Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigerk
tag
Helló
Újra szeretnék belekezdeni a legózásba és egyből nagy fába vágnám a fejszémet (főleg a pneu-s cuccok érdekelnek) pneu munkahengereket,tartályt honnan tudnék olcsón beszerezni?
Üdv
Tigerk -
-
joysefke
veterán
A 8043 B Modell viszonylag gyorsan összerakható, érzésre kb az alkatrészek 2/3-át használod csak fel. Játszhatóságra is elég jó: gyors, jól fordul, hátramenetben van némi terepképessége is a lapátját pedig szépen mozgatja, fel lehet vele venni kis tárgyakat, odébvinni, kiborítani stb.
úgy voltam vele, hogy előbb építem meg a B-modellt és utánna az A-modellt, így mindkettőt kipróbálom és hát nyilván az A-modell nyújtja a nagyobb élvezetet, ezért abban az állapotban tárolom a gépet.
-
joysefke
veterán
Tegnapelőtt összeraktam a 8043 Motorized Excavator B modelljét ami egy bulldózer.
Nagyon aranyos kis méregzsák a bulldózer, a markolóhoz képest nagyon gyorsan megy, nagyon jól fordul. Hátramenetben pedig terepen is szépen elboldogul, én a paplanomon hajtottam
Ami negatívumot esetleg fel todok hozni az az, hogy alapból nagyon hátul van a súlypontja és így előremenetben nem jó a terepjárási képessége.
J.
-
lapa
veterán
model számra keress, aztán válassz színt. brickseten ott van szet oldalán a "parts 1198/1197" fül, azon belül meg a középső szám az, amit a bricklink kér.
legjobb ha csinálsz accot és mindent felveszel wishlistre. "add parts" --> "parts" --> model számot megadod, utána "regardless of colour" helyett kiválasztod a színt. akkor már kidobja bolt szerint is. még a kosarat is feltölti neked, ha szépen megkéred.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
mert első körben 1 helyről szeretném összeszedni, nem 8 helyről 5ösével az elemeket, néztem, de pl a gyártási számra nem birtam keresni, akármelyiket beirom, azt irja, hogy nincs ilyen, a magyar szállitókat meg nincs energiám egyesével átnyálazni.
Igy egyelőre egyszerűbb a pick a brick+kockaáruház első körben.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
válaszoltak legóék, sajnos nem fog menni, mert hiába lehet választani a készletet, és ott az adott elem 'elérhető' státuszban van, azt irták, hogy nem tudják küldeni, mivel már nem gyártják a készletet.
kérdem én, akkor minek van elérhető státuszban , még futok egy kört a pick a brick részen, aztán bedobom ide a manual-t, hátha össze tudnátok dobni az elemeket, nem igazán speckó egyik sem, természetesen nem ingyen.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Napfénysüti #685 üzenetére
, nekem az iromány kicsit csúszik, mert a vártnál több elem hiányzik a madárból, nem vészes, de berendeltem a legótól, mert csak igy tudom majd jó árban továbbadni.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Napfénysüti #680 üzenetére
Már úton is van kicsivel kevesebb mint 25k lesz a vége.
Més que un club!
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Napfénysüti #680 üzenetére
langyos, langyos, a camper meg must have....locsold meg jól a csájét
-
dime27
őstag
Köszi a válaszokat ma van a szülinapom és tegnap késő este enenk örömére ( hozzáteszem nagy szerencsével) hozzájutottam egy kiváló állapotú( matricák nincsnek felragasztva, kiváló állapotú doboz és összerakási utmutatók) 8258-as modellhez viszonylag kedvező áron (asszem ujonnan ez vagy 60-70k lenne nekem a feléért sikerült hozzájutni ami sztem elég jó ár érte pláne h vagy 1800db-ból áll és elég ritka modellről van szó).Szóval izgatottan várom, hogy majd megérkezzen
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Gondwana
addikt
Ha CSAK az XL motor a lényeg, én külön venném meg, de ha a jobb LA(ktuàtor) is szempont, akkor 8043. Ha meg a studos épìtőanyag is kell, mégis csak a 8275. (nekem a 8110 után ùgy tűnik, mintha csak szimbolikus mennyiségű statikai elem lenne a 8043-ban)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
dime27
őstag
Sziasztok
lehetséges h hozzá tudok jutni egy 8275-jöz szerintetek jobban megéri a 2db xl+2db m motor miatt mint a 8043-as?!
MIndkettőt kb egyazon árba tudnám beszerválni és mindkettő ugyebár elég ritka bár mintha vhol olvastam volna, hogy a 8275-ből állitolag csak 1000db-ot készített a Lego ez nem tudom emnnyire valós?!Google Pixel 6a+iPad 2021
-
lapa
veterán
tekintve, hogy a nagyról épp ebay linket nyomtam, elhiszem ezt a rosszmegfigyelőséget. de biztos van bricklinken is. nemrég összeszedtem hanyagul a procedúrát, ha nem lenne tiszta a hogyan.
Pacák: köszi, meglett végül, én is rácsodálkoztam. mentségemre legyen mondva, hogy összeépítve, használtan kapta a lurkó, egyébként emlékeztem volna rá talán.
[ Szerkesztve ]
-
Pacák
senior tag
A gyermekeim 9483 Verdás szettjében van hasonló: a "Tragacs" oldalán a rakéta tartója.
Ami még hasonló, az a szintén Verdás 8426 szettben van: a "Csúnya Hajó" oldalán abban vannak a torpedók.
Anno nézegettem egymás mellett a két alkatrészt, és nem tökéletesen egyformák. Ott bukott ki, hogy a kicsi felrakta a Tragacsról a hajó oldalára és úgy nagyon látszott, hogy aszimetrikusak.
Nuclear launch detected
-
Napfénysüti
nagyúr
-
dime27
őstag
válasz Napfénysüti #661 üzenetére
Engem az idei modellek nem nyűgöztek le vhogy remélem nem ezt a vonalat folytatják az idei évben még egy 8110-et be szeretnék szerválni minimum
-
lapa
veterán
mai fogós kérdés: ezen az a setétszürke elem, ami úgy néz ki, mint egy robot minifig-kéz és itt belemegy a +o+ beambe. egyet találtam, pedig már egy órája túrok. jó lenne tudni van-e még egy.
-
dime27
őstag
Szépek ezek a régi modellek is de én nem invesztálok beléjük tőkét mert volt ilyenből is elég sok modellem de mindből tönkrement már rengeteg alkatrész ellenben a 2006-os évtől kb nagyon masszivak kezdtek lenni a Technic modellek ez ugy látom tartott kb 2013ig itt van ez az uj F-1es kocsi jó példának eléggé lehuzták először nem is értettem h miert aztán hogy több videot néztem rola annál inkább kiábrándultam belőle.Mivel van két keresztgyerekem is ők jól letesztelik az általam kiválasztott modelleket amiket mostanság vásároltam Én már csak azokat szerezem be persze ha tudom amikkel jol el tudnak ők is játszani, massziv és ha lehet Power Functionos modell a többi sztem felejtős persze egy két kivétellel ( pl 8069,9392)Holnapi nap ha minden jol megy teszek fel képeket a kész 8297esről valamint a tavalyi-idei évben összegyűjtött modellekről egy csoportképet
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Lánctalp: ha jól számolom, a legolcsóbb forrás, ha ebből rendelsz több példányt (még talán 20 van nekik raktáron)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
xedos
addikt
:-) Hihetetlen mi időt el lehet cseszni egy ilyen összerakásával :-) Gratula...
Én most egy régi 8862-est raktam össze másnak az alkatrészeiből...
Csak a hidralikus hátsó rész + fogaskaerekes rész volt vagy 3óra!
Ma megjött 2régi áttételes 9V-os motorom- lassan indul a tank projekt! :-)
Nincsen valakinek felesleges lánca? -
dime27
őstag
Kész lett a 8297-esem és csak ugy ragyog szebb mint új korában! Sztem ez a modell sokkal jobb lesz ha ellátom majd a későbbiekben IR-rel mint a 9398-as...Nem gondoltam volna h 1097 darabbol ekkora nagy böszme dolog lesz de a szépsége igy is sokkolt! Baromi jól néz ki uj szerelmem született úgy érzem Mindenkinek melegen ajánlom ezt a modelt!
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz Lucas Kane #649 üzenetére
onnantól, hogy tudtam mit keresek már könnyű volt. azt meg az rfid se tudja megmondani, hogy a kupacban hol van... de meglett amúgy, és egész jól meg tudtam vele csinálni a kormányrudat.
-
lapa
veterán
válasz Lucas Kane #647 üzenetére
király, köszi. hozzáteszem, hogy mint kiderült már rajta van a bricklink listámon. láma vagyok. az kevéssé vigasztal, hogy én rendes + alakú tengelyre emlékeztem.
de legalább eljutottam odáig, hogy mint kiderült van 2 ilyenem. csak kérdés, hogy hol.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz flierqqq #644 üzenetére
matrica ügyben, ha van nyomtatód, akkor levonós-matrica alapú papirra simán rányomod a képet, ha nincs nyomtatód, sztem fotós-fénymásolós boltban egy kisebb összegért megcsinálják neked.
Trafó ügyben nem vagyok kompetens.
-
dime27
őstag
Készülőfélben a 8297esem
-
lapa
veterán
help. van egy olyan technic alkatrész, ami egy kb 2 hosszú tengely, és a tetejéből ferdén kinő egy 2-es (x vagy o) beam. szemem kifolyik és nem találok számot hozzá. köszi.
-
lapa
veterán
mivel én mindig is 12v piko trafóval hajtottam ki mindent, azt mondom hogy a vonatos (tekerős) távirányítóval meg egy szétvágott 9v kábellel van. annyi, hogy nem tekered fel 9v-ig.
küzdöttem nemrég az újfajta techniccel alváz kapcsán, sehol sincs a régihez képest merevségben. persze súlyban sem. szerintem tatra gerincet és mog létravázat is csak klasszikból szabadna. ez a kép jól mutatja. itt a bal hátul lévő kerék a levegőben van, miközben két teli aa box van rajta, mégis alig csavarodik. új technicnél olyan flexek voltak, hogy öröm volt nézni. ebben meg még össze sincsenek kötve a rudak pinekkel, csak a 2 csík lapos tartja közötte meg 3 keresztmerevítés. de még azok sincsenek összekötve a hosszanti laposakkal, majd ha már végleges.
közben szétbarmoltam pár rugót élethűség kedvéért. már nagyon várom a mog kerekeket, akkor kiderül eltörik-e a hajtáslánc mint a pinty.
-
xedos
addikt
Sziasztok!
Mostanában kezdtem el technic Legózni...
Vettem sok alkatrészt és 1-2 komolyabb csomagot is: Air Tech Claw Rig [8868] [link]
és van egy versenyautóm is :-) 8440 [link]
Van pár mai kisebb is. Igazából én is távírányítósá szeretném alakítani őket...
Van a legrégebbi 4.5V-os motorom, elemtartóm... most szereztem be 9V-os újabb motor- elemtartó párost is.
De... az új nem "brick"-es technic nem jön be :-( Pedig egy nagy tankot akarok összerakni !
Szerintetek van átjárás a legújabb érzékelők-motorok és a régiek között?Majd amikor idáig eljutunk... :-)
[link] -
flierqqq
tag
Néhány City-s LEGO-m matricája elégé megkopott, hogyan tudnék olcsón matricát nyomtatni?
Illetve a 4512-es vonatomhoz honnan tudnék olcsón 220V->10V tápot szerezni?[ Szerkesztve ]
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
dime27
őstag
válasz joysefke #634 üzenetére
Hát én nem nagyon hiszem ebben a V1 V2 receiver mizériában mert ha egy kicsit is figyelmesebben néztél volna youtub-on videokat azok közül rengeteg 9398-as moddolás van főleg azért mert gyengus a 9398as-ban ülő hajtásmotor éppen ezért rakják rá általában a 8466-os nagy kerekeit valamint az XL motort hogy ne érjen le a motor háza a földig d emég ugy se vmi fürge a 9398-as én ezért szereztettem be a 8297-est mivel azt ugyanugy fel lehet turbózni az XL motorral tudja emelni a hasmagasságát de kivülről ebből semmi se látszódik sztem szebb is az idei év modelljeiről meg inkább ne is beszéljünk felesleges volt őket kiadni sztem bénák lettek az előző évek ( 2008-2009-2010-2011-2012) modelljeihez képest nekem ez a meglátásom
-
joysefke
veterán
Amennyire én utánnaolvastam (8043-asom van, de sajnos még kevés a tapasztalatom vele - kevés összefüggő időm van).
A receiver kapja az elemtartótól az áramot és hajtja a motort, attól függően, hogy a távirányítóval hogyan vezéreled.
A motor teljesítménye nem csak a motor áramfelvételi képességétől függ, hanem attól is, hogy a rendszer többi része (elemtartó-receiver) mennyi áramot tud leadni/átadni.
A receivernek tudtommal két verziója van, a kezdeti, jelöletlen V1-es és a jelölt V2-es. A korai 8043-asok mind V1-esek, a V2 a 9398 (4x4 crawler)-essel mutatkozott be. A különbség annyi, hogy a V2-es receiver lényegesen több áramot tud leadni, amely erős motorok hajtásánál, illetve akkor jön jól, ha egy motor erölködik, ilyenkor ugyanis magasabb az áramfelvétele. Ha a motor áramfelvétele magasabb mint amit a receiver hajlandó leadni, akkor a receiver letílt majd újraindul, a motor pedig dadog.
Feltételezem, hogyha 4db-M-es motort rákötnél 1db V1-es receiverre, akkor azok semmivel sem lennének erősebbek mintha mondjuk 3-at kötöttél volna rá.
Remélem jól írtam és a többiek meg tudnak erősíteni.
Youtubon érdemes rákeresni.
J.
-
dime27
őstag
Nos szülinapomra beszerváltam egy 8297-est jövő héten érkezik szétszedett állapotban sztem matricák le aztán 1 nap áztatás száradás és utána összerakás, imádom a Technicet!
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Napfénysüti #631 üzenetére
akko az már 20%
-
LÁZ
Topikgazda
válasz flierqqq #629 üzenetére
ha csak szétválogatod, lehet hamarabb végzel, gondolom a lesz tulaj is össze akarja rakni majd, nem?
Közérdekű: Van egy 10%os kockaáruház kuponom, aki esetleg nem kapott volna, amit 2013. március 6. és 2013. március 10. között többször is fel lehet használni..
-
flierqqq
tag
Szerintetek, mennyi idő alatt tudnám szétválogatni és összerakni az alábbi készleteket?7
7240 tűzoltó állomás 7046 tűzoltó hajó 7043 tűzoltó csónak 7942 tűzoltó pick-up 7047 vízi mentő állomás 7737 vízi mentő pick-up 7894 reptér 7901 repülőgép szerelő 7890 mentő 4511 személyszállító vonat
4512 teherszállító vonat 4513 vonat állomás 7030 rendőrjárőr kocsi 7031 rendőr helikopter(2db van belőle) 7032 rendőrkocsik 7033 pénzszállító 7034 rendőr kamion 7237 rendőrőrs 7737 rendőrőrs 7735 rendőrmotor 7736 rendőrkocsi 7741 rendőr helikopter + 1-2 apróbb készlet...Szeretném eladni, majd a készleteimet és már kaptam is rá egy ajánlatot, csak jelenleg ömlesztett formában található meg, szerintetek ha keményen dolgozok, 2 hétvége alatt (szombat vasárnap 8-8 pénteken kb. 3-4 óra legózással össze tudnám rakni?
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Napfénysüti #623 üzenetére
legközelebb meg majd polcot hoz
-
Napfénysüti
nagyúr
Ha minden jól megy este már várni fog egy ilyen kis aranyos készlet otthon: 60016
Gondoltam nosztalgiából meg kíváncsiságból veszek egy City készletet aztán most úgyis van akció a madaras tescóban így párommal hozatok egyet. Kíváncsi vagyok milyen lesz, holnap délelőtt rakom össze.Més que un club!
-
Gondwana
addikt
-
lapa
veterán
nekem is nemrég magyarázták el amúgy, szóval... a távok és a fogadók (receiverek) is 4 csatornára állíthatók. minden 3-as állású táv vezérel minden 3-as állású receivert.
minden receiveren két kimenet van, és egy bemenet, ami egy elemtartóból kell jöjjön.
azaz a srác először mondjuk az 1 és 2 csatornára állítja a bal és jobb távot (konténeres), aztán 3 és 4-re és akkor a volvon lévő, szintén 3 és 4 állású receiver veszi a jelet. remélem ez így érthető.
egy ilyen kék konténeresnek nagyon csúnya vége lett nálam tegnapelőtt vagy mikor, mert kb a merci-alváz második lépésénél elfogyott mindkét (!) 15-ös beamem. rögtön ezután ahogy látható elfogyott a konténeres autó...
elmúlása ráadásul felesleges volt, mert klasszik techniccel fogom az alvázat megcsinálni. ez a beam téma nem tud sose olyan merev lenni, mint a jól összehordott régi technic.
-
dime27
őstag
Amugy ez alapján vettem az ötletet:
de ne kövezz meg nem értem h egy darab ilyen infra vevő hányféle feladatot tud vezérelni ugy értem h én ha veszek egy darabot a Haulerhez akkor tudom majd vezérelni vele a billencset h fel ill leemelje és még esetleg tudja vezérelni az előre-hátramenetet meg a balra jobbra kormányzást is ha majd később motorizálnám benne ezeket a funkciokat vagy ezekhez már kell még egy infra vevő?! Bocsi a sok " hülye" kérdésért de később szándékozom motorizálni ilyen ehhez hasonló videok segítségével az összes modellemet amennyire nem vesz el a szépségükből csak annyira de ha mondjuk annyira lehet majd őket mint a szülinapomra érkező 8043asomat akkor persze az még jobb lenne.( A 8043ashoz valószínű fogom használni a "vonatos" távot is h jobb-balra forditsam a gépházat vmint a markoláskor finoman tudjon markolni mert az eredeti távval ahogy néztem rola videokat működés közben eléggé rángat az A modell a B is marhajo az elég korrektül ment az eredeti távval bár ugye a B-be kevesebb funkciot kell vezérelni )
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
-
-
LÁZ
Topikgazda
A kisebbik jodára vki összedobhatna egy manual-t, jól mutatna a darth vader-es lámpám mellett
-
dime27
őstag
Most szedtem szét a Haulert nagyon szép állapotban volt de most kiderült a recsegés oka az előző tulaj sztem kinyírta a motort annak van olyan szörnyű hangja szal az kuka lesz majd szerzek hozzá egy zsir ujat.A vonatos távirányító az nem tudom melyik én a 8879-esre gondoltam Te is?! Amugy a Hauler eléggé poros volt szted ha kis körömkefével vízbe mártva az alkatrészeket megsúrolom azzal gondolom nagy kárt nem okozok benne igaz?! Persze az actuátort békén hagyom gondolom nem tenne jót ha víz kerülne bele
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
azért ez nagyon kemény. ember csak rákeres classic space képekre... őrület mit magukra nem dobnak egyesek.
ilyen, mint ez.
vagy ez. "build big or stay home." naigen, ez rám is rámtört mikor ma merci-építés közben elfogyott a 3-as összekötő-bigyó.
és akkor még nem beszéltünk a még őrültebb blacktron keménymagról.
blacktron központ pff.
-
dime27
őstag
Én vettem meg és nagyon tuttkeráj ez a modell és jött hozzá egy nagyon szép állapotban levő 8264-es Hauler is igaz a motorja vagy az actuatora borzalmas hangot ad ezt még meg kell sasolnom és cserélnem kell valamelyiket!Megoldható ennél a modellnél vmi moddal h ne recsegjen hanem szépen eresztődjön le és fel a billencs része?!Én gondoltam h azt az irányváltót megveszem hozzá rádobok egy infrát illetve van az a távirányító amivel a motor fordulatát lehet szabályozni asszem 7 fokozatba az jó lenne ehhez mert akkor azzal megoldható lenne h szép lassan nyissa fel ill csukja le a billencs részt Amugy azzal a távirányitóval létezik h egyszerre több modell tis lehet irányitani amik infrázva vannak?!Asszem láttam ilyen videot youtubeon jól láttam?!
-
LÁZ
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest