Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz ati3x #74132 üzenetére

Köszi, de ezt már én is megtaláltam, és tapasztalatból tudom, hogy nem az obi nem-bepattanása. Egyszer a PL3 + friss 20-as ijesztett rám, hogy csak egy fekete képet kaptam, nem ismerte fel az obit -- de aztán kiderült, hogy csak nem kattant be a helyére (újan olyan passzentos volt, hogy már azt hittem, bepattant, azért nem fordul tovább); azon a gépen viszont nem volt semmilyen hibakód később sem.

Frankstork: nem főbenjáró bűn, de fórumos netikettnek hívják, hogy előbb egy keresést megejtünk -- gyorsabban megvan, mint ahogy a hsz-t beírod, és ha volt már a kérdés, akkor a válaszokat is egyből megkapod rá.

Konyi: pl. a FF Sigma obik, amiket lehet szintén SA mountos kivitelben kapni? Valószínűleg néhány APS-C fix is kirajzolja.

Silmatauki: azt nyilatkozták, hogy az új szenzor a dp-knél >1 FÉ-kkel jobb ISO-ban; és mintha újabb feldolgozó processzort is kapna. Ugyan ez még mindig kevés a hátrányuk ledolgozásához, de ettől én még örülök, hogy vannak. A Sigma egyike azon kevés nagy cégeknek, akik mernek innoválni, és radikálisan változtatni a bevett dolgokon, még ha ezeknek jelentős része nem is lesz közvetlenül sikeres. Mondták is, hogy még ha a Foveon szenzoros vázak veszteségesek is, az ott kifejlesztett technológiával jobb obikat tudnak készíteni, ahol pedig behozzák nyereségben.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák