- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ASUS notebook topic
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsu21
aktív tag
ÉS A Z600-AS EBEFÉR EGY 20 CM-ES SZÉLES HÁZBA
DE SZERINTED MELY TUD TÖBBET A KÉT HŰTŐ KÖZÜL ???
A Z600 TUDOM HOGY NEM GYENGE PASSZÍVAN SEM DE ERRŐL SEMMI TESZTET NEM TALÁLTAM
Thermaltake CL-W0076D BigWater 745 belső vízhűtés -
csucsu21
aktív tag
beruháznék egy proci hűtőbe szerintetek melyik legyen
COOLER MATER HYPER Z600 VAGY ˙( VÍZHŰTÉS ) Thermaltake CL-W0076D BigWater 745 belső vízhűtés
A KETTŐ KÖZÜL MELYIK JOBB EGY INTEL Q9450-ESRE -
yolan
őstag
Sziasztok!
Egy e5200-re keresnék ideális hűtőt.
Minél olcsóbbat, minél halkabbat és minél hűtősebbet
Köszönök előre is mindent.
Üdv, yolan. -
zsolt1129
addikt
válasz
elfelejtette #10186 üzenetére
Ez az ilető aztán tényleg nem spórolt a pasztával
.
-
Henk
veterán
De miért fontos minden áron a csavaros rögzítés?Pattintós is jól szokott tartani.Én vennék a helyében egy freezer 7pro-t vagy egy hyper 212-t.Esetleg ha nem ragaszkodik az újhoz akkor geminII S-ből egy használtat mert az ugye csavaros.Vagy ha elég barkács hajlamúak vagytok akkor átmenő csavarral meg távtartokkal bármelyiket megtudjátok oldani csavarosra csak nehogy zárlat legyen.
-
Gerisz
addikt
válasz
elfelejtette #10186 üzenetére
Nem rossz! Nem rossz!
Ez olyan mint haverom elkérte a pasztát a koliban! (hétvége levelező)
Odaadtam a fehér gagyit! Hozza vissza rendesen hiányzott belőle. Mondom mit csináltál te, hova kented? Azt modja a procira meg a hűtőre.
Mondom fasza! erre vastagon a hűtő meg a proci, össze vissza kenve, folyva. -
Henk
veterán
válasz
jayjay #10182 üzenetére
Hát az AC azért jobb mint a gyári hűtő,de a 30 fok az nagyon jó.Az,hogy a hűtőt mozgatod még nem probléma mert ha a helyére kerül és felfekszik rendesen akkor a paszta úgyis elterül alatta.Viszont ha túl sok van rajt az valóban nem jó,én csak egy vékony rétegben szoktam felkenni,hogy az apró egyenetlenségeket kitöltse.Nem kell,hogy a hűtő kipaszírozza oldalt mikor a helyére teszed.
ImI87: ilyen árban csavaros felfogatású hűtő talán csak a CM geminII S van.Bár lehet az is drágább kicsit.Esetleg valami régebbi Zalman azok is csavarosak,7700-as széria.De azok meg sima tömb még,no hp.
elfelejtette: szerintem hibátlan. -
ImI87
őstag
Hello!
Tudnátok ajánlanátok v.mi középkategóriás hűtőt, ami szigorúan NEM push-pin-es rögzítésű?
Egy E7400-ra lenne, kis tuninggal, tehát nem kell komoly darab, de a gyári hűtőnél mindenképpen jobb legyen. Ár is fontos, max 7-8K-t szánna rá a haverom.Köszi!
ImI
-
jayjay
tag
Nem.Alapon megy minden.Azért kérdeztem, mert valaki azt írta, hogy neki 30fok körüli egy AC 7-essel 1000-es fordulaton.Nehezen akartam elhinni.Lehet gondolom az is a baj, hogy a procihűtőt mozgattam egy kicsit mikor szereltem és nem fekszik rendesen a pasztán.Lehet az is a baj, hogy sok volt a paszta rajta?
-
jayjay
tag
Ha esetleg lenne valakinek Q9300-a a topikban és mondana nekem egy idle hőfok értéket örülnék.Az meg tökéletes lenne, ha egy Hyper 212, vagy AC F7Pro lenne rajta.A ventifordulatszám is kellene.
Amúgy ezek az értékek jók?
1800ventifordulaton
idle cpu 34fok
cpu 1, 2 51fok
cpu 3,4 44fok
1000-es ventin ezek az értékek kb 6fokot felmennek -
m1sk4r
aktív tag
Üdv.
Van a Speedfanon kívül más használható fordulatszám-szabályozó progi, mert az nem támogatja az alaplapomat? Egy CM Hyper TX2-t kellene szabályozni, mert maxon pörög és úgy olvastam ez nem tesz jót a ventinek.
-
Gerisz
addikt
Egy picivel sem alacsonyabb mint a többi ilyen méretű hűtő! Egyébként az alacsony hűtőbordás ramok simán beférnek alá, mint pl a HyperX (Öcsémét néztük) a Reaper már flexel csak.
Ez a döntős dolog elég érdekes! Minden hűtőt lehet dönteni csak jó erős kéz kell hozzáUtána hogy még működik-e azt nem hiszem. Látszik, hogy ezek az írások nem tapasztalatok inkább a képzelet szüleménye!
Azért miért rinyálnak, hogy az oldallapról le kell venni felőle a ventit nem is értem!
Mi a fenének törik meg össze vissza a légáramlást! -
ABee
tag
válasz
Gerisz #10176 üzenetére
Hoppá bocs! Úgy értettem hogy alacsonyan van a borda és a ventillátor... Amúgy azt hiszem newegges hozzászólások közt olvastam a légáramlásos dolgot ott meg azért írogatnak elég lámák is. Az egyik szerint elállja a légáram útját a másik szerint meg AMD foglalaton dönthetô a 212, hogy az alaplapi alkatrészek is kapjanak egy kis légáramot. Picit lol...
Mindenesetre kösz mégegyszer a segítséget!
-
ABee
tag
válasz
Gerisz #10171 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Először én is gondolkodtam a 212-en meg még geminiket nézegettem. A 212-ről olvastam hogy eléggé ott van de nem hűti a feteket meg sokan mondták hogy eléggé alacsony, ütközhet a ramokkal és akadályozhatja a légáramlást a proci körüli alkatrészeknél. A geminik meg jól hűtik az egyéb alkatrészeket. Aztán azon kaptam magam hogy picit elszálltam és olyan vagyok mint ifj. Véér István. Rájöttem hogy semmi szükségem 10e Ft-os majdnem 1 kilós batárokra a gépemben. Jó lett volna valami csavaros rögzítésű fél kilós csendes kis hűtő. De asszem mégiscsak tx2 lesz venticserével. Nézek rá valami csendes PWM-est.
Apropó... Amikor kicserélted a ventit mijen modellt tettél rá? Előtte és utána mennyi volt a procihő? Csakhogy ne kövessem el ugyanazt a hibát mint te.
-
elfelejtette
veterán
válasz
adamssss #10173 üzenetére
Jótékonyan befolyásolja, és egyben hasznosítja is. A légáramlás azért kell, hogy a Mugen2 ventije hűvösebb levegőt toljon a lamellákra, ezáltal jobban hűtsön. Egyben a ventijével fel is gyorsítja a házventik által keltett légáramlást, ezáltal az egyéb alaplapi alkatrészek és a ramok is hűvösebbek lesznek.
Üdv. -
A házban a légáramlást mennyire befolyásolja a mugen 2?
-
Gerisz
addikt
A foglalatot nem töri a TX2
A lapáttörést abszolút nem hiszem gyakorinak!
Nekem 2db volt egy most is van az Öcsém E8400-án.
Ventit lehet nagyon egyszerűen cserélni a tx2-n bármilyen 92-re. Én is megtettem egy AC-ra, de megbántam, mert nem tudta azt produkálni mint a gyári ventivel! Akkor eladtam vettem a 212-t -
ABee
tag
Sziasztok!
Épp gépcsere előtt állok, egy 720 Phenom II BE-t kellene hűteni amit szeretnék olyan 3,5 környékére húzni. Olvastam hogy sokat ajánljátok a CM tx2-t és az AC 64 Pro-t. Problémám ezekkel csak a sokat emlegetett lapáttörés a tx2-nél és foglalattörés a 64 pro-nál. Utóbbi azért is probléma mert egy Giga ud4p-be kerülne a proci és annak a foglalatán csak két pecek van.
Kérdéseim a következőek: Lehet olyan alkatrészt kapni ezekhez ami lehetővé teszi a csavaros rögzítést? Valamint lehet rajtuk cserélni a ventillátort? A tx2 rögzitése is olyan feszes hogy letörheti a foglalat peckeit vagy ez inkább csak a 64 pro-nál jellemző?Esetleg tudnátok ezek helyett hasonló tudású csendes csavaros rögzítésű hűtőt ajánlani hasonló az árfekvésben?
Előre is köszi a válaszokat!
-
butch1
csendes tag
Hello, le kell cserélnem egy AMD Athlon 64 3200+ régi gyári hűtőjét . Én egy AC Alpine 64 GT-ra gondoltam mert minimálisan akarok erre most költeni , szerintetek ez megfelelő lesz hozzá ? ( nincs semmilyen tuning ). Esetleg ajánlhattok valami mást is alacsony áron. kösz
-
Womack
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok nekem Q9400 valami jó hűtőt ajánlani. Tunning nem nagyon lesz de a gyárival mégse nagyon akarom hajtani.
köszi
-
pilsner
aktív tag
sos! gondoltam újrapasztázom a hűtőt(AC MX-2-vel), az nem árthat, de az történt, hogy a proci hozzáragadt a hűtő aljához, és most nem tudom leszedni. nem akarom erőltetni, de így vissza sem tudom tenni. valakinek javaslata, hogy tudnám leszedni?
-
pilsner
aktív tag
5200+ x2 prime-al tesztelve 60°C-os. max terhelésen a chipset 60+°C. most egy asztali ventillátor fújja a levegőt max fokozaton a gépházba, így ha játszok nem szaggatnak a játékok, ha kikapcsolom igen. szükséges lenne vennem cpu és chipset hűtőt is? arctic cooling freezer 64 pro és 64 lp közül melyik lenne a jobb megoldás?
-
Henk
veterán
válasz
RapUGround #10156 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges,csak + pénz és zajforrás.Egy ventivel is tökéletesen ellátja a feladatát,mindezt úgy,hogy a lap szabályozza is,hogy ne menjen mindig full fordulaton.
-
RapUGround
tag
Én viszont a Mugen 2re elképzelésem szerint két ventit raknák rá ami a két oldalon bordák közül szívja ki a levegőt. Szerintetek értelmes megoldás?
-
Henk
veterán
válasz
adamssss #10154 üzenetére
Az Orochi gyengébb teljesítményben,amúgy az is elfér.Legalábbis nálam a Ninehundred-be éppen befért.Nem éri meg azt venni mert még drágább is,hacsak nem az a cél,hogy a tiéd legyen a legnagyobb hűtő.
TheChos3nOne: azért nem általános,hogy valaki 220V-os ventit tegyen a cpu hűtőre.
Normál körülmények között szerintem a Mugen2 győzne,főleg,hogy gyárilag egy pwm-es venti van rajt ami állítólag nem megy magas fordulaton még terhelve sem. -
Egy Scythe orochi megéri vagy már fölösleges?
Ja és egy cooler master cm690-ben szerintetek elfér mind a kettő?
vagy csak a mugen 2? -
Henk
veterán
válasz
RapUGround #10149 üzenetére
Van még pár hűtő ami szintén jó lenne,de vagy gyengébb teljesítményű vagy többe kerül azért gondoltam,hogy ezért az árért ez a legerősebb jelen pillanatban.Mondjuk elég nagy borda a magasabb hűtésű ramoknál gond lehet vele.Ezt érdemes elötte megnézni.Meg,hogy a ház milyen széles és elfér e benne.
-
Henk
veterán
válasz
RapUGround #10147 üzenetére
Hát ha quad meg még tuning is akkor neked is a Mugen2 lenne a legmegfelelőbb,jelenleg talán a legjobb teljesítményű hűtő.(12k körül már lehet kapni)
-
RapUGround
tag
Szeretném ha valaki ajánlana valami jó teljesítményű hűtőt, 4magos procihoz határozottan magas tuningoláshoz. (nem extrém tuning) Ár azmindegy csak ne legyen 15knál több de ha minél olcsóbb az nem baj
.
-
Ja az alaplap nem ferdülhet el ettől a hatalmas súlytól vagy nem deformálódhat?
-
Köszi!
Nagyon tetszik esetleg még vmit vagy ez a legjobb?
-
Sziasztok!
Egy Q9550 vagy E8400-hoz/hez (még nem tom melyiket válasszam) szeretnék hűtőt venni. Úgy kb 10000-14000 ezret szánnék rá.
Pár tipp, hogy milyet érdemes venni?Köszi
-
Mystic
tag
válasz
SirKero #10132 üzenetére
Hali!
Ha igazán jó és halk hűtőt akarsz, akkor egy Cooler Master Hyper Z 600-at ajánlok, annyi a hátránya, hogy 1 kg a tömege és egy kicsit drága, viszont tuti jól hűt és ha nem húzod a procidat, akkor még venti nélkül is hidegen tartja! Ha viszont kell a tuning, akkor veszel rá egy halk ventit.
-
Henk
veterán
válasz
SirKero #10132 üzenetére
Ha 8k-t kiadsz egy hűtőért akkor ne ezt a Nexus-t vedd.Ennyi pénért kapsz szerintem erősebb hűtőt ami a tuningban jobban helytáll.
TheChos3nOne: ezt sajnos nem tudom megmondani mert nem ismerem a lapot.A hozzá kapott cd-n nincs valami progi hozzá?Giga is adja az easy tune-t a lapjaihoz. -
SirKero
őstag
Halihó!!
E7200 procira szeretnék hűtőt venni. Ezt a két típust néztem ki de az lenne a kérdésem,hogy a drágább megéri-e a + pénzt vagy teljesítményre egyformák. -
Henk
veterán
válasz
Robinhofan #10126 üzenetére
A freezer 7pro halkabb lesz és tudja is szabályozni a lapod.Esetleg nézd még meg a freezer xtreme-t.
TheChos3nOne: manuálisan mindet tudod szabályozni csak kell hozzá egy poti vagy előlapi panel.Függetlenül a laptól. -
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy Abit IP35-E lapom van , a kérdés az, hogy tudom-e valahogy szabályzoni a 3 illetve 4 pines ventiket
(fontos, hogy én tudom-e manuálisan, nem a lap magától
)
-
MmDorian
őstag
válasz
Robinhofan #10126 üzenetére
Elvileg nem hangos, asszem pwm-es venti van rajta, hogyha 4 tűs a csatija, akkor tudja szabályozni a lap.
-
MmDorian
őstag
válasz
Robinhofan #10124 üzenetére
Freezer 7, mert jobb
-
Robinhofan
csendes tag
Sziasztok!
Hűtőt szeretnék venni egy E7400-asra! Szerintetek melyik proci hűtőt válasszam?
COOLERMASTER Hyper TX2 v. ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO?A Tx2ről olvastam hogy eltörhet a ventije... Változott már ez valamit? Melyik a jobb/halkabb hűtő? Esetleg ha van más hűtő ami jobb ezeknél és 5-6 ezernél nem kerül többe az is érdekelne. Valamint a régi gépemből megmaradt egy Gigabyte g-power lite hűtő is? Lecseréljem mindenképpen a fent emlitett hűtők eggyikére vagy ezis megteszi?/Lehet hogy egy kicsit huzni fogom a porcit nem nagyon/
-
Henk
veterán
válasz
MmDorian #10120 üzenetére
Na igen ezt a kört már lefutottuk,hogy vegye ki a ventit és bármiylen hűtő befér,de ragaszkodik az oldalsó ventihez,ezért kell az alacsony hűtő.
kkrisi: szerintem olyan túl nagy különbség nincsen köztük teljesítményben,a Vendetta keskenyebb,nem foglal majd annyi helyet. -
Henk
veterán
válasz
Chosen #10116 üzenetére
Nem kell a házhoz rögzíteni megtartja a felfogatás.Én láttam olyan videot ahol az Orochi-t a gyári bepattintós megoldással tették fel és az is megtartotta.A hátlapi panel pedig ad annyi merevítést a lapnak,hogy nem görbíti meg a hűtő.Milyen bordáról van amúgy szó?
MmDorian: szerintem úgy számolta,hogy használtan volt 5k-ért xtreme és a Mini meg 8k-ért kapható.Az a gond nála,hogy van az oldallapon egy venti és nem fér el tőle a magasabb hűtő,ezért keresgél az alacsonyabbak között. -
Chosen
addikt
Ha van egy egy kilós hűtőm, ami nem pattintós, hanem backplate-es (nem tudom mi a magyar megfelelője) akkor azt kell a házhoz rögzíteni?
-
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10110 üzenetére
Ne tegyél a Ninja-ra 2 ventit mert felesleges,1 elég rá.Meg előre 1 befújó,hátra 1 kifújó és ez így elég is,a táp is kifele viszi a meleget.Az oldalsó venti is lehet,hogy dísz lesz mert asszem pont a cpu hűtő felett van és akkor pont a lamellák lapjára fújja a levegőt és nem át köztük.Szerintem ez sokat így nem változtat a helyzeten.
MmDorian: Ő most a mini Ninja-ról beszél. -
-
kkrisi
senior tag
És a mini ninja az nehéz tuningot is simán elbírná?Esetleg szerintetek érdemes +3000k-t befektetni egy mini ninjába mint egy freezer extrembe?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anime filmek és sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest