Hirdetés
- Váratlanul megerősítette a mobil GeForce RTX 5070-et az NVIDIA
- A képkockasebességet is tudja mérni az új AIDA64
- Ha tetszik a jó öreg Xbox Green Edition konzol, ez a numerikus pad is fog
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- ASUS blog: a memóriahiány nem jelenti azt, hogy ne javíthatnánk a PC-s élményen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA® driverek topikja
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
theporcupine
tag
De jó, hogy kitöröltem az első reakciót, amit erre írtam tegnap. Felesleges, parttalan vita, értetlenkedéssel.
Csak annyi apró megjegyzés, hogy igaz, a fotósok keresték és várták a fejlesztéseket az elmúlt 190 évben, de közben a meglévő rendszerrel készítettek elképesztően jó képeket. Az amatőrök technicizmusát meg lenézték. A fejlődés nem annyira a képek jóságát javította, inkább kényelmesebbé, gyorsabbá tette az elkészítésüket. A fotós megoldja 10-12EV-vel és talán gondol rá, hogy egyszerűbb lenne 20EV-vel, de azután dolgozik tovább. Pistikének meg mindegy, mert nem is tudja, hogy mitől rossz, vagy a jó a képe. Már írtam a példát, hogy amikor fotós iskolába jártam, megkérdezte egy ismerős, hogy "mit kell ezen tanulni, fogom a telefont, odatartom a virághoz, megnyomom a gombot."
A "hétköznapi" napsütéses fotót nem csak azért nem készíti így el a fotós, mert rossz az expó beállítás, hanem mert csúnya, kemény árnyékokat ad a nap.
Egyébként pár év múlva, nem is kell fényképezőgép, mert az MI-nek bemondod az okoseszközödbe, hogy "sétálok New Yorkban, az 5th Avenue-n a Flatironnal a háttérben, Keanu Reevesszel az oldalamon délután kettőkor, augusztusban közepes esőben, minket néző mosolygó tinilányok gyűrűjében és pár másodperccel később lesz egy ilyen képed, tökéletesen expóval.
Biztos lesz ilyen szenzor a fényképezőgépekben is hamarosan, de a mobiloknak sokkal nagyobb szüksége van ezekre a trükkökre a kis érzékelő miatt, talán ezért jelent meg itt előbb ez a fejlesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest