Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
8043 A modell: màsnàl is bugos a kar középső csuklòjànak szerelési utasìtàsa? 3 hiba, kettőt a doboz képei alapjàn kijavìtottam, a harmadik meg magàtòl adòdott.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
addikt
válasz Napfénysüti #1097 üzenetére
Jövő szombaton nyílik az Allee-ban.
https://www.facebook.com/events/190411771139012/
Nem tudom mekkora készlet lesz, én megyek reggelre.
-
dime27
őstag
Nekem is lesz 8043 project csak nekem fordítva az A modell szétszed és vissza inkább a B-re az sokkal jobb számomra!
Illetve még ezek vannak hátra a nagyobb modelljeim közül időrendi sorrendben kb ahogy jöttek hozzám:
42000: A és B modell
8070: A és B modell
8858: A és B modell
8049: B modell
5893: A és B és C modell
8439: modell
8051: B modell
8110: A és B modell
9398: B modell
8265: B modell
8048: B modell
8258: B modell
9396: B modell
8297: B modell
8109: B modell
8264: B modell
8052: B modell
szóval lesz mivel foglalkozzak a téli hideg időszakban[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
kovsol
titán
Valamivel szeretném meglepni majd magamat az év végén. 42009 tetszik, de most szerintem nem lesz 50k -s keret rá. Talán egy lesz 9397. 30k alatt is már megvehető és tetszik is.
Szerintem most, hogy itt a hűvösebb idő és többet leszek bent a házban szétszedem a 8043 B modellt és újra összerakom az A-t. Meg a 9396 B modellt még sose raktam össze így lehet azt is összerakom.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
dime27
őstag
Én vettem egy 42000-át de még nem volt időm összerakni ezt találtam jó árban csak 22k volt Vaterán Amugy max még a 42009-en gondolkodok de lehet megvárom a 2014-es modelleket, még van mit összeraknom még egy 8275 hiányzik a cuccaim közül de mikor lett volna akkor nem volt rá pénzem
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Valaki vett már amúgy a 2013-as modellekből?
May the Force be with you!
-
xedos
addikt
[link]
Maersk hajó -
xedos
addikt
válasz Napfénysüti #1086 üzenetére
Kénytelen vagyok megválni a Lego 8868 air tech claw rig kamionomtól Szóljon akit érdekel.
-
sagesz93
addikt
tetszik ez a topik.
imádtam és imádok jelenleg is legozni, kár hogy nincs sok mindenem. Az egyetlen technic(racer) lego ami fennmaradt kisebb koromból: [link] persze sima legoból van egy halom.
azért egy vw t1 campert tervezek beszerezni a karácsony folyamán[ Szerkesztve ]
-
dime27
őstag
8439 összerakva most kezdem a 8049-esem motorizálását
-
flierqqq
tag
válasz Lucas Kane #1081 üzenetére
Köszi a segítséget!
Esetleg, ha valakit érdekel innen, eladóvá váltak szeretet 24db City-s készletem.
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
Lucas Kane
tag
válasz flierqqq #1080 üzenetére
Nekem csak fehér és világosszürke elemeken jelentkezett a sárgulás, ezért más színűvel _nem_ próbáltam.
A 8880-as kerekei napokig áztak, kisebb ill. kevésbé sárgult elemek esetében egy nap elég volt. Fogod látni a változást. A váltó tető matricái megúszták az ázást de a matricák fölé raktam plusz plateket. Festett elemet nem próbáltam.
A végén műanyag csipesszel vettem ki a kész darabokat.Itt van pár kép (kezelt/kezeletlen). (Meg az is látszik, ahogy cicám vigyáz az uborkás üvegben ázó elemekre, amíg én dolgozom. .)
Ez meg egy profibb. de macerásabb megoldás hidrogén peroxiddal.
-
flierqqq
tag
válasz Lucas Kane #1079 üzenetére
Mennyi ideig áztassam be a darabokat?Egyéb színű (zöld kék stb.) darab nem fog kifakulni? És amin már alapból van festés (pl.test) nem fog lejönni?
-
flierqqq
tag
A besárgult,beszürkült,bepiszkosodott darabokat miben mossam át?
-
flierqqq
tag
-
flierqqq
tag
Hol tudnám lecsekkolni, hogy egy egy készlethez adott matrica hányszor hány mm/cm?
-
flierqqq
tag
Készletekhez matricákat hogyan tudok nyomtatni?
Nem arra gondolok, hogy kell egy erre képes nyomtató, hanem, hogy honnan tudom egy adott matricát mekkorára kell méretezni?szerk.:nem választ akartam.
[ Szerkesztve ]
-
dime27
őstag
Kész lettem a 8081-es B modelljével készítettem egy HD videót róla:
-
Soja
aktív tag
válasz Napfénysüti #1065 üzenetére
Muszáj volt kibontanom, és megnézni a rendszámtáblát
Az 1996-os szám szerepel rajta. Ezek szerint az én példányom a sorozat elejéről való.Összerakni nem tudom, mikor fogom, ehhez egy vagy két nyugodt nap kellene, amiből nekem most nem lesz egy darabig
-
Soja
aktív tag
válasz Napfénysüti #1061 üzenetére
55e Ft volt, és ma meghozta a postás .
A doboz hátulja mintha egy pénzérmével meg lett volna nyomva, picit sérült, és biztos nem szállítás közben történt, mert a külső doboznak semmi baja...Na mindegy, ez már a legkevesebb, boldog tulajdonosa vagyok egy limitált szettnek, kíváncsi vagyok, hogy a rendszámtáblán milyen szám szerepel
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Napfénysüti #1061 üzenetére
ámerikában 200 dolcsi, itthon 55k a legonál, de sztem sold out már.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Soja
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég láttam meg ezt a topic-ot, örülök, hogy nem csak engem izgat ez a téma. .
Az utóbbi pár hónap tartalmát végigolvastam, jó volt olvasni. Láttam, sokatoknak van szép nagy technic szettje, én is ezt a vonalat kedvelem legjobban.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy közületek rendelt valaki ebből? :
[link]Már régóta szerettem volna egy távirányítós nem lánctalpas járművet, és nagyon megtetszett a járgány.
Én 5-én rendeltem meg, nemrég igazolták vissza, hogy úton van.
Kíváncsi vagyok, hogy van-e esetleg olyan, aki próbálta megrendelni, de nem küldték neki. Az enyémtől korábbi rendelését más külföldi embereknek volt, hogy visszadobták. -
dime27
őstag
Igazat megvallva azért választottam ezt mert jó sok elem van benne főleg Technic legós elemek is ill ezt lehet kormányozni, rugózik is valamint a csörlő automatikusan behuzódik az elején és még az egész cool-an is néz ki nem csak szimplán összerakom és elvan a polcon kategória
-
dime27
őstag
Ma és holnap érkezik pár Technic szett és egy Creator is kivételesen! Képek hamarosan!
-
flierqqq
tag
Igen, már rájöttem
Még 2 kérdésem lenne, valaki tudna nekem matricákat nyomtatni? Persze, nem ingyen!
Másik, hogy van néhány bekoszolódott alkatrész, mivel kéne átmosni? Néhányon nyárilag van festés és jó lenne ha azok nem kopnának le...
-
flierqqq
tag
Bricklinken amikor az adott eladónál összeszedtem a minimális rendelést, a szállítás módját és költségét hol írja?
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Napfénysüti #1045 üzenetére
igen, mert az idei ComicCon-on volt promós cucc, a doboz másik oldalán van a számozás.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
xedos
addikt
Egy kis hazai...
[link]
Ez már durván mérnőki munka!
Ajtók motorosan nyilnak stb...MOC Lego Technic Ikarus 260 Motorized RC Model Bus
-
xedos
addikt
LEGO 42009, Mobile Crane MK II Review - Timelapse
-
LÁZ
Topikgazda
Érkezőben 3 db az 1000 legyártott készletből, bontatlanul, sorszámozott dobozzal, ajánlatokat szivesen fogadok.
-
LÁZ
Topikgazda
-
xedos
addikt
Sajnos anyagi okok miatt meg kell válnom tőle :-(
Air tech claw rig 8868 link: [link]
Kell esetleg valakinek a fórumban? -
dime27
őstag
Már csak a daru hiányzik róla ha lesz időm holnap remélem be fogom tudni fejezni
[ Szerkesztve ]
-
dime27
őstag
Félig készen a 8258-om :
-
dime27
őstag
Lego 8081&5893 ordered
-
LÁZ
Topikgazda
Elkészült az iromány, a pontos időpontot majd közlöm
-
LÁZ
Topikgazda
ebből kellene nekem 2db, ha vki teknikesnek van az ömlesztettjében, itthonról nem tudtam beszerezni, mert ahonnan rendeltem a többi apróságot, pont nem volt ilyen.
Technic, Gear Timing Wheel 8 Tooth, 32060
-
dime27
őstag
Nos ezt a kánikulai időt szépen kihasználtam Lego szárításra
8258-asom első összeszerelése előtt szétszedve és kimosva éppen száradóban:
-
FatalEror
addikt
Ezt lehet forgalomban kapni?Vagy egyedi cucc?
HardCore is my LifeStyle
-
dime27
őstag
Jó volt a prémium megérkezett a 42009-em és a 42008-am
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Azért annyira nem olvasom a topikot. egyébként a szürke orr részéből jöttem rá.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Napfénysüti #1019 üzenetére
langyos
-
lapa
veterán
persze fotelből könnyű okoskodni, de szerintem annyira ne sajnáld. az az első felfüggesztés annyira nem jól használható. nézegettem sokat korábban, akkor lehet igazán látni, amikor szembe megy, a két kerék függőlegesen marhára összeáll. őszintén szólva nem értem, hogy ilyen áron minek bele tárcsafék, hogy mást ne említsek. hatalmas az offszet is az első keréknél, a kanyarodás forgópontja sokkal beljebb van, mint a kerék belső síkja.
biztosan brutál drága lenne bricklinken, a nagy panelektől kezdve minden komolyabb cucc brutál áron van ahhoz képest, hogy mennyi kell bele. én is úgy gondoltam először, hogy majd lesz kasztnija a g-wagennek, de ilyen áron megfizethetetlen, hogy 8-900 forint egy nagyobb burkolati elem. amiből kell vagy 25-30 darab alsó hangon... és akkor csak kasztni burkolatról beszéltem.
[ Szerkesztve ]
-
Brumi
senior tag
Megnéztem és 20 euró a leírás. Egy kommentelő beírta, hogy összevásárolta az alkatrészeket hozzá a bricklinken 7 boltból, és 700 AUD-t (kb 170k HUF-ot fizetett).
Ha ki is adnák, kizárt hogy 150k alatt lenne, és még a licensszel is kezdeni kellene valamit...http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
válasz Napfénysüti #1011 üzenetére
Mondjuk ha valaki meg akarja építeni, akkor valami 20 dollárért megvehető az útmutató hozzá, az alapján össze lehet rakni, de az alkatrészek belekerülnének vagy 100k-ba...
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
Szerintetek mennyi esély van arra, hogy kiadják a CUUSOO keretei között a Land Rover Defender 110-et?
Ha jól tudom, a Lego fenntartja magának a jogot, hogy változtasson a modellen, de attól tartok, ha ki is adják, akkor komolyan csökkenteni fogják a távirányítható funkciókat, hogy elfogadható ára legyen.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
lapa
veterán
nekem nagyrészt abból lett ez, amit korábban linkeltem. érdekes, mert majdnem véletlen lett, gimis osztálytárs behozta én meg gyorsan kifizettem érte 8 ezret, amit aztán közösen elittunk. brilliáns akció volt. jó nagy gumik, a független első felfüggesztésnek sajnos elég nagy a játéka. itt van még egy kép, pár helyen azért csaltam.
[ Szerkesztve ]
-
dime27
őstag
Hamarosan a birtokomba kerül egy nagyon szép állapotú 8858-as kiskorom egyik álommodellje, elég ritka az ilyen szép állapotú belőle, ennek a doboza és a használati utmutatói is megvannak sértetlenül
-
Brumi
senior tag
Mivel egy csomó funkció nem motorizált, ezért olyan sok értelme szerintem a távirányítónak nem lett volna. Ahhoz még kellett volna motor a haladáshoz és a felépítmény forgatásához, valamint a daru és kitámasztó funkciók közötti váltást is motorral kellett volna megoldani. Ezek az exkavátornál megvannak, de itt még legalább 3 motor és két IR vevő kellett volna, az meg már 80-ban sem áll meg...
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Brumi
senior tag
Mindenkinek, aki szereti: részletes teszt a 42009-es daruskocsiról.
Nem mintha eddig nagyon gondolkodtam volna rajta, de ez most teljesen meggyőzött, hogy erre szükségem vanhttp://www.flickr.com/photos/brumi/
-
föccer
nagyúr
válasz FatalEror #1002 üzenetére
Leginkább egy valagnyi pénz kellene, a többi már jönne "magától".
Imádom az ilyen építgetős/logikai játékokat. A lányomnak van egy 1000 éves ilyen készlete. Hiányos is, régi is, de azért csináltam neki belőle robotot, vonatot, repülőt. Az anyja meg csak néz ki a fejéből, mert ő a toronynál megállt.
üdv, föccer
mos: link
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest