Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Szinte az összes MF 50-es szépen teljesít. Én konkrétan egy öregecske Canon FD 50/1,4 SSC-t használok. Nem csodafegyver, de nekem teljesen bevált!
Nyitva F/1,4-en nagyon lágy és bokeh CA is van gazdagon. F/1,8 viszont drasztikusan megjön a kontraszt, javul a kép és itt már tökéletesen használható minden helyzetben. F/2 pedig a saját mércémmel mérve eléri az optimumát. A kontraszt élesség remek, de ami számomra a legfontosabb, a bokeh itt a legszebb, legpuhább.
Úgy általában kontrasztban elmarad kicsit a modern 20-astól, de egy kis plusz kontraszttal könnyen korrigálható.
Személyes kedvencem a témában V. Nokton 50/1,5! Ahogy néztem már nyitva is meglepően kontrasztos képe van, ami azért nem jellemző a hasonló kategóriás obikra.
Sajnos már leállították a gyártását és elég ritkán találkozni vele idehaza. Ha meg néha felbukkan akkor meg mindig sajnálom rá a pénzt.
Madgienek van Jupiter-3 ami akármennyire is mutat a Noktonnal rokonságot, karakterre pont az ellenkezője. Ahogy elnéztem korának megfelelően nagyon lágyrajzú, de erről Madgie biztos többet tud majd mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest