Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
Solymi81 #119699 üzenetére
DKJ = adott időtávra diszkont áron megveszed, lejárat napján megkapod a megvett összeget. Tipikusan 2-3 hét után ha mégis el kell adnod, akkor már nincs veszteséged rajta. Mivel állampapír, nincs egyéb költséged vele.
Egyszóval ideális likvid részhez, pl. nálam a 6 havi bér vésztartalék van ebben 4 egymás követő szeletbe szétdobva, így minden hónapban van egy kis hozama.
Semelyik bank nem ad ennyi kamatot arra, hogy a számlájukon tartod náluk ezt a pénzt. Kiutalás pedig 3-4 óra munkanapokon max., szóval abszolút tervezhető ha gyorsan hozzá kell férni.
Én kb. a banki takarékszámla helyett használom, és már évekkel ezelőtt is ezt kellett volna. De mindig a saját kárán tanul az ember. -
Solymi81
aktív tag
válasz
D1Rect #119685 üzenetére
Köszi az infót!
A DKJ az amúgy miért jó vagy h működik?
Igazság szerint lakást még nem veszek, mert még egy másikat el kell adni, hogy az abból befolyó összeget is hozzá tudjam tenni, az meg kb. fél-egy év is lehet.
És addig jó lenne ha pár százalékot termelne, aztán ha az megvan, kiveszem a meglévőt és aztán nézek lakást. -
Moleman
addikt
válasz
aujjobba #119696 üzenetére
& #119695 Paxker315
Köszi! Akkor csinálok majd én is egy ilyet, mintha ezt az allokációt vettem volna mindig VWCE helyett.#119697 aAron_
Köszi!
Felhasználás szempontjából is történhet bármi és annak az ellenkezője is, lehet, hogy majd csak nyugdíjkiegészítés lesz belőle 20-30 év múlva, de az is lehet, hogy már korábban ingatlant veszek belőle. -
aAron_
őstag
válasz
Moleman #119693 üzenetére
Másik topicban csináltam egy backtestet, érdekelt, mert én is hasonló portfóliót vezetek, bár még nem régóta. Elmúlt 5 évben VWCE-t kb. lehetetlen volt megverni factoros stratégiákkal.
Jövőre vonatkozóan ez az egész amúgy nem sokat jelent, lehet bármi más meg annak az ellenkezője is.
-
aujjobba
addikt
válasz
Moleman #119693 üzenetére
Nekem nagyon hasonlo portfoliom van, errol tudok egy ilyen performance chart-ot adni, bar nem teljesen tiszta hogyan szamolja a benchmarkot.
Valtozo, melyik idoszakban epp a VWCE vagy a faktoros portfoliom van feljebb.
Az elejen MSCI world, majd 2021 nyaraig VWCE volt nekem, akkor alltam at multifaktorra. -
válasz
aujjobba #119689 üzenetére
én néztem este bután, mi a franc van, hogy jó napot zártam. Aztán leesett: ZPRV-ZPRX-WVAL-5MVL pont jót ment, és a JPGL is. Elnézve a mostani arányaimat, következő még emerging market lesz.
Persze a 4% körüli QDVE-t nem bántom, ennyi "belefér".
#119693 Moleman
Érdemes backtest-et nézni, Zoli allokációi ismertek-nyilvánosak, így tényleg "le tudod meccselni" akár IWDA, akár S&P500 ellenében is. -
Moleman
addikt
válasz
Kasya #119691 üzenetére
Én is kezdő vagyok, egyelőre praktikus okokból vettem csak VWCE-t, egyszerűbb egy árfolyamot követni, és olcsóbb is csak egyféle papírt transzferálni, ha esetleg arra kerül a sor. Évek óta mindent ebbe rakok, az összes pénzügyi eszközöm 83%-a VWCE.
De arra én is kíváncsi lennék, hogy PredatorZoli aktívan súlyozott portfóliója mennyivel tudott jobban teljesíteni, mintha csak VWCE lett volna. Ha van esetleg ilyen kimutatásod.
-
aAron_
őstag
válasz
Kasya #119691 üzenetére
Attól még, hogy egy index kisebb mértékben emelkedik / esik, nem lesz relatív értelemben olcsóbb, mint egy "folyamatosan emelkedő" index. Olcsóságot a fundamentumok és az ár aránya határozza meg, ezért én ezzel nem foglalkoznék.
Befektetési filozófia mentén döntenék inkább. MCW vs. multi factor.
-
Kasya
nagyúr
Kezdőként kérdem: A mostani folyamatos VWCE emelkedés mellett mit gondoltok, átgondolando a VWCE & chill taktika? Hosszu tavon tartanám magam hozza, de felmerult bennem a diverzifikálás fontossága.
Pl. JPGL-t lemaradni látom. -
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #119688 üzenetére
En is hasonloan jartam, kedden vettem ZPRV-t es XDEV-et mert le voltak maradva, aztan az utobbi napokban ra is erosodtek.
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
kuntics
aktív tag
Ha már feljött a téma, én is elkezdtem gondolkodni a a jövő évi kamatfizetés utáni pmáp helyéről. 2033/l ből van egy kevés, infla+0,25% viszont nem túl meggyőző. Mivel akkora összegről van szó, mint amennyit kb az év folyamán tudnék berakni tbszre, arra gondoltam, hogy év elején pmáp elad majd egyben megy tbszre, a havi pénz meg gyűlne vmilyen állampapírban. Így már januártól az egész összeg etfben kamatozna, ami azért csak jobban hozna a pmápnál. Még úgy is, hogy buknám a havi 2000-et ibkr számlavezetés miatt. Aztán ez mehetne tovább minden év elején ezt eljátszva.
-
válasz
Solymi81 #119675 üzenetére
DKJ.
Én is hasonlóban vagyok, mondjuk engem inkább a jó vétel motiválna és kb. bármikor ki kell venni a pénzt.Ha tippelnem kellene, én azt mondanám, hogy nem éri meg várni fél évet, arra a 3% kamatra, ha van olyan lakás amiben élnétek.
Elkezdődött a nyár, ilyenkor az átlagember nem foglalkozik azzal, hogy ingatlantranzakcióba bonyolódjon.Arra se fogadnék, hogy olcsóbb lesz a hitel jelentős mértékben.
Pár tizedet el tudok képzelni, de év eleje óta a legjobb ajánlat is 0.3%-kal ment felfelé.Én az eurón addig szoktam ülni, amíg van a forintnak egy nagyobb kilengése.
Ezt azért a srácok intézik évente pár alkalommal. -
Vérboci
addikt
válasz
jagermester #119679 üzenetére
aranykorból mentem át allianzba sok-sok évvel ezelőtt, de nem rémlik, hogy macera lett volna.
-
travix
aktív tag
válasz
PredatorZoli #119676 üzenetére
Igen, úgy néz ki nem árazta be annyira a piac a small cap-t mint gondoltam, mert a mai inflációs adatra kezdett emelkedni.
-
lemusz
addikt
válasz
Segal #119678 üzenetére
Portfóliós youtube podcast AKK-s meghívottal azt a benyomást keltette bennem, hogy MÁP+ vándorlásba reménykednek/számítanak, de azért egy nagy kiáramlás esete is ott van a forgatókönyvek között, amivel már számolnak, még ha nem is tulajdonítanak neki nagy esélyt. Azért ez már sokkal árnyaltabb kép, mint amiket bő fél évvel ezelőtt mondtak, akkor még arról szólt a fáma, hogy kb úgyse fogja eladni senki a PMÁP-ot, mert nem lesz annál jobb. Most meg ott tartunk, hogy lehet az 1,5%-os se lesz versenyképes, ebben az esetben meg tényleg elég elképzelhető, hogy egy változatlan MÁP+ annak fog tűnni, még ha most sokan bottal se piszkálnák.
Szerintem a 2033/I-ből fogják levonni a végső konzekvenciát, csak 0,25%-os prémiumú és nagyon hamar, már január 20-án fordul.
-
DarkByte
addikt
válasz
Segal #119678 üzenetére
Én is valahová 5-7% közé várom, attól függően az év végi inflációs növekmény hogyan alakul. Erre jön az a ~1,5% kamat prémium.
Még én sem tudom mit akarok kezdeni vele.
Egyelőre még úgy gondolom nem szeretném totál ETF-be rakni az egészet, maradnék a 40 éves életkor -> 60% tőzsde / 40% állampapír felosztásnál. De majd még addig megszülöm mit akarok.(A lakáshitelemet lehetne még előtörleszteni, de nem tűnik jó ötletnek, mert 2026 őszén fog váltani megelőlegező hitelből rendes hitelbe, és igazából mostanra a 10 év alatt kifizettem a kamatjai nagyját. Szerintem badarság lenne már előtörleszteni, főleg hogy mostanra egyáltalán nem teher törlesztenem. Jobban megérheti folytatni az elinflálását. Mellette jobban tudok vagyont képezni.)
-
jagermester
csendes tag
Ma volt Kiszámoló Miklósnak egy cikke a nyugdíjmegtakarítások témájában: https://kiszamolo.hu/milyen-nyugdijmegtakaritast-valasszak/
Ennek "hatására" gondoltam ránézek, hogy ha már van nyugdíjpénztárunk az legalább "jó" helyen van-e. MNBs barátaink segítségével összeszedtem egy kis táblázatba a szerintem "érdekes" nyugdíjpénztárakat és portfólióikat. (ezekből dolgoztam: hozam összehasonlító táblázat: Microsoft Word - Közzététel honlapra.docx (mnb.hu)
Itt meg a TKM-ekre egy összehasonlítás: TKM Kereső (mnb.hu))
Az érdekes definíciója nagyjából kettő volt:
- nyílt, alacsony TKM, értelmezhető pénztárméret
- vagy jó (múltbeli!) hozam, és minél nagyobb részvény arányMiklósunk azt írja, hogy szerinte csak a minél alacsonyabb TKM számít, de ezzel nem értek teljesen egyet (nyilván fontos, de az, hogy ezért a díjért mibe fektet szintén fontos szerintem).
A kérdésem, hogy ti melyiket választanátok (illetve, ha tudtok olyat, amelyik még "érdekes" az is jöhet), és mi alapján? Illetve, hogy valaki csinált-e már nyugdíjpénztárak közötti váltást? Az mennyire macerás? (elvileg törvényi szabályozás miatt ingyenes, ha jól értettem)
BTW mi (én meg asszonypajtás) jelenleg az OTP Dinamikus és Növekedési portfólijában ülünk. Innen nézem, hogy van-e értelme/haszna egy váltásnak. -
Segal
veterán
válasz
AMD Power #119677 üzenetére
Szerintem nagyon nem 26 lesz az...
Jövő februárig/márciusig akinek 2030-as pmapban van a pénze azok kapnak éves szinten 19.1%-os kamatot (előtte meg 16% volt ugye)
Na most ha elkezdünk számolni hogy az idei inflát 4-4.5% közé várják akkor tippre írjunk most 4.2%-ot. Szerintem a tavalyi évből kiindulva mindent meg fognak tenni hogy a 4%-hoz legyen közelebb... Ez még a 2030-as pmap esetében is az extra 1.5%-os kamatprémiummal együtt is 5.7%-ot jelentene ami a jelenlegi 19.1%-nak a 30%-a...
Az elég tragikusan hangzik. Persze jó kérdés hogy hova lehetne utána menni ami kockázatmentes és ennél többet ad, de a tényen nem változtat hogy írdatlan esés lesz a pmap-nál jövőre kamat fronton... -
AMD Power
titán
válasz
Blaymoira #119673 üzenetére
Mondjuk szerintem 2026-ra valamit ki kell majd találniuk. Mert ha nem akkor baromi sokan, Nagyon sok pénzt fognak kivenni. Ami persze nekik minden csak nem jó. És hiába emelik fel mondjuk 3% a "büntetőt", nekik nem az az érdekük,hogy a pénzt az emberek kivegyék. Főleg abban az évben választások lesznek.....
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
travix #119647 üzenetére
Ma jól megrántották, 3,5%+. Tegnap rebalansz és vásárlás miatt vettem bő 100 darabot, tökéletes időzítés
Egyébként ez ilyen, az scv nagyon ciklikus, évekig tud oldalazni, aztán 1 év alatt meg tud duplázódni. A szárazabb időket tudni kell kitartani hogy aztán a gyümölcsét élvezhesd. Ha valakinek ez túl hektikus, akkor egy allworld ETF-el jobban jár. -
Solymi81
aktív tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani olyan befektetési formát fél-egy év időtartamra, ami negyedéves kamatkifizetésű és viszonylag értelmes kamatot ad és kamatkifizetéskor 100%-os áron vissza lehet vásárolni?
Tervezett lakásvásárlás miatt keresnék valamit, csak jó lenne ha addig is hozna valamit.
Illetve miben lenne érdemes huf vagy eur? Van pénzem egyéb devizában és eur-ban, de gondolom érdemesebb lenne az egészet eurba tenni vagy az annyira nem jó?Amiket néztem az eddig ez:
Fix Magyar Állampapír
Magyar Állampapír Plusz
Nyomdai Magyar Állampapír Plusz
Kincstári Takarékjegy
Euró Magyar Állampapír -
zsero
aktív tag
Sziasztok, Revolut Flexible Cash Fund tud csökkenni idővel, úgy mint egy US Government Bond ETF pl.? Nem arra gondolok, hogy összeomlik az amerikai költségvetés, hanem arra, hogy egy sima ETF fel-le mozog, míg a Wise pl. folyamatosan ad pénzt a bent tartott pénzemért. Ez a Revolut most olyan mint a Wise?
-
Segal
veterán
válasz
Drizzt #119661 üzenetére
Most jön majd júliusban a kamatfordulója a 7%-os fixmápnak. Valahogy nehezen hihetőnek tűnik nekem hogy "megengedik majd" hogy visszaforgassa az ember saaját magába...
Főleg úgy hogy a júniusi infla kedvezőbb lett a vártnál, a ma érkezett amerikai infla is kedvezőbb lett a vártnál, így ebből azért jósolható egy szeptemberi fed kamatvágás, abból meg egy hazai szeptember végi vágás. (addig szerintem nem lesz)
A lényeg hogy szerintem megint a máp+t szeretnék majd előtérbe helyezni mivel az sávos kamatozású és ha nem tartod végig akkor a f*s kamatokat ülted ki a jobbat meg bukod.
Szóval szerintem már idén is csak ilyen 6.x%-os kamatok lesznek, a pmap-ok lejáratakor meg inkább már 5.x%... -
Blaymoira
tag
válasz
seven7 #119665 üzenetére
A fő részen nekem ez van:
Income and Worth
- Annual Net Income (EUR) 50,000 - 100,000
- Net Worth (EUR) 200,000 - 400,000
- Liquid Net Worth (EUR) 45,000 - 65,000Source of Wealth
- 100% - Income from EmploymentInvestment Objectives & Intended Purpose of Trading
- Growth
- Hedging
- Profits from Active Trading and Speculation -
seven7
aktív tag
válasz
Blaymoira #119662 üzenetére
Köszi! A kvízt kitöltöttem hibátlanul, de ezt írja a végén:
The Financial Information provided does not meet the requirements to trade Complex Or Leveraged Exchange Traded Products.The Investment Experiences provided does not meet the requirements to trade Complex Or Leveraged Exchange Traded Products.
Csak egy Cancel gombom van. Valószínűleg mást is kell módosítanom hozzá, hogy megadják.
-
Blaymoira
tag
válasz
seven7 #119659 üzenetére
Complex or Leveraged Exchange Traded Products
Trading complex and leveraged products Experience
0 Years of Experience
Trading complex and leveraged products Trades per Year
1 - 10 Trades per Year
Trading complex and leveraged products Knowledge
Extensive Knowledge
Ezzel nem akarták alapból megadni, de ha vársz elég időt akkor a continue gomb saját felelősségre aktívvá válik.
-
Drizzt
nagyúr
Azért év végére minden elemző egyetért azzal az állítással, hogy magasabb értékeket fogunk látni ha más nem, akkor a bázishatás miatt. Összességében mégsem várható már így túl nagy éves infláció, 4-4.5% között a legvalószínűbb. Másik érdekes kérdés, hogy milyen alternatívák lesznek. Mondjuk 4%-os 0.75%-os prémiumú papír esetén már érdemes lehet eladni és 7%-os Fixmápot venni. De a klüönbözet úgy is 1% környékén lesz a végére éves szinten. 1.5% prémiumú papírt már szerintem tök felesleges lenne cserélni. Már amennyiben lesz akkor éppen 7%-os fixmáp. Szerintem korai még ezen számolgatni.
-
seven7
aktív tag
IBKR-en milyen trading permission kell kérnem, hogy VBTC-t tudjak vásárolni és mit kell behazudni hozzá, hogy el is fogadják?
-
AMD Power
titán
Olyan kérdésem lenne,hogy jövőre ugye még, főleg az infláció követő állampapirok jó pénzt fognak hozni. De utána szerintetek az infláció követő papírok milyen kamatokat fognak hozni? Érdemes e lesz bent tartani a pénzt?
-
vnorbi
aktív tag
Nekem eddig is szúrta a szemem a tört darabszám, egy ideje már gondolkodtam rajta, hogy megszüntetem, de csak most intéztem így. Nem lesz már jelentősége, de az MNB-s egyenlegközlő emiatt nem volt pontos, IBCE-nél 4 tizedesjegy pontosságú tört darabszámom volt, az MNB-nél meg 2 tizedesjegyre kerekítve jelent meg.
A jövőben nem tervezek ilyen vásárlásokat, a TBSZ pénzszámlájának kinullázására az az új módszerem (majd év végén), hogy centizés helyett 1 darabbal kevesebbet vásárlok úgy, hogy maradjon utána pénz a TBSZ-en, majd amikor ez teljesül, akkor az 1 darabot külön vásárlom meg, amihez töltök át pénzt a normál számláról. Az 1 darab miatt jól kalkulálható az összeg, minimális hatása van az ETF és a deviza árfolyamváltozásának is. Ha meg az 1 darab is drága, akkor ott lehet két tört darabszámos vásárlás, ami végül egész darabszámot eredményez majd. A minimum activity fee miatt belefér az is, ha négy vásárlással hozom össze a kívánt darabszámot.
-
avl
senior tag
válasz
peetie1 #119651 üzenetére
[staying-the-course-is-harder-than-it-sounds]
A) en tovabbra sem adok el ("rebalancing" vagy megijedés vagy egyéb miatt), csak veszek. azt, ami epp olcsobbnak tünik, es persze regóta gyüjtögetés miatt egy-egy uj vétel minimalisan modositja a portfoliom
B) en ezert is tartok faktorosat es nem faktorosakat is (söt €-ra hedgeltet is) - negativan megfogalmazva: "gyáva", "nem mer", hülyeség ezt vagy azt tartan pozitivan: így is diverzifika, valami csak jol megy belöle :-)
-
avl
senior tag
válasz
travix #119647 üzenetére
small cap value: europa ? USA ? vagy ? melyikben ?
Europa kapcsan en kritikus vagyok, nekem nincs is
miota tartod ?
mit vartal ?US SCV:
siman lehet alulteljesitö, volt mar igy :-) #116684 #119443 #119533akár 20 éven át is alulteljesítö !
viszont epp emiatt is az aktualis ertekeltsege kedvezöbb, mint szélesebbeké, plane large growth-é:
-
avl
senior tag
válasz
vnorbi #119644 üzenetére
ahogy en latom: macera a tört darabszámú ETF.
elönye van a tört dbszámnak ? hogy nem marad cash/elköltetlen penz a TBSZ-en ? dehat az elenyészö, nem (mondjuk ev vegen a TBSZ-en belüli allomany 0.1%-a ? 0.05%-a ? ..ami nem termel hozamot, ez lenne a "baj" ?) ? szerintem de (raadasul lehet 5 ev alatt ep nem is megy semerre a portfolio..söt: lehet csökken, akkor meg milyne öröm, hogy az a resze nem ;-)
Neked és másnak is ez a tört darabszám kapcsán az összefoglalója ?
-
válasz
travix #119647 üzenetére
én pont a mostani SCV és Value "gyengélkedés" miatt tettem még ZPRX-ZPRV-be (& 5MVL).
Viszont, ez csak FYI. A WTD8 szokott még előkerülni, mint multi-faktor emerging market fund, és amúgy nem rossz, de ismételten az AUM miatt bizonytalanítja el az embert, mennyire éri meg kockáztatni vele. Ismerte-ismeri valaki? Tartja-e bárki is?
-
Tyson5
tag
válasz
UberMutant #119643 üzenetére
Xddd igazából tökmindegy akárhány portdólióm lehet
-
travix
aktív tag
Kicsit csalódott vagyok a small cap value etf-ben, sp500 nagyon elhúzott és főleg az ijesztő hogy már idénre várnak több kamatcsökkentést és ennek ellenére sem mozdul az árfolyama.
-
Uyuarasy
tag
válasz
MrSealRD #119645 üzenetére
Ennek orulok
A Rational Reminder tobbszor foglalkozott az ESG alapokkal, ha jol emlekszem mindig az jott ki hogy kisebb a varhato hozama a “zold” eszkozoknek.
JustETF-en ossze lehet hasonlitani azt a keves carbon creditekkel foglalkozo eszkozt - en nem vennem. -
vnorbi
aktív tag
Nemrég beszéltünk a tört ETF-ekhez kapcsolódó kereskedési díjakról. Nekem még év elején állt elő tört darabszámú ETF-em kényszerértékesítés miatt, amit mostanában "javítottam" vissza egész darabszámra olyan limit áras vásárlással, amiben tört darabszámot adtam meg. Az ilyen megbízásnak sajátossága, hogy csak SmartRoutinggal adható meg, azaz nem választható ki, hogy melyik tőzsdén teljesüljön. Vagyis ha 1-től kisebb a darabszám, akkor ez a helyzet, de azt nem próbáltam, hogy 1-től nagyobb darabszám törtet is tartalmaz.
Érdekesség, hogy az akkor emlegetett 1%-os díj már nem szerepel a pricing oldalon, az 1,25 eurós minimum díjakat vonták le (tiered árazásban vagyok).
-
-
Tyson5
tag
válasz
Paxker315 #119629 üzenetére
Google finance. Webes felület, mobil felület is jó. Egyetlen hátrány, ha "új pénzt" teszel a portfóliódba, akkor azt plusznak veszi. Tehát ha a portfóliód hétfőn esett 100 dollárt, de kedden befektetsz 100 dollárt, akkor 2 nap átlaga 0 dollár lesz, hiába növelted a befektetett pénz mennyiségét.
-
Uyuarasy
tag
válasz
MrSealRD #119633 üzenetére
Meghallgattam ezt a tamogatott Portfolio Podcastet, nekem az volt a benyomasom hogy nem igazan. Plusz elegge zavarna ha kiderulne a vegen hogy csak egy n-edik greenwashing volt az egesz.
-
Moleman
addikt
válasz
Paxker315 #119632 üzenetére
Ha van Office 365 előfizetésed, ott adott minden árfolyam beépítve, ha nem, akkor valamelyik ingyenes szolgáltatótól biztosan le lehet hívni, de én se vettem a fáradságot, hogy beállítsam, inkább minden nap végén beírom kézzel a zárót az Investing.com alapján.
Egyedül az EURHUF táblám van automatizálva, a http://api.napiarfolyam.hu?valuta=eur&bank=mnb címet használom erre.
-
-
Karbonkvóta és karbonkredit témában mozgolódott már valaki? Egyáltalán be lehet már szállni lakossági szinten és befektetésként értelmezni, vagy még korai?
-
válasz
PredatorZoli #119630 üzenetére
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Paxker315 #119629 üzenetére
Nem tudok ilyet, de egy ilyen egyszerű dolgot excelben is meg tudsz tenni (egy pici szakértelemmel még az automata árfolyam lehívás is megoldható, amihez én természetesen nem értek, de akkor már csak a darabszámot kell beírni kézzel.
Én amúgy az investing-en meg a portfolio performance-on követem a dolgaimat. -
válasz
PredatorZoli #119626 üzenetére
Tényleg, melyik oldalon a legcelszerubb követni az eszközkeszletet? Semmi extra módon, csak megadni az alapot & "sharest", aztán számol %-ot a jelenlegi árakkal. Amiket ismerek, pl portfolio Visualizer vagy Yahoo, morningstar. Melyiknel van lehetőség a konkrét darabszámokat beírni?
Nálad korábban mintha a morningstar megoldást láttam volna
-
válasz
PredatorZoli #119626 üzenetére
1% nalad a hatar ami felett rebalanszolsz?
-
axioma
veterán
válasz
Blaymoira #119620 üzenetére
OK, koszi, akkor mas megoldas lesz. Gyanitottam, hogy nem cel. Marad keresni egy usd kartyat ami jol valt, es idejekoran dkj-t venni vele... valaki ilyet aka'r hataron tulrol de megszerezhetot tud? (jol = jobb mint revo).
Amugy az adomentesseg esetemben nem erint, mert ez konkretan usd-ben keletkezett jovedelem, tehat nincs uzletszeruseg, csak forintra valtanam pont akkor amikor elhasznalom (epitkezes van szoban).szerk. ujraolvasva, a reddit-bol se derult ki, hogy nem ibce-s volt-e, naluk tudott hogy nem lehetett valtani a magyar torvenyek miatt csak ezzel a cellal, a kerdes az IBIE-re vonatkozik, vajon naluk is van-e torvenyi restrikcio ami miatt "nem szeretik".
(egyebkent egy tizenmilla forintnyi tbsz-t oda tudnek vinni, amugy is tervben volt, ha az eleg a netto valtasra tartott szamla cimketol megszabadulasra) -
Blaymoira
tag
válasz
axioma #119618 üzenetére
Elvileg nem szeretik, de hivatalos adat nincs róla. https://www.reddit.com/r/interactivebrokers/comments/ywj5hw/currency_conversion_only_restrictions/
Továbbá brókeren keresztül történű FX váltás már nem tartozik a magánszemélynek adómentes kategória alá.
Ebből ezt következtetem: https://privatbankar.hu/cikkek/migracio/adomentesen_meguszhato_a_valutavaltas-199713.html
-
Lehet én vagyok balfék, de erste webes felületen hogy generálok month to date riportot, vagy custom periódusra vonatkozó riportot?
kíváncsi lennék hogy ytd, mtd hogy állnak a régi tbsz-ek, de nem találom ezt az opciót, pedig IB esetén pár klikk meg durván 10 másodperc. Hol rejti az erste vajon?
-
axioma
veterán
az IB devizavaltasra hasznalva mennyire ellenkezik a szerz.feltetelekkel? odakerulne tobbtizezer dollar, havi 1 limitaras valtas, forintban kiutalas, de az tobbmilliof t-nyi is lehet idonkent
Van barmi akadalya? -
bigdady
nagyúr
válasz
Oppenheimer #119595 üzenetére
Gránit bajnok plusz-om van. 890 Ft havonta és nincs tr illeték sem forgalom korlátozás.
-
-
goccer
aktív tag
Erste Future kapcsán kiderült már, hogy mi történik ha valaki eladja (és kiutalja, feltéve ha nem TBSZ-re vette) a havi Future vásárlásokat egy idő után? Megmarad a kedvezmény, vagy van valami bünti, próbálta már valaki? Bocs, ha volt már, egy ideje nem követtem a topikot.
-
lumpy92
aktív tag
És van olyan gazdasági szereplő a piacon aki azt mondja, hogy: peeersze, legyen csak idén kevesebb a profitom mint tavaly, mit bánom én?
Ilyen nincs és nem is lehet egy szabadpiacon. Ezért ostobaság elhinni, mikor azzal kábítanak, hogy nem lesz áthárítva bármilyen plusz teher a lakosságra. Át lesz. Mindig. És nem azért, mert köcsög bankok. -
ngaba
aktív tag
válasz
PredatorZoli #119606 üzenetére
Ja, bocs, azt nem is láttam, simán elsiklottam felette.
-
DarkByte
addikt
válasz
PredatorZoli #119608 üzenetére
Remélem igazad lesz. Sajnos bármit el tudok képzelni már idehaza.
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
DarkByte
addikt
"Értelmezésünk szerint tehát a pénzváltásra jelenleg érvényben lévő 0,3%-os (legfeljebb 10 ezer forintos) tranzakciós illeték 0,45%-ra megemelt mértékéhez adódik hozzá az új kiegészítő illeték 0,45%-os mértékben. Vagyis itt egy adótehertriplázásról beszélhetünk a gyakorlatban, devizakonverziós ügyletek esetében."
"Az általános szabályoktól eltérően, ez a kiegészítő illeték belföldi természetes személy vagy vállalati ügyfél által ugyanazon pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett számlák közötti ügyleteket, a hitelintézeteken és központi szerződő félen kívül a pénzügyi és befektetési vállalkozásoknak, befektetési alapkezelőknek és befektetési alapnak vezetett számla terhére megvalósított fizetési műveleteket is terheli, de nem vonatkozik a bankkártyás műveletekre" - olvasható a közleményben."
Na most akkor ez vonatkozik az IBKR-en belüli vásárláshoz kapcsolódó automata devizaváltásra? Vagy ha csak Revo-n váltanék, hogy vásároljak belőle valamit interneten, arra is?
-
zsero
aktív tag
Nem szorosan megtakarítás, de szerintem itt van a legtöbb hozzáértő ember. Bezártam egy nem használt angol bankszámlámat, majd kiküldtek postán egy csekket 40 GBP-ről, ennyit hagytam bent. Budapesten hol tudok ezzel a papír alapú, GBP csekkel kezdeni valamit, anélkül hogy nyitnék egy GBP alszámlát?
-
Ixion77
addikt
válasz
kovaax #119600 üzenetére
Év végéig semmit:
"2024-ben a számlavezetési és kártyahasználati díjra stopot vezetnek be, így nem lehet ezt áthárítani a lakosságra."Addigra már nem lesz ez a változás téma, így jövő januártól majd szépen be lesz építve az új díjszabásba minden banknál. Se az állam, se az ügyfelek nem gondolhatják komolyan hogy a bank hajlandó lesz veszteségesen működni...
-
korcsi
veterán
válasz
Oppenheimer #119590 üzenetére
Én úgy szoktam.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DJI Air 2 / Air 2s drón akkumulátor
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest