- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
OkosTibiKing
tag
szerintetek milyen hűtőt vegyek i7 920-hoz (soket1366 os foglalat) ami kb 10k-12k max.
és lehetöleg max 12-14 cm magas legyen mivel csak 16,5 cm helyvan a gépoldala és az alaplap közöt. de annál eg kisebb kell.
legyen még halk is és birja a tuningot is, de legföképen jól hűtsőn. -
Henk
veterán
válasz
Vasinger! #8594 üzenetére
Úgy spéci,hogy látod a képen nem a hagyományos kerete van és szélesebb is mint 25mm úgy tudom.Meg a tetjére rávan gyógyítva az a lap amivel bepattintod a helyére.
Ebben az árban legfeljebb hyper 212-t tudnám.
Véleményt nem tudom formálni róla mert nekem nem volt,viszont itt írtak róla nagyon jót,meg nagyon rosszat is. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Szemezek evvel a hűtővel. Az a baj, hogy sehol nem találok a hivatalos honlapon zajszint adatot. Esetleg vki megtudná mondani, hogy max fordulaton hány db értékkel bír?
Mi a vélemény a hűtőről? Érdekes ez a középre helyezett venti?
Az miért jó, hogy a forró levegőt szívja, majd azt ráfújja a hűtúő másik részére? -
Geronimou
csendes tag
Valaki tudna mondani egy boltot a belváros környékén ahonnan vendetta 2 tudnék vásárolni,nem webes üzletre gondolok...a google nem sokat segített
-
törölt tag
Egy gyors kérdés. Q6600-ra olyan 3.6-3.8GHz-es túlhajtáshoz melyik a legerősebb léghűtés? El akarom cserélni a vizemet rá, de nagyon nem akarok lemondani a tuningról sem.
-
Henk
veterán
válasz
Benyadapro #8577 üzenetére
Ha a szenzor nem jó akkor minden progi félre fog mérni.Vagy megcsinálod a fenti írásban elmondott kalibrálást ha megy.De megpróbálhatod a legfrissebb real temp vagy hw monitor-ral mérni.
7k-ig talán a hyper 212 a legjobb választás vagy a freezer xtreme. -
emre
veterán
válasz
Benyadapro #8574 üzenetére
Helló!
Ezt olvasgasd, Core2 és a hibás szenzorok?
-
Benyadapro
tag
milyen hűtőt vegyek a procimra olyan 7k alatt?
-
Benyadapro
tag
miért van az hogy van egy e8400 am @ 3.6 ghz 1.2 voltbiosba wi be 1.4 és load alatt 1.1
de nem ez a lényeg
idle be 50-55 fokos!!
ha terhelem akkkor max 70
és ez egy tx2 vel
mi lehet a baj? -
kkrisi
senior tag
Noctua NH-U9B vagy OCZ Vendetta melyiket vegyem?
-
Henk
veterán
válasz
Geronimou #8570 üzenetére
A vendetta2 nagyon jó hűtő,a Xigmatek és TR értékeit hozza.Egyes tesztekben még jobb is amit olvastam róla.
A különbséget sz.j kolléga nagyon jól leírta.A vendetta jóval kissebb,ha boltban veszed ezt azonnal kiszúrni.Ha meg úgy rendeled és a simát kapod,akkor visszaküldöd,hogy nem azt küldték amit rendeltél. -
Geronimou
csendes tag
-
sz.j
nagyúr
válasz
Geronimou #8568 üzenetére
Már hogy különbözhetne "csak a venti"?!?
Ha a venti nagysága más, akkor a hűtő mérete is más lesz.Méretek:
Vendetta --> 97×79×134 mm, venti méret 92×92×25 mm
Vendetta 2 --> 120×50×159 mm, venti méret 120×120×25 mmNem kell mindent szó szerint elhinni amit írnak!!! Inkább több helyről begyűjtött infó alapján kellene tájékozódni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Geronimou #8565 üzenetére
És itt látható a "síma" Vendetta.
De ezeket, a Google segítségével, Te is megtudnád keresni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Geronimou #8563 üzenetére
Parancsolj, így néz ki a Vendetta 2.
Legalábbis ennél a tesztnél ilyen volt a csomagolása, de ha esetleg közben a csomagolás változott, a megnevezés (Vendetta 2) változatlan marad. -
Geronimou
csendes tag
Sziasztok!!!
Phenom 9850BE szeretnék Vendetta 2-öt.Miben különbözik ez a sima Vendettától,hogyan lehet megkülönböztetni és szerintetek mennyire lesz jó ez a hűtő, ha tuningolni szeretnék?Esetleg milyen más hűtőt ajánlnátok 10 és 15 ezer között ami jó...
-
ownStylee
csendes tag
Üdv!
Egy Zalman CNPS9500 LED elférne egy Colorsit 800C házba? -
Zájec
veterán
válasz
elfelejtette #8507 üzenetére
ez a Scythe Mugen 2 elég jól sikerült... komolyat hüt...
tetszik
megpiszkálta a fantáziámat...
1366-s lefogatóval is kapható ?
-
Ace Ventura
addikt
Ma érkezik a jó kis Vendetta2
-
emre
veterán
Hát eléggé..
Sajnos a fekvő házhoz rakaszkodok, valami ezer éves angol típus (Viglen) Chieftec mintára.
Ezen a képen jól látszik, a probléma lényege. Bár páran már mondták hogy inkább a flex mintsem tököljenek a hűtéssel.
Természetesen az alaplap és a táp nem a jelenlegi helyzetet tükrözi, de sajnos beszart a képfeltöltö, ott vannak jobb képeim is, de a lényeg látszikEz a ninja is tetszik, ha meg lesz az új cucc, mindenképpen esélyes
Köszi!
-
ANT
őstag
És az a 10 cm kőbe vésett érték? Mert volna még a Mini Ninja ami nem sokkal nagyobb.
-
emre
veterán
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy S939-es AMD Athlon 64 X2 4200+ra, lett rá egy AC Alpine 64 hűtőm is, viszont eléggé melegszik, 100%os leterheltségnél felmegy 70 °C-ra És nincs húzva, Milyen hűtőt ajánltok, amivel egy kis húzás is beleférne?
Köszi: RR -
ANT
őstag
Esetleg AC valamelyik mélynövésű hűtője?
Bár nem tudom, ezek teljesítményben megfelel(né)nek-e? -
emre
veterán
Helló!
Elkelne egy kis egítség. Milyen hűtőt ajánlanátok egy E8xxx procira amelyik nem magasabb 10cm-nél (teljes magasság, propellerrel
)
Eddig, csak a Cooler Master Geminii S típust találtam, esetleg más ötlet?
mod: estére tehetek fel képet, hogy hol kell elférnie
-
Peak
addikt
Scythe Mugen 2 hűtőt hol lehet kapni?
-
qfm
őstag
Sziasztok, szerintetek melyik hűtene legjobban egy i7-est?
Noctua NH-U12P
Thermalright Ultra 120 (esetleg extreme)
Coolermaster Hyper Z600
Coolermaster V8A V8-at kivéve mindegyiken 2 ventilátor lenne (tegyük fel egyforma erősségű), a tesztek alapján amiket olvastam, ez a sorrend állt fel, de azért megkérdem a ti véleményetek is róla.
Esetleg tud valaki olyan léghűtőt ami erősebb mint a noctua két erős ventilátorral? (a hang nem számít)
[link] A tesztben NH-U12P SE1366 néven szerepel.
Köszönöm
-
Henk
veterán
válasz
katt777 #8542 üzenetére
Ennél oldalra mozog a levegő,de amilyen benga nem is nagyon kellett.
Olyan nagy volt,hogy ventit már nem tudtam tenni rá mert nem fért el.
kkrisi:a noctua jó hűtőket gyárt,nem járnál vele rosszul.Bár azt nem hiszem,hogy 2x olyan jó lenne mint a freezer hamár 2x annyiba kerül.De nem rossz választás és halk a ventije is.De 2 ventit rátenni teljesen felesleges. -
kkrisi
senior tag
És erről a hűtőről mi a vélemény?? Noctua NH-U9B ez dupla annyiba kerül mint a freezer 7 pro tehát ebből én azt veszem le hogy csak jobb lehet. Eleve 2 ventit lehet rárakni a pro-n meg csak 1 van.
-
maflame
aktív tag
válasz
Ace Ventura #8538 üzenetére
Hát én nem túl sűrűn cserélek hűtőt, nem vagyok rutinos ezért meg is szenvedtem vele kicsit. A bütykeim olyanok mint a kezdő kung-fusé de csak mert a NB hűtőbordáitól elég nehezen pattintottam be az utolsó tüskét. Közben újra is kezdtem egyszer, tehát láttam, hogy a paszta szépen, egyenletesen oszlik el, nincsenek "árkok" a hőcső és az alu találkozásainál.
Persze PWM csatlakozású de van adapter(vagy mi) a 4pines csatihoz is.. -ezt kérdezném is, hogy miért kell vagy miért jó? Én azt gondoltam, hogy csak azért kellhet mert mondjuk nincs már szabad alaplapi csatlakozó.
Alapon 900 körül forog és semmi hangja, vagy a társai elnyomják, de tényleg alapvetően halkabb lett a gépem pedig eddig sem éreztem hangosnak. Prime alatt meg 1480 at láttam és alig nőtt a hangja. Nekem ez lényeges úgyhogy "szeretem"!!
Mit mondjak még? ..kb ennyi. Ja, meglepett, hogy mennyibel nagyobb mint a Freezer7. De inkább hátrafelé és magasságban, szóval a RAM-okat meg se közelíti. -
Ace Ventura
addikt
válasz
maflame #8537 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Én is rendeltem magamnak egyet.Irnál egy rövid összefoglalót, hogy milyen tapasztalataid voltak vele?Felszerelés nehézsége, ilyesmi.A venti PWM csatlakozású igaz?Mind3 hőcső tökéletesen érintkezik a procifelülettel?Igaz ezt csak akkor tudod megállapitani, ha leveszed a hűtőt, és megnézed a talpán a paszta egyenletes eloszlását. -
maflame
aktív tag
válasz
Ace Ventura #8534 üzenetére
3 órája van fent a hűtő amit ajánlottál. Lekopogom, de eddig nagyon jónak tűnik a tipped!! Hála!! Kb 15C-al hidegebb 100%-os terhelés alatt a proc mint a Freezerrel volt, de nem ez az érdekes, hanem esküszöm még halkabb is. Nem is kicsit!! Eddig mindíg jól hallható volt mikor terhelés alatt magasabbra kapcsolt a hűtő, most szinte egyáltalán.
..pedig a leírások alapján a Vendetta2-nek kéne hangosabbnak lennie.
Szóval köszi a tippet! Tetszik! -
chege
aktív tag
válasz
zsolt1129 #8533 üzenetére
köszi, én is csak azokat néztem rosszat nem hallottam róla, azért kérdeztem hogy vkinek vmi személyes vélemény,vagy tapasztalat már csak a házammal vagyok gondba ha felszerelném akkor a hűtő és a táp közt olyan 1cm se maradna, az nemegészséges a tápnak ugye?
Ace Ventura akkor majd várom a véleményedet, a Ninjat tesztelted?
-
Ace Ventura
addikt
2 napja megjött a scythe ninja2 hűtőm.Hát nem semmi darab.Akkora, hogy az alaplap kiszerelése nélkül lehetetlen feltenni.Leszedni még nehezebb volt.
El is határoztam, hogy nem kell nekem ekkora batár dög, ami még a memóriákat is eltakarja, és eladtam.Az árából rendeltem egy Vendetta2-t.Ha minden igaz, már péntekre itt is van, és jön mellé a jó kis MX paszta -
chege
aktív tag
Ocz Vendetta 2-ről mi a véleményetek? Ár/Érték arányhoz mit szoltok? E8500-el esetleg használja vki?
-
Henk
veterán
válasz
Tommi000001 #8521 üzenetére
Nem mond semmit ez az evercool.Bizony nem jó ha túl vastag,persze az sem ha túl vékony.Csak egy vékony réteget vigyél fel a procira amit egyenletesen elterítessz rajt.
Esetleg mikor leveszed a hűtőt nézd meg mennyire feküdt fel rendesen a procin.
kkrisi:hát még én sem hallottam róla.Hol lehet ezt kapni? -
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy CPU-hűtőt venni aQ6600-om ra de az a bajom,hogy 3,6ghz-en csak 1,48-feszen megy de így se normálisan 65-fokon. Egy ASUS Silent Knight II-vel na most eladtam,és venni akarok egy ujjat. Na most én egy Cooler Master V8-ra gondoltam,de azért megkérdezlek titeket is hogy szerintetek melyiket vegyem?
-
Henk
veterán
válasz
Tommi000001 #8517 üzenetére
Mármint mihez képest nincs változás,a gyári hűtőhöz?
Mert akkor ott valami gond van a felfekvéssel vagy a paszta mennyiségével.
Próbáld meg vedd le,pasztázd újra.A múltkor valaki ugyanezt írta,hogy nem jól hűt neki.Levette,visszatette és sokkal jobb eredmények lettek.(ne pasztázd túl vastagon) -
Tommi000001
aktív tag
Egy biztos.....
Most raktam fel a Phenom 9850 re AC Freezr Extreme t és hőmérsékletben SEMMI számottevő különbség!
Ezt így hidd el ahogy mondom....
+- 1 C
Szerintem AC ezen hűtőjét el kell felejteni....
-
Baptista8
csendes tag
Egy AMD Phenom II 940 AM2+ BOX Black Edition-höz milyen hűtő lenne megfelelő?
Olyan kéne ami tuningnál is megállja a helyét.
CoolerMaster Hyper TX2 jó választás lenne?
És a procihoz vagy a hűtőhöz adnak pasztát vagy azt külön kell venni?
köszi előre is. -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
elfelejtette #8510 üzenetére
A réz hővezetés szempontból nyerő, de hőleadást tekintve "gyatra" az alumíniumhoz képest.
Al rossz hővezető, de jó hőleadó.
A teljes réz hűtő nem vmi jó megoldás, hamar felmelegszik és nagyon lassan hűl le, ráadásul nagyon nehéz. Marketing és dizájn szaga van az ilyen hűtőbordáknak. -
Henk
veterán
válasz
Benyadapro #8506 üzenetére
Én is a freezer 7-re szavazok.
elfelejtette:az a lényeg az Achilles mindet előzi és nekem az van.
Amúgy én is azt olvastam,hogy a réz ninja 1-2 fokkal teljesít jobban,inkább azért veszik mert limited edition.A 2 venti felszerelését meg teljesen feleslegesnek tartom. -
kkrisi
senior tag
Tudom hogy nem ide tartozik de lehet kapni külön potméter ventihez?
-
sz.j
nagyúr
válasz
elfelejtette #8510 üzenetére
". Ráadásul ha ennyire bivaly hűtő a TRUE, akkor az általam linkelt tesztben az E6700-as procit miért nem tudta legalább a Ninja2-vel azonos hőfokra lehűteni? ."
Sajnos a táblázatban a TRUE-t nem találom, csak a TRUE Black 120-t amihez 47,7°-ot, mig a Ninja 2-hőz 51,1° írtak.
-
elfelejtette
veterán
Láttam. De érdekesnek találom, hogy a Ninja2 és a Ninja CU között mindössze 1 fok különbség van... Ennyire nem érné meg a réz változat?
Plusz a 2 ventis felállás is csak 1-2 fokot hoz az 1 ventivel mért eredményhez képest?
Érdekes...
Ráadásul ha ennyire bivaly hűtő a TRUE, akkor az általam linkelt tesztben az E6700-as procit miért nem tudta legalább a Ninja2-vel azonos hőfokra lehűteni? Az túl gyenge volt neki?
Nem kötekedni akarok, csak érdekesnek találom...
Üdv. -
sz.j
nagyúr
válasz
elfelejtette #8507 üzenetére
És azt is látod, hogy az elöző tesztben egy QX9650@3,8G, míg az általad linkeltben E6700@3,3G proci van?!?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Benyadapro #8506 üzenetére
Még egy szavazat az AC Freezerre! TX2 ventije hajalamos a repedésre.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Ace Ventura #8505 üzenetére
Ebben a tesztben én mást látok...
Benyadapro: A Freezert vedd!
-
Benyadapro
tag
hali
ac freezer 7 pro vagy tx2 -t rakjak az e2180amra?
3.33 ghz 1.45V -
Ace Ventura
addikt
Gyerekek!
Létezik hogy a TRUE 120 10 fokkal jobban hűt mint a ninja2 ??
[link] -
Balage21
tag
Nah egy AC Freezer 7 Pro most került bele a gépemebe, elős nekigutásra kb 10-12 fokkal hűvösebb mint a gyárival. (29-32fok)
-
kkrisi
senior tag
válasz
Ace Ventura #8496 üzenetére
intel core 2 duo e8200 2.66GHz
-
maflame
aktív tag
válasz
Ace Ventura #8500 üzenetére
Köszönöm, lehet, hogy OK! ..csak utána nézek kicsit a neten mert semmi infóm róla.
Eddig egy tesztet illetva csak egy grafikont találtam (biztos lesz még) azon nagyon előkelő helyen volt a "csíkja"! -a Mugen és Noctua-t is verte(??)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest