Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Napfénysüti #297 üzenetére
1. megnézed a cikkszámot szet száma alapján peeronon pölö.
2. bricklinken beírod a cikkszámot, és advanced filterként megadod hungaryt.de support is elküldi, egy-két darabnál a tapasztalatok szerint ingyen. akkor is ha nem kamuzol, csak azt klikkeled, hogy elvesztetted.
-
kovsol
titán
válasz
Napfénysüti #297 üzenetére
Lego supportnak bekapmuzod, hogy hiányzik egy setből és elküldik ingyen xD tudom ez a jó magyar mentalitás
-
Napfénysüti
nagyúr
Urak!
Ha csak egy-két elem kell akkor azt honnan érdemes beszerezni és milyen költségekkel kell kalkulálni?
-
kovsol
titán
Próbáltam keresgélni esetleg valamit írnak-e arról, hogy mikor jön ki egy új mindstorm, de nem találtam semmit. Ha idén jönne akkor bejelentették volna már ?
-
kovsol
titán
Azt hogy szokták megoldani, hogy a kormányzás visszaálljon egyenesbe?
-
-
lapa
veterán
valahogy úgy. ehhez a versenymocihoz eddig a piko trafót használtam, de terhelve pár mp alatt lekapcsolt.
most vettem kult lego trafót, ez egy igazi csoda. sose csalódik az ember. nemtom tudtátok-e, hogy a régi vonatos trafó például gyárilag használható 4,5v-ra is a tekerő (képeken hiányzik) megfordításával?
kíváncsi vagyok az hol tilt le, most jól magamra dobtam hogy ki kéne próbálni. a piko nagyjából addig bírta, amit látni...
szülők jól bírták, mikor már átmenetileg kinőttem a legózásból bölcsen nem engedték, hogy eladjam és kerékpáralkatrészeket vegyek a pénzből. remélem mások szülei nem ilyen szigorúak hehe.
-
lapa
veterán
bocs, kicsúsztam: szerintem minden lego moci megy generátorként, nem? ha a régi 4,5 voltos hengereket összekötötted, akkor (gyorsító áttétellel) tekerte a másik mocit.
emlékszem ezekre, nekem is van egy jókora kupac szétkoptatott tengelyem meg fogaskerekem. emlékszem régen szülők hogy örültek, amikor a homokszínű szőnyegen bevezettem az alkatrészek motorolajozását. lehet, hogy kis szilikon spray amúgy jót tenne, én mindenképp tolni fogok neki amint eljutok odáig.
azért is akarom a v2-t, mert nekem van egy nem lego mocim, ami brutál teljesítményű. eleve komoly gond levenni róla a teljesítmény, tör-zúz csak. pláne, hogy 17.000 rpm 7,2 volton (komoly repülőmoci). meg az rc is nagyobb kraftot kér az xl-nél, és legalább 2 rc mociban gondolkodom. majd kiderül.
xl-motor alapú szélkerékkel nemtom mire gondolsz, de a járműalkatrész-szállítóm frank volt olyan kedves, hogy két w. germany 55a generátort küldött 1 helyett. eredeti w. germany vezérlőkkel... aszittem behu. és mivel kéne sportolnom, bringaállványról lesz majd töltve a 12v hálózat. eléggé kipihentem magam, ja.
-
lapa
veterán
jó neked, hogy te legalább nézelődni tudsz ott. nekem használhatatlanul lassú.
@Gondwana: oké, én ha rászánom a pénzt akkor megpróbálok egy nagy teljesítményűt összetolni. de olvashattad feljebb, legalább 2 független arc írta, hogy kevesebbet fogyaszt és terhelhetőbb.
meg ahogy én kínozom ezeket... emlékszem kiskoromban a nagy fekete 4,5 voltos mocival meg kisfogaskerékkel bontottam a vakolatot hobbiból a szobámban. le is égett, de egy tenyérnyi felületet sikerült tégláig bontani. a téglát nem vitte.
szóval egyszer lesz valami ilyenem, akkor ott csúnya világ lesz mindennek, amibe áramot lehet vezetni.
-
Gondwana
addikt
Ezek a limit-dolgok érdekesek: én is láttam videókat, hogy milyen az, amikor az XL-motor IR-vevőről hajtva elkezd beszaggatni, de még nem sikerül az Unimogon reprodukálnom a jelenséget (mondjuk, a max, amit kapott, az pokrócon, 2 LED+XL+M motor egyszerre, terhelve, ráadásul redukció nélkül, azaz még végig a 16:16 áttételek vannak. Tény, olyant nem tud, hogy ha valaminek nekiütközik, akkor még helyben megcsúsztassa valamelyik kereket, erre talán pont a LEDek a legjobb indikátorok, koppanás után fokozatosan elhalványul (illetve kikapcsolt irányításnál, ha tolom, világít, azaz az XL-motornak tényleg van generátor-üzeme!)
Szerintem ha LEGO meghajtásban valami túlterhelődik, akkor ott nem a kraftot kell alápaklolni, hanem reduktorozni kell, esetleg akad egy-két megoldás automata váltóra is - a gyári M-motor által hajtott 24-es fogaskerekek környékén furcsa porosodásra lettem figyelmes = rágja a fogakat, ezért tegnap kapott oda is egy kuplung-fogaskereket, azóta a kompresszor se csattog. -
kovsol
titán
Erről a készletről mi a véleményetek? Ezzel már lehetne motorizálni rendesen, négy motor is van hozzá, meg sok fogaskerék. 120 dolcsi lenne szállítással.
Mondjuk több féle kisebb készletet is árul olcsóbban. -
kovsol
titán
megjött a legótól a levél ma amiben a hiányzó darabot postázták
most értem haza melóból és bent figyelt a postaládában -
kovsol
titán
válasz
Napfénysüti #274 üzenetére
oké kolléga xD majd utána nézek
-
válasz
Napfénysüti #268 üzenetére
8265 ennyiért megéri, első szettem volt.
-
Itt a fórumban volt egy hasonló topik:
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=49092
Itt van a leírás hozzá:
-
lapa
veterán
válasz
Napfénysüti #266 üzenetére
sose lehet tudni ki megbízható. de 87 eladással szerintem nem kell félni. de lehet csak én vagyok bátor.
a távirányítós linket köszi. 1 + 1 ilyennel pontosan hány mocit tudok irányítani? jól értem, hogy 2-t? és ha veszek még 3 receivert, akkor összesen 2 x 4-et, feltéve hogy kapcsolgatom a távon a channelt? csak hogy jól értem-e.
ja, 42006 80$, az 80 eur lesz saccra gondolom.
a 8265-ön szerintem minden jóérzésű embernek megakadt a szeme.
-
lapa
veterán
válasz
Napfénysüti #263 üzenetére
dehogynem. sőt, az egész kardán zárt igaziból is, ahogy a lego is megcsinálta.
biztos láttátok.
-
lapa
veterán
válasz
Napfénysüti #200 üzenetére
bocs, csak apróság: az unimog merevtengelyes, ami pont a független alternatívája.
távirányításról gyorstalpalna valaki? mit érdemes néznem? totál 0 az eddigi ismeretanyagom. nem lenne baj, ha kompatibilizálna a normál battery boxaimmal valahogy persze.
szerintem elég felesleges újdonság szeteket venni, rengeteg régebbi jóval olcsóbban van, akár zárt dobozban. nekem a 8069 is misb volt. de webshopokban is van sokszor maradék cucc jóval olcsóbban.
-
kovsol
titán
válasz
Napfénysüti #258 üzenetére
jó lett volna ha a 9395 el egy árban lehetne kapni
-
lapa
veterán
válasz
Napfénysüti #258 üzenetére
igen, nem. azt nézem mennyiért kapom meg. de jogos, hogy várjuk meg a végét. de láttam tán 13990 körül boltban is anno. nem biztos.
-
lapa
veterán
milyen nagy daruról beszéltek 2013 kapcsán? nem láttam ilyesmit.
ilyen formában szerintem a landy sose lesz elfogadva. ha meg technikesítik a fele fícsör eleve ugrik. mondjuk én landyra elvből nem szavazok, angol tudósok hö...
egy szép nagy repcsi lenne jó, az nagyon kevés van még. szemezni én is szemeztem a helivel, de majd esetleg húsvétra.
amíg a levegő összenyomható, addig a pneumatic sose lesz olyan pontos. főleg, hogy az aktuátorok elég nagy fordulatot fogadnak, kevés fogaskerék is elég. persze az unimogot nemigen tudták volna pneumatika nélkül megcsinálni.
ennek kapcsán is érdekes lenne a mikro moci, gondoltam bevállalok hatot egy rendes marsjáróhoz. aztán ez az árát nézve gyorsan elmúlt. mindenesetre jó lenne tudni mennyire bírja megtekerni az aktuátort.
azért a 42006-ra szerintem elég húzós a 20e. mégha moci lenne hozzá ennyiért... lásd 8069-et 10.500-ért vettem, majdnem ugyanannyi darab (mínusz lánctalp pláne), és 4 aktuátor stb...
mondjuk azt jó látni, hogy felfedezték a változó hosszúságú tengelyt. lehet, hogy csak nekem új.
-
kovsol
titán
válasz
Napfénysüti #248 üzenetére
motorizálás milyen funkciókat érint benne ?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Napfénysüti #235 üzenetére
Néztem a 42006 útmutatóját mert ma felkerült, egyre jobban tetszik. Most nem tudom mi legyen a következő, ez vagy a 8109.
-
LÁZ
Topikgazda
nem vagyok egy technic fan, de ezt a Land Rovert lehet behúznám, ha eljut a gyártósorig.
-
Év végére kész a 9398 is.
-
válasz
Napfénysüti #235 üzenetére
Most nézem 42006 mégis motorizálható a leírás szerint, itthon 19900-ért előrendelhető.
-
kovsol
titán
Mindstorm valakinek van amúgy? Abból idén várható valami újdonság ?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Gondwana #232 üzenetére
Igen egy levegőtartály lehet sokat dobna rajta. Linear Actuatorral meg már lehet túl bonyolult lett volna. Ne érts félre nagyon boldog lennék ha kapnék egy 8110-es de ha saját szebből kell kifizetnem akkor nálam abban az ársávban nem az lenne a nyerő. De a 2013-as csúcs Technicre nagyon kíváncsi leszek főleg ha tényleg az a nagy daru lesz. Arra szerintem apránként félreteszek majd. A H2-es szettek egyébként nyárra várhatóak?
Flx: engem a 42006-nál annyira nem is érdekel a motorizáció, egyszerűen tetszik és jópofának tartom. Ha ilyen 18k-ért lehet majd rendelni erősen elgondolkodom rajta.
Ja ha nem leszek lusta lehet jövő héten végre megírom az első Legós írásom Logoutra. Természetesen egy 9397 bemutató lesz.
Van innen valaki regisztrálva a KLIKK blogon?
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #229 üzenetére
Mondjuk, én ajánlanám mingyárt donorszetnek a 8110 mellé a 9391-et, mert ha moddingra kerül a sor, talán a legjobb alkatrészforrás hozzá:
0.5m (ami szerintem inkább 45cm) madzag helyett 1m jár a kis daruhoz, ha az XL-motor esetleg bekerülne később a 8110-ba, akkor 11stud kart lehet belőle kiszedni, ami helyén még a 13stud (ami helyére kell) nem lesz zavaró. (Mondjuk, a 9391-re is ráfért egy pici modding, mert balmenetes logikával emeli a karját, amihez kellett egy 8T fogaskerék, ami volt is egy fölösleges a szetben, egy 3stud x-tengely és két 1/2stud stopbusher, vagy minek hívják)
Ha a kormányzást is motorizálod, akkor kellhet belőle még egy rakat más alkatrész, egy alap motor szet, valamint egy IR távirányító és egy IR vevő, ezen kívül alapvetően semmi.Szerk.: a pneumatika kezességéhez szerintem csak egy levegőtartály hiányzik.
-
kovsol
titán
válasz
Az a kérdés az a fajta aki nézegetni, rakosgatni szeretné, vagy aktívan játszani is vele ? Mert ha játszani akkor az unimog arra tök jó szerintem.
(#230) FLx egyáltalán motorizálható lesz?
-
válasz
Ebben az új modellben az nem tetszik, hogy egyelőre nem látom hova férne bele a 2 motor és az elemtartó, amúgy egész jó lenne.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Gondwana #228 üzenetére
Nem abszolút nem a bonyolultsága miatt. Kb ahogy írta ugyanaz nem jön be neki mint nekem: a pneumatikus rész kissé furának tűnik.
Legalábbis szerintem össze tudná rakni ha már a 4 dimenziós Rubick kockát kirakta a világon asszem 73.-ként.
Más felépítménnyel nekem is jobban bejönne így annyira nem mozgat meg. Viszont Mocolásra jó alap az tény elvégre 2000+ db elem már nem kevés.Viszont az Unimogról is látva videókat már én is értem mért álltak át a Linear Actuatorra a Pneumaticról. Bár utóbbinak is megvan a bája plusz jobban hasonlít az igazira de előbbi tényleg precízebb.
Ja az idei szettekből a 42006 nagyon jópofa asszem amint kapható lesz beruházok rá. Viszont érdekes hogy Lego shopon már fent van 19.990 Ft-os áron:
Technic 42006
de még az építési útmutatója sincs feltöltve. Meg még webshopban sem láttam sehol. -
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #227 üzenetére
Na, ez érdekel: mi miatt tett le róla? (Bonyolultság: nem csak pózol vele, de együtt raktuk össze! Olyan szinten szájbarágósnak tartom az utasítását, hogy egy kicsit meg is öli a kreativitást. Amiket fórumokon emlegetnek bugokat, valahogy nem emlékszek, hogy tapasztaltam volna, pl a ferde első felfüggesztést, ami csak terheletlenül, azaz kabin nélkül igaz, akkor is csak 1/2 stud oldalracsúszása van)
-
kovsol
titán
válasz
Napfénysüti #225 üzenetére
8043 kinek nem tetszik ?
Heli itt pislog mellettem, lassan nekiállok a szétszedésének.
9398 4X4 Terepjáró is bejön nekem. Játszani azzal is nagyon lehetne. Itt az ára se rossz. A videó is elég jó amit beraktak róla.
-
válasz
Napfénysüti #223 üzenetére
Gyorsan rá lehet kapni a dologra.
-
válasz
Napfénysüti #218 üzenetére
Engem is csak addig néztek hülyének, amíg nem láttak élőben egy ilyen Technic Lego-t.
Amúgy kész a 8043 is, hát erre nincsenek szavak.
-
Napfénysüti
nagyúr
Világéletemben odavoltam a Legoért csak most már van is lehetőségem hogy vegyek néha.
Ja nem is meséltem voltam otthon szüleimnél. Mutatom nekik a karácsonyfánkról a képet amik alatt az ajándékok vannak erre látják ott egy bazi nagy Lego doboz. Apámat egyből elkezdte érdekelni ha holnap jön meg is mutatom neki mert eddig csak videót mutattam. Anyám meg megjegyezte hogy régen is szerettem és inkább ilyenre költsem a pénzem mint mondjuk szerencsejátékra.
Szóval nagy meglepetésemre nem néztek hülyének hogy 28 évesen Legózok. Sőt meglepődtem a pozitív reakciókon. -
LÁZ
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #215 üzenetére
ehhe, látom elindultál a lejtőn
-
válasz
Napfénysüti #215 üzenetére
http://www.technicbricks.com/2012/12/images-for-2h13-sets-already-online.html
Képek még csak nagyon piciben vannak, pl. itt:
http://www.setechnic.com/Forum/post119452.html#p119452
-
válasz
Napfénysüti #213 üzenetére
Nekem bejön, élőben nagyon szép, pedig képeken nem tetszett annyira. Túl sok funkciója ugye nincsen, de polcon brutálisan szépen mutat.
Megépíteni sem volt bonyolult, bezzeg a 8043.
Ennyi fogaskereket életemben nem láttam, hiperbonyi.
-
kovsol
titán
most nézem le van árazva 40k ra a 8043: [link] persze épp nincs raktáron
gondolom mire lesz megint akkor meg 50k lesz újra.
-
Hmm, jövőre is lehet költeni rendesen.
Úgy tűnik a flagship egy több mint 2000 darabos mobile crane lesz.
-
válasz
Napfénysüti #205 üzenetére
8043 azért is jó vétel lehet, mert van benne 4 motor, 2 infra vevő, meg 2 remote control. Ha csak ezeket megvenném Bricklink-en, az magában 25 ezer pénz.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Gondwana #204 üzenetére
Ebben igazad van, egyéni átalakításra sokkal több lehetőséget rejt az Unimog. Csak nekem alapból a 8043 nagyon bejön, azon nem is változtatnék.
De nagyon kíváncsi vagyok a jövő évi készletekre, egy párat már láttam de azok kisebbek és nem is tetszik egyik se.Boldog Legoban gazdag karácsonyt!
-
Gondwana
addikt
válasz
A 8043 nàlunk is listàn van, de az Unimog utàn félek, hogy csalòdàs lesz. Szerintem a 8110 legszebb része az, ami nincs a dobozàban, azaz, hogy széjjelhackelhető a végtelenségig, mi màr 8-10 mod körül jàrunk (pl. szabadonfutò a csörlőre, pin helyett kapcsolòval nyithatò a kabin, full RC, dönthető platò magàtòl nyìlò hàtsò ajtòval...) és még van benne potenciàl (a 8043-ròl nincs ilyen benyomàsom)
-
válasz
Viszont ez a legtöbb darabból álló Technic szett és pneumatikus.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest