld ki neki vissza, és majd csinál vele valamit. Ez kvázi zéró hozzáadott érték...
-
Tin_Shield
őstag
Ha tényleg a 20 f1.7-ről van szó az önmagában is 60e körül ér. A másik feltételezem egy 14-42 kitobjektív lehet, ez gyártótól, felépítéstől, és generációtól függően 15-40e Ft. A váz maga 30-40e körül érhet.
Ha minden működik és korrekt állapotban van akkor meg szabad venni (szubjektív, de a GX1 a legszebb Pana Milc eddig) -
itouchfan
senior tag
-
gidue
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Szabad e 2018-ban Panasonic GX1-ért pénzt kiadni.
Sima mezei hobbifotós célra.
Köszönet! -
tvamos
nagyúr
-
expander
senior tag
igazabol en is a d3400-at neztem, es az osszefoglaloban talaltam az e-infinity linket, ahol a D3400 + 15-55 370€, ami azert joval olcsobb, mint a magyar arak.
Megeri innen rendelni, vagy van valami csavar a tortenetben?
-
Balinov
titán
válasz DNReNTi #46620 üzenetére
en is igy kezdtem 8 eve kb Egy vaz, 1 obival elvoltam evekig, most meg van 2 vaz (regi D5000+18-55VR kitet nincs szivem eladni, felesegemtol kaptam anno, szuletesnapomra, eszmei erteke van), olyhoz nemreg lett meg a 7-ik objektiv ..(utobbi ideiglenes, tervben van a 2 sigma fix,meg az oly kitzoom eladasa)
De ez teljesen lenyegtelen, egyetertek elottem szolohoz, Nikont batran vedd meg.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
DNReNTi
őstag
válasz Balinov #46619 üzenetére
Nem tervezek boviteni, mar van egy eleg penzegeto hobbim (airsoft), nem kell meg egy. Szeretnek csak buta turista / felhasznalo lenni, mert ha elkezd erdekelni, hogy mivel, hogyan lehet jobb kepeket kesziteni, akkor felo, hogy sokba fog kerulni. Szeretnek venni egy hulyebiztos, de idotallo gepet venni, amivel hozza nem ertokent is erekelheto kepeket tudok kesziteni - egy ido utan.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Balinov
titán
válasz DNReNTi #46617 üzenetére
kerdes milyen memkartya es milyen tatyo?
sincerytrading-nel pl. SanDisk Extreme U3 SDHC (SDXVE) 16GB, 90MB/s 12$ postaval, ha nem kell ekkora sebesseg 9$ alatt van 16gb-os Ultra 80mb/sec-es. Taska latom, nem valami nagy eresztes az sem, plane, ha kesobb veszel extra obit, valszeg ebbe nem fogsz kesobb nagyon elferni...
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
csacsi77
senior tag
válasz DNReNTi #46617 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a Nikont. Továbbra is mondom a legnagyobb előnye a SOKKAL jobb érzékelő. Ha véletlenül alulexpós egy kép, akkor a Nikonban lévő szenzor képét világosíthatod bátran, sokkal kisebb zaj lesz, mint egy ősöreg Canonból kijövő.
Kártya, táska apróságok. Nyilván jobb, gyorsabb kártyát vehetsz majd később és menőbb táskát is ha akarsz.Öreg fater megoldja!!!!
-
DNReNTi
őstag
válasz csacsi77 #46615 üzenetére
Megneztem / elolvastam par review-t, osszehasonlitast, altalanossagban mindig a Nikon-t hozzak egy picivel elorebb, hangsulyozva, hogy amugy kb mindegy melyiket veszi a hozza nem erto foldi halando. Viszont tobb olyan video volt amiben kiemeltek, hogy mozgo temakra (a gyerek ilyen) valoban jobb a Nikon a gyorsabb burst es tobb fokuszpont miatt, illetve allitolag az autofokusz is gyorsabb picit. Emelett az akkuido, es a hajszallal kissebb meret/suly is mellette szol. Kar hogy jocskan meglepi az altalam szabott elmeleti maximum arat.
MediaMarkt-ban a Nikon D3400 + AF-P 18-55mm + 16Gb SD + taska netto ~118.000 Ft, ez nekem eleg jo vetelnek tunik. Valoban az, vagy olcsobban kijohetek, ha megveszem a taskat, kartyat kulon? Meglepne.
Szerk: typo
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Budaörsi MM-ben a Gx80+12-32 kit 150 ezres.
-
csacsi77
senior tag
válasz DNReNTi #46610 üzenetére
Ha a Canon 1300D és a Nikon D3400 között vacillálsz, akkor én mindenképpen a Nikon ajánlanám. Sokkal jobb a szenzora, bírja a magas iso-t is. Az új AF-P obi hangtalan, még videóra is lehet használni (hangsúlyozottan az én igényeimnek megfelelt). Lehet rövid lesz a vége, nem tudod olyan közel hozni a dolgokat, mint szeretnéd. De kezdésnek jó, a 24 MP-ből tudsz vágni is és ha mindenképpen kell egy távolra látó objektív is, akkor a nikon 18-140 vagy a Tamron újabb 18-200-as objketívje lesz a te barátod. Persze beltérre nem fog majd ártani egy kisebb vaku beszerzés (pl.: Meike MK-320).
Öreg fater megoldja!!!!
-
DNReNTi
őstag
Nem tervezek uj objektiveket venni hozza, szoval ez nem szempont. A boltban tapizas mindenkepp jo otlet! Lehet be is gurulok valahova kivancsiskodni munka utan.
(#46612) Throme
Bizonyos elemei igen, peldaul a ~2x annyi akkuido, vagy a ~2.5x annyi kep sorozatban. Ez jol johet amikor a gyerek porog.Szivesen megneznek, elolvasnek egy tesztet a ket geprol, ugyan attol az irotol, ilyet egyelore meg nem talaltam, de keresem.
-
PuMbA
titán
válasz DNReNTi #46610 üzenetére
Nikon jobb objektíven, de a Canonhoz például a későbbiekben olcsóbban lehet venni pár plusz objektívet, szóval ezt is számíthat. Ami még kritikus pont az a fogás, szóval menj el egy boltba és nézd meg, hogy melyik áll kézre, mert a D3400 kisebb markolatú, mint a Canon.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
Kozben ratalaltam a kihivora, a Nikon D3400 + AF-P 18-55mm objektiv nemileg dragabb, de ahogy altalanos osszehasonlitasokat nezek hajszallal talan jobb is, pusztan a specifikaciora alapozva. Valaki tapasztalatbol meg tudja ezt erositeni, vagy mint atlag end-user, szamomra teljesen mindegy melyiket viszem?
Hasznaltat azert nem akkarok venni, mert kb annyiert mennek mint amennyi az uj netto ara, AFA-s vallalkozokent, ez nekem jobb opcio.
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Szeretnek vasarolni egy digitalis gepet, ha lehet valami jobbacskat, ezert DSLR-en gondolkozom. Munkatarsaktol, ismerosoktol azt az infot kaptam, hogy kar 50-60-70 ezer forintos kompaktot venni, lassuak, a kepek szinvonala nem, vagy nem sokkal jobb mint egy felsokategorias telefone.
Amire szuksegem van:
- elsosorban a gyerekrol ertekelheto (elohivhato/nyomtathato) kepek keszitese
( azt hittem erre a telefon alkalmas, tevedtem )
- nyaralasokon, kirandulasokon, neha csaladi esemenyeken hasznalniFotozashoz nem erto, totalis analfabeta vagyok. Nagyon feluletes es gyors keresesek utan, a Canon EOS 1300D + 18-55mm IS II objektiv, egy eleg nepszeru es ar/ertek aranyban jo eszkoznek tunik. Az ara kicsit fajo, netto 100e korul. Erdemes ennel lentebb menni, vagy masik alternativat valasztani?
Koszi!
-
-
Neck
veterán
válasz Muerte68 #46604 üzenetére
Oké, csak nagybátyámnak lesz, és ha Sonyt veszünk, akkor használhatja az én obiparkomat is
Bocs, ezt nem írtam eddig[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
50 körül mit vennétek
Általános célokra, virág, kaja fotó, manualozás?A3000 jó vétel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest