-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz szacsee #2243 üzenetére
Üdv!
A DTK rendben lesz, bár nem tudom ki volt az OEM partnere. A LiteOn-ról sem tudom milyen beles, de ha 12V-on valóban képes leadni 10+13=23A@276W-ot, vagy legalább ennek az 50-60%-át, akkor elég lesz a H55+i3+HD4670-hez.
Az FSP-re is ráköthetsz pl olyan gépet, mint a DTK-ra, de modernebbet inkább ne, mert 12V-on csak 10A@120W-ot képes leadni, ami a mai konfigurációkhoz édes kevés.A DTK-ban púposodtak a kondik? A többiben nem púposodnak? Elég öreg tápok már ezek, Én még akkor is kondicserét javaslok, ha még nem látsz púposodást.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz szacsee #5904 üzenetére
Az enyém uj állapotban is ilyen hangot adott ki.
Egy kis ideig kevesebb fogyasztásu konfigban volt ott semmi hanga nem volt.
Emlékszek amikor össze lett rakva a gép elsőnek a Crysist probáltam ki ott még fütyülő hangott is adott ki,elsőnek azt hittem,hogy a hangszorokbol jön ez a furcsa hang.
Azota megszoktam,hogy játék alatt ilyen hangja van. -
04ahgy
nagyúr
válasz szacsee #26308 üzenetére
+1. Szerintem sincs semmi baja. Jó táp az.
(#26315) dantre: Nem a táp okozza 99% valószínűséggel.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz szacsee #37050 üzenetére
Itt vannak BeQuiet! 300W-osak, picit húzós az ára, vagy hardveraprón kéne szétnézni , hátha akad vmi olcsón
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
-
Potzee
addikt
válasz szacsee #37454 üzenetére
Hát, igen...előbb-utóbb mindenki eljut a Seasonic-hoz...
...Antec, XFX, Corsair, BeQuiet!...
Bár a BeQuiet! tápok többnyire FSP belsővel készülnek, de a Dark Power Pro sorozatuk 850W-tól felfelé Seasonic beles...A legjobb párosítás: Seasonic elektronika + BeQuiet! SilentWings venti Jó is, halk is!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
TechN7ne
nagyúr
válasz szacsee #37562 üzenetére
Mikor már hátul a fő kapcsolót bekapcsolom a tápon de a gépet még nem,akkor is sípol. Igaz,hogy nagyon halkan,csak akkor halható,ha odateszem a fülem a táp szelező lyukacskákra,vagy ha leveszem a oldal ház lapot és hallgatózok. Egy gagyi táp régen nekem így sípolt és egyszer csak eldurrant,igaz egy p3 volt még 2002 ben,de ki is nyírta az egész gépet. Ebből adódóan gondoltam,hogy ez is elfog durranni esetleg. Nem szeretném,hogy többet egyen a gépem,ezért is pártoltam egy minőségibb 350 tápra,meg egy 55w max fogyasztású VGA mellet.
-
zsigus
őstag
válasz szacsee #61652 üzenetére
PC alkatrészek tipikus fogyasztási értékei: [link]
A te géped ezen táblázat szerint (húzott VGA-val): 400-410 W
Táp teljesítményének kiszámolása:
Gyártói oldal (CTG-500): [link] (alul a táblázatot kell nézni).
Ha a 12 V-os ágon 20 A (amper) a leadott teljesítmény: 12 * 20 = 240.
Két 12 V-os ág esetén mind a kettőt be kell szorozni, majd összeadni.Pl.:
+12 V1 * 20 A = 240
+12 V2 * 20 A = 240240 + 240 = 480 W a CTG-500 teljesítménye. Szvsz elég, ha a képlet megfelelő (bár a memóriák számát, és a meghajtókat nem írtad, de ezez nem annyira számottevőek, csak pár Wattról van szó).
[ Szerkesztve ]
-
Algol
senior tag
válasz szacsee #61652 üzenetére
A Chieftec CTG-500 400 wattot tud 12V-on, ez normál használat mellett (nem futtatsz egyszerre Intel Burn tesztet meg 3D Mark-ot) elég kell legyen. A probléma a csatlakozók ágak szerinti kiosztása lehet.
A Chieftec-en 2 darab 6 pines PCI-e csatlakozó van. A kártyádon egy 6 pines PCI-e csatlakozó, innen szabvány szerint maximum 75 wattot vár a kártya (húzáskor persze többet is felvehet) és egy 8 pines PCI-e csatlakozó, amiből maximum 150 wattot igényel a kártya. (Az alaplapi PCI-e foglalatból is maximum 75 wattot kérhet.)
A Chieftec 2 ágának bekötését én így képzelem (ezt ellenőrizni kellene!), egy ágon van a processzor 4/8 pines ATX csatlakozója, valamint az összes többi 12V-os SATA, Molex és az alaplapi 24-es főcsatlakozó 12V-os vezetékei, a másik ágon pedig a két 6 pines VGA csatlakozó. Ha ezekkel oldod meg a VGA 6 és 8 pines csatlakozóinak bekötését, akkor ugye itt 20A, 20A x 12V = 240 watt áll a kártya rendelkezésére. Egyébként az áramkorlátozás úgysem pontosan 20A-nél lép működésbe. Tehát itt nem lehet probléma.
Gond csak akkor lehetne, ha a 4/8 pines processzor ATX csatlakozó meg az egyik 6 pines PCI-e csatlakozó ugyanarra az ágra lenne kötve és te pontosan ebből a csatlakozóból próbálnád ellátni a VGA 8 pines csatlakozóját árammal, mert akkor ez az ág biztos túlterhelődne. Ilyenkor persze a táp két 6 pines csatlakozójának megcserélésével minden rendben lehetne.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Algol
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz szacsee #66769 üzenetére
Nekem hasonló célokra Cooler Master V700-at ajánlottak. Megfogadtam és teljes mértékkel elégedett vagyok vele. Hanja nuku. Teljesítménye fantasztikus. 5év gari. Full moduláris. Mi kell még?
LadaLord:
Gigabyte és Cooler Master volt nekem. Egyikre se volt panasz. Az FSP nem volt még nálam így arról nem tudok nyilatkozni. De a másik kettő hanvtalan volt és megbízható. Igaz csak 1-1.5évig használtam őket de szinte éjjel nappal.Smoke some weed nigga!
-
current
tag
válasz szacsee #68308 üzenetére
Bocsánat, lehet én vagyok a hibás, nem írtam, hogy igazából mire vagyok kíváncsi. Igen, az már ok, hogy bőven elég 550W, az nem kérdés. A kérdés az, hogy létezhet-e pl. más hibaokozó? Gondolok itt valamire, ami kinyírja pl. a tápokat, hiszen ez már a 3. táp. Amit évekig használtam, az teljesen más típus volt, de egyszer csak elszállt, gép meg se mukkant. Arról megállapították a szervízben, hogy valóban, elromlott, de hogy ez a 2 új Corsair sem megy, azért ez durva. Nem lehet valami, ami külső dolog, kábel, áramfelvétel, de mivel ezekhez nem értek, ezért kérdezem. Ha ilyen nem lehet, ok, csak már tényleg megőrülök, kb 75ezrembe került eddig, és még mindig semmi eredmény. Holnap veszek egy 10ezres Chiefteket, de tételezzük fel, ha az sem indul, akkor mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz szacsee #82442 üzenetére
Nem olcsó a 850 G2 valóban, de merem ajánlani.
Nálam az adatlapon lévő 1. konfigban 4500-ra húzott 2500K-val, 1580-ra emelt 970-en mellett terhelés alatt sem indul el a venti benne.
Hozzáteszem, szerintem szerencsére, mert ha átkapcsolom, hogy menjen a venti, szerintem egyáltalán nem halk.
Igaz, nálam egyetlen venti sem pörög 500-nál többet terhelés alatt sem.( kivéve a vga 60 foktól, de az is halk.)
A max fogyasztást 380w-ig tudtam feltornázni, furmark+ LinX.
Az ár hogy mi miatt lett magasabb, ki tudja, amikor Én tápot kezdtem kereseni, még 40 k volt, aztán hirtelen felugrott 48 körülre.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz szacsee #82442 üzenetére
Ne gondold, hogy egy vízhűtés halkabb, mint egy dupla torony léghűtés... A radin ott a két venti, a pumpának is van hangja...
A cicergés teljesen kiszámíthatatlan, relatív dolog...a hardware összetevőktől függ! Ugyanaz a táp egy adott konfignál cicereg, míg egy másikban néma...nincs rá tuti recept.
Én egy Seasonic G650-re voksolok.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
Grózi
veterán
válasz szacsee #82468 üzenetére
Alaplapról nem hiszem hogy tudod vezérelni 3 pin-s aljzaton.4 pin-s aljzaton AiSuite-l ki is tudom kapcsolni-de mivel gyárilag 300-1300 rpm(A 147A,a sima 147 az 900-1300 rpm) és 300 rpm nincs is gyakorlatilag hangja,így felesleges kikapcsolni.De ott a TY-140-d,próbáld meg azzal hogy vezérli e a lap feszültségalapon.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Ribi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok