Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Vágó úr, fórumos segítséget kérnék...

    Voltam tegnap éjjel is fotózni, az éjjeli sötétben felmotoroztam Dobogókőre. Kicsit sok volt a Hold, de ha csak most van tiszta (-ább) ég?... Pára is sajnos kicsit magas, így a horizont közelében sem lehetett csillagokat látni. A repülőforgalom miatt (csüt. éjfél, péntek hajnal 1, mégis mindenütt villogás...) 15 perc volt a leghosszabb egybefüggő sorozat, ahol a 17-es látószögébe nem rondított bele repülő.

    Na most a kérdés. Beállítom a gépet, leterhelt állványra EM5, manuál mód, long-expo NR (auto-darkframe) kikapcsolva, időzített kioldás (2 / 12s) ki, 1/8s késleltetett be, LIVE BULB mód (4s-os frissítéssel), 0.3s-os készkép-megjelenítés, lf jpg + raw; 17-essel fókusz manuálban; távkioldón 0 delay, 1.5 perc expo, 1s interval, 30 expo. Gépben 16GB-os Samu CL10, UHS1 kártya. Papíron mindennek jónak kéne lennie.
    Uccu. Lövi az elsőt, oké. Idő letelik, tükör vissza, jönne a második, de az 1s-nál jóval hosszabb szünet van előtte. Mivan? Nézem a távkioldót. 1:30-at visszaszámol, hallom a zárat, 1s interval lemegy, következő 1:30 elindul, de a zár még mindig nem...... Nézem a gépet: amikor a távkioldó az 1:30-at leszámolja, zár csapódik, utána mutatja a kész képet még 3-4-5s-ig, közbe vadul villog a mentés ikon, aztán eltűnik, sötét képernyő, vissza standard fényképkészítős képernyő, még 1s, majd hallom a zárat és indul az expo. Össz. 6-7s lyuk van két kép között, és nem értem, hogy miért :Y

    Úgyhogy egy kicsit aggódva jöttem haza, 2-re érkeztem meg, csak gyorsan bedobtam starstaxba a gépből a jpg-ket. Kis csúszka-húzogatással már nem látszik annyira a lyuk közöttük, de akkor is zavar, hogy ez most mi is és miért is volt.
    [link]

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák