Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pötyi

őstag

X évvel ezelőtt láttam erről egy gyártási videót. Lego gyár, Kína. Az alap-ABS műanyag tejfehér granulátum. Ha valaki még emlékszik, a fehér TV antenna volt ebből öntve szinezékmentesen, határozottan más a fehér és a tejfehér. Szóval a kínai munkás háta mögé odatettek a dán mérnökök egy ezred gramm mérésére alkalmas digitális patikamérleget.

A példa kedvéért 1000 db 2x4-es kék koceka gyártásához hozzá kell tennie 2340 gramm alap granulátumhoz egészen pontosan 12,345 ezred gramm szinezéket, hogy ezzel a mennyiséggel pontosan elérje az 1E 5A A8 RGB kódú kék színt, ami a Lego alap kék szín. Ezt a színkódot véletlenül tudom fejből, ha éjszaka késsel a torkomon felébresztenek, akkor is. :DDD Szóóóval ott voltam a sztoriban, hogy a kínai munkás odament a festékgranulátumos edényhez és KÉZZEL belemarkolt, kivett egy kicsit, majd pár szemet visszaszórt. Bólintott egyet magának, jó lesz ez így a sok európai hülyének, majd a markából beleszórta a szinezéket az alap-ABS granulátumba. A patikamérleg meg ott rohadt használatlanul a háta mögött. Namármost ha tudjuk, hogy így adagolják a festéket, akkor nem csoda, hogy szemmel látható árnyalatkülönbségek vannak két koceka közt.

Nem tudnak ezzel a mentalitással mit kezdeni. Ha kirúgják, a maradék másfél milliárd kínainak ugyanilyen a munkamorálja. Hacsak nem áll a hátuk mögött egy európai minőségbiztosítási mérnök, szögesdrótból font ostorral a kezében, hogy kiverje belőlük a rendes munkát. (Lásd Grafitember egyik legutóbbi képsora, ahol szinte ugyanezt írta le ő is szóról szóra.)

Új hozzászólás Aktív témák