Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Igen, ez is tök jópofa. A nagy Crawler mellett lenne igazán stílusos, csak megint a rengeteg pénz, illetve a Crawler nem is tetszik annyira.
Ettől függetlenül gondolkodom rajta, hogy pár hónap múlva veszek belőle akár 2-3-at, és elrakom: az Unimog is pár nap alatt kifutott, és már 60 ezer körül megy a legolcsóbb helyeken is. Mondta is a srác akitől vettem, hogy szerencsém volt, mert szíve szerint néhány hét múlva adta volna el, 10 ezerrel drágábban - de becsületes volt, illetve kötötte a hirdetés.
-
LÁZ
Topikgazda
-
lapa
veterán
werk crane, ha valakinek nincs meg.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #1138 üzenetére
Közben nálam is zajik az élet, hiszen két hete megjött a bontatlan 8258! Szerencsére nem fogták meg a vámon, rosszul is lettem volna.
Ezt eleve Han modjaival akarom majd megépíteni (a dupla hátsó kerék különösen tetszik), ezért még csak a dobozt nyitottam fel. Sajnos a perforáció után eltépődött, pedig szépen el is vághattam volna, de akkor nem gondoltam erre. Nem értem ezt a megoldást, olyan barbár...
Sebaj, ma beszereztem korrekt áron egy szintén bontatlan Unimogot, ennél majd vágni fogok. Valószínű ezt rakom előbb össze, de pár hetet biztos kell várnom, amíg lesz rá időm. Egyben ennyit az új TV-ről, illetve az SSD-ről.
Időközben ráadásul kitaláltam, hogy a 8043-as is szuper lenne... de majd egyszer, ha lesz rá pénz és lehetőség, mostanában biztos nem veszek Legót. Na jó, 8258-modhoz szükséges alkatrészeket igen, illetve egy 9390-est a Merci mellé, hogy ne unatkozzon. Vissza a gyerekkorba.
-
lapa
veterán
amúgy külföldről se szokott vészes lenni a posta, asszem 2-3 ezer. nyilván pár elemnél nem éri meg, de sok minden jó dolgot lehet találni még a jó eladóknál kvázi fillérekért. ahogy néztem amúgy a kedvelt és nagy választékot kínáló külföldi boltok néha pofátlanul drágák, de itthon is figyelni kell.
-
lapa
veterán
szerintem az a legegyszerűbb, ha az ember csinál egy "my wanted list"-et a bricklinken, az úgy is működik, mint jegyzettömb, szépen bele lehet írogatni mi kell milyen színben. akkor "by shop" rá lehet keresni melyik boltokban van olyan cucc, amit kerestél. eu-ra, mo-ra lehet szűrni, és az eladóra klikkelve fel lehet tölteni a "kosarat" azokkal a cuccokkal, amik az eladónak a listádról megvannak.
...és akkor ha már ott van az ember lehet klikkolgatni még az eladó kínálatában, és akkor lehet elszaladni. múltkor hirtelen összeklikkolódott valami 62e apróság egy ilyen boltban. persze nem lett rendelés belőle.
#1189: ahogy nézem azokat az árakat nemhogy a bricklinken, de még a lego.com-on is nézelődnék előtte.
-
Grillo
őstag
Én briscklinkről rendeltem, studs&bricks&rock'n'roll boltból, magyar srác, fóti. Elég sok alkatrésze volt, vettem vagy 100-at, miután előszedtem a régi készleteimet.
-
Gondwana
addikt
Kockaáruházék karácsonytájt nem szeretnek pick-a-brickezni olyanokat, amilyenem nekem is volt tőlük (5-600 alkatrész, 8-10.000HUF-ért, miközben meg ott a sok készlet-rendelés, amiket szintén elő kell készíteni postára). A Mammutok mögött a domboldalban szintén van egy kockásbolt, ahonnan a 8043-mal együtt rendeltem majdnem még egy 8043 árányi alkatrészt.
-
LÁZ
Topikgazda
én a kockaáruház-tól szoktam, bár most az oldalukon nem látok 1et sem, de rengeteg alkatrészük volt, amikor a 7191et raktam, vagy a lego-tól, ott van 2.5k fix postaktsg, 15k vgy 7.5k alatti vásárlásnál, vagy vmi ilyesmi.
szerk. bricklink is megoldás lehet, ha vmi magyar árusnál megvan minden, ami kell.
-
dime27
őstag
Ezek sima lezárható tetejű ételtárolók (1L-3L-5L az űrtartalmuk), minden modellem eddig elfért ezekben tehát egy 1literes egy 3 literes és egy 5 literes tárolóban.Légmentesen zárható a tetejük most mindegyikből rendeltem 10-10-10 db-ot 13k volt postával együtt.Egymásba is rakhatóak így kevesebb helyet foglalnak és csak a dobozok oldalát kell megcímkézni, hogy melyikbe melyik modell van
A legkisebb dobozba rakom mindíg a legkisebb alkatrészeket a közepesbe a közepes méretűeket míg a legnagyobb 5 Literesbe a kerekeket, esetleg elemtartókat, power functions elemeket
Kész lettem a 8285 leválogatásával hát nem semmi meló volt de összeségében 4-5 alkatrész hiányzott az 1877db-ból remélhetőleg be fogom tudni szerezni őket később majd rakok be képeket h néz ki ez a monstrum összerakva
-
dime27
őstag
válasz
Gondwana #1174 üzenetére
Sikerült köszi az ötleteket! Ma egyben rámmosolygott a szerencse is mert sikerült szereznem egy bontatlan 8369-es Racerst igaz 8675-ösre vadásztam már régóta de nem gondoltam volna álmomban sem h még ilyet találok bontatlanul
Aki nem ismerné képességeit itt egy kis vidi róla:
Lehet majd csapatni a hóban Karikor
-
dime27
őstag
Sziasztok
Olyan problémába ütköztem a 8285 renoválása közben h a fekete paneleken levő matricák egyszerűen sima áztatással nem szedhetők le csak kínkservesen és utána még ha szappanos vizzel kiskefével lesikálom érződik, hogy ragacsos a felület nincs esetleg vkinek ötlete h mivel kenjem be h visszakaphassa a régi fényét?!Késsel nem akarok nekiállni vagy szikével kapargatni mert félek h megkarcolódik a műanyag és az már visszafordíthatatlan de ezeket a matricákat 2006ban ragaszthatták rá a panelokra és dirib-darabokban jön le nincs olyan anyag ami nem marja meg a műanyagot de feloldja szépen a matrica alatti ragacsos genyát és simán le tudom dörzsölni mondjuk gumikesztyűben a feloldódott matricákat?!Kérem irjon mindenki akinek van erre vmi ötlete a későbbiekben nem tervezek rájuk matricát rakni csak azért lenne fontos!
-
dime27
őstag
Most fogtam bele egy 8285 renoválásába tiszta por az egész és még szét kell szednem darabokra leszámolni h melyik alkatrészéből mennyi van meg és h mit kell majd hozzá beszereznem megmentem a haláltól!
-
lapa
veterán
szép mog.
-
lapa
veterán
ikarus olcsóér.
mondjuk az Ole Kirk háza is új volt nekem.
(korábban ránéztem a 8455-re, akkor épp volt egy valami 26-ért, amúgy jóval drágábban mennek ahogy néztem a sok pneu miatt. a másik kettőt újonnan olyan 3 ezer körülre saccolom. de én biztos nem vagyok teljesen tisztában minden árral.)
-
flierqqq
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 8455, egy 8441 és egy 8418 kb. mennyit érhet?
Szép állapotban vannak, hiánytalanok és az extra alkatrészek is megvannak. Doboz nincs, a leírás csak picit gyűrött. -
kingabo
őstag
Ide duplán illik: Lego vga: [link]
-
lapa
veterán
kis érdekesség: m / xl motor belseje. eredetileg 1/36 az áttétel, két szintben hatodolva. jobb oldalt azt látni, hogy a második lassító áttétel rögzítésre került (levágott fogaskerekek + valami ragasztó).
ennek 6-szoros sebességnövekmény, és persze 6-szoros nyomatékcsökkenés az eredménye. lásd.
azért kíváncsi lennék hogy muzsikálna. hozzáteszem, hogy megvettem a v2 receivert direkt azért, mert nálam is 4 db m motor hajt egyszerre, erre kiderül, hogy valamiért a v2 receiver rohadtul nem indítja el normálisan a 4 mocit. a v1 receiver minden gond nélkül, mind a 7 fokozatban (train rc) normálisan viselkedik, a v2 meg nyöszörögteti 4-5 szintig terhelés nélkül, utána meg csak valami halovány speeddel forgatja őket. annyit kiokoskodtam, hogy nem az egyik moci a rossz, mert bármelyiket kivéve ugyanez. esetleg valakinek van otthon 2-4 m motorja + train rc v. li-ion batt pack egy v2 receiveren kipróbálni?
-
lapa
veterán
ez egyike azoknak a dolgoknak, amiket utoljára látott volna az emberiség munkát végezni (fél mt atomtöltet / járgány).
mondjuk ha már ennyit szöszölt vele rakhatott volna bele 24 micro mocit hogy élethű legyen. mondjuk 120 ezer lenne csak az, nem is olyan sok. persze relatív, de mire a difiket, a szürke vázdarabokat meg a gumikat megvette már eleve nagyon elszállt.
-
FatalEror
addikt
Beteg! [link]
-
lapa
veterán
egyszer gazdag leszek az összes ilyen kultot összevásárolom / összeépítem / elveszem a tulajtól egy óvatlan pillanatban.
-
lapa
veterán
hát igen, így elvetemült mog fanként elnézve azokat a prototípusokat még mindig inkább a klasszik, mint ezek a tákombákomok. meg ezek az összefele álló kerekek is a halálom. mikor még csak filozofáltam a g-wagenen és nézegettem a defendert, már akkor eldöntöttem, hogy bármilyen lesz, de ilyen összefele-álló kerekű tuti nem.
-
válasz
Napfénysüti #1153 üzenetére
anno én is épitettem 1-2 fénykép alapján, de azok még a legolandos és legocitys modellek voltak
-
válasz
Napfénysüti #1153 üzenetére
Köszi, nem semmi a srác azért.
-
Napfénysüti
nagyúr
Ilyesmi lesz: 40024 by dokludi
Az Evo2-est nézd az már a javított verzió.
-
lapa
veterán
nem tudom volt-e már a 42024.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #1117 üzenetére
az anyag lehet, hogy teljesen változatlan (amit amúgy érzésre-látványra sem hiszek mindegyiknél), de a tűrések nem olyanok, na. rendre szétesnek a cuccok a kezemben, úgy kell kritikus helyekre összeválogatnom öreg darabokat, hogy megálljon. múltkor egyik figura sisakja konkrétan épphogy nem esett le magától fejre állítva. olyan öntési artifaktok vannak a felületeken, hogy csak lesek. és ahogy egymás mellé rakod a kockákat érezni-látni, hogy különböző méretűek a peremeknél-éleknél.
szóval moszkvicsok ezek már, fosztogatnak. kíváncsi leszek mi lesz ezekből 30 év múlva, szerintem nem lesz olyan patent, mint a mostani 30 éves cuccok.
-
lapa
veterán
ha más nem unaloműzésnek megteszi. persze látványra nagyon sok újdonság nincs, de mostmár mégis kinéz valahogy legalább.
-
FatalEror
addikt
Aki akart nyomtatni matricákat,annak megtaláltam a kollégát,akivel beszéltem!
Ő lenne az [link] -
törölt tag
Sziasztok!
A legutolsó Legóm a 8880-as szuperautó. A későbbiekről már azt gondoltam, hogy "elkorcsosultak", de ahogy nézegettem az újakat, ez nagyon nem igaz. Az anyagiak miatt ettől függetlenül sem hiszem, hogy mostanában újra legózom, viszont nézegetni szívesen nézegetem őket, és - ezért írok, hátha érdekel valakit - a nézegetéseim során a Köki Terminálban az alábbi, tökéletes állapotú, összerakott, használt készletekre bukkantam:
- 7249 - XXL Mobile Crane - 13500 forint
- 8848 - Power Truck - 12500 forint
- 8850 - Rally Support Truck - 7800 forint
- 8868 - Air Tech Claw Rig - 23500 forintUtóbbi tudom, hogy ritka, ezért külön rákérdeztem, a doboz és az útmutató is megvan hozzá. Több kisebb is van nekik, néhány ezer forintért, érdemes lehet elmenni, megnézni.
A bolt nevét nem tudom sajnos, de a REGIO Játék szintje alatt van, a hajvágószalonnal szemben.
Nekem egyébként a 8258-as kamion tetszik nagyon, az Unimog (8110), illetve az idei daru (42009). Meg hát sok másik is, de talán ezek a favoritok.
-
Grillo
őstag
Köszi mindenkinek, úgy tűnik a bricklinket találtam egy pesti eladót, szinte mindene van, ami nekem kell, 90 tétel körül rendeltem 2500 forintért.
Aztán a továbbiakat majd meglátjuk. -
LÁZ
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #1135 üzenetére
a rebricken van manual, nekiállhatsz
-
Napfénysüti
nagyúr
Bakker: óriás daru
-
LÁZ
Topikgazda
rebrickable + kockaáruház alkatrész ügyben, a bricklink is jó, ott tudsz szűrni európára-mo-ra, ha meg venni akarsz, akkor szintén bricklink+ebay.
-
Grillo
őstag
Voltam otthon hétvégén, és előszedtem a régi legoimat, nem volt a kezemben a doboz vagy 15 éve.
Sajnos sokkal rosszabb az állapotuk, mint emlékeztem, viszont van olyan szett is benne, amiről nem is tudtam. Nem sok, de jó lenne pótolni a hiányokat, és a sérült elemeket. Van erre lehetőség?
Pl. [6926-om], de hiányzik az egyik kerék, és a többi felnije is repedt. Hol találok normális módon beszerezhető pótlást?
ITT látok sok eladót, de mind USA és gondolom azért a posta eléggé megdobná az árat. Más alternatíva?Valamint megcsapott a nosztalgia szele, és megvennék pár régi szettet használtan, hol érdemes keresgélni?
-
FatalEror
addikt
Kint van a honlapon az új daru,a legdurvább,hogy 6 részes összeszerelési útmutatója van.
-
-
Gondwana
addikt
Ne lepődj meg, ha az Unimog megindít a lejtőn: mi még egy ugyanilyen szet árát beletoltuk.
Szabadonfutó a csörlőn, M motoros (aki szernit gyenge erre az M motor, nem jó reduktort épített hozzá) kormányzás, picit (a gyárihoz képest azért még jókorát lehet tekerni azon a portáltengelyen) szűkített fordulókör, zárszerkezet a kabinfelnyitáshoz, külön kapcsoló az erőátviteli motorhoz, illetve az üzemmódváltó kivezetése a másik oldalra is, levegőtartály - igaz, idegen elemből, mert egy ilyen tartály áráért 200db-os készleteket vehetsz, XL motor előre-hátra meghajtásra, IR távirányítással természetesen, billenthető plató, amit legutóbb sikerült motorizálni is, illetve billentésnél a hátulja szépen nyílik, azaz függőleges marad, a daru karja már magasabbra emelkedik, illetve ritkábban akad be végállapotban a markolókarja az újratengelyezése miatt - hirtelen több most nem jut eszembe, de biztos van még bővíthetősége. -
Gondwana
addikt
Az anyag teljesen változatlan, ami változott, az a te személyes QC-d. Egy gyereknek más fogalma van az anyagok minőségéről.
-
sziasztok!
kaptam egy ilyen darus teherautót. nagyon jó meg minden, de az normális, hogy összerakás után maradt 3 alkatrész?? összeraktam a 2. modelt is belőle, akkor viszont még több maradt. szóval nem hiszem, hogy a 2. modell alkatrészeinek szánták..
egyébként gyerekkoromban mintha jobb fajta műanyagból készültek volna az elemek.. -
dime27
őstag
Sziasztok egy 4896-os mennyibe kerül használtan mennyit ér kiadni érte?!
-
Gondwana
addikt
A 8110-ünk részben ùj funkciòval bővült: a billencs eddig kézzel kurblizva emelkedett/ereszkedett, most sikerült a hàtsò munkatengelyhez kötni, kapcsolhatòra. (kicsit unortodoxul, mert 1x3x4 stud térfogatban kellett megoldani, hogy kìvülről szétkapcsolhatò legyen, hàt lett egy kis cucc, ami egy 8T fogaskereket 1stud előre-hàtra tologathat egy 7stud tengelyen, az ötlet a csörlő szabadonfutòsìtàsàbòl jött)
-
csibe2zy
csendes tag
Köszi a válaszokat
Nem almám van, de rákerestem androidos storeban a LEGO Collectorra - van, ugyanaz az ikonja is, de 1355 Ft, és nem biztos, hogy jó lenne nekem :-(
A Rebrickable oldal viszont jónak tűnik, amint lehet kipróbálom -
csibe2zy
csendes tag
Sziasztok!
Keresek egy programot, alkalmazást, vagy valamit, amibe összerendezhetném a meglévő LEGO készleteim elemeit (nem készleteket, hanem egyenként az elemeket, db-számra, akár színre lebontva, meg hogy egy adott készlethez miből mennyi kell) Egy amolyan saját adatbázist. A lényege az lenne számomra, hogy megtudjam, hogy egy adott készlethez milyen elemekre lenne még szükségem, így pár elem megrendelésével talán szert tehetnék egy vadi új készletre :-)
Valakinek valami tipp, ötlet? -
dime27
őstag
Lego Technic 8049 B model done!
-
LÁZ
Topikgazda
na igen, amikor párszor az árkádos üzlet fele jártunk, 1-2x kérdezgettem az eladókat, de semmi olyat, hogy mi az Ole Kirk házának a készletszáma
, hanem, hogy ez meg ez a készlet mikor lesz, lesz e, ilyesmi, de szegény srác csak nézett rám, hogy mivan....olyan 'vegyél vmit, aztán menjé haza' filingje volt a dolognak
.
Kicsit jobban is preferálom a kockaáruházat a keletinél, ott lehet 'szakmázni' is
ps. az eladással sincs baj, gondolom vmi 18éves titán kellett nekik, de lehet az volt a baj, hogy mikor soroltam a készleteimet, a srác nem vágta a Boeing-et, én meg mondtam, hogy nem vonat, hanem repülő
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #1102 üzenetére
ja, kedvesek-aranyosak voltak, de nem olyan embert kerestek, aki ért is a lego-hoz
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #1097 üzenetére
ja, voltam állásinterjún, de sajnos nem voltam elég kompetens Lego ügyben...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest