- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mozaart
aktív tag
válasz
xcvbxcvb #73079 üzenetére
Igen! Itt is arrol irnak. 23 perces még a hír. Hogy 19:00-hajnali 1-4 kozott lesz a csúcs. Tiszta égbolt pedig ejfeltol varhato.
(Bp-Békescsaba vonaltol delnyugat felé. Eszakkelet regio megszivta. Ott marad a felhozet. Elv. ) -
-
LÁZ
Topikgazda
büdös nagy off, de ma elvileg megint van esély az északi fényre....
-
Mozaart
aktív tag
Lego Studio TIPP
.
Elemek cseréje másik elemre:
Select: By Type > Replace > Keresőbe új elem > Kész
.
Majd hogy nem kiszúrja az ember szemét a Replace gomb, de még sose használtam. -
Vistaboy
veterán
válasz
Throme #73066 üzenetére
Nekem megvan a Sián és a Ferrari (A Porsche annyira nem tetszik, hogy megérje a felárat, amennyivel drágábban be lehet már szerezni, de a Chiont még talán sikerül tűrhető áron behúzni és nem néz ki olyan rosszul.
) Mindkettőben piros rugó van. Akkor lehet, hogy az a gond, valamivel gyengébb, és nem bírja el az elejét. Lehet, hogy megpróbálok ahhoz is beszerezni piros rugókat, ha meglesz.
Lego Technic Bugatti Chiron 42083 - suspension fix Tutorial!
Viszont ebben a videóban pedig azt mutatja, hogy a rugók helyett megoldható egy összekötő-elem cserével is, kék helyett ilyen sárgásbarnát kell beletenni, és akkor nem esik össze.
Valaki esetleg próbálta már valamelyiket?
-
Throme
veterán
válasz
Vistaboy #73065 üzenetére
A Chiron lecsücsül idővel.
Nekem a Sián van csak meg ezek közül a monstrumokból.
Még tartja magát.Más rugóval lettek szerelve.
Elképzelhető, hogy a rugócsere megoldja a problémát.
Paramétereket nem ismerem, de a Chironban sárga, a Siánban piros van.
Ezek rugóerőben eltérnek.Van aki úgy állítja ki ezeket a járgányokat, hogy nem a kerekein állnak, hanem egy nem látható alátámasztáson fekszik az építmény.
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Hamarosan tervezem beszerezni az 1:8-as szuperautók közül jelenleg még hiányzó Bugatti Chiron-t (42083). Néztem a neten, és több helyen mondják, hogy gyárilag hibásan oldotta meg a LEGO a felfüggesztést, nem bírják el a kocsi súlyát a rugók, és lefekszik az eleje. Erről láttam pár videót, állítólag egy alkatrész cseréjével meg lehet oldani, de közben olyat is írtak valahol, hogy ezt már javították.
Ti erről tudtok valamit? Mert ha plusz alkatrészeket kell szerezni hozzá, arról nem árt tudnom a vásárlás előtt.
Köszi előre is.
-
Crus
őstag
Term. nem azt mondom, hogy nem jó, meg minek van ilyen, hanem jó pár ember ijesztően áll hozzá a vásárlás kérdéséhez. Teljesen gyerekesen kezeli. Pl. az se gyenge, amikor valami röhejesen el van árazva és aztán megy a hőbörgés, hogy annyiért miért nem adják oda a terméket, miközben ő se adná oda fordított helyzetben...
-
RapaNui1
aktív tag
Azt hiszem megvárom amíg valaki itt bemutatja az új Természettudományi múzeumot, mert így fotók alapján valahogy egyenlőre nem jön át. A Jazz Club, vagy a Boutique Hotel vagy egyéb modulárok esetében rögtön láttam illetve éreztem, hogy kellene, tetszik, de ennél egyenlőre nem jött ez az érzés. Az ára sem kedvező minimum megvárom amíg elérhető lesz 80k környékén
-
Llew
senior tag
Kijött a Netflix Avatar - Az utolsó léghajlító feldolgozás előzetese és miközben néztem az jutott eszembe, hogy az új elemekkel, festesi technikával mennyire jól updatelni lehetne a téma régi készleteit, fuguráit. Ez már a LEGO függőség jele?
Ezt témát simán visszahozhatják szerintem. Az animációs sorozatok népszerűek voltak, es az iseason is rendszeresen felbukkan egy-egy Appa, vagy mas témaba vágó alkotás. Plusz az ázsiai hatás miatt lehet ott is népszerű lenne, igy menne a Monkey Kid, Ninjago vonal mellett
-
DEV_NULL
őstag
-
-
Llew
senior tag
Minden a hasznalókon múlik.
Én követem, hátha szembejön amit keresek (most ép router), vagy rokonsagban ismeretsegben vki, illetve hobbiba vago dolgok akcioit tovabb szoktam küldeni, hatha vkit érdekel.
És vettem már ott linkelt laptopot, magamnak is masnak is, igaz azert mert kellett meg tényleg elég BB is volt.
Persze olyan is volt, amire felkaptam a fejem aztan rájöttem, hogy igazából nem kell, aztán mŵgse vettem meg, de az is rendszeresen megfigyelhető amit írtok. -
Dilikutya
félisten
válasz
HUN_Sector #73049 üzenetére
Tele van hasznos alkatrésszel, pár vadmentő figura, és egy rakás vadállat. Amit össze lehet rakni belőle, nem nagy kaland, de jól hasznalható alap máshoz, meg játszani. A terepjáró platóra pl. bármit lehet rakni, hamasz géppuskástól a ketrecig mindent.
-
apholyon
aktív tag
+ HUN_Sector
Lego-nál nem ugyanez megy?
Egyébként vettem már ott linkelt dolgokat, ha valaki értelmesen használja, akkor segítség. Mondjuk én úgy szoktam, hogy családban vagy ismerősi körben összeírom kinek mi kell, milyen, mikorra, mennyiért. Aztán ha szembejön akkor megrendelem. Egyébként az ármegosztó ilyen szempontból még jobb felület.
-
Crus
őstag
válasz
HUN_Sector #73053 üzenetére
Az a topik alapvetően egy rettentő kínos kivonata annak, hogy viselkednek abszolút nem tudatos vásárlóként, felnőttnek behazudott emberek. A legjobb amikor berendeli, majd napok múlva reklámozza, hogy neki mégse kell, átvehető... vagy amikor berendel valamiből 9-et, nehogy a többinek jusson véletlenül.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Mauzes #73051 üzenetére
kukkants be a bestbuy csoportba. Legyen bármi sz*r, de ÁK alatt van, már viszik, mintha muszáj lenne. Minél drágább, annál hamarabb. Persze egy részük megy hardverapróra. Fél millás biciklis, millás tévék...stb.
Elég jól keresek, de csak pislogok, hogy mennyi, még az én szememben is elképesztően nagyértékű vacakra van vevő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest