- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
superecneB
őstag
Sziasztok
100€ körül keresnék egy olyan tápot ami megfelelő lenne:
jelenleg: i5-3570k (4500mhz @ 1,3V), 4x4gb ddr3 alapfeszen, 1060 6gb szinten alapon, ssd (sata) +hdd
később: valami ryzen 5 ~3600 config egy rtx3060ti vagy 3070nel + kis tartalék alapfesz körüli ocreExtra kívánság: minél halkabbat szeretnék, illetve van egy bizonyára mára alaptalan preferenciám a seasonic belsők iránt
-
acronka
tag
Sziasztok!
Egy régebbi konfighoz keresek tápot 20k-25k körül.
Proci: Core i5 3570
GPU: Radeon R9 270x
HDD: 2TB WD Green
SSD: Samsung 860 EVO 2.5 250GBA lényeg a hosszú élettartam, sok garancia. Továbbá nem baj, ha egy későbbi vas csere esetén is meg tudom tartani. (nem vásárolok csúcs cuccokat csak némi teljesítmény-igény növekedésre gondolok) A modularitást feláldozom a költség és minőség oltárán.
A jobbak között emlegettétek az FSP Hydro PRO 500W -t. Gondolom, nekem most elég is lenne. Kérdésem, hogy az FSP Hydro PRO 600W-t ugyanúgy ajánlanátok? A fentiek miatt szívesebben vennék nagyobb teljesítményűt.
A másik, hogy valahol korábban olvastam az FSP Fortron HYDRO PRO 500W -ről is. Ez nem ugyanaz a táp? Mi a különbség?Köszönöm,
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
2 tápegység között vacilálok az adatlapomon szereplő konfighoz (Be Quiet Pure Power 11 600 W CM és Fractal Ion+ 660P. Most 500 W-os Be Quiet Pure Power 9 CM-et használok teljes megelégedéssel, de már neccesnek érzem egy kicsivel is erősseb kártyához, illetve nagyon halk coil whine is hallható a VGA részéről idle (pl. ha mozog az egér).
Melyiket érdemesebb megvenni, tudom van köztül 8 ezer Ft is? Focus GX-650 már volt nálam, de ment vissza, mert halkan kattogott a ventilátora.
Köszi.
-
leves0417
csendes tag
Sziasztok!
i5-7500
1060 6gb
asrock b250 pro4
1 hdd
1 ssd
2x8GB 2133Mhz Kingston ddr4 ramEzek mellé maradhat az FSP HEXA 400W vagy valami komolyabb kellene?
Köszönöm
-
Hoffer
őstag
● 15-25k
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Ryzen 3100, RX 570 4GB, Crucial 16GB, 2db ssd, 4db argb venti
● Halk, megbízható
● Tuning nem -
Cs1csó
titán
válasz
LaMotta #136092 üzenetére
Hyper felejtős.
Félmoduláris van: FSP Hydro PRO 700W Bronze
fix kábeles: FSP Hydro PRO 500W -
-
LaMotta
aktív tag
Jó estét kívánok!
Előre is köszönöm támogató javaslataitokat!
● Olyan 25.000-ig.. De ha kicsit feljebb kéne nézni, nem fog múlni..
● B350-es alaplap, Ryzen 3 2200G, egyelőre 3 db HDD, 1 db SSD, talán 0 db VGA - nem is lesz tervben
● Kicsi ház (Legyen FD Node 304), gondolom hasznos lenne valamiféle moduláris táp
● Nem bánom, ha ventilátoros, hogy nyomja ki a levegőt - de pozitív lehet, ha kikapcsolható
● A gép egész nap menni fog - van olyan, hogy dinamikus fogyasztású táp?
● Teljesítmény "nem számít", inkább a megbízhatóságra, stabilitásra fektetném a hangsúly
● Nem ártana, ha fekete lenne..
Ne is bonyolítsam? Nem kell ilyenre sokat költeni és ajánlottak alapján CX450M és kész? -
trickyy
senior tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni, nem vagyok már naprakész a témában.
-keret amit szánnék rá:15-20K max 25K, ha nagyon megéri
-alsótápos házba lenne, szóval hosszabb vezetékek (még nincs meg, hogy milyen lesz)
-amit hajtana: i5 10400, egyenlőre egy GTX 1060, de ha váltanék későbbiekben mondjuk egy RTX3060-ra, ne kelljen új táp.Köszönöm előre is, több alternatívát is meghallgatnék!
-
Donnie
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Corsair RM1000x mennyire számít jó vételnek/időtállónak így 2020-ban? Nem bányász célokra szánnám, egy 9 éves Enermax 750W Revolution 87+ t nyugdíjaznék vele. Árban elég "barátinak" (70K) mondható a többi hasonló kategóriájú táphoz képest ahogy nézem.
Köszi a válaszokat előre is! Várom az esetleges alternatívákat is ha tudtok javasolni valamit.
-
MMIX
addikt
Itt a Seasonic első, Connectes gépháza prohardver.hu
Seasonic SYNCRO DGC-750 teszt
----------------
Mennyi vezeték ajánlott és miért. www.quasarzone.com (fehér Seasonic Focus képek)----
Chieftronic PowerUp GPX-850FC teszt, www.eteknix.com (5év gyári garancia, ChieftecTronic fejlődik, ha a boltok is úgy akarják, a gyári eddig 2-3év volt max)
Chieftec Photon Gold 750W RGB (GDP-750C-RGB) teszt, www.ixbt.com
80 Plus Hikes its Testing and Licensing Fees, Could Affect Prices of Low-Volume PSU Models
www.techpowerup.com Plecsni árak.
--------------
SilverStone FX500 Flex-ATX 500W teszt, www.anandtech.com -
Hawk1979
őstag
Sziasztok.
i5 6500 + Rx580 kombó, a szokásos winyó,ssd sallanggal.
Milyen tápot ajánlanátok hozzá, mondjuk 20k alatt ami csendes és megbízható.? -
la_cc
addikt
Sziasztok!
CPU: 5900x és VGA: 3080 mellé (ami cserélve lenne, amint lesz 6800 XT készleten), milyen tápot ajánlanátok?
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W Gold (220-G2-0850) pl ajánlott darab?
Köszi előre is!
-
tgtom
tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok, amd 3700x és egy régebbi 1060 vga lesz a konfigban, ami később esetleg cserélve lesz 2060-70 vagy 3060 vga-ra.
Ehhez lenne egy 4 éves EVGA Supernova 550 GS tápom. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes cserélni a tápot is, vagy kihúz még pár évet és ráérek későb cserélni?Illetve ha csere lenne, mit érdemes helyette venni, kb 25 ezer Ft környékén?
Előny, ha moduláris, vagy félmoduláris, ATX vagy SFX méret, főleg képszerkesztés, programozás és játék a cél.Köszönöm!
-
_Balee_
aktív tag
válasz
_Atesz #136071 üzenetére
Valószínű elég hülye kérdés.
Ha egy korábban 1x6 és 2x8 pines videókártya (MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio) helyére 2x8 pines kártyát rakok (Asus TUF RTX 3080 OC), nem gond, hogy a 6 pines ág kihasználatlanul marad? A 2x8 pinesen így is megkapja a szükséges kraftot? 750 W-os platinum minősítésű Be Quiet! tápom van.
-
Werkly
őstag
Seasonic Focus Plus Gold 750 tápnál egyik sorban CPU/GPU 2 csatlakozás, alatta CPU/GPU 3 csatlakozás. Összesen 5 csatlakozási lehetőség. Van ajánlott sorrend a 2 egység bekötéséhez vagy mindegy? A CPU 2X csatilehetőség ami érdekes! Kösz!
-
Cs1csó
titán
Bajnak nem baj, de kisebb teljesítFményben is van csak drágább, igaz magasabb hatásfokú: FSP Hydro GE 550W Gold
Szlavik
Bőven.
-
Szlavik
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy elegendő e ez a táp a jelenlegi setuphoz.
Táp: XFX 80 plus Bronze P1-750X-XXB9 modulárisRyzen 3600X
Asus TUF Gaming B550 plus
Kingston 2x8 GB RAM (Hyper X Fury)
Sapphire 580 4GB Nitro +
2x1 TB vinyó HDD
2x 500GB HDD
2XSSD
CM HAFX RC942
2 x 12 cm cpu fan
1 x14 cm Fan
2 x 20 cm FanKésőbb tervezek egy RX 5600 Xt-t Indításnál volt már némi bios remegés. De ezen kívül más dolgot nem fedeztem fel. A táp 2015-ben lett vásárolva
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
R.P.
aktív tag
válasz
Cs1csó #136065 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors választ. Előre is bocsánat, ha butaságokat kérdezek, de: az nem gond egy tápnak, ha csak nagyon alacsony szinten van terhelve? Például ez 700W-os, de egészen biztos, hogy az én gépem kevesebb mint 100W-ot venne ki belőle még max. terhelésen is. Ez nem rontja a hatásfokot? Létezik olyan táp, ami kisebb teljesítményű, de van rajta ennyi SATA csatlakozó, és még ajánlott is?
A másik, hogy ez a táp nem moduláris kábelezésű. 30k alatt felejtsem el ezt a dolgot?
A harmadik: most egy ilyen tápom van, és egy ilyen adaptert használok benne. Ez tényleg nagyon gáz, azonnal dobjam el kategória, vagy túl van dramatizálva a dolog?Köszönöm még egyszer!
-
Cs1csó
titán
válasz
tanosj #136062 üzenetére
Akkor nyugodtan hasznád, még az is a te malmodra hajtja a vizet, hogy alig lesz még játék alatt is terhelve tehát nem lesz komolyabban terhelve a tápegység.
tothjozsi96
PX Platinum jobb hatásfokú mint a GX ami "csak" Gold hatásfokú, ennek vagy akár a jövőbeni konfignak is elég egy 650W-os tápegység.
Azt vedd amelyikre több a garancia. De ha egyforma akkor legyen a Platinum 650W kb. mindenre elég.R.P.
Amit kinéztél az nem ajánlott.
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok,
A háziszerverembe keresek új tápot, mert meguntam, hogy Molex -> SATA átalakítók vannak benne, és olvastam, hogy ezek elég gyenge minőségűek, sőt, akár tűzveszélyesek is lehetnek. Emiatt olyan tápot keresek, amin minél több, de legalább 8 darab SATA csatlakozó van. Nagy előny, ha a táp moduláris. A szerver nem nagy teljesítményű (Pentium G4650, no VGA, 6db HDD), ezért nem kell, hogy sokszáz wattos legyen a táp. Anyagilag szeretnék beférni 30 ezer forint alá.
Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy ezt a példányt tudnátok-e ajánlani erre a célra, mert árban is elég jó, és tudásban is ideálisnak tűnik.Köszönöm előre is!
-
-
Cs1csó
titán
válasz
tanosj #136060 üzenetére
Üdv, teljesítményben kb. mindenre - is - elég de elég régi lehet, az árukereső szerint közel 7 éve nem forgalmazzák és kb. 11 éve kezdték el forgalmazni, tehát lehet érik a cseréje.
Nézd át, hogy nincsenek e púpos kondenzátorok, nem e zörög és ha rendszeresen takarítva van portalanítva (nálam a kompresszoros kifúvatás jött be de a porszívózás vagy akár biciklipumpával kifújás is működhet. Fújásnál akár kompresszor akár pumpa mindig érdemes leelenőrizni, hogy nem ereszt e olajat a levegővel együtt egy fehér textíl anyag a szelep elé és próbát végezni ott látszik ha tiszta marad a textíl nincs gond.)Ha a váltás mellett döntesz egy 650W-os elegendő lesz:
Félmoduláris: Seasonic Core GM 650W Gold (SSR-650LM) 33k
Moduláris: Seasonic FOCUS GX-750W Gold (FOCUS-GX-750) 42k -
tanosj
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy elegendő e ez a táp a jelenlegi setuphoz.
Táp: Corsair TX850I7-9700
Asus prime Z390 A
16 GB RAM
RX 580 8GB Spphire Edition VGA
2x2 TB vinyó
1 nvme, +1 sima satás SSD
Kraken X62
2 db RGB venti
Z-s lap miatt jövőre megy bele egy K-s CPU (I9-9900k terv)
Kap majd 32GB RGB ramot
Illetve remélem egy 1080TI is össze jön.Annó ész nélkül vettem a tápot de nem is volt ilyen árú PC-m (persze másnak ez lehet semmi nekem azért kellett hozzá gyűjteni, dolgozni.)
HA pedig kellene másik táp akkor kb 40 a keret és legyen Modulár a kábel rengeteg elkerülése érdekében.
Válaszotokat előre is köszi! -
Cs1csó
titán
válasz
Sweady #136057 üzenetére
Tuning van? Amúgy bírnia kellene. Ez egy jó minőségű táp. Egyszerű: szerezz egy másik tápegységet és teszteld azzal a konfigod, ha minden okés - tehát játék alatt amikor már a másik táppal kikapcsolt volna a gép - még mindig flottul fut akkor tényleg csereérett.
Amennyiben vennél újat mennyi a keret?
-
Sweady
újonc
Sziasztok, a gépem játék közben sokszor kikapcsol, arra jutottam, hogy a tápegységem miatt van.
A gépem:
alaplap: msi h97 gaming 3 videokartya: msi gaming x 1080ti proci: core i7 4790k memoria: hyperx ddr3 16 gb procihuto: msi frozr L ventillator: 3db thermaltake ring 12 cm, meg 1 db 14 cm vinyo: valami 320 gigás laptop HDD meg egy SSD.
Perifériáim: (nem tudom hogy ez számít e szóval csak hagyjátok figyelmen kívül ha nem).
Egér: Glorious Model O billentyűzet: Cerberus asus keyboard Monitor: AOC Q3279VWFD8
Tervezek egy másik, régi monitor a videókártyámhoz kapcsolni. (ha nem kéne szóljatok)
A mostani tápegységem Gold 550W A++ Link: https://www.bitfenix.com/products/power/formula-gold/ -
Cs1csó
titán
-
zatikv
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég belekezdtem a gépem felújításába.
Most i5 10400F stock hűtővel, 16 Gb DDR4 RAM,1 SATA SSD, 1 HDD, GTX 1060, a ház Bitfenix NEOS, és a jelenlegi tápom pedig egy Corsair vs550.
Terveim szerint a videókártyát kicserélném rtx 3060ti-ra.Elég a régi táp vagy ki kell cseréljem nagyobbra? Ha ki kell cserélni mit ajánlanátok. Nyílván minél olcsóbbat keresnék ami jó minősegű. Melyik a legjobb árérték arányú táp ebben a kategóriában és az mivel lenne ez jobb mint a tényleg legolcsóbb?
Előre is köszönöm.
-
Cs1csó
titán
válasz
Fluke #136050 üzenetére
Üdv, nem lenne VGA a gépben, a procit használnád? Nemi is tervezel a jövőben VGA-át venni?
Akkor kb. akármilyen kicsi tápegység is elég az összfogyasztásod 150W alatt lesz.
Tényleg régi már az a táp, és mivel kb. MINDENT cserélnél új alkatrészekre érdemes lenne azt is cserélni.
Például erre:
be quiet! System Power 9 400W Bronze
16,5k körül
De van drágábban is ez egy kicsit jobb típus: [link]
"Pure Power" sorozat ami jobb a System Power-nél.Hoffer
Ennyiért van jobb. Milyen gépbe kellene szükséges ekkora, vagy elég lehet egy 500W-os is mert ha igen akkor inkább ezt: Seasonic Core GC 500W Gold (SSR-500LC) 24k-ért 7 év garanciával
ha 20k alatt-körül akarsz maradni: FSP Hydro PRO 500WHa mindenképpen kell az 550W akkor BitFenix Formula 550W Gold 26k-ért (igaz csak egy bolt árulja ilyen olcsón nem tudom mi a "trükk" )
-
Hoffer
őstag
Mi a vélemény erről?
Seasonic S12 550W -
MMIX
addikt
Cooler Master G500 Gold www.diy.pconline.com.cn
------------
Időtálló?Mitől energiatakarékos az ATX12VO? www.expreview.com eredeti nyelven
Alaplap és csatlakozók képei is. -
Fluke
tag
Sziasztok!
Ha frissiteném a gépet pl ilyenekre: ASROCK B450M Pro4-F, G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz, AMD Ryzen™ 3 3200G Processzor. És hát a tápom az 10 éves fsp saga II 400w. De már máshol nekem azt irták hogy lekell cserélni ezt is mert egyrészt idős,de azt is mondta hogy 500e lenne ajánlott, de én itt nem egyszer láttam olyat hogy nagyobb procira a 400w elégnek irtátok, az is elég lenne? Annyibol nerm mindegy hogy olcsobb lenne valamivel. Bár attol függ mert mondjuk b quiet még 400as is 20ezer..
-
Cs1csó
titán
válasz
lacibacsi #136045 üzenetére
Seasonic Core GC 500W Gold (SSR-500LC)
24k az EMAG-nál 7 év garanciával.
-
cbm1974
tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném megtudni, ezek a kártyák milyen tápot igényelnek, az oldalak különböző értékeket írnak...
Sapphire dual X R7 265
Gainward GTX 750 TI
Gigabyte HD7790 -
lacibacsi
addikt
● 25.000 Ft max.
● Új gép lesz:
- Ryzen R7 2700X
- ASRock B450 PRO4 alaplap
- 2x8 GB DDR4 RAM (később 4x8)
- 1 db SSD (később 2 db)
- 4 db HDD
- 1 db ODD
- Radeon RX 570 VGA (8 GB RAM)
- Zalman Z1 Neo ház
● Nincs extra igény. (Bírjon legalább 10 évet, mint a mostani Hypro tápom) -
Cranium
tag
Sziasztok!
Van egy FSP HEXA+ 400W tápom. Későbbiekben szeretném fejleszteni a gépem használt alkatrészekből egy 7. generációs i5-re, illetve egy 1660-os VGA-ra, és 16 GB RAM-ra, a kérdésem, hogy ez a táp kiszolgálná ezeket, vagy fektessek be újabb tápra? -
Cs1csó
titán
válasz
Frenk #136039 üzenetére
Nekem is ilyen tápegységem van 2015 március vége óta "dübörög" a gépemben, tehát lassan 6 éve.
A hangjára nincs panaszom amúgy is van egy HDD a gépben meg két házventilátor és egy a CPU-n.
A VGA-m félpasszív - Strix GTX 970 - úgyhogy az csak játék alatt kapcsol be.2-3 havonta kompresszorral kifúvatom szokott lenni benne por, van porszűrő előtte de azért nem egy HEPA szűrő
Egy negatívum: a kapcsolója szokott sercegni ki-be kapcsolásnál, úgyhogy azóta ott nem is ott áramtalanítom (pl. takarításkor) hanem még előtte.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Frenk #136039 üzenetére
Ha leverte a kismegszakítót akkor ott megégett a tápodban valami elég szépen. OEM tápegységként vetted, vagy járt hozzá tápkábel?
Szerintem tápkábel és tápkábel között is van különbség.
Én már fogtam olyant ami papírzsepi nehézségű volt, meg olyant is aminek ténylegesen volt súlya. Itt most arra gondolok hogyha vettél hozzá egy OEM kábelt amiben mondjuk csak 0,5mm2-es rézvezető van, akkor szerintem az is okozhatja a problémát. Érdemes egy jobb minőségű kábelről hajtani a tápegységet, bár ez csak abban az esetben igaz hogyha OEM tápegységről van szó és külön vettél hozzá tápkábelt.Én mindenképp levásárolnám az összeget és Seasonic vagy Be Quiet! tápegységre cserélném. Én akciósan valami 10-12 ezer forintért vettem a BQ! Pure Power 10 400W tápegységet, és nagyon megvagyok vele elégedve.
Ha most vennék tápegységet és 550W-osra van szükséged akkor biztos hogy ezt venném, Seasonic FOCUS GX-550W Gold
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
FSP Raider 550
2014-ben vásároltam, majd 2017 januárjában cserélték mert működés közben csattanás/durranást követően a számítógép leállt. A második, cserélt "példány" 2020 októberében szintén csattanás/durranás kíséretében működésképtelen lett. Mindkét esetben a lakás kismegszakítóját is "leverte". Most ismét garanciális ügyintézés "alatt" van.
Érdeklődöm, hogy érdemes típus azonos cserét kérnem vagy inkább levásárlást kérjek és válasszak más típust? -
syberia
veterán
válasz
racskobalazs #136036 üzenetére
Ha közelebb van az 5 éves korhoz, szerintem nem kell lecserélned még. A géped maximális fogyasztása a tápot 50% körül terheli, amiért valószínűleg hosszú életű maradt.
Laci4: Szia, olcsóbban is vásárolhatsz nagyon jó tápegységet, 500W simán elég lesz:
Seasonic Core GC 500W 80+ Gold, fix kábeles, 7 év garancia -
Sziasztok!
Sok sok év után lecserélném az adatlapon lévő gépem, és nyugdíjaznám a már nem is tudom hány éves öreg Corsair CX400-et is.
Az új gép a tervek szerint: ryzen 3 3100 (évek múlva esetleg egy 5 3600), Msi 450 Tomahawk max, 16G ram, M2 SSD, 3 winyó, dvd, 4 venti, illetve egyelőre marad az öreg ASUS EN-GTX460 1GB DDR5.
Jó ideje nem játszok, majd ha esetleg kedvet kapok, egy közép kategóriás VGA esetleg be ficcen még....
Úgy okoskodtam, hogy egy 500-as minőségi táp bőven elégnek kell lennie, még az upgrade után is..
Kitétel, legyen minőségi, "időtálló", Csendes! ha fél moduláris, jó pofa, de nem kitétel..A gép ajánló alapján két, illetve 3 táp között filózok..
- CORSAIR TX550M (30e)
- SEASONIC CORE-GM-500 (29e)
- Seasonic Core GM 650W (33e) - mivel az a 3 ezer már nem nagy összeg, esetleg a jövőre nézve...)
Garit ahol néztem, mindre 5 évet írnak.. (gyártói oldalon meg ha jól emlékszem mindre 7-et
vagy talán a Corsair-re 5.. már nem is emlékszem..
Van valami ami miatt lehetne bármelyik irányába döntenem?
(Ár kb. ez a max. amit szánnék rá, gondolom már ezek is bőven minőségi és tökéletes, az igényeimnek, konfignak már már talán overkill tápok.. )Vagy bármi amivel még jobban meg lehet keverni a választásban engem?
Előre is köszi a válaszokat!
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 5 2400G, GTX 1060 6GB, 2 case fan, BeQuiet Dark Rock 4 CPU hűtő, 1 nvme, 1 7200-as hdd, 1 sata ssd.
Jelenleg egy Chieftek A80 Bronze+ tápom van ami úgy nagyjából 5-8 év közt van valahol. A kérdés az lenne, hogy van-e értelme cserélni, vagy amíg működik/nem veszek nagyobb fogyasztókat a gépbe addig elvan? (Eddig nem volt vele problémám) -
Werkly
őstag
Az adatlapomon lévő tápnak a PSU-PCie kábelén a PSU oldalon az egyik csatlakozópontja üres. Ez normális?
-
nova001
senior tag
sziasztok
intel i5 10400F
gtx1660 super
1ssd
1 hdd
16giga ddr4 ram
milyen tápot ajánlotok ? 20k körül, pl ezek ? [link] -
Sweady
újonc
Sziasztok, a gépem játék közben sokszor kikapcsol, arra jutottam, hogy a tápegységem miatt van.
A gépem:
alaplap: msi h97 gaming 3 videokartya: msi gaming x 1080ti proci: core i7 4790k memoria: hyperx ddr3 16 gb procihuto: msi frozr L ventillator: 3db thermaltake ring 12 cm, meg 1 db 14 cm vinyo: valami 320 gigás laptop HDD meg egy SSD.
Perifériáim: (nem tudom hogy ez számít e szóval csak hagyjátok figyelmen kívül ha nem).
Egér: Glorious Model O billentyűzet: Cerberus asus keyboard Monitor: AOC Q3279VWFD8Tervezek egy másik, régi monitor a videókártyámhoz kapcsolni. (ha nem kéne szóljatok)
A mostani tápegységem Gold 550W A++ Link: https://www.bitfenix.com/products/power/formula-gold/ -
Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni!
A jelenlegi konfigom frissítésén dolgozom, és a kérdés az, hogy a jelenlegi tápom elég lesz-e a jövőre nézve, vagy kicsit feljebb kell lépjek?!
A jelenlegi konfig: Be Quiet! Pure Power 10 500W Modular | Asus Prime B350-Plus | AMD Ryzen 5 1600X | Be Quiet! Pure Rock | 4x8GB Corsair Vengeance LPX | MSI GTX 1060 GamingX 6GB | Samsung Evo 850 SSD | Crucial MX500 1TB SATA | WD20EFRX x 2
A jövőben várható, hogy CPU csere lesz Ryzen 5 3600-ra, illetve egy GTX2060-as VGA-ra.Az új ház elképzelhető, hogy egy Lian Li Lancool 2 Mesh lesz.
Ha elkerülhetetlen a tápcsere, mit javasoltok ami hasonlóan megbízható?Előre is köszönöm!
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Amd 3400g,16gb ram, 3hdd, 2 ssd konfigom.
Egy Be Quiet 400w 80+ gold táp hajtja.
Most fogok beruházni egy 5600xt videókártyára.
El fogja bírni a fennt említett táp vagy cserélni kellene?
Amúgy a táp két éves még garanciális, nem egy széthajtott példány.
Üdv! -
Grave_444
nagyúr
válasz
Cs1csó #136025 üzenetére
Jó kérdés, az elődeim előszeretettel raktak össze gépeket ilyenekkel...
Aztán szép lassan szállingóznak vissza ilyen-olyan problémákkal az ügyfelek. Főleg szoftveres ügyben mondjuk.
Ez is utánuk maradt raktáron, én nem adok el ilyet.
Hozzáteszem a nagykerek kínálata erősen limitált és sokszor nettó annyiért kapok valamit, mint árukeresőn bruttó. Aki kicsit is ért hozzá és utánanéz nem fogja tőlem drágábban megvenni, én se tenném.Lényeg a lényeg miután eldurrant a táp nála, nekem az új is szóval gondolom alaplap hibás lett miatta. (H81, G3220, HDD, szóval anyagi szempontból azért nem százezrekről van szó szerencsére.)
-
Grave_444
nagyúr
Egyik ügyfél hozott be egy gépet, hogy durranást hallott azóta nem kapcsol be.
Danubius 450W-os táp volt benne.Azt mondta 5000-nél többet nem költ rá, mi volt raktáron? Szintén egy ilyen hulladék. Nem tudtam mit csinálni, bekötöttem.
Ahogy a tápon lévő kapcsolót benyomtam felrobbant ez is.
A gépe lehet jó, lehet alaplap hiba, fogalmam sincs, de nem szeretném kinyírni magam úgyhogy szegény kidobja az egészet. -
Paxker315
veterán
válasz
Imagine #136019 üzenetére
tökéletes a Leadex III Gold! : ) Arra vigyázz majd, hogy a gyárilag OC-s 6800xt-k tudnak éhesek lenni, pl. egy NitroPlus akár 370 wattba is benyalhat (refkártya ~60wattal kevesebb, optimalizáltan 300w alatt tartható). Az 550w-os akkor lesz "biztos", ha kicsit optimalizálgatod a GPU-t és CPU-t is, egyébként, így sem fogja elérni a fogyasztás a 450 wattot játék alatt.
-
Imagine
csendes tag
Sziaaztok!
Megvan a végső config:
5600x, B550 Tomahawk, 16Gb 3200 ballistix, 970 evo 500gb, 6800xt, 280mm aio mindez egy lian li lancool II mesh-ben.
Tápnak Super Flower Leadex III Gold tápegység, 80+ Gold, 550W megfelelő lenne? Néztem még Fractal Ion 660+-t, is de nyitott vagyok másra is. Ilyen 40k körüli a keret.Köszönöm!
-
paltom
tag
Ja bocsi, rosszat linkeltem, ennek a 700wattos vàltozatàt akartam.
-
paltom
tag
Egy ilyen tàpegységeg néztem ki 3070-hez, szerintetek jó lesz? https://www.pcland.hu/be-quiet-psu-be-quiet-system-power-9-600w-80plus-bronze-bn248
-
Werkly
őstag
Valaki tudja, hogy Seasonic PSU-Pcie kábelnél mi a különbség, hogy RG40 vs. NG40 Kösz!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Még mindig agyalok.
Már biztos vagyok abban hogy Seasonic PX szériás tápegységet szeretnék venni.
Most az a dilemma hogy 650W-os tápegység elég lesz-e hosszú időre, vagy nagyobbat kellene-e vennem.A konfig egy i7-10700, STRIX-2060, 1-2 SSD-vel.
A 2060 nekem még sokáig elég lesz, de ha szeretnék majd váltani egyszer mondjuk 3070-re, nem tudom hogy oda is elég lesz-e a 650-es táp.Ez csak egy példa, lehet hogy nagyobbra váltanék, bár azt nem tartom reálisnak jelenleg.
Azt nézem hogy a 650-750W között 5 ezer forint különbség van, mondjuk ezen az alapon 850-est is vehetnék.
Szerintetek elegendő a 650W egy RTX 3070 alá is a későbbiekben, vagy már szűkös?
-
syberia
veterán
válasz
maross #136006 üzenetére
Az a kolink felejtős, ha jót tápot akarsz 30k alatt akkor a SF Leadex kitűnő.
Corsair TX-M Series TX750M 750W Gold alig drágább.
-
koko52
nagyúr
Üdv, 3 5700xt-t szeretnék meghajtani egy táppal. Tehát olyan táp létezik, amelyiken 3db (8+6) PCIe ág van?
-
maross
nagyúr
-
Hoffer
őstag
válasz
Cs1csó #136003 üzenetére
És esetleg ez ilyen áron?
Seasonic Core GC 500W Gold -
Cs1csó
titán
-
Hoffer
őstag
20-30k között
Ryzen 3100, Gigabyte B550M, 1db sata SSD, 1db M.2 SSD, később max RTX 2060
megbízható legyen, sok garral
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged