- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
TDP érték anniy abba az osztáályba van besorolva, az ne jelenti azt hogy annyit meg is eszik, függ a fesztől is, továbbá ahhoz lekell fullra terhelni, a vga-d meg 25W-nál nem ezsik többet most akkor mi enne a gépedbe, ha a prime95+furmarkot ráengednéd, talán emgennék konnektor felől a 150-160W-t, de ez is csak azért ilyen sok emrt a codegenednek kábé 55%-os a hatásfoka, tehát maga a gép 120W-nál nem nagyon eszik többet, normál használat melett meg idle-ben kábé 70W.
-
-
dances
tag
Sziasztok!
A Seasonic S12II típusú tápok mindegyikében 105 C -ra hitelesített japán kondik vannak?
Mert itt a 380 -asnál és a 430 -asnál is pl úgy látszik, hogy a bemeneti oldalon levő csak 85 C- ra hitelesített és fekete színűek, a márkáját nem tudom leolvasni;
Viszont az 520-as verzióban a bemeneti oldalon levőre már 105 C van írva, s ez barna színű?
-
BRIKLY
veterán
csak nekem nem mindegy az ár sajnos. 7-8 ezret sajnos nem tudok kiadni rá.
és ha úgy kérdezem hogy használt fsp megbízható eladótól,vagy Új Lc Power 2 év garanciávalha belegondolok abba, hogy pl a codegen-re azt mondják hogy fele annyit sem ad le mint ami rá van írva.. 1 hónapja viszi a gépemet egy 300W-os,minimum 6 éves
az előző gépemet egy noname 400W-os táp vitte 1,5 évig gond nélkül. az a táp a mai napig hajtva van egy 462-es configban,és semmi gondja nincs az illetőnek vele. van nálam egy 420W-os LC Pover,sajnos valami baja van mert kikapcsolva kevés áram van benne,és nem minden lappal akar elindulni (az enyémmel pont nem) viszont a 462-es letöltőgépemmel atom stabil. van mikor több napot meg folyamatosan,és és 0,05V-nál nagyobb fesz ingadozása nincs. eddig minden tápomnak volt kb 0,3-0,6V ingadozása!
régi gépem:
(alaplap:gigabyte ga-m68sm-s2l
proci:amd athlon 64 X2 5000+ 2* 2,6GHZ
HDD:seagate 250GB SATAII
2*1GB DDRII 800MHZ dual
VGA: ati radeon Sapphire X1950GT-512MB GDDR3 256BIT) -
boxos23
aktív tag
Sziasztok!!!
Ez jó tápegység???,
GIGABYTE PoweRock 500W tápegység ATX SATA PCI-E
Ehez kell:
Gigabyte p43t-es3g
ddr3 1600mhz 2gb
intel pentium dual core E2200 2.2ghz
gainward bliss 9600Gt 512mb
320gb HDD Wester Digital SATA
12cm ventilátor plusz hűtés
a kártyát cserélném 460gtx re és ezért cserélnék tápot
ez elég hozzá ha a procit is huzni akarom
JA és a táp zsír ujj. -
BRIKLY
veterán
üdv mindenki.
az adatlapomon leírt géphez keresem a legolcsóbb,de megbízható tápot.nem vagyok márka őrült,ez a sz@r legalább 6 éves codegen is viszi a gépet,de azért ettől erősebb kellene.
mit ajánlotok? -
MMIX
addikt
válasz
krystman #6369 üzenetére
Kamu. +12V-os rész 4.928V és a gép működik. A mesében.
1-es hsz. idézet:
A mérésről:
A SZOFTVERES ÉRTÉKEKNEK NEM SZABAD HINNI, MERT KÖZÜK SINCS A MÉRÉSHEZ.
EGYEDÜL MÉRŐMŰSZERREL MÉRT ÉRTÉKEKBŐL LEHET ÉS SZABAD KÖVETKEZTETÉST LEVONNI.
Ezért mindenki mérjen multiméterrel, vagy egyéb feszültségmérővel, ha konkrét választ vár, különben mehet a sóhivatalba. Nem feszültségmérő a BIOS, Everest, Speedfan és egyéb szoftver, aminek az értékét a monitoron láthatod és nem külső hardver által mért értékről van szó.
-
MMIX
addikt
Ezt most találtam: Corsair TX850 V2 850W teszt jonnyguru.com
-
MMIX
addikt
Bejelentették a Corsair TXV2-ket Seasonic SS-XXXAT 80+Bronz
A Corsair oldalán is kint vannak.
XFX Core Edition is ezt a Seasonic belet használja. -
Recon666
Közösségépítő
Elkészült a rövid bejegyzés az A-Data Horus 650-ről, akit érdekel itt megtalálja: [link]
-
mr_ricsi
veterán
válasz
focista70 #6353 üzenetére
A Hipro 380-as egy ATX12V rev2.2-es táp. Ebből következik, hogy kötelezően kell rajta lenni 20+4-es ATX csatinak, és egy 4-es 12V-nek is.
Egyébként a 24 pines alaplap működik 20 pines táppal is, csak nem szabad bele 37W-nál nagyobb PCIe VGA kártyát tenni. Ha az integrálttal használod, akkor semmi gond nem lehet belőle.
-
focista70
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
adott a következő alaplap: Asrock 880GM-LE, ennek ugye 24 tűs tápcsatija van
Jó-e hozzá a Chicony Hipro 380 , aminek ugye csak 20 tűs csatija van.
A gépösszerakóban láttam konfigokat amikbe ezt, ill 430-as táppal ugyanezen alaplappal
ajánlottak.
Köszönöm -
Dyno
veterán
Igen, környezetemben, volt egy gép amit ilyen táppal pakoltam össze.
x6 1055t@3,4ghz+ 2x 5870, és viszi, elég érdekes igen ez a 12V-os ág kiosztás a hátulján de még is elég, és a 2 darab 5870 előtt bennt volt egy 480-as kártya és simán csak a pice csatikkal volt rákötve, és az bőven többet eszik mint 18A, de itt is furcsálják, de még is csak 25A-nél old a 12V-os ág, az emg a másik, hogy két csatira nem tudsz akkora kártyát tenni aminek nem elég, a másikat már ugyis átalakítózni fogja az ember. Tehát igen biztos vagyok benne.(#6346) Romvr: Teljesen jó választás az említett táp.
-
fizzdani
tag
Köszi szépen a választ, de a vasárnapi incidens miatt nem szeretnék Chieftecet. Viszont olvasgattam fórumon és az FSP tápokat sem mondják rossznak. Pl. ezen akadt meg a szemem:
FSP SAGA II 500W(tudom, hogy elég lenne egy 400-as, de a jövőbeli esetleges gépfelújítást is belekalkulálom)
Erről mi a véleményetek ?
Üdv.
-
Romvr
őstag
Szevasztok!
Meglepő módon azért írok ide, mert Táp vásárlása előtt állok, ugyanis mint kiderült a mostani harmatgyenge ahhoz a VGA-hoz amit venni szeretnék.
Mivel utoljára 2008.01.05-én vettem tápegységet és akkor is csak hasra ütésre, ezért némi segítséget kérnék a jövőbeni kiválasztásához.A környezet amibe kerülne:
- Phenom 2 X4 945, 3Ghz (gyári minden) 90W-s TDP-vel
- Gigabyte AM3-as 1 VGA-s alaplap (pontos nevet ne kérdezzetek)
- 2gb DDR3 1333Mhz-s RAM (jövőben 4GB)
- 1db IDE HDD (jövőben SATA)
- 2db 12cm-es ház ventilátor (az egyik ledes)
- Illetve egy VGA ami terveim szerint GTX560Ti lesz majd Áprilisban. (Most 8800Gt van)
- USB-s egér, billentyűzet, wifi adapterEzen kívül semmi nincs a gépben, csap némi por
- Tuningolni nem tervezek, sem SLI rendszerre bővíteni, sem ilyen huncutságokat.
Az egyik topikban elmagyarázták, hogy 12v1, meg 12v2, meg Ennyi amper, Annyi amper, de bevallom férfiasan nem értettem kristálytisztán az egészet.
Szóval milyen tápot ajánlotok a fentiek ismeretében megvételre?
A tetszésemnek (és a pénztárcámnak), eddig ez a táp jött be leginkább: CHIEFTEC CTG-500-80P
Gyártói Adatok
Vélemény róla? Mert ha ti is rábólintotok már ma megrendelemMinden segítséget előre is köszönök
-
sCr89
tag
válasz
yakuza.tora #6344 üzenetére
köszönöm a segítséget
-
sCr89
tag
válasz
yakuza.tora #6339 üzenetére
Nem kellene a 600W, csak időt állóan akarok vásárolni
-
sCr89
tag
válasz
chrisnagy13 #6337 üzenetére
köszii
-
yakuza.tora
addikt
Biztos, hogy kell neked 600W ehhez a konfighoz?
Ha nem gondolkodsz SLI-ben, akkor FSP Aurum 400 -
InHell
senior tag
Sziasztok!
Mostani rendszeremet(adatlap) szeretném a közeljövőben bővíteni még egy gtx460-al.
A mostani 550W Chieftec-em már gondolom kevés hozzá, pláne ha tuningolom is.
Én Corsair HX 650-et néztem ki.
Remélhetőleg ez elbír majd egy i7 860@4.5GHz +2x gtx460-at. ..?,,..
Esetleg hasonló áron (30k) van ennél jobb választás?
Alsótápos házba raknám, lehetőleg fekete és modulárisat szeretnék vásárolni.
Üdv. -
sCr89
tag
hali, nekem a mai nap folyamán a tápom elpukkant sajnos :S, tudnátok ajánlani egy alultápos házba megbízható 600W tápot, lehetőleg fekete lenne jó 20 alatt
Configom:
Ház: Thermaltake V3 Black Edition
Alaplap: Asrock 770 Extreme3
Cpu: Amd Phenom II X4 965 3.4Ghz C3
Vga: Gainward GTX 460 1GDDR5 Goes Like Hell
Ram: Kingston Hyperx 4G DDR3 1600Mhz
Táp: Ultron SilentForce 450W
14adam
addikt
válasz
boxos23 #6327 üzenetére
te jóég
csere mindenképp. Fsp sagaII vagy ghn esetleg chieftec ctg 400-at ajánlok. A mai legjobb ár/értékű tápok. Az új corsair-ek is rosszak...
#6328) reti_tigris ki is mondtad a lényeget. Noname táp. Ezek minőségi tápok,ami rávan írva azt lebírják adni biztonságosan. Ne aggódj,jó lesz hozzá,már nem egy tápajánlatot csináltunk
(#6329) Dyno én nemakarok tápot venni
-
Dyno
veterán
Nem éri emg, mert ugyan az a bél van bennük. Csifid csak hibás volt, kérj uygyan ilyyet, helyette, avgy A-DATA horus 650W-ost, ha van ott.
(#6306) Butcher-HUN: Azért emrt a ventilátor bedöglött?Amit vesznek egy bizonyos gyártótól?Inkább ne írj baromságokat.
Cicereg, akkor meg az is mástól van de már látom kaptál választ.
Csifi meg nem gyárt.....
(#6307) boxos23: BQ-t vedd.
(#6321) miresz : Nem is ugyan olyan táppal jártátok meg.....
(#6326) 14adam : A BQ-t vedd meg!
(#6328) reti_tigris: nonamed, 250W-nál már nem tartja a feszeket stabillan, ellenben azzal amit kaptál ajánlatban....nézd emg az adatlapomat hogy nekem mit visz egy 385W-os Enermax, ami 4A@48W-el gyengébb az említett csifivel,ahhoz képest semmi az a konfig ami a csifi alá kerülne.
-
boxos23
aktív tag
Ha 460GTX meglenne akkor nekem milyen tápot ajánlanál?A többi cuccom az adatlapon ffel van tüntetve.És nagyon muszáj ez a táp csere?
-
14adam
addikt
-
reti_tigris
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék összeállítani egy konfigot a köz. jövőben de nem tudom milyen táp mellet döntsek! Abit ic7+hálózati kártya+hangkártya+ati radeon x1950pro 512MB AGP (12V-os ágon 30A!!!)+intel 3ghz prescot magos HT-s proc+ 2aktív hűtő(procin és az x1950-en)+2 merevlemez+1dvd író. Én a Cooler Master GX650-et néztem ki(21.000.- woxba) de alant felkerült feketelistára!(miért is?) Egyéb ötlet?
-
boxos23
aktív tag
Sziasztok.
Nagyon variálok hogy mi legyen mert mindenki mondja hogy minél hamarabb cseréljek tápot.Most még a VGA-t is cserélem 9600GT egy GTX460OC ra és félek hogy nem fogja birni a mostani legalábbis azt mondják.
Kinéztem kettőt anyi a problémám hogy mind a kettő használt tápegység,Anyagiak miatt.
az egyik- Gigabyte Superb 460W
a másik- Be quiet BQT E5-550W
Őszintén a két tápegység közül melyiket kéne megvennem szerintetek? -
vzsryl
nagyúr
Hali!
Cooler Master egyértelműen.
(#6319) Butcher-HUN: Az alaplapod topicjában megmondják.
(#6320) krystman: SAGA II 400-500.
(#6321) miresz: Ha veszel 100k-ért egy Enermax Revolution 1250-et, az is cicereghet, ha épp olyan környezetbe kerül. De ugyanígy tehet a 10k-s FSP is.
-
miresz
veterán
válasz
Butcher-HUN #6314 üzenetére
Nekem is ezt mondták!
Akkor már kketten vagyunk. Én úgy vagyok vele,hogy ennyi pénzért azért ne ciceregjen már. Eddig egy tápom sem cicergett.
-
wesaaa
aktív tag
cső
kodegány 400w-os táp vagy coooler master?(380)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #6316 üzenetére
Ha a BIOS-ban kikapcsolod az energiatakarékos funkciókat, akkor nagy eséllyel elmúlik a cicergés. Rengetegen, sok féle táp+alaplap párossal hallanak cicergést vagy a táp vagy az alaplapi VRM felől. Ha egy másik alaplappal kerülne össze, előfordulhat, hogy nem csinálná, de az is lehet, hogy még jobban. Ez ilyen lutri dolog. Sajnos a nem megfelelő szűrés ilyesmikkel jár. A legdrágább tápokkal is megesik, pl a Corsair-eknél nagyon gyakori.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #6314 üzenetére
A Chieftec sosem csinált tápokat. Az összes GPS tápjuk Delta beles, és a régiek is azok voltak. Azért mert kifogtál egy rossz darabot, az még nem azt jelenti, hogy probléma van a szériával.
-
Butcher-HUN
senior tag
Az kemény... akkor én is cseréltessem ki? Felhívtam a boltot ahol vettem ott azt mondták vigyem be. Meg mondom őszintén ha ki is cserélik én nem igen szeretnék rá fizetni elég pénzt adtam ki az új konfigra. A boltban azt mondták én vagyok az első aki ezzel a szériával kapcsolatban hibát jelez. A legfelháborítóbb az hogy már a Chieftec sem gyárt már annyira jó tápokat. De ha vissza viszem akkor meg minimum 1 hétig nem lesz gépem az biztos
-
miresz
veterán
válasz
Butcher-HUN #6308 üzenetére
Nekem ugyan ezt csinálta a chieftec tápom. Most küldtem vissza gariba cserelni. Néha rájött és zizegett.Qurva zavaró volt. Azon gondolhodom,hogy lehet nem is ugyan ilyet kellene kérnem cserébe. Csak még senki nem válaszolt az előbbi kérdésemre. Várom mit válaszolnak akik tapasztaltabbak ezen a téren.
-
syberia
veterán
válasz
Butcher-HUN #6308 üzenetére
Annyira nem értek a tápokhoz de lehet hogy egy kondi zizeg benne,
nekem fsp tápom csinálta ezt pár hónapja, mióta lecseréltem a core2duo
procit quadra már csöndben van. -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Butcher-HUN #6306 üzenetére
Van még egy dolog. Nem mindig jön elő ez a jelenség csak nagyon ritkán. Olyan hangot ad valami mint ha elektromos kisülés lenne. Nem igen tudok rá hasonlatot írni hasonló a hangja mint egy sokkolónak csak jóval gyengébb. Néha jön csak elő és utána sokáig semmi. Ez a tápból jön vagy mi ez egyáltalán?
-
boxos23
aktív tag
Sziasztok.
Nagyon variálok hogy mi legyen mert mindenki mondja hogy minél hamarabb cseréljek tápot.Most még a VGA-t is cserélem 9600GT egy GTX460OC ra és félek hogy nem fogja birni a mostani legalábbis azt mondják.
Kinéztem kettőt anyi a problémám hogy mind a kettő használt tápegység,Anyagiak miatt.
az egyik- Gigabyte Superb 460W
a másik- Be quiet BQT E5-550W
Őszintén a két tápegység közül melyiket kéne megvennem szerintetek?Az egyik jelölt ő lenne.
-
Boogie33
senior tag
Hali. Na nem bírtam tovább vettem egy ilyet:HKC USP-5550
CM Silent Pro Gold 600W -
miresz
veterán
Thermaltake evo blue 650w vagy Chieftec CFT- 650 - 14C ? Az utobbi halt meg tegnap 4 napossan. De ez gondolom csak valami hibás példány lehetett. Vagy valakinek tapasztalat valamelyikről? A thermalthake kb.7000e -el drágább. Megeéri a különbséget?
-
-vitya-
őstag
Eldurrant a 8 éves (!) Enermax tápom (rendesen kiszolgált, és csak azért halt meg, mert a lakásban elszállt a biztosíték szekrény, óriási áramok mászkáltak, és lerobbant a táp belseje - viszont a gépet megvédte: na erre mondom azt, hogy kiszolgált, és megérte a pénzét!), vettem egy Corsair Cx430W Builder Series-t. Az első hozzászólást olvastam végig, és a pH! teszteket, persze nem pont erről a tápról Most, hogy átfutottam a fórumot, kissé elbizonytalanodtam: lehet nem volt jó döntés? Többen írták, hogy az újabb Corsairok már nem olyan jók....
1.: Valaki erősítse meg vagy cáfolja;-)
2.: Ha ez igaz, valaki vezesse fel az első hozzászólásba!
3.: Most akkor hiba volt 11eHUF-ért ezt a tápot választanom? -
syberia
veterán
válasz
Butcher-HUN #6299 üzenetére
Vidd vissza gariba, az a legegyszerűbb megoldás.
Ha nem lenne rá garid azt ajánlanám hogy óvatosan
vedd le a venti aljáról a matricát alatt van egy kis kerek
műanyag takarólemez, azt könnyen ki tudod pattintani egy hegyes
ezközzel(pl. késhegy). Ekkor hozzáférsz a csúszócsapágyhoz és
oda ügyesen benyomsz egy kis csapágyzsírt(én bicajzsírt használtam)
műszerolaj azért nem jó mert elfolyik és nem biztosít hatásos kenést.
Nekem ez az eljárás eddig két zajos házventit csöndesített el#6300) sid.
c211v: megbízható táp de nem a legjobb hatásfokú, egy
ezressel drágábban már FSP400-60APN-t kapsz ami már 80+
Viszont nincs rajta pci-e tápcsati, a Hipro-nak van.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motoros topic
- Borderlands 4 - Így harcol Rafa
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest