Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok.
Korábban már írtam ide azzal kapcsolatban, hogy lakáscéllal félretennék havi 200-250-et. Most egy EFS-es meg akar arról győzni, hogy a vienna life biztosítóhoz kéne vinnem a pénzem. A következőt ajánlják: ha kötök náluk életbiztosítást havi kb 2500 forintért a leendő 15 milliós hitelemre, akkor egy egész jónak megtakarítási számlát nyithatok.
Ez két részből állna: lenne egy 12500 forintos része, ez az alapdíj, amihez 3 év után férnék hozzá díjmentesen, és lenne egy eseti számla, amire annyit fizetek be amennyit akarok.
Az eseti számlánál az adott befizetés utáni 1 éven belül 2%-ot, 2 éven belül 1%-ot vonnak le a hozamból, ha kiveszem, utána nullát.
Mindkét összegnél eldönthetem, hogy melyik eszközalapba legyen a pénz, illetve lenne automatikus árfolyamfigyelés: ha esik valamennyit (asszem 5%), akkor átteszik a pénzt pénzpiaci alapba, ha emelkedésnek indul, akkor meg vissza a másikba.Az életbiztosítást beletolhatom előtörlesztésbe, az a befizetett alapdíjat + eseti számla egyenlegét és ezeknek önerőnek használhatnám fel.
Mit gondoltok róla? Én elég kockázatosnak érzem. Itt van a vienna life grafikonvarázslója. Best selection vegyes forint eszközalapot ajánlották, én még a Fix20** és Perfekt20** kötvény forint eszközalapokat néztem. De úgy érzem, lehet rosszabbul járok ezzel 3 év múlva, mintha csak az axánál, vagy egy random helyen parkoltatnám, még úgyis, hogy van automatikus árfolyamfigyelés és pénzpiacra menekítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen routert?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automata kávégépek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Windows 11
- További aktív témák...
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- HP(Játékra is)15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,16-32GB RAM/nVme SSD,Újszerű állapot
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest