Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz Monya78 #102535 üzenetére

Igen, bocsi, hosszú lett :)

Igen, az E-M10 mellett/helyett az E-M1 az fókuszban (is) hatalmas és érezhető előrelépés, és (most nem tudom a használt árakat de kb) olyan százezer ft körüli nagyságrend, tehát ez ár/értékben rendben lesz.

A következő lépcső az E-M1mkII, ez már használtan kétszázezer felett, de adott esetben bőven megéri mert (sok más mellet, de ami a legfőbb) fejlesztés az a video, ez volt az első Oly ami egyrészt jó videót készít (persze (mint ahogy szinte minden más gyártó minden más vázánál, 4k kell, és onnan leméretezni) ÉS pluszban az eleve továbbfejlesztett követőfókusz már jól használható videó közben is (az eredeti mk1 eleve nem is használta a pdaf-et videóhoz hanem csak fotóhoz, de annyiban mindegy is hogy úgysem jó a videója, mai szemmel meg különösen nem)

Ez a kettő váz az (illetve mellé nézegetni kell hogy végül párosítva melyik E-M5 verzió mikor kapta meg a belselyüket és használtan épp mibe kerülnek) ami ár/érték alapján tényleg kiemelkedő, "most bangs for the buck"
    (persze mindig mindennél voltak fejlesztések, de ezeknél voltak a téma szempontjából ugrásszerűen nagyok. itt már tényleg értelmet nyert a "last camera syndrome"

Aztán nyilván ha valaki sok pénzt akar/tud rákölteni akkor a következő nagy lépés az OM-1 lesz, fókuszban és videóban további komoly előrelépés, de ennek már elég komolyan meg is lesz az ára. Szóval természetesen sokkal jobbat kapsz, csak nagyon sok pénzért, miközben az előző kettő jóval kevesebb meg még annál is kevesebb pénzért már kimondottan jót kínál. Így ez ár/értékben már nem tud annyira vnzó lenni.
    Valamint ennyi pénznél meg persze már ugyanígy érvényes ha rendszerváltásban is gondolkozik az ember, persze az is hasonló nagyságrend lesz Ez már a sokszázezres, váltásnál plusz objektívcserékkel együtt ,ez már majd bőven a millió feletti tétel (én amúgy személyesen ha váltani szeretnék és valamiért mégsem OM-1, akkor én személy szerint Fujiban gondolkoznék, az Oly mellett amúgy is a másik amit használok és szeretek. De bármi más gyártótól lesz jó, csak el kell fogadni hogy a nagyon sok pénzért közben még mindig lesz itt-ott kompromisszum)
    És végül jönnek azok az igazán csúcsok amiket írtam, Canonból, Nikonból, Sonyból egyaránt, természetesen itt már csak magában a váz lesz sokmilliós tétel.

És amúgy pont kisgyerek témában, a mobilt mint amúgy is mindig kéznél lévő opciót pedig abszolut komolyan gondolom hogy érdemes szem előtt tartani.

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák