- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- Pletykák szerint 30 GB memóriával szerelik a PS6-ot
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Életlen svájcibicska: Teszten az LG 45GX90SA okos gamer monitor
- Horrorral pörgetné fel az új GeForce-ok eladásait az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Köszönöm mindenkinek a véleményét.
Érdekes 14-150-et senki sem javasolta. Ez is elgondolkodtatott. Annak idején Pentaxos bajonettel tamron nagyátfogású zoom objektívekkel próbálkoztam. Talán 18-200 meg 18-250. Szörnyű volt. Az élmény és a képminőség is. Mondjuk akkor a szenzor minősége zajszintje is más volt. Kifejezetten csalódások voltak ezek az obik. Ezt a vonalat hanyagolom.
Eleinte biztos voltam benne, hogy 12-40 mindenképp kell. Majd itt a fórumon szoba jött a mérete és súlya. Addig ezzel nem is foglalkoztam. Ekkor utána néztem és ki is ábrándultam. Meglepődtem...
Hogy kell-e mellé 25 és 45, az majd kiderülne, mert van. Ha nem kell akkor természetesen eladóm, mert polcon tartogatni nem szeretném. Túl értékes, meghát kerüljön olyanhoz, aki használja. Ezt a kettőt most szeretném. Nagyon.
A 12-40-en kívül még 75/1.8-at akartam. Csak aztán a gyakorlatban kiderült, azért néha jól jönne a makró. Így jött a 12-50, de ilyen "sötét" obit nem szívesen vennék. Aztán jött képbe 60/2.8 macro. Az olvasottak alapján "belebolondultam".
Úgyhogy szerintem is a 12-40 és a 60 a befutók.
Remélemem a súllyal megbarátkozom. Inkább a nyakpántal van bajom. Már a stylus 1-hez is ugyan ilyen volt mint em5II-höz. Azzal is kényelmetlen volt. Talán az anyaga meg az a rávart betét zavar. Ti ezt az eredetit használjátok? Vagy tudtok ajánlani helyette valami tutit?
Még egy kérdésem van. 9mm olyan sokat jelent a 12mm-hez képest, hogy az megér még egy obit? Akár árban akár, hogy eggyel többet kell magaddal vinni és cserélni? Vagy azt csak akkor érdemes beszerezni, ha nincs 12-es vég?
Új hozzászólás Aktív témák
- Update 02.09. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Gyors és kedvező csomagküldés Magyarországon és külföldre!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs