Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
topikk
senior tag
Volt szo par napja az m4/3 es termeszetfotozasrol. Erdemes megnezni pl. ezt
-
grigo
őstag
válasz MrChris #46182 üzenetére
A színekben van a 2-3 évvel ezelőttihez képest fejlődés? Vagy még mindig erőteljesen utómunkázós a színvilág? Mert amúgy a videója meg a stabija nagyon jól jönne, de azért zsebben hordós gépnek félnék feladni az e-m10-et ha fotózásról van szó.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
-
Bozso68
őstag
válasz philoxenia #46192 üzenetére
-
törölt tag
Jé, akciós ;-)
-
-
hibavissza
veterán
válasz Fotonhámozó #46164 üzenetére
Igaz. Esetleg a "ha nincs ismeretem a technikai érvekhez akkor jó a személyeskedés is" címet, ha a tiéd nem nem válna be.
-
MrChris
nagyúr
válasz Kalandor #46180 üzenetére
GX80 nem mindenben felel meg a kritériumodnak, kezdve a szenzormérettel és zajjal. Az AF elég gyors fotózáshoz, de abban inkább csak a single módban. Másrészt szerintem muszáj utómunkázni ezért ajánlom a rawozást. Az elektromos nézőkének nem sikerült túl jól az üvegje. De próbáld ki, nagyon masszív, minőségi építés, pláne más hasonló kategóriájú vázak mellett. A szenzorstabi egy nagyon jó ficsőr, nélküle már alig tudok fotózni mellette az xe1-el sorozatba készítem a bemozdult képeket.
-
xXxian
senior tag
válasz Kalandor #46180 üzenetére
egyébként mintha GX80/G80-al mókoltak voltna valamit, a részletgazdag képek meg a kisebb zaj érdekében, most nem rémlik mit is konkrétan. viszont valóban van 5 axis stabi, vannak fényerős fxek.
edit: megelőztél a szerkesztéssel
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kalandor #46177 üzenetére
Esetleg valamilyen olympus om-d nem játszik, amiben van live composite ficsőr? Igaz m4/3... de van szenzorstabi, kisméretű, csillagokhoz frankó a live kompót.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
-
80hun
addikt
válasz Kalandor #46165 üzenetére
Nekem a GX80+12-32-es kit ugrik be esetleg a GX80+12-32 + 35-100 kit. ugye itt lenne egy teléd is ami kevés helyet foglal.
Fényerős fixnek egy Panasonic 20mm f1.7 használtan pluszba.
De ha a méret nem gond Panasonic 25mm f1.7 akár újonan. -
-
-
-
A társtopik idegeit már napok óta cincálom, ezért ti sem maradhattok ki
Szeretnék egy szettet venni:
Gép:
- m4/3-nál nagyobb szenzor
- főleg tájfotózásra kell (USA-ba megyek, mókusok szemeit szeretném irritálni)
- nappalra főleg, de jó szürkületi, éjszakai, sőt, égboltfotókat szeretnék készíteni
- full HD videó jó, de az legyen normális
- nem baj, ha túlszaturálja a képeket, nem dokumentumfilmhez kell
- optikai képstab kell (lehetőleg a vázban, de nyitott vagyok)
- kihajtható nézőke, meg selfie mód nem kell
- legyen kábellel tölthető az akku a gépben (ha ezen múlik egy tuti, akkor mindegy)
- RAW másodlagos
- HDR kell
- maximum bruttó 200.000 ft újonnan ha kit, viszont ha váz + kit külön van, akkor kicsit mehet feljebb, lehet használt is, de akkor garanciás még
- méret: ne legyen nagy és nehéz, főként egy kézzel használnám, illetve zsebrerakható állványrólObjektív:
- 24 mm már elegendő, 55 is a másik felén
- jó lenne mellé valami olcsó fix obi is 35-50mm könyékén nagy fényerővel (1.7 pl.), használtan is
- ha kicsit torzít az objektív, nem érdekel, a képzaj zavar inkábbOlyat szettet szeretnék venni, ami nem ritka és egzotikus, tehát később könnyen eladható, ha gond van, javítható.
[ Szerkesztve ]
.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz hibavissza #46157 üzenetére
Ezt a topikot nyugodtan át lehetne nevezni " Itt mindenki okosabb a másiknál" vagy "Kötözködöm, tehát vagyok"-ra. Az említett 6D 20,2 MP-es szenzorral szerelt, de mindegy. Vágni ebből is lehet, de...
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
jjeahh
nagyúr
válasz philoxenia #46161 üzenetére
Ja, hetekig-hónapokig ott dekkol a lesben, de ennek semmi köze a hw-hoz... én amúgy b*romira irigylem, szívesen eltöltenék 1-2 hetet a vadonban a tökéletes fotóra várva. Egyik lesében voltam tavaly, igaz csak 1 órácskát, de az is egy életre szóló élmény volt
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz #86322688 #46156 üzenetére
"És lőttek a záridőnek ami ugye nem hatrany ha nagyobb"
*Rövidebb. 1/4000-nél sem fog jobban bemozdulni a madár, mint 1/8000-nél.
"es minden szuro ront a kepminosegen"
Ha jó a szűrő, akkor az életben nem fogod észrevenni a különbséget. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg 5db ND szűrőt használok, kettő közüllük variable.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hibavissza
veterán
válasz Mirman #46151 üzenetére
a reklámban
(#46147) Fotonhámozó: ezt most úgy írod, mintha ff-ből nem lehetne croppolni. 24 megás szenzorból bőven lehet. Madarászásnál, vadfotónál főleg számít a zajtűrés. Mozgó állatokat 1/1000 alatt már problémás fotózni, ha a pillanat megjelenítése a cél. Nem mintha APSC-n nem lehetne, de ha anyagilag belefér akkor egyértelműen ff.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Multkor volt egy beszelgetes egy masik topokban hogy melyik milcnek olyan gyors az af je mint a dslr nek....a srac aki pont probalta mar, irta hogy sony a7 iii mar eleg jo....bencet ne keverjuk ide, plane ugy hogy fogalmad sincs rola, nezd meg a wikipedian mivel fotoz..a tobbi csak reklam.
-
bendefeco
tag
válasz jjeahh #46149 üzenetére
Ezekkel a tényekkel tisztában vagyok csak sok mindenre meg jobb a FF. Ezen kívül a felsorolt vazak közül a 80D az ami számomra megfelelő árban is. Csak nem tudok dönteni mert a FF jobb szerintem nagylátóra. Jobb a dinamika tartományuk és ISO-ban is erősebb ugye a FF. Ezért sem tudok dönteni mert gyakorlatilag fotozok. Canon gépem volt már azt is szerettem meg több az objektív választás lehetősége is.
-
törölt tag
válasz Fotonhámozó #46147 üzenetére
Esetleg a Sigma, vagy Tamron 100-400-ak az Eglobalról olcsón.
-
jjeahh
nagyúr
válasz bendefeco #46145 üzenetére
Szerintem ne korlátozd magad egyetlen szenzorméretre meg márkára, mert csak magaddal cseszel ki... ez tipikusan az a vonal, ahol szvsz többet számít a gyors sorozat/buffer meg jó af, mint a szenzor gyengefényes teljesítménye. Mert az extra magas iso-ra valszeg csak néha lesz szükséged, a gyorsaságra viszont állandóan... a dinamikát meg fel sem hozom, mert ilyen témára szinte tökmindegy.
Johnnyp7: Aha, a m4/3 lassú és minden canon tökéletes, kivéve amelyik annál is jobb
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz bendefeco #46145 üzenetére
Ha madarazni akarsz FF-en, akkor az árhoz adj még hozzá kb ~ 250-270 k HUF-t, nagyjából ennyiért mennek most itthon használtan a Sigma 150-600 Contemporaryk, ez egy elég jó, kompromisszumos obi. Kissé sötét, de a váz bírni fogja a magasabb ISO-t. FF-en 300 mm alatt rövidek a telék madarászáshoz.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
bendefeco
tag
válasz jjeahh #46142 üzenetére
Igen, ezt tudom hogy jobb lenne az apsc csak nem bánnám ha FF szenzor lenne. Azért annak van néhány előnye. A másik választás a 80D lenne. Az ugye. Mindenben jobb csak nem FF. Egy mindenes gépet szeretnék mert néha nagylatót is használok. A Sony A7 az első FF gépem és eléggé bejön csak drága az objektív. A 6dmkii túl drága egyelőre meg az 5diii is. Más nincs ami szoba jöhetne. Nikon az felejtő számomra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz bendefeco #46141 üzenetére
Ha az állatok-madarak mozognak-repülnek is, akkor szerintem nem valami jó, nem ez az erőssége. De majd jön Johnnyp7 és megmondja, hogy mégis . Ilyesmire egy lassúcska belépő-középszerű ff gép gyengécske af-el szerintem a legrosszabb választás, én inkább valami modern szenzoros villámgyors apsc-t vagy m4/3-at vadásznék erre a célra, lassan a mai apsc szenzorok hozzák amit egy régebbi ff és a crop ilyenkor nagy előny...
[ Szerkesztve ]
-
bendefeco
tag
Sziasztok.
Canon 6D fókuszban mennyire jó állatok, madarak fotózására?
Gondolkodom hogy lecserélem a Sony A7 vázat erre mert a Sony arányban méri az obikat sajnos.
-
Mirman
őstag
válasz Rapid136 #46139 üzenetére
Annyi kiegészítésként még hogy a Nikont kivéve mindegyik cégnek a profit 80+ százalékát más üzletágak adják ( pl Oly , Fuji orvosi műszerek stb) tehát tényleg van miből fejleszteni . Olympusnál ha bármilyen fejlesztés történik MFT szinten és azt implementálni tudják az orvosi területeken már akkor megéri nekik ha 0 profitot hoz a fotós ágazat.
-
Rapid136
őstag
válasz #86322688 #46134 üzenetére
A Pentaxot adták-vették, dolgozott együtt a Samsunggal, volt a Hoya tulajdona most épp a Ricoh-é. Még a Pentax márkanév is kicsit kérdéses volt, de mostanra kihoztak egy massziv FF tükrös vázat is, szóval gondolom köszönik jól vannak.
A Nikon és a Canon részesedése a piacon a profi felhasználásban elért eredmények miatt vannak, viszont mig a Canon több stabil lábon áll, addig a Nikon komoly bajban van évek óta... és mindketten érzik a MILC szorítását
A Samsung két tükrös váz után átállt a MILC-re, felépített egy rendszert aztán kiszállt a versenyből.
A Sony megvásárolta a Minolta komplett üzletágát sokáig a korábbi minőségi FF lencséket árulták, plusz a G sorozatot is, a vázakon is érezni lehetett a Minoltás örökséget. Ők komoly pénzeket invesztáltak a MILC vázaikba, egy új bajonettre felépítve azt, úgy hogy a legelején alig volt objektivjük.
Mellette fut még a m4/3 rendszer a Panával és az Olympussal.
És jön fel a Fuji szintén MILC vázzal., szerintem ott is van másik üzletág és nyereség amiből tudnak fejleszteni.
Amúgy javarész Sony érzékelő van a Nikon és Pentax vázakban is, most épp az Oly-nak is gyártanak.
Szóval nem nagyon van itt együttműködés semmilyen szinten, a túlélésre hajtanak a gyártók.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
törölt tag
válasz philoxenia #46137 üzenetére
Ja 😂 A4 es nyomatokra jo az is.
-
törölt tag
Nekem van egy olyan elkepzelesem hogy globalisan osszedolgoznak a cegek, igy van egy kis latszatharc es mindegyiknel megmarad a sajatossag.
Pentax: sokat tud, idojarasallo, stabi, manualis obi kompatibilitas stb. de nincs jo aron jo af es objektive.
Canon: Nagyon jo, valasztekos objektivpark, valasztekos vazak de erdekes modon visszafogtak a fejlesztest, szenzor es egyeb tulajdonsagok idejet mult nehany vaznal.
Nikon: Jo vazak, de az obik kisse dragak es ami jo az meg nagyon draga, manual obik nehezen kompatibilisek./ ez sokaknal donto /
Mintha egymasra tekintettel lennenek, peldaul a Pentax miert nem tud egy 55-250 stm et osszehozni, csak hogy egy klasszikust emlitsek..?
A Canon miert most kezdi el azt amit a Nikon sok éve megtett?
Gyanús ez nekem ;-)
-
Aryon87
félisten
válasz Throme #46132 üzenetére
Sok képet megnéztem, van pár ami úgy tűnik hogy kevésbé utómunkázott. Viszont a részletesség és egyéb finomságok tetszősek.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Throme
veterán
válasz Aryon87 #46107 üzenetére
A képmegosztókon látható képeket kezeld fenntartással. Azok "megcsinált" képek, jellemzően.
Pláne mondom ezt, hisz ezt írod másik hsz-edben: "RAW meg nem az én pályám"
A képmegosztón lévő képek zöme - feltételezem - raw-ban készült, és ki lett dolgozva.Azért írom, hogy ne érjen csalódás, mikor a frissen megvett - tökmindegy melyik - új gépedből kiesnek az első jpg képek. Nem lesznek olyanok, mint a filckr, meg nem tudom még milyen portál képei!
Olyan eredményekhez kell a technika, és a fotós, valamint utómunka. -
jjeahh
nagyúr
válasz Aryon87 #46121 üzenetére
Ha csak picivel több a 18-105-el, akkor inkább azt vedd szerintem, nagyobb az objektív átfogása (zoom), tehát valamivel univerzálisabb a 18-55-nél.
Amúgy ja, a manuál mód az itt is azt jelenti, mint mobilon, szal:
- van a manuális mód a fényképezőgépen, ilyenkor manuálisan beállíthatsz majdnem mindent
- és vannak a manuális optikák, ezek régi, akár 40-50 éves, gyakran filléres objektívek, anno filmes gépeken használták őket és azért becézzük manuáloknak, mert manuálisan kell fókuszálni meg rekeszt állítani rajtuk...
...csak itt a kettő összekeveredett[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Állvány van, mivel mobillal éjjel is fotóztam, és karácsonyra kaptam egy komolyabbat, ami 4kg teherbírású, szintén MM-ből.
Kártya az még nem világos nekem, valahol elvileg van egy kártyaolvasó (milyen márka ne kérdezd, talán Kingston), SD kártyából meg most van szabadon 2db 32GB-os Samsung UHD-s. Egyedül a táska amire szükségem lesz.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
grigo
őstag
Azt én nagyon kerülném. Nagyon gagyiműanyag semmi dinamika de legalább sok zaj. Ezen a szinten inkább a nikon de talán még az XXXD szinten is nagyon meggondolnám a canont. Felette már simán. Azt is nézd azért hogy milyen objektív(ek) fognak érdekelni és azokra mennyit költenél majd. Meg a vázon és obin túl lesz még kiadásod. Pl kártya,állvány,táska. Ez se két forint lesz....
-
Aryon87
félisten
válasz #86322688 #46126 üzenetére
Nálam a telefon ISO3200-at tud maximum. Este én a legkisebb ISO értéket (50-es) használok a zaj elkerülése miatt. Na most ez a gépeknél miként nyílvánul meg nem tudom
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
törölt tag
válasz Aryon87 #46124 üzenetére
...de mielőtt félreértenéd..volt 350D-m meg 1100D-m is Canonból, és ha képeket mutatok, az életbe nem mondod meg milyen géppel készült, de ha már lehet jobb a zaj magas ison, meg a dinamika tartomány akkor legyen és a Nikon d3300 jobb mint az 1300D ez tény...például, soha nem adtam volna el a 40d-t ha tudtam volna iso1600 felett fotózni vele, de nem tudtam ;-)
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz #31733248 #46117 üzenetére
Azért mert megemlítettem hogy a mindenki által értékelt kampányod ellenére az A6000-jó gép és nem a gépet nem szeretjük hanem a "kissé" elfogult ajánlódat?
Több érdemi információ volt benne,mint kimásolni egy hszt
A moderátorhoz rohangálással meg megint te személyeskedsz alap nélkül,és anélkül hogy átgondolnád hogy a stílusod elég sok embert zavar,esetleg elgondolkodhatnál rajta miért te kapod a törléseket.
Eddig a gépekről beszéltünk elég békésen szerintem.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Aryon87
félisten
válasz #86322688 #46120 üzenetére
+jjeahh
Jah vagy úgy
Látszik hogy mobilos közegben vagyok, mert ott a manual, az kézi móddal lőtt képek (ISO, záridő stb)Van egy másik MM-ben egy picivel többért egy 18-105 akármis D3300. Az miben jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz #86322688 #46116 üzenetére
Ennyire rossz lenne manualban a D3300?
Egy ilyet már csak meg tud valósítani nem? Persze jobb élességgel.
Mate10Pro manual kép:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Muerte68 #46115 üzenetére
"Econ hát erre a hozzászólás másolásra nagy szükség volt most "
Mert arra nagyobb szükség volt, amit ma délután írtál? Erre gondolok:
"Az A6000-el nincs baj jó kis gép,szerintem hamar megszeretnéd a plusz funkciókat,PDAF-et stb...A baj azzal van amikor néhány ember az egyetlen létező megoldásnak tartja,és a hibáit nem hajlandó elismerni(ami szintén minden gépnek van-a Sony-nak is)"
Szerintem nem kellenek az ilyen szövegek, mint ahogy nem kell a moderátorhoz sem szaladgálni unos-untalan. A fényképezőgépekről beszélgessünk, ne egymásról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aryon87 #46110 üzenetére
Nem tudom, én nem szeretem a Nikont,.... valóban a régebbi Canonok elmaradtak a Nikontól ( 1300D ) de a 200D jól sikerült, meg talán a 2000D is a szenzor miatt, 4000D-t el kell felejteni, azt nem tudom miért gyártották le....de ha nem manuálozol akkor lehet akár Nikon is.
Szeretem az olcsó Canon STM obikat, nagyon eltalálták őket, Nikonnál nem tudom van-e hasonló.
-
Muerte68
addikt
válasz #86322688 #46111 üzenetére
Nem volt szó manuálozásról,de arra a belépő Canon-ok sem ideálisak,igaz sok minden felmegy rájuk de nagyítás híjján csak a chipre hagyatkozni nem az igazi
Kipróbáltam 1000d-n azért a chip pontossága nem tökéletes
Akkor vegyen egy XE1-et mellé 40-50-ért oszt jól van
Nem hiszem hogy mobil után rögtön a manuál lessz az első.Econ hát erre a hozzászólás másolásra nagy szükség volt most
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
törölt tag
válasz philoxenia #46089 üzenetére
"Persze szívesen kipróbálnék egy komolyabb milcet, de abból szinte csak az A6000 lenne elérhető számomra, azt meg nem vehetek, mert itt a topikban azonnal még páriábbá válnék, mint most az őskövület tükrösömmel..... "
-
Aryon87
félisten
válasz #86322688 #46111 üzenetére
Manual nem igazán az asztalom, kivéve éjszaka. A RAW meg nem az én pályám
Már egy ilyennel is ki lennék egyezve, bár ezt a Mate10Pro-m is tudná
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Muerte68 #46109 üzenetére
Pff, akkor marad a Nikon.
Johnnyp7 ezlrt kérdek itt mi az amit nyugodtan kihozhatok MM-ből áruhitelre és ne kelljen lepasszolni az első körben.
Látom 2014-es modell ez a D3300, és így is fényévekkel van a mobiloktól, szal ahogy a képeket is látom, nem lenne rossz választás[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
olcsó műanyag elavult szenzor-a Nikon sokkal jobb a Canonnál a belépő szenzort meg mindent elfelejtettek fejleszteni az 1000D-meg a videóval megtoldott 1100D-volt az utolsó ami még ért a maga korában valamit ezek az 1200-1300-1400-dolgok már csak lehúzás
Johnnyp7Mivel ahogy írta újonnan részletre venné-így ezek a dolgok nem érintik A Nikont nem tudom de az olympus nem engedi árulni a dolgait az eglobal-on.
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
törölt tag
válasz Aryon87 #46105 üzenetére
Alkudj rendesen, mert ha esetleg nem tetszik, el akarod adni, ne bukj rajt.
Korábban 40-ért vettem a Pentax K7-et, 40-ért az Olympus EPL6-ot, 50-ért a Fuji XE-1-et,80-ért a Fuji xe-2-őt, 40-ért a Canon 40D-t,50-ért a Sony-t stb.stb.mindegyiket kevés expóval.
El is tudtam adni mikor úgy döntöttem és egyiken sem buktam, a sok DSLR-t meg nem is említem.Ha nem találsz jó áron, kintről kell rendelni újat eglobal-ról, bár most valamiért a Nikonokat nem látom, meg az Olympust sem, lehet felborult a hajó útközben ;-) vagy összevesztek.
-
Aryon87
félisten
jaja, az lenne a lényeg.
Flickr-en talált képek eléggé meggyőzőek.Láttam még egy Canon EOS 1300D nevezetű gépet, arról esetleg valami infó?
-
grigo
őstag
válasz Aryon87 #46100 üzenetére
Semmi nem ciki. Tényleg nagyon olcsó használt gépeket tudsz venni hardveraprón is amiket remekül ki tudod találni magad, aztán a kitalált iránynak megfelelően lépsz tovább. A lényeg, hogy olyan gépet vegyél amit szívesen magaddal is viszel.
-
Aryon87
félisten
-
Muerte68
addikt
válasz Aryon87 #46102 üzenetére
[link] pld...
Elég sokan vesznek így,én használtat szoktam de jobb garis gépet tud venni az ember részletre
csipesz2020 Scott Kelby-a teljesen kezdőknek-vagy a digitális fotózás műhelytitkai-Videón a fotózz mint egy profi pld nagyon jó vagy a Fotósuli(Hotshots) nem egy mai darab de jó-meg az Ízlések és fotonok.
Az egy jó kis szett a PL5-szenzora már elég jó,megvan a kit+tele-már csak fotózni kell
Esetleg még egy fix Sigma 2,8-még jó lehet és elég olcsó-nekem a 60-as volt nagyon szerettem már nyitva is éles[ Szerkesztve ]
-
csipesz2020
tag
Újra jelentkezem. Olympus e-pl5 szettre pályáztam full kezdőként. Majdnem lecsaptam arra a 35k expos vázra amiről itt is kérdeztem, aztán az utolsó pillanatban raktak fel egy szettet adok-veszekbe. Sikeresen le is csaptam rá.
A 35k expós váz 35k forint lett volna, az utóbbihoz hozzájutottam 70k-ért, 8k expós 14-42 + 40-150mm obikkal 2 akksival tatyóval. Ma vettem át, szerelem első látásra.Esetleg tanulni könyvet vagy fórumot tudnátok ajánlani?
Köszöntem a segítő hozzászólásokat!
I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
Aryon87
félisten
válasz jjeahh #46101 üzenetére
Akkor jó
Tudtok valami oldalt, ahol megleshetek pá D3300 szintű képet natúrban? Szerkesztés nem pályám, és kíváncsi lennék mit tud egy ilyen gépezet.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Facebook és Messenger
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Sony A7S2 + Smallrig keret, extrákkal
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest