- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
maflame
aktív tag
válasz
Ace Ventura #8498 üzenetére
1. 12.500-
2. 13.600-
3. 13.500- -
maflame
aktív tag
Hali, tudnátok segíteni a döntésben? Freezer7Pro-m van de szeretnék helyette egy jóval erősebbet ...és nem túl hangosat.
Szempont még, hogy elférjen a heatpipe-os (OCZ Reaper) ramoktól.
1.Noctua N-HU12P az egyik versenyző - ellene szól kicsit, hogy úgy olvastam, ki kell szedni az egész alaplapot, hogy föl lehessen csavarozni.
2. Noctua N-HC12P
3. Scythe Infinity Mugen -nem tudom elfér-e a ramoktól.Esetleg: Zalman CNPS9500A LED , Zalman CNPS9700 NT(nagyon drága), Zalman CNPS9500 AT
Tudom, hogy több hűtő is szóba jöhetne, csak ezek kaphatók egy közeli helyen és nem nagyon tudok mostanában messzire elmozdulni.
Köszönöm!
-
Henk
veterán
A tx2 nem pwm-es ez 100%.Ha a lapod nem tudja szabályozni a 3 tűs ventit akkor max-on fog pörögni és nem lesz halk,vagy valami más megoldással szabályzod.
Hát arra nem vennék mérget,hogy 20 fokot javítani fog a tx2.De lehet,hogy a friss paszta miatt is javul valamennyit. -
kkrisi
senior tag
most nekem a magok ülön-külön 50-50 fokosak nem használt állapotban remélem hogy a tx2 leviszi majd ilyan 30-30ra
meg hát nekem jobban is tetszik a tx2 meg az is pwm-es és remélem elég halk is -
Henk
veterán
Ez jó lesz.1cm-rel alacsonyabb mint a Vendetta,így valamennyi hely marad az oldalsó venti és a hűtő között,bár itt sem sok szerintem.
Teljesítményben biztos nem közelíti meg a Vendetta2-t.Ez kissebb borda,kissebb ventivel.Ráadásul az Ocz-nél a HDT technológia is előnyt jelent.
A tx2 kb ugyanaz a kategória mint a TR.A Vendetta2 már komolyabb valamivel.
De szerintem neked bőven elég valamelyik kissebb is,meg akkor elfér a venti is. -
kkrisi
senior tag
de még a Cooler Master Hyper TX is elfér az oldalsó ventitől ez a 3 hűtő közül melyiket ajánljátok inkább?
-
Henk
veterán
válasz
Tommi000001 #8484 üzenetére
Az összes álló hűtő 15-16cm magas,persze ami olyan komoly,hogy passzívan elég lenne.
Fekvők meg nem igazán passzív üzemre vannak,talán a GeminII.Vagy a mini ninja,de az meg scythe.TR,Noctua,Xigmatek-nek vannak elég komoly fekvő hűtői még.De,hogy még 7k alatt is legyen elég nehéz vállalkozás lesz ilyet találni. -
malwy
senior tag
válasz
Tommi000001 #8484 üzenetére
huhh hát 13 centisben hát nem scythet nem tok mondani:S
Majd vki tapasztalt emberke jön és segít -
malwy
senior tag
válasz
Tommi000001 #8482 üzenetére
CoolerMaster Z600. Nem Scythe és nem is AC ;)
-
Tommi000001
aktív tag
Helo
9850 re mien passziv hűtöt ajánlotok a schythe és artcic cooling kivételével?? -
mg105
senior tag
válasz
elfelejtette #8479 üzenetére
hát egy minőségibb ventit feltenni rá esetleg 1-2 év múlva, amikor az a venti már öregszik. hogyan van felfogatva a bordákra?
-
mg105
senior tag
válasz
elfelejtette #8476 üzenetére
azon mennyire lehet lecserélni a ventilátort?
-
Cthulhu Dawn
őstag
45 fokos a proci passzívban 1 óra GTA 4-gyezés után.
-
mg105
senior tag
sziasztok!
le szeretném cserélni az intel gyári hűtőjét, és mivel nincs sok pénzem, csak a cooler master tx2-es és az artic freezer 7 pro jöhet szóba. olvastam rengeteg tesztet, vhol az egyik szerepel jobban, van ahol a másik. szerintetek, ha a hangja jobban számít mint a pár fokos különbség, melyik a nyerőbb választás?
előre is köszönöm -
kkrisi
senior tag
megvan RightMark CPU Clock Utility na erről szeretnélek titeket kérdezni hogy mi a véleményetek erről a progiról?
-
kkrisi
senior tag
Nem tudja valaki hogy melyi cpu program lehet az amelyiknek az ikonje egy fogaskerék?
merta nevét nem tudom és véletlenül kitöröltem és nem tudom visszahozni semmivel sem -
Henk
veterán
válasz
Ace Ventura #8471 üzenetére
Ha csak a pöckökre gondolt akkor jó lesz.De ha már venni akar és szétszedi én biztos crossbow-ra cserélném.
-
Henk
veterán
válasz
Ace Ventura #8469 üzenetére
Én úgy értelmeztem a kérdését,hogy a tx2-n lévő rögzítő jó lenne e a xigmatek hűtőjére.
Ha így értette akkor nem jó rá.A lyuktávolság persze egyezik,de a xigma hűtőnek az aljára van csavarozva és 2 darabból van a tartó.A tx2-re pedig felülre van rögzítve és 1 darabból van a keret.Szerintem.
Persze ez akkor igaz ha lemezzel együtt akarja cserélni,nem csak a 4 műanyag pöcköt. -
Baga1983
senior tag
Az lenne a kérdésem még hogy a Xigmatek procihűtömhöz kéne vennem uj bepattintós rögzítőt, és ajánlottak egyet ami Hyper TX2-n volt. Na most itt vannak méretbeli különbségek vagy ez jó lenne nekem is?
-
Henk
veterán
válasz
Ace Ventura #8461 üzenetére
Ez elég erős.
A Ninja simán 60 alá vinné szeritem főleg ventivel. -
Bikerider
aktív tag
Hi
Arctic Cooling Freezer 64 Pro elbir 9550 Phenom X4 -el
-
Ace Ventura
addikt
[link]
Ezt produkálta a gyári intel hűtő levett oldalfallal
3Ghz-en egy Kentsfield.A ninja2 remélem 60 alá vinné. -
Henk
veterán
válasz
hubbabubba #8459 üzenetére
Freezer 64 pro ideális lenne szerintem,főleg ha nem akarsz sokat költeni.
-
hubbabubba
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a meglévő gyári AMD hűtésemet,mert már a végsőket rúgja.A lényeg hogy valami szabályozható és persze halk hűtést szeretnék!Ebben kérnék segítséget hogy milyen típust,fajtát válasszak.
Alaplap: Chaintech VNF3-250
Proci: AMD Athlon 64 3000+
A segítséget előre is köszönöm! -
malwy
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #8454 üzenetére
Áhh, akkor majd veszek
-
malwy
senior tag
Itt egy nagyon jó teszt/ismertető a z600ról:
[Katt777 cikke]Az írás közepén van egy kép ahol a memóriákhoz viszonyított helyzetét mutatja be. Nagyon ügyesen tervezték meg a CM mérnökei, ahogy képen láthatod a legtöbb ram elférne ott.
/leszámítva a ventilátoros hiperszéles cuccokat/
Hűtési teljesítményét láthatod a grafikonokon. Én valószínűleg egy ilyenre fogok beruházni, vagy Vendetta 2-re. Attól függ melyik lesz raktáron. Z600 mellett szól: olyan ventit teszek rá amilyet akarok, de ez pluszköltség, a vendetta 2-n állítólag elég halk van, és hozzáadják.OCZ-hez adnak átalakítót a nagynehalemes sockethez? Vagy a Z600hoz?
-
Henk
veterán
válasz
Baga1983 #8451 üzenetére
Ja mert gondolom a sys2 csatit a rendszer hőmérséklete függvényében szabályozza és az nem meleg annyira.De nincs valami progi amivel tudod állítani,hogy alacsonyabb hőmérséklethez már magasabb fordulatot párosítson?(mint a Giga-nal az easy tune)
Akkor már alapból jobban pörgetné a ventit. -
chege
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #8448 üzenetére
te most a gép halkításán dolgozol?
-
Cthulhu Dawn
őstag
Na most beszartok vagy beszartok ezen?
Passzívba megy ugyebár egyetlen működő venti nélkül most, leszámítva persze a tápét, mert azt nem lenne túl jó ötlet lekapcsolni, miután kihúztam 8 cm es házventit hátulról 46 fokról felment 55 re és itt állt meg.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Van egy 9550 Phenom X4 -es Cpu-m.
A Gyari Huto nekem verszegenynek tunik.
Nem akarom huzni.
Cooler Master Hyper TX2 -re gondoltam. -
Cthulhu Dawn
őstag
Kihúztam közbe a 8cm-es ventit így egyetlen venti se működik most, 1,5 órája megy a teszt és mióta kihúztam a házventit felment 55 fokra is passzívban.
-
Henk
veterán
Milyen különbség,méret vagy teljesítmény?Teljesítményre nem tudom megmondani,de biztos,hogy sokkal jobb.A frostytech oldalán lehet,hogy van olyan teszt amiben mindkettő benne van.Elég sok hűtőt kipróbáltak,nézd meg.
Itt a Vendetta2,ez pedig a tx2.
Az Ocz magasabb,de a tx2 szélesebb.Az ocz-re számold még rá a ventit,tehát a szélessége még 25mm-rel több.
A z600-ról is van egy cikk,a képek alapján lehet,hogy elférne.Nézegesd meg.
Cthulhu Dawn:nekem ventivel is van annyi simán.Majd nézd meg nyáron mennyi lesz kánikulában,akkor lehet indítani a ventiket. -
Cthulhu Dawn
őstag
lol?
Ez 1 óra terhelés passzívban, és csak most váltott 45 fokról 46-ra. Oldallap nincs rajta és olyan 22 vagy annál picit több fok lehet a szobában ez nem tudom mennyibe számít. -
Henk
veterán
válasz
Balage21 #8433 üzenetére
A 2 hűtő szinte teljesen egyforma teljesítményben.A freezer 7 pwm-es ezért nem lesz olyan hangos mint a tx2.
jookomak:a lapon biztos elfér a Ninja.Kérdés milyen ramod van,hogy afelett elfér e.A házban is elfér szerintem,de mérd le az a biztos.
Azt meg,hogy hol lehet kapni,hát keress rá.
Cthulhu Dawn:ha jó a ház szellőzésed passzívban is lehet olyan jó mint a gyári. -
Cthulhu Dawn
őstag
Ha passzívba is odaveri a gyárit 1 óra után akkor én röhögni fogok.
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy egy cooler master 331-es házba befér-e egy ninja2? Az számít, hogy milyen alaplapom van, vagy egyforma magas mindegyik? Amúgy egy giga ep-31 ds3l-ről lenne szó.
Van olyan hely pesten jelenleg, ahol van készleten ninja 2? -
Cthulhu Dawn
őstag
Most passzívba próbálgatom a Vendetta 2-őt Orthossal, de itt eredményeket csak huzamosabb idő után kapok.
Bár ha csak netezek akkor bőven elég passzívban is csak terhelés alattira vagyok kíváncsi.
-
Balage21
tag
Üdv!Szerintetek mit vegyek a procimra AC Freezer 7 Pro vagy Cooler Master Hyper TX2?Nagyjából 1 árban vannak, és nemtudok dönteni.Annyi még hoyg 3,6GHz-n szeretném hajtani a procit.
-
Henk
veterán
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy van egy p35-ds3 lapom és egy Xigmatek HDT-s964 Pwm-es procihűtő, de mivel sajnos behalt a cpu-hűtő a lapon ahova a ventit kéne rakni, gondoltam hogy vennék egy ilyet ha ezzel tényleg lehet szabályozni, és az lenne a kérdésem hogyha lehet akkor milyen módon.
-
Henk
veterán
Hát akkor az oldalát ezután sem tudod majd feltenni.A Vendetta2 jó választás bár 10k felett van asszem.
Meg úgy értettem,hogy elfér e hogyha a ventit felteszed a bordára akkor nem lóg e nagyon a ramok fölé.Mert a reaper elég magas nehogy összeakadjon a ventivel.Megkéne mérni.
Nekem a Achilles ventije és a reaper között nincs 1 cm.Egy Ninja pl így nem férne el nálam. -
Henk
veterán
válasz
Ace Ventura #8426 üzenetére
Én biztos nem kockáztatnék,Ninja2 lenne.
chege:mennyit szánsz rá,mekkora hűtő fér el a gépedben vagy a lapon?Reaper-en elég magas a hűtő,oylat kell nézni ami elfér. -
chege
aktív tag
E8500 E0 Vid: 1.208V os CPUra milyen hűtőket tudtok ajánlani? 4ghz vagy esetleg kicsit felette szeretném járatni
-
Ace Ventura
addikt
A végén kiderült, hogy nem is E8400-am lesz, hanem egy q6600.erre is elég lesz remélem a hyper 212, de ha még tovább olvasom a topicot, akkor Z600 lesz, vagy ninja 2
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
D®. GeNy@ #8423 üzenetére
Tudom nem ide tartozik, de ha leszedem a Core Temp 0.99.4-et, elindítom --> az óra mellett csak két kis légypiszkot látok, de számokat nem...Ha ráviszem az egeret, akkor látom a hőm.-i értékeket, de vhogy nem lehet megcsinálni, h. alapból látszódjanak?
Tényleg sorry, de már idegesít, hiába átnéztem 1000x a menüjét. -
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #8415 üzenetére
Ja benéztem tényleg.Úgy olvastam,hogy annak nem kell hinni.Nem is értettem.
-
h.adam.92
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #8419 üzenetére
teljesen igazad van az semmi
-
h.adam.92
őstag
válasz
tessék
Intel Burn Test
Orthos -
h.adam.92
őstag
válasz
mindjárt küldök képeket, amin láthatsz egy kis különbséget, orthos és burn test között
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #8410 üzenetére
A cpu-z is 2,7-et ír,vagy miért ne kéne hinni neki?
A magok meg 39 fok volt,nem 30.Amúgy tényleg nem melegszik nagyon,nekem idle ennyi.(mondjuk 4ghz-en) -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
...Le a kalappal, ez a proci ennyire nem melegszik?
Holnap rakok fel az enyémről képet Prime vagy orthos alatt! -
h.adam.92
őstag
válasz
csinálj egy intel burn tesztet, kiváncsi leszek rá
-
Cthulhu Dawn
őstag
Na itt van egy Print screen, Core meg Real temppel és 10 perces Orthossal, a processzor 2,7 Ghz-n (10x270) jár, szóval a CPU-Z nek kell hinni.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Na mindjárt rakok egy képet amin látszik a hőmérséklet meg orthos meg órajel csak előbb menjen még egy kicsit a CPU hajtása.
-
Henk
veterán
válasz
D®. GeNy@ #8403 üzenetére
Ha leszeded a legfrissebb real temp,core temp vagy hw monitor-t azok már egyformán mérnek nem lesz különbség,sőt az everest is.
Hunter2:a tx2 a gyári bepattintós felfogató van,pont ahhoz nem kell kivenni a lapot.Mondjuk sokszor tényleg nehéz bepattintani a pöcköket.(én sem szeretem)
Amúgy nem tudok róla,hogy ahhoz lenne csavaros megoldás. -
Cthulhu Dawn
őstag
Real Temp is 23-24 C°-ot ír ki és nagyjából ilyen a hőmérséklet is a szobában.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #8404 üzenetére
Everest Ultimate Edition 4.60-as azért annyira nem rossz, (nálam eddig kifogástalan) csak a maghőmérsékleteknél csal 2-3 fokot...
-
Hunter2
addikt
létezik valami gyári megoldás hyper tx2-hőz hogy csavarral tudjam felfogatni?
Kicsit már unom hogy mindig kikell szednem az alaplapot mikor procit akarok cserélni, és ha ki is vettem akkor is majdnem kettétörik mikor bepattintom a szar inteles pöcköket a helyükre. -
D®. GeNy@
aktív tag
Nagyon jó Vendetta-d van akkor, ha ilyen hűvös
bár tényleg nem ártana megnézni egy everesttel vagy coretemp-el. Nekem a kettő között 4-5 fok eltérés van, szóval zsákbamacska, h. éppen melyik a valós...
Nézd meg a kezeddel
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #8400 üzenetére
tudok ilyet adni.(google)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- ZIDOO médialejátszók
- Motorola G86 - majdnem Edge
- OLED TV topic
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest