Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
"a MÁP+ kiszámítható és folyamatosan növekvő értéket biztosít." - Ezt add el reklámszövegnek az államkincstárnál!
Nem véletlenül írtad, mert pont ezt sulykolják belénk minden létező csatornán a MÁP+ kapcsán. De nézzük is meg inkább az eddig pályafutását.
Előbb a deviza kitettségtől szabadult meg a kormány (nyomatták a PMÁP-ot), aztán pedig megszabadultak az inflációs kockázattól is (MÁP+ a "szuperállampapír").
Mikor a MÁP+ elindult tavaly nyáron az EUR árfolyama 324,35 volt.Ha akkor 1 millió forintot betettünk MÁP+-ba, akkor az most épp 1.055.124 Ft-ot ér. Tranzakciós adótól és visszaváltási díjtól tekintsünk el.
Ha akkor az 1 millió forintot átváltottuk EUR-ra, akkor az 3083,09 EUR lett volna, ami a mai napon érne 1.124,556,8 Ft-ot. Tudom, itt van átváltási költség, devizaszámla díja...Egyrészt mondhatjátok, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de talán pont te emlékezhetsz rá a legjobban (régi vitáink emléke), hogy én egy éve is ugyanezt mondtam. "Támadtam" a MÁP+-t és a forintos befektetések elinflálására hívtam fel a figyelmet.
Covid-ot nem tudhattam, de az, hogy az elmúlt 10 év világgazdasági szinten nyugis volt (Covid-ig) és a kamatok a 0% környékén mozogtak várható volt, hogy nem tart örökké. Most a kamatok még maradtak, de a világgazdaság már nem emelkedik nyugisan. Hopsz van is rögtön 10% bukta a forint árfolyamában.
Mit hoz a következő év és az azt követők? Nem hiszem, hogy megállna a forint gyengülése. A kormánynak érdeke (részben pont a MÁP+-al teremtette ezt meg), hogy gyengüljön a forint.
Ok, lehet nem lesz 400 jövő év végén az EUR, de ezt nem is lehet kizárni. Egy 380-on már legtöbben meg sem lepődnénk, aztán 2 év múlva jöhet a 400 is... A kormánynak jó, még mondhatni a magyar gazdaságnak is. Mindenki boldog, az árát pedig a forintban megtakarítók fizetik meg.Nem vagyok jós, nem tudom, hogy így lesz-e. Én csak pont azt mondom, mint tavaly. Igenis benne van a pakliban, hogy a MÁP+-on hosszútávon veszítenek a megtakarítók, ahogy kvázi bármilyen forint alapú megtakarításon.
EUR-ban, vagy USD-ben nem kapunk kamatot, de a pénzünk igenis megőrzi az értékét a forintban tartott tőkénkhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest