- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
válasz zsoltnyiri #66698 üzenetére
Én mindenképp a B-t választanám. Alacsony terhelésnél és üresjáratban minek pörögjön 900-at a venti? Tapasztalataim szerint ott már van hangja a 12cm-eseknek, legyen az bármely gyártó hipi-szupi ventije.
-
DEV_NULL
őstag
válasz zsoltnyiri #66609 üzenetére
A B-nek nagyobb a talpa amivel felfekszik a procira és a hozzá adott venti 300-1300RPM-es, ellenben az A-val aminek valamivel kisebb talpa van és a venti 900-1300RPM-es.
Macho Rev.A
TY-140 FAN Spec
Rated Speed: 900~1300RPM (PWM controlled)Macho Rev.B
TY-147 FAN Spec
Rated Speed: 300~1300RPM (PWM controlled)[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Például egy Scythe Kotetsu megfelel.
-
zsoltnyiri
tag
válasz zsoltnyiri #66609 üzenetére
Erre valaki esetleg? Nagyon rövid és egyszerű kérdés!
-
Duran
tag
Sziasztok!
4770k-ra ár érték arányban, enyhe tuninghoz (4-4.4) elegendő tornyot keresek. Igazából egy Hyper 103-massal megy most, és jól pasztázva meglepően elégedett vagyok vele, Far Cry 4 közben ilyen 60 fok körül szaladgál a maghőmérséklet, csak egy ami zavar, néha picit hangos.
A házba max szerintem a 160 mili magas lesz ami belefér, a ramok elég alacsonyak, de hűtöttek. Corsair Vengeance 1866. kék.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Töredezettségmentesíteni azért kell, mert a lemezen a forgás szétdobja az adatokat
-
Dani_kp
addikt
Én leírtam mit tud, közel 1,37V-on üzemelő procit "hűvösen" (58 °C) tudja tartani full terhelés alatt is, ráadásul 700-as fordulaton. Nem tudom mi mást mondhatnék még.
10k.ért meg nevetségesen olcsó is.Sajnos nincs összehasonlítási alapom, egy dupla tornyos csoda, 3 ventivel is szerintem max. 10 fokot tud még lefaragni. De nem néztem utána csak írtam valamit. De ha esetleg nekem kevés volna ez a teljesítmény, akkor is ott van a lehetőség, hogy egy második ventit is rádobjak.
Részemről a Brocken 2 abszolút "best buy" volt. A különösen ajánlott plecsnit is megadom neki .
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
a gyári intel hűtőmet szeretném kiváltani kellemetlen hangja miatt. A paraméterek az alábbiak:
Intel G3220 (később egy i5 csere tervezve van, tuning nem lesz)
a memória Kingston Hyperx Fury
a maximális magasság 140mm
Gigabyte GA-B85N Phoenix (mITX)
max 10K kereta lényeg a halk működés lenne, illetve hogy elbírjon egy haswell i5-öt tuning nélkül, szintén halkan. a ház légáramának kialakítása miatt az alaplap síkjára párhuzamos lamellák és venti lenne az optimális.
köszi
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Potzee
addikt
A Phanteks PH-TC14PE, Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme vagy IB-E Extreme, Cryorig R1 Universal továbbá be Quiet! Dark Rock Pro 2, Noctua D-14 ill. D-15, stb. Ezek a dupla torony coolerek mind kiváló cuccok és hasonló felépítésűek. Közöttük minimális különbségek vannak. Sajnos nem igazán van olyan teszt, amelyikben mindegyik, ilyen típusú cooler szerepelne (pl. ebben elég sok összehasonlítás van), de ezek közül bármelyiket is választod, elégedett leszel a hűtési teljesítménnyel.
A legtöbb hűtő alatt/mellett csak normal vagy low profile ramok férnek el. Ha magas hűtőbordás ramjaid vannak, akkor a D-15 és a Cryorig R1 Universal jöhet szóba.
Cryorig Merlin tesztPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
alfiboy
aktív tag
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
milyen procihűtőt érdemes vennem?
jelenleg egy CM Elite 335U házam van, de tervezem a cseréjét.
RAMjaim: Kingston HyperX 2x4GB sajna emellé nehéz lesz hűtőt találni
kompakt víz és léghűtés is szóbajöhet talán.
tervezek CPU tuningot, egy 4690K-t kellene hűtenie
körülbelül 15 ezret szánnék rá
ASUS Z97-PRO GAMER alaplap.köszönöm előre is
-
félisten
Sziasztok!
Létezik olyan top flow proci hűtő 10k körül, ami a Thermalright Macho 120 hűtési teljesítményét tudja?
Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Wapi
csendes tag
-
Dani_kp
addikt
Alpenföhn Brocken 2 .
Bátran ajánlom.
Merlinnél van használtan 9k.ért. De újonnan is "csak" 12,6k. + posta/futár.Nekem egy A10-5800k.t tart "hűvösen".
IDLE 33-35 °C.
Játék, illetve aida64 100% terhelés alatt 15 perc után, ~23 fokos szobában sem ment 58 °C fölé a hőmérséklet. Mind ezt 700-as fordulaton!A hűtő felfogatásnak köszönhetően elforgatható, legalábbis amd-n biztosan.
Az előző hűtőmmel, illetve a gyári amd-s szutyokkal, lazán 80 °C-os volt a cpu. A gyári cooler 4-5000-es fordulaton, az utána lévő meg 1500-2300-as fordulaton.
Szóval mindenképpen megérte a váltás.
-
tag
Sziasztok! Processzor hűtőt keresek egy 4790k-ra, mint levegő mint vizhűtésre gondolok.
1.: Mekkora a CPU cooler számára rendelkezésre álló hely a számítógépházadban?
A hellyel biztosan nem lesz gond Fractal Design Define R5 a ház.
2.: Milyen memóriát használsz?
DDR3-as 1600mhz-es vagy 1866-ost használnék majd.
3.: kompakt víz vagy léghűtést szeretnél?
Igazából azt szeretném amelyik halkabb és jobban hűtene, eddig a Corsair h110, Nzxt kraken x41-et és a Noctua nh-d15 néztem ki.
4.:Tervezel-e CPU tuningot?
Mindenképpen 4.6-4.8-ra húznám legalább.
4.: Mekkora összeget szánsz a CPU Cooler megvásárlásra?
35 ezerig jöhet.
5.: Az alaplapod típusa?
Egy ASRock Z97 Extreme4 vagy ASUS MAXIMUS VII HERO lesz.
Várom az ötleteket milyen cooler lenne a legalkalmasabb az igényeknek. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zsoltnyiri
tag
Thermalright HR-02 Macho Rev. A és Rev. B között mi a különbség a színen kívül? A B mindenhol el van fogyva pedig jobban tetszik a fekete
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok! Egy i5 2400-ra keresek jó hűtőt max 6-ezret szánok rá. Használt is játszik. Ugye így tuning ki lőve.
Házam egy CM Storm Scout 2 tehát hely az van. Ram low porfilos. Alaplapom Z68 Extreme 4 Gen3.Köszönöm.
Csak az ASUS!
-
magickonfig
tag
Sziasztok!
Most egy ilyen házam lesz Aerocool DS-200 LIte és elméletileg a honlapon 170 cm-es procihűtő a limit. [link]alaplap Gigabyte z97mx-gaming 5
Kérdésem mert nagyon megtetszett ez az Alpenföhn Himalaya II ami 170cm, belefér vagy nagyon necces a PC házba?
Van valakinek tapasztalata esetleg?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Wapi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni processzor hűtő kiválasztásához.
1.: Mekkora a CPU cooler számára rendelkezésre álló hely a számítógépházadban?
Zalman Z3 Plus házam van, 15 cm-nél nem igazán fér be magasabb.2.: Milyen memóriát használsz?
magas hűtőbordás Corsair3.: kompakt víz vagy léghűtést szeretnél?
léghűtés4.:Tervezel-e CPU tuningot?
i5 4690, nincs rá mód és nem is tervezem, bőven elég, amit tud4.: Mekkora összeget szánsz a CPU Cooler megvásárlásra?
10K-ból szeretném kihozni5.: Az alaplapod típusa?
ATX - ASRock Fatal1ty Z97A gyári hűtővel terhelésnél eléri, sőt meg is haladja a 80 fokot, ami alapvetően még beleférne a tűréshatárba, de nyugodtabb lennék egy alacsonyabb hőmérsékleti értéket látva. Nem beszélve arról, hogy terhelésnél megnő a hűtés hangja.
A válaszokat előre is köszönöm!"A szenvedélyek alkotnak és rombolnak mindent. Ha az ész uralkodna a földön, semmi sem történne rajta."
-
Potzee
addikt
válasz _Wasp_ #66663 üzenetére
A kompakt vizes rendszer is vízhűtés, még akkor is ha a vízhűtéses topicban nem így gondolják!
bombibmw kolléga, nemrég megnyitotta a Kompakt vízhűtés topic-ot! Remélem, hogy ott lesznek fórumtársak, akik tudnak Neked érdemben segítséget nyújtani! Ha jól látom, már meg is találtad...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
arminlok
senior tag
-
arminlok
senior tag
Sziasztok tegnap felszereltem az arctic cooling freezer 7 rev.2 -t. Most alap helyzetben 35 fokos a processzor 1 óra játék után meg 44 volt. Ez jónak számit? Ha nem akkor mi lehet az oka?
-
_Wasp_
csendes tag
válasz jim bcs #66662 üzenetére
Köszi a tippet, bár nem tudom, volt ezzel a hűtővel személyes tapasztalatod, vagy bármi, ami javaslatodat indokolja (mint mondtam az ár nem szempont)
a vízhűtős topic fejlécében vastagon ki van emelve, hogy kompakt vizes rendszerekkel kapcsolatos kérdéseket e topicban kell feltenni, mert itt lesznek kompetens szakemberek.
mindenesetre neked nem kell már fáradnod a válasszal,
szép napot
-
jim bcs
nagyúr
válasz _Wasp_ #66661 üzenetére
hát, ha mindenképpen kompakt kell akkor tessék ->
ENERMAX Liqmax II 120 __ 18-19kKövetkezőleg a kompakt vízhűtéssel kapcsolatos kérdéseiddel légy szíves fáradj át a Kompakt vízhűtés topikba.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
_Wasp_
csendes tag
-
Dobi 562
addikt
válasz Dobi 562 #66645 üzenetére
Nos, a tartohidakat sikerult forditva beszerelnem, ezert nezett a huto felulrol lefele iranyba. Jo tanacs: 14 oras dupla muszak utan, hullafaradtan ne kezdjetek gepet osszerakni.
Most raktam ossze a gepet, egyenlore meg nem volt komolyan terhelve. A Themis Evo nagyon halk, alapjaraton szinte semmi hangja nincs, a BIOS-ban silent modra allitottam a CPU huteset, meglatjuk igy mit tud. A torony teljesen hideg, tulajdonkeppen le is szerelhetnem a ventit, a hazban levo legaram hutese is valoszinu eleg lenne.
Kivancsi leszek terheles alatt mit fog nyujtani a huto, miutan vga kartya is kerul majd a gepbe.
Egyenlore nagyon meg vagyok elegedve, impozans kinezetu, nagyon halk huto a Themis Evo es a kezdeti benazas ellenere nagyon gyorsan sikerult beszerelni, pedig nincs nagy gyakorlatom benne (ez eletem 4. gepe amit egyedul raktam ossze).
Szoval koszonom szepen az otletet topik-szakik, nagyon elegedett vagyok!
-
do3om
addikt
válasz Expendable #66658 üzenetére
A Brocken 2 legyen az alternatíva. A himalaya annyira nem nagy szám legalábbis az 1.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Expendable
aktív tag
Sziasztok,
Érdemes lenne lecserélni egy CM 212 EVO 2 ventis hűtőt egy Alpenföhn Himalaya II vagy egy Brocken 2-re?
Nyernék vele annyit, hogy megérné a ráfordított pénzt?Köszi.
-
novger
tag
válasz _Wasp_ #66653 üzenetére
Szia.
Nem vagyok szaki, de a saját tapasztalataimat megosztanám.
Amd A10 5800K procit hűtök egy zalman cnps8900 quiet-el. Alapjáraton 30 fokos, kemény terhelés mellett max 50 fok. A jó benne, hogy szinte nincsen hangja (viszonylag kicsi venti, relatív alacsony fordulaton).
Előtte többet is kipróbáltam 10-15 ezres kategóriában, de ezt meg sem közelítették.
Ha nem akarod húzni, akkor szerintem az i7-el is megbirkózna.
[ Szerkesztve ]
-
arminlok
senior tag
Sziasztok vettem egy arctic cooling freezer 7 pro rev 2. -t de nincs itthon ilyen kenőpaszta ehhez meg nem adtak azt muszáj rátenni vagy anélkül is jol fog müködni?
-
_Wasp_
csendes tag
üdvözlet urak,
van egy ITX gépem: shuttle sh87r6
http://global.shuttle.com/main/productsDetail?productId=1707
a processzor amit beleraktam i7 4790k (16GB ram, ssd+hdd ha ez számít bármit is)
a gyári hűtője I.C.E 2, amivel elvileg pont elbírja a procit, azonban terhelés alatt elég rendes hangja lesz. (hálószobában használom). Terhelés alatt pillanatok alatt felmegy 80 fokra (üresjárásban vagy kis terhelésen kb semmi hangja és 40-45 fok csak a CPU)
Érdemes lenne cserélnem valami kompakt vízhűtésre? Csendesebb lenne a gépem?
Túl sok hely a házban nincs, azért említettem kompaktot, maga az ár kevésbé érdekes, bár kompaktoknál olyan rettenetes nagy szórás nincs is.
Köszönöm a válaszokat és véleményeket.
-
jim bcs
nagyúr
válasz magickonfig #66651 üzenetére
RAIJINTEK Themis Evo
DEEPCOOL GAMMAXX S40
DEEPCOOL GAMMAXX 300Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
magickonfig
tag
Sziasztok!
Egy CPU hűtőt vásárolnék az i5 4690k procimra.
Ram: Gskil sniper vagy Kingston hyperx.
Ár: 10k max
Megnéztem a házba belefér 170 cm -ig cpu hűtő.
Kérném a segítségetek, ti melyik hűtőt javasolnátok? ( sajnos nem nagyon találtam olyan oldalt ami a kiszemelt cpu hűtőket hasonlítanák össze egymással , tesztben )- CM Hyper 212 Evo-ról sok jót hallatom.
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
-
GrotESC
aktív tag
válasz Dobi 562 #66645 üzenetére
Szia!
A Rajintech THEMIS EVO mennyire lóg rá a memóriákra? Csak alacsonyak férnek oda, vagy a magas hűtőbordások is.
Készülök CPU hűtőt venni, és ez az 5 közül gondoltam választani:
- Cooler Master Hyper 212 EVO
- Scythe Kotetsu
- Deep Cool Gammax S40
- Thermalright True Spirit 120i
- Rajintech Themis EVOEgy intel Core i3, 54w TDP kell majd hűteni. Hely van a hűtőnek, csak nem tudom mennyire lógnak a memóriákra.
[ Szerkesztve ]
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
törölt tag
Hali! I5 3470-es procira Tx3 evo vagy raijintek aidos hűtőt ajánlanátok inkább?
-
Dobi 562
addikt
Sziasztok!
Mar jartam itt korulbelul 2 honapja. Most jutottam el odaig, hogy rakom ossze az uj gepet. A Raijintek Themis Evo beszerelese kozben felmerult egy kerdes, ugyanis a torony ket oldalara is fel lehet szerelni a ventit. Egyik esetben a haz (Corsair Carbid 300R) teteje fele, masik esetben a vga fele nez. Melyik lenne a jobb megoldas?
Nem tudom fontos-e, nehany dologban modosult a fenti konfig (tap: XFX XTR 550, vga: GTX 970, ssd: samsung 850 evo, ram: corsair vengeance lp 2*4 gb lett).
Egyebkent brutalisan nez ki a Themis Evo, tekintelyes meretu, nagyon szepen megformalt darab.
[ Szerkesztve ]
-
-
R.Riki
csendes tag
Sziasztok!
CM n300-as házba i5-4590 processzorhoz milyen hűtőt ajánlotok? max 10k körül tudnék érte fizetni.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
novger
tag
válasz Pityu89 #66603 üzenetére
Mini ITX házban használom a Zalman znps8900 quietet, és nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon halk, még terhelés alatt is. Nekem egy amd a10 5800K-t hűt gond nélkül.
Próbáltam ebben az árkategóriában többet is, de ez vált be a legjobban.
Deepcoolnak csak egy termékét próbáltam (game storm gabriel), ami egy nagyon rossz hűtő (hangos, és 5 fokkal hűtött jobban mint a gyári), de ettől függetlenül a htpc-200 még lehet jó. -
CWorm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Coolermaster Silencio 550L típusú házam, ami 210 mm széles. Egy elég régi procihűtő van benne, ami alulról, szóval a VGA-ról fújja felfelé a levegőt, ami játék közben (kék)halálos tud lenni, hacsak nincs leszedve a ház oldala (ekkor viszont nem sok értelme volt csendes házat venni). Szóval szeretnék egy új procihűtőt, ami már elölről fújja hátrafelé a levegőt. Az a kérdésem, hogy mekkora férne még vajon bele a házba, hogy rajta lehessen hagyni az oldalát? Valamilyen 140 mm-es ventijű még beférhet? És van olyan, ami nem foglalja el a helyet a RAM-ok elől? Mert mind a 4 hely foglalt az alaplapon és nem akarom kivenni egyiket sem.
Előre is köszi a tippeket.
Félig ember, félig medve, félig disznó
-
titán
-
titán
válasz kampobasszo #66632 üzenetére
Nem. Egy normális venti drága. Egy darab is elég. Inkább legyen belőle egy jó, mint két olcsóbb.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Beeerka
aktív tag
Pedig nagyon megtetszett a hűtő bevallom
Nordwanddal annyi bajom van, hogy kialakításából adódóan sok levegőt tol mellé alul-felül.
Viszont ha visszalépés lenne ez a hűtőcsere, akkor lehet maradok még ennél, annyi baj van csak, hogy ha meglépem az intel cserét, nem lesz lefogatóm hozzá (valamikor anno elraktam jól hogy meglegyen, mára pedig fogalmam sincs merre kallódhat )
Esetleg a Brocken Eco? -
kampobasszo
csendes tag
ill. számít hogy 1 vagy 2 venti van rajta?
http://500px.com/Illes-
-
titán
válasz kampobasszo #66629 üzenetére
Nem a hűtés lesz az akadály, hogy elmegy-e 4,6-ot.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
do3om
addikt
válasz kampobasszo #66629 üzenetére
Az Ashura s. szebb mert vékonyabb, fekete.
A procid fogja eldönteni mi lesz, vagyis a szerencséd. Nem kel variálni ha az egyik nem jó a más sem lesz az.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
kampobasszo
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Közeljövőben tervezek hűtőt venni.
Scythe ashura shadow és Scythe mugen max között vacilálok.
Egy 4770K -t kéne hűteni. Tudtommal a 2 hűtő teljesítménye nem sokban tér el, ezekkel meddig lehetne húzni a procit? 4,6-ot elbírnának?
Ha valakinek van jobb ötlete ne tartsa magában (árkategória 15k)
a válaszokat előre is köszönömhttp://500px.com/Illes-
-
do3om
addikt
válasz Beeerka #66627 üzenetére
Szóval most egy Norwand van.
Én nem vagyok benne biztos hogy akár nem negatív lenne a leváltásának a hatása erre a hűtőre.Ahogy nézem a lepa ventijét extrém fordulatra is lehet emelni (2200rmp) ezen már lehet jobb de nem hiszem hogy szeretnéd így használni.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Beeerka
aktív tag
Üdvözletem az Uraknak!
Egy kérdéssel fordulnék Hozzátok, mégpedig hogy mik a vélemények egy Lepa LV12 hűtőről?
Ha rábólint a szakmai zsűri, akkor egy darabig még egy PhenomII 955BE felett dolgozna, majd később egy i7 4770-en. Tuning nincs, szerintem nem is lesz (majd a jövőbeni árak szabják meg hogy lesz-e k betű a számok mögött), jelenleg alulfeszelve hajtom a procit. Hogy miért cserélek/cserélnék? Mert nem vagyok maradéktalanul megelégedve a jelenlegi Nordwand teljesítményével.Üdv, beeerka
-
törölt tag
Üdv ! be quiet! Dark Rock Pro 3 ról valakinek vélemény, tapasztalat ?
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném.
Kinéztem a Brocken 2-t. Amihez menne: FD Define Mini, Asus Z97m-Plus, ramot e szerint vennék.
Pár kérdés: lehuzott ventivel befér a házba, lapon nem fog akadályozni semmit, VGA befér tőle, milyen magas memóriát keressek?Előre is köszi!
...
-
Krisz1441
tag
ÜDV!
Milyen hűtőt ajánlanátok G3258-ra ami később jó lesz haswell i5-re is, CM N300as házba, HyperX memóriák mellé, 5-8 ezer FT-os kategoriából, mert a gyári intel hűtő a legzajosabb része a konfigomnak!
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
zsoltnyiri
tag
Ma különbség a Thermalright HR-02 Macho Rev. A és rev. B között a színén kívül? Úgy láttam, főleg az A-t szoktátok ajnálani pedig elvileg a B a frissített modell nem?
-
neptunes4you
csendes tag
Üdv, sziasztok!
Nagyon jó áron sikerült most vennem 2db L5410 Intel Xeon procit és 8x4GB DDR2 667MHz FB-DIMM memóriát. Mindjárt felötlött bennem, hogy megtoldanám még egy szerver/workstation alaplappal, konkrétan erre gondoltam. Felmerült azonban egy probléma a hűtéssel kapcsolatban: mivel még nem volt LGA771-es alaplapom, és az interneten sincs normális információ arról hogy mit hogyan merre, gondoltam megkérdezem az itteni szakiktól, hogy milyen hűtőt javasolnak rá, esetleg a 775-ös vagy a régebbi Xeonos hűtők passzolnak-e a foglalatba, vagy teljesen speciális bordák készültek-e rá, stb stb, illetve honnan tudok beszerezni ilyeneket. Mindenképpen a léghűtés felé hajlok, vízhűtés csak akkor érdekel hogyha kellemes áron is megoldható. Az nem opció hogy eladom a dolgokat, már nagyon a fejembe vettem, hogy összehozok egy élhető konfigot belőle jóáron. Minden segítséget előre köszönök!
-
eventus
veterán
válasz Potzee #66604 üzenetére
H100i kompaktom van, szóval: ez a vékony radiátor a ház tetején alacsony fordulattal is szelloztetheto. Elég nagy a felülete, hogy a ház tetején közvetlenül távozzon a melegség róla, ventik megtoljak egy kicsit. 800 fix fordulaton üzemelt nálam a sp120 quiet, hangtalanul. Inkább a pumpat lehetett hallani kozelrol.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
ledgeri
nagyúr
#66606 Üdv!
Szeretnék egy levegős hűtőt, mert talán kéne, konfigom a lapon, bár a ram még nincs updat-elve (hyperx savage).
Mennyi lenne egy jó, alap 12-es (vagy 0.92-esnél nem kell több?), mennyi lenne egy olyan amihez már van backplate, és mennyiből jönne ki egy ami passzívan is elbír vele?
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Potzee
addikt
válasz Pityu89 #66603 üzenetére
Ár/értékben 60 mm-ig a legjobb az Alpenföhn Panorama, a legjobb teljesítményű a Thermalright AXP 100, Xigmatek Janus ill. a Scythe Big Shuriken 2 Rev. B
A Deepcool HTPC 200-as a két hőcsővel szerintem nem éri meg az árát és a Zalman is eléggé túlárazott...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz schray #66600 üzenetére
Szerintem a 40 C fok irreális elvárás. A procinak van egy alap működési hőmérséklete, amelyre ígyis-úgyis felmelegszik, bármilyen brutális hűtést teszünk rá. A coolerek közti hűtési teljesítmény inkább a CPU terhelt állapotában jön elő pl. a Te esetedben a procid terhelés alatt a Zalman CNPS10X hűtővel max. 75 C -ra melegszik, míg egy komolyabb dupla torony hűtő alatt csak kb. 60 C fok.
A halk működés már más dolog...ez függ a hűtőborda kialakításától és a venti levegő szállításától.
A hűtőborda minél nagyobb, annál jobb. A nagyobb felület gyorsabban képes leadni a CPU által termelt hőmennyiséget. Ezt a hőt a hőcsövek vezetik el a lamellákra, nyilván ezekből is az a jobb, minél több van. Fontos, hogy a lamellák szellősen helyezkedjenek el mert ebben az esetben a venti már alacsony fordulaton is képes átszellőztetni a bordát. Egy zárt, sűrű lamellás hűtőbordát nehezebbe, csak magasabb fordulaton képes átszellőztetni a venti. Egy venti is - általában - minél nagyobb, annál több levegőt képes átnyomni a hűtőbordán vagy ugyanazt a levegő mennyiséget alacsonyabb fordulat és alacsonyabb üzemi zaj mellett képes szállítani. Szerintem a jó öreg Thermalright HR-02 Macho ill. ennek az utódmodelljei ideális választás. Ezzel talán még az IDLE 40 C fok is hozható...
Bár én nem ismerem a vízhűtéseket, de nem tudom elképzelni, hogy egy hatékony szett (pumpa + 2 venti) halkabb lenne, mint egy komoly léghűtés. A vízhűtés esetében is van zaja a ventiknek + a pumpának.
Passzív hűtésnek nem látom értelmét Nálad, mivel a tápod és a VGA kártyád is aktív hűtésű. A Macho 140-es ventijét sem hallanád egy 800-950 rpm fordulaton mert túlkerregi a HDD...(#66601) skrisz
Thermalright Macho 90[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Következő konfigurációm van:
GIGABYTE GA-F2A85XN Alaplap
AMD A6-5400K 3.60GHz FM2 ProciHTPC-ként funkcionál és szeretnék egy jó halk hűtőt hozzá.
Kettőt néztem ki:
DEEPCOOL HTPC-200
ZALMAN CNPS8900 QuietAz a fontos, hogy ne legyen magasabb a gyári CPU hűtőnél, mert lapos a ház, nem fér bele, és halk legyen.
Ahogy néztem mindkettő megfelel a kritériumoknak, de gondoltam megkérdezem a profikat is.Köszi előre is!
-
Dani_kp
addikt
Beszerelve a "kicsike"...
Tudom elég szűkös a hely, de nyáron terve van véve egy új asztal, illetve szeretnék egy gépházat is építeni. De egyenlőre az asztal a fontosabb .
Akit esetleg érdekel, annak mondom, hogy amd-s foglalaton 90°-al elfordítható a hűtés. Nálam sajnos a ramokra nem lehet merőleges, ugyanis a magas bordának köszönhetően, nem fér el .
Egyenlőre még nem teszteltem. De idle kb. ~10°C hűvösebb, ami annyit tesz, hogy 30-33 fokos most ~670 fordulaton. Előtte egy Xilence IceBreaker 64 Pro hűtés volt rajta, amin egy ekl narancssárga venti volt rajta, az 1000-1100-as fordulaton produkált ~40°C-ot idle.
szerk.: bocsi a pocsék képekért, de sajna jobbal nem tudok szolgálni .
[ Szerkesztve ]
-
skrisz
csendes tag
Sziasztok! Core i7 920-as procira szeretnék új hűtőt venni.
Ezt a kettőt néztem ki eddig:
Hyper TX3 Evo
Raijintek AidosSzerintetek melyik jobb választás? Esetleg valami más (max 14 cm fér el a házban kényelmesen)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest