- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz CsIrKeRaToR #54998 üzenetére
[link]
esetleg ez?bocs a 2 hsz-ért nem volt időm szerkeszteni.
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
bombibmw
veterán
válasz CsIrKeRaToR #54998 üzenetére
Ez nagyon megéri 25k-ért.
A gond csak a single radi,aminél nagyobb kéne.
Átmenetileg jó lehet,mivel nem slim,hanem extreme 45mm-es,de ha bővíteni szeretnéd majd GPU blokkal,vagy csak egyszerűen a jobb hatásfokért,akkor kell majd egy nagyobb hőleadó.[ Szerkesztve ]
-
CsIrKeRaToR
tag
[link] ez milyen vétel lenne?
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
xtevo
őstag
Urak! Újra rendelhető a ThermalRight HR-22 (4-5 munkanap), igaz picit drágult...
-
benvolio
őstag
válasz vjozsef #54991 üzenetére
Nem a hátlapi merevítéssel van a gond, hanem a Mugen 3 és Be quiet megoldásával, hogy hátulról húzod a procira a hűtőt. Több helyen is írták, hogy nem egy jó megoldás.
Persze, hogy nem hozza a 3-as szintjét mivel kisebb is.
De méretéhez, "tudásához", árához képest akkor a 4-es nem jó hűtő? -
benvolio
őstag
válasz vjozsef #54988 üzenetére
Hát ez az, hogy csak a venti miatt jobb, hűtésbe nem, a tesztek szerint. A Mugen se egy hangos hűtő ahogy olvastam.
(#54989) and1ao: Mugen 3-at nem akarok, mert az nagyobb és nem tetszik ez a hátulról csavarozós felszerelés. A Be quiet is ilyen sajnos, ami nem szól mellette, pedig nekem is ez volt először a befutó. Ezután barátkoztam a Scythe hűtővel.
Tesztekbe elég jól szerepel a Mugen 4, itt miért nem ajánlott? /Tudom a Mugen 3 jobb, de nagyobb is, így nem csoda/. Egy közép méretűbe szeretném a legjobbat, legcsendesebbet ha lehet, max.160mm magasságig.
Üdv! -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket inkább ha választani kéne? Be Quiet Shadow Rock PRO SR1 vagy Scythe Mugen 4. -
newclass
tag
A Scythe Kotetsuról találtam egy tesztet, hátha érdekel itt még valakit:
[link]A teszt alapján elég jól sikerült (ő is).
-
vjozsef
senior tag
válasz szokeherceg #54982 üzenetére
felejtos. csereld le.
-
szokeherceg
aktív tag
Sziasztok, van egy 4-5 éves freezer 7 prom, de az utóbbi időben megjött a hangja szegénynek. Tudok ezen ventit cserélni esetleg, vagy hagyjam a francba, vegyek újat? Esetleg tudtok hagmentes ventit ajánlani rá?
Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
törölt tag
Erre a konfigra valaki tud olyan hűtőt mondani, amitől csendesebb lesz a gép? Ha valamivel játszok (pl black ops 2) nagyon hangosan zúg a gépem...
A konfig a következő: AMD FX 6300 six core processor 3.50ghz, gtx 560ti videókártya, 4GB ram
Előre is köszi
-
zolee0307
őstag
Köszi az eddigi válaszokat, akkor kotetsu lesz.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
bombibmw
veterán
Azokat a kompakt vizecskéket leverik a középkategóriás léghűtők.
Persze itt nem 10 fokokról van szó,csak pár fokról.
Viszont szinte az összes kompakton ventit kell cserélni,ami plusz kiadás.
Ez szimpátia kérdése is.(#54973) zolee0307 :
A Kotetsu az Ashura kistesója.
Kb olyan viszonyban lehetnek,mint a Macho-Macho 120,csak pár fok eltérés lehet közöttük.
Szerintem nem rossz vétel.(#54975) vjozsef:
Teszt?[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz Potzee #54971 üzenetére
Mindenképp 10k alatt akarok maradni cooler terén. Sajnos tesztet nem találtam kotetsurol, de képek alapján nem lóg be a tamok fölé.
(eddig pár alkatrészen sikerült annyit spórolni, hogy ki tudok hozni egy inteles konfigot egy amd konfig árából. Ezért nem akarom átlépni a 10k-t)
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
ST05
őstag
válasz Potzee #54971 üzenetére
az összes Scythe , igen ajánlott véleményem szerint, japánok úgy bánnak a fémmel ,mint senki, nekem egy mini ninja volt anno kapott egy lassu 12cm ventit, és 3570k húzhattam jóó sokáig... Aprón van hogy 5-7k, nem kell levegőbe gondolkozni manapság 10-15k -kal szerintem ,ennyitől már kompakt vizecskék is vannak...
-
Potzee
addikt
Én több pozitív tesztet olvastam a Scythe Ninja 3-ról és a TR Macho 120-ról mint negatívat...
Nekem volt Ninja 3 és egészen biztosan kijelentem, hogy egy nagyon jó hűtő, halk és hatékony!
10k környékén a Scythe Kotetsu és a Thermalright True Spirit 120M jó vétel. Halk, hatékony és a magas ramok mellett is elfér.
+ pár ezerért drágább kategóriában HR-02 Macho (elcsúsztatott torony felépítés miatt elfér a ramok mellett), Ashura, Brocken 2PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
zolee0307
őstag
válasz Potzee #54967 üzenetére
Mikor még amd-s konfigot akartam, akkor az ashurát vettem volna, de inkább intelnél maradok és szeretnék ott spórolni, ahol tudok, meg szerintem felesleges egy ekkora hűtő.
Egyenlőre a kotetsu, meg a thermalright csúsztatott verziója marad, majd meglátom melyik lesz.
-
rígel
őstag
Sziasztok!
Ki tudtam próbálni egy Arctic Freezer A30-at és sajnos bebizonyosodott hogy nem fér be a házba. A magasságával és mélységével nincs gond, a szélessége miatt nem jó.
Tudnátok ajánlani helyette valami picit kisebb, nagyon halk, de minimum ilyen jó hűtőt? (proci: 125w-os phenom II x4 BE, max 4 GH-ig húzva kizárólag alapfeszen) Először árban 10k-t szántam rá max, ez volt a lélektani határ, de ha van jobb hűtő 1-2 ezressel drágábban, akkor rászánom.
Találtam valahol a Scythe ninja 3-ról és a TR macho 120-ról tesztet, de nem voltak túl pozitívak a vélemények. Méretben megfelelnének.
A CM 212 jó árban van, de félek hogy hangos.köszönöm
-
Potzee
addikt
válasz zolee0307 #54966 üzenetére
Jó helyen nézelődsz, korrekt üzlet. Jó cucc a Triglav, de mint korábban is írtam, abból nincs készlet...és szerintem már nem is lesz. Ilyen hűtőt már csak használtan tudsz venni...
A Kotetsu elfér a lapon, ha nem a ramok felett akkor a ramok mellett úgy, hogy a cooler ventije hátrafelé fúj. De befér az Ashura is ha 163 mm hely van a cooler számára...:-) ??PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
zolee0307
őstag
válasz Potzee #54959 üzenetére
Ezeket a hűtőket a merlinhardvernél néztem.
A triglav egyébként milyen hűtő? Mert az ára miatt inkább azt venném.
A kotetsu is befér, max 163 mm hűtő mehet házba. Emelett is elférnek a magsbordás ramok (amit akarok venni 41 mm magas)?
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz Potzee #54964 üzenetére
Jól is néz ki ez, tetszik. Talán a kábelekkel kicsit foglalkoznék és mehet a "Hogy is néznek ki a gépeink?" topikba.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
Mit tagadjam... ...még mindig örömmel tölt el a 0 dB konfig
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
gari24
tag
Hali
Lga 775re létezik passzív hűtő ???
TDP 65W
-
Potzee
addikt
válasz zolee0307 #54958 üzenetére
Ha jól tudom, a Triglav és a True Spirit 120 Rev.A már nem kapható...
A True Spirit 120 160mm magas és egyenes hőcsöves, a 120M eltolt hőcsövekkel rendelkezik és csak 145mm magas [link]
Keskeny házba, magas hűtőbordás ramok mellé jó választás a True Spirit 120M, de ha befér a házba én az Ashura kis tesóját, a Scythe Kotetsu-t venném...A Kotetsu és a 120M kb. egy árban vannak.
Az említett valamennyi cooler jó 1150-es foglalatra.(#54957) Robo sapiens: A jelenleg kapható coolerek szinte mindegyike széles kompatibilitással rendelkezik. Az új foglalatokra az összes új cooler felszerelhető (van néhány kivétel, pl. Arctic A30 kifejezetten csak AMD, i30 csak Intel, stb...)
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
i7-4770 procihoz melyik lenne jobb választás (hűtés, hang szempont):
- Thermalright True Spirit 120 Rev A
- Thermalright True Spirit 120 M BW
- Alpehnföhm Triglav
- Scythe Kotetsu
- Zalman CNPS10X OptimaEzek a hűtők felszerelhetőek 1150-es alaplapra, illetve elfér alattuk magasbordás ram (ez a ram lmenne a konfigba [link]?
A két thermalright hűtő között mi a különbség?
Nekem az Alpehnföhm Triglav szimpatikus az ára miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Robo sapiens
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy bugyuta kerdes, de az ujak kozul minden huto jo minden processzorhoz? Szoval eleg csak arra figyelni, hogy beleferjen a hazba/alkatreszek melle?
Milyen hutot ajanlanatok egy FX 8320 -hoz (talan lenne huzva is egy kicsit kesobb), illetve egy intel i5 4670 vagy egy i7 4770-re? Utobbi kettot nem huznam (nem is lehet), de meg nem dontontottem el, hogy a harom kozul melyiket veszem majd. Nagyon fontos, hogy amennyire csak lehetseges, halk legyen.
Illetve meg egy kerdes a vegere: egy jo hutovel lehet halk gepet epiteni FX 8320-bol?
Koszonom!
-
Dr. Gonzο
senior tag
Van valakinek tapasztalata a Enermax ELC240 hűtővel?
-
bombibmw
veterán
-
Casanova*
veterán
-
bombibmw
veterán
válasz skandarg27 #54950 üzenetére
Szívesen.
Jó döntés,a 3770k megérdemel egy ilyen hűtőt.
Így fog kinézni az mATX-en,brutális.
Javaslom a pasztát is így felkenni,nekem eddig mindig bevált.
És használd nyugodtan a gyári pasztát,mert nagyon jó![ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz skandarg27 #54948 üzenetére
Igen,ezek alacsony ramok.
A hűtőknél nincs olyan,hogy jobban megéri,mert ez relatív.
Ez a Phanteks a Top Flow-k csúcsa,tehát ha Neked megéri kiadni a plusz pénzt,akkor azt vegyed!
Olyan 4-5 fokkal verheti a be quiet!-et,tehát neked kell eldönteni,megéri-e a plusz pénzt.
Ha hosszútávon gondolkozol,akkor megérheti.Nekem sok hűtőm volt,de végül a Phanteks-nél(toronyhűtő) kötöttem ki,mivel az a legjobb léghűtő.
Ha Neked nem a legjobb kell(a Top Flow-k közül),akkor jó lehet a be quiet! is.[ Szerkesztve ]
-
skandarg27
csendes tag
Hűű, köszönöm a válaszokat, sajnos közkeletű szóval élve elég láma vagyok a témában, szóval nézzétek el nekem, ha hülyeségeket írok.
Először is, ezek a ramok [link] alacsonyak?
(#54945) ST05
A vízhűtéstől kicsit ódzkodom, de lehet pont azért mert egyáltalán nem értek hozzá.Megnéztem az ajánlott hűtőket, láttam pár grafikont, néztem összehasonlításokat, mintha a "PHANTEKS PH-TC14CS" vinné a prímet, de a "be quiet! Shadow Rock TopFlow" meg sokkal olcsóbb.
Hosszú távra szeretek tervezni, szóval inkább szeretek a drágábbra szavazni, ha annyival jobb és jobban megéri. Tényleg annyival jobb, vagy tényleg ez lenne a legjobb hűtő? (tudom, nem ilyen egyszerű a kérdés) -
bombibmw
veterán
válasz skandarg27 #54941 üzenetére
Szia!
Scythe Grand Kama Cross Rev.B,PHANTEKS PH-TC14CS,Noctua NH-C12P SE14,be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1Én a Phanteks-et venném.
(#54943) vjozsef :
148mm-es cooler fér be. [link][ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
20 alatt kompakt vizet is tudsz vállalni, nagyon jó a hatásfokuk a víz miatt, a meleg egyből kifele távozik, nem kell hütö magassága és sulya miatt sem kompromisszumokat kötni...
-
xtevo
őstag
Egy ilyen biztos befér a házadba: Be Quiet SHADOW ROCK TOPFLOW
Nagyon határon mozog, de egy ThermalRight Macho 120, bár ez 150mm magas, a házadba meg max 148mm magas fér, talán, talán enged annyit az oldallap.@vjozsef
Az Ashura magas lesz neki! Az 160-161mm magas, tuti nem fér be a házba.[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
Ashura, es hatra illetve elolre egy 12-es venti alacsony fordulaton tuti valasztas. A ketto 20-bol bosegesen kijon.
-
dgabor80
tag
skandarg27
hasonló problémával küzdök egy i5 4670K-ra keresek hűtőt. Nagyon nézd meg a hűtők magasságát! Ahogy láttam a házad specifikációit, 183 mm széles...ez nem túl sok...lehet hogy tényleg valami alacsonyabbat kell nézned.. RAM-ok ugye alacsony profilúak?
Nekem 200 mm széles a házam és a csúcs ami befér koppra az 157 mm magasság. (a nagyok persze 160-166 mm között vannak) - szóval már nálam is kompromisszumos a dolog...
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
skandarg27
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni, hogy milyen cpu hűtőre lenne érdemes költenem, ugyanis szinte minden nagyobb megerőltetést rábíró játéktól túl melegszik a procim és újraindul a gépem.
A dolgot nehezítendő, hogy micro-atx-es házam van [link], illetve az alaplapom sem a legnagyobb [link].
Egy i7-3770K proci lakozik a belsejében, és a 16gb ram mind a 4 slotot elfoglalja.Bár anno ajánlottatok nekem alacsony profilú hűtőt, de csak most van rá lehetőségem, hogy be is szerezhessek egyet. Akkor a "Noctua NH-L12" cooler tetszett a legjobban. Most is megállja még a helyét?
Olyan 25k-s keretem lenne rá.
[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
válasz Rick3D #54937 üzenetére
be quiet dark rock pro 2 es nem vagysz masra soha tobbet
-
Potzee
addikt
válasz Rick3D #54937 üzenetére
Phanteks PH TC14-PE, Thermalright Silver Arrow SB-E (esetleg ennek az Extreme változta)
Ezektől hatékonyabb hűtést ebben az árkategóriában nem találsz. Egy 30k-s kompakt vizes hűtés is nagyon elmarad...
viszont ezek méretes jószágok... magas hűtőbordás ramok nem férnek el alattuk és ezek is csak egy méretes házban![ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék tanácsot kérni milyen hűtést vegyek a procimra ?
Az ára kb 20-25 meg kéne hogy álljon maximum ! (Talán 30 is szóba jöhet de csak nagyon komplikált esetben.)
A procim egy i7 3820 lesz Elég erőteljesen kiakarom használni szóval ehhez megfelelő hűtés kellene hogy dukáljon.
Eddig 2 hűtőt néztem 1 2 Esetleg ennél jobb? Vagy vizhűtés érdemesebb?
Tanácstalan vagyok úgyhogy bombázhattok az ötletekkel ! -
noby
aktív tag
megoldodott nem kell rá a gumikeret az csak 775ös foglalathoz van.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
noby
aktív tag
erről a foglalatról van szó ide megy bele a közepébe gy gumi távtartó ezt múszály beszerelni vagy anélkül is lehet mert akkor a túloldalon frankón kilóg a csavar.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
noby
aktív tag
skacok a k2 ő rámegy 1150es foglalatra?mert nekem nem akar össze jönni a dolog tól rövid a távtartó és nem ér át rajt a csavar és így nem tudom rögzíteni a laphoz?valaki használ ilyet 1150en?
-
Potzee
addikt
válasz dgabor80 #54930 üzenetére
A Freezer Extreme Rev 2-nek nagyon gyenge a felfogatása...nem lennél meglepve, hogy ha már el lenne repedve a felfogató keret és ezért nincs megfelelő kontatkt...
Az említettek közül bármelyik nagyon jó választás, bár én most 11.5k-ért az Ashura-t venném.
De bedobnám még a pakliba a jó öreg HR-02 Macho-t is...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
A minimum egy Akasa AK 876,
ugyanilyen bordával, de Arctic ventivel: AC 64 Pro,
Stabilabb (backplate-es) felfogatással: Xigmatek Loki II,
Hátlapi merevítéses (backplate-es) felfogatással és +1 hőcsővel: Raijintek AidosPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
dgabor80
tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszi hűtőt választani core i5 4670K mellé. Asus Z87-A deszkám van adata 2000-es alacsony profilú rammal..
Csak AI suite-al húzom 4,2-ig..de a mostani Arctic Cooling Extreme freezer Rev 2-vel teljes hajtáson kicsit felmegy a hőmérséklete...
Milyen hűtőt javasolnátok, ha a fő szempont a halk működés, és nagy CFM?
Noctua??? - róla elég jókat hallottam (pl. Noctua NF-F12 PWM)
vagy az alábbiakat tudnám még viszonylag olcsóbban szerezni:
Be quiet! Dark Rock 2 cooler - 14k
Scythe Ashura cooler - 11,5k
Scythe Mugen 4 cooler - 10,5k
Scythe Ninja 3 Rev.B.cooler - 10,5kKöszi!!!
[ Szerkesztve ]
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
Potzee
addikt
válasz adamssss #54900 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani...függ attól, hogy van-e kábel management a házban vagy sem...és ha van, akkor mekkora a wiring space. Az oldallap egyenes vagy domborított? Van-e rajta venti, stb...
Milyen típusú a házad?
Komolyabb házak esetében a gyártó feltünteti, hogy mekkora hűtő fér el a kuckóban (Max. CPU cooler hight...cm)
A kevésbé ismert márkáknál, típusoknál marad a hagyományos "mérjük le" módszer...a CPU tetejétől a ház oldallapjának síkjáig!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Maotun
őstag
-
and1ao
őstag
Öregem mik mennek itt atya isten mikbe fut az ember, megvilágosítottak hogy egy CM Seidon 120V elver egy Phanteks-et hát sírva nevetek
Guild Wars2!
-
Maotun
őstag
-
Apollo_21
addikt
válasz kchryss #54915 üzenetére
Nézd....attól h 3ezer alatt van..attól nemértem miért lenne jobb..kb ilyesmi lehet a "gyári"
[link]
Képes vagy kiadni ilyesmiért pénzt? hőcsőves hűtés kell..nincs mese..ezek az aludarabok a köpetnyi réz betétes közepükkel nemlesznek jobbak...kis venti van rajta...erre képes....Ha ennyire szűkös a keret..és eszed ágába nincs semmiféle képpen többet költeni...akkor bevállalhatod a Thermalthake Contact 16-ot. De amit írtál..eszedbe ne jusson....
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
woci
csendes tag
Valaki aki itt van válaszolna? Elnézést kérek, de sürgős lenne...
Sziasztok!
AMD A8 6600K procihoz milyen hűtőt ajánlotok kb. 5000 Ft-ig?
Alaplap GA-F2A88XM-HD3, RAM-ok Kingston Blu 2x4GB lesz, a ház valami Mercury csoda, a jelenlegi alaplap és a ház széle közt kb15 cm hely van.
Előre is kösz
-
bombibmw
veterán
válasz afrojack1 #54914 üzenetére
Igen,ez paszta,amit a kupak alá kell tenni,hogy ne legyen xar a hőátadás.
Viccen kívül,amíg nem kupaktalanítod és még tuningot is szeretnél,rátehetsz bármit.
De ha nem szeretnél kupaktalanítani,elég egy Scythe Ashura,Thermalright Macho is,legalábbis olyan 4,2-ig.Ja és R.I.P. Paul Walker
[ Szerkesztve ]
-
kchryss
veterán
válasz Apollo_21 #54907 üzenetére
@vjozsef
Akkor miért van egy csomó 3000 alatti hűtő i3-ra ha rosszabbak, mint a gyári? Pedig tényleg nincsenek óriási igényeim, elég ha annyira hűt, mint a gyári csak mondjuk 2000 fordulaton annyi hanggal, mint a gyári 1000-en.
Tx3 Evo-ról pont azt olvastam, hogy elég hangos.
ARCTIC COOLING Alpine 11-ekről mi a véleményetek?
Ha nagyon kell felemelhetem a keretet 5000-re, így melyikek jöhetnek szóba még? -
afrojack1
senior tag
Milyen komplett vízhűtőt javasoltok i5-4670k-hoz?
Árat szándékosan nem irtam mert, ami a játékokban is megőrzi a hüvösségétSC: Herczku_Death
-
woci
csendes tag
Sziasztok!
AMD A8 6600K procihoz milyen hűtőt ajánlotok kb. 5000 Ft-ig?
Alaplap GA-F2A88XM-HD3, RAM-ok Kingston Blu 2x4GB lesz, a ház valami Mercury csoda, a jelenlegi alaplap és a ház széle közt kb15 cm hely van.
Előre is kösz
-
Pepszi
tag
arctic freezer 7 pro rev. 2 jó lehet egy E8500-ra?
most egy 3000Ft-os arctic van rajta és zajos, pedig csak 1200 körül forog 50-57fokos hőmérsékletnél.
[ Szerkesztve ]
-
-
kchryss
veterán
Üdv!
Szeretnék tanácsot kérni cpu-hűtő vásárlás ügyében.Szükséges információk:
cpu: i3-2120 socket: 1155
alaplap: Asrock B75 Pro3 - normál ATX méret
memória: Patriot PSD34G13332 Signature KIT specifikáció szerint: .36 cm (D) x 13.6 cm (W) x 2.9 cm (H)
ház: Thermaltake Commander MS-II [link]A problémám az, hogy az i3 gyári hűtője alacsony fordulaton szinte hangtalan, de ha megizzasztom és magasabb fordulatra kapcsol, akkor számomra már idegesítően hangos. Elég közel van hozzám a ház és az i3 a leghangosabb benne. A hűtési teljesítményével amúgy elégedett vagyok 70C fölé nem megy.
Nincsenek tehát nagy igényeim. Olyan hűtőt keresek ami max fordulaton is halk és hűtt annyira mint a gyári, lehetőleg minél olcsóbban. 3000 Ft-ot szánnék rá és nagy előny ha könnyen beszerezhető, valószínűleg a pcx.hu-nál venném meg.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest