Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• theporcupine

tag

De jó, hogy kitöröltem az első reakciót, amit erre írtam tegnap. Felesleges, parttalan vita, értetlenkedéssel.
    Csak annyi apró megjegyzés, hogy igaz, a fotósok keresték és várták a fejlesztéseket az elmúlt 190 évben, de közben a meglévő rendszerrel készítettek elképesztően jó képeket. Az amatőrök technicizmusát meg lenézték. A fejlődés nem annyira a képek jóságát javította, inkább kényelmesebbé, gyorsabbá tette az elkészítésüket. A fotós megoldja 10-12EV-vel és talán gondol rá, hogy egyszerűbb lenne 20EV-vel, de azután dolgozik tovább. Pistikének meg mindegy, mert nem is tudja, hogy mitől rossz, vagy a jó a képe. Már írtam a példát, hogy amikor fotós iskolába jártam, megkérdezte egy ismerős, hogy "mit kell ezen tanulni, fogom a telefont, odatartom a virághoz, megnyomom a gombot."
    A "hétköznapi" napsütéses fotót nem csak azért nem készíti így el a fotós, mert rossz az expó beállítás, hanem mert csúnya, kemény árnyékokat ad a nap.
    Egyébként pár év múlva, nem is kell fényképezőgép, mert az MI-nek bemondod az okoseszközödbe, hogy "sétálok New Yorkban, az 5th Avenue-n a Flatironnal a háttérben, Keanu Reevesszel az oldalamon délután kettőkor, augusztusban közepes esőben, minket néző mosolygó tinilányok gyűrűjében és pár másodperccel később lesz egy ilyen képed, tökéletesen expóval.
    Biztos lesz ilyen szenzor a fényképezőgépekben is hamarosan, de a mobiloknak sokkal nagyobb szüksége van ezekre a trükkökre a kis érzékelő miatt, talán ezért jelent meg itt előbb ez a fejlesztés.

Új hozzászólás Aktív témák