Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
axioma #25884 üzenetére
Hát nagyon ingyenes számlacsomag nem tudom van-e.
Én eddig a zéróban voltam, most átkötöttem.
A plusszos számlacsomagok szerintem annyira még nem durvák.
Bizonoys rendszeres ráutlás után pl. kapásból 50% a havidíj. A minimum 325ft, ha jön minimálbér összeg a számládra, a bővített 150Kval havi 450ft, a 3. 350Któl 750ft. Ezekhez 2-3-5 ingyenes tranzakció tartozik, mindegyik fajtából. [link]
Amúgy pedig még mindig van nullázás a havidíjban, ha van még a rendszeres utalás mellett bizonyos mértékű megtakarításod is a számláidon.Én eddig elnézve a piacot úgy voltam, h a zéró számla egy ajándék. Ez most megszűnt, személy szerint nekem nem fog sokkal többe kerülni a bankolás. Kb. az sms drágulása befolyásol jelentősebben
, mert nem is utalok olyan temérdek mennyiséget.
Amúgy talán a Raiffeisen-nél láttam egy minimálisan kedvezőbb csomagot, de úgy döntöttem maradok k&h-s nekem eddig bevált.
-
AMD Power
titán
Ha jól értelmezem akkor itt leírtakat illetve az ábrát is akkor , csak akkor tudom kivenni a pénzt + az adóvisszatértést és a kamatokat ha nyugdíjas "lettem" közben?
hogyan és mikor lehet hozzájutni a megtakarításhoz?
Megtakarításához a számla zárásával egy összegben bármikor hozzáférhet, részösszeg felvételére nincs
lehetőség.
A számlazárás adómentes nyugdíjszolgáltatásnak minősül a következő két feltétel együttes teljesülése esetén:
nyugdíjra jogosult, illetve
számláját a számlanyitás évét követő 10. évben vagy azt követően mondja fel -
KMan
őstag
válasz
Novics #25882 üzenetére
Az önyp-knél már évek óta ugyanaz a szabály: tíz év múlva vehetsz fel először adómentesen a befizetésből, és amit így felvehetsz, az a hozam. Aztán háromévente vehetsz fel ismét, folyamatosan egyre többet már a tőkéből is adómentesen. A 11. évben 10 százalékot, a 12.-ben 20 százalékot stb. A 21. évben felveheted a teljes tőkét és hozamot adómentesen. Ez a szabály.
-
bpx
őstag
válasz
concret_hp #25877 üzenetére
Lakásvásárlás miatt megkérdeztem kb. 2 hete, a bankban az ügyintéző is ezt mondta, hogy a kamatjövedelem utáni adót saját magamnak kell bevallani és fizetni, a bank nem vonja le. Ezen kívül ugye egyszerre kell az egészet visszaváltani, nincs olyan, hogy csak egy részét kérem vissza. A 3 év csak csökkenti az adó mértékét.
-
axioma
veterán
válasz
AMD Power #25880 üzenetére
KH a zero megszuntetese utan eleg szemet konstrukcioba kenyszeriti bele az ugyfeleit (mar aki meguti a premium szintet).
Egyreszt kiemeltek a tr.adot a koltsegtablazatokbol, azt _mindig_ fizeti az ugyfel (jo, kartyara epp nem neztem meg, de beszedesi megbizastol kezdve az utalasig mindenre). Egy kis aprobetu utal ra...
Masreszt meg a kedvezmenyes (tr.adon kivul ingyenes) muveletek havi limitben vannak. Mikor egyes dolgokat evente meg felevente kell fizetni, a marcius-szeptember-dec vagy jan. siman folemegy, es akkor viszont a sima szamlacsomaghoz kepest is dragan szamolnak... Ja es egy 5.5M-s megtakaritasu ugyfelnek beajanljak a premiumot, ami 5M-tol ingyenes, es van benne nem tokevedett befektetes... az alapfeltetel nelkul viszont 5e Ft szamlavezetes, a masik fajta kedvezmeny akkor nincs, es kov. honapban kenyszer-szamlacsomagvaltas.
Harmadreszt meg apamekat tavaly november vege ota zaklatjak, hogy menjenek at (eu. okok miatt nem tudtak mind a ketten megjelenni, legutobb mar azt mondtak, hogy eleg az egyikuk is...). Felmondani majd majusban fogjak a szerzodest, 60 nappal. Akiket elsore bepaliztak, azok fel evig fizetik a me'g meglevo, kedvezobb eredeti csomagjuk helyett a dragabbat... ugyhogy nem kizart, hogy ok is jonnek Raiff-hoz. -
Novics
senior tag
válasz
axioma #25879 üzenetére
De nem tudok belőle fotós cuccokat, meg LEGO-t venni.
Szerencsére gyogyóra meg dokira sem kell nagyon költenem, de ugye ez bármikor változhat, főleg ha a teljes családot nézem. Lehet, hogy ez is butaság, de ez nekem amolyan félig likvid megtakarításnak tűnik. Bármikor el lehet költeni, ha szükség van rá - és elég széles körben -, mégsem lehet minden vacakra elszórni.
Meglesem az MKB-t is.KMan
Én azt olvastam, hogy 20 év után csak az akkor betett pénzedet veheted ki. Tehát, amit az 5. évben teszel be, azt a 26-ban veheted ki. És azt sem tudom, hogy ha esetleg lépnék külföldre, akkor mihez kezdhetek vele.Dr.Zoo
Volt némi €-m is, de nagyobb összeget nem mernék otthon tartani. Széfet meg nem akarok venni. Kicsi a lakás hozzá.Meg az árfolyamváltozást is nagyon kéne követni, hogy mikor adjak, mikor vegyek, erre nincsen kapacitásom. Bár külföldi bankszámlára is gondoltam, hogy oda tolni a fizetés egy részét. De hát azt is hol, milyen valutában?!
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
AMD Power #25880 üzenetére
Én is K&H-s lettem.
Volt egy sztorim velük, KP-t akartam kivenni úgy, hogy ne kerüljön Nekem sokba.
3 helyen kérdeztem meg, mindre más válasz érkezett, de egyik sem a legolcsóbb volt.
Nekem ez nettó hazudozásnak jött le, és felégettem mindent, ami az OTP-hez kötött.
Azt meg külön díjaztam kilépés közben, hogy még akkor is meg akartak szívatni, tegyek panaszt írásban ellenük felkiáltással. Mondom köszönöm nem, a kövi Kisasszony (két részletben tudtam mindent lezárni, egy nap délelőtt, és délután) kérdezi, hogy van-e folyamatban lévő panaszom? Mondom Tessék elmondani, miért? Mert akkor nem tudják megszüntetni.
-
axioma
veterán
válasz
Novics #25874 üzenetére
Ebben csak azt nem ertem, hogy az EP befizetessel hogyan dugod el sajat magad elol... az EP-jogosult cuccokat ezentul nem a kp-bol hanem ebbol fizeted, es? Tobb kp marad.
MKBEP sem kicsi, anno mikor neztem ok voltak jok, igaz azota nem ertekeltem ki ujra (1-2e-ert 5 evre kartya es nekem 2 van csaladtagnak is, szoval ezzel a feltetellel nezve voltak jok). -
Dr.Zoo
őstag
válasz
Novics #25874 üzenetére
de az OTP nekem nem szimpatikus. Lehet, hogy nettó marhaság - főleg pénzügyekben - szimpátiára menni, de nekem elegem lett belőlük.
Nekem 10x év után lett elegem belőlük, mélyen a szemembe néztek, és fütyülve hazudtak.
Vissza a megtakarításhoz, nemesfémek, valuták, stb??? Igaz kell hozzájuk egy fasza széf.
-
concret_hp
addikt
tudja valaki mi van ha 5 éven belül (de 3 év után) feltörök egy tbsz-t? valahol olvastam egy félmondatot, hogy adóbevallást kell csinálni vagy vmi iylesmi. vagy csak fel kell tüntetni a köv. éviben?
-
KMan
őstag
válasz
Novics #25874 üzenetére
Ha mar penztarakban gondolkozol es nem tetszik az ONYPT (amugy 10 ev utan lehet eloszor felvenni a hozambol adomentesen, utana tovabbi 3 evenkent es azt hiszem 20 ev utan a teljes osszeghez hozza lehet jutni, tehat nem 35 ev) akkor az onsegelyezo penztarat tudom meg javasolni, ami szinten felhasznalato ep celokra is, bar nem mindenre.
-
Novics
senior tag
válasz
viharhozo #25833 üzenetére
Kaptam egy kis béremelést, amit szeretnék eldugni saját magam elől
, ezért elkezdtem nézegetni, hogy mibe érdemes tolni egy kis pénzt. Először önkéntes nyugdíjra gondoltam, de aztán olvasgattam róla itt-ott, és alátámasztottnak vélem a prekoncepciómat, hogy az az alsó hangom 35 év, ami még vissza van nyugdíjig nagyon sok változást hozhat még a szabályozásban, és ha egyszer elkezdi rakni az ember, akkor nem nagyon van visszaút.
Az egészségpénztár viszont nagyon szimpatikus, mert elég sok dologra fel lehet használni, és nem jelent hosszú távú elkötelezettséget. A Prémium EP-t néztem ki magamnak. Elég nagy, azt írják, hogy számla ellenében a nem partnernél vásárolt cuccokat is kifizetik, eddig csak jókat olvastam róluk. Semmi esetre sem szeretnék valami kis EP-be belépni - a biztos háttér a legfontosabb szempont nálam -, de az OTP nekem nem szimpatikus. Lehet, hogy nettó marhaság - főleg pénzügyekben - szimpátiára menni, de nekem elegem lett belőlük.Tőzsdézni, TBSZ-re pakolgatni egyelőre nem akarok.
Ja egy konkrét kérdés: az adójóváírás az az egész éves befizetések után jár, vagy a zárónapon lévő egyenleg után? Amit olvastam az alapján az éves befizetés, de hátha rosszul értelmeztem.
-
skristof
tag
erste trader, portfolio trader és hozampláza között van különbség?
mindegyik mögött az erste áll, ha jól látom a díjjegyzékük azonos
a portfólióban van különbség? ki mit használ/ajánl? -
-
AMD Power
titán
Sajnos nálunk semmilyen cafeteria nincsen. Vagyis van. BKV bérlet és ennyi. De szerintem egy ilyen 10 éves idő intervallumba ,hogy utána szabadon kivehető a pénzed + 20% kedvezmény azért az nem olyan rossz. Főleg ha az ember nem rak be nagy összegeket.
kovisoft Köszönöm szépen.
-
KMan
őstag
válasz
AMD Power #25862 üzenetére
Ugyanolyan mint barmilyen NYESZ szamla. 20% adojovairast kaphatsz szja-bol, 10 ev minimum, illetve kiskapu hogy TBSZ-re lehet alakitani. Szerintem ONYPT jobb mint a NYESZ, de ez csak az en velemenyem. Amugy erdemes mindkettovel rendelkezni es kafeteriat / egyeni befizeteseket szorgalmazni.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Erről a megtakarításról mi a vélemény? K&H nyugdíj-előtakarékossági számla.
K&H-s vagyok 19 éve. Megvagyok elégedve velük. Illetve szimpatikus ,hogy mindig annyit rakhatok be amennyi jól esik.
-
Petya25
őstag
válasz
Dr.Zoo #25860 üzenetére
A lejárat előtt visszaváltott állampapír aktuális vételi árfolyam névérték alatt is lehet. Ha a lejáratig vársz vele, akkor nincs vételi árfolyam, hanem névértéken+kamatokkal lejár és kész. Tehát mielőtt valaki kiszállna a papírból, figyelje a kamatfizetési periódust és utána adja el. Akkor a hozott kamat (-adók) már kompenzálhatja a bukós vételi árfolyamot.
-
Dr.Zoo
őstag
Érdekes cikk a portfólion.: állampapírral is lehet bukni
-
axioma
veterán
Azert azt ugye tudod, hogy egy adoszamra csak egy szerzodes kaphat alltam-ot?
Masreszt friss elmenyem: az OTP akciozott (-zik? en Construman futottam belejuk), DE csak a legszarabb szerzodesre. Amelyiknek 0.8% talan a beteti kamata, de 6% a kolcsone. Ennel kolcson nelkul a regi tipusu (3/6%) es a kolcsonre az ujabb (1.5/4.5) is jobb, hazon belul. Mondtam hogy olyat nyitnank. De akkor nyitasi dij, mondom nem baj. Jaaaa, azt o nem tudja megkotni... (nyilvan havi 5e-re, minimumra kotottem volna, foleg a gyerekekre a kolcsont amugy is maceras igenybe venni). -
attiati
veterán
Erős a mai olaj árfolyam reakció (-3%ról +2%ra). A hét végi sikertelen kitermeléskorlátozási megállapodás ellenére is. De valójában meg csak technikai kereskedés megy sztem a 43$-os ellenállás alatt. Ez is egy fontos árfolyam szint lesz.
-
KMT
addikt
válasz
Sanyi.mTs #25855 üzenetére
Egy növekvő "szám". Ha új jön ki, akkor eggyel nagyobb lesz.
2020-ast már nem tudsz venni. Ilyeneket keress: nyilvános ajánlattétel
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
dellfanboy #25850 üzenetére
PMAK-nál az év és per jel után mi az a betű?
ha 2020-as, akkor 2020. január elsején fizetik ki a kamattal együtt? -
KMan
őstag
Ha esetleg valakinek van az otp-nel nyesz szamlaja, megkeresne legyszives priviben? koszi!
-
KMan
őstag
1. Lakastakarekot ott erdemes nyitni ahol eppen akcios. Van kezdeti koltsege, ami konstrukciotol fuggoen 20k-40k is lehet. Igy erdemes ezt elkerulni jo idozitessel es forgalmazo valasztassal. Van fundamenta, otp, erste, stb... ossze kell hasonlitani.
2. Mindenkeppen erdemes, ez nem kerdes. 3 allamilag tamogatott megoldas van, onkentes nyugdijpenztar, nyugdij elotakarekossagi szamla es nyugdijbiztositas (unit-linked). Ebbol a unit linked felejtos magas koltsegei miatt. Kezdesnek youtube-on a bankmonitor videoit utana pedig a kiszamolo blog-ot javaslom. Lenyeg hogy legyen otthon bejelentett munkahelyed es fizess elegendo szja-t az adojovairashoz.
-
atee
őstag
Sziasztok!
Kèt kèrdèsem volna.
Lakás takarèknak fundamenta vagy van jobb lehetősèg is?
Szeretnèk párhuzamosan 2-3 is fizetni. 4 max 5 èvig. 20k összegekkel.Illetve èrdemes e nyugdíj előtakarèkossággal foglalkozni esetleg? Feltètelezve, hogy megèrtem.
Alapvetően nem bízom az ilyen rendszerekben.
Bankba se tartok pènzt ès nem is fogok csak addig ès csak annyit amennyit a kènyelem megkíván a kártyás tranzakciòkhoz.Köszönöm!
-
dellfanboy
őstag
válasz
bandi0000 #25846 üzenetére
szep is lenne
de akkor ki kotne le 6 honapra a penz? az altalad belinkelt tablaba ugyanannyi kamatot ad ez a termek 3 es 6 honapra.
helyes amit ir Cat az osszes szazalak altalaban eves AZONBAN a bank lehetoseget ad hogy ne1 evre kosd le a lovet hanem 3 honapra akkor nyilvan nam az eves kamatot fogja fizetni hanem annak negyedet. raadasul ha bankbetetbe teszed nezz utana a kamatadonak is, mert fennalhat hogy 100ft-t teszel be de a vegen kevesebbet veszel ki, mindekozbe pedig inflalodik a penzed.ha nem szereted a kockazatot -mint en- akkor az allampapir az egyik legtutibb ha TBSZ szamlara veszed5 evre kamatmentes es a pmak inflacio+x%-ot ad.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dellfanboy #25845 üzenetére
én pl találtam egy olyan kalkulátort hogy az MKB 0.99% -ot ad 3 hónapra ha lekötöm, 3 havonta le tudnám kötni és évente kamatozna 4%-ot?
-
bandi0000
nagyúr
hali
kicsit el vagyok veszve így a számok világába, röviden amit szeretnék, lesz egy kis összeg mondjuk 3 milka ház eladásból, el akarom kezdeni a lakástakarékot mondjuk 5 évre, nyilván ezt ki tudom számolni mennyim lesz stb, viszont nem tudom mit kezdjek a 3 milkával, nem igazán találom az oldalakon hogy milyen megtakarítást érné meg megtenni, hogy a legnagyobb hozama legyen, és akkor ezt is 5 évre
-
skristof
tag
válasz
dellfanboy #25841 üzenetére
KH-nál (illetve KBC-nél) kellene értékpapírszámlát nyitnod, ami mellé csinálhatsz ingyenes TBSZ-t
ugyanez vonatkozik a webkincstárra is (ott is ingyen van a TBSZ)mivel már van webkincstárad, utóbbit javaslom. foglalj neten időpontot, 15-20 perc alatt megvagy vele
-
skristof
tag
válasz
dellfanboy #25838 üzenetére
tbsz-re vedd, 3 év után nem lesz teljesen adó, csak EHO mentes. 5 év után lesz adómentes
-
dellfanboy
őstag
abban tudnatok segiteni, ha premium magyar allampapirt szeretnek venni, es a legkevesebbet szeretnek adozni, a webkincstarba belepve milyen allampapirt kell vennem? 3evre gondoltam. vagy esetleg mas tipp? minimalis kockazatot akarok vallalni
-
kiszi07
senior tag
-
kiszi07
senior tag
Hali, mivel most a viszonyok miatt Angliában igen visszaesett a GBP értéke, ezért abba szeretnék "fektetni". Valószínűleg meg is térülne, mert félév múlva ki szeretnék költözni. Szerintetek várjak még vagy most érdemes ? Több százezer Ft-ról van szó.
-
axioma
veterán
válasz
zeno70 #25832 üzenetére
Azert ovatosan a szamokkal. Majdnem 10% amit elvisz a mukodesi meg ilyen-olyan koltseg... konkretan az elso forintokbol nekem csak 92.9% megy az elkolthetobe, es ez me'g nem is rossz a piacon. Amig magasabb szja mellett 30% volt, akkor maradt 23%, az jobb volt, mint most a 13%...
Jo, persze, atlagban jobb, 100e korulre szokott kijonni a visszaterites, annak egy resze mar 96.9%-kal ment, de atlagban azert igy is 4.5% elmegy, a negyede az adobol visszahozott penznek (evi 500e-nel, az egesz csalad nyugdijaskoruak is ezen keresztul vasarolnak, aztan elszamolunk).
Ja a bentlevo penzre adnak valami hozamot, az kicsit enyhit a vesztesegen, ha szokott penz maradni rajta (mi pl. decemberben fizetunk be elore, akkor hamar jon a visszaterites, es egesz evben hasznaljuk, max. a vegen kiegeszitjuk).
Ettol fgtl nyilvan ajanlott, es nem mindig szoktak tudni: szemuveg, (gyogy)matrac, sot a TB altal mar tamogatott dolgok is mehetnek eg.pt-ra. Mondjuk nyilvan ilyenkor szamlat nem lehet kapni ra aki trukkozni akar (pl. ceg fizeti a szemuveget esetben vagy egyik vagy masik). -
viharhozo
addikt
válasz
zeno70 #25832 üzenetére
Az egeszsegpenztar jo uzlet, eleg sok dolgot el lehet szamolni, erdemes vele foglalkozni.
Az utolso mondat pontosan:
Az önkéntes nyugdíjpénztári, egészségpénztári és önsegélyező pénztári befizetések adókedvezménye továbbra is összevonandó, az együttes adókedvezmény mértéke sem haladhatja meg az évi 150 000 Ft-ot.
Ezt a NYESZ-re nem vonatkozik, az plusz 100/130k.
-
zeno70
tag
Itt biztos mindenki egészséges, de azért leírom (bocs, ha lerágott csont)...hátha valakinek új.
Mostanában minél több pénzt tolok bele az egészségpénztárba, mert viszonylag hamar visszaosztják az adóból a befizetés 20%-át. Ennyi kamatot nem ad bank, csak nyugdíjpénztárnál (sose érjük meg) és a lakáskasszánál.
Ha lekötöm, 20+10%-ot adnak vissza, és amit beleteszek, jövőre már fel is használhatom a "kamatát".Ha valaki tervez kisebb-nagyobb kivizsgálásokat, fogászati beruházást, de sok más egészséggel kapcsolatos, fizetős kiadást, szerintem érdemes kihasználni a lehetőséget. Ja, és az egész famíliának állja a költséget.
Meg egy másikat hallottam a napokban: csávó el akart menni nyugdíjba, volt nyugdijpénztára, utolsó 1-2 évben beletette a visszaigényelhető plafon szerinti összeget és és valami 250-300 ezret hozott a számlájára, két év alatt. Persze volt hozzá adója, amiből visszakaphatta.
-
attiati
veterán
[Robban a magán-egészségügyi piac]
"Nem csak az egészségügyi kiadásokon belüli közfinanszírozás terén, hanem a teljes kormányzati költésen belül az egészségügyre szánt források 10 százalékos arányát illetően is az utolsók közé tartozunk Európában. Ezzel párhuzamosan, az OECD országok között viszont élen járunk a háztartási kiadásokból egészségügyre fordított 4 százalékkal - sorolta az adatokat Leitner György."
-
An_drew
csendes tag
Szia/sztok,
Véleményetek szerint, ha hosszabb távra tervezek, akkor Prémium vagy a Bónusz Magyar Államkötvény jobb választás TBSZ-re?A 10 éves BMÁK 2026/N (DKJ átlaghozam + 2.75%) jelenleg 3.8% hozam,
vagy
5 éves PMÁK 2021/I (infláció + 3.25%) jelenleg 3.25% hozam
ajánlott inkább?Olvastam sokat róla, de nem nagyon tudok dönteni. Hogy fognak alakulni szerintetek a későbbiekben a hozamok? Melyiket éri meg jobban?
Köszi a véleményeket előre is -
student
őstag
kaptam kh-tól egy olyan levelet h menjek be vmelyik fiókba, mert bvk érvényessége lejárt. Tudja valaki hogy mi ez?
-
Apika
addikt
Egy kis érdekesség: Infláció kalkulátor 1960-tól napjainkig...
-
zeno70
tag
Egy egyszerűnek tűnő, de (nekem) nehéz kérdésem lenne. Van 3-4 millióm Kincstári takarékjegyben, aminek a kamata már csak bruttó 1.9%. Ez nagyon gyenge hozam. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami, ami többet tud nyújtani kockázat mentesen, illetve kevés kockázattal?
Van 2 Fundamentánk is, tehát ez nem opció.Rövidtávon nem kell a pénz, de a hosszú futamidőket nem szeretem. 10 év a max, ami elmegy(az is sok), de fölötte már kiráz a hideg. 1-5 évben gondolkodom szívesen.
Javasolták már 10 évre az Allianz Életprogramos unit linkedes cuccot (ami állítólag a legkevésbé lehúzó konstrukció a hasonlók között).
Tőzsdéhez nem értek de úgy általában se a befektetésekhez, ha rakosgatni, figyelgetni, változtatni kell a "portfóliókat".
Szóval van-e még olyan, hogy beteszem a pénzt és ott van x évig, majd kiveszem és nem nettó 0-hoz közelít a kamata?
Az államkötvény a legjobb a 2-3%-ával 5 évre?Köszi a figyelmet!
-
skristof
tag
TBSZ-t nyithatok egy évben többet is, ugye? csak annyi a lényeg, hogy egy pénzintézetnél lehet 1 embernek csak 1db?
-
maross
nagyúr
válasz
Dr.Zoo #25811 üzenetére
En cad-be szeretnék beszallni, ha még gyengul 3%-ot. De lehet már most is kene, az elozo alkalmat kihagytam 1.55-nel, de akkor még lusta voltam az atkoltoztetett gftuk-s accountomnak utananezni, azota mar megtettem
. Aranyon es olajon en is mindig agyalok, aztan soha semmi nem lesz belole.
-
-=MrLF=-
senior tag
Nyári turistaútra kéne fontot vennem, szerintetek vegyek minél előbb vagy még várjak vele.
Ha kiderül hogy mégse lépnek ki a britek az EU-ból hamar visszamegy az árfolyam.
Szerk.: [link] "A Dow Jones által idézett egyik szakértő szerint a június 23-án tartandó szavazásig a bizonytalanság valószínűleg tovább gyengíti majd a fontot, amelynek az árfolyama az év eleje óta eddig 4,1 százalékkal gyengült a dollárhoz és 5,4 százalékkal az euróhoz viszonyítva."
-
daniel2121
őstag
Kamiból bedobtam egy kis aprót a Hungary indexkövetőbe. Ha meglesz a felminősítés a bóvliból azt mondják hogy már idén várható akkor lehet hogy tovább emelkedik vagy ez nem számít ill. mi lenne a jelentősége?
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp #25805 üzenetére
Március óta össze akarok dobni minden fontosabb mutatót egy chartra, így megvoltak az adataim..5 percig tartott. A saját számításomnál év/év inflációval és mindenkori jegybanki alapkamattal számoltam. (de a bubor vagy az ákk rövid hozam reálisabb)
a kereséssel csomó idő spórolás azt jelenti, hogy beírod ide és megkeresi helyetted valaki más?
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp #25803 üzenetére
akkor dobj össze egy excel-t, minden adat elérhető
mnb alapkamat mnb oldalán pár kattintás
ksh oldalán pedig az inflációinfláció nem a valós értéket mutatja, és alapkamat felett tudsz rövid futamidőre befektetni, így a valós reálkamatot nem kapod meg, maximum mindkettőt korrigálod és a reálkamat trendjét kapod meg, ami csökkenő valószínűleg
-
attiati
veterán
válasz
concret_hp #25799 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest