- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ASUS notebook topic
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMedve
addikt
válasz
DarPet #11697 üzenetére
Mugent ajánlom én is!Ott a kép,hogy egy Q6600-al is megbirkózik 3,6GHz-en 1,44V-on,35°-os szobában!Pedig csúcson megnyalta a Quad a 180W-ot is!
De amin meglepődtem,hogy a ventijének hangja nincs.1200rpm-en nem hallottam.Ez a max fordulata.Ha lejjebb veszed még azt a semmit sem hallod!
Ezt ajánlom figyelmedbe!Szerintem ez mindent elárul a Mugen2-ről!
-
yolan
őstag
válasz
DarPet #11697 üzenetére
Z600 elég ritkán lamellázott, egy jól szellőző házban biztosan megbírkózik a 65 tdp-vel, esetleg egy mugen2 (12-13k), az sokkal sűrűbben lamellázott, így nagyobb a hőleadó felülete, viszont lehet pont e miatt kell rá egy alacsony fordulatszámú venti, mitomén, pl 300-500rpm-es, vagy leszabályzott. A 65wattos tdp-s proci, valszeg nem fog állandóan 65 wattot termelni. A jövőbe tekintve, szerintem a mugen 2 jobb választás.
-
DarPet
tag
Üdv!
Melyik hűtőt (hűtőket) ajánlanátok, ha a szempont, hogy lehetőleg hangmentesen (esetleg passzívan) hűtsön egy 65w-os procit alapfeszen, meg később majd megbírkózzon egy komolyabb 95w-os modellel is (pl. phenom II).
Ezeket találtam:
*COOLERMASTER Hyper Z600-at passzívan, de ez elég húzós, 12k venti nélkül.
*THERMALTAKE CL-P0323 Sonic Tower szintén passzív, venti nélkül; 8k. (mehet rá venti)
*Thermaltake ISGC-200 aktív (17db); 11k.
*ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev 2; 9k.Jól néznek ki a passzívok is, de egyáltalán megállnak ezek az alaplapon (GA-MA78GM-UD2H)?
Nem ragaszkodok a passzívhoz, a lényeg, hogy ne halljam, hogy az 5000+-om megkapta az 1.35-ös alapfeszét terhelés alatt, továbbá, hogy elviegyen ugyanígy egy phenom II-t alapon. 2 Englide 12-es venti társaságában + 12cm-es tápventi fent.
A fent említett hűtőkön kívül is jöhet bármi ötlet, eddig ezeket találtam.Előre is köszönöm!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Gerisz #11692 üzenetére
persze szempont a hang
, meg látom te is 212-t raktál a 720-ra, ami már kicsit magasabb kategória.
ha 920 lesz akkor biztos váltok, ha 720 akkor egy jobb ventivel megtámogatva marad. ezt gondoltam ki.
"(De vezérlőből gondolom, hogy az)": mire gondoltál? ZM-F2 Plus az a törött TX2 ventit helyettesíti sajnos.
-
8nemesis8
veterán
Ezt is ajánlom.
Nagyon sok a teszt, illetve ranglistát is találsz.mod.: Tesztekből lehetne ajánlani még: guru3d és overlockersclub-ot.
-
MattX
tag
Hali! Valaki tud nekem segiteni abban hogy anno láttam itt egy linket ahol szinte minden cpu hutot átolelo ranglistát láttam! Vmi kulfoldi oldal, és ottvan h melyek a leghatékonyabb hutok a piacon! Köszi
-
AXisBOLD
addikt
Üdv.
Egy PII X3 720 vagy X4 920 fölé elég egy TX2 +Zalman ZM-F2 Plus?
esetleg tuning belefér? vagy másik cooler? vagy felejtsem el ezt a proci+hűtő párost?
-
DonMedve
addikt
Na Qru megjött a cucc!
Hátha 10°-ot nem is de hozott az Xtreme-hez képest.Ami érdekes,hogy idle-be nem rántott rajt nagyot,pusztán 4-5°-ot bár igaz most magasabb órajelen jár magasabb fesszel.3,52GHz,1.41V igy idle-be 48-51°,de load-ba prime alatt max 81° volt.A harmincegynéhányfokos szobában!Az Xtreme-vel ilyenkor már régen 90° felett volt,már sipitozott az alaplap.A 3,6GHz-et is feszegettem de ott már nem győzte a Mugen sem,még fesz is kellett volna neki,mármint a procinak.Bár lehet egy erősebb ventivel,még lehetne rajt hozni,mert ugy e Schyte csak 1200-on pörög.Egy 1500-2000-es,12cm-es venti bizti hozna még rajt!
-
Zsubi
őstag
Cooler Master Hyper TX2 vs. Hyper TX3 (saját méréseim)
Tesztkonfiguráció:
Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS4 Rev. 2.1
Processzor: Intel® Core™2 Duo E7300
Memória: Geil Black Dragon 2x2Gb 800Mhz CL4
Videókártya: Asus 8800GTS (G80) 320Mb
Tápegység: HKC..........
Ház: Sharkoon Revenge
Progik: 5körös IBT v2.0 és Real Temo 3.30 RC12Terhelés alatt hangosabb a TX3 mint elődeje de cserébe Idle halkabb
A Coolink venti maximális fordulatszáma 1000-1100 rpm volt -
d@minator
addikt
Friss hűtő teszt! (Legalábbis nekem
)
-
d@minator
addikt
válasz
Chaser #11674 üzenetére
Ha alapfesz alatt vinné a 3,2GHz-et (mint az enyém
) még akkor talán elég lenne - kizárólag game alatt - de akkor sem menne egészséges hőfokon. Prime alatt semmiképpen nem elég.
A 65nm-nek nagyobb fesz kell, mint a 45nm-nek. Nekem 1,26V-on (prime fesz) viszi most a 3,2GHz-et lejjebb nem próbáltam.
2k-2,5k körül mennek a használt Hyper TX2-k. Az elegendő rá ha nem akarsz sokat költeni. -
Chaser
legenda
Zalmann 7700cu sztetek lehűt egy q6600-ot 3Ghz környékén? 9x333, 7x400, max 8x400 lenne a max. E5200-t lehűtött prime alatt is 1.35V-on 4G-n, de valaki azt mondta ehhez a kvadhoz 3G-n kevés. Ok, többet eszik, de 3G-hez elég kell legyen 1.2V környéke ha jól számolom, proci nincs meg, 1előre tapogatózok. Na meg nem primeolni akarnék vele hosszú távon
Az e5200 is 15-20 fokkal hűvösebb volt loadon primeot kivéve.
-
DonMedve
addikt
Ha a jó Isten is úgy akarja,és a Magyar Posta kommandósai is ügyesek,akkor ma megjön a Mugen2-m!Kiváncsi leszek mit produkál!Majd irok róla,hogy birja!
-
bzs73
őstag
Tegyétek az egész pc-t olajba.Se hang,se por,és jó a hűtés is nagyon.
Olajhűtés pc -
fatal`
titán
Arctic Cooling Freezer 7 Pro vagy Cooler Master Hyper-TX2? Melyik a halkabb? A teljesítmény annyira nem fontos, de azért jobb legyen mint a gyári.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Lawboy #11665 üzenetére
Látom nagyon komolyan szeretnéd a tuningot, de lehetne 1kérdésem!?
Miből gondolod, hogy a te CPU-d viszi ,egy komolyabb hűtő függvényében az 5GHzet?
Látom írod, hogy ne kérdezzük, pedig szerintem jogos, vagy csak elméletben gondolod, hogy bírni fogja!?
Itt már nemcsak a hűtőn lapon múlik, elég sok a CPUn -
Lawboy
tag
Sziasztok.
Kérdeznék Párat.
Nem nagyon vagyok otthon a CPU hűtőknél eddig csak a gyárit használtam.
Most van 1 E7200-am.
Gáyri hűtővel eddigi rekordom 3.8GHZ 1.52V-on.(Nagyon hangos)
6K-s árba mondanátok nekem olyat ami halk ha felhúzom vele a procit és Legalább 4.5GHZ-ig fel tudom húzni vele?Vagy legalább Full Stabil 4GHZ.EP35C-DS3R lapom van.Az a lényeg hogy Tuning hűtő legyen.
Mondhattok más árban is csak ne ilyen 10k-fölfelé.
és Milyen Hűtővel lehetséges hogy Megcsináljam az 5GHZ-t?
A proci Alapon 1.25 van.De CPU-Z mindig kevesebbet ír ki.---Azt ne kérdezze senki hogy miért kell 4ghz 4.5 5GHZ.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Henk
veterán
válasz
pckownz #11661 üzenetére
Ez szép is,de szobahőmérséklet alá nem lehet lehűteni egy alkatrészt a gépben léghűtéssel.Tehát egy 28 fokos szobában ha terheletlenül van a gép és egyáltalán nem melegedne(mint tudjuk ilyen nincs) akkor is legalább 28 fokos lenne.Terhelve meg nyilván több.
Itt csupán arról van szó,hogy nem mér pontosan.Ilyenkor ha másik progival méred még akkor sem lesz hiteles mert ugyanúgy alá fog mérni.Kiváncsiságból megpróbálhatod core temp,real temp vagy hw monitor-al is,de a legfrissebb verziókkal próbáld. -
pckownz
őstag
Henk, ezt a kepet en keszitettem. Egy olyan hazban mertem ahol elol egy 12centis turbina talalhato, ami kozvetlenul huti a hdd-t. Az oldallapjan egy 8centis huto kozvetlenul a proci folott, illetve a gyari intel huto. A fan frissen van kenve pasztaval is. A gep fizikailag az ablakom alatt van. A kinti illetve szobai homerseklet valtozo. Folyamatosan merem, cod4 max grafos terheles alatt sem megy 30 fokig 28fokos szobaban.
-
-
szeva000
addikt
Ajánlom a lekvárt hűtőpasztának..Minek MX-2-őt használni azért a -3-4fokért?
[link]
Mondjuk én már erre rájöttem 10éve,hogy nem szabad ilyenekre költeni... -
blazsey2
senior tag
válasz
elfelejtette #11651 üzenetére
Ha már adták akkor kipróbálom
.Megnézem mit mutat majd ha nem lesz fenn!
-
-
blazsey2
senior tag
-
Henk
veterán
válasz
bozont #11640 üzenetére
Az ilyen nagy hűtőkhöz a legtöbb esetben már jár hátlapi panel is ami nagy merevséget ad a lapnak,de ha a sima intel bepattintós felfogatás lenne még azzal sem lenne semmi baja a lapnak.
Ezt a 212 Plus-t nagyon várják itt páran,de ha abból indulok ki mikor a TR vga hűtőt vettem az a megjelenéstől számítva 2-3 hónap múlva volt kapható itthon.Pedig én az itthoni megjelenés napján rendeltem mert levolt előre beszélve a bolttal.Úgyhogy szerintem még az új 212-re is várni kell egy darabig. -
KDavid17
aktív tag
válasz
8nemesis8 #11639 üzenetére
Pedig én most ezt a hűtőt szemeltem ki magamnak és valahonnan szerezni is fogok!
Nem is nagy, Felfogatása is jó, Nem is olyan drága elvileg és egyes tesztek szerint igen jó.mod:
bozont:
212 plust nem nagyon lehet szerezni. Ocz Vendettanak meg nem tudom milyen felfogatója van, de ha olyan mint a xigmateknek akkor a ventit csak a táp és a videókari fele tudod fordítani -
bozont
veterán
Olvasgattam egy keveset és sikerült találni pár hűtőt, ami talán jó lenne. Az alábbiak közül mit ajánlotok? Később tervezek egy 4 magos Phenom II procit, egy kevés tuninggal, most egy X2 250-et hűtene?
Amik kb egy árban vannak: OCZ Vendetta 2 vagy Cooler Master Hyper 212 (vagy plus ha lehet majd kapni hamarosan)
És egy durvább, Scythe Mugen 2. Ez már nem csak árban húzósabb, de majd 1kg-ot nyom.
Nem tép szét az alaplapot ekkora súly mellett?
-
8nemesis8
veterán
-
KDavid17
aktív tag
Valaki nem tudna szerezni cm212 plust?
-
szeva000
addikt
válasz
8nemesis8 #11627 üzenetére
az FFT teszten megüti a 80fokot a maghőmérséklet.A Blend alatt az a 70fok körül mozog.Még rev.1-es van.
Ezért nem is raktam fel a hyper212-őt,mert nem igazán láttam értelmét.Minek szereljek kétszer..pedig azért ki kellett volna próbálnom
Egyébként lehet ki fogom a jövő 7en próbálni,hogy rádobok 2ventit az Xtreme-re..sztem sokkal többet érne,mint a gyári megolás...de ez csak egy megérzés
-
szeva000
addikt
válasz
8nemesis8 #11625 üzenetére
semmit
a freezerben az 1500-as venti hangját...ez bőven belefér a halk kategóriába ilyen teljesítmény mellett.A magok meg húzva 4GHz-en sem mennek a 100fok közelébe sem.Még a 75fok is csak a tegnapi qrva melegben lett meg
,az is nagy kényszerek hatására
Nagy ház legyen normálisan levegőztetve...ez a fő lényeg,nem az,hogy 20k-s hűtő legyen.A kis házban ugyan hová disszipálna bármely hűtő is? -
KDavid17
aktív tag
Ezek közül melyik a legjobb?
CM 212 + , n520, AC Freezer XtremeVagy megéri a felárat a MUGEN2?
Ahogy említettem már 4 magra kéne és elég nagy tuning is lenne.
Valakinek nincs személyes tapasztalata velük? Mert mindegyik teszt más eredményt mutat.
-
bognar110
őstag
Hello nah nálam hűtésnél van a cpu core 1:35 fok miközbe 100% nyomatom a procit cpu core 2:38 meg van a sima cpu az mi a fenét jelez mert az nekem 60 fokos az a cpu sapka ? vagy mi pls valaki irjon hogy ezek igy jók e!??
-
Landon
addikt
Holnaptól én is XtremeRev2 tulaj leszek.
Szeva mégegyszer köszi a megerősítést!
A szereléséről érdemes tudni vmit? Amennyire én olvastam csak annyi az egész h fel kell rá csavarozni a kis "csatokat" aztán már mehet is rá az AMD keretre és kész. Még pasztázni se kell a cpu-t mert a hűtő alján ott a jó kis mx2-es.
-
Klarsa
tag
Üdv mindenkinek
ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev 2
COOLERMASTER Hyper 212
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek közül melyiket lenne érdemesebb megvenni.
(Nem nagyon tudok választani.)Erre a procira lenne: AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition
alaplap: GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
kb 3,2-3,5-ig húznám fel. -
aero.
veterán
úgy értem megvette
-
Landon
addikt
Szeva@ Köszi, Xtreme Rev2 rendelve!
-
szeva000
addikt
-
Sdi
addikt
válasz
KDavid17 #11599 üzenetére
A Mugen 2 nem kis darab, itt megvannak a pontos méretei is. Ezek közül a 158 mm a magasság.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anime filmek és sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest