- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ni88
addikt
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Ehez a géphez: Gigabyte GA P41-ES3G , Core 2 Duo E6300, Asus 8800GTS 512, 2 x 1Gb 667Mhz ram, 2db sata winyo(WDC 500GB green, Maxtor 80gb)
melyik táp lenne jobb? Van egy Hkc USP 3430 tápom (elvileg 430W-os, de azt mondják hogy nem annyi nem értek hozzá, emellett van egy FSP 350W ATX-350-60APN is. Ezek közül melyiket tegyem be? Most a HKC van bent, de kezdek félni tőle olyan rosszakat hallottam Ha jön a fizu úgyis lecserélem egy FSP 400-ra , de addig is melyik lenne jobb?
-
Myth
aktív tag
Aham... Köszi! Megnéztem ennél a 420wattnál a teszt konfigot és mondjuk itt i7 920 van 3.8ghz-re húzva, az azért jóval többet eszik mint egy e8200 nem? Bár úgyis csak átmeneti lenne ez a bluestorm II a cfx-hez ha lesz pénzem úgyis veszek egy nagyobbat.
Battletag: Myth#1775
-
Teasüti
nagyúr
B@zdmeg, 212W-ot vesz fel a 5870 a fánk alatt.
Ez már önmagában leszopja a 17A-es ágat...
Nem túl bizalomgerjesztő a helyzet, remélem igazatok van és tényleg bírni fogja a tápom.
Ráadásul korábban vki okos azt írta, h könnyen előfordulhat, h az egyik ág a procinak van dedikálva és az egész konfig a másik ágon lóg.vzsryl: jéh! De durvák ezek a grafikonok! Már látom, mit tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Besz@rás, nem hozzák be? Ugyanaz a típus, és mégis más? Már azon is csodálkoztam, hogy nem rég még 4 molex-szel voltak felszerelve, most meg lespórolták 2-re. Legalább akkor más típussal látnák el!
(#141) hatter: Nem a floppy-é? Én legalábbis arra kötöttem.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Első link: Az a fekete színű a 6 pines? Ezek szerint akkor csak 12V kell a VGA-nak kívűlről?
0db molex? Akkor ígyis úgyis kell elosztó. (már akinek)
(#144) hatter: a 20+4 pinről beszélek. Van egy másik 4 pin is (3 fekete, 1 sárga), de az a a venti mellett van. Az lenne a CPU?[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
"codegen inkább csak egy szép fémdoboz amiből kijönnek a kábelek, másra nemjó csak nézegetni"
Ma már (hogy elmélyültem eme szakmai fórum bugyraiban) én is tudom, de hét éve csak annyi volt a cél, hogy vegyek házat, ami elbírt egy HDD-ODD-R9600pro kombót. Erre a célra nagyon megfelelt, csak aztán nőttek az igények (+HDD, R3850, erősebb proci, több memória...) és azzal már nem birkózott meg...
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
maestro87
őstag
Ja, tényleg 2 fekete 2 sárga, csak az egyik sárga fekete csíkos, ezért láttam feketének.
"codegen inkább csak egy szép fémdoboz amiből kijönnek a kábelek, másra nemjó csak nézegetni."
Mi?? Tudod milyen jó szabályozható labortápegységet lehet bele szerelni? Mellesleg még könyvtámasznak is jó! -
maestro87
őstag
Köszi a válaszokat mindenkitől!
Mindig tanul az ember valamit. De inkább nem dugom rá, csak majd ha már lesz egy új alaplap is, addig nem merek vele nagyon kísérletezni.
Egyébként a táp amit Razermazer belinkelt: 12V-on 62A! Szóval a nagy áramerősség nem lenne annyira problémás. Max. vagy 8 vezeték párhuzamosan. -
MPowerPH
félisten
Lesz a későbbiekben CF, mivel úgy akarja bővíteni a vga teljesítményt. És 15k -t tud tápra szánni. Na most újonnan még 400-ast se kap annyiért, de hát mondhatom én neki. Használtban meg pang az apró. Azért kérdeztem rá, hogy ezt meg szabad e venni.
Egyébként Corsair VX450W -et akartam neki szerezni, de sürgős, és a közelben nem találtam olyat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Dealer20
tag
Tudom ,de baromi zavaró a nagy hangja a gépnek ,ezelött fsp 400 60apn -em volt,alig hallotam a hangját ! De ez chieftech kb 2 szer hangosabb
Valamit valamiért,de remélem azért nem lessz gond vele ....
Amugy elegedett vagyok a a Chieftech gps-450A val ,van csatlakozó bőven meg 2 *4 tüs alaplapi csati is .[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
Ah megnéztem az FSP és a hipro közt, mintegy 200HUF a különbség, és akkor már a 80+ os FSP. Az LC-power azért érdekelt volna, mert házzal együtt egy 10e-es, amit pedig én néztem, az majdnem 14e HUF. Igazság szerint nem akarom megreckírozni a kodegány ház táp kombót, mert nem tudom mit kapok bele tápot.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Fboy
aktív tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a válaszokat. Csak úgy találomra néztem ki ezeket, még nem jártam utána Ahogy látom nagyon egy árba vannak, amiket javasoltatok.
fsp bluestorm II 400w a tápom, ami az adatlapomon van
egyébként nem 100%, hogy a táp halt meg csak nagyon valószínű
otthagytam a gépet fél órára és mire visszamentem kivolt kapcsolva és nem reagált a bekapcsolásra. Viszont a táp bekapcsolóján ég a led, ha ez egyáltalán jelent valamit. -
zoli03
őstag
Azt írjátok, hogy az FSP 400-60APN halkabb mint a CX400. Ugye a CX400-nak terhelésre megjön a hangja, viszont 25-50%-os terhelésen kb ugyanannyit forog a két táp ventilátora. Akkor ha nekem terhelés alatt nem számítana a hang, akkor ugye az FSP nem lenne halkabb mint a Corsair?
-
tome.jr
addikt
+ vzsryl
Néha azért meg lenne cibálva a rendszer bajsza, szóval akkor lehet a nagyobb 700-as kellene. Prime-mal + furmarkkal nem játszom. Most 1 db GTX 480 van a P55 rendszerben egy Modu 82+ 425 táppal, mindent megrántva is viszi gond nélkül. A Modu tápok valóban hangtalanok, ez személyes tapasztalat. Viszont a Modu 87+ 700 58k, míg az XFX 750 "csak" 35k és jobban is néz ki. XFX-nek amúgy mekkora hangja van terhelés alatt?
-
czpitti
senior tag
Alegnagyobb baj az hogy már moddoltam a tápot.Mindegy ez már így veszett addig amíg nem lesz másik nem húzom a proccot.Köszönöm a segítséget.A későbbiekben milyen tápot ajánlotok 5850 cf-hez meg az említett procchoz? A 9600 gt akkor már megy.A karik szét vannak szedve két ágra természetesen.
[ Szerkesztve ]
Diablo III CZPITTI#2239 http://hu.twitch.tv/czpitti
-
Silenzio
addikt
De számít a 12V-os ág egyáltalán, ha VGA nincs is most a gépben? Szerintem nem igazán. Amúgy hivatalos adataiban nem rossz a táp: +3.3: 22A, +5V: 25A, +12V1/V2: 18A, -12V:0.5A, +5Vsb: 2.5A Csak az zavar, hogy a 80%-ot nem éri el a hatásfoka, meg hogy pofátlanul a peak performance-ot írták rá 36-os betűkkel. Én meg képes voltam érte 17000Ft-ot adni.
vzsryl: Igen, jól működnek a dolgok, de az irracionalitástól feláll a hátamon a szőr. Erre az AMD fanok mindösszesen annyit mondanak: mert jól van összerakva a proci, és alig melegszik. Persze. Voltmérővel fogok rászabadulni szerintem, emiatt nem szedem szét. Meg állítólag az ASRock lapoknál a BIOS-t érdemes nézni, Windowsban hülye értékek jönnek ki. Nem t'om.[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest