- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boogie33
senior tag
Hali. Nem akarok A-datát venni hanem a felsorolt három közül valamelyiket méghozzá azért mert jó öreg bevált dolgok nem pedig újdonságok, az autóknál is szokták mondani meg kell várni amíg kijönnek a gyerekbetegségek.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Boogie33
senior tag
válasz Piftuka #5996 üzenetére
Hali. Áramtalanított kondenzátor már engem rázott meg bitangul bár az fénycső armaturában volt és 380-as. Az hogy téged nem rázott meg soha a kondi az azért lehet mert mire szétszeded a tápot addigra kisülnek maguktól .Hónapok után?
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Piftuka #5997 üzenetére
A Horus 650W:egyágas, 22ezer Ft,.+12V 53A, Silent pro M600 +12V 40A. Silent pro M700 +12V 50A. a többiét nem túrom elő.
A Horus terheléstől függően világít (zöld,kék,piros). Van akinek tetszik."Én pedig azt nem gondoltam volna, hogy az áramtalanított, szétszedett tápegységben ráznak a kondenzátorok." A kondenzátorok fel vannak töltve. Hónapokkal később is rázhatnak még áramtalanítás után is.
Akkor TV javításra, portalanításra a dobozban ne is gondolj![ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Boogie33 #5994 üzenetére
"A hűtő bordáról meg annyit hogy én épület villany szerelő vagyok , és hát ilyen veszélyesre csinálni valamit soha nem gondoltam volna."
Én pedig azt nem gondoltam volna, hogy az áramtalanított, szétszedett tápegységben ráznak a kondenzátorok.
(Számtalan alkalommal szétszedtem a régi DTK tápomat tisztítás céljából, s soha nem rázott meg.)
"Aquila non captat muscas."
-
MMIX
addikt
válasz Boogie33 #5994 üzenetére
Az A-Data Horus-ban 80+Bronz CWT PSHII sorozatú bél van. Teljesen rendben van, és az összes 80+ feletti CWT bél is.. A régi 80+ alatti CWT beleseket nem szoktuk ajánlani.(CWT PUF, PUFP, PSF, satöbbi). Vannak ISO márkaneves CWT tápok is, na azok szégyen a CWT-re nézve. Én az A-Data Horus-t venném.
-
Boogie33
senior tag
Hali. És ennél a tápnál nem baj hogy CWT beles hogy mindenki így ajánlgatja mert más tápoknál nem ajánlott a CWT bél. Akkor nem értem.
Más. Ez a három táp közül melyiket választanátok FSP Everest 500w
Seasonic SS-520 GM
Cooler Master Silent pro M600
Én a CM felé hajlok, de várom a véleményeteket.
A hűtő bordáról meg annyit hogy én épület villany szerelő vagyok , és hát ilyen veszélyesre csinálni valamit soha nem gondoltam volna."Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
MMIX
addikt
(#5916) "A primer borda adott hálózati csatlakoztatás esetén 230V~ alá kerül. Ez normális?"
(#5919) "Normális, "valamihez" mindig hozzákötik, ez ilyenkor pl. az egyenirányított 230 "-" pontja is lehet, mókás ez, amikor megfogod és kiderül "
(#5921)"Ugyebár néztem volna, milyen meleg a táp egy óra üzem után. Teljesen abban a tudatban voltam, hogy a bordák földeltek." [link] -
smiti
veterán
-
szasanyi
félisten
Esetleg ezzel kapcsolatban valakinek érdemi hozzászólása?
-
MMIX
addikt
válasz Norbi.Sz #5981 üzenetére
Ha értesz hozzá rámérhetsz, de talán annyi is elég, ha ránézel. Púpos vagy kifolyt tartalmú kondikat, esetleg pörkölődést kell keresni. Ha már szét van szedve akkor takarítás a táp belsejében. De csak ha értesz az elektromossághoz. Ha ki van húzva a konnektorból a kondik akkor is nagyon meg tudnak csapni. Ha be van dugva a konnektorba akkor a hűtőbordák is ráznak. Csak hozzáértő csinálja a táp ellenőrzését.
-
IRON STORM
őstag
-
MMIX
addikt
válasz Norbi.Sz #5977 üzenetére
Coolink MPT-5012P 500W=Casing Macron gyártmány Macron MPT-5012P Passive PFC
védelmek:
OVP / UVP / OCP / OPP / SCP / OTP, ha tényleg benne van, akkor rendben van.
Hatásfok: csak minimum 70+-os. 50% terhelésnél meglehet neki a 75% hatásfok. De ha már meg van a táp, akkor mindegy. Csak emiatt nem kell cserélni. Azt mondják, hogy a Macron nem minden esetben használ minőségi márkás kondikat. Ha nincs már gari a tápon, akkor át kellene néznie a táp belsejét egy hozzá értőnek.Ajánlani nem szoktuk, de gépre nem veszélyes.
Másik kérdés: úgy van ahogy írtad. Gyártanak olyan átalakítót is.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Ismeri valaki, vagy van tapasztalatotok a következő tápegységgel:
Coolink MPT-5012P 500WA következő gépet hajtaná meg:
- Gigabyte GA-MA770T-UD3 lap
- AMD Athlon II X2 265 proci
- 4GB RAM
- Gainward 7900GTX 512MB
- 1 HDD + 1 DVD íróMivel megvan a tápegység, nem kellene újat vennem. A nem ajánlott/veszélyes tápegységek között nem találtam, ezért kérdezem itt.
Másik kérdés ezzel a táppal kapcsolatban:
Az alaplap 24pin/8pin-es csatikkal rendelkezik, viszont nem találtam ilyen tápegységet hirtelen. A legtöbbön 24pin/4pin-es csati van. Van ezekhez valami átalakító, amivel megoldható, hogy a 24/4-es tápegységgel is használható legyen?
Olyasmit is olvastam valahol, hogy elég a 4pin-est rádugni, mert a 2x4pin (8pin-es) csak akkor kell, ha nagy proci van benne (125 W-os)...Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Zin
őstag
Ez mit jelent? CI Express (6+2 tűs) 6 6es mellé rakhato és igy 8-as tű VGA-hoz?
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
abban kérném a segítségeteket hogy hol tudnák külső tápegységet vásárolni 12V/ min 75W, max 120W.
Néztem nagyon sok helyen de nem találtam sehol.
HA tud valki valamit legyen szíves linkeljen.
Kösz! -
-
szasanyi
félisten
A jó ára és teljesítménye alapján néztem ki egy új, AMD X4 konfigba (AMD 870, X4 B55, 4GB DDR3, R6850, HDD, ODD) a Chieftec CTG-450-80P 450W tápot. Érdekelne, hogy az ár mellett biztosan jó választás-e ez a táp? Az ár/teljesítmény aránya jónak tűnik, milyen hatásfok, zajszint, melegedés tekintetében? Viszonyításnak legyen egy jó kis Corsair VX450 (ezt jól ismerem) melyhez képest kérnék véleményt, tapasztalatot ha van.
-
Dyno
veterán
válasz gamek!ller #5969 üzenetére
A-DATA horus 650W.
-
addikt
Vettem egy fsp blue storm 2 bronze 500W tápot
Tudom ajánlani mindenkinek, ezen végre vannak csatik... és halkabb is mint a Giga(460) voltValaki megmondaná, hogy a 4 tűs alaplapi mellett miért van még külön (nagyon közel) még 1 négytűs?!
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Dyno
veterán
válasz gamek!ller #5966 üzenetére
Keret? Így elsőre, a legjobb árban Chieftec CTG600-80p.
-
gamek!ller
őstag
Akkor az adatlapomon szereplő config-ra milyen tápot ajánlotok?
-
MMIX
addikt
válasz TomCat85 #5961 üzenetére
A Chieftec CTG 400W, 450W, 500W pát 100Ft. az árkülönbség, cserébe kapsz erősebb +12V-os ágakat, több csatlakozót, hosszabb vezetéket, később hangosodó tápot. A mostani géped nem fogyaszt sokat. Hogy mit tervezel gépbővítés ügyileg azt én nem tudom. Ha tápfeszültség emeléssel tunungolsz az megtudja rendesen dobni a fogyasztást.
-
kpal
nagyúr
Vélemények erről Új, olcsó tápegységek az Enermax-tól ?
-
MMIX
addikt
válasz TomCat85 #5958 üzenetére
Áramfogyasztásban attól függ, hogy mennyire lesz a tápegység terhelve, 50-60%-nál a legjobb a hatásfok. Szerintem nem számottevő a különbség a 400W-os verzióhoz képest.
Hangban cserébe jobban jársz. Később kezdi emelni a fordulatszámot a táp. Erősebb konfiggal is halkabban teszi majd a dolgát, mint egy CTG 400W-os verzió tenné.[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
nekem volt ilyenem, nincs szükségem a technische daten-nél lévő képre, bocsi. rossz ott a kép, az a 750w-os hátulját mutatja, vagy esetleg egy újabb revízió. az enyémen csak 1 ágon volt a két darab pci-e tápcsati.
-
MMIX
addikt
Chieftec CFT-650-14CS
A pci-e 2 ágon van V3 és V4 és a 18A nem szentírás, ha kell egy jól megtervezett táp enged többet is. Kép a moduláris csatlakozókról a Chieftec.eu oldalán. (Technische Daten)
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Arra gondoltam, hogy nem a CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM, hanem a CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W OEM-et veszem meg, tehát kicsivel erősebbet.
Ha esetleg picit bővíteném a dolgokat ne okozzon problémát, elvileg gond nem lehet belőle, ugye ?!
És akkor csak annyi a különbség a PB esetén, hogy nem adnak hozzá dobozt meg tápkábelt ?
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
nyugi, működni fog így is. (de javaslom a molexes átalakító használatát.)
gondban akkor leszel, ha később esetleg két combosabb videókártyát szeretnél használni, ahová már a 2x18A is kevés.
egyébként 8 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted, ha interneten rendelted valami webshopból. -
bsh
addikt
látom nem sikerült értelmezni: "mert csak egy 12V ág van a pci-e-nek és csak két pci-e tápcsatlakozó van, összesen 18A."
összesen valóban 4 darab 12V-os ág van, egyenként 18A, ebből:
- 12V1 és 12V2 a processzornak,
- 12V3 a pci-e tápcsatlakozóknak,
- 12V4 a perifériáknak.
lásd ezt. ehhez jár egy 6 és egy 6+2 tűs pci-e tápcsatlakozó, amivel ugyan fizikailag be tudod kötni a két videókártyát, de akkor mindkét kártya a 12V3 ágat fogja terhelni, és a kettő együtt többet kér, mint 18A, úgyhogy a túláramvédelem le fogja kapcsolni a tápot. ha azonban az egyik kártyát a molex átalakítóval kötöd be, akkor az a kártya már a 12V4 ágat fogja terhelni (amin a perifériákkal osztozik), és akkor működhet a dolog.
de ez a táp nem valami jó ezek miatt. még egy kártyához is kevés lehet, nemhogy kettőhöz. 300W felett meg irtózat hangja van. le is cseréltem.szerk: a cm silent pro nem tudom milyen minőségű, de annyiból jobb lenne neked, hogy egy ágon van a 12V.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Akkor most teljes tanácstalnságban vagyok. Ez akkor most nem jó tàp? Az első oldalon bent van az ajànlottak között. 14 cm-es ventivel hangos lenne?
-
bsh
addikt
mert csak egy 12V ág van a pci-e-nek és csak két pci-e tápcsatlakozó van, összesen 18A. a két radeon darabja kér 10-12A-t. úgyhogy a második kártyát a molex átalakítókkal használd, mert az másik 12V ágot terhel (amin mellesleg a perifériák is vannak...)
sajnos ez a táp nem jó több vga-hoz az idióta ágafelosztása miatt, de még akár egy komolyabb kártyához is kevés (pl. gtx295). ott már molex-átalakítókkal kell bohóckodni. emellett hangos is szerintem.
miért rendelés után kérsz tanácsot? -
Boogie33
senior tag
Hali. Segítsetek már légyszi sehol nem találok adatot arról hogy Corsair cx 400 nak mennyi dBA venti zaja, pedig a google a barátom.
-
miresz
veterán
Chieftec CFT-650-14CS Ez jó cumó egy 965-ös phenom,6850 crosfire 3db Hdd mellé?
-
14adam
addikt
válasz Skiller #5934 üzenetére
nemelég. 550-600wattos táp kéne egy gtx 480-hoz vagy ami tud 12 voltos ágon több mint 450-et. Chieftec ctg 600-at nézd meg. Jó tápok és most kurvajó árba vannak
(#5935) wxppro veszélyes,nem ajánlott. Csak elkerülte a figyelmem
(#5936) bálint0520 cooler master silent pro gold 700w ha nem tuningolsz 800 ha tuningolsz
(#5937) jotek007 nem ajánlott már,helyette inkább aTR2-xxxP(xxx=watt szám)
(#5939) czetosz nem,valószínűleg az valami régebbi fajta hipro lehet,hogy csak ennyit bír teljesíteni
-
czetosz
tag
Hali
Egy Hipro 480w (2db 16A -s ága van és az van árírva hogy nem ajánlott túllépni a kettőnek együtt a 26A -t) elbír egy gtx 275 -öt vagy esetleg 280 -at?
Amd athlon x4 640 a proci és van a gépben egy dvd író és egy hdd + 4giga ram[ Szerkesztve ]
-
Ricsiii1992
tag
Ide írtam jó hosszú szöveget, de kitöröltem, bocsi, már tárgytalan
[ Szerkesztve ]
-
jotek007
csendes tag
Erről valakinek valami vélemény? Az ára egész jó.
[ Szerkesztve ]
-
bálint0520
tag
Sziasztok tápegységet szeretnék venni a keret 40.000 FT lenne.
Itt van a gép amihez kellene a táp.
Asus P6X58D-E
Intel i7 950
KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP TRIKIT
2 DB Asus hd 6970
+ vízhütésEzekre kellene nekem egy tápegység.
Elöre is köszi -
Skiller
tag
Az lenne a problémám hogy milyen tápot vegyek.
Adatlapomban lévő géphez. A lehető legkissebb. 350w-400w minőségi táp persze.
Egy 450w minőségi táp elég lenne arra is hogy egy gtx560-ast rakjak a gépembe vagy akár egy 580ast?
Corei 7 3.6ghz + GTX580 -nak eggyütt a teljes rendszer fogyasztása 400W.
[ Szerkesztve ]
Nem a részvétel hanem a fontos!
-
Syracusa17
tag
MMIX Köszönöm, hogy utána néztél a tápnak. Az a határozat a táp forgalmazásáról, elég nyomos indok, hogy a veszélyes hulladékok konténerbe kerüljön.
14adam Köszönöm neked is, hogy véleményezted a tápot. Én is hasonló véleményen voltam, csak mondom megkérdem a profikat, hogy ők hogy látják a dolgot.
Beszélek ismerősömmel és tudatom vele is a dolgot. Köszi srácok.
[ Szerkesztve ]
+36203380846
-
14adam
addikt
válasz Magnum p.i. #5917 üzenetére
kuka az a táp akkor is ha működne. ha netán valamit elvitt akkor tanulópénznek jó lesz. Fsp apn tápot vegyél
(#5922) wxppro tekercsnek hívják. Nem csak az szokott ilyenkor tönkremenni hanem pl mosfetek mennek zárlatba vagy az ic lesz halott vagy a diódák....
(#5925) Syracusa17 szar az a "táp"
(#5926) Magnum p.i. akkor is elég. Csak akkor ne apn-t vegyél mert nincs rajta vga kábel és átalakítózni kell. hanem pl egy fsp sagaII vagy chieftec ctg-t
(#5928) zole72 super 550 nagyon gyenge 12voltos ágon. Chieftec gps A 400 tökéletesen elég lenne hozzá ha azt akarod,hogy terheléskor is halk legyen akkor inkább a 450-est vedd
(#5929) MMIX kb codegen szint,nem ajánlott
(#5930) Magnum p.i. nehogy
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Syracusa17 #5925 üzenetére
A Google dobott egy ilyen találatot. [link]
MS industrial gold ms-400atx
Sun Pro Electronics Co. Ltd KY-400ATX átkeresztelve. (állítólag)
Szerintem nem megbízható tápegység.Sun Pro 1-es Hsz. Nem ajánlott!
[ Szerkesztve ]
-
zole72
tag
Üdv.
A héten veszek gépet de nem tudom mekkora tápot és milyet vegyek bele,ha egy hozzáértő emberke segíteni annak hálás lennék ezek lennének benne.
Adata 3x2GB DDR3 1600MHz CL9
AMD Phenom II X6 1055T processzor
Asus M4A88T-V EVO alaplap
Palit GTX460 1GB DDR5 HDMI Sonic videókártyavalamint lennének még benne
1 dvd író
1db 160gb,250gb,500gb,1TB-os winyók (ezek SATA2-es winyók)Tápot ezt néztem elsőnek ehez a konfighoz de nem vagyok benne biztos hogy elég lesz e hozzá.
Gigabyte Superb 550P fekete táp (550Watt)
Ha valaki tudna nekem ebben segíteni az jó lenne.
-
Osynho
addikt
válasz Magnum p.i. #5926 üzenetére
Nézd meg az adatlapomat, 360-as táp viszi a gépemet
Egyébként meg: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Syracusa17
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, ismerősöm most vesz egy GTS450-t. Egy E6600, 1hdd és 1 dvd rom van a a gépbe. (alaplap ill 2X1 Gb memória) A tápegysége, amivel eddig egy 8600GTS-t hajtott az egy gold ms-400atx p4 tápegység. Mi a véleményetek a tápról, megbízható, ajánlott kategória ill elbírja -e a GTS450-t?
Köszi srácok, írjatok, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
+36203380846
-
wxppro
aktív tag
Ehhez valaki?
A konfigom az adatlapomon. Azért akarok nagyobb tápot, mert valószínűleg beugrik egy peltier-elemmel kombinált vízhűtés, plusz egy kb. 30W fogyasztású TFT is a tápról kapja a villanyt. Vagy gondolkodtam még egy 700-as Hipron. Nem tudom, hogy ez a 480-as Tagan elég-e.
-
Osynho
addikt
válasz Magnum p.i. #5921 üzenetére
Bőven sok lenne, viszont van jobb vétel is annál, pl: FSP SAGA II 400, APN, Chieftec CTG 400.
Mondjuk sose értettem minek 150W-ot fogyasztó géphez 2-3x akkora táp"Nem akarom kiszámolni a táp teljesítményét. Legyen benne tartalék." Ezért használtál eddig 400W-os Deert.
[ Szerkesztve ]
-
wxppro
aktív tag
Van egy "fánk" alakú, sárga és vörösréz drótokkal betekercselt kütyü, álló helyzetben. Ha kiveszed a nyákot a házból, az alatt a kütyü alatt valószínűleg feketére van égve...
Nem fontos, mivel úgyis kuka, csak ha érdekel, megnézheted... -
Osynho
addikt
válasz Magnum p.i. #5919 üzenetére
Ehhez a géphez felesleges 500W-os táp. Tervezel vga-t venni? Mert ezt egy FSP 350 APN is elvinné röhögve, szerintem.
-
Osynho
addikt
Azt a tápot egyébként se mertem volna bekapcsolni, de így meg pláne. Géped megmaradt? Egyáltalán milyen konfig?
-
Magnum p.i.
csendes tag
Sziasztok
Ma reggel bekapcsoltam a gépem és egy nagy pukkanás és lecsapta a villanyórát.
Enyhe füst és égett szag.
Szétszedtem a tápot nem látszik semmi csak büdös.
Ez egy 400w -os Deer volt 5 éves.
A kérdés az, hogy ez biztos kuka?
Úgy tudom nem szabad újra bekapcsolni, mert nagyobb kárt tehet.Nem tudom milyen tápot vegyek.460-500w körülire gondoltam.
Mit érdemes venni?"Tudom hogy mire gondolnak és igazuk van!"
-
MMIX
addikt
válasz ro_bert17 #5914 üzenetére
Gigabyte PoweRock 400W (GE-N400A-C2) én ennyit tudok. [link]
Ha meg tudod nézni élőben, és megtudod különböztetni a CWT DSA belet a CWT PUFP béltől, csak akkor érdemes a Gigabyte PoweRock 400W-ossal próbálkozni. A lényeg, ha DSA akkor okés, ha PUFP akkor a Chieftec CTG a nyerő. Ha valaki már vett PoweRock 400W-ost magyar boltban, jó lenne ha feltöltene egy jó minőségű képet a táp szellőzőrácsos részéről.(látszódjanak a rács mögötti alkatrészek.) A Chieftec CTG biztos, hogy nagyon halk.Gigabyte PoweRock 500W (GE-N500A-C2) CWT DSA 80%+ Ez rendben lenne, de nem kapni itthon egyenlőre. Hasonló bél mint az új Corsair CX-ek, csak nincs annyira költséghatékonyra alakítva. [link]
[ Szerkesztve ]
-
wxppro
aktív tag
Sziasztok, Tagan TG480-U22 tápról lehet valamit tudni? Mármint, hogy megbízható-e, és hasonlók érdekelnének.
-
Dyno
veterán
válasz Piftuka #5901 üzenetére
Akkor átfogalmazom a kijelentésemet: a tápegységek az optimális terhelés mellett a legjobb hatásfokúak, s romlik a hatásfokuk, ha nem terhelik őket kellőképpen.
Ezt cáfoltam meg? Nem!
A megfogalmazásoddal volt gondom, mivel úgy írtad, mintha még a plecsnivel rendelkező tápok is csak ideális terhelésnél lépnék át a 80%-os hatásfokot, miközben ez nem így van, a hatásfokot jelző plecsnit, illetve besorolást kár ezzel a könnyed marketing dumával illetni, ami már megkapta a bronze minősítést már nem lehet vele baj hatásfok szinten, mivel 20%-tól egész 100%-is biztos hogy 82/85/82% fölött van a ahtásfoka, tehát akár ideális 50-60%-os terhelésnél elérheti a 90% környékén, legaább is mérések/tesztek/tapasztalatok/tapasztalataim ezt mutatják.Én változatlanul csodálkozom a dolgon.
Renbden csodálkozz, bár nem tudom min kell ennyire?!300W-t kajáló vga egy olyan tápon ami adatlapszerint tud 396W-t a 12V-os ágán.
-
spuros
őstag
Sziasztok
Tudnátok ebben segíteni?
-
moha21
veterán
válasz Silentfrog #5903 üzenetére
Az a búgás 50 Hz-es trafóé ezekben a tápokban kicsit nagyobb frekvenciájú trafók vannak.:>
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Silentfrog
veterán
válasz szacsee #5904 üzenetére
Az enyém uj állapotban is ilyen hangot adott ki.
Egy kis ideig kevesebb fogyasztásu konfigban volt ott semmi hanga nem volt.
Emlékszek amikor össze lett rakva a gép elsőnek a Crysist probáltam ki ott még fütyülő hangott is adott ki,elsőnek azt hittem,hogy a hangszorokbol jön ez a furcsa hang.
Azota megszoktam,hogy játék alatt ilyen hangja van. -
szacsee
nagyúr
válasz Silentfrog #5903 üzenetére
Kb, igen, de valahova feltöltöttem a hangját... lehet még megvan.
Ez maradt csak meg videó képében. Nem sok minden hallatszik, amikor megállítom a kombusztort akkor volt csönd, de csak terhelve csinálta. Már nem, de nem tudom miért szűnt meg a hang.
Adam: erről van valamiféle műszaki rajz, vagy valami leírás?
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Nézd emg pontosabban a 80+-os plecsnik meghatározását, azt meg nem adják csupán dísznek a tápokra, és nem maga a gyártó dönti el..."
Akkor átfogalmazom a kijelentésemet: a tápegységek az optimális terhelés mellett a legjobb hatásfokúak, s romlik a hatásfokuk, ha nem terhelik őket kellőképpen.
A "80 Plus"-os kategóriában sincsen ez másként.
"Továbbá ne egy gtx460-hoz hasonlíts egy 6970-t mert nagyon nem ugyan annyit kajál.... jó 100W-al többet tud enni a 6970 és már a gtx460 se eszik keveset, nem csodálom hogy kevés a tápja."
Én változatlanul csodálkozom a dolgon.
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest