Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shade45
senior tag
válasz
PredatorZoli #109697 üzenetére
Nekem az ügyintéző nem ajánlott fel kedvezményt (valószínűleg kis hal vagyok), csak arra volt kíváncsi, hogy kihez viszem a papírokat - ezt a kérdést nem teljesen értettem, mert a transzfer kérelembe világosan le volt írva...
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Néhány hozzászólással ezelőtt felmerült a HUF beutalás IBKR-re Revolutról vagy hagyomásnyos bankszámláról.
A kérdésem ez lenne, hogy az új IBIE felhasználók is magyar számlaszámra utalhatnak be, azaz a belföldi utalási díjak érvényesek vagy csak külföldi számlaszámra lehet utalni, ami esetén a Revolut jóval kedvezőbb lehet?
-
Sisco2
tag
válasz
nort_on #109694 üzenetére
"Ajánlottak egy fix díj és állományi díj mentességet, ha maradok,"
Mennyi időre, 1 hónap, 1 év, vagy lifetime?
@PredatorZoli
Most hogy ezt így megtárgyaltuk itt, már nem biztos hogy fog működni. -
-
Ixion77
addikt
válasz
HussarF #109690 üzenetére
Részvétem. Bár tapasztalataim szerint sajnos már messze nem csak az Államkincstár az ami így (nem) működik. Húsz évvel ezelőtthöz képest az egész IT úgy eldegenerálódott, hogy rá sem lehet ismerni. Főleg a programozás, amiből mára szinte már csak könyvtárak konfigurálása és összedrótozása maradt. Ez az eredmény, ha nem az már a cél hogy jó alkalmazásokat készítsünk, hanem hogy a helyes gondolkodásmóddal nem rendelkezők is képesek legyenek "programozni" egy gyorstalpaló elvégzése után.
"Profi MÁK-os ügyintézés..."
Nem az ügyintézők tehetnek róla. Az IT-n keresd a felelősöket, különösen a vezetői/manager szinteken.
-
Shade45
senior tag
válasz
nort_on #109694 üzenetére
Téged legalább felhívtak...
Én csak amiatt vettem észre, hogy teljesült a transzfer, mert beléptem az IBKR account-ba. ERSTE számlán még mindig ott vannak az értékpapírok, a transzfer díjat sem vonták még le.
Engem összesen kétszer hívtak fel, hogy legyen fedezet a transzferre, valamint, hogy mi legyen a TBSZ-en lévő maradvány értékkel. Az ERSTE-s TBSZ transzfer formanyomtatványon kívül semmilyen egyéb infót nem kértek tőlem.
-
nort_on
senior tag
válasz
Shade45 #109686 üzenetére
Gratula!
Engem ma hívtak, minden dokumentum rendben, díj a normál számlán, el is kezdik. Szerintem jövő héten ott is lesz.
Ajánlottak egy fix díj és állományi díj mentességet, ha maradok, de mondtam, hogy igazából tranzakciós díj meg a sz@r alkalmazás miatt (is) lépek. Kérdezte, hogy IBKR mennyi, de aztán arra nem mondott semmit, gondolom úgysem tudnak annyira lemenni. Mindegy, BTC-n kerestem egy valag pénzt náluk, szóval szép emlékekkel vál(t)unk el.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Csabroncka #109691 üzenetére
Elavult dokumentumot linkeltél, de legalább látszik belőle, hogy ezek a díjak bármikor változhatnak. 2022 elején még 0,35% volt a Save csomag vásárlási díja, júliustól meg már 0,5%.
Valamiért a https://future.ersteinvestment.hu/ oldalon nem frissítik a hirdetményt, egy 2022-es van még kinn most is, a valóságban meg 2023.12.08-as az aktuális, amit https://www.ersteinvestment.hu/hu/hirdetmenyek.html oldalról lehet elérni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
rablohal #109684 üzenetére
Igen, ahogy írod. Én T85-re küldtem, csak azt a részt nem vágtam ki.
A díjjegyzék alapján ennek a neve a "Save" csomag, a jegyzékben látod az alap részletes nevét, ezt írta a tranzakciótörténetben. -
válasz
HussarF #109477 üzenetére
Bementem a MÁK irodába, hogy megváltoztassam a telefonszámot, amire a 2FA sms érkezik. Elvileg meg is csinálták (átírták közben a szig.számomat is, ami változott). Még ott helyben, mondom próbáljuk ki... Még mindig a rgi számra jön az sms. Kikapcsolom, újraindítom, de még mindig.
Jó, akkor ők most törlik gyorsan nekem a webkincstárt meg mobilkincstárt, de gyorsan vissza is állítják. Én csak annyit veszek észre belőle, hogy új jelszót kell megadnom. Hát, nem tetszik az ötlet, de legyen, ha tényleg ez a megoldás...
Kattintottak párat, amiből én nem láttam semmit, mármint nem jött semmilyen értesítés, hogy most nekem megszűnt valami meg újraindult, ami már furcsa volt eleve. Papírt sem írtam alá, stb.
Igényeltem egy új jelszót, majd megpróbáltam belépni: error.UserDisabledError
Fasza, akkor nyitnak nekem egy inkognitó módot a gépükön, próbáljak webkincstáron belépni... Ja, de az meg kiírta, hogy épp nem elérhető, frissítés.Oké, akkor megyek dolgomra, hátha később működik. Hazaértem, látom a webkincstár honlapja elérhető. megpróbálok belépni, ugyanazt a hibakódot dobja, mint a mobilkincstár. Most itt vagyok és elérhetetlen az egész... Profi MÁK-os ügyintézés...
-
ITrex
tag
Cég, ahol dolgozom tudok nyilatkozni. IT-ban dolgozom mérnökként. Év elején volt egy nagyobb ransomware hullám itt a magyar cégek körében, addig nem, de utána nem sajnálta a cég, hogy beruházzon IT biztonságba komolyabban. (Az más kérdés, hogy ok-okozat, csak a szokásos itthon) Most is lesz auditunk, IT auditok 90%-a IT biztonságnak való megfelelésből áll, és beszállítóktól, ismerősi körökből is ezt hallom. Főként az AI világában, amikor is már komolyabb programozói tudás sem kell, hogy összedobj egy trójait is akár viszonylag rövid idő alatt.
Szóval ezekből kiindulva, én azt mondom mindenképpen érdemes bele befektetni.
-
Pharaoh
aktív tag
Sziasztok!
Nyitottam a gyereknek Start számlát a MAK-nal. A születéskor kapott 40 ezres életkezdési támogatást automatikusan oda utálják majd, vagy kell érte vmit intézni? (3 napja van meg a számla de még nincs rajta.)
-
Shade45
senior tag
Ma reggel megérkezett az IBKR-hez az ERSTE TBSZ transzfer!
Kb másfél hetet vett igénybe.
(Jelenleg mindkét szolgáltatónál látom a TBSZ-en lévő papírokat, gyorsan eladom az ERSTE-nél, aztán duplázom a megtakarítást.
)
-
vnorbi
aktív tag
válasz
PredatorZoli #109663 üzenetére
Megérkezett a válasz, az én sejtésem igazolódott be, a hibaüzenet volt félrevezető (vagyis hibás):
"abban az esetben írja ki ezt az üzenetet a rendszer, ha egyik számláján sincs szabad pénz és így nincs mit átvezetni"
Tegnap óta keletkezett 1 forint maradványösszeg a Save csomag megvásárlására lefoglalt fedezetből, és utaltam 1 forintot a folyószámlára is, így most működik az Átvezetés funkció.
-
rablohal
csendes tag
válasz
Csabroncka #109658 üzenetére
A rendszeres utalás alatt állandó átutalási megbízást értetek ugye, pl. név, azonosító, és pl. A85 közleménnyel, ugye?
Ez így tényleg Future megtakarításnak minősül? Csak azért kérdem, mert ez a george felületen egyáltalán nem derül ki, valamint a Future csomagok között sem találni ezt a MEGTAKARÍTÁSI ALAPOK ALAPJÁT. -
szürke
tag
válasz
PredatorZoli #96940 üzenetére
Ebben az esetben melyik fölé kell tenni a limitárat?
Melyik jelenti a legjobb eladási árat? Napi max? Utolsó kötés?
Mennyivel illik fölé tenni?Majd amikor rebalanszírozásra kerül sor, akkor melyik értéket ajánlott figyelni eladásnál. Napi min.? Utolsó kötés?
Eladásnál is van piaci meg limitáras? Melyiket érdemes használni? Amennyiben eladásnál is van limitáras és az az ajánlott, akkor ott alá vagy fölé érdemes helyezni az árát? Mennyivel?A piacbefolyásolás figyelmeztetés ezek szerint egy általános figyelmeztetés, és nem azért dobja majd fel mert életem első ügyletén esetleg máris szabályt szegek!?
-
otrebor
újonc
Új webkincstár bankkártyás fizetés előtt most is errort dob:
SimplePay start error. errorCodes: [5219]
MiFiD kitöltve, email cím megadva, új jelszó az új szabályok szerint megadva.
Kiutalás már működött tegnap, csak a vásárlás nem.
Elfogyott a tudományom -
szuszinho
őstag
MÁK-nál hogy lehet megváltoztatni a szem.ig. számát?
-
WasabiTrsr
csendes tag
válasz
Paxker315 #109674 üzenetére
En mar utaltam IBKR-re Revolutrol Forintot is es EUR-t is, sot csak revolutrol kuldtem eddig.
Annyi kell, hogy :
1. A weboldalon add hozza a "Transfer & Pay" / "Transfer funds" / "Make a deposit" menuben, hogy melyik banktol es mennyi penzt varsz.
2. Ne felejtsd a account szamodat beirni az utalasba.En egyszer nem adtam itt hozza, es akkor bekertek egy Bank Statementet - csak atdobtam a revolutosat mindenfele filterezes nelkul (lustasag
), es egy ora alatt jovairtak a penzt.
-
Paxker315
addikt
válasz
vnorbi #109671 üzenetére
Értem, köszi. Csak itt lent megjegyezte, hogy használhat az ember Revo számlát is , és tegnap zokszó nélkül átment a jelképes nyitóösszeg
"Ezt követően egy bankszámlaszámra fogsz tudni utalást indítani a bankodtól, amire a bankszámlád belföldi kondíciói lesznek érvényesek. (Használhatsz természetesen Revolut számlát is.)"
Lehet ez vitt félre? Minden esetre még megnézem, nagyobb összeggel megy-e a revos utalás, aztán ha bármi gond van, egyeztetek az ügyfélszolgálattal.
-
-
Segal
veterán
válasz
RegElek #109661 üzenetére
Amikor olyan kérdések érkeznek a fórumtémákba amik akár 2 hozzászólással előtte lettek megválaszolva (vagy épp 1 hír belinkelve, ami szintén előtte 2-3 hsz-el linkelve) akkor sajnos tök felesleges.
Nagyon sok esetben csak egy minimális visszaolvasás vagy google keresés segíthetne a kérdezőn, csak ugye writeonly modban van... -
Paxker315
addikt
válasz
stingy2 #109632 üzenetére
na, jóvá is hagyták lakcímkártya után. Pénzt beutalni amúgy "bankon" keresztül v revoluton t érdemes? Tegnap revon küldtem a HUF-t, de úgyis HU-s Raiffeisenes számlára kérte a rendszer, így szvsz nem lenne akkora böszmeség simán a bankomtól utalni. Bár revorol meg kényelmesebb - megjósolhatóbb
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
D231227 szerintetek mikor lesz kifizetve? Általában előző nap szoktak ami most ünnepnap….
koszi -
vnorbi
aktív tag
válasz
nort_on #109664 üzenetére
Ha jól emlékszem, a folyószámla megnyitása nem is volt elég, ettől még a NetBroker nem látta, hogy van alkalmas kiválasztható számlám. George-ban kellett intézni, hogy érdekelnek a befektetési termékek, és ott tudtam kapcsolni a befektetési számlát. George-ban így már látszott a portfólió, a NetBrokerben pedig kiválasztható lett a folyószámla. Ezt kiválasztottam, mentettem, elkészült az Erste Investmentes szerződésmódosítás, és gondoltam, hogy akkor ez így készen van, most meg látom, hogy amúgy használhatatlan.
Írtam e-mailt nekik.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
PredatorZoli #109663 üzenetére
+nort_on
Köszi! Rákérdezek.
-
nort_on
senior tag
válasz
vnorbi #109662 üzenetére
NetBroker ügyfélszolgálat. A Randomos egyesülés után úgy tűnt nálam is, hogy minden rendben, aztán kiderült, hogy mégsem. A fiókos aláírósdi után sem működött, az ügyfélszolgálat kattintott be valamit. Meg talán még a George-ban is be kellett valamit állítani, hogy mutassa a portfóliót.
Remélem ezt azt egészet meg tudom szüntetni a jövő héten.
Még a NYESZ-szel nem tudom, hogy mi legyen.
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
vnorbi
aktív tag
Erste NetBrokerben beállítottam az Erstés számlaszámomat átvezetéshez (mentés megvolt, az új számlaszámmal készült szerződésmódosítás is):
Ha kiválasztom az Átvezetés menüpontot, akkor azt írja, hogy nincs kapcsolt folyószámla:
Mit kell még csinálni, hogy ez működjön? Ha számít, a folyószámla és a befektetési számla is üres jelenleg.
-
RegElek
csendes tag
Tisztelt "Őstagság" és Topikgazdák!
Nem akarjátok a saját életeteket megkönnyíteni esetleg egy tartalmas IB összefoglalóval?
Akár a topik összefoglalóba, akár külön valahova.
Regisztráció, alap beállítások, beutalás, ajánlás, TBSZ + transzfer, base currency, hasznos tippek, stb.Szerintem sok időt megspórolnátok magatoknak (és
nekemmindenkinek), ha nem kellene mindig ugyanazokat a kérdéseket megválaszolni és nekünk sem kellene a morzsákat 47 hozzászólásból összeszedegetni.Tudom, sok időt vesz igénybe egy rendesen megírt FAQ, de hosszú távon talán egyszerűbb lenne egy hozzászólásra/az összefoglalóra hivatkozni.
Hálás köszönet előre is, ha esetleg valaki veszi a fáradtságot és megírja.
-
hellan
csendes tag
Felszabadult most egy kisebb osszeg, amit allampapirba fektetnek. Kalkulatort hasznalva 3 honapis DKJ erne meg a legjobban (2024. marc 13-ai sorozatot nezve), lehetseges ez?
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Tudnak valaki küldeni nekem egy IB referal linket? Köszönöm! -
Csabroncka
addikt
válasz
PredatorZoli #109657 üzenetére
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Csabroncka #109656 üzenetére
Akkor rendben van.
-
Csabroncka
addikt
válasz
PredatorZoli #109655 üzenetére
Nem kézzel, rendszeres utalás a megfelelő kóddal, így látszik a tranzakció történetben.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Csabroncka #109654 üzenetére
Ezt te kézzel csináltad? Csakmert úgy nem jó. Megfelelő közleménnyel utalva automatikusan kell megvenni.
-
Csabroncka
addikt
Srácok, ez így akkor szerintem rendben (?), a Future induló kedvezményéhez...
-
energiezolee
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest