- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qadron
tag
Sziasztok!
Az új konfigom: Alaplap ASUS h87-pro, intel i5 4670K. Mielőtt butusnak néztek, azért let K-s procim, mert ahonnan vettem ott nem volt 4670, csak 4670K, de azt ideadták a 4670 áráért.
Turbo boost az alaplapon alapból be van kapcsolva, na én azt szépen első indításkort ki is kapcsoltam..
A probléma: Próbáltam monitorozni a hőmérsékletet 3 progival és meglepődtem (megriadtam) egy két értéken. A terhelést LinX-el végeztem 3 ciklust 20000-es problémával, tehát az egész teszt kb 2 percet vett igénybe.
3 progi amivel monitoroztam: Core Temp, Speedfan, Fan XpertII (gyári asus cucc...)
1. A core temp az konkrétan egy másodperc alatt felment az alap 30 fokról (igen ennyi az alap itt is és a fan Xpert II-nél is) 60 fokra, majd 80-ra, aztán 90 körül az első ciklus végéig, majd ciklus váltásnál le 50-re hirtelen vissza 80-ra majd a 100-at is elérte, gondoltam jó lenne kikapcsolni a tesztelést...
Itt kérdezném, hogy ilyen egyáltalán lehet-e, hogy másodpercen belül ugrik valami 30-40 fokokat? a 100 fokról ugyanúgy 30-40 fokonként 2-3 másodperc alatt lement 30 körülre...
2. A speedfan hasonlóakat produkált bár csak a hőmérsékleteket mutatja se ventiket se semmi mást, csak a hőmérsékletet látom procinál, vga-nál stb.. Na ez alapból 16!!!!! fokról indul és kicsit lassabban de ugyanúgy ugrándozik kb 20 fokonként, de 85 fok fölé nem megy. Lehűlésnél ugyanígy.
3. Fan Xpert gyári asusos progi: na itt alapból 30-ról indul, és szépen lassan egyenletesen megy felfele is a hőmérséklet meg utána lefele is.. Amikor a többi már 80 nál van ez akkor éri el az 50-et és a teszt végén is csak 55-re megy fel (igaz csak kb 2 perc), majd amikor a többi már 30-illetve 16 fokot ír ez akkor megy szépen lassan vissza 50-48-45-42 stb lépésekben kb 2-3 másodpercenként.
Melyiknek higgyek? A régi gépen is kipróbáltam E8200 Core 2 duo, ott csak core temp volt és ott is ilyen szép lassú emelkedés majd lehűlést tapasztaltam. Ez az új konfig, meg ilyen ugrálást produkál ezeknél a progiknál, csak a gyárinál nem...
Mit tegyek? Ne aggódjak, vagy létezik ilyen hogy a proci egyik pillanatban 100 fokos, majd később 2-3 másodperc múlva már csak 30....
(gyári intel hűtő, gyári pasztájával, zalman z11 jól szellőző házban)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest