- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz Mauzes #73798 üzenetére
120-ért láttam már, de igen a 125 elég jó ár, nemigen lesz olcsóbb.
jó mert 80-ért eladtam belőle a figeket, így elég jó árban volt maga a vár, lovag figem meg van egy raklapnyi úgyis.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Crus
őstag
válasz Giantpumpkin #73795 üzenetére
3 rendelésem is van náluk, meg se mozdulnak, dec 1. A rendelésem után még pár órán keresztül mindegyik volt készleten, szóval nem itt van a gond...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Mauzes
addikt
válasz Bencus88 #73794 üzenetére
A 125 az eddigi legalacsonyabb másodpiaci hirdetés (legalább is én nem láttam olcsóbban, szóval sok biztosan nem volt). Valószínűleg a jövőben is lesz ilyen, de nem biztos, hogy általánosan. Tehát ha pont 3 hónap múlva vennéd, akkor nem biztos, hogy lesz ennyiért. Ha a következő egy évben ráérsz figyelgetni, akkor valószínűleg lesz ilyen. Ahogy valószínűleg majd webshop/black friday/akármi akció is befigyelhet simán, hiszen már pár évvel a készlet kiadása után leszünk.
[ Szerkesztve ]
-
-
Giantpumpkin
kezdő
Egy kis infó az emagos december 1-re ígért szállításokról, nekem ma megérkezett az üzletbe.
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni az Oroszlánlovagok kastályáról. 10305Nagy vágyom volt mindig is, de 160-at fogcsikargatva adnék ki érte. Most nézem, hogy 125-ért lehet kapni itt is illetve más oldalakon, jofogás ilyenek. Így már árba kezd közelÍteni ahhoz amit majd szÍvesen fizetnék érte. Kérdésem, hogy várhatóan tartani fogja e még ezt a 125K-t árat egy ideig, mert most sajnos nem fér bele, de talán 1-2-3 hónap múlva már meg tudom venni.
-
po1son
addikt
válasz maross #73792 üzenetére
emag szerencsére áruvisszavételnél korrekt, én is vittem vissza már legot, pontosan egy ferrari 488 gte lego-t.
Nem volt semmi baja és ki sem bontottam csak rendkívül zavart, hogy 40ért vettem és 36e ft lett az ára 2 héten belül, ezért újra rendeltem, úgyis útba esett a bolt....[ Szerkesztve ]
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
válasz po1son #73791 üzenetére
Nálam volt már ilyen. Ami nem csak serult dobozos, hanem bontott/talan bontott, erdemes atszamolni. Utana meg tok szar reklamalni, olyan mintha te loptad volna ki. Mondjuk nem kinoztak vele, visszavették (emag).
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
po1son
addikt
válasz magickonfig #73787 üzenetére
Figura/figurák nem szoktak hiányozni ezekből a nagyobb ucs készletekből?
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
Xboxone40
csendes tag
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz magickonfig #73787 üzenetére
Volt . Hamar elvitték.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
magickonfig
tag
Most van ucs Lego Cantina az Alzánál 81,5k [link]
-
LudiDOK
csendes tag
Érdekesség megint a Lego rendszerében. Nem tudom, hogy járt-e más is így. Az eddigi SAH vásárlásaim után a VIP pontokat azután írták jóvá miután átadták a csomagomat a dpd-nek. Viszont a múlt heti Insiders hétvégi vásárlásom után még mindig semmi pontjóváírás (2x szorzójú ráadásul) pedig ma meg is kaptam a csomagomat.
Lehet csak a black friday hétvége miatt tartják vissza a pontjaimat nehogy be tudjam megint váltani kedvezményre???
-
Segal
veterán
válasz Tony21 #73778 üzenetére
A komolyabb gyártóknál meg nem mondanátok melyik eredeti és melyik nem
(nyilván azoknál az alkatrészeknél ahol az eredetin sincs lego felirat )"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz RangerFox #73768 üzenetére
Expert fokozat, ha mellé boritasz még 2-3 másik szett legot
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
addikt
válasz Tony21 #73771 üzenetére
UCS Razort így rakom, most már kvázi kezelhető, mert a felével megvagyok, eleinte a 6k darab még szortírozva is kemény volt, párszor ledobta az agyam az ékszíjat..
Viszont az tanúsíthatom, hogy tényleg tovább tart az építés[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Tony21
tag
2-300 darabnál lehet, hogy jó móka, de már 1000 darabnál is halál, ha az elején kell egy 1x1-es kis bizbaszt kitúrni a kupacból, amiből ráadásul 1db + tartalék van az egész készletben
Mondjuk én a kis készleteket is szortírozom, ha magam építek, jó látni, hogy miből mennyi áll rendelkezésre, mit hogyan lehet/nem lehet majd megoldani.
-
balint82
senior tag
-
Crus
őstag
Szvsz ha egy 4000 db.-os készlet össze zacskóját egybeöntöd, az a keresgetést hosszabbítja meg... Ráadásul egy seggel nem rakja ezt össze senki, nagyobb az esélye, hogy elveszik 1-1 db. amikor összepakolsz, hogy majd holnap/vmikor folytatod. Persze ki így, ki úgy.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
RangerFox
veterán
válasz RapaNui1 #73761 üzenetére
Én lehet egyedül vagyok ezzel így, de én nagyon szeretek Lego alkatrészek közt turkálni, így mindig egybeöntöm az összes zacsi tartalmát, aztán szépen meg is dobja az építési időt, így tovább tudom élvezni az építés örömét. (Ez csak arról jutott eszembe, ahogy írtad, hogy melyik zacsinál tartasz.)
-
RapaNui1
aktív tag
Bocsánat rosszul írtam az előbb, csak 4 doboz van a nagy AT-AT kartonban mem 5, a 3. dobozbam található a 8-13 zacskó, mindegyik duplán, de talán elemszámra jobban kezelhető, mint a 7-es zacskó amiből volt vagy 5-7db. Ez lesz maga a törzse, aztán az utolsó doboz a fej és ha jól néztem a törzs burkolata.
-
sb
veterán
válasz Throme #73764 üzenetére
Mindenhez elküldik levélben is a kódot. A Walkmanhez is tuti küldték. Az oké, hogy beváltod és ott rögtön kosárba is teszed, de 60 napig bármikor beváltható a kód, szóval ha épp ott nem váltod be/nem másolod ki sehova és nem küldenék el mailben akkor gondban lennél később.
-
Throme
veterán
Nem. A walkmannál csak végig kellett nyomkodni a gombokat, hogy beváltom meg oké, stb., és bedobta a kosárba.
Kódokat inkább a pont beváltása lóvéra művelethez ad, de azt is inkább kiírja az oldalon és onnan másolom be a promóciós cellába, majd levonja a végösszegből.
Erről a címről még sosem kaptam semmit.
Végül is nagy baj nem lehet, ha kimásolom a kódot és a S@H oldalán bemásolom. Legfeljebb kiírják, hogy nem jó. Csak most nem kell semmi. Ami meg jó lenne, arra nincs elég pontom....
-
RapaNui1
aktív tag
A 7-es zacskó megépítésével befejeztem a 2. doboz építését. Még 3 doboz van hátra, de már most is látszik, hogy milyen monumentális egy készlet lesz, pedig még csak a lalábain áll. Itt is mindent 4x kellett megépíteni, rengeteg alkatrészt tartalmazott a 7-es zacskó el is ment vele az idő rendesen. Szép lett, már most is tetszik. Tényleg magyon jól megoldották a lábak mozgatását, hihetetlen hogy már eddig is mennyi alkatrészből állt őssze.
-
beamen
tag
Korábban volt egy Star Warsos kis bolygós sorozat.
[link]Tegnap előkerült egy jópár ilyen, egyszer összerakottak, de nem vonzz már egyáltalán, esetleg megválnék tőlük. Nem nagyon találtam ilyen hirdetéseket, ennek szerintetek van itthon piaca?
-
Djuree
félisten
válasz Kvelstadt #73754 üzenetére
pont egy olyat találtál, az ritka, 100-ból 1.
a komolyabbak mind fizetősek szinte mindig.
beírod a gyári lego számát és kidob több belőle építhetőt is általában.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Kvelstadt
veterán
Akartam kérdezni hogy ezen az oldalon vannak e eredeti setek alternatívjai, de sikerült megtalálnom.
Amit viszont nem értek hogy a mocok amik nem egy létező setből vannak azok ingyenesek. Miért?
Random rányomtam egyre. 5000darabos darus kocsi. Ezt nem lehet eladni pénzért?"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Djuree
félisten
nyertél azaz.
á nem, volt anno a lego oldalán egy ilyesmi mocgyűjtő, ott voltak fent, azt az egész oldalt megszüntette a lego mindent törölt figyelmeztetés nélkül, a winyóm meg amin voltak azóta behalt.
már sajátot nincs időm tervezgetni, így inkább csak veszek terveket és azokat építgetem.Kvelstadt: az LDD is tud meg a stud.io is generálni pdf összerakásit magából a megtervezett modellből. de ezek sokszor hibásak részben, a profik nem tudom hogy csinálják igazság szerint.
Pötyi: hát pont ennek a fondor hajónak a szélvédője (éééérted szél, a zűrben ), de az vagy 20k magában.
asszem a kis razorcrest szélvédője gyárilag.
a legonál van sima átlátszó occsóér, az nekem pont jó lesz.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz Kvelstadt #73747 üzenetére
ami nem gyári lego készlet hanem valaki készítette, pl. az az oldal amit tocsek linkelt.
én főleg ilyeneket építek, raktam már össze 10k darabosat is.
most pl. ezt rakom majd össze, elvileg ma jön meg az utolsó pakk alkatrész.
aki kitalálja mi ez jár neki egy virtuális ser.
ez mondjuk nem nagy, csak 1600 alkatrész körül van...de van nekem sok összerakva, kb. a legóimnak a fele moc, a másik fele gyári.
adtam már el a nasa-nál dolgozó emberkének is összerakott moc-ot, az irodájában van az asztalán, le is fotózta.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Kvelstadt
veterán
válasz Djuree #73746 üzenetére
Mi az a moc?
Meg akartam már kérdezni tőletek, hogy ilyen alternatív öaszerakási utmutatót vettetek e már amit nem a lego ad ki hanem valaki aki ért ehhez?
Mert erre is rákerestem és találtam olyan oldalt ahol van egy halom. Sok mondjuk baltával faragott, de vannak egész jók is."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Djuree
félisten
válasz Kvelstadt #73741 üzenetére
hidd el van aki bedől. anno árultam ebayen moc-okhoz összerakásit meg ldd fájlt. ilyen 2-3000 ft-okért. legyen 4000 alkatrész benne.
utána többen reklamáltak hogy még mindig nem kapták meg a legot.
kérdem milyen legot? hát amit vettek. mondom le volt írva hogy ez csak összerakási, hogy a tökömben kapnának ennyiért ekkora legot, még szar kinaiban sincs ennyiért.
volt aki be is panaszolt az ebaynél.
utána ki volt írva több helyre nagy félkövér betűkkel hogy alkatrész nincs hozzá.
persze volt aki még ezek után is a legot várta.
nagyon buta emberek vannak....[ Szerkesztve ]
-
umek
tag
Meg eleve ha valakinek az nem esik le azonnal, hogy ilyen-olyan ranom nevű webshopban egy 200ezres készlet 5ezer Ft, és itt nem csapódik az arcába egy gigantikus méretű red flag, azzal tényleg nehéz mit kezdeni. De ugye pont ezt használják ki az ilyen megoldások.
Légy korrekt.
-
Crus
őstag
Ez pedig a világ legegyszerűbb dolga: Csak és kizárólag olyan helyen vagyok hajlandó vásárolni, ahol nem csak és kizárólag bankkártyás fizetés van. (Az egy más kérdés, hogy aztán bankkártyával fizetek, vagy PP-lal, de nekem kb. minden 3. vásárlásom utánvétes.)
Ahol csak bankkártyával lehet fizetni, az egy 0 cég, aki ilyeneknek bedől, az meg is érdemli.
-
umek
tag
válasz Kvelstadt #73741 üzenetére
A vásárlás a lényege. Bedobálod a kosárba a cuccokat, majd átirányít egy bankkártyás vásárlásos oldalra, ahol megadod a bankártya adatait, és utána köszönték szépen a CVC-det.
És többször találkoztam konkrét hsz-ekkel, hogy bedőltek neki és megszívták, tehát tényleg működik a módszer.
Én annak idején nem is tudom hány ilyen oldalt jelentettem csalásként a facebookon, de olyan volt, mintha sosem akarna vége szakadni. Mostanában egészen ritkán dob fel ilyeneket.Légy korrekt.
-
Kvelstadt
veterán
-
Djuree
félisten
srácok ha pab-ról rendel valaki írjon már légyszi, nagyon kellene 1db alkatrész, de ezért meg külön nem rendelnék. thx
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
-
Kvelstadt
veterán
26font a buldozer. Ez a tuti, a sok hülye meg túlárazza!
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
nagyúr
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
petya86
tag
Olyan EU-n belüli BL store-okról tudtok esetleg ahol Black Friday akciók szoktak lenni relatív nagyobb, értelmes kedvezményekkel (illetve ahol választék is van)?
-
Throme
veterán
Nálam minden jól jelenik meg, a magyarsággal sincs semmi gond.
Megjelöltem spamként
-
tPedro_
őstag
válasz Mozaart #73721 üzenetére
Itt is megemlítik, bár nem a pontos email címet:
https://www.lego.com/en-hu/legal/cookies/cookie-declaration/Illetve visszakeresve, nekem is minden VIP-val kapcsolatos emailem erről a címről érkezett.
-
Mozaart
aktív tag
válasz Throme #73720 üzenetére
Valószínű spam. Mehet rá spam szűrő.
De ilyet találtam még, mert mást is elbizonytalanított.
"This is the platform used by LEGO for the VIP program. They are not good anyway."
Forrás, hsz-ek között.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Throme
veterán
Kaptam email-t legótól, "Gratulálunk, itt a jutalmad!" címmel.
promóciós kód.
amit a „Promóciós vagy Insiders-kedvezménykód megadása” helyre kell megadni.Majd azt írja, hogy "A jutalmad bekerül a kosaradba"
Milyen jutalom ez?
Nem pontok, azt automatikusan megkaptam.
Nem váltottam be pontokat.
Amit tettem egyedül, hogy az ingyenes Lego SW képet behúztam, de azt meg email-ben küldték el...Mi lehet ez? Iyet még nem kaptam korábban.
Innen jött: lego@crowdtwist.comthx
-
RapaNui1
aktív tag
Megy a Lego ezerrel készül a kutyaház
-
RapaNui1
aktív tag
Nincs ezzel gond csak be kell iktatni közben egy kis pihenőt
-
-
Kvelstadt
veterán
válasz RapaNui1 #73713 üzenetére
Igen igen, ott szokott lenni sz elején is csak annyira figyelek hogy jó szögben rakjam össze hogy erre nem figyelek.
Főleg mikor valaminek a tükörképét is össze kell rakni. Volt már olyan hogy 'tök ügyes vagyok, de ezt a másik irányból kellett volna összerakni..' 😅"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
RapaNui1
aktív tag
A második dobozban 5,6,7 zacskó van, de mindegyikből vagy 4-5-6 db, szóval van elemszám rendesen. A 4 alsó végtag készül majd el belőlük. Egyik véglet, hogy hihetetlenül összetett és részletesen kidolgozott masszív elemek lesznek, a másik pedig az, hogy minden egyes lépést 8-16x kell megcsinálni, de még ezek ellenére is élvezetes építeni, bár azért egy két lépésnél már besokalltam, de legalább nem rontottam el semmit. A doboz legnagyobb tétele a 7-es zacsik még hátra vannak, de azok már holnapra maradnak, mára ennyi elég a legóból.
-
Dilikutya
félisten
válasz Kvelstadt #73709 üzenetére
Füzetekből nehezen gyűjthető össze, amúgy meg csak vásárolni kell hozzá. Sokat nem ér, majdnem annyit, mint ahány pont, ha kedvezményre váltod, esetleg beválthatod GWP-re, aminek a valódi értéke szintén nem sok, csak korlátozott (vagy a vásárlás mellé kapott összeghatáros), ez nyomja fel a másodpiaci árát.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Kvelstadt
veterán
Azt mondjátok még meg nekem, bár lehet egyértelmű de ikább megkérdezem.
Szóval itt can példának ez a set.
Azt mondja ez ad nekem 1360pontot. Tehát ez az extra hogyha ezyenesen a legonál veszed? Gondolom igen, és csak azért kérdezem mert én bescanneltem a füzeteket és ikyen 20pontokat adott, és azt gondoltam hogy ez ilyen tök nehezen összegyűjthető dolog, és a szelektív látásommal észre se vettem eddig."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
sb
veterán
válasz Djuree #73704 üzenetére
Igen, én is azt szoktam rárakni vmire ami úgy egyszerűbb. Kicsi, egymás melletti elemekre kell illeszteni, stb... most az Audinál az íves elemek voltak még külön érdekesek, szintén illesztve 1-2 oldaluknál.
Van fent 30+ éves matricám is pár elemen, eddig nekem nem volt bajom a matricázással, de ez a 40-50db kicsit kiakasztott.
Azt nem tudom az Audin meddig élnek majd az öntési résekre ráragasztott matricák.@Kvelstadt
Persze, nem maradtál még le, máshol biztos kapni még bőven és olcsóbb is. Csak azért írtam, hogy tudj róla ha esetleg nem láttad. Egy fél év múlva már biztos drágább lesz.[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
válasz BestBuyTopik #73706 üzenetére
Értem amit mondasz de ttől nem nagyon félek. Nem is tudok mindent megvenni amit kinéztem, meg kinézezre nem minden tetszik de megépíteni mégis jó élmény volt.
Pl itt van most ez a ford is amit vettem. Kis egyszerű, építettem már sportkicsit, nem is vagyok sportkocsi fan, de tök jó volt összerakni.
Nameg én gamer vagyok főleg. Most legózok mert így év végén ehhez van inkább hangulatom de közben azért játszom is.
Ott egy ps5, egy switch meg egy halom játszani való játék ha épp nagyon kilegóztam magam."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
BestBuyTopik
csendes újonc
válasz Kvelstadt #73700 üzenetére
Huhu akkor én figyelnék a helyedben nehogy kiégj mert megveszel minden Legot gyorsan mert akciós de annyira nem tetszik. Én is majdnem beleestem ebbe a hibába (jó kicsit talán bele is) és egyrészt fogy a pénzed másrészt fogy a helyed és nem a kedvenceid építésével és kiállításával töltöd az időt hanem mással ami olcsó volt.
-
Djuree
félisten
nekem egyszerűbb ha különállóra teszem fel, max ha nagyon kicsi az alkatrész ráteszem egy nagyobbra hogy meg tudjam fogni. jó lenne ha már megoldódna és nem kellene matricázni így 2023-ban...ha már úgyis ekkora zöld átállás van.
[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
Igen néztem összefoglaló linkben hogy az idén kimegy és akartam is kérdezni hogy akkor az jól gondolom azt jelenti hogy elszáll az ára majd?
Egyébként most a smythsbe még akciós, lego bolt alatti áron van, meg most lesz black friday lego storeokba is, megvárom egyáltalán lesz e készleten.
Azért köszi hogy szóltál!"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
sb
veterán
válasz Djuree #73698 üzenetére
Én menet közben szoktam felrakni, amikor még egyszerűbb (esetleg felrakott elemre ha úgy adja jobban)... akkor is ha a gyerek épít, én vagyok a matricázó.
Legutóbb viszont nem értem rá és összerakta a Technic Audi e-tron-t teljesen.
40+ matrica várt utólag... ráadásul szedtem is le, mert a "motorházra" rakott, eleve nehezen kezelhető, baromi nagy/hosszú, egymáshoz illesztett matricák ugyan miért lennének egyforma hosszúak?Összerakta az autót és utána még feleannyi idő elment a matricázásra.
@Kvelstadt
Írtad, hogy érdekel a Cat D11. Azzal siess ha meg akarod venni normális áron. Idén kifut, a lego.com-on már sold out.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest