- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz
Hardver Arc #54798 üzenetére
AC Freezer 7 Pro, AC 64 Pro, EKL Cold Tower Merlin Ed, Akasa AK 876...ezeknek a coolereknek a bordája teljesen megegyezik, különbség csak a ventiben ill. a felfogatásban van. A CM 103 is erre a kaptafára készül.
Ha alsó tápos házad van, akkor bármelyiket választhatod.
Felső tápos ház esetében jobb,ha, a cooler ventije hátrafelé fúj, nem pedig bele a tápba. Viszont nem minden cooler szerelhető fel ilyen módon AMD foglalatra. A fentiek közül AC 64 Pro, Akasa AK 876, CM 103 továbbá Xigmatek Loki II, Raijintek Aidos, Alpenföhn Sella, Thermalright True Spirit 90, stb
Bármelyiket is választod, sokkal halkabb és jobb teljesítményű lesz mint a gyári cooler! -
Qadron
tag
Sziasztok!
Az új konfigom: Alaplap ASUS h87-pro, intel i5 4670K. Mielőtt butusnak néztek, azért let K-s procim, mert ahonnan vettem ott nem volt 4670, csak 4670K, de azt ideadták a 4670 áráért.
Turbo boost az alaplapon alapból be van kapcsolva, na én azt szépen első indításkort ki is kapcsoltam..
A probléma: Próbáltam monitorozni a hőmérsékletet 3 progival és meglepődtem (megriadtam) egy két értéken. A terhelést LinX-el végeztem 3 ciklust 20000-es problémával, tehát az egész teszt kb 2 percet vett igénybe.
3 progi amivel monitoroztam: Core Temp, Speedfan, Fan XpertII (gyári asus cucc...)
1. A core temp az konkrétan egy másodperc alatt felment az alap 30 fokról (igen ennyi az alap itt is és a fan Xpert II-nél is) 60 fokra, majd 80-ra, aztán 90 körül az első ciklus végéig, majd ciklus váltásnál le 50-re hirtelen vissza 80-ra majd a 100-at is elérte, gondoltam jó lenne kikapcsolni a tesztelést...
Itt kérdezném, hogy ilyen egyáltalán lehet-e, hogy másodpercen belül ugrik valami 30-40 fokokat? a 100 fokról ugyanúgy 30-40 fokonként 2-3 másodperc alatt lement 30 körülre...
2. A speedfan hasonlóakat produkált bár csak a hőmérsékleteket mutatja se ventiket se semmi mást, csak a hőmérsékletet látom procinál, vga-nál stb.. Na ez alapból 16!!!!! fokról indul és kicsit lassabban de ugyanúgy ugrándozik kb 20 fokonként, de 85 fok fölé nem megy. Lehűlésnél ugyanígy.
3. Fan Xpert gyári asusos progi: na itt alapból 30-ról indul, és szépen lassan egyenletesen megy felfele is a hőmérséklet meg utána lefele is.. Amikor a többi már 80 nál van ez akkor éri el az 50-et és a teszt végén is csak 55-re megy fel (igaz csak kb 2 perc), majd amikor a többi már 30-illetve 16 fokot ír ez akkor megy szépen lassan vissza 50-48-45-42 stb lépésekben kb 2-3 másodpercenként.
Melyiknek higgyek? A régi gépen is kipróbáltam E8200 Core 2 duo, ott csak core temp volt és ott is ilyen szép lassú emelkedés majd lehűlést tapasztaltam. Ez az új konfig, meg ilyen ugrálást produkál ezeknél a progiknál, csak a gyárinál nem...
Mit tegyek? Ne aggódjak, vagy létezik ilyen hogy a proci egyik pillanatban 100 fokos, majd később 2-3 másodperc múlva már csak 30....
(gyári intel hűtő, gyári pasztájával, zalman z11 jól szellőző házban)
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Van egy amd a10 5800k procim ès leakarom cserèlni a gyári hűtèst ès van kèt jelöltem..
Cooler Master Hyper 103
Vs
Artic Frezeer Pro7 rev2
A cooler master kb 400ft vel több ès kèken világìt.. de semmi infot nem nagyon találok rola tapasztalatokat vèlemènyeket..
Meiket tanácsolnátok meik a jobb.. ami halk is.. a keretbe ennyi fèr max 6ezer ft... -
Trojan64
csendes tag
Kéne egy kis tanács a témának megfelelően:
Alaplap: ASROCK FM2A75 Pro4-M
Ház: Codagen 6220 ATX
Processzor: AMD Athlon X4 750KGyári hűtőt szeretném lecserélni valamilyen halkabb egyedre. Elkezdett búgni és egyre erősödő majd elhalkuló elektromos zajt ad ki. Az UEFI-ben Level 2-n van.
Max 3500FT lenne, hűtéssel eddig sem volt gond.
1. KÉP
[google kép ~ a gyári venti a lényeg]
PATRIOT 8GB Viper 3 DDR3 van a gépben az egyes és hármas slotban.Ahogy olvastam ezek megérik az árukat, de megférne a ramok mellé rendesen? (ha kell átrakom másik slotba csak menjen DC-ben)
ARCTIC Alpine 64 GT 84x102x65mm
Arctic Alpine 64 Pro Rev 2 105 x 113 x 84 mm.(sanszos, hogy nem)
EKL Cold Tower Merlin EditionElőre is köszönöm!
-
bombibmw
veterán
Kell nekem a Shadow!!!
Remélem,minél hamarabb megérkezik ide is,vagy legalább Merlinéknek lesz belőle.(#54789) Apollo_21:
A Phankit nem adom semmiért.
Valahogyan csak kiszorítom majd a Shadow árát egy próbára. -
Potzee
addikt
válasz
Casanova* #54785 üzenetére
A korábbi hsz-ben leírtakat fenntartom!
Az SCASR-1000 az Ashura cikkszáma, szóval Ashura vagy SCASR-1000 ugyanaz.
Szerintem nálunk csak ez kapható, a jubileumi Shadow és a "burkolatlan" nem (még nem) -
salieven
aktív tag
Múltkor leszóltátok itt az Arctic Colling ventiket amit linkeltem. Most jött mail, sms meg miegymás hogy holnap itt lesz a H80i-m. Kérdem én akkor milyen ventilátorokat ajánlotok rá ami PWM-s?
-
Casanova*
veterán
lenne egy hülye kérdésem!
mi a különbség SCYTHE Ashura SCASR-1000 és a sima SCYTHE Ashura között?
egy boltba lehet kapni a kettőt,SCASR-1000 verzió 110 ft-al drágább!
még az lenne a kérdésem,hogy ez a hűtő elfordítva (le és fel fújja a levegőt) elfér rendesen a ramoktól?
-
GrooveHero
addikt
válasz
Potzee #54774 üzenetére
Hm..most elég erősen elgondolkodtam, nem hagy nyugodni ez a Corsair cucc. Nem tudom beférne e a házamba. Nekem egy kicsit másabb az Advanced II, nincs olyan gumis cucc az alaplap mögött a kábelmanagementnek. Gondolom ez már az USB3-as verzió lehet. Nekem még az USB2-tes van. Mondjuk nem gond, alulra is be lehet etnni egy dupla radiátort, elvileg oda is el kell, hogy férjen. Már ha egyáltalán szélességére elfér, lehet, hogy csak 120-as ventiket lehet felfogatni, akkor a 140-es furatok miatt bukott a mutatvány
-
bombibmw
veterán
válasz
GrooveHero #54772 üzenetére
Nem linkeli valamiért.
Az Aqua-t szerettem volna,ahol 12990,-
Jó a H110 is,csak drága.
Csúcs léghűtőkkel van pariban.
Viszont nem fér be,most néztem,de a H100i befér. -
GrooveHero
addikt
válasz
bombibmw #54770 üzenetére
Köszi a tippeket
Bocsi, az le is maradt. CoolerMaster Advanced II
Esetleg még elgondolkodtam a Corsair H110-en. Ér vajon annyit amennyit? Bár tudom ez inkább vízhűtéses téma, de hátha vkinek van már tapasztalata vele.
and1ao köszi neked isMindjárt megnézegetem az ajánlott típusokat.
szerk: A Scythe Ashura linkje sajnos nem jó
-
and1ao
őstag
válasz
GrooveHero #54769 üzenetére
Thermalright Macho 120, vagy Alpenföhn Matterhorn Pure.
bombibmw.: De az Asura már 13k
-
bombibmw
veterán
válasz
tboy93 #54768 üzenetére
Szia!
EKL Cold Tower van ennyiért,vagy aprórl valami hőcsöves megoldás a kereteden belül.(#54769) GrooveHero:
A Scythe Ashura-t ajánlanám ilyen árban.
Halk és nagyon hatékony.
Mondjuk kellene a házad típusa is,úgy könnyebb lenne. -
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Kb 10-12k-s kategóriában melyik a legjobb hűtő, amit 1155-re lehet szerelni? 3770K-hoz kellene majd. Hogy milyen alaplapba? Nem tudom, két választás van: Asrock Z77 extreme 4, vagy Biostar Hi-fi Z77. Előbbinél nem biztos, hogy kelleni fog hűtő, mert felmegy rá a 775-ös is elvileg, amim most van. De ha a biostar lap lesz, akkor ahhoz mit ajánlanátok az említett összeget figyelembe véve?
Köszi előre is a segítséget -
AMD Phenom II X4 965 processzoromat szeretném felhúzni, 4ghz-re. Még gyári hűtőm van. Tegnap 3.4ghz-ről felhúztam 3.8-ra minden gond nélkül, a rendszer stabil (1.42 fesz). Egyetlen problémám, hogy 65C maximális terhelésnél lehet hogy kicsit sok. 5-6-7-ezer Ft körüli hűtőt szeretnék venni, olyat ami 4ghz-re húzva is 60C alatt tudja tartani a processzort. A másik probléma a miniATX-es (AM3) alaplap (ház normál), nem tudom, hogy mi fér ebbe bele.
Ha újat veszek mit ajánlanátok? Illetve ha használtat vennék, mit ajánlotok innen prohardverről, aminek cserélhető ventije van és Budapesti eladó?
Segítsetek hűtőt választani! Előre is köszi!
-
vadallat88
tag
[link]
erre mégvalmi? -
syberia
veterán
válasz
Potzee #54764 üzenetére
Megnézegettem de a kolléga tesztjének elolvasása után elhessegettem a gondolatot hogy erre cseréljem le az Elite 331 házikómat.
-
Potzee
addikt
válasz
Orf3usz #54763 üzenetére
Igen. Kolink CXA SA01 6.2k-ért szerintem teljesen jó!
-
Potzee
addikt
válasz
eldvor #54759 üzenetére
A házad pontos méreteit sajnos nem találtam. Itt a forgalmazó 160 mm-t ír max. cooler magasságnak, de a hagyományos mérési módszer a biztos! Mérd meg a CPU tetejétől a ház oldallapjának síkjáig a távolságot!
A 145 mm magas True Spirit 120M biztosan befér, szerintem a 150 mm magas Macho 120 is. Egy 156-159 mm magas Mugen 3/4 miatt már mérnék...
Kolink táp? Hát, igen...noname hitvány minőségű belsőre épül...nem biztonságos!
Az adatlapodon szereplő konfigodhoz elegendő egy minőségi 400/450W-os táp. pl. GIGABYTE GE-C420 vagy egy Chieftec CTG 450 80P. Ezeknek alsó tápos házba ugyan rövidek a kábelei de + párszáz forintért vehetsz 12V-os hosszabbítót vagy hosszabb kábelekkel egy CTG 500 80P-t.Egyre jobban tetszik ez a Kolink ház...a domború oldallap miatt befér az a 150 egynéhány miliméteres cooler...
-
Orf3usz
tag
Sziasztok. A CM Hyper 212 EVO hűtő belefér a Kolink CXA SA01 házba?
A hűtő oldalán azt írja, 120x80x159 mm a mérete, a ház oldala meg max 160mm-t ír. Kicsit félek hogy az a +1mm a valóságban negatívba megy át
alaplap:ASUS M5A97 EVO R2.0 proci:AMD FX6300 RAM: Kingston KHX1600C9D3P1K2/8G
Köszi, Orfeusz -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni , AMD FX-8350 4.5GHz -ig megy szépen (hőfok) a Scythe Mugen 4 -el (2 ventis) - /PWM -es mind2/ - és érdekelne, hogy mi a legjobb hűtő az említett FX -re !?
(mondjuk 5GHz -t ami bírja hűteni megfelelően - ha van ilyen hűtő persze....)
Mik a lehetőségek léhűtő és vízes írányba ?
Előre köszönöm a segítséget !
L
-
xtevo
őstag
-
eldvor
csendes tag
Hali!
AMD X6 1075T-re elég egy Scythe Big Shuriken? Tuning nekem nem szempont csak, hogy halk legyen. Normál méretű ramok elférnek tőle? -
chop
őstag
Sziasztok!
Van tippetek arra, hogy ebbe a házba beférne-e egy Arctic Cooling LP11-es hűtő? (MSI H81I deszkával)
Köszönöm.
-
-
and1ao
őstag
2500 RPM-en ott nem kevés a hang sőt ellenben sok, de közbe szerkesztettem ám ha figyelted. Alacsony fordulaton semmit nem ér.
Vagy ha neked ez nem érdekes akkor tehetsz rá egy Scythe GT ventit lehet pörgetni orvézésig és még a hajadat is lefujja csak kérdés hogy megnem süketülsz e közben. -
fLeSs
nagyúr
-
and1ao
őstag
Ez egyszerű fizika és van rá egyszerű és szemléletes példám is. Tedd a kezed a szád elé és próbáld meg leszívni róla a levegő és ráfujni megtapasztalod mi a különbség közte. A legjobb az ha levegő mozgásenergiáit felhasználod és a meleg levegő felfelé száll. ott a legkönnyebb a venti dolga. A második leghatékonyabb megoldás a push-pull rendszer megtolja a venti a bordát levegővel majd egy mögötte lévő ház venti azt onnan elszívja. Így is szökik el levegő oldalt ezért kevésbé hatékény.
Amit te szeretnél ott nagyon kell pörgetni a ventit hogy hatékony legyen. -
-
Goldmen75
őstag
Sziasztok!
Helyzet a következő, adott egy 29 290 vga, rászerelt Alpenföhn Peter hűtővel, ami által a házban melegebb lett ugye de a vga csendesebb s hűsebb, ellenben a cpu-n (i7-4770) lévő Hyper 212-es hűtő nehezebben teszi a dolgát. Kérdezném, mit javasolnátok rá, vízhűtést?!
Amiket néztem corsair-ek, Alpenföhn wasser pl...
Köszi! -
fLeSs
nagyúr
válasz
Potzee #54737 üzenetére
Köszi.
Találtam egy tesztet 212 EVO vs 120M témában [link]
Azt írják, hogy PWM-en szabályozva a 120M a jobb.Még egy kérdés: van különbség abban, ha a ventit nem a ramok felöli oldalra, hanem a másik oldalra teszem, hogy a házhűtő felé fújja (tehát a bordákról elszívja) a meleget?
-
Sziasztok!
AMD Phenom II X4 965 processzoromat szeretném picit felhúzni, a közeledő VGA csere miatt, 7870 kerülne be az 5770 helyett. Még gyári hűtőm van. Ma 3.4ghz-ről felhúztam 3.8-ra minden gond nélkül, a rendszer stabil (1.42 fesz). Egyetlen problémám, hogy 65C maximális terhelésnél lehet hogy kicsit sok. 5-6-7-ezer Ft körüli hűtőt szeretnék venni, olyat ami 4-4.2ghz-re húzva is 60C alatt tudja tartani a processzort. A másik probléma a miniATX-es (AM3) alaplap (ház normál), nem tudom, hogy mi fér ebbe bele.
Segítsetek hűtőt választani! Előre is köszi!
A processzort húzásával mennyivel nő a fogyasztása? 460-as gigabyte táp remélem elég lesz
-
Potzee
addikt
A Silentpcreview passzív tesztje egy 130W-os i7-965-tel.
Thermalright HR-02 Macho - SilverStone Heligon HE02 - Thermalright HR-22 - NoFan CR-95C Copper -
-
and1ao
őstag
válasz
hirschtec #54735 üzenetére
Ha úgy vesszük ahogy felsorotam amit mondtam hogy új Gaia ami 8k körül van, annál semmivel nem tud többet, és spóroltál egy keveset max a különbözetből majd megdobot egy uj ventivel, a használt Brocken ha van akkor jobb mindkettőnél, az ujnak elég borsos mármost ára, Ott a +800 forintos Matti Pure ami meg nagyából egyszinten van a Brockennel AMD-n (Intelen jobb)
Szóval nálam Gaia, Matti Pure lenne a prio attól függ éppen mennyire szorít a nadrágszíj.
Esetleg érdeklőd meg a nagy varázsló Merlint hogy nem-e tud beszereni Gammaxx S40-et. és milyen áron ha 8k körül van az is jó lehet.
-
-
and1ao
őstag
válasz
hirschtec #54721 üzenetére
Xigmatek Gaia, használt Brocken (láttam aprón mostanság) vagy egy nagyon kicsivel 10k felett Matterhorn Pure ~10-11k között, TR macho 120 ez már inkább 12k.
AC A30 ez only AMD szvsz intelre nem lehet feltenni ha lesz platform váltás.(#54723) salieven.: köszi infot róla biztos vagyok benne mostmár hogy soha nem fog a fejembe még csak megsem fordulni 412
.
A ventivel meg csövörből vödörbe de te tudod(#54732) fLeSs.: Azt hogy ökörség, bár mihez képest legjobb.
-
Bici
félisten
A második kérdésedre válaszolva, egy 2004-ben vásárolt PrimeCooler hűtőhöz adott zacsis fehér pasztát használok azóta, és még nem fogyott el. Kb. 10gr.
Mondjuk én nagyon keveset használok, és úgy szoktam csinálni, hogy a közepére rakok csak és körkörösen mozgatva szétkenem. Eltart egy ideig, míg nem érzed már a surlódást.
Így minimális mennyiséget használok, és utána alig akar lejönni a hűtő a prociról. Állítólag ilyenkor a legjobb a hővezetés.
VGA-nál macerásabb az érzékenyebb felépítés miatt, de ott kisebb is a felület, amire kell a trutyi. -
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Külföldi oldalakon nézelődve eléggé az az egyöntetű vélemény alakult ki, hogy a sub-$50 ársávban (ami itthon kb. 10000 forint alattit jelent) a Cooler Master Hyper 212 EVO a legjobb hűtő.
Ti mit mondtok, tényleg ez a legjobb?Illetve egy talán hülye kérdés: egy 8 gr-os tubusnyi Arctic Cooling MX-2 elég lesz egy procira és egy VGA-ra?
-
Bici
félisten
Sziasztok!
AM3/AM3+ hűtőket rá lehet rakni FM2 procira?
Arra gondoltam, hogy az A4-4000 procimat sokkal halkabban tudná hűteni egy AMD FX proci gyári hűtője.
Kössz!
-
salieven
aktív tag
válasz
hirschtec #54721 üzenetére
Nekem az FX-6100m most egy Cooler Master Hyper 412 SLIM hűti és 4GHz-n megy a proci. Max amit mértem vele 100%-s terhelésnél 57 fok. Na ugyebár ez játékok és más egyéb dolgok futtattása közben jóval kevesebb azért. Én pl ezt ajánlanám és mivel én most cserélem le így van is egy feleslegessé vált eladó darabom belőle.
Persze kérdés befér e a házadba a maga 160mm magasságával.
-
salieven
aktív tag
válasz
Nokedli92 #54720 üzenetére
Most vettem Corsair H80i-t. Hétfőn jön meg de ha igazak a hírek és tényleg hangosak a gyári ventik akkor meg venni kell mellé 2db Arctic Cooling F12 PWM-s ventit amit még szabályozni is tudsz. Jó kis ventik, olcsók, halkak és nagy a légszállításuk. Én mindenképp ilyenekre fogom cserélni a gyári ventiket.
(#54719) xtevo: böszme cucc nagyon bejön
csak fura lenne számomra hogy nincs rajta venti
-
hirschtec
csendes tag
Hali, max. 10 ezer Ft értékig keresek processzor hűtőt, lehetőleg halk és hatékony legyen. A procit szeretném némileg húzni.
Processzor: AMD FX-6300
Alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3P
Ház: Zalman Z9 Plus
Memória: KINGSTON 8GB HyperX -
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Milyen processzorhűtőt ajánlotok 25.000ft-ig?
A fő szempont hogy halk legyen.
Most egy AMD FX-4100 proci van bent gyári hűtővel és nagyon hangos! Én konkrétan a Corsair H80i-ra gondoltam de annak a hűtőjére is hangosat írtak, de ha azt kicserélem akkor már majdnem 30.000ft-nál tartok. Noctua-t meg azért nem akarok mert hatalmas.
Valami vízhűtésren gondolkozok inkább. Később egy FX 8350-es procit szeretnék.Ház: COOLERMASTER RC-311B-SKN1 Elite 311 Ezüst
Memória: 2db KINGSTON 4GB ValueRAM DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G
Alaplap: Asrock 990fx extreme4Tuningolni is szeretném a procit. Szerintetek ezekkel a komponensekkel mennyit lehet kihozni a prociból, ha az általatok ajánlott hűtővel hűtöm?
-
Bici
félisten
Szaisztok!
Halk FM2-es hűtőt keresek 65W-os procira.
Leginkább a Zalman 7700CU-hoz hasonló típus érdekelne, mivel kifejezetten halk gépben lesz, és emiatt alig van légáramlat a gépen belül. Szeretném, ha az alplap és a környező alkatrészek is kapnának némi szelet. Gondolom, így magasabb élettartamot várhatok el.Köszi!
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Keresek Gelid GC Extreme 10g CP thermal pasztát.
Ha tud valaki ilyet hozni nekem jó áron, kérem ne tartsa magában.
Vagy van ennél jobb ötletetek a Coolaboratory Liquid családon kívül?Köszi!
-
xtevo
őstag
válasz
bombibmw #54714 üzenetére
Ma duplán jó napom volt, megjött ez, és még élek is...
Sőt, megnézte, és mondta hogy nem gondolta volna, hogy befér, de tetszik is neki... Nők, ki érti őket?!...
Ventivel majd tesztelem, csak egy több szabadidő kéne... Nemcsak felfogató van, hanem ilyen műanyag gumicucc, ami hivatott kivezetni a levegőt, illetve rávezetni a hátsó 12cm-es házventire. Borzasztó csúnya
-
potkem
aktív tag
Üdv.
Eddig Scythe Ashura dupla ventilátorral szerelve volt a cél.De rátaláltam a Zalman CNPS12X-re.
Kérnék szépen egy véleményt.
Melyik lenne a jobb választás? (a szörny egy i7-4770k) -
xtevo
őstag
válasz
Potzee #54709 üzenetére
Azért, hogy negatívumot is mondjak: jóval szélesebb, mint a Macho Rev.A (BW) próbáltam több módon felszerelni, de talán így a mostani állásban a legjobb, bár nem szempont a levegőáramlás...
Intel lévén 4 állásban is fent volt, az egyikben eltakarta a PCIe slotot, másikban a hátsó ventire lógott rá, harmadikban teljesen letakarta a memóriákat, és a negyedikben van most. Illetve a szélessége miatt 1db alaplapi csavart nem tudtam rögzíteni... nem fértem hozzá.
Kinézetre viszont világbajnok, teljesítményben pedig jobb (eddig) mint a "kis" Macho, hehe már a HR-02 lesz a kis, nem a 120 -
xtevo
őstag
válasz
Apollo_21 #54695 üzenetére
@and1ao
Köszi, szigorú nagyon!@Apollo_21
Azért nem (teljesen) e-pénisz növelés miatt vettem HR-22-őt, hanem mert brutális számokat hozott silentpcreview tesztjében is, mellesleg HR-02 továbbfejlesztése és jobban tetszett, mint a Heligon.
@Potzee
Elnézést Uram!Merlin mondta, hogy nagy rá az érdeklődés, csak 1 db-ot kapott... később azért szerintem nagy duzzogva Te is boldog tulajdonosa leszel majd ennek a dögnek...
Vaaaagy NoFan az Nálad simán működőképes lenne, mivel nagyobb ATX házad van, nekem ugye mATX révén nem is fért volna be, és azért egy bazinagy "radiátor" a gépben igencsak növelné Neked is az e-péniszed.
Teszt még nem volt.
Összehasonlításképpen egy kis idle:
ThermalRight Macho Rev.A(BW) 40-45 fok (Revoltec paszta)
ThermalRight HR-22 30-35 fok (TR gyári paszta) -
bombibmw
veterán
válasz
hentes77 #54704 üzenetére
Ha ennyit költenél,akkor mindenképpen a Phanteks-et ajánlom,minden tekintetben nagyon jó.
Viszont csak akkor lehet rá szükséged,ha 4,2 fölé is húzod majd a procit,mivel a Haswell ezen órajel felett kezd el igazán forrósodni.
A másik,hogy ha magas ramjaid vennek,akkor az első ventit meg kell emelned,ami azt eredményezi,hogy kb. 185mm lesz a cooler magassága.
ha alacsonyak a ramok,semmi gond nem lehet.
Ha nem tervezed jobban húzni a procit,akkor elég lehet egy Scythe Ashura is,emellett elférnek a bitang magas ramok is. -
hentes77
csendes tag
Sziasztok! cooler master storm stryker házba i7 4770k procihoz milyen hűtőt ajánlanátok? Halk jól hűtsön, és megbizható legyen. Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 10
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest