Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
Üdv. Van egy kukirin g2(2024) rollerem, ami ügye 48V/15Ah, és most tudnék jó árba egy G2 max aksit, az 48V/20Ah. Méreteket néztem, pont beférne. A hatótáv jobb lenne? A vezérlő bírná? Ill a motor? A g2 max motorja 1000w, az enyém 800, ill az aksira az enyémre 720Wh van írva, ag2 max-ra 960Wh. Köszi.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Én konkrétan mértem a fékutat, erős eufemizmus, hogy nem szerepelt túl jól.
Életveszélyes megoldás volt konkrétan. Érdekes, és egyáltalán nem meglepő,
hogy dupla motorral pont a vele volt a fékút, amivel sokkal biztonságosabb is
lett egy csapásra, de persze még mindig nem tökéletes úgyhogy a végén már
volt hátul egy bowdenes dobfék, így 3 fékkel már meg lehetett állni 5 méteren.A saválló bakancsos megjegyzésedre már nem is reagálok, ostoba trollkodás.
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Igen, azokat a rollereket, melyek nem rendelkeznek "valódi" fékkel. Ilyen volt a Kugoo S1 (ugye DigitXT), de a Ninebot E és ES sorozataiban is akadnak olyan gépek, melyek a motorfék mellett csak "fender foot brake", azaz sárvédős taposó fékkel rendelkeznek.
Fékút tekintetében nem szerepelnek túl jól. Fékezésre kész testhelyzet nem az ideális pozíció. Főleg amennyi nyafogást olvasni arról, kinek milyen nagy taposóra van iszüksége a kényelmes utazáshoz. -
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Van köze a sebességhez is, de tökéletes biztonság nincs, ha betüt a szar, kis tempónál is képes egy roller úgy belebaszarintani az aszfaltba a pilótát, hogy szarrá törje magát.
Így van, nincs biztonságos közlekedés.
Ha valami kis tempónál súlyosan belebaszarintja a pilótát, akkor nagy tempónál mégis mi lehet a következmény? Mert az ütközés (földbe csapódás) mértékét első sorban annak lendülete (sebessége és tömege) határozza meg.Miért állnál meg a munkavédelmi cipőnél, hiszen a munkavédelmi bakancs - elsősorban a bokának - nagyobb védelmet biztosít. Megjátszhatjuk a hülyét, hogy saválló bakancsot ajánlunk, mert hát mindenki hallott már akkumulátor savról (csak éppen nem a modern rollerek kapcsán).
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Mellesleg ez egy bowdenes fék nélküli játékszer, ha jól látom, mivel a bowden nem szakad egykönnyen, azaz egyben tartaná és felbukunk benne, hasonló esetben. Hacsak nem sikerül kikerülni.
Az a típus, amin csak motorfék és hátsó taposófék szokott lenni, a kategória (pálcika) legalja.
-
alphamooncam
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Az alulról jövő mechanikai behatás (éles forgácsba, szögbe taposás) elleni védelem szerinted szükséges rollerezéskor?
Ez csak terelés ! Kiemelsz egy látszólag lényegtelennek tűnő dolgot a környezetéből !
Nem arról van szó hogy "szögbe" léphet a rolleres, hanem ahhoz kell a stabil talp, hogy a jelen esetben a protektort/megerősített cipőorrot valami a helyén tartsa, ott ahol védenie kell.
Erre egy utcai cipő képtelen, mert nem arra tervezték, hogy durva mechanikai behatásoktól védje a lábat, meg eleve nem a vastag talpat emeltem ki amikor szóba hoztam a munkavédelmi cipő hordásának az előnyeit, hanem a megerősített cipőorrot.
Most megint ott tartunk, hogy "íróasztal mögül" megszakértesz egy olyan dolgot, amit nem próbáltál, egy prekoncepció alapján széles körben propagálni igyekszel egy alapvetően téves elképzelést, hogy nincs szükség a rollerezéshez semmilyen védőfelszerelésre.
Egy tökéletes világban igazad is lehetne, mert nem lenne baleset, de ez mint tudjuk nagyon nem így van.
Nem tudom hány éves vagy, van-e családod, akiért felelősséget kellene vállalnod, akit elvileg óvnod kéne, és akit védőfelszerelés nélkül indítanál rollerezni.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Van köze a sebességhez is, de tökéletes biztonság nincs, ha betüt a szar, kis tempónál is képes egy roller úgy belebaszarintani az aszfaltba a pilótát, hogy szarrá törje magát.
Aki nem képes elfogadni, hogy ez megtörténhet, inkább ne rollerezzen egyáltalán. Amúgy az én munkavédelmi cipőm talpa nem akadályozott, semmiben. Évekig csak azt hordtam. Senkit nem beszélnék le arról, hogy valamiféle védelmet felvegyen, ez nem az a kategória, hogy majd azért lesz balesete, mert védőfelszerelést használt. Őszintén, olyat nagyon, de nagyon nehéz elképzelni... Nem lehetetlen, de ott valami súlyos felhasználói hiba történt... -
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Kompromisszumok között lavírozunk. Lábbeli esetén is.
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_29661-29661.html
Az alulról jövő mechanikai behatás (éles forgácsba, szögbe taposás) elleni védelem szerinted szükséges rollerezéskor? Szerintem nem. És az ezzel járó talp merevség sem szükséges, sőt, inkább ellenjavallott.Azzal egyetértek, hogy nincs mindig idő mindenre reagálni.
Ennek esélyét szerinted mivel lehet növelni? Köze lehet a sebességhez? -
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
A "pofára esés" csak egy jól hangzó kifejezés. A lényeg az lett volna, hogy elestél, mert nem volt elég idő bármit csinálni, és nem azért, mert nem tudtál elég gyorsan futni...
Különböző baleseti szituációk vannak: NÉHA van idő reagálni, és ha megpróbálsz futni, csak éppen nem jön össze, valóban lehet belőle gurulni is egyet (én is anno "szabályos" mae ukemit hoztam össze, nulla fejbeverés, nulla sérülés, azaz a hátamat sem ütöttem meg, pedig aszfalton történt, az meg tudjuk, hogy kemény). Másik esetben meg semmi ilyesmire nem volt idő, és hasra vágodtam. Teljesen esélytelenül arra, hogy lépjek egyet akár, hiszen ha megdob a taposó onnan már elég szar helyzetben vagy... Az egész csak arról szól, hogy nehogy már valaki (légből kapott módon!) azért beszéljen le másokat pl. munkavédelmi cipő használatról, mert szerinte abban nem lehet futni (lehet), és inkább törje össze a lábujjait, amikor esés közben belerúg a sportcipőjében az aszfaltba... 
-
-
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Szerencsere fejem sosem vertem be. De azert, mert a kormanyrud nelkul nem tudtam elrugaszkodni a rollerrol, mert billegett. No meg sok idom nem is volt ra, eloszor gyanutlanul kezdodott, mintha csak az iranyitas szunt volna meg, aztan amikor elkezdett a taposo mas szogben allni, mint a kormanyrud, akkor tudatosult csak bennem, hogy igazan gaz van.
-
Tangerine
senior tag
Roller + kisbaba.
[link] -
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Juteszembe, egy masik eset is volt: telen rahajtottam egy fem csatornafedore es az elso kerek oldalra kicsuszott. Akkor is futas lett belole.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem legbol kapott marhasag. Nekem volt veszfekezesem elem behajto auto miatt, amit csak azert usztam meg, mert a rollerrol leugorva mas szogben kezdtem el futni, mint ahogy a roller gurult volna. A roller nekiment a kocsinak, en meg kisse elkanyarodva hozza se ertem. De futni kellett mint az allat.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Amazonon nagydarab emberek rollerjaként hirdetik.
Scooter for Big and Tall People - Heavy Duty Electric Scooter for Adults 300lbs - Inmotion S1F - Long Range Commuter E-Scooter (25 MPH & 59 Miles)
Viszont az Inmotion S1F elég rossz értékeléseket kapott.
A felhasználók 23%-a 1 csillagot adott neki az 5-ből (33 db 1* a 144 értékelésből).
Egy részük törött rollert kapott - lehet ugyanazt küldték több vásárlónak, vagy szállítással másoknak is gondjuk akadt. De kevés használat után többek a hátsó sárvédő töréséről számoltak be, a leggyakoribb hibaok. hogy pár használat után nem kapcsol be a roller.
Kínai cég nem válaszol, nehéz elérni. Amazonos kapcsolattartójukon keresztül sem sikerül elintézniük az ügyet.
Magyarként ahhoz alkatrész beszerezni, vagy bármit megreklamálni elég reménytelen ügynek tűnik. -
bacus
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, elvileg ráérek tavaszig, de már idén is szerettem volna, csak nem találtam, illetve ebben benne van a hozzá nem értésem és tapasztalatlanságom is. A műszaki adatokat még érteném, de nem tudom mi kell nekem a gyakorlatban.
Alapvetően a felhasználás kb az lenne, hogy nyáron feleségemmel autó csomagtartóból elővesszük és helyben 5 km-es körzetben használjuk. De ezt pl Tihanyban is, ahol van emelkedő. Azért is ragaszkodnék ahhoz, hogy ne kelljen biztosítás, mert ezekkel még a járdán való közlekedés elfogadott, inkább kerékpárral egy tekintet alá eső. (persze én nem vagyok az..)
-
alphamooncam
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
"És 30 vagy 60 évesen sem hülyeség puha felületen (füvön, vastag szőnyegen) gyakorolni a bukfencezést amiatt, hogy a szükséges mozdulatsor ne csak halvány emlék legyen."
Értem !Anno általánosban én is kéziztem, beállós voltam, tudom miről beszélsz, de azóta eltelt jópár évtized.
De, hogy a nyuggert meg megbukfenceztetnéd az unikum! Gratulálok!
Nem igazán tudom elképzelni a bukfenc gyakorlást akkor, amikor ilyen korban már bőven vannak mozgásszervi problémái az embernek, és minden harmadik embernek gerincsérve, vagy azt megelőző állapotban van, nyaki meszesedésről stb. nem is beszélve.
Ahogy kikerül az ember az iskolapadból elkezdődik a nagybetűs élet, és olyan hely ahol rendszeresen bukfencezhet pihe-puha szőnyegeken kb. nem létezik.
Nyuggerként napi szinten úszom, és ezzel úgy gondolom az elithez tartozom mozgáskultúra terén, de amit elvársz ( bukfenc) az nonszensz, még a fiatal-felnőtt lakosság szintjén is.
Amúgy nem is kell 20 km/h tempóval folyamatosan szaladni, hanem arról a tempóról kellene pár lépésben olyan sebességre lelassítani ami számára már tartható lenne, és végül megállni.
Tippre 10 emberből 2-nek sikerülne 20-éves kortól felfelé, "kiszaladva" megelőzni egy balesetet, ha van rajta sportcipő, ha nincs.
Maradjunk a realitás talaján, ez a kiszaladásos történet nem reális, ritka mit a fehér holló, nem kéne erőltetni
. -
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ha 20-nál gyorsabban megy a rollerrel, akkor nem lehet kiszaladni, ...
Ez egy erős érv amellett, miért nem célszerű 20 km/h tempó felett haladni.Amúgy nem is kell 20 km/h tempóval folyamatosan szaladni, hanem arról a tempóról kellene pár lépésben olyan sebességre lelassítani ami számára már tartható lenne, és végül megállni.
Az elmúlt évek során 2-3 trükkös esetre emlékszem, volt amikor útfelújítás, másik esetben csőtörés miatt bontották meg az út felszínét, és átmenetileg pótolták murvával. Nos az is elég kellemetlenül be tudja lassítani, vagy állóra tudja fékezni a rollert.
Aki foglalkozott harcművészetekkel, az talán rendesen bukfencezni is megtanult. Amúgy a bukfencet egészen az óvodától tanítják. Általánostól az érettségiig kézilabdáztam, akkoriban a legtöbb ellenfelünknek még aszfalt pályája volt, meg kellett tanulni ügyesen tompítani az esést. És 30 vagy 60 évesen sem hülyeség puha felületen (füvön, vastag szőnyegen) gyakorolni a bukfencezést amiatt, hogy a szükséges mozdulatsor ne csak halvány emlék legyen.
-
Inmotion S1 - de nem nagyon kapható.
https://weddmegonline.hu/blog/inmotion-s1-elektromos-roller-teszt/Nemrég linkelte valaki, h a 40km/h-ra is képes verziója akciós.
Bár ez már 25-nél többel tud menni, (az alapmodell is 30-al megy), elvileg kell rá biztosítás, hiába pálcikaroller. A biztosítás amúgy ilyen 5-7ezer Ft/év körül van (várostól függően), szóval nem egy nagy tétel.
De ha csak nyáron kell majd a roller, ráérsz vele megvenni jövőre tavasszal is.Marketplacen láttam nemrég egyet:
https://www.facebook.com/share/p/hrT5pUFxbEGMtRYS/
Esetleg próbáld ki.150kilóhoz erősebb roller kell, azok meg már általában többel is tudnak menni, mint 25km/h. Szóval nehéz így választani.
Mechanikailag elbir a roller ekkora súlyt, csak a hajtáslánc nem ekkora terheléshez van tervezve, a motor pl folyamatosan a túlterhelés határán mozog, vezérlő, kábelezés, csatlakozók szintén.
-
bacus
őstag
150 kg teherbírásra van valamilyen roller, ami ajánlott és még nem esik bele a biztosítás kell rá kategóriába?
20 km hatótáv szerintem nekem több mint elegendő lenne, ritka heti1-2 alkalom használat, az is inkább nyáron. Árban sem mennék 1000 Eur fölé.
-
válasz
PociAti
üzenetére
Ha 20-nál gyorsabban megy a rollerrel, akkor nem lehet kiszaladni, el fog esni a lendülettől, nem tudja olyan gyorsan szedni a lábait az ember, ahogy kellene. Már a 20km/h is nagyon gyors futás. Az átlagnak ez már túl gyors tempó.
Ebben DigitXT-nek igaza van.Tippre arra gondolok, h tudván, h te többnyire 20-as tempóval mész, és egy esetleges váratlan helyzetnél lehet, h jártál már úgy, h vészfékezéssel lecsökkent egy picit még a sebességed, és kb 13-15km/h alatt járt a sebességed, amikor ilyedtedben leugrottál a rollerről, (kormányt lehet el sem engedted), és kifutottad míg megálltál, s ebből tippeled, h ki lehet futni.
Igen, mert az még az a sebesség, amivel amúgy is képes futni egy jó kondiban levő ember.Én is jártam már párszor így, de csak alacsony sebességnél lehet kifutni, különben esés van.
Volt már, h kijöttek úgy elém, h szinte azt se tudtam mit csináljak, és hasonlóan a fent leírtakhoz, kifutottam, de ez mind csak azért volt, mert mázlim volt, h épp nem nyomtam a gázt, számítva rá, h megjelenhet valami a beláthatatlan kereszteződésben, így "véletlenül" pont nem mentem gyorsabban mint amit még ki lehet futni.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Írtam erre egy szépen kifejtett HSZ-t, de a mobilos böngésző kihalt alóla, így az elveszett... Szuper ez az új felület, tényleg. A lényeg, hogy amit illusztrálsz, az pont NEM egy kormány törés, hanem a roller hátulja megy el. Igen, az ilyet ki lehet mozogni. És hát munkavédelmi cipőben is, a mellékelt ábra szerint.* Ellenben, ha törik a kormány, és keresztbe áll az első kerék, simán át fog dobni előre, és abban a helyzetben semmi esélyed szaladgálni... Talán ha szerencséd van, egy jó bukfenc összejön, nem töröd össze magad (nagyon). Az sajnos egy légből kapott marhaság, hogy vki azért esik pofára, mert nem tud elég gyorsan futni... Szerintem maradj annál, amihez értesz, táblázatok böngészése, de a védőfelszerelésekről inkább ne osztogass tanácsokat, mert ahhoz szemmel láthatólag semmi affinitásod nincs.
*: igen, én is motoron kezdtem munkavédelmi cipőt hordani. Az acélbetét védelme kiváló, viszont bokavédelem nincs, szóval nem egy motoros csizma, de nem is strandpapucs.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PociAti
őstag
Régen a TMX állítólag rossz munkát végzett, nagyon lassúak voltak, mindenbe belekötöttek, az abszolút garanciálisnak tűnő eseteket is elutasították .... állítólag, nekem nem volt személyes tapasztalatom velük.
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_28883-28883.html
Ebben a hozzászólásban részben pozitív dolgot írtak, mivel relatív gyorsan lezongorázták a folyamatot. Az árak transzparensen szerepelnek a honlapjukon, más normális márkákat is szervizelnek, ezek mind olyan másodlagos tulajdonságok, melyek bizalmat ébreszthetnek. -
Jozsó
tag
Sziasztok,
Okai neon-hoz mi az ajánlott szervíz? Azt tudom, hogy volt itt korábban szó, hogy a hivatalos márkaszervízbe inkább ne, de mintha lett volna egy másik ötlet. Budapestről van szó.
Sajnos a hátsó kerék marhára zörög, illetve mostmár a sárhányó tartó is lemez is eltört, vagyis mégjobban zörög. Megpróbáltam szétszedni, de az én bicikli szerelésen nevelkedett ügyességem kevés hozzá. Úgy gyanítom vmi csapágy dolog lesz.
Vagy ez egyszerűen ilyen.
-
PociAti
őstag
Egy órája felkerült egy hirdetés a hadverapróra:
Firmware hibás segway ninebot kickscooter d38e
Bp., Pomáz, csak személyes átvétel: 40.000 Ft,Frimware hibás ninebot eladó elvileg csak rossz szoftver van rajta
Ez valakinek nagyon meg fogja érni. És nem csak annak aki ST-Link-kel megpróbálja életre kelteni, hanem akinek alkatrészek kellenek.
10.200 mAh, 367 Wh, 36 V-os akkucsomagja van, ami önmagában is lefedné az árát, és nagyon sok másik Ninebot (és Navee) rollerben ugyan ez van:
Navee V50i Pro,
Ninebot D38, D40, E45,
Ninebot ES3, ES3 PLUS, ES4,
Ninebot F2, F2 E,
Ninebot F30E, F35, F40 (D, D II, E, I),
Ninebot Max G30LD II, G30LE, G30LP. -
PociAti
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Értem a logikád, ha szerintem merev talpú cipőben nehézkes szaladni, akkor egyből futócipő az ajánlott.
És ha választani kellene, akkor inkább rúgok bele a cipővel az aszfaltba, minthogy amiatt essek pofára, mert a merev talpú munkavédelmi cipőben nem igazán lehet futni.
-
Aaron14
őstag
Elhagytam az F2 Pro hátsó sárvédőjét a sárvédő merevítőhöz rögzítő csavarokat. Tudtok nekem segíteni, hogy ebbe milyen csavar kell?
-
alphamooncam
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
"Emiatt a merev felépítés miatt gyors járásra, futásra nem ideális. "
OK ! Beszéljünk róla !
Futásra ott vannak a futócipők, ami könnyű, rugalmas és nem véd meg semmilyen mechanikai behatástól.
Amit ajánlottam, azt úgy 5 éve használom. Melóra, napi 8 óra járkálásra, illetve pl. "béka" rágurulás ellen került beszerzésre.Jelzem, hogy az un. vastag talpú, téli cipőkkel egyező a merevsége.
Általad felhozott szükség "kiszaladás" során pl. egy járdaszegélybe belerugás ellen, a futócipő nem véd.
Ugyanúgy esés, során nyújtott testhelyzetben oldalt gurulás során sem véd egy teniszcipő, vietnámi papucs, de még az Adidas futócipő sem, amikor minden egyes tengelyfordulatkor teljes erővel belerugsz cipőorral az aszfaltba.

A láb is sérülékeny, nem csak a fej.Értem, hogy szupermanusok sohasem hibáznak, és előrelátással megelőznek minden balesetet, de az ilyen emberek ritkák, és többség nem tud minden balesetveszélyes helyzetet kiszaladással megoldani.
Láthatóan elutasítasz minden lehetséges védőeszközt, amit SZVSZ nem helyénvaló propagálni.
Szerintem.
-
PociAti
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Ezeknek a munkavédelmi cipőknek a talpa úgy lett megalkotva, hogy a talaj felől jövő mechanikai behatásoknak ellenálljon, pl. raklapból, deszkából kiálló szög ne fúródjon a viselője lábába.
Emiatt a merev felépítés miatt gyors járásra, futásra nem ideális. Pedig aki állva közlekedik a rolleren, nagyon is jól jöhet ha ki tudja szaladni az esést, pl. kormányrúdtörés vagy hasonló helyzetekben.
Persze aki ülve közlekedik, az ilyen szituációban nagyjából rácseszett, így akár gumicsizmában is rollerezhet, nem tudja kiszaladni.
Többieknek ajánlott lábbeli választásnál erre is gondolni. -
alphamooncam
őstag
válasz
Tangerine
üzenetére
Ha már szóba került a munkavédelem...
Motoros csizmáim elkoptak az idők során, és amikor a rollert vettem csak ez volt itthon.
Leírás:
Exena Antigua védőcipő S1P SRC Fémmentes! Velúrbőr felsőrész, kompozit orrmerevítővel és kompozit talpátszúrás elleni védelemmel. Textil, kopásálló, lélegző bélés. Antisztatikus, lélegző talpbetét. Antisztatikus, csúszásgátló, olajálló 2D PU talp.

Elmegy utcai cipőnek is, simán. (meg passzol a narancssárga aramidszálas motorosdzsekimhez*)
Imádom az orrvédelmét, és hogy "óriási" hely van a lábujjaimnak, párszor már megvédte a lábam a zúzódásoktól.
Ha meg mondjuk valakinek van a sarokba félredobva régi motoros csizmája azt sem gáz elővenni, bő szárú farmer alatt én is viseltem anno sportcsizmát, abszolút nem feltűnő.
-
d@vee
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Miindent elkövetnek csak hogy ne kelljen rendes sisakot felvenni.
Utoljára akkor volt ilyen a fejemen, amikor csőszerelő voltam kinnt németországban, tipik építkezős/gyárlátogatós sisak, full ugyanez a tekerő volt rajta hátul
-
h1mpi
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Nem fogok vitatkozni, de hidd el, hogy kényelmes. Azért van a tekerő, mert mm-re nincs senkinek ugyanakkora feje.
-
alphamooncam
őstag
Nekem is van ilyen tekerő gomb, ezzel pont hogy fixálom a sisakot, hogy ne mozogjon. Mondjuk nekem a full face nem esik le

OK ! A tekerő gomb nekem nem jön be, mint kiderült.
Hogy értsd mire gondolok...
Nem veszek a lábméretemnél nagyobb cipőt, hogy aztán kitömjem az orrát.
Azért vannak elvileg különböző méretek, hogy ne kelljen utána állítgatni.
Persze vannak prémium megoldások, ahol felfújhatóak párnák a bukókban, ahol a levegős párnák rögzítik a fejed a héjban és alakulnak a fejformádhoz, de ez a csavaros dolog az nagyon nem az.
-
h1mpi
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Nekem is van ilyen tekerő gomb, ezzel pont hogy fixálom a sisakot, hogy ne mozogjon. Mondjuk nekem a full face nem esik le
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Megnéztem a linkelt videót.
Háááát...
A pár mindkét tagja túl lazán viselte, a lányé különösen laza volt.
Neki pl. a bukó szélei nem jöttek le elég mélyre sem a homloknál, sem oldalt, a feje tetején ült, ugyanakkor billegett is mindenfelé.
Nem tudtam eldönteni, hogy nagy rá, vagy kicsi, a fejforma is számít.
Ha így hordja, biztosan nem marad a fején, amikor kéne, ill. ha nem is esik le, de legalábbis biztosan lehúzza a plazúrt az orráról + még nem is fog látni semmit amíg hátra nem löki a szeméből a sisakot.
Ahogy néztem a tarkó-méretállító szélei "élesek" voltak. Ha szoroson a fejedre igazítod belevág a fejbőrödbe ha mozogsz, ha meg nem húzod meg akkor meg nem lesz passzentos és leeshet a fejedről.
Nekem ez sohogyansenem kóser...
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Én csak megrendeltem eMagról, nem érzek vele ilyen problémát. A gombot beállítottam optimálisan, hogy szoros se legyen, túl laza sem. Ezt a lefordítást nem tudom most ellenőrizni.
Kényelmes, könnyű, semmit nem gátol a látómezőben, meg is lehet róla feledkezni, hogy bármi van a fejemen. Nyilván vannak ennél komolyabb eszközök, de az adott célra elmegy. Kitapasztalt úton járok, ismerem az úthibákat, szoktam figyelni azt is, hogy megadják-e nekem az elsőbbséget, mert anélkül ugyebár mit sem ér, ahogy régen is tanították. Váratlan vészhelyzetektől persze én is tartok, próbálok odafigyelni.
Igaz, hogy kedvelem a bűnös 30-as beállítást a rolleren, holott ebben a kategóriában 25 km/h lenne a max. Pedig ez a kis tartalék jól jön sokszor.
Itt van egy videón a kinézete, ha érdekel valakit:
-
alphamooncam
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére

Felpróbáltam pár ilyen tipusút, aminek a tarkónál volt ez a biszbasz állító/szorító gomb.
Nekem kifejezetten irritálta a nyakam a kemény müa.
SZVSZ. a fejbőrrel nem érintkezhet más alkatrész a sisak bélésen és a kiegészítő párnákon kívül, és a szíjjaknak sem árt, ha ki vannak párnázva !!!
Szóval fel kell próbálni, bármit mielőtt megveszi az ember.
A legfontosabb, hogy a fején maradjon esésnél, különben szart sem ér a legdrágább sem.
Ennél a tipusnál mindegyiket le tudtam kapni full becsatolt állapotban, úgy hogy a megfogtam a tarkóm fölött a sisak élét, és felfelé előre húztam át a fejem tetején.
Amelyik így lejön a próba során, azt nem szabad megvenni, akármi van gyártónak ráírva.
Szerintem.
-
PociAti
őstag
Helyspórolás miatt rövidítettem a saját kifejezéseimet.
Általában Slope-ként nevesítik a gyártók, emelkedő meredekségre utal, amit még képes megmászni, és %-ban szokás megadni (nem szögben).Szerintem nem lehet jó összefoglalót írni, mert a roller rendkívül erős kompromisszumokkal rendelkező jármű és egy-két - kevésbé szem előtt lévő - paraméter megváltoztatása teljesen eltérő eredményhez vezet.
Például te is látod, hogy Győrben mennyire jó a kerékpáros infrastruktúra és relatív kicsi a forgalom, a vezetési kultúra is egész elfogadható. Itt hívták fel a figyelmem arra, mennyire borzalmas állapotok állapotok vannak Vácon (StreetView alapján mondom), és még sok másik városban. Vezetési kultúra is teljesen más fővárosban (és közelében). Előbbi miatt akár tömör gumis rollerek is jók lehetnek egyik helyszínen, másikon egyszerűen szóba se jöhet. Alföldön sok a királydinnye, ezért a tömör gumi ott vonzóbb lehet, mint máshol.
És ami még nagyon nehézzé teszi, hogy éppen mit lehet kapni. Láttam visszatérően egy típust, amit már tavaly se nagyon lehetett kapni, mégis "erőltetve van" az ajánlásokban. A garancia igények is nagyon eltérőek, van aki inkább kockáztat, és vannak azok a tudatlan balekok, amit mindent elhisznek, amit a pár perces promóciós videóban és etikátlan marketingesek állítanak.
Az is jó kérdés, mikor válik egy roller ajánlhatóvá? Hány hónappal és hány kilométerrel a megjelenése után. És hány embernek kell legalább 1.000 km-t megtennie, hogy nagyjából egységes konszenzus alakuljon ki róla.
Meg hogy mennyire legyen gondozásmentes? Van aki szeret bütykölni, így ő sokkal megengedőbb a roller hibáival szemben, míg más a feleségének, barátnőjének, lányának keres rollert, ahol a gyakori meghibásodás elfogadhatatlan. És még könnyű is legyen.Van még egy csomó apróság amit meg se említettem. Pl. 2 neves gyártó termékei közül egyik sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik, de gyakorlatban gyengébb. Több szempontból vizsgált összehasonlító tesztek kellenének. És folyamatosan karban kellene tartani.
Ezért egy rossz összefoglalónál sokkal jobb, ha inkább nincs semmi.
-
Fifi
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszokat!

Úgy érzem, hogy ezen tanácsok után már nálunk a labda, a fiamnak kell a döntést meghozni.Kár, hogy ennek a topicnak nincs összefoglalója. Csak pár száz hozzászólást olvastam vissza, de gondolom sokszor futjátok meg itt ezeket a köröket. Ennek tükrében különösen köszönöm a hozzászólásokat és a türelmet!
Szerk: A táblázatban a % oszlop mit takar?
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Azért szerkesztettem az előző hozzászóláson, mert kitöröltem a táblázatból a Dualtron Mini Special Long Body rollert, mivel annál nem szerepelt a maximális teljesítmény adat. (Gyártó nem közölte, de egyes források szerint 1000 W fölött van.)
No most ebből a rollerből (ha az évjáratokat nem nézzük), akkor is legalább 7 típus létezik: a single 4 különböző akkuval és dual motors 3 akku változatban. Utóbbi max. teljesítményeként találtam 2.900 W-os adatot (egyik webshopban), míg a single motor 450 W-os nominális teljesítményéhez kb. 900 - 1.000 W párosulhat, szóval határon belül lehet (tömege kb. 23 kg-tól indul a kisebb akku csomaggal).
Mantis-ok közül úgy látom csak három nem lépi át a 25 kg-os határt:
22,8 kg: Kaabo Mantis 10 Lite (UL)
24,0 kg Kaabo Mantis 8 ECO 800
25,0 kg Kaabo Mantis 8 Lite (UL)
Meg az összes Skywalker. -
PociAti
őstag
Az teljesen jó megközelítés, ha valaki minőségben a közép-, felső-kategória határát célozza meg. Igaz mondjuk Hi-Fi-re, számítógépre, autóra, stb.
Viszont elektromos rollerek esetében előbb azt kellene tisztázni, fontos-e számára, hogy a tavasszal várható KRESZ után használhassa-e a kerékpáros infrastruktúrát, vagy robogókhoz hasonlóan az autók között fog majd az apró kerekű járművével lavírozni?
Ha nem szeretne kategóriát váltani, akkor a Ninebot Max G2 után a Kaabo nem előrelépés, hanem zsákutca!
Ha kategóriát váltana, abba nem szólok bele, mások otthonosabban mozognak azon a területen. Azért sok videót megnéztem, és ha lekorlátozzuk magunkat a hazai készletre, azért a Nami Klimától kezdve a Dualtronokig lenne még pár esélyes jelölt.
A szándékos kiszivárogtatás ellenére is sejteni lehet mi lesz az új KRESZ-ben, felelőtlenség lenne azokat az adatokat készpénznek venni.
Két fő út van: (1) addig a szürke zónában lavírozva nyugodtan kiélvezheti a lehetőségeket (2) már most a tervezethez igazítja a vásárlást. (3) Kivártok tavaszig, lásd lent.Kiindulásnak tekintsük az alábbi adatokat:
- max. 25 km/h tervezési sebesség,
- maximális teljesítmény legfeljebb 1000 W (nominális mindegy mennyi),
- és legfeljebb 25 kg.Adatbázisomban ezek vannak a határon belül:
+-----------------------+--------+-----+-------+-------+-----+----------+--------+---------+-------+
| manufacturer, product | weight | spd | power | p.max | % | capacity | energy | voltage | tires |
+-----------------------+--------+-----+-------+-------+-----+----------+--------+---------+-------+
| Navee S60 | 24.6 | 25 | 500 | 1000 | 24 | 12000 | 477 | 48.0 | 10.0 |
| Xiaomi 4 Ultra | 24.5 | 25 | 500 | 940 | 25 | 12000 | 562 | 48.0 | 10.0 |
| Navee S65 | 24.3 | 25 | 500 | 1000 | 25 | 12750 | 597 | 46.8 | 10.0 |
| Ninebot Max G2 E | 24.3 | 25 | 450 | 900 | 22 | 15300 | 551 | 36.0 | 10.0 |
| Navee N65 | 23.5 | 25 | 500 | 900 | 25 | 12500 | ---- | 48.0 | 10.0 |
| Navee S40 | 22.2 | 25 | 350 | 700 | 18 | 7650 | 275 | 36.0 | 10.0 |
| Ninebot F65I | 21.8 | 25 | 400 | 700 | 20 | 12000 | 561 | 46.8 | 10.0 |
+-----------------------+--------+-----+-------+-------+-----+----------+--------+---------+-------+A főbb paraméterek a fenti kritériumok miatt elég kötöttek, így abban nem lehet ellőre lépni a Max G2-höz képest, de akad egy-két modell, ami feszültség és lengéscsillapító területén előrelépés lenne, például:
- Navee S65 elég érdekes konstrukció, Győrben is van pár belőle,
- Xiaomi 4 Ultra (ami nagyjából azonos a Navee S60-nal).Az egyetlen tanács, ami mellé teljes mellszélességgel be merek állni, hogy meg kell várni mit hoz az új KRESZ. Egyre több olyan roller jelenik meg, ami határán mozog annak, amire a fiad vágyhat, pl. a Xiaomi 5. generációja. Fogalmam sincs milyen telünk lesz, de lehet csak pár hónapnyi rollerezés van hátra az új szabályozásig, és az új termékek megjelenéséig.
Ezt az időt kivárhatja a Max G2-vel, vagy átmenetileg beleugrotok valamibe, amire átmeneti rollerként tekintetek. De erős a gyanúm, hogy a kategóriahatáron átesett rollerektől egyszerre sokan akarnak majd megszabadulni, ami a használt piaci árukra nagyon rossz hatással lesz. -
h1mpi
félisten
Mi ezt használjuk: [kép]
Itt vettem: [link]
Lehet biztonságosabb egy motoros sisak, de az nem szellőzik így és nehéz is. Volt 1000-es sportmotorom Shoei felsőkategóriás sisakkal, de itt én úgy ítélem meg, ez is elég, ha egy MTB downhillest megvéd a sziklás terepen. Hozzáteszem mi csak forgalomtól elzárt helyen használjuk nem vmaxon. -
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
A motoros rendőrök igencsak képzett motorosok, és nem szoktak úgy pofára esni, hogy arccal vegyék le az aszfaltot. Ellenberger egy random rolleres (meg eleve a roller kisebb méretű kerekei, az álló pozíció, stb.) sokkal nagyobb valószínűséggel igen. Magyarán ha már sisak, akkor védje az állat, arcot is. Persze a semminél több egy biciklis kobak is! Jó esetben az is megvéd a súlyos sérüléstől (legutóbb nekem is csak az oldala ért le).

-
alphamooncam
őstag
Bukósisakból ezt nézte ki vagy majd ehhez hasonlót szeretne.
Jónak tűnik, tudja a 22.06.-os szabványt, ami garancia arra, hogy nem rosszabb, mint más ismertebb gyártó hasonló bukója.
El kell menni felpróbálni.
Legutóbbi sisakomat neten rendeltem, mert nem volt elérhető mo. a kiválasztott tipus, de ...
előtte ugyenezen a gyártónak korábbi hasonló sisakját viszont motoros boltban fel tudtam próbálni, egy 22.05 szabványút, így volt lehetőségem méretet próbálni, melyik lesz jó.
Amint megérkezett a bukó kicsinek tűnt, szorított mint a veszett fene, de hordás során a fejemhez alakult, már nem szorít sehol, és passzentossá vált.
Fontos, hogy a megfelelő méretet válasszátok, mert a lötyögős sisak, pont akkor fog csődöt mondani, - értsd leesik- amikor éppen védenie kellene.
Pl. Becsatolt állapotban, ha tarkódnál a sisak peremét fogva előre, az arcod felé buktatva lejön a sisak, az nem fog megvédeni.
Jó esetben az eladó segíteni fog tudni méretet is választani.
-
Fifi
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Bukósisakból ezt nézte ki vagy majd ehhez hasonlót szeretne.
Most azon filózunk, hogy valahol ki kellene próbálnia egy SEGWAY-NINEBOT Kickscooter MAX G2-t. Ha nem jön be, akkor ezt elveti. Ha viszont a használati élmény, lengéscsillapítás megfelel még az elvárásainak a Kaabo Mantis 10 Dual-hoz képest, akkor meg végig kell gondolni a pro-contra érveken.
Segway mellett szóló anyagi érvek pl.:
- 155eFt-tal olcsóbb, sőt MM-ban valószínű 0%-os THM-mel részletre is el tudnánk hozni
- nem kell rá kötelező biztosítás
- később a KRESZ változása után egy esetleges eladáskor szélesebb vevői körre számíthat -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Itt kár is kérdezni, mert minden szar lesz ami nem a futureboard (ez a tulaj oldala). Konkrétan ki sem engedi a kontentet ha pl dualtront húzná le...
Na mindegy is
-
alphamooncam
őstag
Én néztem be, igazad van, különféle roller tipusokban nagy lexikális tudással rendelkezik, ez tény.
Visszatérve a bukókra...
Az utóbbi 20 évben én csak 3 bukót használtam egy németet (Lazer), egy olaszt (Dainese) és most egy csehet (Cassida), ezért nem gondolom magamról, hogy elég nagy alapom lenne ajánlani, de azt gondolom, hogy érdemes egy közeli motoros boltban felpróbálni néhányat, mert tapasztalatom szerint elég felkészültek tudnak lenni a tulajok ebben a témában.
Motoros rendőrök is, meg a motormonstrumokkal járók is rendszeresen állvédős, méregdrága bukókban csapatják, felcsapott állvédőben. Csak szólok...
-
Fifi
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Lehet félreérhető voltam, de Tőle nem a bukóra, hanem másik rollerre várnék ajánlatot.
-
Tangerine
senior tag
Még a revoltlab oldalán sem következetesek a képek. Némelyiken hidraulikus fék van, másokon bovdenes. Nekem olyan van, mint a képeken (a hidraulikus fékkel) LT01-es kijelzővel, de én tavaly nyáron vettem, azóta mentem 1500 km-t vele. Leginkább az úttesten járok vele, néha bicikli úton, ott lassabban. Nyáron kb. 62 km/h-t megy alattam (107kg), ilyenkor csak 57 körül. Nem tudom mi lesz a kreszben a változás, ha kismotor jogsi kell, akkor, a B-s jogsi pont elég lesz.
-
alphamooncam
őstag
Nagyon egyszerű a választás, olyan bukót vegyél amennyit a fejed biztonsága ér.
Bukóból ezt választottam. [link] ez már ECE 22.06. szabány.
Alapvetően nem megyek terepre, vagy olyan helyre, ahol arcomba csaphat egy ág, ezért nyitott lett.
Rendőrök szabványnak megfelelő sisakot fognak elismeri szabályosnak, minden mást büntethetnek ( jogosan* ).
A Te döntésed ! Olyan meg hogy túl sok nem létezik, csak olyan hogy túl kevés, értsd ami nem védett meg.
Ha szerinted ez a roller erre "sok", akkor mit ajánlanál helyette
Jótól kérdezed ! Pociati nyíltan bukóellenes, ezt párszor a tudtunkra adta !
Olyat kérdezz akinek motoros múltja van és hordott már bukót.
-
-
Fifi
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Peaceliker-nek és h1mpi-nek is köszönöm, hogy megerősítették a választást!
Szerintem ő cross bukókat nézett, esetleg konkrét bukót tudsz is ajánlani, akár pü-ben is?Lehet, hogy a vágyai hajtják és lehet, hogy valahol az én hibám is, mivel mindig arra tereltem, hogy a megfizethető közép vagy felső kategória alját célozza meg bármilyen termék vásárlásánál legyen az elektronika berendezés vagy bármi más. Talán azok a legjobb ár/értékű arányú dolgok, ha kicsit az igények fölé lövünk is vele ...
Ha szerinted ez a roller erre "sok", akkor mit ajánlanál helyette?
-
PociAti
őstag
Minek kell neki ennyire komoly lengéscsillapítás, ha olyan jó minőségű kerékpáros úthálózattal van ellátva, mint Győr? (Szombathelyet nem ismerem, de a CyclOSM szerint elfogadható mennyiségben vannak kerékpárutak, és a nyugati országrészre jellemző, ha valamit megépítenek, az már elég jó szokott lenni.)
Győrben leginkább csak a Káptalandombon, a műemléki részeknél hagyták meg a macskakövet. Hacsak nem rollerral szeretne járni a Bazilikába a misére, nem sok macskakővel fog találkozni.Szuper dolog a lengéscsillapító, de azzal a méretnek és a szállíthatóságnak tesz keresztbe. A kompromisszumokkal együtt kell tudni élni. Lehet csak a vágyai kergetik, hogy minél nagyobb, minél erősebb, minél drágább gépet szeretne magának, valójában nem biztos, hogy tényleg arra lenne szüksége, az lenne az optimális.
A magyar kereskedők (és vevők) néha elég idióták, leegyszerűsítő elnevezés a Kaabo esetén a Dual kifejezés, miközben ezt az elnevezést a gyártó egyetlen termékére sem használja!!!
A kereskedők ahelyett, hogy a dobozon olvasható típusnevet kommunikálták volna, pár típusnál önkényesen bevezették ezt a megjelölést. Amíg csak 4-5 típust forgalmaztak, nem is volt vele probléma, de hogy a Mantisból feljegyzéseim szerint is legalább fő típus létezik, az alternatív elnevezésekkel csak a káoszt fokozták.
Persze a Kaabo felelősségét sem kell eltitkolni, ők a generációváltásokat nem kommunikálják jól. Mindenféle beszállítók termékeiből legózzák össze a gépeket, ezért valószínűleg nem alakult ki náluk olyan éles határok, mint a neves gyártóknál. Azon kívül hogy rendeléskor egyes elemek opcionálisan választhatók (fékek, abroncsok, kijelző típusa), azt se tartom kizártnak, hogy raktárkészlet alapján ők maguk is variáltak.Webshopokban ne nagyon bízzon meg. Főleg ne magyar webshopokban. Inkább fórumok, friss YouTube videók és egyéb csatornákon keresztül tájékozódjon.
Az eddig kiszivárogtatott infók alapján szinte semmi esélye sincs arra, hogy egy Kaabo Mantis ne a nagy teljesítményű elektromos rollerek kategóriájába kerüljön (max. sebesség 25 km/h, max motor teljesítmény 1000W), és a biztosítás és egyéb kötelezettségek legyenek a legkisebb problémája, hanem hogy hiába van jó kerékpáros úthálózat, ha nem használhatja azokat!
-
h1mpi
félisten
A fiamnak ilyen Mantisa van, már ez a 2024-es verzió. Szerintem ennyiért nincs jobb roller. Sok webshopban valóban a régi kijelzős kép van, de már nyáron ez jött (RevoltLab).
Nekünk a motoros sisak nagyon “sok” volt egy rolleren, mivel nem megyünk forgalomban, így egy prémium MTB Downhill bukót vettünk, ami árban amúgy 2x annyi, mint az átlagos sisak ára, amit a rolleresek hordanak. -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Fiam eroller vásárlását tervezi és a kezdeti Kukirin G2-től a SEGWAY-NINEBOT Kickscooter MAX G2-ön át egy győri boltban kipróbálva eljutott a 470eFt-os Kaabo Mantis 10 Dual-ig. A kipróbált példányon a képek ellenére azt mondta, hogy azon a Kaabo Mantix X pluson lévő kijelző volt és macskaköves úton sem rázta, jó volt a csillapítása.
Visszaolvasva a fórumot, a KRESZ várható változását (amiről még semmi konkrét, de már a beharangozott szigorításokkal számolva) elbizonytalanodtunk, hogy ez a típus-e a jó választás.
Illetve az is eltántorít, hogy akárhogy kerestem nem tálaltam olyan gyártói oldalt, ahol így is hívják és a fiam által látottaknak megfelelően néz is ki a roller. Szerinte a régebbi modellről szerepelnek a képek a webshopokban.
Viszonylag jó kerékpárutakkal rendelkező városokban (Győr, Szombathely) használná. Nem a száguldás a lényeg, inkább a megbízhatóság, csillapítás, jó fékek, szervizelhetőség. Vonaton történő szállíthatóság is fontos.
B kategóriás jogosítványa van, ~70 kg tömegű fiatalembernek ez megfelelő-e vagy ebben az árban van inkább más ajánlott?
Plusz kérdés: állat is védő bukósisakokból van-e ajánlott?
Előre is köszönöm a segítő, gondolatébresztő hozzászólásokat!
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Többnyire igazad van.
Kellett oda valami, ezt találták ki. Utólag könnyebb belátni a hibákat.
A hegesztés is némileg megváltoztatja a cső eredeti anyagszerkezetét, ezért ütköző hegesztése helyett talán valami rámelegített, ütközővel rendelkező gyűrű is megoldást nyújthatna. Viszont minden megoldás rendelkezik hátrányokkal.Reméljük látjuk majd a folytatását! (A visszahívást és hogy új verziónál milyen megoldással próbálkoznak).
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Itt van a felvétel hosszabb változata:
https://www.youtube.com/watch?v=_lYS1YNM-28
Ez meg egy short felvétel, amikor részben vagy egészben már törött volt, mutatja a szétesést:
https://www.youtube.com/watch?v=5Dh5sYEtwl0
Ordas hibát vétett a gyártó, két lyukkal kigyengítve a csövet egy kritikus helyen. Holott, ha hegesztéssel rápakol egy kis anyagot, majd visszacsiszolja, a szükséges elfordulásgátlás megoldható. Vagy még néhány más megoldással.
-
PociAti
őstag
válasz
Tangerine
üzenetére
Állítólag ebben a hónapban már a 4. eset.
Ez kb. 3000 km-t ment. Az acél kormányszár a furatnál fáradásos törést szenvedett.
Vannak akik a süllyesztett csavarfej által létrehozott ékszerű lyuk feszítő hatását feltételezik a hiba forrásaként. Az itt kialakuló feszültség idővel töréshez vezetett. Tervezési hiba. -
glaci
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Jobbulást!
Neked is és a rolinak is!
Szerencse, hogy nem ezt nagyobb baj! -
Silentfrog
veterán
válasz
alphamooncam
üzenetére
Igen, a rendőrök elmondták a helyzetet.
Itt szerencsére sok a bicikliút , az egész városban van itt ahol történt itt nem volt. Nagyobb településeken ahol nincs bringaút ülön leválasztva az úttól ott tényleg puhatesűnek érezheti a rolleres magát a nagy forgalomba. -
alphamooncam
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Kesztyű sisak hatizsák , ez lesz ezután mindig a védőfelszerelésem.
Aki közlekedik esélyes, hogy balesetet szenved.Védőfelszerelés meg azért is kell, mert mint a példádban, hiába vigyázol/mész viszonylag lassan, ha mások meg elütnek.
És a szerencsét se hagyd otthon !
Mindíg azt mondtam, ha szerencséd van, mindened van, ha nincs, semmid sincs...
Az okozó félnek kell lennie kötelező biztosításának, a vétkes fél biztosítója fog kifizetni Téged, így nem volt szempont, hogy Neked van-e.
-
Silentfrog
veterán
válasz
alphamooncam
üzenetére
Egészségügyes voltam, és pont arra jött egy mentős civilbe. Látta ő is az esetet , mondta hogy jó nagyot repültem és hogy bevertem e a fejem. Mondtam neki picit, mivel a hátamra estem a hátizsák vastagsága miatt nem vertem oda nagyon . Azt mondta fejsérülésnél ha sisak is van az ember fején egy ct, röngten akkor sem árt.
2 perc alatt kint voltak a mentők, a rendőrök kb 20 perc alatt értek ki.
Bevittek fekve nyakmerevítővel, hordágyon. 4 órán át nem lehetett mozdulni amíg nem jöttek meg az eredmények.Ment a sürgősségin hátul a rolleresek fikázása, mert hogy nincs jogsijuk , mert hogy mennek mint az állatok.
Mondtam hogy most ép házhozszállítással foglakozok, igy van jogosítványom és nem elestem hanem elütöttek, akkor is elcsaptak volna ha bicajjal megyek.
Utána kedvesek voltak már.
Jól vagyok , fáj mindenem, de megvagyok , köszönöm a kérdésed. -
Silentfrog
veterán
Köszönöm a válaszolat, igazából egy furcsa okból nem lett nagy bajom, a rollert lökte meg oldalról és lerepültem róla de hátiszák volt a hátamon és az felfogta az ütést nagyját. Az ebédem ( szendvics ) mindha rátapostak volna ügy összement. 😀 Esem már a hátamra motorral sokkal kisebbet és alig kaptam levegőt percekig. Most nem volt ilyen , pedig az út széléről a felezőig repültem a szemtanuk szerint. Kesztyű sisak hatizsák , ez lesz ezután mindig a védőfelszerelésem. Késeket , ollót csavarhúzót mellőzni fogom.
Ja igen biztosítás. Ugye a g 30 nem pici roller , de a rendőr nem kérdezte hogy van e biztosításom , ( nem kell mert eu-s ) de úgy írta a papírt hogy az autós a hivás, sebességet sem kérdezett. 20 -al mentem egyébként. -
alphamooncam
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem írtad, Te sérültél-e!
( Jobbulást ! )
A helyedben nem használnám többet a balesetes rollert, biztosító fizesse ki a totálkárt.
Munkából kiesés is kár. Ruházat, cipő, szemüveg ha van stb. szintén.
Rendőri intézkedés történt?
Rollernél nem tudom elképzelni, hogy ne lett volna egy kis sérülés sem, ha már a roller 3 métert repült, akkor meg már kellett volna a ha helyszinre intézkedő rendőr...
Mentő vitt el, vagy lábon mentél be a kórházba?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Kihajtottak elém. Marha rondán néztem ki elsőre... Meg 1 hétig. De ahhoz képest hogy mennyivel fogtam aszfaltot könnyen megúsztam
Amúgy jön kárszakértő,mond valamit, hogy max mennyi lehet a móka. Aztán ha rendőrségen papír megvan mehetsz egy szervizbe aki ad egy szakértői véleményt, hogy mennyi a javítás. Azt fizeti majd a biztosító.
Ha gazdasági tk akkor arról adnak papírt mennyi lenne egy új ilyen és azt (mínusz roncsérték) fizeti a biztosító.Szűk keresztmetszet a rendőrség lesz, aminél elég sok hónapra lehet számítani.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Nem nagyon kell a tulajdonosnak hivatkozni, ez hasonló lehet, mint amikor villámkáros / árvizes TV vagy egyéb készülékekről megírom a szakvéleményt, hogy nem javítható, ilyen vagy olyan okból. Nyilván az igazat kell írni, mert utánam ellenőrizhetik is, másik szervizben, meg amúgy sem szórakozom ilyesmivel.
Utána jön az, hogy a tulajdonosnak felajánl a biztosító egy összeget, amit kikalkulálnak, hogy mennyit érhetett a hajdani használt tárgy. Némelyik kárszakértő mondjuk mintha fogalomzavarban élne, azt hiszik, hogy értékbecslő is vagyok, írjam rá azt is, de az ilyet hárítom, ez az ő szakmája, oldja meg.
Legtöbb esetben a tulajdonos választhat szervizt, noha lehetséges olyan eset, ahol a kárszakértő irányít valahová.
-
PociAti
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
A kérdés az lenne ha jön a biztosítási kárszakértő akkor a látható sérüléseken kívül tudom szerintetek bárminemű kéréssel élni?
Itt már többször is szóba került az alu és acél váz közötti különbségek, előnyök és hátrányok. A Max G30 alu vázzal rendelkezik, ami elég rideg anyag. Ha kap egy erős ütést, akkor ott elindulhat egy láthatatlan repedés, ami töréshez vezethet.
A biztonságérzetet nem növeli ha tudod, olyan rolleren utazol, aminek a váza már kapott egy komoly ütést.Aztán hivatkozhatsz olyanra is, hogy a váz (vagy a villa) kicsit megcsavarodott, nem futnak egy vonalban a kerekek, vagy valami miatt az egész menetkomfortja hátrányosan megváltozott az ütközés óta. (Ezt vagy elhiszik, vagy nem. Ellenkezőjét bizonyítani elég nehéz.)
Ugyanígy a cellacsomagnál pl. a nikkel szalagok is megsérülhettek. Szélsőséges esetben az akkupack mechanikai sérülése tűzesetet is okozhat.
Ezek többnyire szélsőséges forgatókönyvek, és bár látatlanban nem tudom mennyire sérült meg a roller, de ha már kicsit komolyabban, akkor talán jó lenne újat venni. És akkor a gazdasági totálkár lenne a kívánt eredmény. Minden évben úgy is egy csomó új roller jelenik meg, látható a fejlődés, és bármennyire is jó a Max G30, lehet jövőre lesz valami jobb nála.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Akkor szerintem nem rád emlékszek , volt itt valaki aki csúnyán összetörte magát, kihajtottak elébe vagy valami ilyesmi. Én egy nagy de roller fronton kosváros vagyonu. A boztosító szabta meg neked hogy hova kell vinni a gépet?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Lejött egy kis bőr, egy lábközép csont tort. Marha könnyen megúsztam valójában.
Roller az szép lett...
Szóval sajnos marha lassan lesz belőle valami neked is szerintem. -
Silentfrog
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Te voltál az akit nagyon összehorpasztottak ugye? Ha igen akkor van tapasztalatod ebben sajnos…. Igazából a telefonom , a rollerem , a kabátom sérült csak.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nekem annyi a tapasztalat, hogy mivel tört egy csontom, így azonnal büntetőeljárás és így 14 hónap után lassan tán lesz fejlemény rendőrségi ügyben... Biztosítók addig nem fizet.
Ha nem tört semmid akkor csak szabálysertesi eljárás ami pár hónap alatt tán le is fut.
Biztosító majd szerviz ajánlata alaphangon fog fizetni neked, mert be kell majd vinni valahova bevizsgaltatni mennyi a javítás.
Ha sérült sisak, kesztyű, ilyenek azt is teríti a biztosító ha van számlád róla -
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Most értem haza a kórházból elütöttek, a roller repült vagy 3 méter. Segway g30 .
A töltő résznél kapta a legnagyobb ütést, a töltőcsatlakozó fedele szétment és végig húzta a roller alját a kocsi. Garanciás volt eddig, még több mint másfél év garancia volt eddig rajta most gondolom annak annyi.
A kérdés az lenne ha jön a biztosítási kárszakértő akkor a látható sérüléseken kívül tudom szerintetek bárminemű kéréssel élni? Garancia elvesztése, esetleges belső sérülés ami a későbbiekben előfordulhat. stb?
Volt már ilyennel valakinek tapasztalata? -
xekta
csendes tag
Én akarok venni az F2-höz lengéscsillapítót, de most elbizonytalanitottatok, hogy még a palcika gyarik is rosszak. Szóval van valakinek monorim lengéscsillapítója (lehetőleg f2 sorozat) aki be tudna róla számolni, hogy milyen?
-
Laca1212
őstag
válasz
Kis Tigris
üzenetére
Hány bar-ra fújtad a kerekeket?
-
Kis Tigris
tag
válasz
Laca1212
üzenetére
Én 2 hete vettem Media Markt-ban, ajándék pumpa nélkül ugyanennyiért. Szóval piszkosul megéri.
Én 95kg vagyok, seperc alatt gyorsul alattam 25-re, meg se kottyanok neki. Volt hogy sport módban kiugrott alólam szinte, jó kis motorja van
S nem ráz, hiába nincs csillapítója. Vagy legalább is a debreceni utcák rendben vannak hozzá. de van gyanúm, hogy a belső nélküli újfajta gumik is nagyban hozzájárulnak a rázásmentességhez

-
Impair1980
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nagyon köszönöm!!!

-
Laca1212
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Volt nekem több rollerem. Az utolsó egy ilyen, annyi eltéréssel, hogy 1000W-os. Azon túl, hogy jól ment, jó hatótávú volt, semmit mást nem kedveltem rajta. A lengéscsillapítók kb semmit sem csillapítottak, olyan kemények voltak. Igénytelen, néhol gány összeszerelés, Nagy súly, kormányt ugyan macerásan, de le lehetett hajtani, de be nem akadt hátul, így "koffer" módon nem lehetett hurcolni, stb.
Szóval most valami olyan kéne, ami nem túl gyenge, minőségi, könnyű, kompakt, nem kell rá bizti és ja...értékelhető csillapítása van és persze nem drága, hazai beszerzés, hatótáv is ha már 25 km megvan, elég lenne. 😁
Segway G2 jól hangzik. De most per pill aprón nincs olyan ami.
Ez a Navee S65 is szimpi, bár sosem hallottam róla.
Ahogy még mindig a Xiamiau 4 Pro (2nd gen) grátisz pumpával a legszimpibb, de az meg csillapítás nélkül szétrázza az agyam... Ehh 🤷♂️😒
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Aki nem képes elfogadni, hogy ez megtörténhet, inkább ne rollerezzen egyáltalán. Amúgy az én munkavédelmi cipőm talpa nem akadályozott, semmiben. Évekig csak azt hordtam. Senkit nem beszélnék le arról, hogy valamiféle védelmet felvegyen, ez nem az a kategória, hogy majd azért lesz balesete, mert védőfelszerelést használt. Őszintén, olyat nagyon, de nagyon nehéz elképzelni... Nem lehetetlen, de ott valami súlyos felhasználói hiba történt...
.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)