Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmz
aktív tag
válasz
kovisoft #117289 üzenetére
Érdemes kérni randomosként némi haladékot/kedvezményt az "új" dijakra. Némi utánajárásba került de végül adtak jóváírást ~1 évre, maradt a 0 forint, bár a januárt még kifizettem, aztán késöbb meglássuk majd.. Ha nem szállunk nagy el a díjakkal, akkor maradok, lehet olyan eset, hogy megér egy kis pénzt, hogy nagybanki háttérrel rendelkező brókernél van a zseton.. Magyarországon..., nem egy külföldi finntechnél.. én már rohangáltam külföldön ilyen pénz után, ölég macerás és idegesítő tud lenni..
Virág Feri ha nyitna újra random capital 2-t, tuti mennék hozzá -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne az IBKR transzferhez. Kaptam tőlük egy ilyen üzenetet a transzferről
A videót megnézem természetesen, viszont ha jól értem ez arról szól, hogy a papírjaim EUR-ban vannak viszont a TBSZ amire transzferálni akarom őket annak a devizája HUF(elvileg IBKR-nél nem is lehet más de javítsatok ki ha tévednék). Valamint nekem a normál számla is HUF, nem tudom, hogy abból származhat-e valami hátrányom.
Köszi! -
Sisco2
tag
válasz
kovisoft #117289 üzenetére
Igen, hasonló beszélgetés volt pár hónapja. Javasoltam a futures program újragondolását, (beszántását) esetlegesen az ügyfeleknek plusz macerával nem járó ügyfélmegtartó kedvezményrendszert, vagy csak a költségek csökkentését.
Továbbítják a vezetőség felé elbírálásra, mert ez szerintük sem állapot ami most megy a TBSZ transzferekkel kapcsolatban. -
avl
senior tag
Erste: futures-ben vett cuccot eladtam, Erste szerint is:
"Eseménynapló: Befektetési jegy eladása ERSTE MEGTAKARÍTÁSI ALAPOK ALAPJA 2024. 04. 17. 10:48:37"
az "Egyenlegközlő" is ugy mutatja, hogy már 0 db-om van belöle, a "SZÁMLÁK KÉSZLETEINEK PIACI ÉRTÉKE DEVIZÁBAN" mutatja az összeget az eladasbol,
mégis: atvezetni NYESZ-re, nem tudom, "Átvezetés NYESZ-R" alatt ott nem mutatja még az összeget
Hany napos lehet ilyennek az atfutasija (T+ezer nap ? :-), hogy vegre NYESZ-re tehessem ? (a HU0000704507 -ot adtam el)
szerintem T+5 - azert eleg "huncutok"
-
Mercutio_
félisten
-
kovisoft
őstag
Titeket is hívtak az Erste Brokertől? Engem most hívtak, hogy mi a véleményem, van-e kérdésem, tervezek-e idén is TBSZ-t nyitni náluk, stb. Mondtam, hogy mint sok más ex-Randomosnak, nekem sem tetszik, hogy megemelkedtek a költségek, ezért én is nyitottam számlát az Interactive Brokersnél, és egyelőre nem tervezek az Ersténél további TBSZ-t nyitni, azon pedig még gondolkodom, hogy a meglévőkkel mi legyen. És javaslom, hogy az ügyfélkör megtartása érdekében gondolják át a költségekkel kapcsolatos stratégiájukat.
-
Fifi
őstag
Most látom, az elmezésközpontos írásban vannak tárgyi tévedések, de azért olvasd el azt is.
Még valami, ha a NYESZ-R nyitása mellett döntesz és az ERSTE Investment lesz a választottad, akkor ne fiókban indítsd, mert a kedvezőbb költségekkel rendelkező "ERSTE Online díjcsomag csak "számlanyitás előtt online regisztrációt végeztek NetBroker számlanyitásra és számlájukhoz kijelölt bróker vagy üzletkötő nem
tartozik és a számlacsomag választást telefonon vagy írásban, az ügyfélszolgálatunk részére jelezték."
Idézet az online számlacsomag díjjegyzékéből származik. -
Fifi
őstag
válasz
Lisztok #117268 üzenetére
BÉTA.
A részleteket már jobban kifejtették a többiek előttem.#117273 Lisztok:
"Nem nyúlnék hozzá, csak ha nagyon muszáj."Azért egy NYESZ-R számla esetén ez nem triviális, ez nem egy likvid eszköz. A rajta lévő pénzhez történő idő előtti (nyugdíjkorhatár elérése és nyitástól számított 10 év) hozzáférés fájdalommentesen több év. Olvas utána:
https://szendreiadam.hu/nyugdij-megtakaritas-tema/
https://elemzeskozpont.hu/nyesz-vagy-tbsz-mikor-melyik-jobb-valasztasLikvid tartalékod ezen felül legyen, jobban mondva először azt képezz és csak utána foglalkoznék egyéb megtakarításokkal.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Lisztok #117281 üzenetére
Mert ezeknek darabja elég sokba kerül (tört darabot nem tudsz venni), így a havi 40-50-ből nem jön még ki 1 se és a költség is sok lenne úgy. Ezért kell összevárni egy keveset és egybe megvenni egy adagot. A fél év csak egy kb szám volt, lehet 3-4-5 havonta is, ahogy összejön annyi amennyivel már érdemes.
-
Lisztok
kezdő
válasz
PredatorZoli #117280 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ
Miért félévente?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Lisztok #117276 üzenetére
Nyiss az Ersténél egy értékpapírszámlát, utána azon belül egy NYESZ számlát, oda fizesd be félévente a 250 ezer összegyűjtött forintot, és az úgynevezett budapesti értéktősde alpiacán vásárolj meg s&p500 és DAX ETF-et.
Ha ezek a szavak tök kínaiak akkor kicsit olvass utána az interneten vagy kérdezgesd meg itt ami nem világos.
Ha 30 éved van nyugdíjig, akkor teljesen felesleges és hibás állampapírt venni erre a célra, ugyanis az még az inflációt is jó ha megveri, míg az ETF-ekkel érdemi reálhozamot tudsz elérni, ami ilyen időtávon létkérdés, ETF-ekkel az ö9sszegyűjtött összeg 30 éves távon a többszöröse lesz mint ha álampapírban gyűjtenéd. Az összefoglalóban is azért van írva hogy 5 éven belül ajánlott, mert ez egy rövid távú célokra való termék elsősorban (alacsony hozam, alacsony volatilitás) -
aujjobba
addikt
válasz
Segal #117269 üzenetére
Kis kotozkodes, javaslat:
Ez a 10 ev dolog kicsit felrevezeto, gondolhatja azt a kerdezo, hogy ha 2034-ben lesz egy tervezett kiadasa akkor nyugodtan menjen reszvenybe.
Pedig ez igy nem teljesen korrekt, nyilvan nem lehet tudni mikor lesz visszaeses es meddig.Lehet szerencsesebb azt mondani, hogy azzal menjen reszvenybe, aminel mindegy, hogy barmikor kerulhet akar evekig minuszba.
-
Fifi
őstag
válasz
Lisztok #117263 üzenetére
Ha tényleg nyugdíjcélra szeretnéd félretenni és van évi min. 100eFt SZJA-d, akkor ezt az összeget (évi 500eFt - havi ~41eFt) inkább NYESZ-R számlán fektesd be.
Ha a béta-n nem akarsz ETF-t venni, akkor pl. ERSTE-nél ugyanazt az állampapírt is megveheted jutalékmentesen. Igaz lesz havi számlavezetés és állományi díj (ha a future befektetési programmal nem akarsz bajlódni) a MÁK ingyenességéhez képest, de az éves 100eFt SZJA visszatérítés azt bőven kompenzálja.
-
Segal
veterán
válasz
Lisztok #117263 üzenetére
Hosszú távra szerintem nem éri meg. Idén még csak-csak fizet a pmap (a régebbiek amik már nem kaphatóak meg kimagaslóan), de mivel inflációkövetők ezért jövőre a kamatforduló után elég hulladék kamatokat fognak adni. Az inflációt idén 4,5-5.5% közé várják és ugye erre jönne még az adott pmap extra kamata.
-
Lisztok
kezdő
Sziasztok!
Kezdésként havi rendszerességgel, kisebb összegben (30-50e) van értelme hosszabb lejáratú PMÁP-ot venni éveken keresztül? Itt az összefoglalóban azt olvastam, hogy állampapírokat maximum 5 éves időtartamra érdemes venni. Nem meggazdagodni akarok belőle, csak azt, hogy legyen egy anyagi hátterem az állami nyugdíj mellé, amikor majd elérem a nyugdíjkorhatárt (31 leszek idén). Ha lejár, utána nyilván újra befektetném a pénzt.
Már pár napja vettem egy kisebb összegben 2032/J Prémium Magyar Állampapírt, de nem tudom, hogy hosszú távon érdemes-e rendszeresen ebbe pakolgatni a forintokat, vagy inkább valami más befektetésbe/megtakarításba.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fox Mulder #117258 üzenetére
Egyberakja, de lényegtelen, mivel adó- és illetékmentes, eladni pedig annyit adsz el belőle amennyit akarsz, nem kötelező az egészet.
-
ngaba
aktív tag
válasz
Yellow73_a #117255 üzenetére
A Horizontból léptünk át a Szövetségbe. Kisebb költségek, jobb múltbeli hozamok, és bónuszként nem Tiborcz/Mészáros a vagyonkezelője.
-
keselyumadar
csendes tag
Sziasztok!
Vennék egy nagyobb értékű járművet, de pmáp-ban van a pénz, így inkább 5,9%-os thm-es fix kamatos lízingre venném. 3 év a futamidő. Első második évben szerintem még kitermeli, de vajon a harmadik is szerintetek? -
pictigjis
őstag
válasz
Fox Mulder #117258 üzenetére
természetesen egyberakja a kincstár, hiszen egy papírról van szó. de külön meg tudod majd nézni, melyik csomagot mennyiért vetted, ha ez olyan fontos
-
Üdv!
Ha ma vettem 07.24-én lejáró DKJ-t és holnap is vennék ugyan ebből akkor a két összeget, tételt nem rakja egybe ugye? Külön - külön fog szerepelni? -
Yellow73_a
tag
válasz
ngaba #117212 üzenetére
Én is megkaptam az emailt.
Én Ádám-Éva óta tag vagyok a Szövetségben (a kezdetekben Allianz volt, ha jól emlékszem), növekedési portfólióval. A magánnyugdíjpénztárba anno kötelezően befizetett nyugdíjjárulékom, vagyis a számlám értéke azóta közel megnégyszereződött (szla értéke 12,95 M, amiből tőke 3,53 M) úgy, hogy azóta csak alig a kötelező minimum felett fizettem havonta.
Anno írtad, de már nem emlékszem, hogy miért léptetek át a Horizontba? Jobb eredményeket produkált? Vagy milyen egyéb előnyei vannak azon kívül, hogy ők az egyetlen pénztár, akitől lehet járadékot is kérni? Szóval jól járok, hogy a Szövetség beolvad a Horizontba, vagy nem? -
axioma
veterán
válasz
PredatorZoli #117248 üzenetére
Az hogy kihasznaljak a konstrukcio torvenyi elonyeit anelkul, hogy biztositanak az elony megadasanak okat. Valoszinuleg nem logikai szintu magyarazat van arra, h miert nem kapcsoltak le a merethatekonysag es a celhoz kotottseg megszunesevel...
-
Dare2Live
félisten
válasz
PredatorZoli #117251 üzenetére
"így a szerződésben foglaltak az aláírás után nem változhatnak meg egyoldalúan"
Melyik országban élsz?
-
bbsofficial
aktív tag
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
D1Rect #117250 üzenetére
Ez nem államilag dotált konstrukció hisz már nincs rajta állami támogatás, így a szerződésben foglaltak az aláírás után nem változhatnak meg egyoldalúan.
Nem állítom hogy ez egy bomba üzlet, de el tudom képzelni azt akinek jó lehet. Kb hasonlóra jön ki mintha állampapírba fektetgetné a pénzét, csak a konstrukció természetéből adódóan egyszerűbb, elég egy állandó utalást beállítani majd 8 év után felvenni aztán valamire elkölteni vagy keresni neki más helyet.
Egy unit linkednél érdemben jobb. -
válasz
PredatorZoli #117248 üzenetére
De ezt kb. bármikor megváltoztathatják.
Én ezt megnéztem anno, az elmúlt 20 évből gyakorlatilag akkor lett volna jó ez a termék, ha 2012 vagy 2013-ban köti az ember.
Minden más esetben nem valami nagy buli.
Kb. arra jó, ha a user elinná a pénzt, attól jobb helyen van, de aki egy kicsit is képben van, valószínűleg mindig fog találni jobbat. -
bbsofficial
aktív tag
válasz
torma99 #117246 üzenetére
Nem lakásvásárlásra kell ez a 2db millió ft
A számlagyűjtés még a régi LTP-nél sem gond, alapanyagra magánemberként megkerülhetetlen, most pedig már igazolni sem kell. MÁK számla van már, ez plusz kis megtakarítás.
Úgy beszéltünk otthon, ahogy PredatorZoli írta, megnézzük ezt a közvetítőt, köszi a többieknek is. -
-
Csabroncka
addikt
válasz
bbsofficial #117243 üzenetére
Az inflációs előrejelzést tekintve szerintem itthon nem lesz további drasztikusan csökkenő kamatpálya és a 8 év nagyon hosszútáv. Tanítsd meg nekik a MÁK webkincstár használatát és magyarázd el nekik mennyivel likvidebb ez a pénz.
Aztán, ha nem sikerül, akkor üdv a klubban -
torma99
aktív tag
válasz
PredatorZoli #117245 üzenetére
Mivel az LTP-nél lekötik magukat és alapból nemigen tudnak ezzel a termékkel összerakni még egy értékelhető önrészre valót sem, felújításnál meg a kedves mestereknél fog vastagodni a ceruza ugye, ha számlát is kér az ember, így igencsak megfontolandó ez az egész.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
tomazin #117244 üzenetére
Elvileg azért, mert így garantálod hogy a 7 év múlva befizetett pénzre is ez az átlaghozam jöjjön be, míg egy FIX-mápnál még azt se tudod hogy fél év múlva kaphatónak milyen kamata lesz, nemhogy 6-8 év múlva, és a pénzt ők folyamatosan akarják betenni, nem most 1 összegben (mert ugye értelemszerű hogy most egy összegű befizetéssel ennél jobban is el lehet érni).
Magyarul ennek a kunstrukciónak akkor van értelme, ha valaki arra számít, hogy egy csökkenő kamatpálya lesz és megint visszatérnek az 5% alatti állampapír kamatok és azok utána évekig fenn is maradnak. Ha marad hosszabb időtávon a magasabb kamatok kora, vagy újra fellángol az infláció, akkor nem fogja megérni a dolog annyira.
Szerintem se nem túl jó (annyira nem magas hozam), se nem túl rossz (egyszerű és biztos a hozama). A bankbetétnél, számlapénznél jobb.Hogy a kérdező kérdésére válaszoljak: Igen, közvetítőkön keresztül jobb konstrukciót lehet elérni, mintha direkt a bankkal szerződnél. De ne ajándékutalványossal szerződjetek ha szerződtök, hanem olyannal, aki az induló számlanyitási díjat tudja elengedni (ami aránylag magas, százezres nagyságrendű tétel). Ha persze ők ezt is tudják és még amellé adják az utalványt, az úgy oké.
-
válasz
bbsofficial #117243 üzenetére
Es ez azert jobb, mint egy fixmap, mert?
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Szüleim kötnének egy lakástakarékot, EBKM 8 évre kb. 6-6,5%-ra jön ki. Most biztosan lenne ennél jobb termék, de egynek nem rossz szerintem. Ami viszont számomra kérdőjel: van több alkusz, itt pl. 200.000-es wellnessutalványt is adnának ajándékba: [link]
Létezik ekkora különbség az ügynöki és a classic banki nyitás között? Kalkulátor megegyezik az Erstéjével. -
-
KMT
addikt
Aki az erste befektetésinél van, az megkapta már idén az előző éves adóigazolását? Úgy jött, mint tavaly, e-mailben? Nem találom és a gyik-ben is csak 2022-esről szólnak. [link] Változott valami?
-
Peetey91
senior tag
válasz
PredatorZoli #117234 üzenetére
Igen azt tiszta, köszi, mint a NYESZ adójóváírásnál.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Ezekről a szerződésmintákról mit gondoltok? Állampapírt vennék valakitől, személyesen intéznénk az ügyletet.
Köszi.
-
axioma
veterán
-
kovaax
őstag
válasz
User_2 #117230 üzenetére
Beküldöd a pénzt, veszel belőle valamit, vársz vele annyit, hogy behozza a 1%-os feltörési büntit, majd feltöröd, és kiveszed kp-ban. (Számold azért hozzá, hogy az alatt az 1-2 hónap alatt inflálódott, nem hozott semmit, ezek hogyan viszonyulnak a banki készpénzfelvétel díjához.)
-
User_2
tag
válasz
PredatorZoli #117227 üzenetére
köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem,
bennem fel se merült, hogy bármilyen korlátozás lehetséges a használattal kapcsolatban.
sőt külön hirdeti is a kincstár, mint előnyt, hogy a készpénzfelvétel ingyenes.
ezt én az elérhető funkciók használatra bátorításának érzem.á megvan: üzletszabályzat 99. oldalon szerepel a korlátozás.
viszont nem rendel hozzá közvetlen következményt. persze lehet, hogy egy általános "használati feltételek megsértése" fejezetben leírt következményekre lehet számítani.
de ilyet mondjuk nem találtam, lehet csak felületesen kerestem.tehát valóban van ilyen korlátozó szabály.
ha esetleg ismersz megtörtént esetet, amikor a megütötte a bokáját esemény megtörtént, azt szívesen megismerném.
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Eddig egészségpénztári számlával nem foglalkoztam, nem is indítottam, viszont most picit elkezdtem utána olvasni, plusz látom, hogy páran közületek is fizettek be.
Igazából amit ki tudnék használni az a lakástörlesztő része. Tehát ha jól értem befizetek rá mondjuk évi 540k-t (havi 45) és 180 nap múlva havi szinten tudom igényelni havonta a törlesztő utáni 40 ezret, plusz a tárgyévet követő évben megkapom a befizetések után járó adójóváírást?
Másra igazság szerint -egyelőre- nem tudnám kihasználni, gyerek pár éven belül nem várható, egészségügyis kiadásaim nincsenek, egészségügyben dolgozom, ha olyan van akkor kórházon belül és oda-vissza szívességekkel megoldjuk. -
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #117181 üzenetére
En 65ezer forintra kaptam 1100 Forint negyedeves hozamot, az kb. 7% evesitett ha jol szamoltam, MBH EP.
Januar 15.-en lett jovairva a toke, igy nem teljesen pontos a szamitas.
-
ngaba
aktív tag
válasz
Paxker315 #117198 üzenetére
Hát, IQSA-t főleg az utóbbi hónapok nagy ralija után nem volt kedvem venni, pedig figyeltem egy ideje...
Egyébként én abszolút nem fogadnék a saját portfóliómra a VWCE ellenében (eddig nem is verte meg), de ennyi izgalom / kutakodás kell. Az esetleges elmaradt hozam a "szerencsejáték" ára.
-
válasz
Nandivagyok #117218 üzenetére
beirod a szamlaszamot es ugy hagyod a nevet. aztan elutalod.
-
Nandivagyok
aktív tag
Üdv!
A MÁK pénzszámláról való kiutaláshoz szeretnék két külön bankszámla számot felvenni, hogy elkerüljem egy nagy tételű banki átutalás költségét.
A sajátomat sikerrel regisztráltam (48 órán belül élesedik) de a másik bankszámlaszám megadásnál nem tudom átírni a kedvezményezett nevét, ezért számomra úgy tűnik csak a saját néven lévő számlát adhatok meg. Ez így van? Ha nem, hogy tudnám más magámszemély számlaszámát megadni a pénzszámla kiutaláshoz? Előre is köszi! -
concret_hp
addikt
válasz
keselyumadar #117199 üzenetére
a legkorábban lejáróból, mert akkor tovább maradna a most elérhetőkhöz képesti magasabb kamat azon ami marad.
-
sziasztok,
Lehet, hogy teljesen egyértelmű, akkor sry a láma kérdésért, nekem nem tiszta, hátha van tapasztalatotok:
1M-t meghaladó kp-ra lenne szükségem, és szeretném elkerülni a banki kp felvétel költségeit. Van MÁK értékpapírszámlám, meg állampapírjaim is, de nem azt szeretném eladni
Az tiszta, hogy 1M felett be kell jelentkezni (meg is van a menüpont az applikációban), és max 10k lesz az illeték.A kérdés, hogy miután befizettem az értékpapírszámlára a pénzt, ebből kell vennem valamilyen papírt (dkj) és csak azt tudják kifizetni (akár lejárat előtt is) személyesen kp-ban??
Tehát önmagában nem elég beutalni az összeget és "bejelentkezni rá"? Így tehát pl a számlára kifizetett kamatokat sem kérhetném ki kp-ban? -
ngaba
aktív tag
Na, most jött az email, hogy a Szövetség Magánnyugdíjpénztár beolvad a Horizontba. (Mi onnan léptünk át tavaly.) Hát akkor ennyi volt. Kérdés, hogy egyáltalán a Horizont kihúzza-e addig, amíg nyugdíjba megyünk.
-
DarkByte
addikt
válasz
axioma #117194 üzenetére
Ó, arról decemberi dologról lemaradtam. Megkérhetném, hogy linkelj esetleg egy cikket ami ezt tárgyalta?
De igazából mostanra tisztáztuk, hogy azt kell ellenőriznem osztalékfizető részvényt kapunk-e, mert ha nem akkor semmi sem változott. De ahogy most olvasom, osztalékot nem is kaphatok az RSU vesting periódusa alatt amúgy sem. És én meg úgy is egyből el akarom adni vesting napot követően. Szóval ez nagy valószínűséggel nem érint.
Until the RSUs vest, they remain an unfunded promise to compensate the recipient at some point in the future. Holders of RSUs have no voting rights nor do they receive any dividends paid.
-
RangerFox
veterán
Másnak se mutatja a FixMÁP Q1 április 22-ei kifizetését a MÁK oldala az esedékességfizetésnél?
-
Llew
senior tag
válasz
Attis7 #117200 üzenetére
Eladni akar (pénzt kivenni), nem venni.
Szerk.: kozben mar kiderült@keselyumadar
A 28-asok a legjobbak mert az I most fordul a Kagy meg kesobb fognak. Azokon lesz legtovabb a tavalyi inflacio. En a 30-asokat adnam el ha 2x1M vanxrajtuk es annyi kell.
Ill a 28/I kamatat mar meg kell kapd ma, annyival lehet csokkentheted az eladast@mojmor
3 evre fixmap vagy pmap, attól függ az inflacio melyik iranyba mozdul, vagy te mit tippelsz most. Oociokwnt fele fele es akkor az egyik biztos bejön.
Utana talan pmáp, mert a fix az csak 3 eves -
mojmir
csendes tag
sziasztok! 3-5 éves távra még mindig a PMÁP a legjobb állampapír? vagy mi most a konszenzus?
az elmúlt hónapokban nem figyeltem az eseményeket... köszi!
-
Attis7
tag
válasz
keselyumadar #117201 üzenetére
Bocs, a ki szón sikeresen átsiklottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest