Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Alg #46573 üzenetére

    Kösz a tippeket! :R
    Pilis-tető is jó lehet, nem tudom, még nem hallottam róla. Amúgy hasonló légvédelmi állások HHH-en is vannak, csak ott még erős a város fénye. Érdekesnek érdekesek, de nem emelkednek nagyon ki a földből. Meg egy templom- vagy várromnak, ahol még jelentős falrészletek megmaradtak, más a kisugárzása, hangulata is. S pont ez lenne a tervezett kép mögött a koncepció: egy letűnt korszak örzője (vár / templom), mely mellett már elhaladt az idő (csillag-csóvák), de még lassú pusztulásában (rom) is őrzi méltóságát és pompáját (legyenek még szép, ép falrészletei).
    Meg kaland, lehet oblivionosdit játszani :DDD
    Olyan helyeket keresek, amik bár távolabb vannak lakott területtől (és nincs mindent elvakító díszkivilágításuk, á la Zsámbék), de mégis jól megközelíthetőek, egészen közelig vezet lehetőleg aszfaltozott út. Sportmotor nem igazán terepre való :) én meg lusta disznó vagyok és a motoros csizmám sem gyaloglásra tervezték: járni kényelmetlen, merev, alig pár km után vízhólyagok, meg könnyen beázik alulról is.

    A lakott területtől távoli részre: ennél kicsit összetettebb, nem csak a távolság a lényeg, mert egy síkságon messze is látszanak a fények, egy völgy viszont el lehet annyira zárva a pár km-re lévő kistelepüléstől, hogy már alig van hatása. Most sajnos nem ugrik be, de valahol nemrég láttam (lehet, hogy innen indulva? Úgy rémlik, hogy akkor is égbolt-fotók meg Korcula meg hasonlók volt a téma) egy asztrofotós blogot vagy fórumon bejegyzést, ahol volt néhány jól bevált "sötét" és szép / tiszta égképű hely, valamint egy térkép, hogy az ország egyes pontjain mennyire tiszta az ég. Bp-hez a legközelebb a Börzsöny ilyen. A kemencei erdeit utat valamelyik hétvégi éjszakán meg is tervezem látogatni, de kéne valami érdekes, fix földfelszíni extrát is belekomponálni a csillagok forgatagába.

    Erzol: mentem már el sokszor mellette, de még közelebbről nem néztem meg. Egy tó vízfelszínén tükröződő csillagos égbolt is jól hangzik. A sátrazás nem szempont, mivel elég közel van és jól bírom az éjszakai fennlétet; viszont a horgászjegyet kifizetni érte... inkább keresek valami más vadregényes nem-horgász tavat :))

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák