Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- E-book olvasók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD FX
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Baltazár123
őstag
az xbox play anywhere nekem előnyös. Játszhatom PC-n , konzolon, amin akarom. a PS meg a VR miatt, bár eléggé hanyagolják, de még mindig talán a legegyszerűbb VR hozzáférés. Régebben még érv lehetett az exklúzív, de szerintem amivel sokan nem számolnak, hogy ezek nem nintendo szerű cégek, a vasat nem árulják nagy nyereséggel. Nekik a játék eladások a fontosabbak, a play anywhere miatt viszont én igyekszem mindent az xbox shopban venni és a PS-re csak akkor, ha lényegesen olcsóbb vagy már nagyon nyaggat a gyerek és mondjuk PS-en van leárazás.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Lord Amper
üzenetére
I know.
---------------------------------------------------------------
( #42) tDr1v3r: Igen. A Sonynak főleg a szoftverből és a szolgáltatásokból volt a nem kicsi bevétele, és még veszteséggel is megérte árulni a konzolt.
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én nem azért vettem PS3-at, hogy multiplatform címekkel játsszak rajta.
-
tDr1v3r
veterán
Nem érted. A játékok és a userbase alapján választanak az emberek játékkonzolt: akinek PS-re vannak megfelelő exklúzív játékok azok azt veszik, mások meg azt a gépet veszik amin a barátaik is játszanak. Akinek PS-re van most sok játéka nem fog csak úgy Xboxra váltani.
Az hogy fut windows egy gépen teljesen mindegy, a tévé alatt lesz a gép, nem officeozni fognak rajta. Az FSE meg tsai csak félmegoldások, leginkább a handheldek fognak belőle profitálni. Ezekkel inkább a Steam Machine-al fog versenyezni, ami meg nem tudjuk mennyit tud majd kiharapni a konzolpiacból.
#39 Synthwave: tisztázzuk akkor ezt. A Sony rohadt nagy veszteséggel árulta először a PS3-at, azért vették ki a kompatibilitáshoz kellő hardvert hogy spóroljanak, az ár miatt alacsony volt a userbase és kiadók is fenyegették hogy inkább nem adnak ki a (nehezen programozható) hardverükre játékot. A PS3 akkor indult be igazán amikor a Slim megjelent, de a generáció végéig küzdöttek a fejlesztők a hardverrel - érdemes megnézni hogy X360 vs PS3 hogyan futottak különféle multiplatform címek mindkét gépen.
-
-
FearFmRadio
tag
Én már kíváncsian várom

Már csak a jailbreak miatt
Ps5 konzolon már elég jól futnak a ps1-ps2-ps4-ps5 játékokPlus kifejezetten tetszik hogy a pc-s játék magyarításokat is így ezáltal lehet importálni a ps5 játékokba .
[link] -
-
S_x96x_S
addikt
a konzolos piac változik, adaptálódik.
https://prohardver.hu/hir/microsoft_kihuzhatja_gyufat_pc_gyartok_xbox.htmlAmúgy eredetileg a PS3 támogatta a Linux futtatását;
aztán ezen keresztül törték fel és a Sony letiltotta. -
DithenS
senior tag
Senki sem beszélt húzócímről. Azt mondtam, hogy ha a kövi xbox-on a windows-t is megkapod, és maga a konzol egy VM lesz, akkor azért kaszál az MS, mert kvázi dgy konzol-pc hibrid lesz. Azaz nem kell külön PC-t venni, mert maga a konzol mindent futtat, mint egy PC, akár netezni, akár office-t nyomni rajta. Ha játszani akarsz, tudsz optimalizálás nélkül PC-s játékokat is nyomni, vagy ha van xbox címed akkor az xbox VM futtatja majd a szokásos konzolos optimalizációval. Tehát kiváltja fullra az otthoni számítógépeket.
-
S_x96x_S
addikt
> ez a sàvszél 2/3 ada egy rtx5080 nak , vramként nem olyan gyors
az AI -nak ( és az AI gaming-nek) egy adott sebesség felett
- egy adott feladatra ( inferencre )
fontosabb a VRAM mérete.Másképpen - az lesz a szűk keresztmetszet.
Amúgy egy 32GB-os VRAM-os 896 GB/s
"NVIDIA RTX PRO 4500 Blackwell" ~ 2,500 USD felett van. -
peet05
senior tag
válasz
Lord Amper
üzenetére
A PS5-höz megoldották 2027. március 31-ig, így nincs probléma az ellátással.
Gondolom a next gen-re (GDDR7) is hasonlóképpen lekötöttek bizonyos mennyiséget.Az elmúlt hetekben-hónapokban volt róla szó, hogy pont a memóriagyártók módosítottak a szerződéseken, mert a berendelt mennyiséget nem minden esetben vették át (általánosságban, nem a Sony) a megrendelők. Hoztak egy olyan kikötést, hogy innen és netovább, aki rendel az kifizeti az igényelt mennyiséget, pont. Számomra is meglepő volt, hogy ez eddig nem így ment.
-
Az mit jelent? Ha időben foglaltak le, akkor még nem nagyon tudhatták előre, hogy olyan kötbéreket kellene beleírni a szerződésbe, hogy ne érje meg a beszállítónak a büntit kifizetni ha késve jóval kisebb mennyiséget szállít, mert az AI bevételek ellensúlyozzák.
A konzol életciklus kb 7 év, ez a pénzeső a memóriagyártóknak meg nem tart addig.Ez ugyan az a fos helyzet lesz mint a ps5 megjelenéskor a covid miatt. Vagy vársz hónapokat, vagy scalperektől veheted 2x-es 3x-os áron.
-
GAlli
tag
ez a sàvszél 2/3 ada egy rtx5080 nak , vramként nem olyan gyors
-
flexxx2
őstag
biztos találtak egy tonna DDR3 ramot a raktárban

-
lvb
aktív tag
Miért ne vennék? A PS konzolok ára jellemzően 25-35g arany volt megjelenéskor. A következő sem lesz drágább. Az, hogy az USD is csak játékpénz, hát istenem...
Ha PS6 megjelenéskori ára csak 25g arany lesz, akkor mai áron számolva kb. 1.200.000 huf (~$3800) lesz az ára. Eddig is hasonló ára volt megjelenéskor. A PS4/5 volt kivétel, röhejesen olcsón (10g aranyért) nyitott.
Csak érdekességkép: 2001-ben kb 300 HUF volt 1 USD. Most 320Huf, kb ugyanaz a szar mind a kettő. A PS1 közel másfél havi nettó magyar átlagfizetés volt, mégis vették, mint a cukrot.
-
tDr1v3r
veterán
Miért kaszálna? Van esetleg olyan húzócím ami nem jönne ki PS-re a Microsoft berkein belülről? Naugye, nincs miért váltani senkinek... maximum PS mellé venni egy Steam Machine-t néhány PC-s cím miatt, de ott is kiesik az MS a képből. (Én valszeg veszek is egyet ha kijön, pedig a PS5/XS teljesen kimaradt.)
Abban egyetértek hogy ezek a jelen generációs alap gépek (tehát nem PS5 Pro) is szép grafikát produkálnak. De konkrétan a PS4/XOne backlogommal is el vagyok maradva így is... és még a tévét sem hányom le a rossz grafika miatt.
-
ddaydome
senior tag
És a 30 gb ram és az újdonság miatt kb. 1 millió ft lesz a konzol.... Tuti sokan megveszik
! -
Richard!
addikt
Nekem 32 van. Én nyertem 🚬😐
-
Alusky
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Ugyanaz lesz, mint a villanyautóknál. Marha drága lesz a konzol, de még így is olcsóbb lesz a gamer PC-nél.
-
Baltazár123
őstag
Nyilván, de állítólag az új xbox már hibrid rendszer lesz és elindítható PC-nek is. Esetleg akkor azt kell megnézni. Persze ezek mind csak pletykák most.
Egyébként ami pécés dolgot én csinálok otthon, az kimerül abban nagyjából, amit az office tud, levélírás, excel táblák néhány költségkövetésre és számolgatásra. Szkennelés, nyomtatás, levélírás, meg stream nézés. Nagyjából ennyit tudok mondani.
Erre simán elég egy egyszerű laptop is és akkor a játék konzolból veszem azt, amelyik jobb ár/érték arányú .... vagy ami kapható egyáltalán
-
DithenS
senior tag
Xbox igazából PC lesz majd. Illetve most is Windows fut rajtuk, de a kövi generációnál megnyitják neked. Kaszálni fog azzal a Microsoft, ebben biztos vagyok.
Inkább attól félek, hogy nem lesz számottevően erősebb nyers erőben a PS6 meg az Xbox, mert azóta AI felskálázás van, meg képkockagenerálás. Tehát kap egy AI chipet oszt kész. De ne legyen igazam. -
válasz
Baltazár123
üzenetére
Ha csak játékra használod, akkor valóban. Viszont egy PC több mindenre használható, mint egy konzol.
-
Baltazár123
őstag
Ha maradnak a mostani alkatrész árak, akkor biztosan nem lesz olcsó, de biztosan meg fogja érni az árát. Jobban, mint egy PC.
-
oriic
HÁZIGAZDA
2030-ban.
-
cami][us
őstag
Az ilyen pletykákból valahogy kimarad az xbox, pedig nélkülük nincs nyomás alatt a sony. Akár az évtized végéig is kitolhatják ez a generációt.
-
Ilyen RAM árak mellett mennyibe fog kerülni? 2M HUF?
-
S_x96x_S
addikt
Azért lehetne még több is a VRAM.
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések