Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkrisi
senior tag
légyszi akinek freezer extrem hűtője van az írja meg a tapasztalatát róla! köszi
-
törölt tag
Üdv!
Melyiket vegyem?
ASUS Triton 88 vagy COOLERMASTER V8 fan
Esetleg jobb?
-
CséZé
őstag
-
Fecy
tag
Hali!
Ti melyiket alyánlanátok amd 6000+ x2-re:
Asus triton 70 vagy CM hyper tx2 vagy AC Freezer64 Pro?
Nem lenne tuningolva csak jóbb hőfok meg hang miatt lenne csere a gyári cooler!Elöre is köszi a segítséget!
-
Criton
veterán
Sziasztok !
E7400 -re milyen hűtőt ajánlotok ? Ami nem nagy, nem hangos - de jól is hűt.
Köszi,
Criton -
Gerisz
addikt
Szerintem attól jobbat ilyen méretben nem kapni, csak ugye nem olcsóság!
Passzívat meg végképp nem hiszem másttechnoboy19: Tx2, freezer 64
Én Tx2-t inkább vennék!AC-nál a Freezer Xtreme rev 2.
"Application:
Intel Socket 1366, 1156, Core i7, 775
AMD Socket AM3, AM2+, AM2 and 939
Up to 160 Watts " már az i5-ot is írhatta volna akkor -
technoboy19
tag
hali!
amd x2 5000 + brisbane magos procihoz milyen hütöt ajánlotok, kicsit huzni szeretném.
2.6 rol-2.8 vagy 3 ghzre
ár / érték arányban melyik a legjobb procihütö am2+ procikhoz? -
kkrisi
senior tag
Kinek van freezer extreme hűtője? Szeretném a segítségét kérni meg a tapasztalatát!
-
Gerisz
addikt
válasz
kkrisi #10377 üzenetére
Hát én már írtam itt, hogy én lecseréltem egy Pwm-es AC ventire mikor volt Tx2-m és rosszabb lett mint volt (no nem jelentősen de számokban igen) Nekem a gyári ventit is vezérelte a lapom.
Biza kenterbe vágta, szerintem ott már nagyon elmentek a kinézet felé és a többit elfelejtették. A tudásukhoz képest pedig nagyon drágák! -
Henk
veterán
válasz
kkrisi #10377 üzenetére
A tx2 talán egy hajszállal erősebb mint a 7pro,de ez adódhat abból is,hogy a legtöbb esetben a venti teljes fordulaton megy rajt.Ha teszel rá egy pwm-es ventit akkor lehet megszűnik az előnye,arról nem is beszélve,hogy akkor már jóval többe lesz.
De ahogy egy kolléga kifejtette egy másik topikban abból a pénzből már vehetsz egy freezer xtreme-t ami sokkal komolyabb hűtő és sokkal jobban jársz vele. -
kkrisi
senior tag
-
kkrisi
senior tag
Na nézegettem teszteket és a Vendetta nem igazán nyerte el a tetszésemet
elég ramatyult teljesít hangban és teljesítményben!
Tehát szerintem a tx2 és a pro7 között filózok! Ezek elbírnak egy enyhe tuningot is a 8200 cpu-m on?2.66ghz alapon
-
vPhis
tag
hali
van valakinek Thermalright SI 128-a? Tapasztalatok?
review nem kell, láttam vagy 20-at -
-
NEXT LP
tag
És a pasztázásról valaki?..
Csak annyi kéne, hogy hogyan tegyem fel. A CPU-ra kell, vagy a hűtőre? A használati útmutató azt mutatja, hogy a hűtőre kell és, hogy csak folyassuk rá a zacskóból... -
fireproof
őstag
-
CséZé
őstag
Hi!
Scythe Mini Ninja h áll passzív üzemben?
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Meg is jött a Vendetta 2, de volna egy olyan gondom, hogy még sosem pasztáztam.
Elmondaná nekem valaki rézletesen ennek a menetét ill., hogy mire figyeljek oda?
Hamar kéne válasz
Előre is köszi! -
fireproof
őstag
P31-ES3G alaplapon nincsen valakinek Arctic Cooling Freezer 7 Pro hűtője? Vagy nem tudja valak ihogy mindenféle beállításban elfér?
-
Henk
veterán
válasz
connector #10363 üzenetére
Ez a hűtő iszonyat drága és tuti,hogy ennyivel nem jobb mint egy 10-12k-s hűtő.Ráadásul azon is nagyon sűrűk a lamellák erős venti kell rá a jó hűtéshez,az meg nem lesz halk.Nézz meg pl egy TR HR-01 Plus-t azon milyen ritkák a bordák,az egy alacsony fordulatú ventivel is jól teljesít.Kicsit sajnálom is,hogy eladtam anno.
-
válasz
connector #10363 üzenetére
A pwm-es nem feltétlenül jelent egyet a szabályozhatóval. Ugyanis a lapod szabályozza , és nem pedig te, és ez nagy különbség. A 3pin-es pont hogy szabályozható akár egy potival , vagy panellal. A Noctua-nak ritkák a lamellái , szinte semmit nem jelentene hogy 1300 vagy 1600 rpm en jár a venti, de pl egy True-n nem mindegy, mert ott sűrűk a lamellák, kell erő , hogy kivigye onnan a meleget , 1000 rpm vagy 1600 rpm , akár 3-4 fok különbséget is jelenthet. A noctua néma, az biztos, amiatt nem kell aggódni, a tesztekben csak 2-3 fokkal marad el a többitől, de ez ritka, gyakorlatban inkább csak 1-2 fok lehet a különbség.
-
connector
csendes tag
Heló Henk!
Hát bizonx így igaz, itt már csak a szimpátia dönt, de mint említetted, döntő lehet az a "nem"PWM-es ventilátor a Noctuán. Megahalemsre [itt lehet kapni webshopban]meg vennem kellene mindenképp, ahhoz nem jár. Igen amúgy beszerezhető itthon is csak horribilis áron, de mivel kijárok 2hetente Olaszba munkám miatt, így ottani kapcsolatok révén hozzá tudok jutni (Prolimatech-hez).
Szóval most nem tudom, Noctua tetszetős mert nem olyan hatalmas, hozza a tesztekben a formáját a saját hűtőivel, csakhogy ugye fix fordulaton. Jó kérdés ha tennék rá egy PWM-es ventilátort, hogy teljesítene, pl egy 1600RPM-ig szabályozhatót. De ilyen tesztet meg még nem láttam sehol.Valakinek esetleg talán így tapasztalat róla?
Bizony a bordaméret nagyon jó hogy a TR és Noctua-nál kisebb, mint a Mugen 2-nél.
THX for ALL -
Henk
veterán
válasz
connector #10343 üzenetére
Ezt a polimatech hűtőt nem ismerem.Kapható ez itthon egyáltalán?
Amúgy ilyen kategóriában tényleg nemsok különbség van.A TR meg a Noctua előnye talán az,hogy a borda mérete nem olyan batár nagy.(bár ez lehet,hogy csak nekem szimpatikus)
A Mugen2-n meg pwm-es venti van,tehát ha a halk működés a lényeg akkor ez a hűtő lehet jó megoldás.De felesleges ragozni,ha egy árban jutsz hozzá akkor inkább a szimpátia vagy a kiegészítők segíthetnek a döntésben.
kkrisi: a freezer xtreme valószínű,hogy halkabb a nagyobb venti miatt.(max fordulaton)
De mivel pwm-es mindkettő így valószínű,hogy nem max fordulaton fognak menni tehát nehéz megmondani,hogy melyik lenne halkabb. -
kkrisi
senior tag
freezer extreme halkabb mint a 7 pro? esetleg a ventilyen milyen hosszú élettartamu?
-
buters
csendes tag
Még annyi kérdésem lenne hogy a cooler master tx2-je egálba van a AC Freezer 7-tel ? Vagy utobbi komolyabb hütö?
-
MmDorian
őstag
válasz
buters #10352 üzenetére
Nem kell annyit szánnod rá, ha csak 3G a cél, egy AC Freezer 7-tel simán megy annyit, és 5 ezer körül van. Ha tényleg van annyi fölösleges pénzed, akkor egy Freezer 7, rekesz sör kombó helyett vehetsz egy Ninja 2-t, ami röhögve elviszi venti nélkül is, és így tényleg hangtalan lesz.
-
buters
csendes tag
üdv
E5200-ra milyen hütöt tudtok ajánalni max 10eft-ig, ha 3ghz-re szeretném felhuzni?
-
fireproof
őstag
akor én is beruházok rá ha ti is így dicséritek
-
kkrisi
senior tag
Szerintem veszek egy freezer 7 pro-t aztán nem lesz problémám. Tudom rajta cserélni a ventit ha kell, elég halk, el fog férni maximum egy kicsit rosszabul teljesít mint a vendetta 1
-
fireproof
őstag
Vélemények erről a hűtőről?:? Erre a procira lenne : 45 perces teszt után
Esetleg valaki tud olyan boltot Bp én ahol olcsóbban beszerezhető ez a hűtő ?
-
G4ng3r
tag
Hihetetlen ez a fórum motor, nem elég, hogy csak szerkesztés után jelenik meg a kommentem 2. fele, de ha véletlenün valamit még javítanék azt át se szerkeszti...
-
G4ng3r
tag
válasz
Ha nem érdekel az ára, akkor egyértelműen a prolimatech a legjobb. Kis légszállítású ventivel ugyanúgy veri a mezőnyt, mint naggyal. Teljesítmény szempontjából most az a favorit.
Igaz hogy 5foknál nagyobb különbségeket ritkán látunk ezen a szinten, de sok embernek aprópénz az a pár ezer forintnak megfelelő különbség, és nem számít ha a legjobbaz akarják...(tűlünk nyugatabbra főleg), dehát ha itthoni helyzetet nézzük akkor mugen2, ami külföldi lapok a legjobb budget price hűtő...
-
válasz
akkor kinézet alapján dönts, vagy amelyikhez a szíved húz
2 max 3 fok különbség van a hűtők között , így teljesítményben szinte azonosak. Nem ez a 2 fok fog dönteni , hogy meglesz-e az X ghz
mod: dobj egy pü-t , hogy hogyan jutsz hozzá áron alul (persze ha publikus)
-
connector
csendes tag
Egyetértek veled, alapjáraton én sem látom értelmét a 2 ventilátornak, szinte csak pár fokkal viszik lejjebb a hőmérsékleteket. Igazából látom sokan egyszerre ár szerint ajánltok, és ez így is van jól. Én is így szoktam, csak most ezeket a hűtőkhöz egy áron tudok hozzájutni (pl Mugen 2 árával megegyező szinten). Mi a véleményetek, így is megérné a Mugen 2 és a TRUE?
Prolimatech Megahalems-ről mi a véleményetek a látott tesztek alapján?
THX az eddigieket! -
most nézem csak, 1366 osból nincs black , de a simához jól emlékeztem, jár venti. [link]
mod2: mivel nemnagyon lehet itthon truet kapni , ezért jobban megéri , ha veszel egy Mugen2-őt és rá egy Noctua ventit és még igy is max 16k ból jössz kimod:TOTAL LOKI : ha a gyári okozta , akkor megszűnik
-
Henk
veterán
A HR-01 nem fér el nála,azért kell az alacsony hűtő.
connector:A mugen2 a legolcsóbb és emelett talán a legerősebb is.Felesleges megvenni akár 3-4k-val drágább hűtőt ha max 1-2 fokkal jobb is nála valamelyik,ha jobb.A TR-hoz külön ventit is kell még venni.De 2 ventit rátenni is felesleges szerintem.
TOTAL LOKI: Cm hyper 212?
TheChos3nOne: TRUE black mennyivel drágább mint a Mugen2?Szerinted megéri a különbözetet?Meg szerintem ahhoz sem jár venti,bár nem biztos. -
válasz
TOTAL LOKI #10337 üzenetére
Cooler Master Hyper 212 jó lenne neked, 8,5k körül alkul.
Még tuningot is bőven fog bírni
connector: extrém tuning lesz , vagy átlagos? Ha fontos a hang , akkor a Noctuat tudom ajánlani, azon alapból 2 venti van. De ha extrém tuning lesz , akkor TRUE 120 , és az 1366-hoz talán még gyárilag is adnak ventit, ami folyadékcsapágyas (vagyis halk) ha jól emlékszem.
mod: mugen2 van egy haveromnak , de neki nem jön be a venti zaja
, a prolimatech drága , és talán még venti sincs hozzá, így marad a true és az U12P
-
TOTAL LOKI
tag
Hellosztok!
Vásárlás elé adom magam, mivel közeledik a nyár. E8400 Intel procim van, amin még gyári hűtés van, de mindenképpen cserélni szeretném. A gondom az hogy nem tudom milyet vegyek, ami csendes és jól hűt. Nem tudom hányan tapasztalták már azt amit én, hogy a gyári proci hűtő berezonál. Alapból hülye a felfogatása az Intelnek, de normálisan erősítetem rá a deszkára. Nagyon zavaró tud lenni ez a rezonálás.
Szóval olyan 7-8 ezer Ft.ig kéne valami jó kis hűtő, ami csendes és jól is hűt.Köszi a válaszokat.
-
connector
csendes tag
Sziasztok!
Stock cooler helyett keresek egy megfelelőbbet, egy i7920-ra. Tuning lenne, de a zajszint is mérvadó. Néztem teszteket sok külföldi oldalon, de szinte minden tesztben az i7-re tett azonos hűtők más-más értékeket kaptak. Ezért kicsit döntésben elbizonytalanodtam.
A kiválasztottaim:
Thermalright Ultra 120 eXtreme (Black ED.)
Mugen 2
Prolimatech Megahalems
Noctua U12P-SE1366
A sorrend is valamelyest így néz ki mostani a besorolásaim alapján.
A hűtőkre csak tuning esetben szerelnék 2 vetillátort +ba.
A fórumon körülnézve láttam, sokan Mugen 2-est választották, szép eredményeket elérve vele. Szerintetek melyik termék érné meg mind alap és tuning beállítások mellett az i7-esre?
Az érveket-ellenérveket, véleményeteket előre is -
kkrisi
senior tag
Milyen hűtőt ajánlotok Intel procira amely a kisebb hűtők közül (13-14cm gondlok) a legjobban teljesít?
-
vPhis
tag
halihó
nagyon gondolkozom egy Thermalright SI-128-on. A teljesítménye tetszik, ott nincs gond, de mindenhol 11k vagy afölött van, TTS-nél meg 5k.. lehetséges ez?
-
fireproof
őstag
köszi
-
fireproof
őstag
és venti is van hozzá alapból? meg azért kérdeztem mert lehet h tennék majd még 1 et rá. vagy az az 1 is sok?
-
-
fireproof
őstag
természetesen bármelyik BP i bolt jó (17.kerben lakom)
-
válasz
fireproof #10313 üzenetére
A noctua nem csak 1366-os , hanem az is jár hozzá
N520-at nem ajánlom, semmit sem tudok a hangjáról, 2 venti, dupla zaj.
Ott a Revoltec Pipe Tower Pro, 9k , és jár hozzá szabályzó is , venti is, és jó a teljesítménye.Akkor csak iponból veszed , vagy máshonnan is jó? ezt is el kéne dönteni , mert jó , hogy itt ajánlgatjátok a TRUE 120-at meg Xigmateket , de azoknak iponhoz köze nincs.
-
fireproof
őstag
persze késöbbiekben lesz tuning és a keret az 13.000 alatt kb
-
fireproof
őstag
ja aszt nem láttam
nem nekem LGA-775-ös kellene
-
fireproof
őstag
Intel procira akarom. ÉS ez milyen lenne ? [link]
-
Henk
veterán
válasz
chooky #10275 üzenetére
Az 1 képen lévő ventinek nem tudom pontosan mi a neve talán pci slot venti,de a kártya bővítő helyre fogatható a ház hátuljába.A 2 képen lévő dolgot egyáltalán nem ismerem fel.
A 3-as talán valami amd laphoz való cpu hűtő hátlapi panel.A 4-es meg szerintem egy házilag készített vga hűtő,amit csak a gyártója tud,hogy melyik modellekre passzol.
fireproof: az 5 hűtő közül amit linkeltél én a Vendetta2-t venném.Jó hűtő és nem foglal sok helyet.Bár azt nem tudom milyen procira akarod.
Jojj: az x48-dq6-on nincs a lap alján hűtőborda a cpu alatt?Nekem 680sli-ből volt dq6 és azon volt.Ott gond volt a cpu hűtő kiválasztása. -
fireproof
őstag
De a Mugen2 olyan ormotlannak néz ki
-
fireproof
őstag
Szerintem a választásom erre esik : [link] szerintetek?
megéri?
-
kelzsoca
félisten
-
Jojj
csendes tag
Gigabyte x48-DQ6 alaplapba milyen procihütőt vegyek? Az alapból a lapon lévő bordáktól elfér pl. egy Artic Cooling Freezer EXTREME vagy egy hasonló méretű hűtő?
-
válasz
puttputt #10300 üzenetére
félreértettél mindent.
Ezeket iponból ajánlottam, mivel ő azt linkelt, így gondolom onnan szeretne venni , iponon kívül még legalább 1000 és 1 hűtést tudnék mondani.A Noctua nem i7-re tervezett , hanem jár hozzá +1 venti és i7 felfogató, olvasd át, mit írtam
Boltban a Silent Square és az Arctic Squre 11 ezer körül alakul , így értettem, hogy olcsóbb is nála. A HR-01-et csak megjegyzésként írtam , ha nemszámít neki, hogy használt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest