- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na család megkapja a régi gépemet és kellene vennün hozzá tápot. Nem akarok 450-500W teljesítményűt venni, egyszerűen szolgálja ki a konfigot, meg esetleg később bírjon el egy proci meg vga bővítést. (bővítés kb egy év múlva talán)
Konfig:
asus p5b-deluxe
geil black dragon value ddr2-800mhz 2x1gb
E6550-es proci
Sapphire HD4850 512Mb
500gb WD green HDDHa lehet a legfelső határ 10 ezer ft lenne. Én ajánlottam nekik chieftec-et ami nekem is van, de az már drága a családnak.
Thx segítséget.
-
TeeJay
félisten
köszi a tippet
igazából nem nekem lesz a táp szóval bőven elég lesz valami olcsóbb de még jó kategória
két darab asztali gépbe kell vennem ami csak internetezésre van használva
viszont ami benne volt 350-es FSP meghalt mindkettőben mert egyiket sem indítja már el.
400-as FSP-vel jó volt, ezért néznék valami hasonló teljesítményű tápot mérsékelt áron.
megnézem ezt a Chicony Hipro 430-at mert árban jónak tűnik, már csak azt kell kiderítenem milyen csatlakozók vannak rajta.amibe kell gép az így néz ki
65W-os AMD proci (talán 2200MHz-es Athlon64 1magos)
1GB DDR2 RAM, meg egy Geforce 9600GT VGA
1 vinyó 1 DVD író meg egy PCI-os Linksys Wifi kártya
semmi extra, eddig 4évet ment lazán egy 350-es FSP-vel de meghalt és kell bele új -
medvezsolt
senior tag
válasz
medvezsolt #6593 üzenetére
Yah értem.
Mindenesetre a Hx520as tápomnak nem lesz baja ez alatta a konfig alatt? Akárhogy terhelem?
-
lsc
nagyúr
válasz
medvezsolt #6590 üzenetére
Elbírja, mondjuk a 4 Ghz-et nem értem max akkor ha a felbontás mondjuk 12xx, de a Te dolgod.
Mod : Nem igazán idevaló dolog, de ha 19xx a felbontás akkor nem a proci lesz a szűk keresztmetszet, tehát felesleges annyira hajtani. Alacsony felbontáson kellhet magasabb órajel, de mint mondtam a Te dolgod.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Ezt a konfigot elbírná a Corsair HX 520as tápom?
i5-2500k Sandy-s procit, 4 Ghz felett járatva
Asrock Extreme4
1600as DDR3 memó
MSI GTX 560ti OC - Nem SLI ( Gondolom akkor már biztos kéne erőseb táp)
2 HDD, 1 ODDJátékokkal terhelve.
Köszönöm a válaszokat.
Zsolti -
C0d3r
addikt
válasz
barca4ever #6583 üzenetére
Tervezel mostanság nagyobb teljesítményű hardvereket vásárolni? Ezen konfig fogyasztása még erőteljesen leterhelve se lépné túl a 150W-ot.
-
C0d3r
addikt
Superb egy igen régi belsőre épül, ezért nem ajánlott vétel. Újabb és jobb hatásfokkal rendelkezik pl. a 400W-os FSP APN, de ha a profilodon található gépről van szó, akkor egy 350-es is bőven elegendő.
5-6.000 Ft környékén van még Chicony Hipro 430W, jóval több csatlakozóval ellátva. -
TeeJay
félisten
kellene nekem két asztali gépbe is új táp mert a 4éves FSP-350-es nem indítja el már egyiket sem. régen ment gond nélkül most viszont egyik gép sem akar bekapcsolni
egy 400-as FSP-vel meg egyből indul.átolvastam az első HSZ-t de még most sem tudom melyik táp az ami megfizethető és elég jó a teljesítménye.
400watt körüli tápról lenne szó, amit kinéztem az a Gigabyte Superb 460 mert ha jól láttam az az FSP 400-as Green power változata jobb csatlakozó felhozatallalha van még ettől is olcsóbb és tuti 400-as táp várom a véleményeket
-
bsh
addikt
válasz
barca4ever #6583 üzenetére
hát halálra hajtani ezzel nem fogod az már biztos
-
barca4ever
tag
És ezesetben lenne még egy kérdésem!
Egy FSP 500W-os táp képes lenne elhajtani terhelés mellet ezt a konfigot persze úgy hogy a tápot se hajtsam halálra
A konfig :
ASUS M4A78 Pro
AMD Athlon X3 450
Ati Radeon sapphire HD5670
2db 500 Gb Samsung vinyó (sataII/ Ide)
csak biztosra szeretnék menni ne akkor derüljön ki a gebasz ha már megvan! -
moha21
veterán
válasz
barca4ever #6580 üzenetére
Teljesen megbízható márka az FSP.
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem!
Mégpedig:Az FSP tápegységek mennyire megbízható márka? Van olyan jó Sheiftec?
Köszi a segítséget előre is !! -
kpal
nagyúr
Ezekről mi a vélemény is milyen belsővel rendelkeznek Be quiet BQT E5-650W és Corsair HX1000 és Corsair AX1200 ?
-
C0d3r
addikt
válasz
dokee78 #6575 üzenetére
Továbbá ha jól értesültem, HD5850-nek 2 db PCI-E tápcsatlakozó is szükséges, FSP APN-en egy sincs, átalakítózásnál gyakorlatilag akkor az összes molex-et felkéne használni.
500-as Chieftec CTG-n van 2 PCI-E, vagy olcsóbban 400/ 450-en egy, másik pedig átalakítóval megoldható. -
dokee78
félisten
Egy FSP 400-60APN elég egy 5850-hez?
Terhelésnél nem lesz hangos? -
MMIX
addikt
Egy kis érdekesség:
Hamisított Huntkey táp tesztje: PCPOP.com
Szegény Huntkey-nek nincs elég baja a saját termékeikkel is?Kedvencem a hamis tápban lévő passzív PFC, ami nincs bekötve az áramkörbe, csak egy csomóval van rákötve a drót. Természetesen a táp ropogósra sült teszt közben.
-
MMIX
addikt
Chieftec A-85 CTB-xxxS a Chieftec.eu oldalán.
Az új ARENA tápok is fent vannak iArena Serie néven. (rövidek a kábelei)
nem 80+ (GPA-xxxS)
80+ (GPA-xxxS8)Ahogy megjósoltam a CeBIT-en lesz a bemutató. CeBIT 2011.pdf
A piros Nitro is itt mutatkozik be. NITRO 88+ Series
(SPS-650C / SPS-750C / SPS-850C SPS-1000C) -
lsc
nagyúr
válasz
legenda007 #6569 üzenetére
A határon lenne, a 12 V-os ága nem a legerősebb.
-
lsc
nagyúr
válasz
legenda007 #6565 üzenetére
Egy chieftech ctg 500 elég.
-
zolo96
tag
Sziasztok.
Tápcserén gondolkodok egy CHIEFTEC CTG-600-80P-et néztem ki és vélemény kellene róla.
-
Ratman
tag
Szia!
Köszi a választ. Hát ezek valóban elég húzós árúak
Egy nappaliban levő gépbe kellene, ezért kéne hogy minél halkabb legyen, és arra gondoltam, egy passzív tápnál semmi nem halkabb
Amúgy nem kéne nagy teljesítményű táp, mert a gépben nincsenek nagyfogyasztású cuccok, egy 400W-os bőven elég lenne.
-
legenda007
aktív tag
2 db hd 4850-es vga-hoz mekkora tápot ajánlotok? giga 460W van most.
-
vzsryl
nagyúr
Konkrétumot még nem írtunk. Írd le az igényeidet, és segítünk a választásban. A Silent Pro 600-as fekete színű és moduláris. Ezek lényeges dolgok számodra? Vagy csak az a lényeg, hogy elég legyen a gépedhez és lehetőleg ne tegye tönkre, ha kap valami túlfeszt/túláramot?
(#6562) Dyno: Nem akartam beléd kötni, csak leírtam, hogy benézted a dolgot. A 2. hsz-m a témában már felesleges volt, de mégis le kellett írnom, mert nem akartam, hogy azt higgyék, hogy a CM M500-as sztem. kocsi bebikázásra alkalmas.
-
Dyno
veterán
Na jólvan meg ne egyél így vacsorára, korábban mikor a barom gx széria jött ki azzal reklámozták, hogy bebikáztak vele egy m3-as béemvét, azt hittem már megint az a videó lett linkelve....de hülyeség az egész....
Na bele néztem ebbe a hülyeségbe, itt csak egy astrát bikáznak be vele, na abba csak 55Ah aksi kell, persze motor függő...(#6553) yetike:
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Felesleges ekkora tápot választanod, mert akár két GTX570-el is meg tudna birkózni. Inkább arra törekedj, hogy a költséget csökkentsd. Vagy vegyél egy gyengébb és olcsóbb tápot, vagy keress magasabb hatásfokút hasonló vagy esetleg kedvezőbb áron. Az utóbbival a villanyszámlám spórolhatnál, tehát szintén jó hatással lenne a pénztárcádra.
-
Burca
csendes tag
Sziasztok,
Új gépet akarok összerakni és kiváncsi lennék hogy egy Cooler Master Silent Pro 600W elég lenne-e hozzá vagy kellene nagyobb. Esetleg kicsit húznám is a dolgokat később.
CPU: i5 2500k + cooler master cpu hyper 212 plus
GPU: MSI gtx 570 Twin Frozr II/OC
HDD: 2x1GB Samsung F3 illetve valami SSD-t is tervezek
Ház: CoolerMaster 690 II esetleg
Illetve valami szokványos ODD persze. -
vzsryl
nagyúr
Nem érdekel maga a kocsi bebikázás, csak a linkre kattintó és Dyno kolléga hsz-t olvasó fórumozok kedvéért írtam le, hogy a Silnet Pro nem gagyi. Dyno azt írta, hogy gagyi Seventeam beles, mert gondolom valamit nagyon félrenézett, hisz Ő is tudja, hogy a GX széria a Seventeam beles, ami veszélyes és gyenge. A Silent Pro M500 egy nagyon jó Enhance beles táp. Továbbá ahogy írtam, a kocsi bebikázása nem érdekel, és nem is azért javítottam ki Dyno-t. Sztem. is hülyeség az egész egyébként...
-
törölt tag
válasz
Dark KillerX #6541 üzenetére
Csatlakozom Dyno-hoz nekem ilyen tápom van egy rossz szót nemtudok róla mondani, hangját még teljes terhelésnél sem hallom több óra játék után is csak langyosnak mondható levegő jön ki belőle..
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Milyen géphez kellene?
Úgy is jó, hogy 20%-os terhelésig passzív, és csak utána kapcsol be a ventilátora? Ha bekapcsol, akkor is még nagyon halkan teszi a dolgát, tehát a hangját nem hallanád, mert ha terheled, akkor valami más komponens elnyomja.Teljesen passzív és kiváló tápok:
-Seasonic X-400
-Seasonic X-460Adott terhelésig nem kapcsolják be a ventilátort:
-Seasonic X-560, X-660
-Corsair AX szériaEzek a tápok 38k-nál kezdődnek.
-
Ratman
tag
Sziasztok!
Passzív hűtésű tápból milyen márkát/típust ajánlotok?
-
Dyno
veterán
válasz
Dark KillerX #6541 üzenetére
Chieftec CTG500-80p, lenne a legjobb és legerőseb.
-
Dark KillerX
addikt
A mostani gépemet melyik tápegység hajtaná meg jobban,ugyanis a CRG igencsak befűt,és hangos is.
Chieftec 500W CTG-500-80P,CORSAIR CX CMPSU-430CXEU 430W,FSP 400W FSP400-60GHN 80+ Bronz.Ja és a 12V-os ágaik alapján melyik a legerősebb?
-
törölt tag
Mostmár tudom mit kell tennem, ha lemerül az akksi a kocsiba és reggel nem indul...csak felszaladok a tápért és : VIDI
-
rup1u5
nagyúr
Nem ért a tápokhoz. Elmondtam neki, hogy én bele sem tenném a helyében abba a gépbe addig míg új tápot nem vesz. Fölhívtam a figyelmét, hogy ne jöjjön hozzám sírni ha megnyekken az egész kóceráj és hogy nem vállalom így a 3 nap garit sem.
Ő kifizette. Innentől kezdve azt csinál vele amit akar. A kártyára nincsen gari. Mondtam neki, hogy jöjjön ide a topikba informálódni. Ennél többet nem tehetek. -
boxos23
aktív tag
Na megjött az új tápom amiről tegnap irtam,
Itt egy link rólla: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3338#sp -
win7777
aktív tag
válasz
Recon666 #6533 üzenetére
sziasztok!
egy kis élményem van a HKC-550WATTOS TÁPRÓL:
phenom x4(B50)2x2gb ddr3 asrock ucc lapocska.500gb hdd sata2,dvd-író,
a tápegység vadi új volt
black ops 1-óra hossza játék és a tápegység leállt.
tehát használhatatlan,nem ajánlóm senkinek remélem nem zavartam,és nem sértettem meg ezzel az észrevételemmel
FSP-400WATTOS láss csodát üzemel a gép akár 6óra hossza játék mellet is -
válasz
Recon666 #6509 üzenetére
A-DATA HM-650
Erre cseréltem a csifi 550-et.
Sokat gondolkodtam mit írjak: "Nem minden arany ami fénylik!"
Chieftec GPS-550AB-A full system perifériákkal hangfal nélkül (idle) >> [link]
Chieftec GPS-550AB-A full system perifériákkal hangfal nélkül (full load) >> [link]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A-Data HM-650 full system perifériákkal hangfal nélkül (idle) >> [link]
A-Data HM-650 full system perifériákkal hangfal nélkül (full load) >> [link]
Összegezzük!
Picit javult az idle fogyasztás és kb 30w-al javult a terhelt fogyasztás és javult (legalábbis nálam) a teljes perifériákkal együtti cos fi, gondolom ha csak a gépet mérném ott is javulás mutatkozna.
Teljesen máshogy viselkedik játékok alatt wattokban mint a csifi, összességében javult a villanyszámla javára, de nem kell itt ezrekkel számolni / hó.
Hátrányok: Ki****tt merev kábelek nem lehet őket hajlítani, le vannak folyatva ragasztóval kicsit a csati alatt, hogy a harisnya ne csússzon vissza, óriási hiba.... Lehetetlen a használata, majd kiszakadnak a HDD sata tápjai mert annyira közel van minden egymáshoz + a DVD íróm nem tudom bekötni (nem írom le miért látni kéne)
Orbitálisan nehéz a táp!képek jó minőségben:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Nekem a táp: Gondot okoz a használata, de javított a fogyasztásokon.
-
sipio
tag
Hi! Valaki nem tudna mondani valamit az uj FSP Aurum tápegységekról, mert semmi konkrétat nem találtam róluk.
-
varsam
őstag
+ (#6497) rup1u5
Még ha igazak is a tápra írt értékek (ami sanszos h nem) akkor sem fogja elvinni szerintem, max sima Win asztallal.
Papíron 264W-ot tud leadni a táp 12V-on, és csak a GTX280-nak van 236W-os TDP-je, plusz még a húzott Wolfi = esélytelen sztem. Elindít vmi játékot, aztán helló.minden konfig alapja kell(ene hogy legyen) egy jó táp.
Meg nem értem, hogy ez sokan miért nem látják be. -
Qru
MODERÁTOR
Azért mond meg neki, hogy a gari papírt ne nagyon tegye messzire...
Amúgy elindul vele, csak ott lebeg felette hogy akármikor kipurcanhat a táp és vele a többi szajréja.
Ennyit nem ér szvsz, mert 6-8k-ért is kap olyan tápot ami biztonsággal elviszi a konfigját.
Nem véletlen, hogy tépjük a szánkat állandóan, hogy minden konfig alapja kell(ene hogy legyen) egy jó táp. -
PePe G
tag
Sziasztok!
Van-e esetleg valakinek tapasztalata az alábbi két táp hangjával? Melyik a halkabb félterhelésnél?
Cooler Master Silent Pro M600 (13,5 cm-es venti)
Cooler Master Silent Pro Gold 600W (12 cm-es venti)Előre is köszi a segítséget.
-
Mr.Flippers
csendes tag
válasz
chrisnagy13 #6517 üzenetére
Hát lehet nem hülyeség amit mondasz
Ennek utána nézek.
Köszönöm a válaszod! -
chrisnagy13
senior tag
válasz
Mr.Flippers #6515 üzenetére
Venni kell egy 6850-et és meg van oldva a teljesítmény 3D-ben, és 2D-ben a 19W fogyasztás.
-
zsole84
senior tag
válasz
Mr.Flippers #6515 üzenetére
Elég elvetemült ötlet, ilyet nem lehet.
-
Mr.Flippers
csendes tag
válasz
chrisnagy13 #6513 üzenetére
Úgy szeretném hogy 3D-re lenne a 4890 és 2D-re meg az 5750.
Aztán lehet hogy ez egy elvetemült ötlet!
Csak szeretném tudni hogy a táp bírná-e? -
chrisnagy13
senior tag
válasz
Mr.Flippers #6503 üzenetére
Még egy 4890? Ezt nem tudom, hogy érted, mert azt a két kártyát CF-be biztos nem kötöd. Természetesen a a 4890-et a proci mellett simán elviszi az a táp.
-
krystman
őstag
A HKC tápokról mi a véleményetek? Érdemes ilyet venni? Itt a boltos nagyon győzködött, hogy vegyem meg, mert jó nagyon 550W-at kínált 10K-ért. Ez elég gyanús nem?
-
Recon666
Közösségépítő
-
szemtelen
tag
Köszönöm a válaszokat, az új chieftekek vannak olyan megbízhatóak mint a régiek, (és halkak) ?
Olvastam fentebb hogy több új táp ciripel, ilyet én is hallok a munkahelyi gépemen és az agyamra megy, ezek nem fognak ugye? Vagy van ciripelésre hajlamos ezek között? -
válasz
Recon666 #6502 üzenetére
Hát azért az már a határait feszengetné, vannak járulékos fogyasztók a gépben. Pl nekem van kivezetve 12V a gépen kívülre onnan megy a fogyimérők világítása, van 3 14-es ventim, 2 HDD, 1 DVD író. Ha igazán jó a cpu meg minden akkor az az SLI felejtős. Nem is hiszem h nekem olyan lesz valaha, meg nem lehet fizetni!
Ha meglesz én talán még ma teszek róla, hogy pirosan világítson. -
szemtelen
tag
Adjon Isten!
Uraim, eljött az idő hogy a régi jó chieftec tápom (420-as) le cseréljem. A tápom kitűnő semmi baja nincs de már öreg.
A jelöltek: LC Power (green), gigabyte, Coolink, chieftec, Fsp, CorsairAz LC-Power számomra új, semmit sem hallottam róla csak hogy német, de nagyon tetszik a többi tápja is , nem tudom megérné-e valamelyik a listájáról.
Legyetek szívesek segítsétek meg a választásomat, konfigom az adatlapomon, ami nemsokára egy 460/560/6870-es videokarival bővül.
Olyan tizenegypár ezerért vennék, nem baj ha olcsóbbRégen egyszerű volt, volt chifi meg enermax és ennyi de ma már sok a márka és nagyok az árkülönbségek, és nem vennék rá mérget hogy egy új táp képes - e 10éven keresztül szolgálni mint a jó öreg chifim
-
Mr.Flippers
csendes tag
Sziasztok!
Adott a corsair VX450-es tápom.
A gépben egy sapphire 5750 / 108W max mellette AMD Phenom II 955 125W max foglal helyet.
A kérdésem: ez a táp elbír még egy sapphire 4890-et?
Várom hozzáértők válaszát!
Köszönöm!üdv
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- NVIDIA® driverek topikja
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest