-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
capulet75
addikt
A Dánok az akciók nemzete, én nem ám ilyen 20-30%.Dániában gyakorlatilag folyamatosak mindenhol,szinte mindenre terméktípusban az 50-70%-os árleszállítások, na Lego-ra még nem láttam ilyet.
-
LÁZ
Topikgazda
-
capulet75
addikt
-
lapa
veterán
na, csak ha nagyon utatkozik valaki: itt tartok a g-pszörnnyel. amint látható végül a régi típusú supercar kerékagy mellett döntöttem, és úgy gondolom jó döntés volt. persze kellett egy darabig rázogatni a markomban a cuccokat, mire véletlen pont ilyenre összeálltak. hozzáteszem ez se nagyon fordul, szóval áhh. mindegy, ez van, az új sem fordulna jobban.
először ezzel indultam, de összeépítéskor kiderült, hogy mind a meghajtás fogaskereke, mind pedig a difizár piros tolattyúja érintkezik ill feszül. vicces emberünk, hogy ilyen önjelölt jediként hulladékokat tákol össze. és nem, nem csináltam rosszul. mindegy, az ő könyvét eszerint már nem vesszük meg, egy gonddal kevesebb. hozzáteszem, hogy amiket meg kellett vennem hozzá, azok egy részének végül jó hasznát láttam.
a kormányzáshoz még ötletem sincs, először a meghajtást (ahol a kardán tengely belemegy) kell kiváltanom egy speckó elemmel, mert így nem fér el. izgi lesz, de egyelőre úgy érzem a nehezén túl vagyok.
ja, nyilván unimog kerékkel lesz méretarányos. és úgy a hasmagasság is rendben lesz, lévén tengely -1 bogyó a legalacsonyabb pont.
-
LÁZ
Topikgazda
némi közérdekű info, aki esetleg BP-n jár, vagy ismerősét ki tudja küldeni, az ÁRKÁD-ban a Lego Monobrand Store-ban 23-24.én épitkezés lesz, és ennek apropójából minden StarWars készletre 10% engedmény lesz, illetve 5e felett vmi ajándék is
-
lapa
veterán
csak szólok.
-
joysefke
veterán
Állítólag néhány hónapja lettek véve.
A kérdés az, hogy lehet a 8043-nak V1-es receivere illetve rossz fajta Linear ac.-ja?üdv
J. -
lapa
veterán
válasz
joysefke #587 üzenetére
arra figyelj nagyon, hogy legyen ráírva, hogy LEGO. meg hogy max annyi, vagy kevesebb pénzt hagyj ott.
gondolom egyben adja át. esetleg nyomogasd meg, fikázd a pneut, a lassú mocikat, "aszittem kevésbé narancssárga" meg ilyenekkel kicsit lehet tudsz nyomni az áron.
elem vivés?
ezzel is így jársz, ha nem építesz belőle. mikor meguntad dobsz egy privátot nekem és úgy elviszem őket hogy egy életre megszabadulsz a sok uncsi kacattól.
-
joysefke
veterán
Nézzétek mit találtam (és ütöttem azonnal le villámáron) a Vaterán
35000 Ft - 8043 Motorized Excavator
35000 Ft - 9398 4x4
35000 Ft - 8110 Unimog
25000 Ft - 8070 Szuperautó
25000 Ft - Mentőhelikopter + motorA markolót tuti elviszem, de lehet, hogy az összes nagyot is (a 9398 is szinte biztos, az unimogba lehet, hogy beleszeretek a helyszínen).
Személyesen fogom megtekinteni, mire kell ügyelni, hogy nehogy pórul járjak?
A másik, hogy kicsit aggódok, hogy, ha ennyi dolgot veszek egyszerre, akkor úgy járok, mint gyerekkoromban a bélyeggyűjtéssel: addig gyűjtöttem, míg nem kaptam egyszerre egy nagy rakással, akkor ért véget a pályafutásom, azokat már nem is rendszereztem.
üdv
J. -
joysefke
veterán
9398-at 110-140EUR körül látok /eladási ár/ az ebay.de-n állapottól függően.
8043 pedig 130EUR-nál kezdődik, de általában feljebb is megy
8275 nem nagyon forog ca 180EUR alatt /de ebből nagyon kevés van, nem reprezentatív mennyiség/(ezek mind végső aukciós árak)
ezekre az árakra rájön még 17EUR posta ktsg.
Azt mondjátok, hogy ennél olcsóbban idehaza sem találok?
9398-ra tudna valaki dobni egy linket (itthonról)?
üdv
J. -
válasz
joysefke #580 üzenetére
9398-nak az a jó ára amennyi a boltban. Csak nagy mákkal lesz ebből olcsóbb, az is mondjuk fél napig valami aukciós oldalon. A többi meg horror mivel már kifutottak. Naponta nézni kell az ebay-t és vatera-t, hátha. 8258-at például már több mint egy éve nem tudok szerezni, még úgy sem, hogy 70-ért is megvenném... Most talán sikerül hoznom külföldről.
-
joysefke
veterán
8043-at, 8275-t 9398-at látott valaki mostanában jó áron?
Lapa: mennyit játszottam vele
Én most kezdenék újra legózni, régi nagy álmomat a 8868-at már beszereztem és összeraktam...
J.
-
lapa
veterán
leg overkultabb lego ever. legalábbis nekem örök mindentvivő, ezzel (úgyértem a látványával...) kezdtem robotozni.
és megjövé a felfüggesztés. ez se nagyon kanyarodik, de ez marad.
-
Napfénysüti
nagyúr
Egy kis érdekesség:
42009 by dokludiEgy honfitársunk már most megépítette a 42009 replikáját. Fantasztikus!
Kérdeztem mi a véleménye erről a szettről (remélem nem haragszik meg ha bemásolom):
Többen is kérdezték, hogy milyen a készlet és, hogy meg fogja-e érni az árát. Tapasztalatom az, hogy még így lemásolva (tehát nem 100% gyári kiadásban) is nagyon játszható. Sokkal jobban vissza adja egy igazi daru tulajdonságait mint az eddigi gyári Lego daruk. Motorizáláshoz is van hely bőven az alvázban és a toronyban. Hatalmas készlet. Szerintem a tavalyi 9398-at odaveri (azt is csak az elektronika miatt vette meg sok ember köztük én is). Ha igaz a hír és ténylegesen 2600 darabos lesz akkor simán megéri az árát, főleg ha sikerül olcsóbban beszerezni. De amúgy nálam a 42008 -as tow truck az idei kedvenc. Amúgy is nagyon bejönnek a funkciókkal telezsúfolt közepes méretű készletek (8109, 8052, 8292 stb).Nálam ez marad az idei fix listán.
-
Gondwana
addikt
Schrödinger macskàja megdöglött: V2 receiver van az én 8043-amban is. (utàna visszacsuktam)
-
lapa
veterán
ez nem válogatás, hanem csak továbbítás. azért rakja be a kakukktojásokat, hogy lehessen látni tényleg elviszi-e. nem ismerem a részleteket, de valami moduláris dolog, megvan honnan jön és hová megy a labda asszem. mondjuk elég öncélú. olvastam ilyesmiről space témában, hogy giga-űrállomás szintén pontosan meghatározott csatlakozásokkal (mittomén minden alaplapon 7 magasan kezdődjön, 6 széles folyosó, 5 magas belső tér az alaplap 3 oldalán pont középen).
itt van a labdásról leírás, röviden a kosártól kosárig a standard. azon belül meg amilyen bonyolultan csak tudod.
upd: készen vannak ezek az arcok. happy hippo meg ilyen témák...
-
dime27
őstag
Sziasztok
döntenem kell hogy 8264 vagy 8052 legyen a 8043asom mellé az előzővel jobban szemezek az utóbbiban nem tetszik a kék szín az apró kerék viszont állitolag élvezetesebb összerakni és jobb a játszhatósága! A 8264es jobban passzolna színben és jó nagy kerekei vannak valamint találtam hozzá neten egy jó átépítést h full rc legyen
-
lapa
veterán
nem tudom ez megvolt-e, de elég meggyőző.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #566 üzenetére
félrevezetsz itt engem. azóta beraktam a másik mocit, de nemigen fér be jól. mindegy, kábel lesz majd. meg kicsit lassú is a kormányzás (az áttétel a 4,5v mocira lett tervezve). mindegy, óriáskutyát böködni meg legkicsinyebb lapa elől menekülni elmegy. kicsit orkönnyű, ami az amúgy is csúszós telikerekek miatt nem túl jó. mindegy, ujjgyakorlatnak nem volt rossz, kezdek kicsit visszarázódni.
amúgy ezzel a vonatos távval nemigen vagyok kibékülve. mivel nem potis, a gyors mozgatást gyakorlatilag nem érzékeli. innentől köszönöm szépen, de minek csinálták. az meg nyilván eldöntött kérdés volt, hogy 0/1 jellegű irányítást nem szeretnék. itt van amúgy pár kép, blogzás szerintem nem lesz. valami jóárasított lapos li-ion telep kéne, ez az aa box se a szívem csücske méretben / kialakításban. a lego li-ion meg nyilván kizárt árügyileg.
ja, azért a 4,5v nem fogja magát hanyattdobni pár mp 7,2v-tól, annyira nem kap nagy terhelést. de nem lenne csontra tekerve a táv úgyse.
-
Gondwana
addikt
Tèvedtem! A C1/C2 _csak_ a szervòmotornàl hatàroz meg közvetett forgàsirànyt, motoroknàl közvetlenül vàltja a polaritàst és vasutas tàvirànyìtòval PWM szabàlyozza a sebességet, addig OK, hogy a tàvirànyìtò első 1/7-ed lépésén kell, hogy működjön a 4.5V motor is, de a biztonsàgos működtetésen még gondolkodok!
-
joysefke
veterán
Ez se rossz:
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #563 üzenetére
szóval akkor nem az lesz, hogy összekötök két drótot. remek, már úgy vártam valami fejlesztést. először eszerint méregetek majd, hogy mi megy a drauton. márpedig a 9v mocit esélytelen berakni oda, nem véletlen lett a 4.5v-os.
csináljak fotót a rec-ről? akkor tudod irányítani a kezeim?
-
Gondwana
addikt
Csak egy picit kell megszakítani egy eret meg egy picit blankolni még egyet. Még szerencse, hogy LEGO-ék tudtommal fixen tartják a polaritást és a C1-C2 jelű drótok potenciálja kellene, hogy jelentse a forgásirányt a 9V rendszerben (még nem mértem, de jó lenne, ha tényleg így lenne, mert ellenkező esetben hülyén nézne ki, ha csak balra lehetne kormányozni)
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #561 üzenetére
ez jó tipp (lett volna két hete, mikor rendeltem...)... csakhogy ez annyira klasszik, hogy 4,5v. nyilván vonatos remotéval nem fogom csontra feltekerni.
amúgy rendeltem volna, csak valahogy azt haluztam, hogy van fölös kábelem.
de valami ilyesmi kábel vevése + szétbarmolása lesz akkor.
-
Gondwana
addikt
Miért kellene kábelbarmolni? (tudtommal az egyik végének pászolnia kéne a kormánymotorodhoz)
-
lapa
veterán
válasz
joysefke #559 üzenetére
ez igazábl pont fordítva van. mire egy mocitól elmegy az erő az aktuátorig, addigra összeszed elég rugalmasságot a műanyagban. ezzel szemben a pneu még mindig sokat izeg-mozog a terheléstől függően. de ha nagyon kell lehet gumikat meg ilyesmit használni, ha tényleg több rugalmasság kell.
más: mondták a legonál, hogy nincs v2, úgyhogy majd várunk egy bontást az ebajon. addig is meg rc-ztem vele a 8845-öt. lett benne kormány, meg rendes difiműves hajtás. sajnos a kormány még nem műx, mert rádöbbentem, hogy nincs szétbarmolható pf kábelem. majd lesz róla poszt.
-
lapa
veterán
ha szabad kis olvasnivalót reklámozni.
-
Gondwana
addikt
Aktuátorokról röviden
-
kovsol
titán
Ez jó kérdés. Az enyémen rajta van, hogy V2.
Abban az esetben tudom elképzelni csak, hogy már a V2 -ra nem írják rá, ha már teljesen megszűnt a V1 és a raktárakból is kisöpörték és így már nincs szükség a megkülönböztetésre.Korábban volt itt linkelve egy teszt ahol a V1 és a V2 -t hasonlítja össze működés közben. Esetleg ha tudnál építeni valami kis kocsit amivel le tudod úgy tesztelni te is akkor kiderülhet.
-
lapa
veterán
na ez vicces. az imént jött meg a távir meg a receiver a lego shop-tól, és a receiveren nincs "V2". van valami mód arra, hogy megtudjam ez most akkor V1 vagy V2-e? írtam nekik, hogy ha V1, akkor küldöm is vissza, de nyilván addig nem fogom használni. most szegény gyermek csak szorongatja a távot, és reménykedünk, hogy kiderül a V2-ség.
ha valakinek van pontos / hivatalos infója ossza meg legyen kedves. tartok tőle, hogy V2 felirat nélkül nem V2, ami azt is jelenti hogy mérges leszek rájuk.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #550 üzenetére
a dennis srác foglalkozik kamionokkal, ami a képen van irva
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest