- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
DigitXT #32473 üzenetére
Ott volt egy kis emelkedő, rásegített lábbal.
Szerintem nem látta meg a távolabbi sávban érkező autót. Lekötötte a figyelmét a közelebbi sáv, a jármű előtt még el tudott haladni. Utána jött a lepetés.
Azon túl, hogy a járdán kizárólag a gyalogosoknak van elsőbbsége. A "semmiből" jelentős sebességgel érkező rollernek ütközés ellen nem sokat tehetett az autós. Látszik, hogy forgalom van az úton. Pillanatnyi szellemileg mozgáskorlátozott állapotban kell lenni ezen manőver végrehajtásához. De legalább nem gyógyul lassabban azért, mert nem volt elsőbbsége.Nem szól a fiú mentségére, de ez a közlekedési hiba viszonylag gyakori. Nem számolnak a jobbról érkezővel vagy rosszul ítélik meg a sebességét.
-
válasz
DigitXT #32473 üzenetére
Igen, az.
Ugyanolyan, mint a Tier/Lime rollerek, csak más cég.Én is néztem, h lábbal hajtotta, de minek?
Mondjuk még sose próbáltam, de ha 25-ös tempónál lábbal rásegítek, gyorsabb lesz?
Tele akksival a Lime 27-28-ig gyorsul alapból. Bár azt utálom, h ha nincs tele, már a 25-öt se akarja elérni. Bosszantó, h applikáció szerint 20+ km hatótávú rollerek 20-21-el csordogálnak már csak. :/
Erre azért odafigyelhetnének, mert pl 25-el még átmegyek egy sárgán, adott esetben, de 21-el már inkább megvárom a következő zöldet, de a lóvét csengetni kell az állásidőért is. :/De ezt amúgy nem értem, hát zebránál megállok, körülnézek, utána indulok el. Txkmindegy, h gyalog vagyok, vagy biciklivel/rollerrel.
Már nem tanítják?
Volt egy ilyen könyvem: -
válasz
DigitXT #32341 üzenetére
Ebbe nem érdemes belemenni.
Nagyon sok függ a két vezetőtől.
A korrekt megoldás azonnal személyi sérüléses balesetet bejelenteni. Nem lehet tudni, milyen belső sérüléseket szerzett a rolleres. Ekkor már senki sem hagyhatja el a helyszínt. A legtöbb országban a helyszín egyoldalú elhagyása cserbenhagyásnak számít.
A mentővel jönnek a helyszínelők is.A maradék időben fényképezni kell. A helyszínen csak törmelék maradt. Az autó és roller mozgásirányait jelölve fényképezni kell a nyomokat. (Van erre használható kréta a kocsiban.) Majd a két jármű utolsó álló helyzetében a járműveket. Minél több a fénykép annál jobb. Az ütközés pontos helyét több irányból fényképezve.
Majd a rendőrök is helyszínelnek. De jogvita esetén a saját felvételek is lehetnek perdöntőek. Ha van tanú, megkérni, hogy adják meg az adatait illetve adataikat.A törmelék nyomok alapján egyértelmű a rolleres felelőssége. Nem az autó ütötte el, hanem a rolleres ütötte az autót, ami az útkereszteződésben szabályosan. egyenesen haladva közlekedett.
Az autómban van menetrögzítő kamera. Hátul is rögzít. Kétszer vettem hasznát. Másodjára egy parkolásból induló autó hajtott ki elém egy mellékutcában. A bal első gumiabroncs sérült, mert a fékezés mellett teljesen hozzáértem a megemelt járdaszigethez. A hangjelzés ellenére elhajtott a jármű. A felvétellel elmentem a legközelebbi rendőrőrsre és segítséget kértem. A felvételen látszó rendszám alapján megkeresték a tulajdonost Aki kifizette a keletkezett káromat és az autó futóművének ellenőrzés költségét.
(A másik esetben a felvétel közös megtekintése tisztázta a helyzetet.) -
válasz
DigitXT #32338 üzenetére
Háá..át biztosítási csalásnak rossz üzlet.
Nyilvánvalóan felelős a balesetért. Gondolom alaposan megzúzta a roller, az autó oldalát. Azt a kárt valakinek ki kell fizetnie. Ha nincs a rollernek felelősségbiztosítása, nem lesz boldog a számlán lévő összeg láttán. A CASCO jellegű biztosítás a rollerre sem olcsó. Ráadásul az avulás és önrész miatt csak a nagyon drága rollerek esetében észszerű a biztosítás megkötése. -
-
Peaceliker
addikt
válasz
DigitXT #32245 üzenetére
Nagyon sokszor van az hogy nagyotmondási vágyból (marha sokaknak van ilyen bajuk
) elállítják a kerék átmérőt vagy mágnes számot és egyből mást mutat. Persze olyan is van aki azt hiszi tényleg erősebb/gyorsabb lett a gépe ettől
Szóval gps méréses képek videók nélkül minden kamu -
válasz
DigitXT #32190 üzenetére
De az.
Én is amiket vettem G2-ket egyik roller szervízből használtan, azokon ilyen piros fényvisszaverő volt/van.
Hasznos, mondjuk, autóból mögötte haladva, ha pont úgy esik rá a fény, egy gyengén megvilágitott útszakasznál frankón segíti a roller észrevehetőségét - szerintem. -
-
Enigma1945
őstag
válasz
DigitXT #32130 üzenetére
Holnap kiderul minden, teljesen lemeritem, feltoltott allapotban
Aztan autoval ertem jonnek😂
A 25-30km/h azert nem rossz, a varosban nem tudom kihasznalni amugysem a sokkal tobbet, sok a piros lampa+azert vigyazni kell masok testi epsegere is.
De szerintem a 37km az siman osszejohet
Jo igaz, nem nagyon fekezem ezen az uton, ahol ma voltam -
válasz
DigitXT #32070 üzenetére
Itt van egy jobb:
https://www.hoc.hu/honeywhale-m2-pro-roller/ -
Enigma1945
őstag
válasz
DigitXT #32025 üzenetére
Rendben, köszönöm.
A g4 nagyon gyorsan felgyorsult, de nem csak az a veszelyes, hanem a sebessege. Egyszeruen kezdoknek brutalis. Nem azt mondom hogy nem lehet bele jonni, megszokni. De a baj sajnos mindig megvan meg egy tapasztalt emberrel is!! Szempillantas az egesz..Szerintem nekem nagyon is jo lesz, ez az A1, nem ezzel akarom bejarni a vilagot, de varosba elso osztalyu lesz
-
válasz
DigitXT #31974 üzenetére
Na várjál, hogy jön egy hüvelykujjas gázkar elemzéséhez a tenyér méreted?
Nem önállóan a gázkar. Közrejátszik a kormányfogantyú mérete is.
A rolleremen vastagabb a fogantyú, mint a kerékpárokon megszokott. Egyrészt szokatlan és kevésbé zárt a fogás rajta.
Másrészt a gázkar nyomása a kisebb kézfejjel kényelmetlen.A motorkerékpárokon használt megoldás, fogantyú tekerése számomra optimálisabbnak tűnik. Próba nélkül nem lehet egyértelműen kijelenteni. De a nagy tételben gyártott motorkerékpár gáztekerős fogantyú használata olcsóbb lehet, mint az egyedi megoldások használata.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #31976 üzenetére
Közben eljutottam a 47. percig. Hát nekem égne a pofám, hogy ha egy frissen épített pakkom az első teszten 3,68V és 3,75V között szórna össze-vissza, amikor a cellák a szállítás során pontosan 3,54V-on érkeztek, mind: vagy csak illusztrációnak rakta be, esetleg már túl van egy töltési teszten, de akkor is, majdnem 0,1V különbség egy új(!) akkunál, ami minőségi, biztosan eredeti cellákból épült, teljességgel elfogadhatatlan.
Nem tudom, hogy ebben mennyi a forrasztás által okozott probléma, mennyi a mérő- vezetékek különböző hosszából adódó mérési hiba, de nekem ez szarul néz ki...
Ha megtalálom, rakok be majd képet a G-Boosterbe épített akkuról mit mutatott...Szerk: 57. perc vége, mutatja a kész 48V-os pakkot, nincs szigetelő gyűrű a cellákon.
Egyszer én is csináltam egy ilyen pakkot, ideiglenes jelleggel, magamnak. Eladásra? Szerintem eladásra ez azért gáz, főleg, hogy előtte mondja, hogy professional build... Félreértés ne essék, lehet hibázni, de egy tutorial videóban azért ilyeneket nem kéne!
A pozitív kábel forrasztását ugyanúgy elb.ssza, mint a 36V-os akkunál = szándékos. -
macskaur
friss újonc
válasz
DigitXT #31965 üzenetére
Módválasztóra azért van szükség, mert így nem csak a hosszú gázkarra bízom azt hogy meddig / milyen erővel gyorsulok fel, hanem egy plusz “védelem” van az esetleges balfaszságom (hirtelen lenyomás: kátyu, hullámos útfelület nagy sebességgel, stb) ellen. Én ha hosszú távot megyek, 35-50km mondjuk napon belül kètszer, akkor viszonylag sűrűn váltok fogást. Ha korlátozottabb módban megy a roller, akkor igazából a gázkart bármeddig nyomhatom, ahogy épp kényelmes + elég nagy tenyerem is van, úgyhogy tényleg frankó cucc a jetski kar.
-
-
válasz
DigitXT #31857 üzenetére
A nyektetni legfeljebb kisközösségi szóhasználat, nagyon tájjellegű szó. Nincs általános használatban.
Egy nagyobb közösségi oldalon általánosan használt szavakat érdemes használni. Mégpedig az általános használatnak megfelelő értelemben. Tessék szabatosan fogalmazni. Pontosan és érthetőn. -
válasz
DigitXT #31855 üzenetére
általános dolog rollereken, hogy van 1, 2, 3 fokozat
Azok nem fokozatok, hanem profilok. A maximális sebességet és/vagy a maximális nyomatékot (áramerősséget) állítják be.
A félreértések elkerülése végett érdemes a megfelelő szavakat használni.Amit pedig írsz, hogy max. 2 percig: ki méri? Mi korlátozza le a további túlterhelést, ha nincs hőmérő a motorban?
Minden gyártónak lennie kell kutatás+fejlesztés részlegének. A kisebbeknek inkább csak a fejlesztési részlegük van. Nekik kell a teszt példányokat tervezni, megépíteni és tesztelni. Az odáig "rendben" van, hogy egymás ötleteit nyúlják le. De pontosan meg kell érteni, mikor miért és mit csinál az ellopni szánt termék vagy részegység. Ha nem értik akkor az ki kell derülnie. Lehetőleg a nulladik sorozat legyártása előtt.
Ebben az időszakban kell optimalizálni a gyártást. Nem rakok hőmérőt a végleges termékbe, de a teszt sorozatokban rakok. Meg tudom határozni a környezeti paraméterek alapján a terhelhetőséget. A sebesség meghatározásához tudni kell meghatározni az időt, (Az időegység alatti tengelyfordulatok száma pontosan határozza meg a sebességet.) Táblázat szerűen lehet határozni. Ha én tervezném, akkor sem kerülne hőmérő a motorba. Egy bimetálos hőkapcsoló megoldja a motor vészleállítását. Sőt a túl meleg motor újbóli indítását is akadályozza. Ezt legalább nem lehet szoftverből módosítani.
(Életem első munkahelyén hasonló részlegben dolgoztam.)Ez csupán annyi, hogy a gyártó bízik benne hogy nem fogod
nyektetninyekkenni, mert előbb esel vele pofára, ha már szinte megáll az emelkedőn.Magyarországon nem sok ilyen emelkedő van.
Nyilvánvalóan ez hibás stratégia a gyártó részéről. Ha elsőre nem nyekken nem, 2-4. alkalommal meg fog nyekkenni. Amikor elkezd a tekercsek lakkozása lepattogni, megállíthatatlan a degradáció.De az hogy lendületből mire jut fel éppen, az vicc.
Ezt a viccet mechanikának hívják. Az autók esetében is könnyen előfordulhat. Sík és sikós úton a fronthajtás előnyösebb. Emelkedőn a hátsó kerekek hajtása a jobb.
Az összkerék hajtás minden esetben komoly előny.De az hogy lendületből mire jut fel éppen, az vicc.
Igen ezért olyan vicces a KRESZ. Van például minimális sebességre képesség előírás. Például az autópályák használata esetében. Amelyik jármű képes elérni a kötelező sebességet, az nem fog akadályt képezni az emelkedőn.
Ma már nincs komoly jelentősége. De a háború után sok jármű volt forgalomban, amelyiknek gondot okozott egy tartósabb és erősebb emelkedő.A vásárló megtévesztése kategória.
A vásárló megtévesztése az, ha a jármű képtelen teljesíteni a megadott paramétereket. Nem az a megtévesztés, amit a vásárló gondol bele termékbe.
A rollerek esetében nem vagyok biztos abban, hogy erre kialakított kötelező szabályozás már létezik.Az autók esetében teljesen azonos tesztpálya körülmények között kell megadni a jármű képességéinek paramétereit. Nyilván a valóságban nehéz elérni az elméleti fogyasztási értékeket vagy az egy tankolással leutazható kilométereket. Ma már sokkal nagyobb a forgalom, mint amikor a tesztpálya előírásait megalkották.
De összehasonlítási alapnak még ma is jó.A Kínai gyártók automatikusan a kínai előírás szerinti értékeket akarják megadni, ami megengedőbb mint az európai előírások. Ezért fordulhat elő, hogy egy roller papíron rosszabb mint a másik. A valóságban mégis jobban teljesít.
Például ezért is van jelentősége ennek a topiknak. Ha valaki információt akar szerezni itt megtalálhatja.
És ezért lenne szükség egy jó összefoglalóra a topik elején, hogy ne kelljen több tízezer hozzászóláson átrágnia magát.
-
válasz
DigitXT #31849 üzenetére
Minden más esetben a gyártó hibája lesz, de pláne hogy feltételezéssel él, nem mér!
Nem egészen.
Ha én vagyok a gyártó, akkor tudom tesztelni, hogy mekkora hőmérsékleten, mekkora energia befektetés, mennyi ideig nem tesz kárt például a motorban.
Például 45 fokon, 600W, 3 perc. Ha megadom erre irányelvnek 2 percet., akkor nem lehet nagy baj. Ha valaki kiüti a beállítást, nem a gyártó baja.Normálisan használva a nevesebb gyártók rollerjeinek motorját nem hiszem, hogy meg lehet égetni.
Vagy miért mentél 3. fokozatban fel a hegyre, amikor a kézikönyv szerint azt csak 2. fokozatban bírja a versenytechnika.
Szalmabábút állítottál.
Egyrészt a rollerek esetében nincs nyomatékváltó. Szükség sincs rá.
Másrészt belsőégésű járművek esetében a gyártók nem adnak sebességi fokozat előírást.
Ezek a motorok nagyon szűk fordulatszám tartományban nyújtanak nyomaték maximumot. Sebesség és motor fordulatszám függő az optimális fokozat kiválasztása.
Harmadrészt a versenyekre ezeknél a járműveknél sem ad garanciát.Ugye, mi sem a versenyekre tervezett rollerekről beszélgetünk.
-
válasz
DigitXT #31840 üzenetére
(Tuning esetén jön ki, hogy mit nem bír.)
A tuningra nincs garancia.
Nem várhatja el senki sem, hogy túlterhelésre garanciát vállaljon a gyártó.
(Nyilván 70 kg tömegű ember esetében alacsonyabb valószínűséggel ég meg egy motor, mint 110kg személy esetében. Főleg úgy, hogy a max megengedett tömeg 100 kg.
A gyártónak fölé kell terveznie a max terhelést. A max 10 kg plusz elméletileg nem okozhat gondot. Ha mellé benéz a túlhajtás akkor könnyen kiszállhat a fűst a motorból illetve a teljes roller károsodhat. -
Tangerine
senior tag
válasz
DigitXT #31805 üzenetére
Inkább mégis motorra (Suzuki) valót vettem, ezt már jól ismerem (ilyen van a motoromon is). Bontott (5900Ft) Annyi, hogy nem lesz elakadásjelző (nem kell), cserébe lesz "fénykürt".
A kapcsolási rajzot nézegetve át fogom tudni kötni. Vettem az alin 6 pólusú 8mm-es kerek csatlakozót is hozzá. Így majd csak rá kell dugni, nem kell a rollert szétbarmolni, és visszaállítható az eredeti állapot (pl eladás esetén). -
válasz
DigitXT #31838 üzenetére
Ezért nem kellene ráhazudni a gyenge teljesítményű motorral szerelt rollerre, h ekkora meg akkora emelkedőn felmegy, mert aztán ha valaki tényleg 10 percig halad felfelé 10-el egy meredek emelkedőn, a végén tényleg az lesz, amit a képen mutattál.
Vagy nem tudom melyik a jobb, ha leég, vagy ha leold a hővédelem, oszt tolhatja a rollert felfelé inkább. -
Tangerine
senior tag
válasz
DigitXT #31776 üzenetére
Inkább valami jobbat vennék, akár bontottat (pl, Suzuki, Honda) kb az is ennyi lenne. A bekötésen biztosan alakítani kellene.
Egyelőre szétkaptam a Mantis kapcsolóját, és kiméregettetem. 6 vezeték van, a pozítív a közös. 3 kapcsoló + 3 SMD visszajelző LED van benne (bal/jobb + lámpa) + 1 nyomógomb a dudának. Van még 3 db 15k előtét ellenállat a LEDekhez. 6 tüskés kerek csatlakozója van. Csináltam pár képet + sémát, ha valakinek esetleg kellene.
-
Frozzy
őstag
válasz
DigitXT #31795 üzenetére
Jézusom, még csak most olvastam a bejegyzéseket meg láttam a képet a balesetedről. Ez horror
. Miféle tuning gép volt vagy lehet már tudni, hogy mitől tört a kerék küllője? Alapból nem tűnik valami vastag keréknek és az anyag vastagság is nagyon vékony..
Még mindig hezitálok, hogy mit vegyek. De ezek a sztorik nem segítenek abban, hogy véglegesen vásárlásra hajtsam a fejem. -
BBpeter
tag
válasz
DigitXT #31795 üzenetére
[Oneal Pro] Protektor ingnek egyébként ezt gondoltam. És ehhez menne a könyökvédő.
-
Tangerine
senior tag
válasz
DigitXT #31755 üzenetére
Kár, hogy rolleren még nem láttam ilyet. Nem is tudom, hogy miért nem ilyet tesznek mindegyikre. A motoromon nekem is ilyen van, a rolleren meg 2 teljesen független nyomógomb (pontosabban kapcsoló). Ha mindkettőt bekapcsolom, akkor mindkét oldal villog, vagy egyszerre, vagy felváltva.
-
FingR86
őstag
válasz
DigitXT #31677 üzenetére
én is akkor jöttem rá, hogy a kuki G2-ben van vissza táplálás amikor megépült bele az akksi okos bms-el és nézegettem a pillanatnyi fogyasztást aztán rájöttem, hogy a fék bowdent elfelejtettem lerögzíteni és megjelent az ellenkező előjelő "fogyasztás"
utána kicsit játszani kellett vele, hogy kb első harmad behúzásig kapcsoljon az elektronikus és ha az nem elég, akkor kezdhet a mechanikus is dolgozni. 1350W tud maxon fogyasztani és 250W a max vissza táplálás de az kb olyan erős, hogy szinte az esetek döntő döbbségében elég a megálláshoz.
-
Kovy81
csendes tag
válasz
DigitXT #31623 üzenetére
Azt mondjuk videón is láttam, hogy szappanos vízzel körbe nyomja csak a panelben a szobában nem tartottam ezt célszerűnek
alig várom vagy 1,5-2 hónap múlva költözünk végre kertesbe és ki lehet bontakozni végre
. Valóban az van, hogy szerintem mivel nem síkos a gumi és a felni, nem megy a helyére. Most megpróbálom újra full szétszedés össze rakás szappanos vízzel hátha jó lesz. Bár először megpróbálom ezt a spaniferes feszítés dolgot. De az a baj mintha kicsit keresztben állna a gumi és nem hiszem hogy az így helyére menne.
-
válasz
DigitXT #31623 üzenetére
Szerk: a külsőt meggyilkolni a szerelés közben úgy lehet, ha gumiszerelő vassal túl erősen feszegeted, miközben "csak" a felni belső részén lévő árokba kellene rakni, és kézzel lejön, illetve felmegy.
Az autók esetében is hasonló a probléma. A szerelő "izomból" intézi. Nem figyel arra, hogy jól rakja fel a gumit. A gép elintézi erőből.
Ez sérüléseket okozhat. Okoz is, ami a félrakás után már sajnos nem látható. De életveszélyt jelent 200 fölött. Fékezés/kanyarodás okozta erőhatásoknak már nem képes elviselni a legyengített rész.Érdemes kifizetni a szakszerűen szerelő gumis számláját, még roller esetében is.
-
-
válasz
DigitXT #31526 üzenetére
...ugyanis ha túlságosan felgyorsul, akkor a motor által gerjesztett feszültség oda vághat az egész rendszernek. NEM ajánlott dolog!
Igen, gondoltam már rá. És nem csak hanem a rollergyártók is.
Az nem úgy működik, hogy a megtermelt energiát visszatoljuk az akkumulátorba, egy az egyben. A visszatöltés szabályzott dolog. Nem dinamó termeli vissza az áramot. A visszatöltéshez is profilokat rendel a gyártó.
A visszatöltés mértékét több tényező befolyásolja. Az akkumulátor töltöttsége. Ha nagyon alacsony vagy magas a töltöttség nem lehet magas töltést betolni az akkumulátorba. Ha túl meleg az akkumulátor, lassabban kell tölteni.
Ráadásul a rekuperáció mértékét és feszültségét szabályozni lehet. nagy értékhatárok között szabályozható a feszültség is.De másik irányból is megközelíthető a kérdés.
Ha egy roller 20 km/h sebességre van korlátozva és ugyan az a roller egy másik országban 25 km/h sebességre van korlátozva, akkor 20-as országban sem okozhat gondot a 25 km/h sebességen történő visszatöltés.Más.
A feltételes módban történő fogalmazás nem tartalmaz lényegi információt.
Kizárólag ijesztgetésre jó. Hadd rettegjen az olvasó, tulajdonos, felhasználó. ...
Akár kis balták is potyoghatnak az égből, amik hazavághatják az arra járókat. Nem ajánlott ilyenkor az utcán sisak védelem nélkül közlekedni. Akár. Esély gyakorlatilag nincs rá, de nem lehet feltétel nélkül kizárni a lehetőséget. -
-
BaLee
addikt
válasz
DigitXT #31472 üzenetére
Ne vegyél 20km/h-s rollert, halálba fognak idegesíteni a biciklisek. Sajnos még 25km/h-val is ez a helyzet. Megelőzöd , rájön, hogy mit akar ez a kis balfasz rolleres, visszaelőz aztán megint csak tütymörög. Olyan mint tempomatos autóval tempomat nélküli mazsolákkal szenvedni, megelőz, aztán utoléred...
Emiatt én ha veszek tuti 30km/h-sat veszek majd csak, annál több nem kell és a biciklis probléma is letudva.
-
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #31437 üzenetére
Igen, és pontosan leírtam az okát. Több angol nyelvű fórumot és csatornát végigolvastam, a hiba okát kutatva, és közte volt egy cikk is, amelyikben a sérültekről is írtak. A többi leírásban, melyek sokkal informatívabbak voltak a meghibásodás jellegét illetően, azokban pedig nem írtak róla. Én azokra koncentráltam és közben átsiklottam a 20 balesetező felett. Nagyon sok az a 20 fő még abban az esetben is, hogy minden 11.000 érintett rollerre jut egy baleset. Az esetnek engem nem az a része fogott meg, amire a bulvár lapok felkapják a fejüket.
Ha neked ez kell, akkor majd neked a hasonló visszahívások kapcsán belinkelem majd mindig a Blikkrúzst, hogy ott nézz utána az eseményeknek. -
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #31435 üzenetére
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_31179-31179.html
Ha jól látom ez volt az első hozzászólás, amikor megemlítettem a visszahívást.
Segway YouTube csatornája, ahol a videó leírásában ott vannak a hivatalos linkek.Mégis mi van annál normálisabb oldal, mint a hivatalos értesítés?
Valami bulvárlapot kellett volna belinkelni amikor van normális link is? -
válasz
DigitXT #31427 üzenetére
...way, még nem feltétlenül hibátlan cucc...
Nincs hibátlan cucc. Legfeljebb a mesében van. Ha a tervezés tökéletes, ha az alapanyag tökéletes, ha a megmunkálás tökéletes az összeszerelés utolsó fázisában még hibázhatnak. Akaratlanul, például túl húznak egy csavart, egy rosszul beállított nyomaték kulccsal. Akarattal, mert egy kihagyott alátéttel nyernek fél másodpercet, alátétenként.
De nincs tökéletes tervezés, nincs tökéletes alapanyag, nincs tökéletes megmunkálás.
Nincs feltétlenül hibátlan cucc. A jó cuccok meghibásodásának esélyét a várható üzemben tartás vége utánra próbálják tolni. Több - kevesebb sikerrel. Ezért vannak a visszahívások.
Ez lenne az életciklusra tervezés, de ettől még messze állunk. -
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #31427 üzenetére
Kormányoszlop menet közbeni összecsukódása az nem vicc!
Magas tempó mellett szinte garantált az esés. Ezt soha senki nem vonta kétségbe!Ami sajnálatos, hogy ennyire sok balesetnek be kellett következni ahhoz, hogy valakik felismerjék és beazonosítsák a hiba okát. Egy olyan országban, ahol a balesetekre specializált jogászok vigyorral a szájukon dörzsölik a tenyerüket, ha egy céget beperelhetnek.
"Hibátlan cucc". Ez ugye csak vicc akart lenni? A járművek megbízhatóságánál a meghibásodások számát eladott példányhoz, megtett kilométerhez vagy valami egyéb megfogható adathoz szokás hasonlítani.
Nem az a legjobb, amelyik csak 2 darabot ad el, és abban még nem találtak hibát. Ninebot cég messze piacvezető. Ha csak ebből a relatív ritka példány hibás sorozatából 220.000 ezer darabot adtak el, akkor valójában mennyi rollert forgalmazhatnak?Nagyságrendi különbségekről beszélünk Ninebot és Kugoo rollerek között.
A másik hatalmas különbség aközött van, ahogy a felmerülő problémákat kezelik. Megpróbálják elérni az érintetteket, és megoldást nyújtanak a problémára.
Kugoo mégis mit csinált a kormánytöréses esetekkel? Be sem ismerik a hibát, igazából nincs is kin számon kérni, ingyenes megoldást pedig biztosan nem szállítottak. (Ilyen eseteknél legfeljebb ha valaki helyi kereskedőnél vette, akkor hazai és EU-s jogszabályok miatt volt kénytelen zsebből rendezni a problémát. Mármint azokkal, akik felkeresték.)
-
enginev3.0
félisten
válasz
DigitXT #31418 üzenetére
Ennyi, erről van szó, ez egy roller, legyen az bármelyik, kis kerék, torheto anyagok, szar magyar utak, és sokszor idióta felhasználók
Bármelyik ketté törhet
Azt kéne felfogni hogy nem márkát kell nézni a hibák esetén, hanem azt hogy ki hogyan használja
Kukirint 99% hogy több alkalmatlan hülyegyerek veszi meg az erő és a külső miatt, így persze hogy több megy tönkre a kezük alatt -
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #31422 üzenetére
Túlzottan a műszaki tartalomra koncentráltam, mivel sok hasonló összecsukó mechanikát használt a Ninebot, elsősorban az érdekelt melyik típussal volt a probléma és azt miként lehet biztonságossá tenni. Meg hogy mi váltja ki náluk a meghibásodást és az hogyan jelentkezik?
-
Dr. Szilikát
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #31401 üzenetére
Ahogy mint látjuk az egész járműiparnak sincs semmi köze a fizikához. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy azért gyártanak mai napig annyi első kerék meghajtású autót és rollert.
Rolleres fórum vagyunk, így annak példáján talán könnyebb megérteni. Ha összességében nézzük a két típust (összkerék hajtástól most eltekintünk), az első- és hátsó kerék meghajtást, akkor vitathatatlanul a hátsó kerék meghajtás rendelkezik jobb tulajdonságokkal.
Mégis akkor miért van annyi első kerék meghajtású roller?
Kis teljesítmény mellett kevésbé jönnek ki a hátsó hajtás előnyei, és abban a tartományban még egész áldásosan jelentkeznek az első kerék hajtás bizonyos előnyei.
Illetve általában olcsóbb az első meghajtás (bár az akku csomagtól a hátsó kerékig eljuttatni az áramot látszólag még egyszerűbb is, mint az elsőhöz, a vezérlés viszont lényegesen hosszabb kábelezést igényel). Olyan nagy árkülönbség nem lehet közötte, a Xiaomi 4 Pro első és második generációja eltérő hajtással rendelkezett, mégis meglehetősen azonos áron mozogtak.Ha valaki valami igazán izmos rollert szeretne, nem csak hogy javasolt abban a tartományban a hátsó kerék hajtás, hanem jellemzően már csak azzal fog találkozni a kettő közül. A kérdező nem ebben a tartományban keresett roller. Alacsony teljesítmény tartományban ezt a kritériumot hajszolni önkicseszés lenne.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #31398 üzenetére
Miféle motorfék? Ki beszélt itt fékezésről?
Kanyar előtt kell fékezni, nem a kanyarban. Ezt még nem mondták?
Kanyarodás közben pont jól jön a megfelelő mértékű gázadás, és a roller arra fog menni, amerre a kormány néz (nem arra, amerre a hátsó kerék tolja). A kívánt irányba "kihúzza" a kanyarból. -
-
-
válasz
DigitXT #31285 üzenetére
Első körben csak kapcsoló, a lehető legegyszerűbb, lehet kap egy relét, de fene tudja, lehet el is bírja. Ugye én tolni is fogom, kíváncsi vagyok, mennyit fog rásegíteni. Ha működik, akkor teszek majd egy 12V-os feszmérőt a kapcsolóhoz, mert elektronika nem lesz semmi, nehogy mélymerítsem az akksit, persze nyilván amikor már nyög, akkor nem erőltetem. A motor 24V 250W, 12V-tal elmélteileg felét tudja, gyakorlatilag szerintem inkább 30%-át, de legyen 100W, ehhez kell sacc 8A, ami még mindig elég sok a 10Ah akksinak, de ahogy írtam is, itt nem lesz folyamatos üzem.
Lánckerekes meghajtás, a motoron egy nagyon kis kerék van, ez hajt egy - magához képest - nagy kereket. A lánccal vagyok bajban, ma hívtam a bicajos boltot, gumit lehet tudnak szerezni vastagabbat, viszont a láncban nem tudott segíteni. Hol lehet olyat venni, amit otthon méretre tudok szerelni? Kizárt, hogy a roller gyári mérete jó lesz, rövidebb kell majd...
Amiket írtál, na az már komolyabb, én annyira nem akarom elbonyolítani, ez egy segítség lenne csak saját magamnak, mivel vannak kisebb nagyobb ólomakkujaim, akkor már kihasználnám a "technikát". -
válasz
DigitXT #31281 üzenetére
Jogos, ez egyelőre fekete folt, hogy mekkora áramot fog felvenni a motor. Multival mérni fogom, de kizárt, hogy az akksi CCA értékét még csak meg is közelítse. Ugye nem az lesz a feladata, hogy vigye az egész terhet, hanem csak a rásegítés miatt kell. Sok mindentől függ, talaj mennyire süllyedős, mekkora terhet kell vinnie, mekkora emelkedőn, mennyire segítem én a saját erőmmel...a gyakorlat megmutatja majd. A használat is csak szakaszos lesz, szóval hajtatom pár percet, majd rakodás, max ez a nehány perc, amíg használni fogom. A roller motor, amit szereztem, 24V-os, de túl gyosan forog, ezért 12V-tal fogom meghajtani. Egyébként ezt gyárilag se Li-ion akku hajtja, hanem 2 db "riasztóakksi" sorba kötve. Ezek a rollerek még a korábbi ólomakksis technológiával működtek.
De te szerintem elektrós csoportban is benne vagy, mintha ott is felvetettem volna a kérdést, valami rémlik. -
válasz
DigitXT #31273 üzenetére
Hm, azt hittem ez egyszerűbb lesz.
Holnap beviszem egy bicajos boltba, ott szoktam a gumit a sajátomra is felszereltetni, eléggé értik a témát, hátha van valami forrásuk erre.
Amúgy arra is gondoltam, ha marad a tömlős kerék, hogy a köpeny belső felére egy hasított bőr csíkot kellene tenni (ha lehet), azt nehezebben szúrja át a tüske. Sajnos néha elég nomád körülmények között kellene talicskázni, nem is az a cél, hogy önerőből felvigye a rakományt, de ha már ad nekem egy kis rásegítést, sokat könnyítene a dolgomon. Fejben megvan már a terv, a motor jövő héten érkezik, kell egy lánc, meg némi vasmunka, kis vezetékelés, és elméletileg készen van.
Néztem a talicska eredeti kerekét, az sem sokkal vastagabb, mindenesetre nem bánnám, ha minél szélesebb lenne a gumi a felnin.
Nézem, lehet venni akkus talicskát készen is, kb 200 ezer forint, nem is az a baj, mert meg tudnám venni, de annyira sokat nem használnám, hogy az árát meghozza (plusz abba speciális akku kell, én meg egy sima 12V motorakksiról akarom ezt hajtatni, ami relatíve olcsón beszerezhető), aztán azért próbálok ilyen low budget megoldásban gondolkodni. -
-
intuicio
aktív tag
válasz
DigitXT #31255 üzenetére
No meg ez a Nb Max G2-be vicc kategória ez a dudának nevezett förmedvény... Kb senki nem szokott hátra nézni, amikor ezzel "dudálok" Mindenki hozzá van már szokva ehhez a csipogós hanghoz. (teló csipogása, bejárati ajtó riasztó csippanása, mikró, stb..stb..)
Legszívesebben én is leszerelném, és vennék bicó boltba valami jó kis csengőt, mert érdekes az F40-el jártam, arra mindenki egyből vigyázban állt, hátrafordult, és elengedett .#31254 Thunderzolee
Most akkor van lehetőség szoftveresen 25km/h módosítani, mondjuk 33km/h-ra + tempomat?
vagy,
mindenképp ki kell venni a vezérlőt, és ST-Link forrasztással át lehet programozni?
Mocskosúl hiányzik a Tempomat. Rohadtúl fáj már a hüvelykújjam hogy végig kell nyomnom a 6-os bicó út mellett.
-
pescara
aktív tag
válasz
DigitXT #31236 üzenetére
Nem szoktam lemeriteni, 2x fordult elo, de szerintem jobb, mintha hagyna 0-ra meriteni, mert masnap feltoltottem es olyan volt mint elotte. Kozben meg olvasom a sok panaszt, hogy csurig meritik az akksit, aztan masnap mar bekapcsolni sem lehet, meg a toltest sem veszi fel tobbe, magyarul kinyirta az akksit.Lepesben semmikepp nem vonszolja magat, mert akkor mar inkabb toltam
-
csababarca
őstag
válasz
DigitXT #31221 üzenetére
"Cserébe azt még lemerült akkuval is hozni fogja, mivel nem az akkufesz limitál hardveresen, hanem tisztán a vezérlőszoftver."
Segway G2-ben lehet ezt állítani app-ban, hogy mondjuk 40%-os töltöttségnél is menjen maxon 25km/h-val?
Engem olyankor már leszabályoz 22-23 km/h környékére, ahogy megy lejjebb a töltöttség, már 20 km/h-ra. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
DigitXT #31221 üzenetére
Csak azért kellemetlen, mert a motor mágneseinek van a természetes fékező hatása, ami miatt kicsit jobban lassít a kelleténél. Ez a passzív motorfék akkor is jelen van, ha elektronikus fék (aktív motorfék) nem szól bele egyáltalán.
Kellemesebb lenne szerintem, hogy leveszem a gázt és akkor tényleg lendületből, szabadon fusson tovább. Energiatakarékosabb is lenne, mivel ez a passzív fékezés nem visszanyerő, csak feleslegesen lassít, utána ismét gyorsítunk, az akku erejét pazarolva.
Olyan is van, ha jól tudom, ahol áttételmű van a kerékbe építve, szabadonfutó mechanikával (emlékezetes az öreg Trabant 4. sebessége, ami ilyen megoldású volt, nem hatott rá motorfék).
De akkor viszont nem lehetséges elektronikusan sem lassítani, csak mechanikus fékkel, gondolom.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #31209 üzenetére
Pontosan!
A saját Pro 2-mön nem fogom a sebességhatárt 25 km/h fölé húzni.Ostobaság lenne.
Közlekedési szabálysértés esetén (attól függetlenül, ki a vétkes) nem tudnék bizonyító erővel arra hivatkozni, hogy nem mentem 25 km/h sebességnél gyorsabban, ha a roller a megpiszkált firmware miatt képes lenne rá. -
Joshi
titán
válasz
DigitXT #31209 üzenetére
"a képesség meg nem büntetendő"
Korábban itt a fórumon is írták, hogy pl németeknél a rendőr felemeli a roller hajtott kerekét és full gázt ad neki. Ha meghaladja a 25km/h végsebességet, akkor mehetsz haza a büntetéssel. Ugye pedelec kerékpárral ezt nem tudod megtenni, mert ott hajtani kell hozzá. Hozzáteszem a kerékpárom rásegít még 50km/h-nál is. -
válasz
DigitXT #31209 üzenetére
Hagyd már abba.
Pont ezen a tempomat dolgon gondolkodtam a minap. Ha csak 25-el akarok haladni, de a roller 35-ig gyorsul, ha folyamatosan nyomom a gázkart, akkor elég bosszantó, h nincs lehetőség rá, h 25-nél "megálljon" a gyorsulás. Ez az elengedem, lenyomom a gázkart eléggé mapet megoldás, ugrándozik a roller csak, (ahogy lenyomom a gázt, megugrik).
Vagy ha pl 30-35-ig felgyorsul, elengedem a gázkart, visszalassul 24-25-re, aztán megint felgyorsítok 30-35-ig, megint lelassul, stb.
Hát így elég nehéz betartani a 25-ös korlátot.
Plusz a kijelzőre lenézni se nagyon szeretek.
Eddig azt gondoltam, csak nekem nem jön be, ahogy aktiválni lehet (mármint a metódus, h előre beállitott idő után magától beáll adott sebességre), de sokszor már tényleg jól jönne, ha lenne ott egy kis gomb, amivel aktiválni lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Futás, futópályák
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Path of Exile (ARPG)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged