- Hobby elektronika
- PLC programozás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS ROG Ally
- Milyen házat vegyek?
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
PEMÁP-ot szeretnék venni kb. 20e EUR értékben, EUR bankkártyával, 2-3 év múlva valószínűleg belföldi ingatlanvásárláshoz használnám.
Olvastam néhány oldalt, összefoglalót, MÁK honlapot, viszont néhány dolog nem tiszta: inflációhoz kötött kamatozású, ezen felül 1% kamatprémium jár. Ez a kamatprémium mindig 1%, tehát alapvetően mindegy mikori sorozatú papírt vásárolok, mindig a megállapított infláció +1% jár, félévi kifizetéssel?Kamatadó már itt sincs, viszont 3 év lejárta elötti visszaváltásnak milyen költsége van?
Köszönöm!
-
bbsofficial
aktív tag
válasz mgoogyi #36693 üzenetére
szia,
köszi. A visszaváltásról hol találtál infót?
"A Prémium Euró Magyar Állampapírt a Kibocsátó lejárat előtt nem váltja vissza. A Prémium Euró
Magyar Állampapír névértékének visszafizetése a lejáratkor egy összegben esedékes. "Azonban, ha 1%-os költsége van a névértékből, akkor a kamat fele el is veszett.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz Oppenheimer #40163 üzenetére
Ekkora forint esésre számítasz egy esetleges válság/nagyobb recesszió esetén, hogy még rossz árfolyamon is átváltottad?
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Ismertebb brókeroldalakról, pl Plus500, nem volt szó az elmúlt napokban. Ott automatikusan csúszik és könyvelődik az olaj újabb határidős pozicióra az előző lejártakor? Honnan látom, hogy mikor zárják és könyvelik át egy drágább pozícióra? Vagy ez a kontango miatti bukást nem lehet ott sem előre látni?
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
bocsánat, ha volt már, de mostanában nem láttam ezeket a kérdéseket:
MÁP+ féléves kamatfizetése után pl. adott 1M lekötött papírból "eladás" tranzakcióval 500e-t visszautaltathatok a számlámra az 1,75% kamattal együtt, ugye? A maradék pedig futna tovább.
P€MÁP vásárlásakor a vételi árfolyam minden futó kötvénynél 99%, tehát az éves kamatfizetés után már papíron megéri visszaváltani. Nincs esetleg olyan bank, ahol a visszaváltási büntetés kevesebb, mint 1%? Akár számlavezetési díj mellett.
köszi!
-
bbsofficial
aktív tag
Új tag a 400-as klubban (usd)
Ideje költözni.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz Moleman #73272 üzenetére
pont ezt akartam írni, céges magánbiztosítással (biztosan van ennél jobb hely) későbbre adtak időpontot, mint sztk-s rendelésben. Hozzáállás kizárólag csak orvostól függ, szebb az épület, körítés és ennyi.
Viszont nem gondolnám, hogy egy átlag-jó keresettel (pl. bruttó 1M felett), nem lehetne sokkal jobb eü-ellátást teremteni magadnak a kötelező%-os tb helyett magánbiztosítás igénybevételével.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Szintén MÁP+ eladással kapcsolatos kérdés, amire nem találtam választ visszakeresve: 2026/07-es sorozat, eladásra kattintva 101.78%-os árfolyamot ír.
Eladási árra magasabbat ír, mint az eddig gyűjtött kamat+ tőke összesen.
Ez hogy jön ki? Mikor vonják le a 0.5% büntit? Nem csak esedékességkor van kamatjóváírás?
Köszi! -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
van még néhány papír alapú, Postán vásárolt MÁP+-om a fiókban, ezeknek mi a tulajdonságuk? Visszaváltásra 99,75%-os árfolyam van megadva a papír hátulján, ennél is változott 99,5%-ra?
Kamatozás itt is napra bontva számolandó? (Visszaváltás esetére)
Postán többletköltség nélkül odaadják kp-ban visszaváltás esetén?MAPP/2019-es a legkorábbi, 19 októberi vétel, így, ha minden igaz, már ez is mentesül a kamatadó alól?
köszi, ha valaki tud segíteni!
-
bbsofficial
aktív tag
Ha a 29-esnek +0.75% a kamatprémiuma a 27-eshez képest, hogy lehet az első évesített kamat mértéke mindkettőnél 11.75%? Bázisnak nem ugyanazt veszik alapul? Vagy valamit rosszul értek?
-
bbsofficial
aktív tag
November 27-től átvezetnek mindenkit a zen.com-nál a 0.99-es Gold csomagról a 0.9-esre.
Átváltás drágul, feltöltés is fizetős (0.3%).
[link]
Sok váltásnál esetleg a platinum érheti meg, de nálam kiesett. -
bbsofficial
aktív tag
válasz Hi!King #79855 üzenetére
Én a határ mellett lakom, emiatt mindig néztem az osztrák akciós újságokat. Régen jobban megérte, most már csak sörért járok át.
Persze hús, pékáru tényleg jobb minőségű (annak is csak egy része), viszont jóval drágábbak, csak ezért nem érdemes 20-30km-t autóznom.
Ha van extra akció tartós élelmiszerre az tényleg megéri, szoktam hozatni, aki arra jár. -
bbsofficial
aktív tag
válasz j0k3r! #80180 üzenetére
Topkomment egy másik MÁPos portfóliócikk alatt:
Pont jókor! A nyakunkon az allam csod, amikor torolni szoktak az allammal kotott szerzodesek kifizetését. Ep eszu ember ilyenkor veszi ki a pénzét bankokbol, allamtol. De majd rinyalnak az biztos!Szóval rinyálni kell, ne felejtsétek.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz Oppenheimer #90884 üzenetére
fix 11%? És feltételezed, hogy nem csökken drasztikusan az idei infláció illetve nem nő a PMÁP visszaváltási bünti.
[ Szerkesztve ]
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
Most utalok be EUR-t K&H-ból az államkincstárhoz és még nem csináltam ilyet.
A benyilazott 8 számjegyet kell a közleménybe írni, ami megadja, hogy hova érkezzen az utalás?
- Használhatom a megadott 3x8 jegyű magyar bankszámlaszámot vagy melyik megoldás lehet a legolcsóbb tr. költségű?
- 20%-ot megtartanék EMÁP-ra, maradék menne PEMÁP-ra, ez jó felállás lehet?
-
bbsofficial
aktív tag
válasz Brandynew #94859 üzenetére
2028/Y sorozatszámú Prémium Euró Magyar Állampapír megvásárlására
irányulóan utoljára 2023. március 16. napjáig bezárólag, a 2023. március 17-i értéknapra a
Magyar Államkincstár részére leadott és a Magyar Államkincstár által 2023. március 17. napján
9.30-ig az ÁKK Zrt. részére összesítetten benyújtott, 2023. március 17-i értéknapra szóló vételi
nyilatkozatok kerülnek a Kibocsátó által a forgalomba hozatali eljárás keretében elfogadásra.
Én értelmezésemben még péntek 9:30-ig be lehet nyújtani vételi ajánlatot. -
bbsofficial
aktív tag
válasz noiq_nolife #95066 üzenetére
Az enyém K&H-s, a revolutos hasonlatot csak a felülvizsgálatra írtam.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz bbsofficial #95065 üzenetére
épp most írták jóvá a hétfő délelőtti belföldi utalást, végül betoltam mindent pemápba, 15% maradt folyószámlákon.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz vnorbi #95877 üzenetére
nekem oda megy a fizetésem, így ügyintézés után 3/4 órán belül jött ma az email, hogy 1 milliós keretre felemelve.
#95876 Gallmix
elkezdtem "számolni" ezt a 45 napos fordulást: hónap 5-e a fordulónapom + ugye 15 nap a fizetési határidő.
Az első hónapban oké, pl. 6-án veszel 1M-ért DKJ-t, 44napot kattogtatod ideális lejáratú DKJ esetén, 2. hónap 20-án visszafizeted és veheted az újat. Az újat viszont már nem tudod 45 napig tolni, hiszen már csak 30 napod maradt visszafizetni a 2. havi költésedet. Ha hozzányúlok a folyószámlámhoz onnantól pedig nem a hitelkeretemből nyerem a hozamot. Szóljatok, ha rosszul számolok, de fordulónapok miatt 30 napos időablakon van a hangsúly. -
bbsofficial
aktív tag
sziasztok,
Jól látom, hogy a fixMÁP is 1%-os visszaváltási büntivel indult? -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Szüleim kötnének egy lakástakarékot, EBKM 8 évre kb. 6-6,5%-ra jön ki. Most biztosan lenne ennél jobb termék, de egynek nem rossz szerintem. Ami viszont számomra kérdőjel: van több alkusz, itt pl. 200.000-es wellnessutalványt is adnának ajándékba: [link]
Létezik ekkora különbség az ügynöki és a classic banki nyitás között? Kalkulátor megegyezik az Erstéjével. -
bbsofficial
aktív tag
válasz torma99 #117246 üzenetére
Nem lakásvásárlásra kell ez a 2db millió ft
A számlagyűjtés még a régi LTP-nél sem gond, alapanyagra magánemberként megkerülhetetlen, most pedig már igazolni sem kell. MÁK számla van már, ez plusz kis megtakarítás.
Úgy beszéltünk otthon, ahogy PredatorZoli írta, megnézzük ezt a közvetítőt, köszi a többieknek is. -
bbsofficial
aktív tag
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Viszonylag ritkán követem a topikot, de most tanácsot szeretnék kérni.
Erről mit gondoltok? Clickbait porfolio-s cikk: Százmilliárdos pénzeső hullik jövőre a magyar lakáspiacra [link]Van össz. 30M 2028 P€MÁP és 2029/2030 PMÁP-ban vegyesen a számlámon, áttolnátok most egy lakásba még a "jövő évi pénzeső" előtt, kis hitellel vagy szülői rásegítéssel? Városban kb. 38M egy használható panel, amit 150-160-ért lehetne kiadni.
Ezen kívül van egy családi házrész kb 35M értékkel, már hirdetve eladásra, be kéne várni azt és venni egy nagyobbat, vagy két kisebbet?
Esetleg a PMÁP forduló után ETF, eladott ingatlanból pedig egy db lakás?Én emellett albérletben lakom, kicsit megtorpanva, hogy mihez kezdjek magammal ( ), saját részre ezért most nem szeretnék semmit.
[ Szerkesztve ]
-
bbsofficial
aktív tag
válasz bbsofficial #122990 üzenetére
Sziasztok,
Erre valakinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest